|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
I dotyczy to makijażu, stroju, fryzury (np. kelnerzy nie powinni mieć rozpuszczonych długich włosów) itd. Cytat:
Ambasador — jak najbardziej. JEGO praca tego od niego wymaga. Ale mąż/żona ambasadora nie musi się już dostosowywać, bo i z jakiej racji? Ma ponosić konsekwencje pracy jaką ma współmałżonek? Choćbym żoną ambasadora była, to bym się nie malowała, bo i z jakiej paki Nie lubię tego i koniec. Nie sądzę, by ktoś zwolnił ambasadora, bo jego żona nie ma makijażu
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to dziwi, a często słszę taką opinię. A już na prawdę grubą przesadą jest uwarzanie takich ludzi za mało sympatycznych. Dziewczyna mojego kolegi na codzień się niemaluje. Kiedy jedna z moich znajomych ją poznała stwierdziła, że jest nudna. Na imprezę przyszła umalowana to już była całkiem ok. Dla mnie to potwornie dziwne.
|
#3274 |
|
Konto usunięte
|
z tym malowaniem się lub nie to ja to rozumiem z ten sposób. Ktoś się nie maluje, nie farbuje włosów, nie używa perfum, ale jest czysty, schludny, ogólnie zadbany, to jest OK i brak makijażu nie jest dla mnie niedbaniem o siebie. Ale jeśli widze taką pół-elegantkę, włosy ufarbowane ale z 5 cm odrostami, paznokcie pomalowane ale do połowy lakier zdrapany, albo poobgryzane, makijaż zrobiony ale jak wczorajszy (albo niechlujnie) to uważam że już chyba lepiej żeby albo nie robiły takich "upiększeń" w ogóle, albo regularnie dbały o to co mają na włosach / twarzy / paznokciach. Owszem zdarzają się sytuacje losowe że lakier odpryśnie, albo nie wiem, wczorajszy makijaż po imprezie (i poranny powrót do domu przez miasto
) ale to są sytuacje losowe, a takich średnio zadbanych panienek jak opisałam wyżej widze zadziwiająco duzo, i właśnie w takich przypadkach np nie zrobienie porządnego makijazu albo nieufarbowanie włosów jest dla mnie niezadbaniem.
|
|
|
|
#3275 |
|
Konto usunięte
|
A mnie odrosty ani trochę nie dziwią. Zaniedbaniem nazwałabym jakieś skołtunione, tłuste i śmierdzące włosy, ale nie odrosty.
|
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są pewne okoliczności, w których TRZEBA dostosować się do tego, co myśli świat zewnętrzny i - w tym przypadku - podporządkować się całkowicie regułom. Oczywiście, nie trzeba wybierać takiej drogi życiowej - nie chcesz się malować/ubierać odpowiednio etc. - nie jedź z mężem na misję/nie przyjmuj funkcji reprezentacyjnej (chociaż wtedy pewnie mąż nie zostanie ambasadorem, jest bardzo pożądane, aby jednak była na tym stanowisku para). |
|
|
|
|
#3277 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33698465]A mnie odrosty ani trochę nie dziwią. Zaniedbaniem nazwałabym jakieś skołtunione, tłuste i śmierdzące włosy, ale nie odrosty.[/QUOTE]
mnie też przestają powoli dziwić jak widze ile osób je ma. Oczywiście, masz rację że większym zaniedbaniem jest nie mycie włosów na przykład. Mimo wszystko jakoś nie przemawia do mnie chodzenie z ogromnymi odrostami. |
|
|
|
#3278 |
|
Konto usunięte
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3369872 3]mnie też przestają powoli dziwić jak widze ile osób je ma. Oczywiście, masz rację że większym zaniedbaniem jest nie mycie włosów na przykład. Mimo wszystko jakoś nie przemawia do mnie chodzenie z ogromnymi odrostami.[/QUOTE]
Ja tak teraz chodzę, bo inaczej nie da się wrócić do naturalnego koloru włosów A nie zaliczyłabym moich włosów do zaniedbanych.
|
|
|
|
#3279 |
|
Konto usunięte
|
aaa no ok, nie wpadłam na to że ktoś może wracać do naturalnego koloru włosów
miałam raczej na myśli przypadki "z lenistwa" bo takowe mam w swoim otoczeniu niestety
|
|
|
|
#3280 | |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3369823 9]z tym malowaniem się lub nie to ja to rozumiem z ten sposób. Ktoś się nie maluje, nie farbuje włosów, nie używa perfum, ale jest czysty, schludny, ogólnie zadbany, to jest OK i brak makijażu nie jest dla mnie niedbaniem o siebie.[/QUOTE]
Mam takie samo odczucie. Ważne, że ktoś jest czysty i schludny. A niech sobie ma mysi kolor włosów, same włosy spięte w kitkę, a na twarzy zero makijażu. Taka osoba pewnie nie powali mnie swoim wyglądem, ale słowa nie powiem, bo wygląda w porządku [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33698465]A mnie odrosty ani trochę nie dziwią. Zaniedbaniem nazwałabym jakieś skołtunione, tłuste i śmierdzące włosy, ale nie odrosty.[/QUOTE] A moim zdaniem to zależy. Jak ktoś ma niewielki odrost, to spoko. Wiadomo, że nie każdy chce farbować włosy co tydzień. Ale mam takie koleżanki, które mają z natury ciemne włosy i farbują je na blond. Niby nic... Ale farbują je raz na rok albo raz na pół roku. Efekt jest taki, że przez dwa tygodnie mają ładny kolor włosów, a potem jest coraz gorzej. Jak ktoś chce farbować, to niech farbuje, ale tak żeby te włosy wyglądały jakoś. A czarny odrost przy tlenionych blond włosach moim zdaniem, dobrze nie wygląda Cytat:
Skoro jest tak jak mówisz, to żona ambasadora to po prostu zawód. Dostaje za niego pieniądze, więc musi stosować się do zaleceń pracodawcy. I to rozumiem. Pracodawca wymaga (a może wymagać różnych rzeczy, np. braku tatuażu), a pracownik musi się dostosować, jeśli chce tę pracę zachować. No ale ja tam się malować nie zamierzam, dlatego nie wybieram zawodu, w którym będę miała obowiązek malowania się. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33698801]Ja tak teraz chodzę, bo inaczej nie da się wrócić do naturalnego koloru włosów A nie zaliczyłabym moich włosów do zaniedbanych.[/QUOTE]To też zależy jaki ktoś ma odrost. Powiem szczerze — czarny odrost na tlenionych blond włosach wygląda moim zdaniem koszmarnie. Za to czarny przy włosach brązowych, albo brązowy przy ciemnorudych już spoko. Ale to już kwestia gustu
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie tłuste włosy, niedomycie czy żałoba za paznokciami to niechlujstwo i rzeczywiście zaniedbanie, ale brak makijażu?... Nie każdy ma czas, ochotę i potrzebę. Sama kiedyś malowałam się dość mocno, puder, cienie itd, teraz czasem wychodzę w ogóle nieumalowana i jakoś nie czuję się flejtuchem
|
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie uważam żeby nie robienie makijażu świadczyło o zaniedbaniu ,chociaż sama się maluję -oczy.
Jednak kiedyś słyszałam u fryzjera taką rozmowę ,jednym słowem obrabiały dupę nowej dziewczynie faceta jednej z nich i stwierdziły że jest fleja dosłownie bo makijażu nie robi obydwie natomiast były wyfiokowane że można szpachelką ździerać i moim zdaniem bardziej one wyglądały niechlujnieAle tłuste włosy to już dla mnie porażka |
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem, jak można mówić, że brak makijażu to oznaka zaniedbania. A makijaż to niby ważniejszy od mydła? Na pęczki znam dziewczyny, od których wręcz śmierdzi, mają tłuste włosy, zniszczone ubrania i brud za paznokciami, ale obowiązkowo kilogram makijażu na twarzy, niechlujnie pomalowane paznokcie i włosy z odrostami. Ładnie to nie wygląda ani nie pachnie
Gdyby ktoś taki mi powiedział, że brak makijażu oznacza zaniedbanie, to ze śmiechu bym się nie podniosła
|
#3284 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jeśli ktoś regularnie ich nie myje, to tak, to jest dla mnie porażka.
Ale jeśli to efekt sytuacji losowej albo efekt choroby, to zdecydowanie rozumiem. Sama przez dobrych 10 lat męczyłam się z przetłuszczaniem się włosów. Czasem myłam je dwa razy dziennie, a i tak szybko były tłuste. Szybko się przetłuszczały, do tego jeszcze szybko się pociłam, bo mam nadpotliwość, no i miałam takie włosy, że zaraz wszystko było widać (włosy cienkie i gładkie).
|
#3285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)nie oznacza, że uważa że kręcone są gorsze. I na odwrót Ja po prostu lubię być wyższa, chociaż wcale nie uważam, żeby mój mikrowzrost był gorzej postrzegany(ewentualnie przez pryzmat 'wieku' - generalnie wyglądam na młodszą niż jestem i niestety niski wzrost w tym nie pomaga). Cytat:
niezmiernie irytująca jest taka sytuacja , od razu czuję się na 'niższej' pozycji i wiem, że zaraz padnie pytanie o dowód ![]() i mam dokładnie tyle cm co Ty
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
BAN stały
|
Co do reklamówek w Tesco, to mi to nie przeszkadza, bo i tak noszę swoje płócienne torby, bo foliówki strasznie wrzynają się w palce i szybko się rwą. A ja nie lubię zbierać zakupów z ulicy
Ale nie podoba mi się, ze w tych małych Tesco nie umieszczono odpowiedniej informacji przy kasach i ludzie się potem dziwią, że muszą płacić. Jak ktoś nie nosi płóciennej torby, bo myśli, że tam są darmowe reklamówki, a nabierze sporo rzeczy, to może zostać nieprzyjemnie zaskoczony.Mnie dziwi, jak w programach typu "Must be the music" mówi się o trzecim półfinale ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam o co chodzi i szczęka mi opadła
A myślałam, że to PW ma chore opcje z akademikami Dobrze, że chociaż kasę zwrócą, ale to jakiś chory absurd dla mnie... |
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem która część. Bo jak ta nowa, śliczna, z nowymi mebelkami, to ciekawe jak to będzie wyglądało po wakacjach
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(żeby uprzedzić tabun wizażanek, które będą kontratakować, że one są zawsze piękne o poranku - NIE WSZYSTKIE TAK WYGLĄDAJĄ, ALE WIĘKSZOŚĆ, KTÓRĄ MAM OKAZJĘ ZAOBSERWOWAĆ W CIĄGU DNIA). uf
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
no i halleluyah. Tej części nic nie może zaszkodzić i tak wygląda jak ze slumsów
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Makijaż makijażem, ale nie ma nic gorszego od brudnej szyi. Wyjątkowo to kontrastuje z tapetą.
|
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio stałam sobie z dziewczynami z klasy i dowiedziałam się, że połowa z nich śpi w nocy w stanikach, bo wstydzą się w domu w samej piżamie chodzić ; O
A jak im zaczęłam mówić, że to niezdrowe itd. to myślałam, że mnie pobiją
|
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nie masz racji bo jest dokładnie na odwrót.
|
|
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
Przecież to jest tak niewygodnie i potem cycki bolą...
|
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie po części obie macie rację. Wszystko zależy od konkretnego biustu. Przy naprawdę małych piersiach stanik jest niepotrzebny, spanie w nim byłoby zwyczajnie niewygodne i niczemu by nie służyło. Co innego przy dużym biuście, który bez stanika mógłby się z nocy niewygodnie przemieszczać, że tak powiem. No i pewnie ma to też wpływ na ogólną kondycję mięśni podtrzymujących piersi, a to jak wiadomo przekłada się na ich kształt.
Sama mam biust średniego rozmiaru i śpię bez stanika, tak jest mi o niebo wygodniej. |
|
|
|
#3299 |
|
po prostu Em :)
|
Co w tym niezdrowego?
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
chyba ani jedna wersja, ani druga nie jest jakoś medycznie udokumentowana, czy stanik powinno się nosić cały czas, czy dać odpocząć. Ja znowu słyszałam, że nawet jak się ma duży biust to powinno się ściągać na jakiś czas stanik żeby wzmocnić mięśnie, bo jak je podtrzymuje stanik to nie pracują
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Nie lubię tego i koniec. Nie sądzę, by ktoś zwolnił ambasadora, bo jego żona nie ma makijażu 

)nie oznacza, że uważa że kręcone są gorsze. I na odwrót