W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 09:02   #3571
alibany
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Tż pojechałna rozmowe ....denerwuję się.......

ah noi zapomnialam mamy juz 4 zabki w sobote popoludniu wyszedl 4

Kciuki za rozmowę zaciśnięte!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:16   #3572
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
2. Dziubeczku
3. O żesz
Ślicznie wyglądasz, naprawdę. Ani trochę nie słodzę
dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziubku schudlas?? denis swietny
trochę tak (szkoda ,ze tak mało )

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

1. W takim razie dużo siły życzę i oby wszystko poszło po Twojej myśli.
2. Pięknie wyglądacie dziubaski , widać że Szymek ma niezłą frajdę z podrzucania.

dziękujemy

Hania boska jest prześliczna i ma taki diabełkowo-aniołkowy urok

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziubku ale schudłaś! Ślicznie wyglądacie

no trochę spadło, ale daleka droga jeszcze przede mną

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Szymek Dziubka słodki rozrabiaka. Psotniki ma w oczach. I ta kamizelka czadowa. A mamuśka dobrze wygląda.

oj rozrabiaka z niego to fakt ale ja uwielbiam jego adhd

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
dziubek a Wy też pięknie wyglądacie! Szymek taki duży chłopczyk i jaki radosny w locie Lubię, jak dzieciaczki są ubrane w jeansiki

ja tez uwielbiam

Cytat:
No i oczywiście gratulacje kolejnych miesięcznic!!!
Dla Malwinki
, Kornelki, Szymona, Krzysia:cm ok:
[COLOR="Silver"]
podpinam sie pod zyczonka dla dziejszych solenizantów

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
B
umarłabym ze strachu jakby tak podrzucił tż Żbikiem
my właśnie z tych oszołomów co uwielbiają takie wygłupy i widać Szymek ma to w genach po nas

hej kochane

u mnie pogoda piekna ale samopoczucie gorzej (okres) ale po 14 wybywam na długi spacerek o ile pogoda sie utrzyma !!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:23   #3573
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Tak dawno mnie tu nie było. Nie ma nawet kiedy czytać, dzieć nie da mi dojść do lapka a popołudniami jesteśmy na powietrzu
Dziękujmy za życzenia Cieszę się, że jeszcze o nas pamiętacie bo rzadko tu piszę
Z nowości: Julek ma 3 zęby (górna jedynka), czwarty wychodzi ale jakoś wyjść nie może
Julek stał się nabywcą nowego beżowego Julianomobila- wózek parasolka, fajny z regulacją plecków, daszkiem, pałąkiem
Przybiera pozycję czworaczą, pełza do przodu, siada, śpiewa ciągle (ludzie w Auchanie tak na nas ostatnio patrzyli... bo Julek arie całe wyśpiewuje ), na psa mówi HU i ogólnie jest wszystkiego bardzo ciekawy, fajnie "opowiada"
Przesypia praktycznie całe noce, wczoraj spał aż do 8.30
Uwielbia się popisywać i wszystkich rozśmieszać.
Z przykrych rzeczy... katarek ale co dziwne tylko po przebudzeniu rano i z drzemek, myślę, że ma to podłoże alergiczne, więc daję mu Zyrtec w kroplach.
Mój synuś już nie ma irokeza, teraz chodzi elegancko zaczesany na boczek

A to Juliś wczoraj:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1767.jpg (80,1 KB, 32 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:29   #3574
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Wszystkie zdjęcia piękne Nie mogę się napatrzeć

My też wczoraj byliśmy na spacerku w parku - przyjechało do Nas wesołe miasteczko Szkoda, że Szymon jeszcze jest za mały na takie atrakcje

Miłego dnia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:32   #3575
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
szymus i jego dwa zebole. gornych nie udalo si euchwycic :P
ale CUDO
Cytat:
Skoro dzisiaj tyle zdjęć, to i ja się pochwalę
Mój Zmywarkofil i Kluskojad
Tymciu Twoje oczy skradną niejedno damskie serce
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc jesteśmy juz w Anglii. Wracamy z promu (Dover) do naszego miasta.
Fajnie, że już jesteście w domku i że podróż minęła bezproblemowo

Cytat:
Poza tym jest zosia samosia i wszystko musi sobie sama włożyć do buźki. Gdy ja jej coś podaje to jest bunt
Wow! Brokułowo było
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dawno nas nie było
Ślicznie, choć mamusię słabo widać, ale tak jak Brumek napisała, nawet po skrawku zdjęcia widać jaka z Ciebie laska
Cytat:
Domek
jak ,,dorosłe" dziecko
Cytat:
a chcialam wam powiedziec, ze moje cudowne i inteligentne dziecko, zezloscilo sie i mnie ugryzlo. nie pozwolilam mu dzisiaj dobrac sie do laptopa, wiec wydalo dziki okrzyk i dziabnelo mnie w reke. charakterny :P
Ałć przeskrobalaś
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mały ma nową oprócz huśtania ulubioną zabawę, podrzucanie
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Skoro tu tyle pięknych zdjęć to i ja pokażę kawałek naszego dzisiejszego miejsca spacerowego i małą spacerowiczkę.
Pięknie
A co ma Hania na główce? Czapeczkę, czy opaskę z różami?
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
To i my się pokażemy Majątko i mama na spacerze na starówce
Ślicznie.

Ale zdjęć fajnie.

Witam.

My wczoraj grillowaliśmy Julcia po raz pierwszy-bardzo się Jej podobało.
Rano byłam w szpitalu na pobraniu krwi, bo po południu endo, a potem kontrola Julci bioderek.
W piątek byliśmy na tym bilansie 8 miesięczniaka. Jula waży 8900g i ma 70 cm wzrostu. Lekarka dosłuchała się bardzo lekkiego szmeru w serduszku, powiedziała, żeby absolutnie się tym nie przejmować, a kontrol 1 czerwca. Ale i tak sie przejmuję
Poza tym WSZYSTKO ok.

Tak się objadłam, że aż mi niedobrze

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:33   #3576
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Te usta Jedne i drugie!

Cytat:
Karolinee a Ty taka czarna wersja Scarlett Johanson z tymi ponętnymi ustami! b. ładna kobieta, a Majka po mamie odziedziczyła ten cud natury. sliczna jest. Fajna ażurowa czapeczka!
Ha ha czarna wersja Scarlet to miłe co piszesz ale nie przesadzaj za bardzo!

Cytat:
Majeczka kopia mamusi Śliczne jesteście!!

Cytat:

ah noi zapomnialam mamy juz 4 zabki w sobote popoludniu wyszedl 4

Gratki za kolejne ząbki! JA też zapomniałam napisać, że nam wyszła już druga górna jedynka czyli mamy już dwie dolne i górne czyli kasownik pełną gębą

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tak dawno mnie tu nie było. Nie ma nawet kiedy czytać, dzieć nie da mi dojść do lapka a popołudniami jesteśmy na powietrzu
Dziękujmy za życzenia Cieszę się, że jeszcze o nas pamiętacie bo rzadko tu piszę
Z nowości: Julek ma 3 zęby (górna jedynka), czwarty wychodzi ale jakoś wyjść nie może
Julek stał się nabywcą nowego beżowego Julianomobila- wózek parasolka, fajny z regulacją plecków, daszkiem, pałąkiem
Przybiera pozycję czworaczą, pełza do przodu, siada, śpiewa ciągle (ludzie w Auchanie tak na nas ostatnio patrzyli... bo Julek arie całe wyśpiewuje ), na psa mówi HU i ogólnie jest wszystkiego bardzo ciekawy, fajnie "opowiada"
Z przykrych rzeczy... katarek ale co dziwne tylko po przebudzeniu rano i z drzemek, myślę, że ma to podłoże alergiczne, więc daję mu Zyrtec w kroplach.
Mój synuś już nie ma irokeza, teraz chodzi elegancko zaczesany na boczek

A to Juliś wczoraj:
Za ząbki za boskie przesypianie nocy (zazdroszczę ) a Juleczek słodki i ta jego lwia grzywa

Zapomniałam się POCHWALIĆ (kto nie chce niech nie czyta ) - Maja zaczęła mi się puszczać nie na prawo i na lewo of kors stoi np. przy kanapie, puszcza rączki tak się utrzymuje bez żadnego podparcia do 10 sekund, a później szybko łapie się z powrotem, a jak nie zdąży to upada na pupę to jej ulubiona zabawa ostatnio

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:55   #3577
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A moja Żaba:
- dziś skończyła 8 miesięcy
- była z nami u znajomych i nie bała się, tylko pięknie bawiła. Chociaż ich 1,5-roczna córeczka cały czas wyrywała mu ze złością zabawki, a on robił wtedy wielkie, zdziwione, piękne oczy i tak się bezradnie, rozczulająco patrzył Bo nigdy jeszcze nikt mu niczego nie wyrwał tak bezceremonialnie W takich momentach czuję, że chciałabym go przed całym światem ochronić. Żeby nie musiał poznać złości, krzyków, wstydu, rywalizacji, wszelkich przykrych rzeczy. Bo teraz jest uosobieniem niewinności, dla niego świat jest dobry i bezpieczny, i kręci się wokół niego. Tak mi szkoda, że się to kiedyś skończy...
- mocno się zadławiła. Na tyle mocno, że musiałam go główką do dołu umieścić na swoim przedramieniu i walić po pleckach, żeby odkrztusił...
Czy Tymonek przyjmie spóźnione życzenia miesięcznicowe ???
I jeszcze Julka, Blanka i Hanna!
I Sara za przedwczoraj ?

Brumku, my podobną sytuację mieliśmy wczoraj, wydzieranie zabawek przez starsze dzieci Zosia traktowała na wesoło, ale kiedy niespełna 3-latek zaczął rzucać w nią paczką chusteczek nawilżanych, jego mama jakoś niespecjalnie się przejęła to mój mąż dość agresywnie zareagował w obronie małej, tak się boję, że ktoś jej zrobi krzywdę
Masz rację, nasze maluchy takie niewinne i ufne, ale kiedyś to się skończy i zacznie się ŻYCIE!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Malwinko
Szymonku,
Krzysiu-Żbiku
Kornelciu
Podłączam się!
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
laski, wypisalam sie z fb (tak mi sie przynajmiej wydaje) bo chyba bez sensu wam tam siedziec. nie pisze na czacie, prawie nie wchodze, a jak skomentowalam i poprosilam o cos to był problem. wiec zostaje tylko tu i sporadycznie w klubie.

poza tym - bez zgryzliwosci - czytałyscie Folwark zwierzecy Orwella? jak nie, to polecam, bo nie chcialabym by było tak że są równi i równiejsi...
Bardzo to wymowne, ale nie wiem Monia czy jest jeszcze sens w ogóle temat ruszać...

Poza tym Zosia zaczepia wszystkich dokoła, w kościele dzieciaki, na placu zabaw tatusiów , normalnie rwie się dziewczyna do ludzi

Dziubek, już wczoraj na fb miałam pisać, że połowa Ciebie została! dieta SB tak działa?

Muszę się za siebie wziąć, bo już nawet mąż nie szczędzi mi przykrości na temat mojej szanownej, ale to chyba ma mnie zmotywować No i nie mem co na tyłek włożyć, chyba wyciągnę ciążowe ciuchy... No dobra, rachunek sumienia zrobiony, czas działać.

Witajcie!
Jakieś rozbiegane myśli dzisiaj mam, mąż wyjechał, jutro poproszę Was o kciuki

Był listonosz ANIA!!!! Halooooooo! Poproszę na priva dane do przelewu Szybciutko!!!!

Tyle pięknych fotek wstawiacie , a jakoś ostatnio o aparacie zapomniałam

Dziecko śpi, a ja weny nie mam przez ten deszcz, a takie miałam plany spacerowe

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-04-23 o 09:56
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 10:04   #3578
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Był listonosz ANIA!!!! Halooooooo! Poproszę na priva dane do przelewu Szybciutko!!!!
zakupy z ikei??

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-23, 10:04   #3579
brumek
Zakorzenienie

Jaka pogoda, jakie słońce leje od 5 rano! I to nie pada lekko, tylko regularnie leje.

Nalcia, Malwinka, Szymonek, Żbiczątko- sto lat

Cytat:
A dziś znowu pojechał na jakieś durne szkolenie na którym nawet telefonu nie może mieć, i tak do soboty :/
Nie fajne te jego zajęcia, oj nie fajne

Cytat:
Tymku

Cytat:
To i my się pokażemy Majątko i mama na spacerze na starówce
Jak u Was wiosennie Jaka cudna czapeczka I to co pod nią

Cytat:
Brumkowy Tymonek ma spojrzenie mamy. Takie rozbrajające. Każdego chyba rozbroi tymi patrzałkami. I ma taki zgrabny nosek!
Dziękuję, kochana

Cytat:
1. dla Tymusia z okazji miesięcznicy
2.ah noi zapomnialam mamy juz 4 zabki w sobote popoludniu wyszedl 4
1.
2.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mojego dziecka tez nie interesują schematy żywieniowe (w ogóle to niektóre się wykluczają ) - ani co, ani ile ma jeść, ani kiedy. Ale skoro przybiera na wadze, rozwija się prawidłowo, jest zdrowy, to się tym nie przejmuję.
Pewnie że jak przybiera to ok. Z czasem się przekona Bo chodzi o to, że cały czas najbardziej mleko lubi, dobrze rozumiem?

Cytat:
Dziękuję, ale niestety swoim aparatem nie jestem w stanie takich kolorów uzyskać. Pomagam sobie programem, by wydobyć ze zdjęcia coś więcej
A jaki programik?

Cytat:
Przybiera pozycję czworaczą, pełza do przodu, siada, śpiewa ciągle
Ale się cudnie rozwija
A katarek może z tego, że w domu sucho?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
1. Tymciu Twoje oczy skradną niejedno damskie serce

2. W piątek byliśmy na tym bilansie 8 miesięczniaka. Jula waży 8900g i ma 70 cm wzrostu. Lekarka dosłuchała się bardzo lekkiego szmeru w serduszku, powiedziała, żeby absolutnie się tym nie przejmować, a kontrol 1 czerwca. Ale i tak sie przejmuję
1.
2. Śliczna, dzielna Julcia
A szmery w serduszku często są objawem anemii. Badaliście ostatnio krew?

Cytat:
1. JA też zapomniałam napisać, że nam wyszła już druga górna jedynka czyli mamy już dwie dolne i górne czyli kasownik pełną gębą

2. Zapomniałam się POCHWALIĆ (kto nie chce niech nie czyta ) - Maja zaczęła mi się puszczać nie na prawo i na lewo of kors stoi np. przy kanapie, puszcza rączki tak się utrzymuje bez żadnego podparcia do 10 sekund, a później szybko łapie się z powrotem, a jak nie zdąży to upada na pupę to jej ulubiona zabawa ostatnio
1.
2.I znowu
Chociaż tekst że córka zaczęła się puszczać jest rozbrajający
Stary 2012-04-23, 10:06   #3580
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Czy Tymonek przyjmie spóźnione życzenia miesięcznicowe ???

2. Brumku, my podobną sytuację mieliśmy wczoraj, wydzieranie zabawek przez starsze dzieci Zosia traktowała na wesoło, ale kiedy niespełna 3-latek zaczął rzucać w nią paczką chusteczek nawilżanych, jego mama jakoś niespecjalnie się przejęła to mój mąż dość agresywnie zareagował w obronie małej, tak się boję, że ktoś jej zrobi krzywdę
Masz rację, nasze maluchy takie niewinne i ufne, ale kiedyś to się skończy i zacznie się ŻYCIE!

2. Muszę się za siebie wziąć, bo już nawet mąż nie szczędzi mi przykrości na temat mojej szanownej, ale to chyba ma mnie zmotywować No i nie mem co na tyłek włożyć, chyba wyciągnę ciążowe ciuchy... No dobra, rachunek sumienia zrobiony, czas działać.
1. pewnie że przyjmie! I ładnie podziękuję
2. Ano właśnie
3. Żartujesz A to łobuz z niego
Stary 2012-04-23, 10:06   #3581
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
zakupy z ikei??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 10:08   #3582
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A szmery w serduszku często są objawem anemii. Badaliście ostatnio krew?

tak, na bilansie byliśmy z wynikami-wszystko ok z krwią.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
O, to może i ja dzisiaj dostanę

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-23, 10:09   #3583
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek, już wczoraj na fb miałam pisać, że połowa Ciebie została! dieta SB tak działa?

jakby została połowa to byś mnie nie zauważyła na zdjęciu
tak jestem na SC (zaczynam 3 raz 1 fazę bo potem waga magicznie stoi ) i spadło od jej początku jakieś 7-8 kg więc bez szału patrząc na to ile jeszcze przede mną do zrzucenia ale działać działa i jest przyjemna jak na dietę
Stary 2012-04-23, 10:20   #3584
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się i ja na szybko
piękne wszystkie dzieciaki na pięknych zdjęciach, z pięknymi mamusiami
zazdroszczę takich wiosennych zdjęć..moja Hanuśka na razie się na spacery nie nadaje
z nią znowu nieciekawie. nie udało się opanować kataru i po sobotniej całej przekaszlanej nocy (myslałam, że się udusi...) w niedzielę wylaowałyśmy w szpitalnej przychodni i znów mamy antybiotyk... ja już nie mam siły, ale Hanusi mi tak bardzo żal. to miesiąc czasu tak choruje i już 4 antybiotyk...kiedy ona ma złapać odpornośc jak ciągle ją coś łapie?? i w odatku już 5 lekarzy ją "diagnozował" i każdy co innego mówi, inaczej każe leczyć... mam maksa. wzięłam L4 na nią i będziemy 2 tygodnie w domu. liczę, że dojdzie do siebie.

solenizantom weekendowym spóźnione buziaki, dla dzisiejszych aktualne

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:23   #3585
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziubek nie można być w tak krótkim czasie tak często na I fazie. Możesz sobie narobić kłopotów ze zdrowiem.

Jak znajde linka, to potem ci wkleje.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:26   #3586
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się i ja na szybko
zazdroszczę takich wiosennych zdjęć..moja Hanuśka na razie się na spacery nie nadaje
z nią znowu nieciekawie. nie udało się opanować kataru i po sobotniej całej przekaszlanej nocy (myslałam, że się udusi...) w niedzielę wylaowałyśmy w szpitalnej przychodni i znów mamy antybiotyk... ja już nie mam siły, ale Hanusi mi tak bardzo żal. to miesiąc czasu tak choruje i już 4 antybiotyk...kiedy ona ma złapać odpornośc jak ciągle ją coś łapie?? i w odatku już 5 lekarzy ją "diagnozował" i każdy co innego mówi, inaczej każe leczyć... mam maksa. wzięłam L4 na nią i będziemy 2 tygodnie w domu. liczę, że dojdzie do siebie.

biedna Hania, faktycznie to duże obciążenie dla takiego maluszka
no i kolejny antybiotyk obniża odporność.
a pytałaś pediatry o coś na wzmocnienie odporności?? Koleżanka stosowała jakiś lek u swojej 3 letniej córki. To była jakaś kuracja lekiem którą sie powtarzało chyba po kilku tygodniach, coś jak Ismigen dla dorosłych (szczepionka w tabletkach na odporność właśnie ) .Pytanie tylko czy dla takich maluszków coś jest na rynku.
Dużo zdrówka dla Hani
Stary 2012-04-23, 10:27   #3587
wodaqua
Zadomowienie

Biedna Haneczka! Nasiedzisz się na tych zwolnieniach, Pieleszko
Stary 2012-04-23, 10:29   #3588
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziubek nie można być w tak krótkim czasie tak często na I fazie. Możesz sobie narobić kłopotów ze zdrowiem.

Jak znajde linka, to potem ci wkleje.
to 4 miesiące i ostatnia próba
Stary 2012-04-23, 10:32   #3589
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
witam się i ja na szybko

Biedaki Zdrówka dla Hani

Opowiem Wam coś:
Moje siostry cioteczne przyleciały już przed świętami ze swoimi 3,5 miesięcznymi dieciaczkami do Polski i moja inteligentna ciotka(babcia dzieci) napasła je zupą jarzynową!!!-podobno nie bardzo chciały jeść, ale je pasła, bo ,,takie chude". W zupie były też brokuły!!!no masakra...dzieci wylądowały w szpitalu i nadal w nim leżą0miały kroplówki, teraz już podobno bez leżą. WSZYSCY mówią, że to wirus, ale coś mi się nie chce wierzyć w TEGO WIRUSA....miały biegunkę i zielone kupy...szkoda dzieci, a matki i babkę, to normalnie....

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-04-23 o 10:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 10:56   #3590
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mojego dziecka tez nie interesują schematy żywieniowe (w ogóle to niektóre się wykluczają ) - ani co, ani ile ma jeść, ani kiedy. Ale skoro przybiera na wadze, rozwija się prawidłowo, jest zdrowy, to się tym nie przejmuję.
no i prawidłowo
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

jest mi strasznie przykro

lepiej?

Cytat:

Gratki za kolejne ząbki! JA też zapomniałam napisać, że nam wyszła już druga górna jedynka czyli mamy już dwie dolne i górne czyli kasownik pełną gębą
Zapomniałam się POCHWALIĆ (kto nie chce niech nie czyta ) - Maja zaczęła mi się puszczać nie na prawo i na lewo of kors stoi np. przy kanapie, puszcza rączki tak się utrzymuje bez żadnego podparcia do 10 sekund, a później szybko łapie się z powrotem, a jak nie zdąży to upada na pupę to jej ulubiona zabawa ostatnio
klask i:
Cytat:

Potem napiszę

a męża bym

Cytat:
Jaka pogoda, jakie słońce leje od 5 rano! I to nie pada lekko, tylko regularnie leje.

Nie fajne te jego zajęcia, oj nie fajne

1- e tam, u mnie słonecznie i cieplutko :
)
2 - też ich nie lubię

Cytat:
zakupy z ikei??

tak, wysłałam wszystkie w piątek, mam nadzieję że dotrą

Cytat:
Moje siostry cioteczne przyleciały już przed świętami ze swoimi 3,5 miesięcznymi dieciaczkami do Polski i moja inteligentna ciotka(babcia dzieci) napasła je zupą jarzynową!!!-podobno nie bardzo chciały jeść, ale je pasła, bo ,,takie chude". W zupie były też brokuły!!!no masakra...dzieci wylądowały w szpitalu i nadal w nim leżą0miały kroplówki, teraz już podobno bez leżą. WSZYSCY mówią, że to wirus, ale coś mi się nie chce wierzyć w TEGO WIRUSA....miały biegunkę i zielone kupy...szkoda dzieci, a matki i babkę, to normalnie....

3,5-miesięczne??? zwariowała?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:57   #3591
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dziękujemy
Zyczenia dla wszystkich dzisiejszych i wczorajszych solenizantów
Brumku no właśnie nie wiem bo okna ciągle pootwierane
My na odporność łykamy Juvit multi i kupiłam w sobotę Bioaron Baby. Ale śmierdzi jakąś starą rybą, ble :P Podaję i to i to razem.
Moje dziecko spi już prawie 3 godziny. Normalnie mi się nudzi
Jakaś połamana się czuję.
Jutro mam wizytę u gina i jakoś zawładnął mną nieopanowany lęk.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:08   #3592
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

tak, wysłałam wszystkie w piątek, mam nadzieję że dotrą

3,5-miesięczne??? zwariowała?
to podaj mi dane na PW

powariowali...szkoda aby dzieci...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-23, 11:09   #3593
Marina1
Zakorzenienie

pieleszko wiem co czujesz, mój też bierze już 4 antybiotyk. Kurcze, przytulam Cię mocno mocno wirtualnie i jednoczę się z Tobą w bezradności ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:11   #3594
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
biedna Hania, faktycznie to duże obciążenie dla takiego maluszka
no i kolejny antybiotyk obniża odporność.
a pytałaś pediatry o coś na wzmocnienie odporności?? Koleżanka stosowała jakiś lek u swojej 3 letniej córki. To była jakaś kuracja lekiem którą sie powtarzało chyba po kilku tygodniach, coś jak Ismigen dla dorosłych (szczepionka w tabletkach na odporność właśnie ) .Pytanie tylko czy dla takich maluszków coś jest na rynku.
Dużo zdrówka dla Hani
są, szczepionki doustne Broncho-vaxom, Ribomunyl. artur swego czasu (chyba roczny był) brał ribomunyl, ale nic nie pomógł (70% szans na poprawe jest)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:13   #3595
wodaqua
Zadomowienie

Dziewczyny, ja tam się nie buntuję na słowa męża, bo on ma rację, przed słodyczami się nie pohamuję i potem wyglądam jak wyglądam
Stary 2012-04-23, 11:19   #3596
brumek
Zakorzenienie

Justyna - a Twoja Biedronka już wyleczona?

Cytat:
z nią znowu nieciekawie. nie udało się opanować kataru i po sobotniej całej przekaszlanej nocy (myslałam, że się udusi...) w niedzielę wylaowałyśmy w szpitalnej przychodni i znów mamy antybiotyk... ja już nie mam siły, ale Hanusi mi tak bardzo żal.
Kurczę, fatalnie

Cytat:
Opowiem Wam coś:
Wariatka
A ich mama się na to zgodziła czy nie wiedziała?

Cytat:
Zyczenia dla wszystkich dzisiejszych i wczorajszych solenizantów
Brumku no właśnie nie wiem bo okna ciągle pootwierane
Oby jednak nie miał alergii
Dziękuję za życzenie
A gina czemu się boisz? Ze ciąża, że brak ciąży cz jeszcze coś innego?
Stary 2012-04-23, 11:24   #3597
Oliweczka1985
Zakorzenienie

[QUOTE=brumek;33722341

Wariatka
A ich mama się na to zgodziła czy nie wiedziała?

[/QUOTE]
Ich mamy, bo we dwie mają dzieci z tygodniową różnicą, czy dwu..nieważne. Tak, wiedziały

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-23, 11:25   #3598
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki za rozmowę zaciśnięte!
thx

Cytat:
A to Juliś wczoraj:
słodki maly urwisek

Cytat:
My wczoraj grillowaliśmy Julcia po raz pierwszy-bardzo się Jej podobało.
Rano byłam w szpitalu na pobraniu krwi, bo po południu endo, a potem kontrola Julci bioderek.
W piątek byliśmy na tym bilansie 8 miesięczniaka. Jula waży 8900g i ma 70 cm wzrostu. Lekarka dosłuchała się bardzo lekkiego szmeru w serduszku, powiedziała, żeby absolutnie się tym nie przejmować, a kontrol 1 czerwca. Ale i tak sie przejmuję
Poza tym WSZYSTKO ok.

Tak się objadłam, że aż mi niedobrze
grill mi sie tez marzy...noi Igius moglby juz zjesc grillowana pies z indyka

a serduszkiem sie nie przejmuj napewno bedzie dobrze w tamtym roku moja bartowa tez byla zmalym na bilansie i tez mial szmery wyslano ich na ekg poszli i okazalo sie ze wszystko gra

a ja ugotowałąm Igorkowi barszczyk czerwony tym razem inaczej tzn:
warzywa z mieskiem odzielnie buracczek oddzielnie potem na tarce go starlam i dorzuciłam i wyszedl gest i czerwoniutki
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:27   #3599
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

pieleszko
dużo zdrówka dla Hania biedulka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:29   #3600
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ich mamy, bo we dwie mają dzieci z tygodniową różnicą, czy dwu..nieważne. Tak, wiedziały

no to mamom też pogratulować.... :/

pieleszko, zdrówka!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości