|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
sentimental animal
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
chcę schudnąć ok 3-4 kg, to naprawdę niedużo, a będę się czuła dużo lepiej
![]() edit: do twarogu ze szczypiorkiem na podwieczorek mogę dodać jogurt naturalny?
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-04-22 o 14:45 |
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zacznie się robić niebezpiecznie. Wiem, co mówię (ja na początku diety ustaliłam sobie 46, a doszło do 43kg. Teraz muszę "nadrabiać", żeby przytyć do tych 46 albo nawet lepiej do 47 )). Tym bardziej, że ćwiczysz, więc nie szalej za bardzo.Możesz. ;-)
|
|
|
#3543 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chociaż... No, teraz nie będę sobie ograniczać, a co. W końcu kiedy mam sobie pozwalać, jak nie na przytyciu. Tylko miedzy posiłkami jeść te słodycze, nie? Generalnie to dziękuję Wam obu, dziewczyny - Bellamy, skoro można, to też jakoś ogarnę do tej 15 Kupiłam dzisiaj orzechy, zrobiłam zapasy ulubionych serów, myślę, że powoli to ogarnę. A powiem, że makarony to moje codzienne jedzenie. Jak typowy Polak stawia teoretycznie na ziemniaki, ja na makaron. Uzależniona od pasty, ach.I dzisiejszy jadłospis Śniadanie: owsianka na mleku z dwoma czubatymi łyżkami masy krówkowej, patkami z orzechami, amarantusem, lnem, kawa pół na pół z mlekiem II śniadanie: buła razowa ok. 120g z szynką/serkiem kanapkowym i pomidorem, kawa z mlekiem Obiad (w restauracji): wielka porcja spaghetti w sosie kremowym z kurczakiem i mascairpone - nie przesadzam, chłopak sam ledwo zjadł swoje spaghetti, a mieliśmy to samo ![]() deser: tiramisu Podwieczorek: cappuccino, a zaraz idę po orzechy, chyba duży jogurt kawowy i może trochę płatków Kolacja: będą kanapki z serem żółtym, dorszem wędzonym, pomidorem, orzechy Edytowane przez noper Czas edycji: 2012-04-22 o 17:46 |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie w ramach podwieczorku mozesz zjeść porządny kawał szarlotki z lodami czy bitą śmietaną, kawał sernika, strucli z makiem/ serem itp. , ale nie moze to być mały kawałek ( na pewno większy niż te które kupuje sie w kawiarni bo te są mini ) No i fajnie że jadasz orzechy ![]() U (znowu truskawkowo )I serek wiejski z truskawkami, pełną garścią orzeszków arachidowych, wkruszonymi biszkoptami II 3 kromki chleba wieloziarnistego z sałatą, serem żółtym, pomidorem i szczypiorem III 3/4 woreczka kaszy gryczanej z sosem grzybowym, kotlety z fasoli IV sałatka (ok. 8 dużych truskawek, 2 kiwi, ciemne winogrono, garść orzechów, kakao, puddnig waniliowy) V chyba sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorem, fasolką i kukurydzą
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-04-22 o 17:54 |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
r
lepiej??????????????????? ???????
|
|
|
|
#3546 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do owoców, okej. Kawowy smak to takie moje małe uzależnienie - bardzo lubię kawę, a czasem wręcz mam fazę. Chociaż część kaw jest bezkofeinowa, żeby przed snem się nazbyt nie pobudzić. A dzisiaj cappuccino było przed jogurtem jakoś pół godziny, wiec smak nie pozostał. Kanapki - owszem, 3 zamierzam, dosyć grube kromki. I filet z dorsza też pokaźny. Dzięki za zerknięcie ![]() A mam jeszcze takie pytanie: czy jeśli skończę już przytycie, kiedy oczywiście osiągnę cel, to czy trudno jest wrócić do w miarę regularnego jedzenia, znaczy, bez tylu przekąsek? Tak mnie to zastanawia, a pewnie ktoś tutaj jest już po P.
Edytowane przez noper Czas edycji: 2012-04-22 o 18:26 |
|
|
|
|
#3547 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : owsianka z 5 łyżek pł.owsianych na szklance mleka, 6 suszonych śliwek, 3 duże śliwki - świeże, 4 wafle ryżowe - cienkie ( 2 z dżemem , 2 suche), kawa z mlekiem II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem i twarożkiem, jabłko 1h spaceru z psem, 30 min joggingu Obiad : duuuużo ziemniaków, buraczków, 2 małe kotlety, 3 ogórki konserwowe Po : małe jabłko 1h jazdy na rolkach, 30 min hula hop Podwieczorek : kubek budyniu cytrynowego ( gęsty był ba na kubek mleka dałam całe opakowanie proszku- ale był pyszny ), pół grejfuta, marchewka do pochrupaniaKolacja : 2 kromki razowca, 2 parówki z ketchupem, 100g chudego białego sera Wpadło : 3 wafle ryżowe i marchewka ![]() Uśmiecham się o ocenkę
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z bitą śmietaną, lodami,likierem-wpadną dodoatkowe kcale a dodatkowo bedzie to co lubisz ![]() każdy organizm reaguje inaczej-bedziesz musiala sie oberwowac czy na mniejszej ilosci posilkow/kcali nie schudniesz
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ważne byś miała luźne podejście do jedzenia. Jesteś głodna to jesz to na co masz ochotę i ile chcesz. Nie liczysz kalorii, nie myślisz o jedzeniu nie planujesz. Jedzenie nie ma być Twoim życiem. Jedzenie nie moze Tobą rzadzić. Jesz by żyć i tyle ![]() Cytat:
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nawet wczoraj kupilam do sernika
|
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z firmy cykoria . o ile się nie mylę to są też w polomarkecie . dodałam łyżeczkę cukru. Pyszny wyszedł a jadło ok ?
|
|
|
|
|
#3552 |
|
sentimental animal
|
późno dzisiaj wstałam i wychodzi mi kolacja ok. 20:40 (tuńczyk i pół pomidora), a kładę się ok 23-24. zastanawiam się, czy nie zjeść pół tuńczyka zamiast całego, bo jakoś nigdy tak późno (jak na moje standardy) nie jadłam
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kisiel cytrynowy jest pyszny ![]() U (znowu truskawkowo )I serek wiejski z truskawkami, pełną garścią orzeszków arachidowych, wkruszonymi biszkoptami II 3 kromki chleba wieloziarnistego z sałatą, serem żółtym, pomidorem i szczypiorem III 3/4 woreczka kaszy gryczanej z sosem grzybowym, kotlety z fasoli IV sałatka (ok. 8 dużych truskawek, 2 kiwi, ciemne winogrono, garść orzechów, kakao, puddnig waniliowy) V sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorem, fasolką i kukurydzą i oglądajac Ranczo spałaszuję miseczkę budyniu wiśniowego z kawałkami gorzkiej czekolady
|
|
#3554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podziel się uwielbiam serniki |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Haha, nie pytajcie, jak to zrobiłam, ale pochłonęłam 3/4 puszki masy kajmakowej. Wieeki nie jadłam. Uwielbiam. |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też potrafie na raz zjeść sporą porcję czegoś co bardzo lubię. Chyba każdy tak potrafi
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie taka - na redukcji wskazana nie popadajmy w paranoje
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzmi pysznie, całe jedzonko oczywiscie tez fajne ![]() U I domowa razowa zytnia podłużna bułeczka na zakwasie z grubą chrupiąca skórką (Boze, zakochałam się w nich II bułeczka jw (dobrze ze ostatnia bo pochłonęłabym pewnie dzisiaj jeszcze z jedną ) na pół- z bieluchem zmieszanym z rzezuchą, sałatą i szczypiorkiem / wędliną drobiową, oscypkiem, ajwarem, sałatą i pomidoremIII zupa z grochu połówek z marchewka wołowina duszona w winie + ziemniaki i surówka IV sałatka - po kawałku papryki zielonej i żółtej, kiełki fasoli mung, 100g wędzonego w kawałku łososia, łyzeczka podprazonego sezamu, dymka do dekoracji + sos sojowy do picia ponadto: woda, inka karmelowa, herbaty |
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki: czy ciasto jogurtowe jest smaczne? Smakuje jak biszkopt ?
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Powinnyśmy sie spotkać by lepiej sie poznać a potem wpadac do siebie na jedzonko ![]() Co do budyniu to niestety z torebki. Jakoś boję się brać za robiebie budyniu
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-04-22 o 20:36 |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
U?
1: owsianka z truskawkami, serkiem waniliowym, pestkami dyni kawa parzona 2: pierś z kurczaka przygotowana na parze z warzywami (ziemniaki, brokuł, szparagi, papryka, marchew, cebulka, kukurydza) 3: mc flurry z tocikiem wedlowskim 4: bułka razowa z masłem, gotowanym kurczakiem, pomidorem i jajkiem 5: musli z jogurtem naturalnym i sokiem jagodowym
|
|
#3561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aczkolwiek wypiek zdecydowanie do powtorzenia Wszystkich było 8 i dzisiaj całą rodzinką się nimi zajadalismy. Ahm, myslalam ze sama robiłas. A do siebie zapraszam hahh Co do kolacji to taką miałam ochotę a teraz podjadam migdały. Cos u mnie ostatnio sporo pestek, orzechów itp, a faza na łososia i banany trwa
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A łosoś jest pyszny. Też go uwielbiam i orzeszki arachidowe (fistaszki)A piekłaś kiedyś ciasto jogurtowe?
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, proszki są bardzo podobne
![]() mozesz zrobiic kisiel na mleku i wyjdzie Ci cytrynowy budyn ![]() wysle na pw ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- ja pieklam;p
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o kiślu na mleku też myślałam
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Niedzielne, rodzinne P...:
I. Jajecznica z dwóch jaj na maśle z cebulką i szczypiorkiem, dwie kromki razowca z serkiem śmietankowym i pomidorem, kawa z mlekiem. II. Serek wiejski z miodem i migdałami, kromka chałki z masłem, jabłko, szklanka soku marchwiowo - bananowego. III. Devolay z serem i pieczarkami, ziemniaki, marchewka z groszkiem, szklanka soku pomidorowego. IV. Lody waniliowe z cząstkami banana, pokruszoną czekoladą i płatkami migdałowymi, cappuccino. V. Bułka orkiszowa z masłem, sałatą, polędwicą, gotowanym jajem i majonezem + porcja sałatki greckiej; kubek kakao na mleku z miodem, dwie mandarynki.
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak robiłam wielokrotnie co do ciasta to robiłam kilka z jogurtem-jest takie bardziej delikatne niz biszkopt a zadne nie bylo z netu tylko z "mojej "ksiazki kucharskiej ale pogrzebie w sieci i postaram sie znalezc te przepisy
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
kisielem
moje u: 1. musli z mlekiem (porcja ok ) , jabłko duuże2. bułka żytnia z wedlina drobiowa, camembertem i ogorkiem kiszonym, dwa paski gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem 3. zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, tradycyjnie już BURACZKI , piers z kurczaka z serem zoltym w srodku4. kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną <35. jajecznica z dwoch jajek z łososiem wedzonym, kromka pumpernikla z masłem : ] potem pomarancza wpadla
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jedzonko -urozmaicone i na luzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

I zacznie się robić niebezpiecznie. Wiem, co mówię (ja na początku diety ustaliłam sobie 46, a doszło do 43kg. Teraz muszę "nadrabiać", żeby przytyć do tych 46 albo nawet lepiej do 47
)). Tym bardziej, że ćwiczysz, więc nie szalej za bardzo.
super