W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 20:29   #3541
alibany
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dawno nas nie było

Dawno...?? Ja Was widzę pierwszy raz!! Z Sary śliczna dziewczynka, jakie włoski ma uwielbiam patrzeć na takie małe istotki z takimi bujnymi czuprynkami I mamuśka też laseczka!

Zjadłam Ali danonka wyrodna matka, dziecku jogurcik naturalny a sama wcina obcukrzone danonki
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:02   #3542
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dobry wieczór moje kochane

Beatko katar też podobno może byćod ząbków

Telik dziękujemy

Madziak cieszę się, że Dominik już w domku

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam,my mielismy koszmarna noc wyladowalismy na pogotowiu,kornela tak zaczela w nocy wymiotowac ze myslalam ze ......no sama neiwiem co myslalam tak sie wystraszylam,w sekundzie zrobila sie taka wiotka ze szok,na pogotowiu zrobilam dym bo lekarz chyba z drugiego konca miasta do nas szedl.nela dostala zastrzyk antybiotyk i dzis naszczescie spokoj stwierdzil an doktor ze to z przeziebienia ze wirusowe niewiem czy dobrze stwierdzil bo jakis dziwny byl.
Ojejj ale mieliście noc

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A my już po wyjeździe i Tymuś śpi jak aniołek. Było przemiło, jak zawsze, ale pogoda jednak się rozmyśliła i od 12 lał deszcz. I ochłodziło się nieprzyjemniej. Więc siedzieliśmy w domu. Tymuś zjadł oszałamiającą ilość gotowanych ziemniaków
A w drudze do domu dostał takiej głupawki, ze pokładaliśmy się ze śmiechu, myślałam że mąż wypadek spowoduje, bo aż się słaniał i oczy miał łzami (śmiechu) przysłonięte
Kolejny raz się dziwię - taka mała istotka a tak potrafi zawładnąć życiem dorosłego człowieka
Szkoda, że pogoda nawaliła, ale Wam jak zwykle humorek dopisywał
U nas też Domek od 12 lipca rządzi

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Jestem i będę chyba częściej bo mam wolny prawie cały przyszły tydzień Zostaję sama na placu boju z Zosią, ale się cieszę
Suuuper

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny udało mi się dziś wyskoczyć na krótkie zakupy za Wasze pieniądze i kupiłam młodemu bodziaków kilka w pepco, organki zabawkowe i skarpetek. Pokażę Wam jutro. Aha, no i pieluchy kupiłam i mleka trochę, by było na zapas.
no i pochwalę się, a co mi tam. Małe robi brawo i papa. I rzuca piłką w nielubianego wujka
dla Igiego.

Brunetko kurcze, może faktycznie trzydniówka

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
i zobaczcie jaką miłością mój syn pała do chrupek kukurydzianych
Ja siępewnie powtórzę, ale bardzo lubię oglądaćzdjęcia które wklejasz Jesteście tacy... fajni

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Załączam dzisiejszą Karolcię - pierwszy raz na trawie
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
szymus i jego dwa zebole. gornych nie udalo si euchwycic :P
A Twój syn mnie jak zwykle zachwyca swoją urodą!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:24   #3543
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumiątko moje śliczne
sto lat
i uśmiechu
i zdrówka
i słonca
z okazji 8 miesiąca

Cytat:
Jak w czwartek byli dziadkowie u Tymcia to były takie momenty (w zasadzie cały czas), że 5 dorosłych osób siedziało bez słowa i wpatrywało się w jedno, malutkie niemowlę I nic nie trzeba było mówić, nie trzeba było włączać TV ani puszczać muzyki, jego osóbka wystarczała
4. Pięęęękne!!! Śliczne nosidło, Jaś (idealny klonik swojego taty ) wygląda na mega zadowolonego, jego mama to piękna kobieta z wielką klasą i ... znowu fajna czapka
Tymek jednym słowem hurtowo kradnie serca
czapa z H&M tym razem prezent
Cytat:
telik, brumek, bo wy na pewno bedziecie wiedziec, do czego dodać trawe cytrynowa??
nie używałam wiem że jako składnik matynat do owoców morza, ryb czy drobiu

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie.

Telik, bosko wyglądacie. A widok takiej "obchrupkowanej" buzi jest mi znajomy. Jasiowi chyba się podobało w nosidle, co? A powiedz jak Twoje wrażenia, plecy nie bolały? No nie daje mi spokoju to nosidło i tak sobie myślę, że może źle wiążę chustę, a z nosidłem byłoby prościej.

U nas wczoraj też mały wypadek. Hania dosypiała rano w huśtawce i jak się obudziła to ją wyłączyłam i poszłam przygotować jej jedzenie. Nie była zapieta bo leżała w śpiworku i wypadła z niej. Na szczęście nic się jej nie stało(mała wysokość), szybko się uspokoiła, ale mi się nogi pół dnia trzęsły. No nie mogę sobie wybaczyć głupoty...

Piękna pogoda u Nas, chyba dzisiaj uda się wybrać do ogrodu botanicznego. Trzymajcie kciuki, żeby policja nas nie zatrzymała, bo wczoraj skończył nam się przegląd auta. [SIZE=1](boże, jak ja czegoś nie dopilnuje, to nie ma szansy, żeby tż zrobił to w terminie )
Nosidełko vs plecy - moje plecy przez długi czas miały się ok
choć w chuście też nie czułam dyskomfortu
ale na plus nosidełka jest to że nie mam obawy czy dobrze zamontowała bo z chustą tak czasmi mam

u nas tez mały wypadek
Jasiu z pozycji siedzącej przewrócił siedo tyłu i uderzył o drzwi i mini guz na głowie wiec łączymy się w bólu

ogród botaniczny-fajny pomysł
byliście?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Kajoolku ech ten Twój syn- ma zniewalające spojrzenie
Karolcia jaka uśmiechnięta i zadowolona, no i jaka strojnisia
alasłodka śmieszka i jak zdrowo się odżywia
Cytat:
[

Telik jak nosidło się sprawuje? już nie mogę się doczekać swojego. Super wyglądacie. Masz malowane włosy? b.ładny kolor. A czapa Jasia wymiata. Chciałam dzisiaj Sarence kupić coś w tym stylu, ale rozmiary duże były.
Nosidło póki co raz było użyte i na razie jestem zadowolona zobaczymy jak na wakacjach bedzie służyć
tak włosy farbowane, ale staram się farbować stopniowo do mojego naturalnego koloru i porzucic farbowanie
a czapa regulowana

Cytat:
Dawno nas nie było
sara czaruje ślicznymi oczkami
ale Ty też patiku zachwycasz

Monia rodos z dziecmi fajne, nam dorosłym było troszke nudno
za to jedzenie bardzo dobre
byliśmy w hotelu z sieci esperia(leciliśmy z TUI)
wogole zawsze polecam sieciówki
polecam zwiedzić Lindos

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:09
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:31   #3544
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro dzisiaj tyle zdjęć, to i ja się pochwalę
Mój Zmywarkofil i Kluskojad
Mój kolejny ulubieniec Widzę,że z Tymcia też taki skubaniec jak z Domka

Cytat:
1.U nas wczoraj też mały wypadek. Hania dosypiała rano w huśtawce i jak się obudziła to ją wyłączyłam i poszłam przygotować jej jedzenie. Nie była zapieta bo leżała w śpiworku i wypadła z niej. Na szczęście nic się jej nie stało(mała wysokość), szybko się uspokoiła, ale mi się nogi pół dnia trzęsły. No nie mogę sobie wybaczyć głupoty...
2.Piękna pogoda u Nas, chyba dzisiaj uda się wybrać do ogrodu botanicznego. Trzymajcie kciuki, żeby policja nas nie zatrzymała, bo wczoraj skończył nam się przegląd auta. (boże, jak ja czegoś nie dopilnuje, to nie ma szansy, żeby tż zrobił to w terminie )
1. Kochana, to niestety dopiero początki guzów,siniaków itp
My wczoraj byliśmy u znajomych.Mają3,5 letnią córkę. Popchnęła niechcący na Dominika szklany stół- warga rozcięta...Krew, ryk...

2. I jak?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc jesteśmy juz w Anglii. Wracamy z promu (Dover) do naszego miasta.

Ogolnie podróż minela szybko i przyjemnie. Wyjechaliśmy po 16, w Swiecku na starym przejściu granicznym byliśmy o 22.30 czyli 6 godzin nam zajęło przejechanie prawie całej Polski. W Nocy robiliśmy Niemcy, Belgię, Holandię i w Dunkierce skad odpływa nasz prom byliśmy jakoś po 7 rano. Czekaliśmy do godziny 10 na następny.
Wiki prawie cała podróż przespala. Zasnela jakoś po 21 i pobudka o 6.20. Kochane dziecko.

Dziekuje wszystkim za kciuki narazie Zmykam, pisze z telefonu. Odezwe sie juz z domu, wieczorkiem
Jak juz sie Troche ogarne.

PS Brumku Moze kiedys uda
Sie spotkac. Łomża to nie koniec swiata i do Wawy nie tak daleko. Za
Pozno o tym pomyslalysmy.
Chociaz w sumie z Editka nie udało nam sie spotkac, a mialysmy tak blisko ....
Napisz koniecznie jak dojedziecie na miejsce

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A my z Alą spędziłyśmy baaardzo spokojną niedzielę Znowu miała tylko jedną drzemkę przed południem na spacerku i dzielnie wytrzymała do kąpieli przed 18ta. Teraz już smacznie śpi a ja zaraz idę dalej podlewać trawnik Tż upiera się przy założeniu systemu nawadniania, żeby mi było wygodniej, bo jego zdaniem nie dam rady z dzieckiem podlewać działki, ale skutecznie wyprowadzam go z błędu Drugi wieczór z kolei i trawniczek będzie elegancko podlany
Małej posmakował dzisiaj obiadek, nie zjadła tyle co zawsze za dobrych czasów, ale jak już zaczęła pluć to dałam jej brokułki do ręki i efekt poniżej Poza tym jest zosia samosia i wszystko musi sobie sama włożyć do buźki. Gdy ja jej coś podaje to jest bunt
Jaka roześmiana buźka

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek raczkuje

Cytat:
Dawno nas nie było
Dawno? Wieki kochana, wieki! Śliczności dwie nasze

Cytat:
u nas tez mały wypadek
Jasiu z pozycji siedzącej przewrócił siedo tyłu i uderzył o drzwi i mini guz na głowie wiec łączymy się w bólu
Mmay takasamą czapkę z H&M-u, kupiła do kompletu do spodni takich beżowych

Guza caluję

BRUMIĄTKO CAŁUJĘ OKAZJI MIESIĘCZNICY

No to jak tyle zdjęć to wklejam również mojego skarba
Stary 2012-04-22, 21:38   #3545
brumek
Zakorzenienie

Julcia, Hania, Blanka - sto lat

Dziękuję za miłe słowa pod adresem Tymusia

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
my wode i prąd płacimy co miesiąc i nie mamy wyrównań
Muy płaciwmy co miesiąc w czynszu, ale to taki ryczałt, na podstawie ich szacunków. A potem raz do roku przychodzi wyliczenie na podstawie odczytów z liczników. I w tym roku tak to fatalnie wyszło

Cytat:
Małej posmakował dzisiaj obiadek, nie zjadła tyle co zawsze za dobrych czasów, ale jak już zaczęła pluć to dałam jej brokułki do ręki i efekt poniżej Poza tym jest zosia samosia i wszystko musi sobie sama włożyć do buźki. Gdy ja jej coś podaje to jest bunt
Ale jest cudnie upaprana Uwielbiam niemowlęta!!!!!
I ładne zdjęcia robisz Takie wyraziste kolory mają.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
1. Dominiś ma się dobrze, tak pięknie je i z takim apetytem, że aż miło... No i częściej domaga się jedzonka, chyba musi nadrobić te starcone kilogramy. No i juz całkowicie wrócił do siebie, bo zasypia sam w łóżeczku na noc. Ostatnio przez ta chorobę miał z tym problem, a w szpitalu to w ogóle był koszmar z usypianiem, bo tylko na rekach i nawet jak zasnął i odłożyłam go do łóżeczka to płakał, czasami tak przez godzinę go usypiałam. No i bałam się, że jak wrócimy do domu to już tylko na rekach będzie zasypiał, ale na szczęście w swoim łóżeczku czuje się dobrze i bezpiecznie.

2. ja musiałam dzisiaj wybrać sie do lekarza, bo w nocy miałam goraczkę i całą noc sie trzęsłam, kaszel tak mnie męczył, że aż w mostku mnie bolało. Natrafiłam na takiego super lekarza, wszystko dokładnie mówił, siedziałam chyba z 15minut, osłuchowo czysto i prawdopobobnie infekcja ta jest spowodowana tym rotawirusem

3. Uwielbiam czytać Twoje posty, które odzwierciedlają Twoją WIELKĄ MIŁOŚĆ do synka
1. Świetnie że tak szybko do siebie dochodzi Aż nie do wiary, że jeszcze dwa dni temu w szpitalu leżał... Bardzo się cieszę
2. Za to Ty biedna Okropny ten wirus i bardzo poważny
3. Wielką przyjemność sprawiłaś mi tym postem Bardzo mi miło, że tak to odbierasz

Cytat:
Dawno nas nie było
Hajka, ślicznotki Chociaż mamę mało tym razem widać Ale i tak, nawet po takim fragmencie wiadomo, że ma super figurę
A Sara ma piękne, długaśne rzęęęęęsy

Cytat:
Zjadłam Ali danonka wyrodna matka, dziecku jogurcik naturalny a sama wcina obcukrzone danonki
Hihihi, nie przyznawaj się teściowej

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ogolnie podróż minela szybko i przyjemnie. Wyjechaliśmy po 16, w Swiecku na starym przejściu granicznym byliśmy o 22.30 czyli 6 godzin nam zajęło przejechanie prawie całej Polski. W Nocy robiliśmy Niemcy, Belgię, Holandię i w Dunkierce skad odpływa nasz prom byliśmy jakoś po 7 rano. Czekaliśmy do godziny 10 na następny.
Wiki prawie cała podróż przespala. Zasnela jakoś po 21 i pobudka o 6.20. Kochane dziecko.
Ale macie dzielne dziecko! Świetnie te podróże znosi, jakby nie zauważała różnicy czy w samochodzie, czy w łóżeczku

A moja Żaba:
- dziś skończyła 8 miesięcy
- była z nami u znajomych i nie bała się, tylko pięknie bawiła. Chociaż ich 1,5-roczna córeczka cały czas wyrywała mu ze złością zabawki, a on robił wtedy wielkie, zdziwione, piękne oczy i tak się bezradnie, rozczulająco patrzył Bo nigdy jeszcze nikt mu niczego nie wyrwał tak bezceremonialnie W takich momentach czuję, że chciałabym go przed całym światem ochronić. Żeby nie musiał poznać złości, krzyków, wstydu, rywalizacji, wszelkich przykrych rzeczy. Bo teraz jest uosobieniem niewinności, dla niego świat jest dobry i bezpieczny, i kręci się wokół niego. Tak mi szkoda, że się to kiedyś skończy...
- mocno się zadławiła. Na tyle mocno, że musiałam go główką do dołu umieścić na swoim przedramieniu i walić po pleckach, żeby odkrztusił...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Mój kolejny ulubieniec Widzę,że z Tymcia też taki skubaniec jak z Domka
2. BRUMIĄTKO CAŁUJĘ OKAZJI MIESIĘCZNICY
1.
2. Też
Stary 2012-04-22, 21:41   #3546
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Brumiątko moje śliczne
sto lat
i uśmiechu
i zdrówka
i słonca
z okazji 8 miesiąca

2. Tymek jednym słowem hurtowo kradnie serca

3.u nas tez mały wypadek
1. Dziękuję Ci Teliczku za pamięć bardzo, bardzo Jutro ucałuję od Ciebie Tymulka Z zaznaczeniem, że to ta ciocia od niebieskiego misia
2. Kradnie i nie oddaje
3. Duży płacz był?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Nateczko, ale nic się nie wkleiło
Stary 2012-04-22, 21:45   #3547
Natka_
Zakorzenienie

Domek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120420_122336.jpg (111,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120420_141659.jpg (108,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422_114348.jpg (202,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422_115652.jpg (188,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422_115713.jpg (228,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422_182006.jpg (90,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422_182356.jpg (107,7 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-04-22, 21:58   #3548
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Dawno nas nie było
patiku jak milo was widziec. sara juz taka duza i jaka sliczna panienka. ma piekne brwi

i dziekujemy kazdej ciotce wizazowej z osobna z a komplementy

Tymko sto lat zuchu!!!

dzisiaj pracowity dzien za mna. brumku dziekuje za przepisy. zrobilam kurczaka w trawie cytrynowej. bylo nieziemskie. mieciutkie miesko z aromatem cytryny. wszystkim smakowalo.
na deser byl tort dacquoise taki jak u sowy wykonany przeze mnie. jeju ni emoglam od niego odejsc.
a chcialam wam powiedziec, ze moje cudowne i inteligentne dziecko, zezloscilo sie i mnie ugryzlo. nie pozwolilam mu dzisiaj dobrac sie do laptopa, wiec wydalo dziki okrzyk i dziabnelo mnie w reke. charakterny :P
Stary 2012-04-22, 22:01   #3549
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
- była z nami u znajomych i nie bała się, tylko pięknie bawiła. Chociaż ich 1,5-roczna córeczka cały czas wyrywała mu ze złością zabawki, a on robił wtedy wielkie, zdziwione, piękne oczy i tak się bezradnie, rozczulająco patrzył Bo nigdy jeszcze nikt mu niczego nie wyrwał tak bezceremonialnie W takich momentach czuję, że chciałabym go przed całym światem ochronić. Żeby nie musiał poznać złości, krzyków, wstydu, rywalizacji, wszelkich przykrych rzeczy. Bo teraz jest uosobieniem niewinności, dla niego świat jest dobry i bezpieczny, i kręci się wokół niego. Tak mi szkoda, że się to kiedyś skończy...
- mocno się zadławiła. Na tyle mocno, że musiałam go główką do dołu umieścić na swoim przedramieniu i walić po pleckach, żeby odkrztusił...
JA miała podobnie wczoraj, jak córka znajomych popchnęła na niego stół. Byłam troszkę nawet na nią zła, że zrobiła krzywdę mojemu dziecku, choć wiedziałam, że to niechcący...

Ojej zadławienia współczuję

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-04-22 o 22:02
Stary 2012-04-22, 22:14   #3550
83monia
Zakorzenienie

artur dzis przyciał kindze paluchy szufladą. niewiele ale zawsze. no i konga notorycznie uderza w sciany i szafki jak pelza bo nie wyrabia zakretów ale juz potrafi mnie i artura w domu znalezc i prypelznąc z drugiego pokoju

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:25   #3551
dziubek79
Zakorzenienie

Julia, Hania, Blanka, Tymek sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

hej,
niestety weekend się kończy, ciężki tydzień przed nami
no ale wszystko trzeba przeżyć...

dziś Szymuś spędził w sumie 4h na dworze i był przezadowolony.

dzieciaczki nasze śliczne , cudowne i takie coraz bardziej "dorosłe "

gratuluję też nowych umiejętności : Kinga, Radek szalejecie

no to i my z dzisiaj

mały ma nową oprócz huśtania ulubioną zabawę, podrzucanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120422-DSC00065-81.jpg (239,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422-DSC00061-77.jpg (244,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120422-DSC00023-40.jpg (133,8 KB, 63 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:35   #3552
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
artur dzis przyciał kindze paluchy szufladą. niewiele ale zawsze. no i konga notorycznie uderza w sciany i szafki jak pelza bo nie wyrabia zakretów ale juz potrafi mnie i artura w domu znalezc i prypelznąc z drugiego pokoju
Boskie uczucie, prawda?
Tymek póki co przychodzi od mnie wybiórczo Tzn. jak go wołam, to z reguły spojrzy, uśmiechnie się, po czym spokojnie wraca do swoich zabawek. Nawet jak bardzo zachęcam. Ale jak jest zmęczony albo głodny, to przełazi przez cały pokój i się ze mnie wczepia rączkami i buzią

Cytat:
1. Tymko sto lat zuchu!!!

2. brumku dziekuje za przepisy. zrobilam kurczaka w trawie cytrynowej. bylo nieziemskie. mieciutkie miesko z aromatem cytryny. wszystkim smakowalo.
na deser byl tort dacquoise taki jak u sowy wykonany przeze mnie. jeju ni emoglam od niego odejsc.

3. a chcialam wam powiedziec, ze moje cudowne i inteligentne dziecko, zezloscilo sie i mnie ugryzlo. nie pozwolilam mu dzisiaj dobrac sie do laptopa, wiec wydalo dziki okrzyk i dziabnelo mnie w reke. charakterny :P
1. Dziękujemy
2. Ale jesteś szybka! A tort
A co to za okazja, że taką ucztę przygotowałaś?
3. Zacznie się pewnie niedługo nagminne złoszczenie u naszych dotąd niewinniutkich bobasów

Cytat:
Domek
Natka, Towje dziecko to najbardziej stylowy maluch na forum Cudnie wygląda, jak zwykle A zdjęcie za kierownicą - bomba Wygląda trochę jak kapitan stojący za kołem sterowym

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
1. Julia, Hania, Blanka, Tymek sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

2. niestety weekend się kończy, ciężki tydzień przed nami

3.no to i my z dzisiaj
1.
2. Dziubeczku
3. O żesz
Ślicznie wyglądasz, naprawdę. Ani trochę nie słodzę
Stary 2012-04-22, 22:41   #3553
aania_20
Zakorzenienie

Tymeczku kochany
Juleczko
Haniu
Blanko

wszystkiego najlepszego!

Więcej jutro, bo padam na pysk dobranoc

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:48   #3554
Kajool
Zadomowienie

ale wysyp zdjec, czlowiek nie nadarza z komentarzami. domek jest niesamowity, tak zasuwa na placu zabaw. dziubku schudlas?? denis swietny

Cytat:

1. Dziękujemy
2. Ale jesteś szybka! A tort
A co to za okazja, że taką ucztę przygotowałaś?
3. Zacznie się pewnie niedługo nagminne złoszczenie u naszych dotąd niewinniutkich bobasów

Natka, Towje dziecko to najbardziej stylowy maluch na forum Cudnie wygląda, jak zwykle A zdjęcie za kierownicą - bomba Wygląda trochę jak kapitan stojący za kołem sterowym
a bez okazji. ja uwielbiam spedzac czas w kuchni ale ostatnio nie bardzo moge. dzisiaj dogadalam sie z mama, ze ja gotuje, ona zajmuje sie szymula :P
Stary 2012-04-22, 23:41   #3555
marzena_S
Zadomowienie

Julka, Hania, Blanka (Meszsares gdzie się podziewasz? )Tymuś- sto lat śliczne maluchy!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
1. Dominiś ma się dobrze, tak pięknie je i z takim apetytem, że aż miło... No i częściej domaga się jedzonka, chyba musi nadrobić te starcone kilogramy. No i juz całkowicie wrócił do siebie, bo zasypia sam w łóżeczku na noc.

2. ja musiałam dzisiaj wybrać sie do lekarza, bo w nocy miałam goraczkę i całą noc sie trzęsłam, kaszel tak mnie męczył, że aż w mostku mnie bolało.
1. Super, że Dominik dochodzi do siebie.
2. Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
widziałam Harrego z odłegłości 100 m.
Czyli jednak się przemogłaś i założyłaś tą spódniczkę na tenisa?

Cytat:
Dawno nas nie było
Oj baaaardzo dawno.
Śliczne dwa Patiki.

Cytat:
1. Nosidełko vs plecy - moje plecy przez długi czas miały się ok
choć w chuście też nie czułam dyskomfortu
ale na plus nosidełka jest to że nie mam obawy czy dobrze zamontowała bo z chustą tak czasmi mam

2. u nas tez mały wypadek

3.ogród botaniczny-fajny pomysł
byliście?
1. To ja w takim razie chyba źle ją zakładam.
2. dla Jasia w mini guza.
3. Chcieliśmy zobaczyć jak wszystko tam pięknie kwitnie, więc się wybraliśmy. I co? Ogród botaniczny był... ZAMKNIĘTY. Na bramie była kartka z informacją, że gdy pada i wieje ogród dla bezpieczeństwa jest zamknięty. (dla sprostowania było słonecznie i bezwietrznie) Na szczęście zaraz obok jest Rusałka (takie jeziorko, a wokół niego ścieżka rowerowo-biegowo-spacerowa. Z resztą studiowałaś w Poznaniu to pewnie znasz. ) , więc zrobiliśmy wokół niej rundę i wróciliśmy dotlenieni i głodni do domu.

Cytat:
1. Kochana, to niestety dopiero początki guzów,siniaków itp
My wczoraj byliśmy u znajomych.Mają3,5 letnią córkę. Popchnęła niechcący na Dominika szklany stół- warga rozcięta...Krew, ryk...

2. I jak?
O kurczę, biedny Domek - przekaż mu wielkiego całusa od Hani (i teściowej).

Cytat:
- W takich momentach czuję, że chciałabym go przed całym światem ochronić. Żeby nie musiał poznać złości, krzyków, wstydu, rywalizacji, wszelkich przykrych rzeczy. Bo teraz jest uosobieniem niewinności, dla niego świat jest dobry i bezpieczny, i kręci się wokół niego. Tak mi szkoda, że się to kiedyś skończy...
Mam takie same odczucia po "zabawach" Hani z moim 2-letnim bratankiem... No ale niestety tak się nie da.
Biedny Tymek, ale widzę że zachowałaś zimną krew. Strasznie się boję takich sytuacji.

Cytat:
Domek
On jest bombastyczny a Ty Natko go tak cudnie ubierasz, że aż wzroku nie można od niego oderwać.

Cytat:
1. zrobilam kurczaka w trawie cytrynowej. bylo nieziemskie. mieciutkie miesko z aromatem cytryny. wszystkim smakowalo.
2. a chcialam wam powiedziec, ze moje cudowne i inteligentne dziecko, zezloscilo sie i mnie ugryzlo. nie pozwolilam mu dzisiaj dobrac sie do laptopa, wiec wydalo dziki okrzyk i dziabnelo mnie w reke. charakterny :P
1. Wszystko brzmi smakowicie, a co to była za okazja?
2. to się chłopak odgryzł.

Cytat:
artur dzis przyciał kindze paluchy szufladą. niewiele ale zawsze. no i konga notorycznie uderza w sciany i szafki jak pelza bo nie wyrabia zakretów
Kinga ma prawdziwą szkołę przetrwania z Arturem.

Cytat:
1. niestety weekend się kończy, ciężki tydzień przed nami

2. no to i my z dzisiaj

1. W takim razie dużo siły życzę i oby wszystko poszło po Twojej myśli.
2. Pięknie wyglądacie dziubaski , widać że Szymek ma niezłą frajdę z podrzucania.

Skoro tu tyle pięknych zdjęć to i ja pokażę kawałek naszego dzisiejszego miejsca spacerowego i małą spacerowiczkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (119,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (118,1 KB, 66 załadowań)
Stary 2012-04-23, 01:16   #3556
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tymeczku kochany
ciociu Aniu

Cytat:
a bez okazji. ja uwielbiam spedzac czas w kuchni ale ostatnio nie bardzo moge. dzisiaj dogadalam sie z mama, ze ja gotuje, ona zajmuje sie szymula :P
Szkoda że mnie tam nie było

Cytat:
1. Tymuś- sto lat śliczne maluchy!
2. Biedny Tymek, ale widzę że zachowałaś zimną krew. Strasznie się boję takich sytuacji.

3. Skoro tu tyle pięknych zdjęć to i ja pokażę kawałek naszego dzisiejszego miejsca spacerowego i małą spacerowiczkę.
1.
2. Ja o dziwo tak, ale mąż szczerze mówiąc mocno się wystraszył
3. Ale sielsko anielsko tam macie Taki romantyczny widoczek
A spacerowiczka cud miód Zdjęcie jak zwykle piękne. I coś ślicznego, żółtego Hania ma na tej czapie
Stary 2012-04-23, 06:15   #3557
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Malwinko
Szymonku,
Krzysiu-Żbiku
Kornelciu

Śliczne wszystkie wczorajsze zdjęcia!

marzena, policja nie zatrzymała?

Shira, nie pokażę bo nie mam zdjęć, a w necie nie znalazłam..

madzia1k1, jak się dzisiaj czujesz?

My wczoraj spędziliśmy dzień w domu, ale nie miałam jakoś czas zajrzeć. Po południu pojechaliśmy tylko z mężem na lody dla odstresowania, bo chodził podminowany czekającym go ciężkim tygodniem. A dziś znowu pojechał na jakieś durne szkolenie na którym nawet telefonu nie może mieć, i tak do soboty :/

dziecko dosypia a ja się zbieram zaraz do gina po wyniki cytologii, potem szybko na uczelnię, zanosi się dzień w biegu.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:27   #3558
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry za nami piękny weekend, a przed nami beznadziejny deszczowy dzień my też w weekend dużo spacerowaliśmy, właściwie cały czas poza domem bo szkoda było takiej pogody

Zaległe życzenia dla solenizantów -
Tymku

Julko
Haniu
Blanko

i dla dzisiejszych -
Malwinko
Szymonku,
Krzysiu-Żbiku

Kornelciu

Sto lat dla Was!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Zapomniałam dodać - jaki piękny wysyp dzieci miałyśmy na wątku. Wszystkie boskie!!!!!!!!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:40   #3559
karolinee1983
Zadomowienie

To i my się pokażemy Majątko i mama na spacerze na starówce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacer (1).jpg (205,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer (2).jpg (106,6 KB, 55 załadowań)

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:12   #3560
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko My też wczoraj nad Rusałką byliśmy o której byłaś?My miedzy 13-15
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:22   #3561
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

WCZORAJ NIE WIEM CZEMU POMINEŁAM 3 SOLENIZANTÓW WIĘC BLANKO, JULKO, HANIU : roza:

I oczywiście przesyłam dla tych dzisiejszych

U nas sloneczko świeci. Na 10 podrzucam Domka do mojej siostry a ja jadę się relaksować do kosmetyczki

Cytat:
a chcialam wam powiedziec, ze moje cudowne i inteligentne dziecko, zezloscilo sie i mnie ugryzlo. nie pozwolilam mu dzisiaj dobrac sie do laptopa, wiec wydalo dziki okrzyk i dziabnelo mnie w reke. charakterny :P
Ooo zaczyna się, Szymula walczy o swoje

Cytat:
no to i my z dzisiaj

Dziubku ale schudłaś! Ślicznie wyglądacie

Cytat:
Cytat:
On jest bombastyczny a Ty Natko go tak cudnie ubierasz, że aż wzroku nie można od niego oderwać.
Dziękuję dziewczyny, bardzo mi miło

Marzenko Haniołek poprostu boski I jaką ma super czapke!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Te usta Jedne i drugie!

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-04-23 o 08:27
Stary 2012-04-23, 08:51   #3562
83monia
Zakorzenienie

laski, wypisalam sie z fb (tak mi sie przynajmiej wydaje) bo chyba bez sensu wam tam siedziec. nie pisze na czacie, prawie nie wchodze, a jak skomentowalam i poprosilam o cos to był problem. wiec zostaje tylko tu i sporadycznie w klubie.

poza tym - bez zgryzliwosci - czytałyscie Folwark zwierzecy Orwella? jak nie, to polecam, bo nie chcialabym by było tak że są równi i równiejsi...

Stary 2012-04-23, 08:58   #3563
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983;33717463

Zaległe życzenia dla solenizantów - [COLOR=DarkGreen

Tymku

Julko
Haniu
Blanko

i dla dzisiejszych -
[/COLOR]Malwinko
Szymonku,
Krzysiu-Żbiku

Kornelciu

Sto lat dla Was!

[COLOR="Silver"]
podpinam się pod życzenia!

Ile zdjęć! Piękni wszyscy!

Dominik Natki jak zwykle rewelacyjne wyczucie stylu Widzę już go na okładce jakiegoś glamour baby
Patik aleś szczuplutka, i gęste masz włosiska. Sara taka kobietka mała. Gracja.
Hania ma chyba opaskę z avka na zdjęciu, prawda? alez ten wózek ma rewelacyjny kolor.
Szymek Kajool OCZY! on jet przepiękny. Tu ucieleśnienie ( ten zwrot zapożyczony od Brumka ) idealnego niemowlaka. I też widzę Kajool w nim. Zdecydowanie.
Szymek Dziubka słodki rozrabiaka. Psotniki ma w oczach. I ta kamizelka czadowa. A mamuśka dobrze wygląda.
Brumkowy Tymonek ma spojrzenie mamy. Takie rozbrajające. Każdego chyba rozbroi tymi patrzałkami. I ma taki zgrabny nosek!
Karolinee a Ty taka czarna wersja Scarlett Johanson z tymi ponętnymi ustami! b. ładna kobieta, a Majka po mamie odziedziczyła ten cud natury. sliczna jest. Fajna ażurowa czapeczka!
Telik u Was jak zwykle zdjęcia pełna profeska ależ Ty piękna. Taka klasyczna uroda. A mały Janek przesłodki. I też jak zwykle dizajnersko ubrany.
Elika ależ Ci się pannica zmieniła! rośnie jak na drożdzach. I na tej trawie jak kwiatek wygląda, z chęcią bym ją zerwała
alibany Twoje zdjęcia też piękne. Mała ma ujmujące spojrzenie. I ten brokół w nosku

Jak kogoś pominęłam, to mnie zabijcie.

Zazdroszczę Wam spacerów. My dalej w domu. Jutro do kontroli. Antybiotyk już tyle czasu. Ehh ( chociaz tyle, że pogoda do du.py to mi nie żal dziś, że siedzimy w domu )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:20   #3564
isiaok
Rozeznanie

3 dni mnie nie było a tu tyle zdjeć!!!!!!!!Rany!!!!!!!W szystkie piekne!!!Mamusie, dzieciaczki-cuda!!!Nadrabiam

Dzień dobry!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:37   #3565
mamad1
Zadomowienie

Witam!

Piękne zdjęcia z pięknymi dzieciakami i mamusiami

Najlepsze życzenia dla jubilatów kochanych! Tych sobotnich i niedzielnych też!

U nas właśnie pierwsza drzemka, więc mam małą chwilkę (tyle rzeczy pasowałoby mi w tym czasie zrobić, a w rezultacie nic nie zrobione)

Mojego dziecka tez nie interesują schematy żywieniowe (w ogóle to niektóre się wykluczają ) - ani co, ani ile ma jeść, ani kiedy. Ale skoro przybiera na wadze, rozwija się prawidłowo, jest zdrowy, to się tym nie przejmuję.

I nie wiem, co jeszcze miałam napisać
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:43   #3566
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Majeczka kopia mamusi Śliczne jesteście!!

Cytat:
Skoro tu tyle pięknych zdjęć to i ja pokażę kawałek naszego dzisiejszego miejsca spacerowego i małą spacerowiczkę.
Hania jak zwykle urocza, fajna opaska/czapka?

Cytat:
Julia, Hania, Blanka, Tymek sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
no to i my z dzisiaj

Podpinam się pod wczorajsze życzenia! Torba zapomniałam ucałować dzieciackzi z okazji miesięcznic!!!!

dziubek a Wy też pięknie wyglądacie! Szymek taki duży chłopczyk i jaki radosny w locie Lubię, jak dzieciaczki są ubrane w jeansiki

Cytat:
Domek
Na tego Pana już brak więcej słów zachwytu!!! Odważny chłopakz niego wyrośnie Strojniś jakich mało wraz z Jasiem telikowym prekursorzy mody dziecięcej

Cytat:

Ale jest cudnie upaprana Uwielbiam niemowlęta!!!!!
I ładne zdjęcia robisz Takie wyraziste kolory mają.
Dziękuję, ale niestety swoim aparatem nie jestem w stanie takich kolorów uzyskać. Pomagam sobie programem, by wydobyć ze zdjęcia coś więcej

Musiałam jeszcze raz tego posta naskrobać, bo wygasła mi sesja i wyrzuciło mi na główną stronę forum

Ala ma już drzemkę, więc dzisiaj dzień ułoży nam się juz nieco inaczej niż poprzednie! Ale to nic, słoneczko pięknie świeci, więc i tak większość czasu spędzimy w ogrodzie! Od tż wiem, że w Wawie leje, Marinka pisze, że u niej też pogoda do duszy, więc przesyłam wirtualnie słoneczko
Stary 2012-04-23, 09:45   #3567
83monia
Zakorzenienie

u mnie tez slonecznie i mam nadzieje ze długi weekend słoneczny bedzie... bo jade do rodzicow i artur mógłby sie wyszalec na podworku

Stary 2012-04-23, 09:49   #3568
alibany
Rozeznanie

No i oczywiście gratulacje kolejnych miesięcznic!!!
Dla Malwinki
, Kornelki, Szymona, Krzysia:cm ok:

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
u mnie tez slonecznie i mam nadzieje ze długi weekend słoneczny bedzie... bo jade do rodzicow i artur mógłby sie wyszalec na podworku

Oj ja też pałam nadzieją do takiej pogody przynajmniej na 3go maja!! Innej nie przewiduje w ogóle! Organizujemy u nas grilla dla znajomych z dzieciaczkami. Wszystkie mamy nadzieje, że dzieci wyszaleją się na trawce!
Stary 2012-04-23, 09:49   #3569
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Sprzedałam fotelik

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak na szybko.U nas nadal gorączka, bez innych objawów. Lekarz ją badał i osłuchowo czysto. W nocy spałam 2 godziny bo mała miała dużą gorączkę. Podejrzewam trzydniówkę, ale to się okaże we wtorek, czy wyjdzie wysypka.
być może ale masz racje dowiesz sie dopiero jak bedzie miala wysypka wyjsc..... zdrowka zycze

Cytat:
Dawno nas nie było
patik ale Twoja córa jest do Ciebie podobna maly słodziak

Cytat:
J
A moja Żaba:
dla Tymusia z okazji miesięcznicy

Cytat:
Domek
ale on juz mobilny napatrzec sie nei moge

i wogole wszystkie te wiosenno-spacerowe fotki sa śliczne

A tak wogóle to dzieńdobry............

Tż pojechałna rozmowe ....denerwuję się.......

ah noi zapomnialam mamy juz 4 zabki w sobote popoludniu wyszedl 4

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-04-23 o 09:51
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:50   #3570
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuniaste

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak na szybko.U nas nadal gorączka, bez innych objawów. Lekarz ją badał i osłuchowo czysto. W nocy spałam 2 godziny bo mała miała dużą gorączkę. Podejrzewam trzydniówkę, ale to się okaże we wtorek, czy wyjdzie wysypka.
ojjj kurde chyba trzydniówka czekamy biedna Alunia a ty przy niej zdrówka dla Myszki

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Radek raczkuje
spryciarz a mój dalej na pupie siedzi, ale nauczył się czegoś nowego jak posadzę go w wannie to on tak śmiesznie dupką rusza i przesuwa się na drugi koniec wanny

Cytat:
Coś jeszcze chciałam, ale nie wiem co
no nareszcie jesteś

Cytat:
Dawno nas nie było
ślicznotki dwie

Cytat:
no wymiata normalnie

Cytat:
cóż należało Ci się

Cytat:

umarłabym ze strachu jakby tak podrzucił tż Żbikiem

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Shira, nie pokażę bo nie mam zdjęć, a w necie nie znalazłam..

jest mi strasznie przykro

Cytat:

dziękujemy za Życzonka

i dla "brata bliźniaka" 10 miesięcy to jest coś!!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości