|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
Po mojej buraczkowje to mu się cofało ![]() A jak robiłaś? Bo ja dałam brokuły, małe marchewki, korzeń pietruszki ale taki malusi i jednego małego ziemniaka i cielęcinę. I mi wyszło na dwa niecałe sloiczki 190g. Ale tak sie podjarałam że będę robiła chyba na dwa dni bo już teraz mam ochote mu ugotowac z cukini
|
|
#932 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
hejka
u nas marudzenia ciag dalszy i ze spaniem też kiepsko, w ciągu dnia śpi 3 razy po pół godziny To sie pożaliłam teraz lece nadrabiać, choć 5 stron to nie wiem czy sie uda. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
u nas od kilku dni bababab Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czekamy na wieści![]() Cytat:
ja jeszcze 2 tygodnie![]() Cytat:
![]() padłam mój dziś robi 3 drzemkę półgodzinną Indygo za chrzciny
|
|
|
#934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś na poczekalni gadałyśmy o takich jakby smoczkach siateczkowych do owoców, nie podobało mi się to za bardzo sama pewnie bym nie kupiła ale mała dostała w prezencie od bratowej i dziś postanowiłam wypróbować. Super sprawa włożyłam do środka ćwiartkę jabłka i niunia siedzi w leżaczku i namiętnie wciąga
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() melduje że dzis ze mna lepiej głowa z rana bolała, teraz jeszcze czasem sie odzywa ale ogólnie ok Marcelitek na razie ma sie dobrze i mam nadzieje ze tak pozostanie ![]() Lu kochana fajnie że wpadłaś duże gratki i buziaki dla Mikusia za skończone 7 miechów Małgosia brawo za brokułową no i kochana nie poddawaj sie z gotowaniem, mysle ze pare obiadków i Stefcio będzie wszystko wcinał z uśmiechemArchi sąsiadka daremna, az normalnie mam ochote i co to za tekst że ona teraz tez dziecko bedzie truła kiedys wam pisałam o stukaniu w kaloryfer i wczoraj spotkałam sąsiada i powiedziałam mu grzecznie czy mogłabym prosic o nie stukanie bo dziecko mi wybudzają, no i sąsiad powiedział ze to niby sasiadka pietro nizej jeszcze, ale grzecznie, kulturalnie co prawda dzis z balkonu ta jego chyba córka cos sie burzyła ze to nie ona(ona jest chyba lekko uposledzona) i dzis sie tak dziwnie zachowała , no ale przecie z sasiadem gadałam i było wszytko miło itd i z meżem tak własnei sie zastanawiamy czy to jednak ta sasiadka nie stukała faktycznie od niego i dostała wczoraj zrype -dlatego sie dziś oburzyła, no i dodatkowy fakt to dzis od rana zero pukania w kaloryfer wiec chyba jednak to oni a nie jakaś inna w każdym razie dzis nie stukają![]() ide czytac co tam jeszcze bo poczytałam ale cytatów nei zaznaczyłam i nei wiem co tam komu miałam jeszcze naskrobac ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Irmith jakie skupienie hehe pewnie siateczka smakuje ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- aaaa i dziękujemy za zyczenia powrotu do zdrowia-chyba pomogło bo męzowi tez lepiej) |
|
|
|
#937 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dzień!dziecię walczy w łóżeczku z zaśnięciem...coś się jej przestawia w spaniu w dzień i jakaś taka marudka się zrobiła, jak coś sie jej nie podoba to oznajmia to dobitnym płaczem
Pogoda cudowna więc spacerek zaliczony i nowa kurtka wiosenna ochrzczona chrupkami, ale powiem Wam, że jak widzę dzieciaczki w wózkach w śpiworkach zimowych czy opatulone to mnie aż korci, żeby nagadać tym mamom, ale z drugiej strony każda matka robi jak uważa...ech...dziecię sie dziś pohuśtało na placu zabaw i podoba jej się to, a najlepszy byl tekst dziewczynki chyba pięcioletniej - "tatusiu chodźmy na inny plac zabaw, tam gdzie nie będzie dzidziusiów"![]() Cytat:
trzymamy z Michasią Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a on dziala też w IE9? ale dziś już nie ma żadnej reklamy..dopiero teraz sie skapłam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() uff..dziecię zasnęło..chwila spokoju... |
||||||||
|
|
|
#938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wiedziałam, że mi coś zjadło..
Archi - a jakbyście wezwali straż miejską?lub policję?ja mieszkam w bloku i jest komunikat o niepaleniu wewnątrz i jak coś komuś sie nie podoba to dzwoni po straż czy policję i z reguły potem przez jakiś czas jest spokój....ale tekst z truciem to przegięcie zleksza jest... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaskoczyła mnie ta pediatra. Mówię o płaczu Stefka, że nic nie działa, a ona, że jest taki preparat, że to nei nowośc, ale go teraz reklamują...No to se myślę hmm pewno camilia i, że każe kupić. A ona wyszła i wróciła z całym opakowaniem. Pytam się jej ile za to się należy, a ona, że nic bo dostali od PH i to jest do maja z terminem i, że za free.
Asia cieszę się, że już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Martusia
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Cotek, albo inne wrocławianki macie namiery moze na jakis nocleg we Wrocku?
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż pytanie brzmi- czy mój leń się powysila żeby utrzymać to w królewskich dłoniach ?Cytat:
A co, robicie wycieczkę do Wro? Czy jakiś cel tu? To może więcej was przyjedzie i zrobimy zlota?
|
||
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryzak albo siateczka do żywności
nie jest to drogie a mojej niuni bardzo się spodobało. dziecko wysysa taki przecier owocowy. Oczywiście po jedzeniu dziecko jest całe do prania
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2012-04-20 o 18:31 |
|
|
|
#943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Druga babcia przyjechała i dzwoniąc domofonem obudziła mi dziecko
no ale posiedziała, wypiła kawę i se poszła dziecie pogardzilo mleczkiem więc dałam jej owocków, żeby cokolwiek zjadłaCytat:
|
|
|
|
|
#945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heeeej Natus Cytat:
z tymi spiworami to moze jest tez tak ze niektore kobiety to zmarzluchy i pewnie mysla ze dzieciaczkom bedzie tez tak ziamno, a sie okazuje ze jest odwrotnie; sama za pierwszym razem walczylam ze soba zeby zamiast kurtki zalozyc Mikulowi tylko bezrekawnik i czape
|
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to wczoraj ciumkala banana, ktorego jej trzymalam. Troche sie balam, zeby nie odgryzla jakiegos wiekszego kawalka, ale dala rade
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się po spacerze i już po kolacji
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Asia też im zacznij walić po kaloryferach. Albo jak młody podrośnie to dajcie mu chochelkę lub inne cudo i niech się chłopak bawi
|
||
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asia swego czasu bylo coś takiego jak dom wypoczynkowy Piast. Było tanio i okej. Luksusów nie było, ale.. Nie wiem jak teraz. Zależy czego szukacie bo noclegów we Wroclawiu mnóstwo. Są tańsze hostele, ale warunki rożne. Czasem się śpi w 10 osobowych pokojach No i też zależy czy szukacie w centrum czy poza.
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś nie wiem co może być przyczyną tego stanu, we wtorek idę na szczepienie, to może się czegoś dowiem. |
|
|
|
|
#950 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no i za wagę ![]() Cytat:
Cytat:
No ale niby teraz posłuchała TŻ...ciekawe na ile bo już nie raz gadaliśmy z nia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo są fajniejsze miejsca- ale miałyśmy ograniczony budżet przez księgową. edit- no i parking był darmowy - bo niestety niektóre hotele sobie tyle życzą co doba hotelowa dla człowieka ![]() Raz byłam tez w jakimś Hostelu w samym rynku- chyba KOLOR- ale pokój tylko z prysznicem- toaleta wspólna ,a mnie to już nie bawi
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-04-20 o 19:10 |
||||||||||
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Stefek i jego nowy kolega kabelek ogladaja misia Ruperta i chyba najbardziej podobają się Stefkowi napisy końcowe bo sie chichra do tv aż miło
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
a prawo
Asia spróbuj hotel Campanille, jest bardzo blisko rynku i często mają promocje. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
a Zo skubana jak zaczynają się napisy zaczyna się denerwować
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na chwile przywitać się i ponadrabiać. Odebraliśmy wyniki testów alergicznych- 6, najwyższa klasa uczulenia na jajko i mleko Będę teraz u Was bywać rzadziej
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostaliscie jakies wytyczne co do dalszej diety?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

wesoła matka nagotowała zupki i pakowała do słoiczków które były pod ręką, a dziś karmię, mała otwiera buźkę to pakuję a na koniec patrze na etykietkę a tam 240ml
Po mojej buraczkowje to mu się cofało 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale stuka ewidentnie i pod palcem czuć i widać
klask i:
) ooo to się pochwaliłam

potem już tylko wrzask i lament ale przeżyłyśmy a teraz niby śpi 

za udane chrzciny - ja też oddam tą naszą świeżą jedynkę na jeden dzień za "mama" - zamienimy się 

i co to za tekst że ona teraz tez dziecko bedzie truła