|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
tyle mleka bez tv to ja tylko pomarzyć mogę, od 9 usiłowałam Zośce dać śniadanie i dopiero teraz łaskawie cycusia zjadła i zasnęła a chciałam wyjść z domu na zakupy spodnie sobie kupić! ale niech śpi. ja ugotowałam jajko, i nożem odkroiłam pół żółtka i zmiksowałam razem z ugotowaną wcześniej zupką (tak było w przepisie). |
||
|
|
|
#1052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a jak się ładnie wstrzeliłaś z tą info- równo o 8 ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia dz
A jeszcze pytanie za 100 punktów- drugą połowę jajka zjadacie same - czy dajecie na następny dzień??
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie wasze dzieciaczki mają karuzele do łóżeczka? oglądam FP, taką co wyświetla gwiazdki na suficie, ale nie wiem czy warto to kupić http://allegro.pl/fisher-price-c0108...259734687.html
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- drugą dostał kot ale wzgardził takim bonusem więc zjadam sama |
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
ale mamy słynną fp rainforest a do wyświetlania mamy projektory dwa ale nie wiem czy znajdę żeby pokazać jakiehttp://www.nokaut.pl/szukaj/dla-dzie...wka-3-w-1.html i taki do powieszenia na łóżeczko http://sprzedajemy.pl/projektor-lamp...puchatek,13365 ale rzadko ich w sumie używamy. Od czasu do czasu jak już Zuzia wieczorem była marudna to mąż ją brał do sypialni gasił światło i miała kino tak to jej się podoba jak ma kino
|
||
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Martusia
wiesz my dopiero uczymy się spać w łóżeczku i myślałam żeby czymś takim świecącym ją zainteresować i zachęcić, bo zasypia tam i owszem, ale w nocy już wymusza spanie ze mną
|
|
|
|
#1058 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() B ardzo zmienne to uczulenie jest, raz mega wysypany, raz zero zmian![]() A będę rzadziej bo wracam do pracy Z jednej strony mega się cieszę, z drugiej się boję jak to wszystko ogarniemy. Bardzo mi brakowało pracy (pasjonatka- wariatka ) ale też logistycznie jest to ciężkie przedsięwzięcie
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2012-04-21 o 13:30 |
|||
|
|
|
#1059 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() u nas od rana mży, byłam już u tesciowej, u fryzjera, brat był na kawce, skoczyłam do kwiaciarni i czekam na mężulka aż z pracy wróci. A po południu śmigamy na lecie dziadków ![]() wszystkiego najlepszego dla FraniaCytat:
i ona tak się sama obróciła?
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi alergiami to niestety nigdy nie znasz dnia ani godziny - ja mam od kilku lat, a wcześniej nic. Może z czasem u Was objawy się złagodzą (a najlepiej niech znikną) i tego Wam życzymy! poradzicie sobie logistycznie i fajnie, że lubisz swoją pracę, bo jednak tam spędzamy większość dnia niestety
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
dobry dobry
![]() moje dziecko pospało do 9.30 ![]() toż to koniec świata normalnie ![]() ja już 2 pranka wstawiłam, położyłam Miśka na spanko i mam chwilę, więc poczytam
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy ze spacerku. Mały oczywiście kimnął z 15 minut i zaczęło się wielkie rozglądanie, gadanie i zwiedzanie. Przy cycu zasypia teraz już tylko wieczorami i wciągu dnia jak się go wymęczy fest- i to też po walkach. Żeby w zamian chociaż sam zasypiał, ale nie... . Dzisiaj rano "poczęstował nas dwoma wielkimi kupami. Strzelał nimi jak z procy tak się zagazował.
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 | ||||
|
Zadomowienie
|
metodą mamy Zosi jadę po stronce...
![]() no hej hej, dawno Cię nie było biedny Mikuś, oby szybko wylazły ząbki i dały mu troszkę spokoju.. i mamie też ![]() Cytat:
![]() eh wszędzie są takie elementy, u mnie w bloku w Pl nie lepszych mam sąsiadów... szkoda Was tylko Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe jak wszystkie się chwalą to my też ![]() zrobiłam mu brokułową w czwartek a dzisiaj ze słodkiego ziemniaka... obie smakowały, bo dzióbek się otwierał nawet jak łycha jeszcze nie szła Cytat:
![]() jednak jak trzeba samemu za coś płacić to już się czegoś dopilnuje... a u nas odruch jest jak za głęboko pcha rączki do buźki ![]() moją brokułową próbowałam, nie była słodka nic a nic a zjadł. dzisiaj poszalał, bo ze słodkiego ziemniaka wyszła taka słodka zupa, że się zastanawiałam czy ją jako deserek nie potraktować
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
no jaka rumiana slicznotka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
można rzec że wprowadziłam żółtko mały kimie na podłodze -padł jak robiłam obiad i spi a ja przeczuwając ze nei da mi zjesc naszykowałam mu na osobnym talerzyku to co dla nas żeby sobei tez pociumkał a on zasnął ![]() bylismy na krótkim spacerku-bez wózka małemu sie podobało jak nei wiem-najlepiej na łapkach u mamy, posadziłam go na takiego bujaka ale mu sie nei podobało, zdecydowanie wczorajsza huśtawka była lepsza
|
||
|
|
|
#1066 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też muszę pomyśleć o cukini ![]() Cytat:
a ja widziałam te smoczki, koleżanka miała i powiedziała, że jej małej nie podeszły więc nawet nie kupowałam... ale skoro piszesz, że fajne to muszę pomyśleć i może wypróbować, w sumie drogie to to nie jest ![]() a co tam nadrabianie... co tam u Szymcia? Cytat:
![]() Cytat:
oby pomogły ![]() Cytat:
może u Was też idą? tylko ta chropowatość nie pasuje... Cytat:
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały od rana spał 15 min. Robi mi awantury co chwilę. Przy cycku by leżał i mnie drapał pazurkami a ja już cała obolała od tego leżenia i drapania ( nie daje sobie paznokci obciąć)a nawet nie zapowiada się na drzemkę. Podła i uparta bestyjka no
|
|
|
|
|
#1068 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jaki dajesz makaron? taki zwykły czy jakiś inny? Cytat:
![]() bo widzę, że nózki już mu wędrują ale się ślizga, bo antypoślizg ma tylko na podeszwie a tam matka, czepiasz się ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- dla Mikusia i Franeczka ![]() ![]() matko jaka ślicznota napatrzeć się nie można! Cytat:
![]() słodziak!
|
|
#1069 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaszalałaś ![]() ja dałam na 1raz samo żółtko to podziubania ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie nie praktyczne, bo Miłcio na początku się bał tych rysunków wyświetlanych na suficie, a teraz nie jest tym zainteresowany nawet... leży i się kurzy, czasem tylko puszczę mu melodyjkę i taką z tego mamy radość Cytat:
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa za gotowanie! i ładnie proszę o przepis na tą zupkę ze słodkiego ziemniaka ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- może to i żeby bo coś apetyt też straciła i tylko cycek jest ok |
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam przypiąć pasami i dostałam za swoje - dobrze że nie wypadłaCytat:
![]() moje dziecko właśnie wstało po 2,5h drzemce ![]()
|
||
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dałam 1 pietruszkę, 1 marchewkę i 1 średniego ziemniaka. tylko tyle. robiłam na wywarze z kurczaka. póki co nie dodaję żadnych przypraw, bo zielona w tym temacie jestem. z czasem będziemy urozmaicać i dodawać nowości a tv na obcinanie to u nas norma. inaczej się nie da, a i tak czasem tak mu krzywo poobcinam, że potem się tego wstydzę
|
|
#1074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn pół żółtkaCytat:
Cytat:
![]() a kto zostaje z Ignasiem? Cytat:
|
||||
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
no i koniec wizażowania, dziecię się obudziło... trzeba by się wybrać na spacerek jakiś
![]() miłego dnia
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i w ogole wy ciągle na jakieś imprezy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak Fifi daje w kość??Dzięki za odp - ad drugiej połowy jajka u nas jaka w domu to rzadkość- chyba będę latała na targ co 2 dni po 1 szt.
|
||||||
|
|
|
#1079 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ło matko, dopiero co se usiadłam na d... ![]() Dziecię śpi to sobie na spokojnie poczytam co naskrobałyście Sto lat dla Frania ![]() Cytat:
, moja chrzestna tam mieszka, tzn, niedawno się w sumie wyprowadziła, ale często na wakacje do niej przyjeżdżałamA i dzięki za przepis ![]() A Zosieńka cudna, mój Adanio też ma często takie policzki jak długo wici przy cycku i w sumie nie wiem czemu tak się robi, bo wcześniej tak nie miał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. U nas to dalej nierealne![]() Ja daję tak jak dziewczyny pół żółtka do zupki i rozgniatałam widelcem, ale tak nie chce jeść i muszę blenderem jeszcze raz przejechać A to jakieś specjalne te zielononóżki? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. zabiegany poranek nie ma co![]() A co z włoskami zrobiłaś ![]() Miłej imprezki Cytat:
Cytat:
![]() A co dobrego dotowałąś ![]() U nas też najfajniej na dworku na rączkach , w wózku max 0 min i koniec jazdy, dalej rączki![]() Cytat:
siedzi wtedy jak zaczarowany i na spokojnie w 5 min i pazurki króciutkie![]() Dałąm dziś Adaniowi cukiniową i niestety przeszło tylko parę łyżeczek . Za dużo dałąm natki pietruszki chyba i go po tym cofało i nie chciał jeść, w ogóle się jakoś krzywił na nią. No trudno![]() Dobrze, że jutro brokułowa ![]() Wiecie co poleciałam rano na targ, bo chciałam sobie kutrkę jakąś kupić i nie było mnie dokładnie 1.15 min i jak wróciłam to tz mówi, że chwilkę był grzeczny a potem tylko ryk Oczywiście kurtki nie kupiłam, za to pocieszyłam się balerinkami na 30 zeta
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

pozbierajcie mnie! 
a co- niech synek ma c`nie?
tyle mleka bez tv to ja tylko pomarzyć mogę, od 9 usiłowałam Zośce dać śniadanie i dopiero teraz łaskawie cycusia zjadła i zasnęła 
a kaszą czy ryżem tak fajnie skleja te warzywka. A może za dużo wody daję do warzywek
, zupka 210 ml. Ale dziś to już przesadził, najpierw wypił 180 ml gęstego przecierowego soku, a ZARAZ potem 210 mleka z kleikiem. Bałam się że go rozerwie

ale chyba jest nadzieja, ze wyrośnie z tego, co?

.

, tylko zapomniałam dodać kaszy

tak Fifi daje w kość??