|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
SMS OD GOSI (OTRZYMALAM GODZINKE TEMU - ale bylam na spacerku z Hania)
''ERYK WAZY 3270.Glowke mial krzywo ulozona i juz szykowali do cesarki ale w ostatniej chwili udalo sie sn urodzic. Nic nie czulam bo mialam epidural. A Eryczek jest cudowny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Już nie mogę doczekać się zdjęć Eryczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
#1594 |
Wtajemniczenie
|
moja Hanula to jednak bedzie ruda
![]() ![]() ![]() Desiu co do jedzenia podczas karmienia: to ja sporo rzeczy juz jem: pierogi ruskie, zupe szczwiowa na kielbasie, brokulki, paluszki rybne z piekarnika, jablko i banana jem codziennie po sztuce, buraczki raz zjadlam i dopiero pozniej zobaczylam ze byly z octem i chili (ale 99% bylo burakow) - malutkiej na szczescie nic nie bylo, jem tez gotowe pastry (a tam wolowina i troche warzyw w srodku), sosy do makaronow w sloikach tez jem, szynke wedzona jadlam - nic nie bylo. zolty ser od samego poczatku (max 2plasterki dziennie),chalwy troche,kilka ciastek z czekolada (ale malo czekolady) tez sprobowalam, pomidory i ogorki, papryke mrozona i pozniej gotowana tez jadam, dzem z wisni raz dziennie ale cienko sobie na tost smaruje.jajko sadzone, jajecznice i gotowane.czasami malutka prezy sie jak ma kupke zrobic ale to trwa max 2-3 minuty i kolek dlugotrwalych dzieki Bogu nie ma. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-20 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Wtajemniczenie
|
wlasnie otrzymalam list ze w maju mamy 4 spotkania z zajec ''masaz niemowlat'' to ja chyba wezme na te zajecia zatyczki do uszu
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja sobie myślę,że pewnie tam chemii jest dużo, ale w sumie w zwyklych bułach też jest, mięso myślę,że mają ok, frytki też na poziomie robią, nie wali od nich tluszczem zjaranym , a to ważne jest bardzo,no i w końcu nie jem nie jem tego codziennie ![]() Nina też zbytnio wrażliwa nie była, zresztą ja tam nadal obstawiam ,że zarcie wpływa ale jak się człowiek obje czymś na maksa itd. Jak byliśmy na wakacjach miała 6 miesięcy i nie przypominam sobie żebym się w czymkolwiek ograniczała ( poza alkoholem oczywiście), a tam wiadomo ryby, frytast, zapiekanki, gofry. Monia trza dziękować siłą wyższym,że nam się taki Dzieci trafiły, bo serdecznie współczuje wszystkim z problemami brzuszkowymi ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- a ja na 13,4o idę do dermatologa i nie chcecie wiedzieć jakie mam majtasy na sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Gosia GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() Jednak zdazyla przed poranna wizyta w szpitalu ![]() Kobietki karmiace a pijecie kawe? Mnie w ciazy odrzucilo, ale tydzien po porodzie zaczelam pic jedna dziennie. Straszny grzech popelniam? ![]() A cytryne w herbacie mozna? Bo ja pije 3-4 herbaty dziennie, wszystkie z cytryna, chyba tez zle robie ![]() A w ogole jak przekroczylismy 3tydz, to codziennie o jakiejs 19-20 mala placze w nieboglosy, ok godziny. Ale puszcza baczki w tym czasie i kupke tez robi. Czy to kolka? A slyszalam ze kolka na mleku matki to rzadkosc... Dzis sie zapomnialam i zrobilam sobie budyn czekoladowy... ale tylko troche zjadlam bo mi odeszla ochota, pewnie wcale nie powinnam. Kurcze moze bardziej jakiejs diety powinnam sie trzymac, ale mala mi nie placze oprocz tych wieczorow od kilku dni, a ja na nic nie mam ochoty. I tak mysle -moze ta kawa jej szkodzi, ale placze od niedawna dopiero... Dzis wizyta pielegniarki, bedzie wazenie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | ||||
Zakorzenienie
|
wspolczuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja 10 kwietnia wazyla 4070 g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byla tesciowa u mnie - boshe dziewczyny ja nie umiem zniesc tego jak ona piszczy do malej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, Wam tez tak czas przecieka przez palce? Ja dopiero co sie obudzilam (8.30) a juz po 13 ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
![]() Gratuluje nowym mamusiom ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem kiedy Was nadrobie bo nie mam czasu na nic ![]() Mały jak wstaje rano tak nie śpi wcale, że nie mam nawet czasu ani zjeść ani się ubrać, umyć itp. ![]() Wczoraj mieliśmy pierwszą wizyte u pediatry dostaliśmy kropelki na ropiejące oczko jak nie pomogą to trzeba będzie iść do okulisty. Co do mleczka powróciliśmy do Bebiko 1 bo Babydream mu nie służył, ale karmimy też piersią ![]() Michałek waży już 3660g ![]() Wczoraj kupiliśmy karuzelke dla maluszka ![]() A dziś idziemy na pierwszy spacer tylko czekamy, aż TŻ wróci ![]() co do wagi z przed ciąży brakuje mi jeszcze 6kg i tak ta waga stoi od kilku dni w miejscu. z tym, że brzuch jest nadal okropny wogóle się nie wchłonął cały czas zwisa jak zwisał, a nogi mam teraz takie chude i stopy też ![]() ![]() ![]() I takie pytanko czy wy też macie jedną pierś większą drugą mniejszą? Ja mimo, że daje z dwóch po tyle samo mniej więcej to prawa pierś jest cały czas większa ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytryna tez mysle ze ok, skoro nie uczula |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja nie karmie..jedna dziennie przy karmieniu wydaje mi sie ok ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() fajnie ze udalo sie wrocic laktacje, a jak to zrobilas???? Przyznam Ci szczerze ze w chwilach desperacji tez myslalam czy udaloby mi sie znowu karmic cyckiem ... ale u mnie to juz chyba za pozno.
||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
Jolka wczesniej pisalas ze Michalka boli brzuszek po Twoim mleku - teraz jest juz lepiej?bylas bardzo zniechecona do karmienia piersia na poczatku - a jak jest teraz?sprawia Ci to to przyjemnosc?
nie narzekaj na szczuple nogi - ja wolalabym chude nogi niz takie co mam -ze zadnych spodni przedciazowych nie moge wcisnac na siebie. Lenka jak w domku?jak Kaja? Rybka co do kawy, to ja straszliwy i wymagajacy kawosz bylam do 9 miesiaca, ale przeszlam na kawe inke bo pod koniec ciazy cisnienie mialam dosc wysokie. i wiecie co sie stalo? kawa rozpuszczalna albo zaparzana (tak samo jak we Wloszech) nie smakuje mi..tylko inka z mlekiem albo bez ma dla mnie teraz smak, wiec nie pijam juz kawy normalnej. Rybka w herbacie jest teina (pijasz 4+kawa), ktora dziala podobnie jak kofeina, moze sprobuj zmniejszyc do 2 herbat i tylko do jednej dodawaj cytryne (moze sobie poprobuj zmniejszyc itd. i wtedy zobaczysz czy jest roznica) Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-20 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki....jak zwykle obudziłam sie w południe...nie rodzę jeszcze...znowu musze jakąś robotę sobie wymyslić co by synka może wypędzić...
Karolca ślicznie Ewelinka wygląda taka śpiąca ![]() Julliczka Ty już pewnie po cięciu ![]() ![]() Gosia gratulacje!!!! ![]() Kulkaaga ze spuchniętymi stopami Cię doskonale rozumiem...wczoraj właśnie odkryłam u siebie to zjawisko...pierwszy raz w życiu ni emam kostek ![]() ![]() Aguśka szkoda że mamcia wraca już do pracy...trzymaj się ![]() A karmienie 2 synków naraz....Ty to jesteś zorganizowana i zaradna kobitka ![]() Konia ![]() Tikki no właśnie faceci....zobaczymy jak mój będzie się sprawował ![]() Alamig dzieciowi dobrze w brzuszku to i nie chce wychodzić ![]() ![]() Jolka super, że udało się przywrócic laktację ![]() Jaką karuzelkę kupiliście? Dziewczynki a co myślicie o nadaniu imienia dziecku takiego jak ma Tż? On nie bardzo chce, ale zawsze to było moje ulubione imię i tak sobie myślę czy w razie co to tak syncia nie nazwać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |||||
Zakorzenienie
|
Pierwsza noc za Nami
![]() ![]() ![]() ![]() Nie polubiła śpiworka, woli jendak spac opatulona kocykiem. Snuza dała pierwszy fałszywy alarm, troche sie zdenerwowłam, ale okazało się że monitor obluzował się, bo pieluszka z niebieskiego pudełka jednak była za duża (mąż chciał przetestowac pampersa, do tej pory używaliśmy huggiesów i u nas się sprawdzają!). Strasznie się cieszę że jestesmy już w domku!! ![]() A mąż mi zrobił super niespodziankę, wchodze do mieszkania a tam balony, serpentyny, posprzątane, czyściutko! ![]() ![]() Jak jechaliśmy samochodem do domu to czułam się jak dzikusek, przez tydzien zamknięta w pokoiku szpitalnym, bez świeżego powietrza.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak sie nie uda, to trudno, nie obwiniaj sie, ze śpioszkami tak jest, Agiśka własnie tez to pisala. evvciu, no my też dostaliśmy info o witaminach - że K od 8 doby jedną kroplę, ale i D3 też jedną kroplę, ale nie wiem od której doby. Moja Kaja też szybko zasypia przy piersi próbuję Ją rozbudzic "drapaniem" przy uchu, po stopkach, pod paszkami, najlepiej działa ucho ![]() tikki ślicznotka z Twojej córci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pana h to ja tez niestety czuje tam ból, wysłalam meza po masc.. A mdłosci zaraz przed II okresem porodu tez mialam i niestety zwymiotowałam , ale nawet juz chcialam, bo meczylam sie bardzo i po tym mi ulzyło.. cottonpuma trzymam kciuki za ację! gratulacje dla śrubokrętki!!! super ze dałas rade bez zzo! ![]() Cytat:
mm i znów ten magnum przed oczami... ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-20 o 13:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- MoniqW super ze juz w domu! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Flower ja tam nie mam nic przeciwko (chociaz sa ludzie ktorzy tego nie lubia - ale to ich problem ![]() Hania sie budzi - nakarmie ja i pojdziemy chyba do ogrodu, posadzilabym jakies kwiaty i warzywa itd, ziele bym powyrywala, ale z kwiatow to tylko w gre wchodza takie w wiszacych koszach gdzies wysoko, bo z jednej strony domu szalony pies demolujacy wszystko a z frontowej strony domu mondziaki chinskie sarenki ktore zywia sie kwiatkami. zauwazylyscie ze juz nie mamy rozmow wieczorowa pora o jedzeniu? ![]() a wlasnie - ja tez mialam mdlosci w drugiej fazie porodu, siedzialam w wodzie i gdybym zwymiotowala o cala wode musialyby mi zmieniac ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-20 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
Lena super ze juz w domku no i brawa dla tz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje!!! ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-20 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że Tobie się podoba to jest jakiś argument.. ale wydaje mi się, że nei przeważający Wg mnie powinnaś siąść z mężem (zróbcie sobie jakiś taki czas na wybieranie imienia) przed listą imion ... w internecie jest pełno stron na ktorych sa imiona wraz ze znaczeniami ... i wybierać .. u nas właśnie tak narodził się Gabriel (ewoluując z Oliwiera Aleksandra i paru jeszcze innych) W pewnym momencie nawet myślałam aby nazwaćdziecko po obu dziadkach .. ale moj TZ z kolei nie chcial nazywac dziecka po swoim ojcu.. z blizej nieznanych nam obojgu przyczyn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawę tylko Inkę(Monia Han dzięki za info że można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak długo trwały wizyty położnych które u Was były po porodzie? Jak wygląda taka wizyta? Co one właściwie robią?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Wtajemniczenie
|
Ja po ktg i nawet wykazalo 3 skurczyki, polozna twierdzi ze malenstwa, ale ja tam wiem swoje
![]() Jeden doszedl do 40%, nastepny do 50% a trzeci znowu 40, no wiec chyba cos to jest ![]() No ale rozwarcie nadal zero ![]() Chyba jeszcze rok w tej ciazy pochodze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-20 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że już jesteście w domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! Ale boli mnie głowa ![]() Dziś już z jedzeniem chyba lepiej, bo od 9.00 Laura co godzinę chce do cycusia i ładnie ssie, ale oczywiście po niedługim czasie zasypia. Potem odciągam i zbieram tak po 50ml, w których rozpuszczam ten proszek na jelita (kupy ciągle brak ![]() ![]()
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
Lenka super że w domku jesteście no i że mąż tak ładnie przygotował się na wasz powrót
![]() ![]() Ja juz chyba z tydzień smaruję się maścią na pana H ale po każdej wizycie w wc wraca wszystko... Co do wody to ja niegazowanej nie cierpię..no ale trzeba będzie się przywyczaić..na codzień pije mnóstwo herbaty Earl Grey Strong (po 2 torebki na 1 szklankę) ![]() Lenka w której sali rodziłaś? Kubusewa w sumie imię już wybrane...ale dość kontrowersyjne i tak kombinuje jakies w zastępstwie w razie gdyby tamto nam nie podpasowało jak na niego spojrzymy...hehe... Desia może coś się jednak zacznie w najbliższych godzinach...skoro ktg cos tam jednak wykazało... u mnie się zaczyna burza...uwielbiam burze...mam wizje porodu dziś w nocy a za oknem pioruny ![]() ![]() Ja narazie wyłączam kompa...jakby coś się zaczęło to będę pisać do Ciebie Desia i do Lenki ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-20 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do piersi, tak jedna mam wieksza od drugiej. I tak juz bedzie caly czas. ![]() Cytat:
![]() super ze pierwsza noc ok, a dla meza brawa ![]() Co do poloznej, przeprowadza wywiad, oglada ksiazeczke spisuje dane na Twoj temat, na temat dziecka, pyta Cie o problemy, o karmienie itd jesli masz problem to pomaga przystawic, oglada piersi, oglada maluszka: pepek, skore itd...Patrzy jak sobie radzisz z czynnosciami przy noworodku. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- alez Hania gaworzy do czarno-bialej zabawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.