Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 13:58   #3661
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy z Asikiem od naszych lekarzy - Asia zdrowa, na katar i do oczek dostała kropelki, a ja dostałam antybiotyczek Duomox i dodatkowo kilka innych leków. Chyba zaraz płuca wypluję tak mnie kaszel dusi.
Oczywiscie cytowanie mi obcieło
Inutilku dziękujemy za troskę

Dziewczyny z wypadajacymi włosami - ja miałam w ciąży ten problem, bałam się myć głowę bo w wannie na sitku zostawały całe kołtuny zmierzwionych kłaków. Zaczęłam brać żelazo i jak ręką odjął.

o to ja zapraszam do siebie bo mi się uzbierała cała góra prania

a ja a ja??? Manie to pewnie nikt tutaj nie lubi

Jak już się zabierzesz do tego prasowania to również zapraszam do siebie - NataliaM1103 mi popierze, a Ty poprasujesz, dobraaa??? Która chętna do ścierania kurzu?

Ja też mam poniszczone ale nie ma się co dziwić bo ja z domu nie wyjdę jak włosów nie przeprasuję
Taki ciemny brąz chcesz?Miałaś już taki kolorek? Ja Cię zawszę kojarzyłam jako blondi.

o w życiu nikt by mnie nie zmusił do biegania, nie ma mowy. Rowerek to co innego, dla mnie bieganie jest za nudne

Bardzo fajne, podoba mi się

phiii, aleś zarobiła - całe 1,25 za zestaw ciuchów!

5 minut to bardzo długo wyleży, moje dziecię po 5 sek. na brzuchu już zaczyna stękać i buczeć a co pójdę do lekarza to pyta czy kładę ją na brzuchu... no i co... no nie kładę bo mi jej szkoda, ze się tak męczy W zamian noszę ją w pozycji "na samolot"

czubek z Ciebie!

o kurdę laska jak z filmu karate, niezła... a zauważyłaś co robi jej facet - siedzi na kanapie i ogląda TV

a z tą kulką to Ci się udało

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

aaaa.... mam głupie pytanie
Która z Was na fejsie około 11godz. wysłała mi zaproszenie Ma imię na literę J.
Kurczę jakoś nie kojarzę twarzy.
dobrze że Asia zdrowa
odnośnie moich włosów to ja całe życie czarne albo brązowe miałam od dwóch lat blondi jestem ale zmasakrowało mi to włosy niestety
co do biegania to ja tez tak myślałam, uwielbiam rower, ale nie daje takich efektów, a raz spróbowałam i mi sie spodobało, biegam tuż przed zmrokiem muza na uszach i jechana

ciuchów nie sprzedałam, bo ustawiłam minimalną wyższą, ale szał nie???

no ona jak dla mnie jak to Pearl napisała za bardzo wyżyłowana ta laska a mąż jak to mąż pewnie wjechał jej na psychę, że dziewczyna zasuwa, a sam przed tv siedzi i bro popija

oto dowody

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1230985100

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1230985317

boszzzzzz jakie brwi

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2012-04-20 o 14:03
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:06   #3662
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
nikotynka wiesz co,fajnie,że wróciłaś,jakos tak Ciebie zawsze lubiłam
oooj : cmok::c mok::ro za:
ja Ciebie tysz Kochana
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
U nas tez problem z zasypianiem.Zasypia tylko na rekach smok w buzi pieluszka kolo buzi.Juz sie boje jak bedzie wazyl 20kgChce go nauczyc zasypiania w lozeczku narazie z zerowym skutkiem.

Sto Lat!!!

U nas noc do dupy .Po szczepieniu mlody spal niespokojnie i mial goraczke 38,3.Nad ranem zapodalam czopa,zeszla do 37,7.Cala noc czuwalam.Teraz jest marudny.Dobrze,ze nie ma czesto tych szczepien.
o kurcze.. ciekawe co będzie z moją i szczepieniami jak ona jeszcze w ogole nie byla
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Nikotynka spoznione, ale szczere STO LAT Kochana, wszystkiego co najlepsze
dziekuje

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
obejrzyjcie sobie to jak dziewczyna po 2 ciążach przez 90 dni wyćwiczyła swoje cialo

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=4z85Ik8bAcA

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

może ta beżowa kulka to zaschnięta sperma A>
muszę zadzwonić do TZ ze dzisiaj wątróbka na obiad
o jaaaa też tak chce ale ona pewnie nic nie robiła tylko ćwiczyła
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:11   #3663
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
U nas to bywa róznie.Do niedawna nawet jak bartek się męczył z zaśnieciem to kładłam go do łóżeczka i go głaskałam i ciciciciciicic....,a lbo na łóżko i ja razem znim.Ale ostatnie czasy jak jakoś mi go żal się strasznie zrobiło ,że bidulka męczy się żeby zwyczajnie tylk ozasnąc - kładę go do wózka i alboe 2 razy do przodu i 2 razy do tytyłu i śpi albo momentalnie zasypia nawet bez jazdy. Potem zazwyczaj ( ale też nie zawsze) przenoszę go do łóżeczka i śpi dalej.
Natomiast wieczorem nie ma problemu.Po 19 kąpiel ,potem mleczko, no i kładę go do łóżeczka,albo zapodaję jakąś melodyjkę albo daję pieluszkę,mala lampka,rolety spuszczone i instaluję nianię,zamykam drzwi i wychodzę.Do 20 zaśnie zawsze sam i to mnie bardzo cieszy.
Wow,super ze sam ci zasypia, moja Mishka tez zawsze po kapieli po 19 zasypia bez problemow raczej juz podczas picia mleka wiec jak skonczy to tylko ja odkladam na boczek i jak ma dobry dzien spi do 1 w nocy od 20
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A ja mam włosy proste jak druty i ich nie lubie, chciałabym miec kręcone, chociaz troche.

Lila przespała 3 noc z rzędu !! Yeah

A dzis jade na zakupy do lumpa, a Lile zostawiam Tztowi.
powinnas tak czesciej

Cytat:
No pięknie,brawo dla Kiniusi.
Mój Bartula jak nie lubi na brzuchu,daje radę góra 2 minuty.No alę glowę trzyma bardzo ładnie.Kładę go w tej pozycji kilka razy dziennie.

A co do pieluszki to też lubi do usypiania no ale znowu jest ale...,musi miec z boku głowy i trochę w ręce.Ewentualnie od czoła na oczkach tylko.Czasami załozy sobie sam na całą twarz ale wtedy miota się i daje znac ,żeby mu ją zabrac- wariat jeden.

Brak pomysłu na piątkowy obiad( bezmięsny ,bo u nas w domu tak sie w piatki jada).

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------
No pieluszka musi byc u nas tez
Co do obiadu to moze pasta carbonara? Ale kurcza tam jest boczek wiec odpada, kotlety z jajek? sojowe? losos zapiekany?albo taka carbonara z kawakami pieczonego lososia a moze zupa z soczewicy? rany ale mi sie wena wlaczyla na gotowanie0

0
Cytat:
Ja żeby usypiać moją Lilkę wkładam ją do fotelika samochodowego, robię jej buju buju, az usnie , a potem hop do lozeczka.

Zauwazyłam, że całą noc przesypia wtedy jak podam jej butelkę, a nie cycka. Akurat ostatnio mam w piersiach mało mleka i Lilka dostaje butelke, a i lubi spac na brzuszku ale to dosyc ryzykowny sposob. W dzien kiedy płacze tak jakby bez powodu to klade ja na brzuszku , zostawiam ja i wychodze, jednak jestem caly czas obok w pokoju, gdy poplacze to zasnie, ale jak jest na pleckach to tak nie chce zasypiac.
Moja za nic nie pospi na brzuszku i tylko w dzien ja klade kilka razy i tez ja odkladam do lozeczka jak juz zasnie, najczesciej zasypia jzu podczas picia ostatniego mleka

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
U mnie ostatnie karmienie jest o 23... Ostatnio lekarka mi kazała już nie karmić jej o 2 czy 3 w nocy tylko dac pić Dziś biedna o 5 obudziła sie głodna jak WILK!!!!!!! Jak czesto spia w dzień Wasze robaczki??
A ile miesiecy ma twoja niunia? Ja bym jeszcze podawala mleko jesli tego mala potrzebuje nie rozumiem takiej tresury uwazam ze sama przestanie "wolac" o mleko w nocy jak bedzie gotowa

A ze spaniem to u nas roznie, kilka razy na dzien 4-5 , kazda drzemka to max 30 min baaaaaaardzo rzadko zdarzy jej sie pospac godz lub dwie w ciagu dnia, za to w nocy spi dobrze,uff chociaz to..

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Dzieki Bambuskumam wlasnie ta sama witaminke, mama mi przywiozla i podaje od 3 tygodnia zycia Michałka.

U nas, jak juz jest naprawde wielki problem z zasnieciem, to ratujemy sie suszarka

To takie ogolne sprawdzenie jak rozwija sie dziecko. My dostajemy wezwania i sami chodzimy do przychodni. Pierwsze bylo po 6 tygodniu i wtedy M badala pediatra, sprawdzala odruchy, osluchiwala serduszko, HV go mierzyla i wazyla. A tym razem mielismy spotkanie tylko z HV. Wypytala tak ogolnie czy nic nas niepokoi, zmierzyla go, zwazyla, pogadala o rozszezaniu diety, dala nam ksiazeczke na ten temat. M dostal paste i szczoteczke do zebow jakies pierwsze ksiazeczki do czytania i to wszystko.
Kochana mi po trzech m-cach po porodzie zaczely wlosy garsciami wychodzic. Masakra jakas, wszedzie ich pelno lezy choc odkurzam codziennie cale mieszkanie

to moze zostaw go sobie na pamiatke

Ło matko

Czesc ropucho

My tez
Ja tej wizyty jeszcze nie mialam i sie nie wychylamnic mi nowego nie powie i nie pomoze moja HV (ktorej nienawidze)wiec nie pokazuje sie tam w comunity centre choc przydaloby sie zwazyc mala, mojej znajomej HV "zorganizowala" spotkanie przez tel... glupota to po co w ogole sie fatygowala przeciez to chodzi o to chyba zeby sprawdzic jak sie rozwija dziecko nie? A co ona sprawdzi/zobaczy przez tel? Przeciez przez tel moge powiedziec co chce...echh szkoda gadac

Uska, Nikotynka wszytskiego Naj
Pearl sorry za przypisanie cie do Warszawy dzieki za info o warsztatach zaraz sie zapisze jak bedziemy w POlsce zaciagne tam TZ choc on uwaza ze takei chusty to dla gejow

W ogole to dzien dobry wszystkim, moje przeziebienie zrobilo sie na tyle powazne ze wsadzilam mala w fotelik zadzwonilam po taksowke i podjechalysmy do przychodni bo lalo jak cebra a ja ledwo na nogach sie trzymalam a TZ w pracy, dostalam atytbiotyki, czekalam w poczekalni 2 godz na wizyte
jako tako dochodze do siebie choc jeszcze czuje sie taka sponiewierana, cud ze mala zdrowa jak na razie odpukac w niemalowane

Pada u nas od tygodnia i prawie wcale z nie wychodzimy na spacery i ogolnie jest do dupki bo mamy jeszcze problemy z agencja poprzez ktora wynajmujemy dom
Jedyny plus to taki ze przez to wszystko schudlam jakies 4 kilo
10 kg to go

A czy wasze dzieci spia same w pokoikach czy w waszych pokojach w lozeczku?
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:12   #3664
kamciurka
Zakorzenienie

teraz tak się przypatrzyłam i ten mąż caly czas na kanapie tylko w innych rzutach

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 14:21   #3665
n1kotynka
Zadomowienie

Pear moja Bromba też śpi z nami w łóżku i w nocy je co póltorej - 2 godz więc łączę się z Tobą

a w ogóle mamy dzisiaj z tztem wyjątkowy dzień mamy rocznicę poczęcia Natalci
dacie wiarę że to już rok mija? ;]

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

aa i co do pomysłu na obiad to robię małżonkowi jego ulubiony makaron. Wrzucam co mam w lodówce- cebulę, paprykę, tuńczyka z puszki, czosnek, pomidory z puszki albo koncentrat, doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi i dorzucam makaron ugotowany ( jak mam to jeszcze dorzucam parmezan) tz uwielbia go i już się rano pytał czy mu zrobię dziś na obiad
Stary 2012-04-20, 14:29   #3666
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość

A ile miesiecy ma twoja niunia? Ja bym jeszcze podawala mleko jesli tego mala potrzebuje nie rozumiem takiej tresury uwazam ze sama przestanie "wolac" o mleko w nocy jak bedzie gotowa
oj z tym odstawianiem jak bedzie gotowa, to się nie zgodzę, moja córka budziła się o 4,5 rano na kaszkę do dwóch lat i dopiero właśnie przestawiłam na herbatkę i przeszło, więc ja też uważam że jeszcze trochę za wcześnie, ale generalnie warto potem spróbować dziecko oszukać taką herbatką

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

dacie wiarę że to już rok mija? ;][COLOR="Silver"]
gratki

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 14:31   #3667
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
oj z tym odstawianiem jak bedzie gotowa, to się nie zgodzę, moja córka budziła się o 4,5 rano na kaszkę do dwóch lat i dopiero właśnie przestawiłam na herbatkę i przeszło, więc ja też uważam że jeszcze trochę za wcześnie, ale generalnie warto potem spróbować dziecko oszukać taką herbatką
Tylko, że moja Miśka jak zje o 3 to później nie chce jeść...i zjada 50-60 ml tylko...Wczoraj zjadła ostatnie mleczko o 23. więc dostała herbatkę o 3 a o 5 wypiła mi 110 ml. Więc chyba dobrze ....

Ile ml dziennie wypijają Wasz maluchy??? Liczycie ml???
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:39   #3668
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl sorry za przypisanie cie do Warszawy dzieki za info o warsztatach zaraz sie zapisze jak bedziemy w POlsce zaciagne tam TZ choc on uwaza ze takei chusty to dla gejow
Kochana, zapisz sie wczesniej. Ja czekalam miesiac od telefonu do terminu i podobno zazwyczaj sie tyle czeka.
Moj na poczatku tez mial obiekcje,ale pokazalam mu to i nawet swoje zajecia na lotnisku odwolal, zeby byc ze mna na instruktazu

Zdrowiej szybko !!!
Cytat:
Napisane przez Rybkie
Moj chyba ani razu jeszcze nie byl w swoim pokoiku. W swoim lozeczku tylko na 15 minut dziennie poogladac karuzele, ale jeszcze nigdy tam nie spal. Ja mam "rozpuszczonego" dzieciaka, ktory spi z nami w lozku

Cytat:
Pear moja Bromba też śpi z nami w łóżku i w nocy je co póltorej - 2 godz więc łączę się z Tobą
Ooooo Jak dobrze nie byc jedyna na forum
To co, po maluchu?

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
No to jest co swietowac
Ale ten czas leci

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-04-20 o 14:40
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:42   #3669
kamciurka
Zakorzenienie

Ciężaróweczka, u mnie ja wiem że jak Alex zje w dzień dużo to w nocy mogłabym mu podać herbatkę, ale on wtedy po prostu się mniej budzi, potrafi z 6 ponad godzin przespać, a jak zje mało w dzień, to w nocy musi dojeść nie ma bata i budzi się max co 4 godziny, ale on ogólnie je często a mało, bo on max to 100 ml 120 ml to od święta, a zdarza się że sobie tak ciuma co 2,5 godziny po 70 generalnie koło 700 ml na dobę zje raz trochę mniej raz więcej ale tak gdzieś je, przybiera dobrze, więc się nie martwię

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 14:56   #3670
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
U mnie ostatnie karmienie jest o 23... Ostatnio lekarka mi kazała już nie karmić jej o 2 czy 3 w nocy tylko dac pić Dziś biedna o 5 obudziła sie głodna jak WILK!!!!!!! Jak czesto spia w dzień Wasze robaczki??
Moj to sypia tyle co na spacerze czyli ok 2 godz pomiedzy 12, a 15 Czasem zdarzy mu sie przysnac w domu, ale to takie 10minutowki

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
witam w gronie
szopów praczów!
prostownice mam z babyliss - http://allegro.pl/prostownica-babyli...290525590.html

kuźwa znów mi coś zaczyna nie działać

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Kamciurka spoko wodza, używam preparatów które chronią z isany termo coś tam ale ja prostuje włosy max 3-4x w miesiącu... bo jak wyprostuje raz, to starcza do następnego mycia, a włosy myję co 5-6 dni zazwyczaj Mam spoko włosy i szybko mi się nie przetłuszczają
tez mam babyblissa i u mnie jak jest wilgotno to i tak piora sie robia
Wow zazdroszczam mycia co 5 dni, bo ja to codziennie myje i prostuje, taki moj rytual i u mnie 200 stopni to podstawa
Stary 2012-04-20, 14:58   #3671
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko, że moja Miśka jak zje o 3 to później nie chce jeść...i zjada 50-60 ml tylko...Wczoraj zjadła ostatnie mleczko o 23. więc dostała herbatkę o 3 a o 5 wypiła mi 110 ml. Więc chyba dobrze ....

mój różnie bo raz wypije 120 a za 3 godz. np już 150 o 7 ma pierwsze karmienie i potem co 3 godz. nastepne tak że w ciągu dnia je 5 porci po 120/130 do 150 i w nocy jedna pobudka na mlesio to ze spokojem 150 wypija wiec troszke tego wychodzi
Stary 2012-04-20, 15:03   #3672
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
odnośnie moich włosów to ja całe życie czarne albo brązowe miałam od dwóch lat blondi jestem ale zmasakrowało mi to włosy niestety
oto dowody

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1230985100

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1230985317

boszzzzzz jakie brwi
Ja swoje naturalne mam blond i to dosyć jasny, w średniej szkole przefarbowałam się na miedziany (a taki okres buntu miałam ) a póżniej ciemny brąz nałożyłam i do tej pory jestem mu wierna. Kiedyś próbowałam wrócić do blondu i kilka razy zrobiłam blond balejaż, ale stwierdziłam że wyglądam tragicznie i ze twarz mi się z włosami zlewa. kupiłam czekoladową farbę i od tej pory już nie kombinuje z kolorem

Ale różnica, naprawdę fryzura strasznie zmienia całą twarz

Cytat:
W ogole to dzien dobry wszystkim, moje przeziebienie zrobilo sie na tyle powazne ze wsadzilam mala w fotelik zadzwonilam po taksowke i podjechalysmy do przychodni bo lalo jak cebra a ja ledwo na nogach sie trzymalam a TZ w pracy, dostalam atytbiotyki, czekalam w poczekalni 2 godz na wizyte
jako tako dochodze do siebie choc jeszcze czuje sie taka sponiewierana, cud ze mala zdrowa jak na razie odpukac w niemalowane

Ja też od dzisiaj na antybiotyku. Zaczęło się od przeziębienia, ale co tam, ja mądrzejsza jestem od lekarzy - sama się wyleczę no i tak się wyleczyłam ze teraz muszę się antybiotykiem szprycować

Asia ma swój pokoik i śpi w swoim łóżeczku, a ja obok niej na tapczanie. Mamy z TŻ przymusową separację bo on śpi w innym pokoju.

Cytat:
teraz tak się przypatrzyłam i ten mąż caly czas na kanapie tylko w innych rzutach
typowy facet, chce mieć przy sobie szczupłą i wysportowaną laskę a sam z tyłkiem w fotelu siedzi i pewnie wydaje polecenia - "przynieś mi piwo kobieto!"
Cytat:
To zależy co jej podam do picia. Ja wyciąg z koperku (jest słodki) to pije i pije skonczyć nie moze, a jak rumianek (nie słodzę) to tylko troszeczkę pochlipta i jak się zorientuje, ze niesłodkie to wypluwa
Ogólnie to nie zwracam uwagi na ilość ważne ze kupy są ok

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-04-20 o 15:45
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:04   #3673
MissZuzia
Zadomowienie

hejka
nadrabiałam was na spacerku siedzac na slonku w parku dobrze ze wyszlismy o 12, bo pare min po powrocie ok 14 juz zaszlo i chyba burza szykuje sie... grzmi okropnie brrrr

Cytat:
A ja mam włosy proste jak druty i ich nie lubie, chciałabym miec kręcone, chociaz troche.

Lila przespała 3 noc z rzędu !! Yeah

A dzis jade na zakupy do lumpa, a Lile zostawiam Tztowi.
brawa dla Lilki

Cytat:

Jedno pranie za mną już,ciemne ciuchy,no i oczywiście spodnie i bluzy tżta.a on nie lubi jal bluza i koszulki są odduszone od sznurka więc muszą wisiec na wieszakach.

Teraz piorą się ciuszki i posciel Bartosza

Zawsze miałam pieluszki Pampers Premium care,wczoraj kupiłam Pampers active baby no i dzisaj testuje .

Brak pomysłu na piątkowy obiad( bezmięsny ,bo u nas w domu tak sie w piatki jada).
oooo jaka gospodyni z ciebie ja spałam do 10, na spacer o 12 i jem obiad i tylko wrzuciłam jedno pranie i jedno suszy się i nic więcej nie zrobiłam a plan jest żeby zrobić paszteciki z pieczarem z ciastem francuskim z lidla do barszczyku z kartonu no i sprzatac musze
Cytat:
kurcze zjadłam rybę wczoraj ( bo mnie mama nakręciła, że zdrowe, że omega-3..) i malutką wysypało

ja nie jadam ryb, alergolog zabronił
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość

--------------
Witam
U nas nocka niezla, o od 21 do 5.30, a pozniej jeszcze do 7.30 i na koniec drzemka na hustawce od 8.30 do 9
Wyprawiłam tzta do pracyy, umyłam i wyprostowalam wloski, pomalowalam sie i czekam na karmienie o 12 i lecimy spacerowac po słoneczku
ja sie nie paćkam na spacery he he
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

moj śpi ze 2-3 razy po jakies pół godzinki.. czasem raz
co do tego karmienia nocnego to czytałam ze własnie w nocy zeby dziecko oduczyc to zamiast mleka piciu dawac. no ale moj Igor odkąd chyba skończył miesiąc to noce przesypia wiec nie mam tego problemu
super
Cytat:

wczoraj drugi dzień biegałam systemem 10 min rozgrzewki, potem 2 min biegu, 4 szybki marsz i tak 5 razy no i jestem na diecie od poniedziałku, jest kg mniej więc jeszcze tak z 4 i będzie gicior
podziwiam
Cytat:
obejrzyjcie sobie to jak dziewczyna po 2 ciążach przez 90 dni wyćwiczyła swoje cialo

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=4z85Ik8bAcA
ja mam takie ciało po jednej
niezle niezle ale nie wklejaj wiecej takich lasek bo sie pojde pochlastac
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Matki o cudownych przesypiajacych nocki w swoich lozeczkach dzieci. Tu ta z pobudkami co 1,5 h z dzidzia w swoim malzenskim lozu
no no tylko bez sakrazmu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:06   #3674
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy co jej podam do picia. Ja wyciąg z rumianku (jest słodki) to pije i pije skonczyć nie moze, a jak rumianek (nie słodzę) to tylko troszeczkę pochlipta i jak się zorientuje, ze niesłodkie to wypluwa
ja myślałam że chodzi o mleko herbatki to mój wypija ok. 100 ml czasem mniej nawet

Niki

Alex
Stary 2012-04-20, 15:16   #3675
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny z wypadajacymi włosami - ja miałam w ciąży ten problem, bałam się myć głowę bo w wannie na sitku zostawały całe kołtuny zmierzwionych kłaków. Zaczęłam brać żelazo i jak ręką odjął.

Jak już się zabierzesz do tego prasowania to również zapraszam do siebie - NataliaM1103 mi popierze, a Ty poprasujesz, dobraaa??? Która chętna do ścierania kurzu?

o w życiu nikt by mnie nie zmusił do biegania, nie ma mowy. Rowerek to co innego, dla mnie bieganie jest za nudne
a karmiac (.) mozna zelazo lykac

Kochana na dodatkowe prasowanieto mnie nie namowisz napewno

Cytat:

Nikoś ma łózeczko w naszej sypialni
Stary 2012-04-20, 15:18   #3676
uska000
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

aa i co do pomysłu na obiad to robię małżonkowi jego ulubiony makaron. Wrzucam co mam w lodówce- cebulę, paprykę, tuńczyka z puszki, czosnek, pomidory z puszki albo koncentrat, doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi i dorzucam makaron ugotowany ( jak mam to jeszcze dorzucam parmezan) tz uwielbia go i już się rano pytał czy mu zrobię dziś na obiad
oo to my dzis mamy dodatkowe swieto rok jak wiemy ze bedziemy miec Igorka;p

Jeszcze raz thx za zyczenia

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:26   #3677
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, zapisz sie wczesniej. Ja czekalam miesiac od telefonu do terminu i podobno zazwyczaj sie tyle czeka.
Moj na poczatku tez mial obiekcje,ale pokazalam mu to i nawet swoje zajecia na lotnisku odwolal, zeby byc ze mna na instruktazu

Zdrowiej szybko !!!
Moj chyba ani razu jeszcze nie byl w swoim pokoiku. W swoim lozeczku tylko na 15 minut dziennie poogladac karuzele, ale jeszcze nigdy tam nie spal. Ja mam "rozpuszczonego" dzieciaka, ktory spi z nami w lozku

Ooooo Jak dobrze nie byc jedyna na forum
To co, po maluchu?

No to jest co swietowac
Ale ten czas leci

po maluchu

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
oo to my dzis mamy dodatkowe swieto rok jak wiemy ze bedziemy miec Igorka;p

Jeszcze raz thx za zyczenia
gratki dla Was zatem
ja się dowiedziałam 4 maja o ciąży
Stary 2012-04-20, 15:41   #3678
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
po maluchu

gratki dla Was zatem
ja się dowiedziałam 4 maja o ciąży

ja 4 maja w swoje imieniny miałam potwierdzoną ciąże przez usg przez mojego lekarza

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

to było pierwsze usg i 6 tydz. ciąży już

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

A my z Michasiem wybieramy sie chyba nad morze na tydzień od 28 do 4 maja akurat nasze imieninki tzn moje i Michasia
tzn właśnie tak się cały czas zastanawiam czy mu w ten sam dzień robić co moje? może na razie tak zostawie a jak będzie większy i będzie chciał sobie przenieśc na inny mc to sobie zmieni
bo chciałam by coś miał latem wiec skoro się urodził zimą to niech chociaż imieninki ma latem że grila będzie można zrobić na ogródku

no a co do morza to dziadkowie chcą nas zabrać ze sobą bo ciocia ma nad morzem pensjonat i teraz w wekeend majowy jest otwarcie sezonu i wpierw sie zjeżdza rodzinka a potem już obcy ludzie- wczasowicze

no a że my tak z tym misiem siedzimy cały czas sami w domu tż non stop w garażu mało go widujemy ja potrzebuje troche odpoczynku od tego wszystkiego tu potrzebuję się wyrwać chociaż na kilka dni bo zwariuje tu w domu
więc powiedziałam rodzicom ze bardzo chętnie się przejade - oni nam stawiają

teraz to się modlę by chociaż pogoda dopisała i było w miarę ładnie by można było skorzystac i pochodzić sobie nad morzem
bo my teraz tak szybko nigdzie nie wyjedziemy nad wakacje bo cienko z sianem.
Stary 2012-04-20, 15:43   #3679
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hejka
nadrabiałam was na spacerku siedzac na slonku w parku dobrze ze wyszlismy o 12, bo pare min po powrocie ok 14 juz zaszlo i chyba burza szykuje sie... grzmi okropnie brrrr
a ja glupia czekalam az tz wroci z lotniska i sie doczekalam...burzy

Cytat:
Napisane przez Zuzia
niezle niezle ale nie wklejaj wiecej takich lasek bo sie pojde pochlastac
popieram
i tak sie zastanawiam, kiedy ona przy tych cwiczeniach miala czas dla tychs woich dzieciakow

Cytat:
Napisane przez Zuzia
no no tylko bez sakrazmu
zaden sarkazm
zwykle stwierdzenie faktu

Tesciowa dzwonila, ze ugotowala mi zupke pomidorowa i ... krolika
Nie wiem, czy dam rade go zjesc

Wsadzilam Dzona do lozka, zeby sie pogapil na karuzele. Zazwyczaj na 15 minut mam go z glowy, a tu steka i steka i juz sie zbieralam, zeby go wyciagnac, az tu slysze dwa takie soczyste piardy - ale takich to by sie stary dziad po bigosie nie powstydzil i ... zapanowal spokoj

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-04-20 o 15:46
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:01   #3680
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Blanszor wiem ,że pisałas co to za syropek na refluks ,nawet zapisałam sobie tyle,że niewiem gdzie. Podaj proszę jeszcze raz
Natalia to jest Gastrotuss baby

Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale tak mi podpowiada intuicja. Kupiłam zwykłe mleko NAN i właśnie podałam Alanowi. Wysypka Alanowi po Nutramigenie zniknęła, kupki są w dechę. Ale ulewa i słychać jak jedzenie mu się cofa (mi też by się Nutra cofała). Sprawdzę tym sposobem czy wysypka była alergią czy trądzikiem i czy pomoże na ulewanie. Jak na razie minęło 30 min i nie ulał! Zobaczymy jak potem (nie podałam ani zagęszczacza ani syropu).

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:03   #3681
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
a karmiac (.) mozna zelazo lykac

Kochana na dodatkowe prasowanieto mnie nie namowisz napewno
oj tego to ja nie wiem

łeee ale Ty jesteś
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
4 maja akurat nasze imieninki tzn moje i Michasia
tzn właśnie tak się cały czas zastanawiam czy mu w ten sam dzień robić co moje? może na razie tak zostawie a jak będzie większy i będzie chciał sobie przenieśc na inny mc to sobie zmieni
a to nie jest tak, ze imieniny obchodzi te najblizsze zaraz po dacie urodzenia ?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:24   #3682
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

wczoraj drugi dzień biegałam systemem 10 min rozgrzewki, potem 2 min biegu, 4 szybki marsz i tak 5 razy no i jestem na diecie od poniedziałku, jest kg mniej więc jeszcze tak z 4 i będzie gicior
No brawo za samozaparcie! Ja cały czas się przymierzam do rowerka ale jakoś się zmusić nie mogę. Dziś byliśmy na długim spacerze i ledwo zdążyliśmy wrócić do domu przed burzą.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
a i dzisiaj przyszło krzesełko do karmienia Igus dostał kasę na nie od dziadków na zająca więc juz zamowilismy, zeby kasy nie stracić... wczoraj zamowione, dzis doszło i ja superłumen złozyłam je sama bo małż spi po nocy
jestem zadowolna z zakupu (Potem je muszę rozłozyc i schowac no bo niepotrzebne jeszcze )

http://allegro.pl/show_item.php?item=2283624680
fajowe! już niedługo możecie używać bo ma regulację oparcia.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
fajne krzesełko

aaa odnośnie tych aukcji na allegro to coś wam pokażę, jak ludzie chcą płacić, wystawiłam ciuchy Nikoli i zobaczcie jaką zawrotną cenę osiągnęły http://allegro.pl/zestaw-ubran-dla-d...273503998.html
ja jak coś sprzedaję i jest kiepska cena to proszę sister, żeby nieco cenę podbiła. Wiem, że to brzydko...

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:

-

co do włosów to ja myję codziennie bo mam na tym punkcie pier!@#$%%lca nie toleruję u siebie i u nikogo innego nieumytych włosów mogą byc nieuczesane ale broń Boże nieumyte
ja też myję codziennie i prawie codziennie układam.

Melduję, że wyglądam dziś jakbym przesadziła z solarium, ale skóra się już naciąga więc pewnie niedługo zacznie się łuszczyć.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:

Rybkie moja Mucha Plujka śpi od tygodnia sama w pokoju a w swoim łóżeczku od urodzenia. Mamy włączoną nianię.

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-04-20 o 16:27
Stary 2012-04-20, 17:12   #3683
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
mogę Ci oddać moje fale nie no w sumie takich całkiem prostych bym nie chciała, niedobrze mi, chyba natura wie co robi, bo ja nawet jak mam proste to muszę mieć bałagan, bo jak właśnie raz wyprostowałam keratyną, to miałam takiego przyliza na głowie że szok, czułam się przez peirwszy miesiąc masakrycznie. Muszę o nie zadbać trochę, bo są przesuszone

Też lubię mieć bałagan na głowie. U mnie codziennie jest prostownica w ruchu (na 200st) grzebyczek do tapirowania i lakier.
Cytat:
co do tego karmienia nocnego to czytałam ze własnie w nocy zeby dziecko oduczyc to zamiast mleka piciu dawac. no ale moj Igor odkąd chyba skończył miesiąc to noce przesypia wiec nie mam tego problemu
Szczęściara
Cytat:
szacun
Cytat:
a i dzisiaj przyszło krzesełko do karmienia Igus dostał kasę na nie od dziadków na zająca więc juz zamowilismy, zeby kasy nie stracić... wczoraj zamowione, dzis doszło i ja superłumen złozyłam je sama bo małż spi po nocy
jestem zadowolna z zakupu (Potem je muszę rozłozyc i schowac no bo niepotrzebne jeszcze )

http://allegro.pl/show_item.php?item=2283624680
Ładne
Cytat:
Kamciurka spoko wodza, używam preparatów które chronią z isany termo coś tam ale ja prostuje włosy max 3-4x w miesiącu... bo jak wyprostuje raz, to starcza do następnego mycia, a włosy myję co 5-6 dni zazwyczaj Mam spoko włosy i szybko mi się nie przetłuszczają
No to fajnie masz. Ja muszę myć codziennie.
Cytat:
no takie... dziwne coś... miało z 4-5 mm i było beżowawe, twardsze... zaczęłam bardziej plamić i się rozwinęło po przytulankach od razu normalnie
Może czop Ci odszedł
Cytat:
Matki o cudownych przesypiajacych nocki w swoich lozeczkach dzieci. Tu ta z pobudkami co 1,5 h z dzidzia w swoim malzenskim lozu

Boje sie,ze przez ten kryzys laktacyjny Dzon za bardzo sie przyzwyczail do cyca, bo teraz bez niego nie chce usnac. I co z tego,ze tz ma go obok siebie, jak i tak predzej czy pozniej laduje u mnie i nie zasnie bez tulenia sie do (.).

Jaś od małego wie co dobre
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:27   #3684
rybkie
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

gratki
spoko spoko ja myslalam ze jestes za odstawianiem 4 miesiecznego dzieciakabo to by bylo za wczesnie jak dla mnie, pozniej to mnie sie wydaje ze jak bedzie gotowa to mozna troche dziecku "pomoc" przesypiac cale noce bez wstawania na nocne karmienie

Cytat:

Moja Miska wypija tak mniej wiecej 600 - 650 ml na dobe a ma 3 miesiace i troche ponad 4 kilo (chyba) ale nie licze przesadnie ilosci wazne ze wiem, ze wypija tyle i ile jej potrzeba ladnie rosnie, liczylismy na poczatku teraz go with the flow
A mojej mlodej herbatka sie nie da oszukac niestety

Cytat:

Zdrowiej szybko !!!
Dzieki za wskazowki, zadzwonie do nich jutro planuje za miesiac wlasnie jechac do Polski wiec byloby w sam raz mam czas aby uprawiac delikatna sztuke perswazji co do noszenia chusty

Cytat:

Ja też od dzisiaj na antybiotyku. Zaczęło się od przeziębienia, ale co tam, ja mądrzejsza jestem od lekarzy - sama się wyleczę no i tak się wyleczyłam ze teraz muszę się antybiotykiem szprycować

Asia ma swój pokoik i śpi w swoim łóżeczku, a ja obok niej na tapczanie. Mamy z TŻ przymusową separację bo on śpi w innym pokoju.

nooooo ten anytbiotyk robi ze mnie jakas otumaniona
Podziwiam za separacje Moj Tz spal raz w pokoju goscinnym bo mi sie wydawalo, ze przez jego chrapanie mala spi gorzej w nocy.....no i tym razem obydwie spalysmy gorzej niz zwykleokazuje sie ze bez chrapania nie umiemy spac
zdrowka

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość

Rybkie moja Mucha Plujka śpi od tygodnia sama w pokoju a w swoim łóżeczku od urodzenia. Mamy włączoną nianię.
boje sie ja wyeksmitowac do swoejgo pokoju, ona taka maluuutka choc wiem ze powinnam niedlugo, poczekam do 6 miesiaca a niani nie ufamco jakis czas zagladam bo mam jakies chore wizje ze sie nakryla kocykiem czy cus i nie robi zamieszania bo nie oddycha albo cus i niania nie wychwyci

Dzieki za odpowiedzi w sprawie lozeczek, tutaj w UK jest jakis niezdrowy (jak dla mnie) ped by jak najszybciej wyeksmitowac dzieci do swoich pokoikow jak najwczesniej, najlepiej jak maja 4 tygodnie , jedna dziewucha na forum pisala ze kladzie mala wieczorem do lozeczka i zamyka drzwi i dziecko "idzie" spactaaa juz widze JAK to male 4 tygodniowe dziecko zasypia samo, bo ona musi sie wyspac i jej maz tezto trzeba bylo nie robic sobie dziecka

spadam robic kolacje, szukalam nowego domu bo chyba bedziemy sie musieli wyprowadzic z tego co teraz mieszkamy agencja robi problemy i ceny sa masakryczne!!! wyglada na to ze bedziemy sie musieli wyprowadzic do jednopokojowego mieszkania, z malym dzieckiem nie wyobrazam sobie teraz tego.......
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:51   #3685
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłyśmy z Asikiem od naszych lekarzy - Asia zdrowa, na katar i do oczek dostała kropelki, a ja dostałam antybiotyczek Duomox i dodatkowo kilka innych leków. Chyba zaraz płuca wypluję tak mnie kaszel dusi.
Oczywiscie cytowanie mi obcieło
Inutilku dziękujemy za troskę

a ja a ja??? Manie to pewnie nikt tutaj nie lubi

Jak to nie?? Ja Ciebie lovam Czasem to az mi zal ze nigdy nie poznam sie z Wami w realu
Dobrze, ze Asik zdrowy gorzej z Toba
Chyba Cie wole w bladzie jednak
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:11   #3686
Haniula
Zakorzenienie

Jezuuuu weźcie tą JĘCZYBUŁE ode mnie ryczy dzis CAŁY dzien, tylko na spacerze byl spokoj. Ja juz nie wiem co jest temu dzieciakowi

jestem z nią caly tydzien sama i juz mam dość. Powiedzialam tz ze jak wroci to on sie nią zajmuje bo mi sie rzygac chce jak slysze to buczenie I nie zamierzam nic przy małej robic przez weekend. Nich sie tz zajmie wkoncu to tez jego dziecko taka wyrodna ze mnie matka
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:38   #3687
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

rybkie a jakie teraz macie mieszkanie??
My mamy livingroom z malutkim aneksem kuchennym i sypialnie ktora jest juz powaznie zagracona,wlasnie odkrylam,ze maly za gora miesiac wyrosnie z kosza i rozgladam sie za lozeczko-lozkiem.Jak pomierzylismy z Tz to sie okazalo,ze jak wstawimy lozko......to nie przejdziemy przes sypialnie
Jeszcze to 3 pietro i cyrki z wozkiem.....
Teraz troche zaluje ze w pazdzierniku nie zamienilismy na przynajmniej nizsze pietro juz nie marze,zeby maly mial swoj pokoj.Teraz mamy 3 razy wiecej gratow i nie wyobrazam sobie przeprowadzki przy tak malym dziecku.
Chcielismy zamienic flat z tej samej agencji tez jednopokojowe tylko ze na wysokim parterze(tzn w piwnicy sa mieszkania).To nam chcieli na takich warunkach zamienic te mieszkania,ze musielibysmy utrzymywac dwa flaty jednoczesnie przez 2 miechy i nic by nam na zycie nie zostalo.
Takie sa agencje niestety,a placimy niemalo regularnie od ponad 5lat no ale biznes jest biznes nie?
teraz czekamy na socjal choc ja nie bardzo ale inaczej nie zaoszczedzimy na wlasne mieszkanie.....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:08   #3688
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wrocilam i tylko sobie humor popsułam, bo chodziłam z kolezanka po sklepach i ona sobie kupowała masę drogich ubran , a mnie na nie po prostu nie stac. Jakąs kasę tam mamy, ale mi i tak szkoda tyle kasy na ciuchy wydawac ile ona wydaje, ale i tak mi sie przykro zrobiło.

W ogole jak wrocilam to poszlam po Lilke, bo TZ dzis jezdzil z nią po wsi i zajechał do znajomych, a tam co chwila ktos do nich przyjezdza, bo przy barze mieszkają i okazało się, że Lilke na zmianę nosiło jakies 7 bab, az mnie to zdenerwowało. Jeszcze sie okazalo, ze jedna ja karmila butelka, druga przewijała, trzecia nosiła itd. , a TZ szczesliwy, bo tylko dzis wozek pchal nic wiecej... Ehhh
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:29   #3689
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

boje sie ja wyeksmitowac do swoejgo pokoju, ona taka maluuutka choc wiem ze powinnam niedlugo, poczekam do 6 miesiaca a niani nie ufamco jakis czas zagladam bo mam jakies chore wizje ze sie nakryla kocykiem czy cus i nie robi zamieszania bo nie oddycha albo cus i niania nie wychwyci
Jakby moje dziecko się budziło co 2-3h w nocy to bym z nim nadal spała w pokoju. Każde dziecko jest inne i nie można działać "książkowo".
Niemowlę ma silny instynkt przeżycia i samo krzywdy sobie nie zrobi. Ale oczywiście trzeba uważać jak samo jest w łóżeczku i nie wstawiać do łóżeczka niczego czym mogłoby się udusić , np. za ciężkim misiem.

Stary 2012-04-20, 19:44   #3690
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Jezuuuu weźcie tą JĘCZYBUŁE ode mnie ryczy dzis CAŁY dzien, tylko na spacerze byl spokoj. Ja juz nie wiem co jest temu dzieciakowi

jestem z nią caly tydzien sama i juz mam dość. Powiedzialam tz ze jak wroci to on sie nią zajmuje bo mi sie rzygac chce jak slysze to buczenie I nie zamierzam nic przy małej robic przez weekend. Nich sie tz zajmie wkoncu to tez jego dziecko taka wyrodna ze mnie matka

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości