|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzwoniłam do ZUSu w sprawie kasy za zwolnienie i jeszcze sobie na nią poczekam. Babka w ZUSie też nieogarnięta tak jak i te moje księgowe bo teraz znów brakuje jej papieru o moich zarobkach za ostatnie 12 miesięcy :/ Powiedziała, że kasa może będzie pod koniec kwietnia od razu za dwa zwolnienia. No cóż, kompletowanie wyprawki musi jeszcze poczekać dwa tygodnie, maluch ma jeszcze czas więc niech siedzi w brzuchu dopóki matka nie kupi wszystkiego ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
rozumiem ze za takie szkody to ubezpieczyciel placi? ciekawe jak sie deweloper do tego odniesie, skoro to jest monitoring i ma to byc osiedle bezpieczne a mimo to takie rzeczy sie zdarzaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super, a mały może się jeszcze przekręci ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak tylko coś czuję wilgotniej, sprawdzam ![]() dzisaij idziemy na Mikrokolektyw (i coś jeszcze jest później - ale to zobaczymy, czy wysiedzę ![]() a jutro Gary Thomas "Komeda - the innocent sorcerer" a tu cały program Cytat:
jak już pisałam opadł mi brzuch i czuję nacisk jakby. Idę zaraz wysiewać szpinak, wzejdzie mi na maj może ![]() Mąż też nakupił ziarka sałat różnych, żebym nie jadła pryskanych przy karmieniu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mama:"nie szkoda wam na te książki? Przecież to przeczytasz i leży, nie lepiej wypożyczyć?" ja:" nie szkoda ci na fajki? Nic z tego nie masz oprócz smrodu i straconego zdrowia" I na tym zawsze koniec, choć wydaje mi się, że ona i tak twierdzi, że kupowanie książek jest głupsze ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle to dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Wtajemniczenie
|
a komuś się śpi dobrze na cegłówkach???
Cytat:
Cytat:
Jeszcze dodam od siebie (techniczne sprawy), że storczyka można przesadzić po 5 latach, ale nie trzeba. Jeśli już, to trzeba go przesadzić do odpowiedniego podłoża i do przezroczystej doniczki. Nie trzymać w wodzie. Zasilać ![]() Tyle ![]() Tacca, fajnie że się odezwałaś, i że u Ciebie lepiej ![]() ![]() ![]() kism, bluelektron, ![]() moniczka, a co w ogóle z Twoimi perypetiami mieszkaniowymi? Sprzedajecie to mieszkanie w końcu? Już sprzedaliście? Ja, prawdopodobnie, będę miała zaraz gościa ![]() ![]() Trochę ogarnęłam z tej okazji mieszkanie i chyba trochę przesadziłam, bo znowu mi brzuch twardnieje. A jak postoję trochę (pochodzę), to mam wrażenie, jakby Hania już mi wchodziła do kanału rodnego. Wierci się, gniecie ![]() Dwa prania już zrobiłam ![]() ![]() A propo fajek, to ja mam takie huśtawki. Na początku ciąży mówiłam, że absolutnie nie wrócę do palenia. Później (II trymestr) zmieniłam zdanie i mówiłam, że nie chciałabym wrócić do palenia, ale nie wiadomo jak to będzie...ciągnęło mnie. Teraz znowu mam postanowienie, że nie wrócę ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-20 o 10:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||||
Zadomowienie
|
Na pewno
![]() Oj dzisiaj się działo między Damonem a Eleną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no to stróż rzeczywiście " monitoruje", chyba leży przed tv i śpi w swojej kanciapie... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
La Moderatoiure
|
Zatwardziałe z nas baby
![]() Cytat:
Cytat:
Tobie chociaż brzuch opadł... Kompletnie nie czuję się jeszcze na jakieś tam porody hehe. Nawet na siku chodzę 2 razy w nocy tylko. Ale ja całą ciążę w ogóle nie wstawałam w nocy, dopiero w 9 miesiącu mnie "dociska" ![]() Spadam na spacer, miłego dnia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Zazdroszcze wam pogody,u mnie w nocy padał deszcz teraz jest ciepło choc pochmurno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ano nic w tej sprawie nie ruszylo i nie ruszy prawdopodobnie. Ciezka decyzja - tutaj jest zrobiony remont igła - ogladalam zresztą kilka mieszkan - niby "po remoncie" i wszystko porownuje do naszego i mowiąc nieskromnie wyglada to troche blado ![]() niby wszedzie gderaja o tym, jakie to spadki cen teraz są a ja odnosze wrazenie, ze na wiosne ceny poszly zdecydowanie do gory Moj maz jest przeciwny przeprowadzce - podejrzewam, ze mu sie po prostu nie chce. Jest zmeczony praca i nie chce sie dodatkowo tym zajmowac - znowu zalatwianie w bankach, pakowanie, przenosiny, remont .. nie przyzna mi sie do tego, ale wiem ze to o to chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Tyle się wczoraj naprodukowałam nad nowym postem i komputer mi padł ![]() No i teraz nie pamiętam co komu miałam odpisać ehh ![]() My wczoraj skończyliśmy malowanie, poszalałam trochę z pędzlem ![]() Dziś czeka nas ustawianie mebli a jutro malujemy łóżeczko i komodę A ja od rana tyłka z łóżka nie mogę podnieść ![]() Jeszcze mi się śniło, że mąż mnie zdradzał i już w ogóle humor zepsuty na cały dzień ![]() Dziękujemy za wszystkie kciuki ![]() doris888 Broń Boże nie uważam się za specjalistę w tym temacie, przekazuje jedynie to co sama usłyszałam od lekarki w klinice w Krakowie. Sama byłam zdziwiona dlaczego tak ważne jest żeby wiedzieć i robić te badania, skoro w ciąży i tak nic z tym nie zrobią dopiero ona wytłumaczyła mi, że pediatrzy wiedząc o tym fakcie mogą odpowiednio szybko zareagować a w przypadku noworodka czas ma ogromne znaczenie i im szybciej tym lepiej. No i poród odbywa się na oddziale septycznym ze względu na bezpieczeństwo innych pacjentek i ich dzieci. Najpierw wyszło mi IGM po tym lekarz skierował mnie do Krakowa tam skierowano mnie na kolejne badania i tak IGG i IGM dodatnie przy czym wskaźnik IGM od lutego nie spada, z awidności wirusa we krwi wyszło, że zakażenie jest świeże i aktywne, no i obecność wirusa w moczu dopiero po tych badaniach wpisano mi czynną postać cytomegalii w kartę ciąży. W całej tej przykrej sytuacji cieszy mnie jednak fakt, że lekarze jak za przeproszeniem krowie na rowie mają wyłożone, że jest taka nie inna sytuacja i stosownie do tego mogą reagować i zalecać odpowiednie badania. Na szczęście nie jest tak, że dziecko już w brzuchu musi się zarazić, ale niestety zaraża się przy porodzie, wtedy dostaje odpowiedni antybiotyk jednak, żeby tak było lekarze muszą wiedzieć o infekcji u matki. Gaabi czapeczka przepiękna ![]() ![]() Kism, Tacca gratuluję wizyt ![]() Andzya trzymam kciuki ![]() Co do wód to możecie sobie np. sprawdzić jeżeli nie jesteście pewne czy się sączą wkładając tą pieluchę poporodową i pochodzić z nią jeżeli będzie mokra (porządnie) to znaczy, że to wody Mi tak kazała zrobić położna jak przy pierwszym porodzie byłam w szpitalu i okazało się, że faktycznie wody się sączą Przepraszam jeśli komuś nie odpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |||||
Zakorzenienie
|
Ano...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ach ten ZUS... ![]() Cytat:
Ubezpieczenia nie ma, bo akt nie podpisany. Tylko umowa kupna. Developer na dziś dopiero wyznaczył notariusza. Wydaje mi się, że straty powinien pokryć w tym wypadku zarządca nieruchomości... Okaże się. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Teoretycznie storczyki powinno się przesadzać raz w roku jeżeli się często nawozi, żeby uniknąć zasolenia podłoża. Ja prawie w ogóle nie nawożę i przesadzam dopiero jak korzenie rozsadzą doniczkę. Niby powinno być bezpiecznie. Tata zobaczył zniszczenia jak podjechał wczoraj montować alarm na balkonie. W mieszkaniu obok już mieszkają ludzie, nad rodzicami też... Nikt nic nie wie nikt nic nie słyszał. U tych jednych sąsiadów pies w nocy szczekał. Teraz już nie będą spać tak spokojnie... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
aaa wczesniej jeszcze myslelismy zeby kupic starszy dom do niewielkiego remontu ale te ceny tutaj na slasku to jakis kosmos za 50-letnie starowinki
![]() Hmmm moze na watku nieruchomosci ktos cos podobnego zalozyl i ma jakies doswiadczenia w tym temacie, moze przejrze i podpytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Co do tego aplenia ja też paliłam nałogowo przed ciążą. Rzuciłam niestety nie tak od razu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Wkońcu ogarnęłam mieszkanie,mam lenia dzisiaj.Chyba zaraz spac pójde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego zarzadce to chyba bym rozszarpala ![]() ![]() tyle czlowiek slyszy o tych deweloperach ze szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szczepionki to my pewnie weźmiemy skojarzone, bo z doświadczenia koleżanek wiem, ze ciężko się patrzy na płaczące dziecko na szczepieniu. na rotawirusy nie będę szczepić na pewno, bo rotawirusów jest około 90 bodajże a szczepionka chroni przed kilkoma. Poza tym najważniejsze żeby dziecko się nie odwodniło jak już jakiegoś złapie, sam rotawirus nie jest tak groźny jak to odwodnienie. Na pneumokoki jeszcze nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej więcej taki metraż ma nasze ![]() Miejsce parkingowe też mamy ![]() A to, ze czasami jest obligatoryjny zakup, to wcale nie taka głupia sprawa ![]() Cytat:
![]() Nie zdążymy, ale na pewno się przeprowadzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazwyczaj przesypiam do czasu aż mąż wstaje do pracy, wtedy dopiero si budzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o łóżeczka to Tz chce to http://allegro.pl/okazja-mis-tymon-l...271621203.html mnie róniwez sie podoba, ale troszke duzo kosztuje do tego materac i cała reszta.
Jest wersja ciut tansza http://allegro.pl/nowosc-julia-ii-sz...tml#tabsAnchor ale nie wiem czy nie jest jakies gorsze wykonanie. Tutaj takie zwykłe http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...288919045.html Wysłałam dzis moja siostre, która jest u chłopaka i tam jechac do hurtowni gdzie są te łózeczka i zobaczyc tam ceny i jak wygladaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
grrr ciagle mnie nawiedzają konsultanci cyfry plus!!!!!!!
wypowiedzialam umowe a oni dalej wydzwaniaja, nawet mi smsy pisza typu"zostan z nami" ![]() a szczytem są telefony o 21! nawet tego nie odbieram, ale przed chwila odebralam i powiedzialam panu dobitnie,ze ja juz umowe rozwiazalam i im o tym telefonicznie mowilam, a on "no rzeczywiscie widze" ![]() łatwo jest podpisac umowe, ale wyplatac sie z niej to juz inna kategoria moj kolega mial przeboje z internetem od lokalnego doastawcy w malej miesjcowosci - po jakims czasie chcial zrezygnowac, to mu kazali OSOBISCIE jechac do Warszawy i oddac router czy cos w tym stylu ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() wygladaja bardzo podobnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||||||
Rozeznanie
|
witajcie w ten piękny poranek
![]() ![]() ![]() Andzya nawet nie wiesz jak mi adrenalina skoczyła! Szkoda w sumie, że to fałszywy alarm, bo tylko niepotrzebnie się męczyłaś całą noc. Trzymam kciuki za kotkę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Też mnie to ostatnio dziwiło, ale z drugiej strony to się wydaje logiczne. Ciąża trwa 40 tyg. co oznacza, że nasz termin jest pierwszym dniem 41 tygodnia. Tak to zrozumiałam.
![]() |
#202 | |||||||||
Rozeznanie
|
Gaduły. normalnie nie mogłam Was nadrobić.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moniczka odnośnie fajek to ja też się boję, że wrócę. A co do szczepionek to ja nie będę płaciła dodatkowo 400-500 zł za szczepionki. Czy ktoś pamięta szczepionkę z niemowlęctwa??? Wydaje mi się, że nie. Tym bardziej, że raczej stracę pracę, a chcemy wykupić dodatkowe szczepionki na meningokoki, pnemokoki i rotawirusy i nie będzie mnie stać na skoncentrowane szczepionki. Ja już po wizycie. Schudłam 1kg. ![]() Byłam też na zakupach i się chyba lekko przedzwignęłam ,bo jak podniosłam siatki to mnie tak w pachwinie i pochwie zakuło, że aż mi łzy napłyneły do oczu. Zjadłam już sniadanię, Was w miarę nadrobiła, teraz pora wylożyć cielsko na łóżeczku i zagnić na chwilkę.
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
gdybym miala teraz diete 1000kcal to juz minelabym ten prog
![]() zjadlam 2 kromki na sniadanie, prince polo xxl, troche winogron, chipsy i pasek czekolady ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Gabi gratulacje za nowy wątek
begie13 tak nosilam kolczyk, na szczęście nic się nie dzieje, dziurka się nie zarosla i nie pękla missmalezji dziękuje za radę, gaziki odloże do apteczki, patyczki w ruch pójdą ![]() stokrotka torty apetyczne, kuchnia super, brzuszek calkiem spory, bosh ile ciuszków Pandzia ladny wózek ![]() kism spory chlopak z Twojego dzidziusia ania_85 odnośnie czopa, żadna z moich kol co rodzily, nie widzialy, żeby im wypadl hmm więc może przegapily Odnośnie pieprzyków, też mam ich więcej, pod cyckami na brzuchu, takie maleństwa |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie udzielam, ale z ostrzeżeniem, przestrogą do Was idę
![]() Jakby którejś przyszło do głowy zamawiać na allegro u niejakiego dar_ko13 to lepiej od razu za te pieniądze coś innego kupcie. W klubie już 3 dziewczyny czekają aż łaskawca prześle towar. Zero kontaktu przez mail /zbywające odpowiedzi/. A zamówienie złożone i zapłacone w zeszły pon i wt. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja tez sie zastanawiam czy wezme te skoncentrowane tym bardziej ,ze chemy te pneumokoki wziac - to wyszloby ponad 2 tysiace za same szczepionki ![]() a co do samych szczepien - to juz zapowiedzialam mezowi ze on bedzie razem z nami chodzil bo ja pewnie nie dam rady ![]() rozmawialam z moja mama i ona tez jest zdania, ze nas kluto, podarlismy sie troche i tyle, a teraz to takie cackanie sie z dziecmi , no troche racji ma ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z zakupów, jestem wkurzona, noc nieprzespana przez mega bolesne skurcze (spałam tylko 1,5godziny) i bez efektu ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny i dziękuję mocno za kciuki ![]() ![]()
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja i tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]() ![]() Faktycznie bywają bezczelni ci konsultanci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
czytam sobie oznaki zblizajacego sie porodu:
to co mi pasuje to: - hustawka nastroju - czeste wyproznianie sie - wzmozony apetyt - opadniety brzuch - wzmozone wydalanie wydzieliny ![]() dodatkowo dzis w toalecie zobaczylam malutka plamke krwi, ale nie takiej brudnej tylko mega czrwonej ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- z jednej strony zal mi ich, bo sama wiem jak podla to jest praca, sama pracowalam lata temu w podobnej firmie |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Rozeznanie
|
No i nie odpisałam na wszystko co chciałam
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.