Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 15:47   #931
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
u nas też dziś był apetyt, mała zjadła prawie 240 wesoła matka nagotowała zupki i pakowała do słoiczków które były pod ręką, a dziś karmię, mała otwiera buźkę to pakuję a na koniec patrze na etykietkę a tam 240ml
Jak jej smakowało i miała apetyt Po mojej buraczkowje to mu się cofało
A jak robiłaś? Bo ja dałam brokuły, małe marchewki, korzeń pietruszki ale taki malusi i jednego małego ziemniaka i cielęcinę. I mi wyszło na dwa niecałe sloiczki 190g. Ale tak sie podjarałam że będę robiła chyba na dwa dni bo już teraz mam ochote mu ugotowac z cukini
Stary 2012-04-20, 15:57   #932
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

hejka
u nas marudzenia ciag dalszy i ze spaniem też kiepsko, w ciągu dnia śpi 3 razy po pół godzinyi nocki nie lepsze.
To sie pożaliłam teraz lece nadrabiać, choć 5 stron to nie wiem czy sie uda.
Cytat:
Aha czyli tylko jeden słoiczek do wyrzucenia uff

Miałam nie wstawiac fotek ale co tam.. ostatnia
Martusia jest słodka i jak sobie siedzi fajnie
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nadrobię za chwilę - najpierw się chwalę
Jest! Mamy go! Wyszedł! Pierwszy ząbek! Dolna jedyneczka tylko jeszcze nie wiem czy to prawa czy lewa ale stuka ewidentnie i pod palcem czuć i widać alleluja

Ament
klask i:
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Hania nie raczkuje, nie siada, nie ma zęba, nie śpi, nie ma wiele włosów itd. ale przybija piątkę i próbuje bić brawo (piąstkami ale zawsze ) ooo to się pochwaliłam
no pięknie
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Olivka jest chora

Gratulujemy zabkow, siadania i raczkowania.... Odezwe sie jak tylko bedzie lepiej
dużo zdrówka dla Olivki i dla Ciebie cierpliwości

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no to luzik w ramionkach

no dobra, co tam zęby - moje dziecko mówi cały czas "mama"

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

już się nie 'worruję'

u nas od kilku dni bababab
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej melduje ze jestem a jakby mnie nei było

wczoraj mąż całe popołudnie sie źle czuł, wymiotował itd a dzis od rana ja tak wiec my chorzy a mały na razie tfu tfu nie , mam nadzieje ze nic nie złąpie od nas

chciałam sie odchudzac to mam diete przymusowa, suchary i woda, maz był u lekarza i tak kazał wiec sie pozywiamy

przeczytałąm co u was ale nei mam siły cytowac-wybaczcie
zdrówka dla Was i oby Marcelka nie złapało
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Hnuśka waży 7700 i ma 72 cm
uśmiechała się do wszystkich dopóki nie wsadziła zła pani wielkiej igły w nóżkę i nie poprawiła w drugą potem już tylko wrzask i lament ale przeżyłyśmy a teraz niby śpi

modeleczka będzie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:06   #933
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdrówka dla chorowitków dużych i małych my dzisiaj też śmigamy do lekarza na 10.10 przez ten okrutny katar - też leje się Zuzi z noska i ma kłopoty z oddychaniem w nocy przez to oby nic poważnego

Indygo za udane chrzciny - ja też oddam tą naszą świeżą jedynkę na jeden dzień za "mama" - zamienimy się jeden dzień
współczuję
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Trzymajcie za mnie kciuki, jadę do O.
i czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

dzis ostatni dzien mojego zaległego urlopu...i witaj kochana roboto a dyro juz sie w tym tygodniu 5 razy pytał sekretarki kiedy wracam wiec zajęcie będę mieć na pewno
wiem co czujesz ja jeszcze 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Melduje sie na nowym watku(na ktory zreszta tytuł sama glosowalam )

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Zośka śpi już prawie trzy godziny
padłam

mój dziś robi 3 drzemkę półgodzinną

Indygo za chrzciny

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:24   #934
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Jak jej smakowało i miała apetyt Po mojej buraczkowje to mu się cofało
A jak robiłaś? Bo ja dałam brokuły, małe marchewki, korzeń pietruszki ale taki malusi i jednego małego ziemniaka i cielęcinę. I mi wyszło na dwa niecałe sloiczki 190g. Ale tak sie podjarałam że będę robiła chyba na dwa dni bo już teraz mam ochote mu ugotowac z cukini
Ja ugotowałam marchewkę, ziemniaka, kawałek pietruszki, pół jabłka żeby nie było zupełnie "nie słodkie" i troche kaszki manny. Jeszcze z mięsem się nie odważyłam, musze gdzieś zdobyć królika porządnego

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka
u nas marudzenia ciag dalszy i ze spaniem też kiepsko, w ciągu dnia śpi 3 razy po pół godzinyi nocki nie lepsze.

U nas w ciągu dnia też ciężko ze spaniem, mała wczoraj przespała koło 1,5godziny w ciągu dnia oczywiście w ratach :/ dzis to samo, tylko że u nas w nocylepiej

Martusia jest słodka i jak sobie siedzi fajnie

Dziękujemy sama tak nie usiądzie, ale jak ją podciągnąć to proszę bardzo a jaka szczęśliwa wtedy jest

u nas od kilku dni bababab
Tak jak u nas

Kiedyś na poczekalni gadałyśmy o takich jakby smoczkach siateczkowych do owoców, nie podobało mi się to za bardzo sama pewnie bym nie kupiła ale mała dostała w prezencie od bratowej i dziś postanowiłam wypróbować. Super sprawa włożyłam do środka ćwiartkę jabłka i niunia siedzi w leżaczku i namiętnie wciąga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030842m.jpg (147,3 KB, 37 załadowań)

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:45   #935
aa2
Zakorzenienie

heja
melduje że dzis ze mna lepiej głowa z rana bolała, teraz jeszcze czasem sie odzywa ale ogólnie ok Marcelitek na razie ma sie dobrze i mam nadzieje ze tak pozostanie

Lu kochana fajnie że wpadłaś duże gratki i buziaki dla Mikusia za skończone 7 miechów
Małgosia brawo za brokułową no i kochana nie poddawaj sie z gotowaniem, mysle ze pare obiadków i Stefcio będzie wszystko wcinał z uśmiechem

Archi sąsiadka daremna, az normalnie mam ochote i co to za tekst że ona teraz tez dziecko bedzie truła kretynka

kiedys wam pisałam o stukaniu w kaloryfer i wczoraj spotkałam sąsiada i powiedziałam mu grzecznie czy mogłabym prosic o nie stukanie bo dziecko mi wybudzają, no i sąsiad powiedział ze to niby sasiadka pietro nizej jeszcze, ale grzecznie, kulturalnie
co prawda dzis z balkonu ta jego chyba córka cos sie burzyła ze to nie ona(ona jest chyba lekko uposledzona) i dzis sie tak dziwnie zachowała , no ale przecie z sasiadem gadałam i było wszytko miło itd i z meżem tak własnei sie zastanawiamy czy to jednak ta sasiadka nie stukała faktycznie od niego i dostała wczoraj zrype -dlatego sie dziś oburzyła, no i dodatkowy fakt to dzis od rana zero pukania w kaloryfer wiec chyba jednak to oni a nie jakaś inna w każdym razie dzis nie stukają

ide czytac co tam jeszcze bo poczytałam ale cytatów nei zaznaczyłam i nei wiem co tam komu miałam jeszcze naskrobac

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Irmith jakie skupienie hehe pewnie siateczka smakuje

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

aaaa i dziękujemy za zyczenia powrotu do zdrowia-chyba pomogło bo męzowi tez lepiej)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:52   #936
19natka88
Zakorzenienie

Hej W życiu was nie nadrobię a chciałabym

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:59   #937
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry dzień!dziecię walczy w łóżeczku z zaśnięciem...coś się jej przestawia w spaniu w dzień i jakaś taka marudka się zrobiła, jak coś sie jej nie podoba to oznajmia to dobitnym płaczemPogoda cudowna więc spacerek zaliczony i nowa kurtka wiosenna ochrzczona chrupkami, ale powiem Wam, że jak widzę dzieciaczki w wózkach w śpiworkach zimowych czy opatulone to mnie aż korci, żeby nagadać tym mamom, ale z drugiej strony każda matka robi jak uważa...ech...dziecię sie dziś pohuśtało na placu zabaw i podoba jej się to, a najlepszy byl tekst dziewczynki chyba pięcioletniej - "tatusiu chodźmy na inny plac zabaw, tam gdzie nie będzie dzidziusiów"
Cytat:
A o 11 można faktycznie dać kleik. Ja myślę za miesiąc robić kanapeczki, paróweczki, naleśniki itp.
ale paróweczki planujesz takie normalne,czy takie specjalne dzieciowe?
Cytat:

Trzymajcie za mnie kciuki, jadę do O.
trzymamy z Michasią
Cytat:

Zdrówka dla chorowitków dużych i małych my dzisiaj też śmigamy do lekarza na 10.10 przez ten okrutny katar - też leje się Zuzi z noska i ma kłopoty z oddychaniem w nocy przez to oby nic poważnego
dobrze będzie
Cytat:
Melduje sie na nowym watku(na ktory zreszta tytuł sama glosowalam )
hejjak tam Mikul?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Poszłam do lodówki. Mam koncentrat Dewtona jakiś i na nim jest - koncentrat pomidorowy 28%-30% i to na tyle
pewnie coś tam do tego dodają jeszcze, żeby zapełnić i spulchnić
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a ja mam polecanego adblocka i nie mam nic
a on dziala też w IE9? ale dziś już nie ma żadnej reklamy..dopiero teraz sie skapłam
Cytat:
Byliśmy u pediatry bo Stefk jak leży na brzuchu, to kaszle i charczy jak stary gruźlik. Winowajcą jest ślina, ale wolałam żeby go osłuchała.
Zaglądała do paszczy bo mówiłam jej o tych nocnych rykach i powiedziała, że wychodzą...dolne dwójki. Dostaliśmy na spróbowanie camilię (o dziwo za free i to z nfz), Stefek dostał autko i naklejkę. Tak więc obdarowani wróciliśmy do domu gdzie czeka na Kwilona brokułowa domowej roboty
Jak po tym będzie miał odruch wymitony to odpuszczam. Będzie jadł sloiki do 18 A ja popadnę w czarną kulinarną rozpacz
no prosze, jakie miłe zaskoczenie ze strony przychodni...nie odpuszczaj gotowania..ja sama dopiero się przymierzam i już rozmyślam, czy młoda to będzie jeść wogóle przy moich "zdolnościach" kulinarnych
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A pochwalę się, przyszedł dziś mi kocyk z bobovity Ale du..py nie urywa

A i jeszcze się pochwalę zrobiłam dziś młodemu zupkę brokułową i cukiniową, tylko zapomniałam dodać kaszy i ratowałam się kleikiem kukurydzianym
Brokułowa nawet smakowała

Cytat:
Zo obudziła się właśnie ze strasznie czerwonymi policzkami, lekko sucha skóra się na nich zrobiła. Gorączki brak. Czy to może być objaw alergii?
z reguły taka reakcja to na mleko jest, moj brat tak miał, albo na krem, albo czerwone poliki to też na zeby jest....
Cytat:
u nas też dziś był apetyt, mała zjadła prawie 240 wesoła matka nagotowała zupki i pakowała do słoiczków które były pod ręką, a dziś karmię, mała otwiera buźkę to pakuję a na koniec patrze na etykietkę a tam 240ml

uff..dziecię zasnęło..chwila spokoju...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:05   #938
agus1978
Wtajemniczenie

wiedziałam, że mi coś zjadło..
Archi - a jakbyście wezwali straż miejską?lub policję?ja mieszkam w bloku i jest komunikat o niepaleniu wewnątrz i jak coś komuś sie nie podoba to dzwoni po straż czy policję i z reguły potem przez jakiś czas jest spokój....ale tekst z truciem to przegięcie zleksza jest...
Cytat:
Kiedyś na poczekalni gadałyśmy o takich jakby smoczkach siateczkowych do owoców, nie podobało mi się to za bardzo sama pewnie bym nie kupiła ale mała dostała w prezencie od bratowej i dziś postanowiłam wypróbować. Super sprawa włożyłam do środka ćwiartkę jabłka i niunia siedzi w leżaczku i namiętnie wciąga
widać, że jej smakuje
Cytat:
heja
melduje że dzis ze mna lepiej głowa z rana bolała, teraz jeszcze czasem sie odzywa ale ogólnie ok Marcelitek na razie ma sie dobrze i mam nadzieje ze tak pozostanie
to dobrze, że już lepiej z Wami...
kiedys wam pisałam o stukaniu w kaloryfer i wczoraj spotkałam sąsiada i powiedziałam mu grzecznie czy mogłabym prosic o nie stukanie bo dziecko mi wybudzają, no i sąsiad powiedział ze to niby sasiadka pietro nizej jeszcze, ale grzecznie, kulturalnie
co prawda dzis z balkonu ta jego chyba córka cos sie burzyła ze to nie ona(ona jest chyba lekko uposledzona) i dzis sie tak dziwnie zachowała , no ale przecie z sasiadem gadałam i było wszytko miło itd i z meżem tak własnei sie zastanawiamy czy to jednak ta sasiadka nie stukała faktycznie od niego i dostała wczoraj zrype -dlatego sie dziś oburzyła, no i dodatkowy fakt to dzis od rana zero pukania w kaloryfer wiec chyba jednak to oni a nie jakaś inna w każdym razie dzis nie stukają

aaaa i dziękujemy za zyczenia powrotu do zdrowia-chyba pomogło bo męzowi tez lepiej)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Stary 2012-04-20, 18:06   #939
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Zaskoczyła mnie ta pediatra. Mówię o płaczu Stefka, że nic nie działa, a ona, że jest taki preparat, że to nei nowośc, ale go teraz reklamują...No to se myślę hmm pewno camilia i, że każe kupić. A ona wyszła i wróciła z całym opakowaniem. Pytam się jej ile za to się należy, a ona, że nic bo dostali od PH i to jest do maja z terminem i, że za free.

Asia cieszę się, że już lepiej

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Martusia Szczerze wspołczuję.
Stary 2012-04-20, 18:09   #940
aa2
Zakorzenienie

Cotek, albo inne wrocławianki macie namiery moze na jakis nocleg we Wrocku?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:19   #941
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja ugotowałam marchewkę, ziemniaka, kawałek pietruszki, pół jabłka żeby nie było zupełnie "nie słodkie" i troche kaszki manny. Jeszcze z mięsem się nie odważyłam, musze gdzieś zdobyć królika porządnego

Tak jak u nas

O kureczka. Też o tym już myślałam. Kusisz kobieto, kusisz! A jak to się fachowo nazywa to na allu sobie luknę czy z wrocka mają takie sprzęty

Chociaż pytanie brzmi- czy mój leń się powysila żeby utrzymać to w królewskich dłoniach ?
Cytat:
Gdybym miała swoje mieszkanie to bym znała dobry lokal a tak to niestety nie znam ni nawet nie wiem kogo podpytać.
A co, robicie wycieczkę do Wro? Czy jakiś cel tu?
To może więcej was przyjedzie i zrobimy zlota?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:28   #942
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Gryzak albo siateczka do żywności nie jest to drogie a mojej niuni bardzo się spodobało. dziecko wysysa taki przecier owocowy. Oczywiście po jedzeniu dziecko jest całe do prania

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2012-04-20 o 18:31
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:38   #943
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
I jak po wizycie?

róbmy wreszcie nowe dzieci

Nie lubi chrupek. Biszkoptów nie probówał. Kisiel to chyba jak deser...

Dalam mu o 11 kaszki na mm. O 15 zjadl obiad. O 17 dostanie deser i o 19 kolacje. Chyba będzie okej?

Ja bym robiła zgodnie z przepisami. Skoro w większości dają koncentrat. Nie wiem. Chcę dawać pomidory w sloiczkach, a dopiero jak bedzie sezon to wprowadzić świeże.

Ja tez taki mam. I tam nic więcej nie jest napisane.

Z jednej strony wzywałabym policję bo chyba jest na to paragraf. Ja wzywałam do sąsiada który od 7 rano słuchał bardzo głośno radia. Potem po 18 to samo i tak przez 3-4h. Niby nie bylo ciszy nocnej ale to było zakłocanie spokoju. Można poszperać, czy da się coś z paleniem zrobić. Bo to poniekąd utrudnianie/zakłocanie współzycia sąsiedzkiego
Z drugiej strony wroga łatwo sobie zrobić. I chyba spróbowałabym się dogadać. Co jak doczytalam uczynił Twój Tż. Zrobić jej dead line i powiedzieć, że jak od tego dnia nie skończy z tym to sprawę skierujecie na właściwe tory i tyle.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Smakowalo mu Zjadł niecały słoiczek 190g
Cotka dziękuje za inspirację Kupiłam te małe marchewki
Osłuchowo czysto - leczymy się po domowemu tylko ale katar jest okrutny, męczy się moja bidulka mocno

Cytat:
Nie posiadam namiarów żadnych - nigdy tutaj nigdzie nie nocowałam

Cytat:
Gryzak albo siateczka do żywności nie jest to drogie a mojej niuni bardzo się spodobało. dziecko wysysa taki przecier owocowy. Oczywiście po jedzeniu dziecko jest całe do prania
Zuzia też dostała takie cudo od mojej kuzynki ale jeszcze nie próbowałam tego bo muszę najpierw dobre jabłka kupić bez chemii

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:40   #944
agus1978
Wtajemniczenie

Druga babcia przyjechała i dzwoniąc domofonem obudziła mi dzieckono ale posiedziała, wypiła kawę i se poszładziecie pogardzilo mleczkiem więc dałam jej owocków, żeby cokolwiek zjadła
Cytat:
ale najwazniejsze, ze smakowało
Stary 2012-04-20, 18:42   #945
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Zo obudziła się właśnie ze strasznie czerwonymi policzkami, lekko sucha skóra się na nich zrobiła. Gorączki brak. Czy to może być objaw alergii?
Tzn tak nagle cos wyszlo na buzce? u nas byly zaczerwienione placki na buźce i krosty przy alergii.

Cytat:
hejka
Biedaku moj

Cytat:
heja

Lu kochana fajnie że wpadłaś duże gratki i buziaki dla Mikusia za skończone 7 miechów
Małgosia brawo za brokułową no i kochana nie poddawaj sie z gotowaniem, mysle ze pare obiadków i Stefcio będzie wszystko wcinał z uśmiechem

Archi sąsiadka daremna, az normalnie mam ochote i co to za tekst że ona teraz tez dziecko bedzie truła kretynka

ide czytac co tam jeszcze bo poczytałam ale cytatów nei zaznaczyłam i nei wiem co tam komu miałam jeszcze naskrobac

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Irmith jakie skupienie hehe pewnie siateczka smakuje

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Dzieki kochana a dla Ciebie na zdrowko-

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Heeeej Natus

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Dobry dzień!dziecię walczy w łóżeczku z zaśnięciem...coś się jej przestawia w spaniu w dzień i jakaś taka marudka się zrobiła, jak coś sie jej nie podoba to oznajmia to dobitnym płaczemPogoda cudowna więc spacerek zaliczony i nowa kurtka wiosenna ochrzczona chrupkami, ale powiem Wam, że jak widzę dzieciaczki w wózkach w śpiworkach zimowych czy opatulone to mnie aż korci, żeby nagadać tym mamom, ale z drugiej strony każda matka robi jak uważa...ech...dziecię sie dziś pohuśtało na placu zabaw i podoba jej się to, a najlepszy byl tekst dziewczynki chyba pięcioletniej - "tatusiu chodźmy na inny plac zabaw, tam gdzie nie będzie dzidziusiów"

ale paróweczki planujesz takie normalne,czy takie specjalne dzieciowe?

trzymamy z Michasią

dobrze będzie

hejjak tam Mikul?

pewnie coś tam do tego dodają jeszcze, żeby zapełnić i spulchnić

a on dziala też w IE9? ale dziś już nie ma żadnej reklamy..dopiero teraz sie skapłam

no prosze, jakie miłe zaskoczenie ze strony przychodni...nie odpuszczaj gotowania..ja sama dopiero się przymierzam i już rozmyślam, czy młoda to będzie jeść wogóle przy moich "zdolnościach" kulinarnych

z reguły taka reakcja to na mleko jest, moj brat tak miał, albo na krem, albo czerwone poliki to też na zeby jest....

uff..dziecię zasnęło..chwila spokoju...
marudnie bylo, oj marudnie z tymi spiworami to moze jest tez tak ze niektore kobiety to zmarzluchy i pewnie mysla ze dzieciaczkom bedzie tez tak ziamno, a sie okazuje ze jest odwrotnie; sama za pierwszym razem walczylam ze soba zeby zamiast kurtki zalozyc Mikulowi tylko bezrekawnik i czape
Stary 2012-04-20, 18:45   #946
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Nadii ta siateczka w ogole nie podpasowala, nawet jako zabawki nie wklada tego do buzi, a szkoda bo myslalam, ze przyda nam sie do nauki gryzienia.

Za to wczoraj ciumkala banana, ktorego jej trzymalam. Troche sie balam, zeby nie odgryzla jakiegos wiekszego kawalka, ale dala rade
Stary 2012-04-20, 18:57   #947
mama zosi
Zakorzenienie

Meldujemy się po spacerze i już po kolacji Czerwone plamy na świeżym powietrzu trochę wyblakły, nie zmienia to faktu jednak, że nadal są i te policzki jakieś takie chropowate mi się wydają.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
brawa za apetyt! mamy kuchnia smakuje najlepiej!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
fajny patent! nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Asia też im zacznij walić po kaloryferach. Albo jak młody podrośnie to dajcie mu chochelkę lub inne cudo i niech się chłopak bawi
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:58   #948
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Osłuchowo czysto - leczymy się po domowemu tylko ale katar jest okrutny, męczy się moja bidulka mocno
A na katar jakie zalecenia? Inhalacje?

Asia swego czasu bylo coś takiego jak dom wypoczynkowy Piast. Było tanio i okej. Luksusów nie było, ale.. Nie wiem jak teraz. Zależy czego szukacie bo noclegów we Wroclawiu mnóstwo. Są tańsze hostele, ale warunki rożne. Czasem się śpi w 10 osobowych pokojach No i też zależy czy szukacie w centrum czy poza.
Stary 2012-04-20, 18:59   #949
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:

no tekst mnie zwalił z nóg, taka "dorosła", co?
Aguś nie wiem co może być przyczyną tego stanu, we wtorek idę na szczepienie, to może się czegoś dowiem.
Stary 2012-04-20, 19:00   #950
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
tak, wczoraj bylismy u pedi. Mikołaj nalezy do tych maluszkow u których ząbkowanie bedzie bardzo dlugie, zeby sie wybijaja ale tygodniami i pedi mowila ze to moze potrwac jeszcze troche

współczuje kochana mi dziś jedna sąsiadka mówiła,że na ząbkowanie dobrze jest posamrowac cytryną ząbki..znasz taki sposób???

yyyy a pindencja nie moze ruszyc doopska i wyjsc sobie gdzies na dwor na ta fajke jak juz musi???? co za baba!
no niby zacznie... zobaczymy. Dzis ja spotkałam- jaka milusia ! szok
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A pochwalę się, przyszedł dziś mi kocyk z bobovity Ale du..py nie urywa
a już chciałam zazdrościć

A i jeszcze się pochwalę zrobiłam dziś młodemu zupkę brokułową i cukiniową, tylko zapomniałam dodać kaszy i ratowałam się kleikiem kukurydzianym
Brokułowa nawet smakowała
ale czemu?? ja robie tylko warzywka- bez żadnej kaszy , kleików etc.
Cytat:

Poza tym jest tak marudna że zaraz jej krzywdę zrobię

idę sobie walczyć z wrzeszczącym dzieckiem dalej

a powiem tylko jeszcze że byłyśmy u lekarza i wszystko ok tylko katar i waży 9300
lepiej juz

no i za wagę
Cytat:
Archi współczuję, ciągle się z mendą użerasz najgorsze że administracja w sumie nic nie może. U mnie było tak samo jak mnie baba z góry namiętnie zalewała aż grzyb się zrobił. problem się zakończył dopiero jak się w pzu ubezpieczyłam i w ciągu jednego miesiąca 2 szkody zgłosiłam to jej wysłali taki rachunek że zalania odeszły w nie pamięć. Obawiam się że jak się między sobą nie dogadacie to nikt Ci nie pomoże. Głupia ta pipa jest że mówi że jej dzieci truto to ona też będzie truła czyjeś. A może by tak schody olejem polać a jak będzie spadała szybko umyć
dobre

Ale że jak dziecko je i ma odruch wymiotny to zęby idą??? Moja malutka ma tak samo przy moim kucharzeniu, przy słoiczkach rzadko się to zdarza ale raczej nic jej nie wychodzi, a już napewno nie zęby. Ja myślę że dzieciaki się za bardzo przyzwyczaiły do słoiczkowego jedzenia, moja niunia moimi zupkami gardzi bo one nie sa takie słodkie jak jedzonko w słoiczku. Nawet te mięsne są dosładzane sokiem z winogron ja powoli odstawiam słoiczki i gotuję sama bo te gerbery i inne takie hodują nasze dzieci na cukroholików. No i epopeja wyszła
Mojej kumpelio syek tak ma ze gotowanego nie ruszy- tylko słoiki (ma 8 m-cy) ale zaczela swoje mieszac ze słoikami i jakos idzie
Cytat:
Z jednej strony wzywałabym policję bo chyba jest na to paragraf. Ja wzywałam do sąsiada który od 7 rano słuchał bardzo głośno radia. Potem po 18 to samo i tak przez 3-4h. Niby nie bylo ciszy nocnej ale to było zakłocanie spokoju. Można poszperać, czy da się coś z paleniem zrobić. Bo to poniekąd utrudnianie/zakłocanie współzycia sąsiedzkiego
Z drugiej strony wroga łatwo sobie zrobić. I chyba spróbowałabym się dogadać. Co jak doczytalam uczynił Twój Tż. Zrobić jej dead line i powiedzieć, że jak od tego dnia nie skończy z tym to sprawę skierujecie na właściwe tory i tyle.
no właśnie paragfrafu nie ma
No ale niby teraz posłuchała TŻ...ciekawe na ile bo już nie raz gadaliśmy z nia
Cytat:
hejka
To sie pożaliłam teraz lece nadrabiać, choć 5 stron to nie wiem czy sie uda
armagedon
Cytat:
J
extra! Kumpela tez polecała - ale jak juz 2 jestescie to moze sie skusze
Cytat:
no ładnie ale przecież Twoja dzidza taka słodka- czemu te dziecko chciało isc?

nie wiem
Cytat:
Zaskoczyła mnie ta pediatra. Mówię o płaczu Stefka, że nic nie działa, a ona, że jest taki preparat, że to nei nowośc, ale go teraz reklamują...No to se myślę hmm pewno camilia i, że każe kupić. A ona wyszła i wróciła z całym opakowaniem. Pytam się jej ile za to się należy, a ona, że nic bo dostali od PH i to jest do maja z terminem i, że za free.
no proszę jaki ludzki lekarz
Cytat:
Ja najczęściej u znajomych - ale jak jeździłam na speckę z kumpelami to najlepiej było w hotelu ETAP Stadion - niby niezbyt blisko miasta- ale spoko dojazd tramwajem.
Wiadomo są fajniejsze miejsca- ale miałyśmy ograniczony budżet przez księgową.
edit- no i parking był darmowy - bo niestety niektóre hotele sobie tyle życzą co doba hotelowa dla człowieka
Raz byłam tez w jakimś Hostelu w samym rynku- chyba KOLOR- ale pokój tylko z prysznicem- toaleta wspólna ,a mnie to już nie bawi

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-04-20 o 19:10
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:01   #951
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Stefek i jego nowy kolega kabelek ogladaja misia Ruperta i chyba najbardziej podobają się Stefkowi napisy końcowe bo sie chichra do tv aż miło
Stary 2012-04-20, 19:02   #952
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Gdybym miała swoje mieszkanie to bym znała dobry lokal a tak to niestety nie znam ni nawet nie wiem kogo podpytać.
A co, robicie wycieczkę do Wro? Czy jakiś cel tu?
To może więcej was przyjedzie i zrobimy zlota?
ja mam do Wrocławia wielki sentyment, bo tam studiowałam
Stary 2012-04-20, 19:05   #953
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Stefek i jego nowy kolega kabelek ogladaja misia Ruperta i chyba najbardziej podobają się Stefkowi napisy końcowe bo sie chichra do tv aż miło

Cytat:
ja mam do Wrocławia wielki sentyment, bo tam studiowałam
a co
Stary 2012-04-20, 19:09   #954
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:

a co
a prawo
Asia spróbuj hotel Campanille, jest bardzo blisko rynku i często mają promocje.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:

a Zo skubana jak zaczynają się napisy zaczyna się denerwować
Stary 2012-04-20, 19:10   #955
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
a prawo
i pracujesz w zawodzie?
Stary 2012-04-20, 19:11   #956
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn tak nagle cos wyszlo na buzce? u nas byly zaczerwienione placki na buźce i krosty przy alergii.
no nagle, szła spać i było ok, obudziła się i cała czerwona buzia!
Stary 2012-04-20, 19:13   #957
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
A na katar jakie zalecenia? Inhalacje?

Asia swego czasu bylo coś takiego jak dom wypoczynkowy Piast. Było tanio i okej. Luksusów nie było, ale.. Nie wiem jak teraz. Zależy czego szukacie bo noclegów we Wroclawiu mnóstwo. Są tańsze hostele, ale warunki rożne. Czasem się śpi w 10 osobowych pokojach No i też zależy czy szukacie w centrum czy poza.
Zadnych zaleceń w zasadzie, zakrapiać nos i tyle

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:13   #958
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
i pracujesz w zawodzie?
teraz nie pracuje nigdzie, ale do tej pory pracowałam w domu maklerskim, czyli poniekąd w zawodzie bo zajmowałam się prawem, ale tylko dot rynku kapitałowego
Stary 2012-04-20, 19:33   #959
kaileight
Zadomowienie

Wpadam tylko na chwile przywitać się i ponadrabiać.

Odebraliśmy wyniki testów alergicznych- 6, najwyższa klasa uczulenia na jajko i mleko

Będę teraz u Was bywać rzadziej
Stary 2012-04-20, 19:48   #960
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Wpadam tylko na chwile przywitać się i ponadrabiać.

Odebraliśmy wyniki testów alergicznych- 6, najwyższa klasa uczulenia na jajko i mleko

Będę teraz u Was bywać rzadziej
Ojej
Dostaliscie jakies wytyczne co do dalszej diety?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości