|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Wpadłam poprosić o kliki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pracy, to nie pomogę chyba, bo mi wpadła sama, bez szukania i nawet początkowo się wzbraniałam, potem zgodzilam, żeby to robić z tydzień-dwa póki sobie kogoś nie znajdą, aż w końcu tak zostało ![]() ![]() Teraz przyszło mi do głowy, że coraz więc firm decyduje się na prowadzenie swoich profili na facebooku. Prawdziwy boom się na to zrobił. I często szukają ludzi z zewnątrz, którzy by się tym zajęli, bo sami nie mają czasu, umiejętności itp. Już kilka razy o kimś takim słyszałam, ale wszystko już nieaktualne. Nie wiem gdzie by tego szukać, ale zaczęłabym od Gumtree, bo tam kiedyś widzialam coś podobnego ![]() Cytat:
![]() ![]() Wow! Brawo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Brumku a ja nie wierze, ze szczepionki to samo dobro.
Nie chce o tym dyskutować, każdy ma swój rozum i robi tak jak mu dyktuje sumienie i rozum. Ja Agaty mmr nie zaszczepie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Jestem. Nie mogę się wbić, nie wiem co chciałam napisać
![]() Odbyłyśmy dwa spacery, jeden połączony u sąsiadki i jej córeczki ( zjadłaby Sarę z miłości ![]() Sara zaczyna pełzać. ![]() Zrobiła kopę z moim włosem czaicie? ![]() Dzisiaj nad ranem sam włączył się szczeniaczek uczniaczek "Ciasto lep, ciasto piecz panie piekarzu chcę szybko ciastko zjeść" i pozostałę melodyjki po kolei wygrywał. ![]() Mam drugi tydzień nocki gorsze niż zwykle, to mi też doskwiera. Wstajemy 5-6, milion pobudek, jęki.. Mamusie będące w kupie wiedzą co to znaczy na dłuższa metę. ![]() Na spacerze słabo mi się zrobiło, prawie zemdlałam. Nie wiem czego tak nagle mi się w głowie zakręciło ( nie ciąża, jakby co ![]() _________________________ _________ Brumek zaintrygowałaś mnie "fuchą" ![]() ![]() ![]() Marina ..ah nie wiem jak wyrazić słowami, ciesze się że Ty się cieszysz z pomocy i dobrze ją wykorzystasz ![]() Sweet nie masz możliwości wyprowadzki do rodziców tymczasowo? może powiedzie się i tż dostanie tą pracę na umowę to potem dacie radę na stancję? powodzenia w każdym razie, mam nadzieje że ułoży się. Agni nie odpisałaś mi czy naprawdę grasz w tenisa z "książętami"?:brzydal : DaKaro gdzie się podziewałaś? dlaczego nas opuściłaś, he? zamartwiałam się o Ciebie.
#3426 |
Rozeznanie
|
Mówisz i masz
![]() Trzymam kciuki, żeby i u Was zaświeciło słonko i wszystko ułożyło się po Waszej myśli. Super, że tak się udało z tym wychowawczym!! Co do "babki" to aż sie włosy jeżą na taką osobę. To jej "zachowanie" to wynik jakiś zaburzeń zdrowotnych czy to tylko starość? Czy może zawsze tak miała??? To straszne ile upokorzeń musicie przez nią przechodzić! ![]() Ale piękny dzionek mamy za sobą!! Cały dzień z przerwą na obiadek spędzony na dworku ![]() Dziewczyny pewnie większości z Was po ciąży wypadały garściami włosy. Też teraz tak macie, że Odrasta Wam nowa czupryna? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-20 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Ząbki uparte są okropnie, a ja tak jak piszesz się ich doczekać nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Dziubek Ja w ogóle nic a nic się nie przejmuje z rozszerzeniem diety. Dzisiaj dama zjadła 3/4 ryby, usmażyłam sobie w panierce a ona się domagała i wyciągałam jej z środa, jaka zadowolona była
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to podobnie jak u nas, mały za każdym razem domaga się "naszego" jedzenia i ja nie mam oporów przed tym by mu je dać ![]() wcina kanapki z szynka, od niedzieli zaczynamy z jajecznicą z całego jajka plus nasze jedzenie. Widać jest na to gotów ![]() Bella ![]() Madziulka ![]() Brumek pamiętam jak na poczekalni przytaczałaś różne info o szczepionkach ale kurcze też dopadłam te wątki o powikłaniach i mam wodę z mózgu ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-20 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do czerwonych ksiazeczek - to my dostalismy w szpitalu jak się Emil urodził. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- a co do związku autyzmem ze szczepionką mmr to ja o ile pamiętam to, to całe zamieszanie opiera się na badaniu z 1988 roku? Doktor który je przeprowadził ponoć "wymyślił" sobie pewne fakty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ala od kilku dni marszczy nosek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też niejadek. Fajnie, że Wam tak dzieciaczki zaglądają do talerzy i biorą co swoje. Mój od ponad tyg. żadnej zupy, mięsa nie zje. Tylko mleko. Hm, zabiłyście mi świeka tymi szczepionkami. Ja zaszczepię, ale rozumiem scio. Teraz tyle sprzecznych informacji o tych specyfikach, że człowiek sam nie wie w co i komu wierzyć. Mały wygląda fatalnie. Plamy zlały się w jedność. Jest cały jakby poparzony pokrzywami. Tragicznie to wygląda... ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- fajny blog znalazłam kiedyś i właśnie podczytuję http://anwena.blogspot.com/2011/03/d...tkujacych.html A! DaKaro cieszę się przeogromnie, że jesteś!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||||
Zakorzenienie
|
Marzenko
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. U nas dzisiaj pięęęękna pogoda, najniższa temperatura to 18 stopni ![]() 3. Domka też interesuje zarówno zmywarka jak i pralka. Dzisiaj wyciagnął ulubionąszklanke męża i ją stłukł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jajecznicę już przechodziłam smakuje jej strasznie,nie raz jak robię sobie na śniadanie to ona najpierw domaga się trochę jajecznicy a potem dopiero zaczyna kaszkę jeść swoją,albo jak chleb mam to jest to samo, jak jej nie dam do zjedzenia to będzie grymasić, mam małe obawy że z dnia na dzień mi zrezygnuje z kaszek,które są dosyć wartościowe i sycące,ale widocznie taki będzie kolejny etap.Kanapkę z szynką jeszcze nie jadła, ale ze względu na to że JA jej jem mało i rzadko bywa w lodówce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- W ogóle nie kminie o tym co piszecie odnośnie szczepionek ![]() Rozumiem, że mowa o szczepionkach kolejnych ? te które są chyba w 18 miesiącu życia ? A one nie są obowiązkowe? My wg byliśmy kiedyś na to szczepieni? Eeeee nie kumata jestem w tych sprawach :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pracy, to powiem ci, ze taka praca, to moje marzenie. tzn. juz dawno o czyms takim myslalam, zwlaszcza, ze gdzies tam moderowanie sie mi zarzylo, i inne techniczne sprawy ale jakos tak nie mam odwagi poszukac takiej pracy :P Cytat:
dziubku co do jedzenia, moj najchetniej wszystko zzera z innych talerzy :P ja tylko pilnuje aby mleka nie bylo. u nas dzien pracowity. tzn. bylam zlozyc pit, reklamowac wozek i tak zlecialo. poza tym mam nie lada problem natury finansowej. po prostu siedze teraz i caly czas mysle o tym. dostalam wezwanie do zaplaty na kwote 5400,00zl. zawrotna co?? historia ciagnie sie od dwoch lat, odkad kupilismy mieszkanie. wspolnota miala w planach remont dachu, o ktorym kupujac mieszkanie nie wiedzielismy :/ no a, zeby bylo smieszniej, poprzednim wlasciciela oddali cala kwote z funduszu remontowego, wiec my mielismy wskoczyc i na ich miejsce i od razu wplacic ta kwote. ale, ze nie tylko my wisielismy z kasa, to sie remont przesunal w czasie. oczywiscie my wplacamy te cale zaliczki caly czas ale nie jestem w stanie wplacic tak duzej kwoty na raz, wiec ile moge, to wplacam, a oni teraz mi wezwanie wysylaja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dominik jak tylko widzi, że idę z talerzem to odrazu przychodzi do mnie i mi w nim grzebie. Zawsze coś skubnie. Ostatnio jemy razem, siadamy przy stole, on w swoim krzesełku, dostaje swój talerzyk i sam sobie je. W ogóle zaczął się puszczać i stoi przez chwilę sam, ale zaraz upada na tyłek. Dostał od moich rodziców na zajączka kibelek z fisher price'a i wyobraźcie sobie, że wstaje sobie na niego i wspina sięna kolumnę z kina domowego ![]() Muszę pochwalić męża. Dzisiaj jak byłam na angielskim to zabrał Domka na huśtawki ![]() Dzisiaj jak został z nim sam to Domin chodził sobie z jeździkiem,poślizgnął się i uderzył buzią w jego rączkęi leciała mu krew z buzi. Mąż się trochę wyspraszył, już chciał schodzić z nim do mnie na angielski,ale dali radę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc tak ![]() Cytat:
Ludzie się tej choroby po prostu boją, więc wystarczyło jedno badanie wykazujące związek i fala strachu dalej jest... a ja się nad tą akurat zastanawiam nawet nie z tego względu, ile z powodu wielu innych skutków ubocznych. My byliśmy szczepieni osobno na te choroby, a i to jednak spore obciążenie dla organizmu. Gdybym mogła szczepić pojedynczo na każdą z nich to bym się nie zastanawiała, a tak - waham się... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moje dziecko dostało dziś głupawki widząc całujących się rodziców ![]() ![]() Bella, trzymam kciuki za dziewczyny!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-20 o 20:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Aniu mam dokładnie to samo. Jakby się dało pojedynczo to bym sie zdecydowała. I wiem, ze autyzm diagnozuje się w okolicach 1,5 r i ze z reguły pierwszym objawem jest regres (w końcu jestem pedagogiem).
Ale nie jestem zwolennikiem szczepienia od wszystkiego co się da. Na razie nie bede jej szczepić. Najwyzej robie to później, jak będzie starsza. I nikt mi nic nie wmawia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a widzisz, wiedziałam, ona jedna w tej przychodni ma jako takie pojęcie na temat leczenia dzieci - jest Julki pediatrą prowadzącą właśnie - czasem jak trzeba chodzimy tez do dwóch innych ale raczej do niej jak jest możliwość. Cytat:
a mogę spytać ile ma lat? bo te jej dziwne zachowania swiadczą o baaardzo posuniętej w skutkach demencji starczej połączonej z jakąś "prawie schizofrenią".... Cytat:
![]() ![]() kupka z włosem? a to miałaś minę ![]() my też dziś dwa spacerki zaliczyłyśmy - do domu wróciłyśmy po drugim o 18,30 bo tak cieplutko i pięknie że aż żal do domu isć ![]() Julka mi włazi już wszedzie, wspina się na co może, złości jak ją sadzam spowrotem albo odciągam od czegoś mega interesującego wieczorem podchodziła do fotelika samochodowego który lezy na podłodze w salonie i sobie go bujała ręką - i się cieszyła że jej się kołysze ![]() ech ta dziecięca samodzielność...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-20 o 20:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katar od ząbków?? ooo to może Julki katar też ząbkowy bo w sumie jej przechodzi już - jest go jeszcze ciut ale cały czas przezroczysty albo biały a nie zielonkawy czy jakiś inny jak przy infekcji - więc obstawiałam alergiczny na pyłki jakieś albo coś - ale by się nasilało po spacerze a tu nie - bo Julka od kilku dni ma nagłe ataki mega płaczu z łzami jak przy wyrzynaniu jedynek i tez pomyślałam że boli ją przez ząbki ale nie połączyłam tego z katarem.... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jaki ma apetyt ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |||
Zakorzenienie
|
adrij, brumek ta burza przyszła od Was do mnie
![]() Potem wyszło piękne słońce i byliśmy z dzieciarnią na dworzu do 20. Filip się wyszalał, Lila też i po kąpieli padli jak muchy ![]() dziubek ja tez już nei przejmuję się dietą, Lila na śniadanie jadła owsiankę z jabłkiem i cynamonem, swoją porcję wyjadła więc dawałam jej od Filipa który miał owsiankę na krowim mleku. Jadła tez dziś naleśniki z serkiem homo, wczoraj kanapeczki z masłem i wędliną... Mnie też moje dziecko zachwyca z nowymi umiejętnościami, wczoraj nauczyła się gwizdać na gwizdku ![]() Co do szczepionki MMR to ja temat mam świeżo "przedyskutowany" z lutowymi mamuśkami. Też była długa dyskusja nt. Wiele osób obawia się tej szczepionki w necie można przeczytać różne siejące grozą historie. Ja Filipa szczepiłam i Lilę też zamierzam. Warto przeczytać np ten artykuł http://www.wprost.pl/ar/282004/Odra-...-epidemia-ale/ Cytat:
![]() Na razie można powiedzieć jestem na etapie rekrutacyjno-kwalifikującym ![]() Na razie mi się podoba, zobaczymy jakie będę miała zlecenia. (Fuchę załatwił mi szwagier który tam pracuje ![]() Cytat:
![]() Staraj się nie stresować, to podobno szybki zabieg. Parę dziewczynek na lutówkowym wątku to miało jakoś właśnie przed roczkiem i poszło szybko i sprawnie i bezboleśnie. Cytat:
Na razie nie wiem czy to wypali, ale cieszę się że coś zacznę robić bo już połowy rzeczy zapomniałam przez przerwę w robocie ![]() Najbardziej sprawdzonym portalem jest jednak portal pt "Znajomości" ![]()
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
lecę - dobranoc na dziś - do łazienki i do wyra
![]()
![]() |
#3446 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() zrobione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ariina84 WYLAZ Z KRZAKOW DZIEWCZYNO, nie gryziemy Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-20 o 21:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Matko! ![]() 3. Nie tym razem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2.Dobrze że sobie nic nie zrobił. Tymuś dziś jak się dorwał do otwartej zmywarki, a był to jego pierwszy raz, do tej pory jej nie zauważał, to chwycił za wystający z pojemniczka na sztućce nóż ![]() Potem go od tej zmywarki odciągnęłam, zaniosłam na środek pokoju i coś sobie robiłam dalej. Oglądam się, a jego nie ma. Idę do przedpokoju, a on przy szafie wzgryza się w but męża ![]() Dla mnie to wszystko jest zaskakujące, bo robi to wszystko po raz pierwszy ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() My dziś musieliśmy zapłacić 2600 zł dopłaty do czynszu za zeszły rok ![]() ![]() Cytat:
![]() A takie wypadki niestety każdemu z naszych maluchów będą się czasem zdarzać, prawda? Oby tylko takie! Cytat:
![]() 2. Brzmi poważnie! Poważna praca, a nie jakaś tam fuszka ![]() 3. Taaa, obił mi się o uszy ![]() Ze szczepionkami każdy oczywiście zrobi jak uważa, ale w tej kwestii swoje wiem i nie dam się w żaden sposób przekonać ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-20 o 23:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam spac, zla jestem, mąż znow zrobil po swojemu. Nie wiem czy jutro uda mi sie zajrzec przed wyjazdem, jesli nie to napewno odezwe sie w niedziele juz z domu. Trzymajcie kciuki za bezpieczna podroz...
dobrnoc... |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() telik - hop hop ![]()
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od godziny 20 wybieram formy silikonowe do pieczenia i się zdecydowac nie mogę
![]() normalna baba ze mnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.