|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
![]() Też mam znajomą, która za wizytę płaciła max 100zł, a w tym miała wszystkie badania, zdjęcia, filmiki.. Tamlin - Na porodówkę warto zabrać pomadkę do ust? Wodę? Suchy prowiant dla męża/TŻa? ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- I jak to jest z podkładem do wanienki? W sensie z taką tą gąbką? Potrzebna? ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
, a ta wyprawka to bardziej 'orientacyjna'.Sama, na swojej ciuszkowej wyprawce dla Maluszka, wypisałam np. po 7sztuk bodziaków. Dzieciaczkowi często się ulewa, czasem pampers nie przetrzyma albo coś.. A nie chcę co chwilkę prać ciuszków. |
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego napisałam że to tylko moja opinia
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
o ludzie jak mi sie spać chce, całą noc śpie - pomijając wychodzenie z wyrka za potrzebą i zaraz w sekunde zasypiam.
Rano nie chce mi sie wstać, a nie daj Boże deszcz za oknem to koniec świata jest, no i przez reszte dnia jak siedze w domu i sie nudze to oczy mi lecą same, a spać nie pójde w dzien bo w nocy bede miała gały jak ping-pongi ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() A ja tam sie nie znam bo to mój pierwszy bąbel i jak mi bedzie brakowało to se wezme i se dokupie - no
|
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To najważniejsze. Można sobie ssać i nie jest sucho w buzi. Już dopisuję.A małżonek zawsze może do bufetu iść ![]() Ten podkład do wanienki, niewiem jak z nim, bo nie używałam. |
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane niby nic takiego się nie dzieje, ale mam ochotę usiąść i zawyć głośno do księżyca.
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie wiem co przeżywasz z tym stresem, nerwami przy przeprowadzce no i te hormony teraz robią z nas czasami potworki
![]() Przeprowadzka to stresujący czas bo tyle trza poprzewozić, porozpakowywać to znowu na nowym mieszkaniu i w Tobie całe te nerwy potęgują i obrywa sie też niechcący innym. Trzymam kciuki za Ciebie bo musisz przetrwać ta przeprowadzke, a jak już wszystko poukładacie to zaczniesz się w końcu cieszyć ciążą ![]() Będzie dobrze, staraj sie nie denerwować bo to maluszek teraz też przeżywa z Tobą |
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochana ja też tak miałam, ale minęło. Tobie też przejdzie. Cierpliwości. Świat nie raz jest zły i brzydki, ale w końcu słoneczko wyjdzie
|
|
|
|
#1719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam po synku jeszcze,więc niech leży![]() Cytat:
ale to właśnie zalerzy od lekarza.Byłam teraz u swojej gin,bo ten brzuch mnie ciągnął,to mówi do mnie:to dzisiaj 50 zł bo była Pani 2 tyg temu .A jak pojechałam z plamieniem,zrobiła usg i nic nie wzięła za wizyte. Cytat:
.Mąz to może iśc obie gdzieś coś zjeść. A ja na porodówke nic ze sobą nie brałam,więc nie pomogę .Cytat:
. Ja jeszcze pare tyg temu miałam to samo. Mąż szczególnie(bo najbliżej)obrywał za co popadnie,a teraz już mi się to unormowało i mogę się cieszyć ciąża. Ale czasami jeszcze mam napady |
||||
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie wiem co to znaczy kochana, też tak mam, z Tż kłócę się nom stop i to o byle gówno za przeproszeniem...
Co do gąbki do wanny to kupuję obowiązkowo. Myślę że wygodniej dla nas i dzidzi ... choć niektórzy podkładają też ręcznik zamiast gąbki...
|
#1721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba na jakiejś liście wyprawkowej znalazłam. No nieważne. ![]() Cytat:
.W sumie ta mata droga nie jest, więc będzie można w każdej chwili dokupić.. Hm. W takim razie się jeszcze nad nią zastanowie ![]() Cytat:
Jeszcze trochę i zapomnisz o tych nerwach ![]() Cytat:
. Ale czy do wanienki to faktycznie potrzebne? .
|
|||||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tamlin,ale te landrynki są super podstawa,zaraz po wodzie mineralnej niegazowanej![]() A ja miałam dziś dobry dzień ![]() Byłam na zakupach i kupiłam sobie biustonosz na ciąże i majtki figi dla kobiet w ciąży,ale nie takie wysokie,normalne tylko z takiego super rozciągliwego materiału za 16zł i dostałam w prezencie niedrapki w grochy dla maleństwa Widziałam się ze szwagierką,nasze stosunki się ociepliły ![]() Ciekawe kto mnie tam podkopuje... ![]() A wieczorkiem zamówiliśmy sobie pizze familijną i po dwóch kawałkach pękam,ale była pychaaa ![]() Padam na twarz.Dobranoc Kochane
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-21 o 22:14 |
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się jakie wylicytowałam przed chwilą spodnie
![]() http://allegro.pl/modne-spodnie-ciaz...tml#tabsAnchor Dearlie ja też się często kłócę z TŻtem, bo oboje mamy trudne charaktery.... Ale kocham go i staramy się nad sobą pracować. Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko przejściowe i szybko poprawi Ci się humor, a wtedy będziesz się mogła cieszyć ciążą Tamlin super lista ![]() Dobranoc |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
witam, ja bardzo cierpie. Prawdopodobnie mam angine-bol gardla jest nie do zniesienia,jeszcze mam ropny nalot
a tak wogole zaczynamy 18tydzien |
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. U nas się chmurzy od rana,burza mi się marzyła a tu sucho nawet nic nie kapnie .Dzisiaj rano słuchałam sobie maluszka,ale mu to serducho pieknie wali .Ciekawe co tam u Konczi . Kiedy wrócą do Nas .Wstawać śpiochy ![]() A i dzisiaj mamy 16 tydzień bo 15 tyg i 1 dzień jakoś tak chyba
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-22 o 08:35 |
|
|
|
#1731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Jak u mnie ładnie słonko daje, ale za ciepło nie jest, bo byłam z psem i spodziewałam się większego ciepła po tym słonku.
Cytat:
Cytat:
Wiem że landryny super ![]() Cytat:
Kochana w czasie partych to możesz sobie ssanie odpuścić, ale wcześniej ssij do woli ![]() Cytat:
![]() Mnie też gardło boli i głowa i nos mam zapchany i ogólnie jestem do d... |
||||
|
|
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. idziemy prawie równo ciekawe,którą szybciej złapieU mnie dalej chmury a deszczu brak ![]() Dziewczynki a powiedzcie mi od którego tyg zaczyna się II trymestr??
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:09 |
|
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hey, hi, hello
U mnie cudnie słonko czaduje, a upał niemiłosierny - opalać sie smiało można ![]() Zaraz budze chłopka, trza obiadek zrobić i wyjazd z domu bo nie wysiedze tu ani dnia dłużej. Zwiedzimy jakieś hipermarkety i może coś sobie kupie i malutkowi też ![]() Cytat:
Aaaale fajne spodenki ![]() Ja nic ciążowego nie mam. Mieszcze sie nadal w ciuchy sprzed ciąży ciekawe kiedy sie to skończy ![]() Cytat:
No to ja zmykam i udanej niedzieli życzę Nie zapiszcie znowu 10 stron ![]() Wróce jakoś wieczorem jak nie padne na twarz - buziam !!
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek w ten piękny,słoneczny,niedziel ny poranek
![]() Tęskniłam za Wami ale odkąd wróciłam do pracy na wszystko brakuje mi czasu. ![]() Nadrobiłam wszystko grzecznie. Dzisiaj rano się obudziłam i dałam rękę na brzuszek a po lewej stronie poczułam pod skórą taką górką,cudowne uczucie 7 maja mam połówkowe i mam nadzieję że dowiem się kto w brzuszku siedzi ![]() Dzisiaj mamy gości także będzie mało czasu na wizaż. Idę teraz postawić rosół i zrobię sobie kąpiel w pianie a co ![]() Miłego dnia kochane Tamlin super spisałaś tą wyprawkę ![]() Elena którego idziesz na połówkowe do Supra Medu? Zielona wracaj szybciutko do zdrowia. Dearlie głowa do góry,hormony nam szaleją ale to wszystko minie,nie obwiniaj się kochanie. Konczi wracaj do nas szybciutko. Ja jeszcze 3 tygodnie w pracy i idę na L4 do końca,szef już wie,pracuję po 12h mam pracę stojącą i po prostu jestem wykończona jak wracam do domu. Dobra lecę gotować.
Zuzia 04.09.2012 g.3.20 3020g,52cm Hania 09.03.2016 g.20.45 3000g 53 cm Edytowane przez marta1986222 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:26 |
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
u mnie dziś piękna słoneczna pogoda ![]() Anusia479 II trymestr wydaje mi się że zaczyna się od 14 tygodnia . zielona1911 zdrówka życzę ![]() Konczi oj jednak na week Cię nie wypuścili :/ czekamy ![]() a co do tej gąbki do wanienki to ja jestem za nią wydaje mi się , że jest wygodniej... kładziesz sobie dzidzie i ze spokojem myjesz.... ewentualnie żeby umyć plecki to bierzesz do ręki. Główka jest troszkę na podwyższeniu więc nie trzeba się martwić, że woda wleci maluszkowi do uszek ... no i jak lubi się kąpać to może sobie potem pofikać
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
Wpadłam tylko się przywitać. Korzystam z obecności mojego męża, bo on wiecznie pracuje. W niedziele natomiast ma czas dla mnie, właśnie robi nam jajecznice Cieplutko na dworze więc staram się nie siedzieć w domu![]() niegrzeczna wszystkiego najlpeszego na nowej drodze życia jutro nadrobię, buziaczki
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
ma któraś z Was może leginsy ciążowe? bo tak myślę żeby sobie zamówić ale chętnie zaczerpnę opinii
czaję się na te : http://moda.allegro.pl/nowosc-anatom...272457659.html
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 5 miesiac od kiedy sie zaczyna? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

.
Jeszcze trochę i zapomnisz o tych nerwach 
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)