|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dawno...?? Ja Was widzę pierwszy raz!! Z Sary śliczna dziewczynka, jakie włoski ma I mamuśka też laseczka! Zjadłam Ali danonka wyrodna matka, dziecku jogurcik naturalny a sama wcina obcukrzone danonki
|
|
|
|
#3542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dobry wieczór moje kochane
Beatko katar też podobno może byćod ząbków Telik dziękujemy Madziak cieszę się, że Dominik już w domku Cytat:
Cytat:
![]() U nas też Domek od 12 lipca rządzi Cytat:
Cytat:
dla Igiego.Brunetko kurcze, może faktycznie trzydniówka ![]() Ja siępewnie powtórzę, ale bardzo lubię oglądaćzdjęcia które wklejasz ![]() Śliczna A Twój syn mnie jak zwykle zachwyca swoją urodą! |
||||
|
|
|
#3543 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Brumiątko moje śliczne
sto lat i uśmiechu i zdrówka i słonca z okazji 8 miesiąca Cytat:
![]() czapa z H&M tym razem prezent Cytat:
Cytat:
choć w chuście też nie czułam dyskomfortu ale na plus nosidełka jest to że nie mam obawy czy dobrze zamontowała bo z chustą tak czasmi mam ![]() u nas tez mały wypadek Jasiu z pozycji siedzącej przewrócił siedo tyłu i uderzył o drzwi i mini guz na głowie wiec łączymy się w bóluogród botaniczny-fajny pomysł byliście? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Kajoolku ech ten Twój syn- ma zniewalające spojrzenie Karolcia jaka uśmiechnięta i zadowolona, no i jaka strojnisia alasłodka śmieszka i jak zdrowo się odżywia ![]() Cytat:
tak włosy farbowane, ale staram się farbować stopniowo do mojego naturalnego koloru i porzucic farbowanie a czapa regulowana sara czaruje ślicznymi oczkami ale Ty też patiku zachwycasz Monia rodos z dziecmi fajne, nam dorosłym było troszke nudno za to jedzenie bardzo dobre byliśmy w hotelu z sieci esperia(leciliśmy z TUI) wogole zawsze polecam sieciówki polecam zwiedzić Lindos
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-04-22 o 21:09 |
||||
|
|
|
#3544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy u znajomych.Mają3,5 letnią córkę. Popchnęła niechcący na Dominika szklany stół- warga rozcięta...Krew, ryk... 2. I jak? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dawno? Wieki kochana, wieki! Śliczności dwie nasze Cytat:
![]() Guza caluję BRUMIĄTKO CAŁUJĘ OKAZJI MIESIĘCZNICY No to jak tyle zdjęć to wklejam również mojego skarba
|
|||||
|
|
|
#3545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Julcia, Hania, Blanka - sto lat
Dziękuję za miłe słowa pod adresem Tymusia Muy płaciwmy co miesiąc w czynszu, ale to taki ryczałt, na podstawie ich szacunków. A potem raz do roku przychodzi wyliczenie na podstawie odczytów z liczników. I w tym roku tak to fatalnie wyszło ![]() Cytat:
I ładne zdjęcia robisz Cytat:
![]() 2. Za to Ty biedna Okropny ten wirus i bardzo poważny ![]() 3. Wielką przyjemność sprawiłaś mi tym postem ![]() Hajka, ślicznotki Chociaż mamę mało tym razem widać Ale i tak, nawet po takim fragmencie wiadomo, że ma super figurę A Sara ma piękne, długaśne rzęęęęęsy Cytat:
Cytat:
![]() A moja Żaba: - dziś skończyła 8 miesięcy - była z nami u znajomych i nie bała się, tylko pięknie bawiła. Chociaż ich 1,5-roczna córeczka cały czas wyrywała mu ze złością zabawki, a on robił wtedy wielkie, zdziwione, piękne oczy i tak się bezradnie, rozczulająco patrzył W takich momentach czuję, że chciałabym go przed całym światem ochronić. Żeby nie musiał poznać złości, krzyków, wstydu, rywalizacji, wszelkich przykrych rzeczy. Bo teraz jest uosobieniem niewinności, dla niego świat jest dobry i bezpieczny, i kręci się wokół niego. Tak mi szkoda, że się to kiedyś skończy...- mocno się zadławiła. Na tyle mocno, że musiałam go główką do dołu umieścić na swoim przedramieniu i walić po pleckach, żeby odkrztusił... Cytat:
2. Też
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zaznaczeniem, że to ta ciocia od niebieskiego misia ![]() 2. Kradnie i nie oddaje 3. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Nateczko, ale nic się nie wkleiło
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Domek
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
patiku jak milo was widziec. sara juz taka duza i jaka sliczna panienka. ma piekne brwi
![]() i dziekujemy kazdej ciotce wizazowej z osobna z a komplementy ![]() Tymko sto lat zuchu!!! dzisiaj pracowity dzien za mna. brumku dziekuje za przepisy. zrobilam kurczaka w trawie cytrynowej. bylo nieziemskie. mieciutkie miesko z aromatem cytryny. wszystkim smakowalo. na deser byl tort dacquoise taki jak u sowy wykonany przeze mnie. jeju ni emoglam od niego odejsc. a chcialam wam powiedziec, ze moje cudowne i inteligentne dziecko, zezloscilo sie i mnie ugryzlo. nie pozwolilam mu dzisiaj dobrac sie do laptopa, wiec wydalo dziki okrzyk i dziabnelo mnie w reke. charakterny :P
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej zadławienia współczuję
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-04-22 o 22:02 |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
artur dzis przyciał kindze paluchy szufladą. niewiele ale zawsze. no i konga notorycznie uderza w sciany i szafki jak pelza bo nie wyrabia zakretów
ale juz potrafi mnie i artura w domu znalezc i prypelznąc z drugiego pokoju |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Julia, Hania, Blanka, Tymek sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
hej, niestety weekend się kończy, ciężki tydzień przed nami no ale wszystko trzeba przeżyć... dziś Szymuś spędził w sumie 4h na dworze i był przezadowolony. dzieciaczki nasze śliczne , cudowne i takie coraz bardziej "dorosłe " gratuluję też nowych umiejętności : Kinga, Radek szalejecie ![]() no to i my z dzisiaj mały ma nową oprócz huśtania ulubioną zabawę, podrzucanie
|
|
|
|
#3552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek póki co przychodzi od mnie wybiórczo Tzn. jak go wołam, to z reguły spojrzy, uśmiechnie się, po czym spokojnie wraca do swoich zabawek. Nawet jak bardzo zachęcam. Ale jak jest zmęczony albo głodny, to przełazi przez cały pokój i się ze mnie wczepia rączkami i buzią Cytat:
![]() 2. Ale jesteś szybka! A tort ![]() A co to za okazja, że taką ucztę przygotowałaś? 3. Zacznie się pewnie niedługo nagminne złoszczenie u naszych dotąd niewinniutkich bobasów ![]() Natka, Towje dziecko to najbardziej stylowy maluch na forum A zdjęcie za kierownicą - bomba Wygląda trochę jak kapitan stojący za kołem sterowym ![]() Cytat:
2. Dziubeczku 3. O żesz ![]() Ślicznie wyglądasz, naprawdę. Ani trochę nie słodzę
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeczku kochany
![]() Juleczko ![]() Haniu ![]() Blanko ![]() wszystkiego najlepszego! Więcej jutro, bo padam na pysk dobranoc
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
ale wysyp zdjec, czlowiek nie nadarza z komentarzami. domek jest niesamowity, tak zasuwa na placu zabaw. dziubku schudlas?? denis swietny
Cytat:
|
|
|
#3555 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Julka, Hania, Blanka (Meszsares gdzie się podziewasz?
)Tymuś- sto lat śliczne maluchy! Cytat:
2. Zdrówka! Czyli jednak się przemogłaś i założyłaś tą spódniczkę na tenisa? ![]() Oj baaaardzo dawno. Śliczne dwa Patiki. Cytat:
2. 3. Chcieliśmy zobaczyć jak wszystko tam pięknie kwitnie, więc się wybraliśmy. I co? Ogród botaniczny był... ZAMKNIĘTY. Na bramie była kartka z informacją, że gdy pada i wieje ogród dla bezpieczeństwa jest zamknięty. (dla sprostowania było słonecznie i bezwietrznie ) Na szczęście zaraz obok jest Rusałka (takie jeziorko, a wokół niego ścieżka rowerowo-biegowo-spacerowa. Z resztą studiowałaś w Poznaniu to pewnie znasz. ) , więc zrobiliśmy wokół niej rundę i wróciliśmy dotlenieni i głodni do domu.Cytat:
- przekaż mu wielkiego całusa od Hani (i teściowej ).Cytat:
No ale niestety tak się nie da.Biedny Tymek, ale widzę że zachowałaś zimną krew. Strasznie się boję takich sytuacji. On jest bombastyczny Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Pięknie wyglądacie dziubaski ![]() Skoro tu tyle pięknych zdjęć to i ja pokażę kawałek naszego dzisiejszego miejsca spacerowego i małą spacerowiczkę. |
|||||||
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Ja o dziwo tak, ale mąż szczerze mówiąc mocno się wystraszył 3. Ale sielsko anielsko tam macie ![]() A spacerowiczka cud miód
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Malwinko Szymonku, Krzysiu-Żbiku Kornelciu ![]() Śliczne wszystkie wczorajsze zdjęcia! marzena, policja nie zatrzymała? ![]() Shira, nie pokażę bo nie mam zdjęć, a w necie nie znalazłam.. madzia1k1, jak się dzisiaj czujesz? My wczoraj spędziliśmy dzień w domu, ale nie miałam jakoś czas zajrzeć. Po południu pojechaliśmy tylko z mężem na lody dla odstresowania, bo chodził podminowany czekającym go ciężkim tygodniem. A dziś znowu pojechał na jakieś durne szkolenie na którym nawet telefonu nie może mieć, i tak do soboty :/ dziecko dosypia a ja się zbieram zaraz do gina po wyniki cytologii, potem szybko na uczelnię, zanosi się dzień w biegu.
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
za nami piękny weekend, a przed nami beznadziejny deszczowy dzień my też w weekend dużo spacerowaliśmy, właściwie cały czas poza domem bo szkoda było takiej pogody Zaległe życzenia dla solenizantów - Tymku ![]() Julko ![]() Haniu ![]() Blanko ![]() i dla dzisiejszych - Malwinko Szymonku, Krzysiu-Żbiku Kornelciu Sto lat dla Was! ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Zapomniałam dodać - jaki piękny wysyp dzieci miałyśmy na wątku. Wszystkie boskie!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko My też wczoraj nad Rusałką byliśmy
o której byłaś?My miedzy 13-15
|
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() WCZORAJ NIE WIEM CZEMU POMINEŁAM 3 SOLENIZANTÓW I oczywiście przesyłam ![]() U nas sloneczko świeci. Na 10 podrzucam Domka do mojej siostry a ja jadę się relaksować do kosmetyczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marzenko Haniołek poprostu boski Te usta Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-04-23 o 08:27 |
||||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
laski, wypisalam sie z fb (tak mi sie przynajmiej wydaje) bo chyba bez sensu wam tam siedziec. nie pisze na czacie, prawie nie wchodze, a jak skomentowalam i poprosilam o cos to był problem. wiec zostaje tylko tu i sporadycznie w klubie.
poza tym - bez zgryzliwosci - czytałyscie Folwark zwierzecy Orwella? jak nie, to polecam, bo nie chcialabym by było tak że są równi i równiejsi... |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile zdjęć! Piękni wszyscy! Dominik Natki jak zwykle rewelacyjne wyczucie stylu Widzę już go na okładce jakiegoś glamour baby ![]() Patik aleś szczuplutka, i gęste masz włosiska. Sara taka kobietka mała. Gracja. Hania ma chyba opaskę z avka na zdjęciu, prawda? alez ten wózek ma rewelacyjny kolor. Szymek Kajool OCZY! on jet przepiękny. Tu ucieleśnienie ( ten zwrot zapożyczony od Brumka ) idealnego niemowlaka. I też widzę Kajool w nim. Zdecydowanie.Szymek Dziubka słodki rozrabiaka. Psotniki ma w oczach. I ta kamizelka czadowa. A mamuśka dobrze wygląda. Brumkowy Tymonek ma spojrzenie mamy. Takie rozbrajające. Każdego chyba rozbroi tymi patrzałkami. I ma taki zgrabny nosek! Karolinee a Ty taka czarna wersja Scarlett Johanson z tymi ponętnymi ustami! b. ładna kobieta, a Majka po mamie odziedziczyła ten cud natury. sliczna jest. Fajna ażurowa czapeczka! Telik u Was jak zwykle zdjęcia pełna profeska Elika ależ Ci się pannica zmieniła! rośnie jak na drożdzach. I na tej trawie jak kwiatek wygląda, z chęcią bym ją zerwała ![]() alibany Twoje zdjęcia też piękne. Mała ma ujmujące spojrzenie. I ten brokół w nosku ![]() Jak kogoś pominęłam, to mnie zabijcie. Zazdroszczę Wam spacerów. My dalej w domu. Jutro do kontroli. Antybiotyk już tyle czasu. Ehh ( chociaz tyle, że pogoda do du.py to mi nie żal dziś, że siedzimy w domu )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
3 dni mnie nie było a tu tyle zdjeć!!!!!!!!Rany!!!!!!!W szystkie piekne!!!Mamusie, dzieciaczki-cuda!!!Nadrabiam
![]() Dzień dobry! |
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Piękne zdjęcia Najlepsze życzenia dla jubilatów kochanych! Tych sobotnich i niedzielnych też! U nas właśnie pierwsza drzemka, więc mam małą chwilkę (tyle rzeczy pasowałoby mi w tym czasie zrobić, a w rezultacie nic nie zrobione )Mojego dziecka tez nie interesują schematy żywieniowe (w ogóle to niektóre się wykluczają ) - ani co, ani ile ma jeść, ani kiedy. Ale skoro przybiera na wadze, rozwija się prawidłowo, jest zdrowy, to się tym nie przejmuję.I nie wiem, co jeszcze miałam napisać |
|
|
|
#3566 | |||
|
Rozeznanie
|
Majeczka kopia mamusi
Śliczne jesteście!!Cytat:
Cytat:
dziubek a Wy też pięknie wyglądacie! Szymek taki duży chłopczyk i jaki radosny w locie Lubię, jak dzieciaczki są ubrane w jeansiki![]() Na tego Pana już brak więcej słów zachwytu!!! Odważny chłopakz niego wyrośnie Strojniś jakich mało wraz z Jasiem telikowym prekursorzy mody dziecięcej Cytat:
Musiałam jeszcze raz tego posta naskrobać, bo wygasła mi sesja i wyrzuciło mi na główną stronę forum Ala ma już drzemkę, więc dzisiaj dzień ułoży nam się juz nieco inaczej niż poprzednie! Ale to nic, słoneczko pięknie świeci, więc i tak większość czasu spędzimy w ogrodzie! Od tż wiem, że w Wawie leje, Marinka pisze, że u niej też pogoda do duszy, więc przesyłam wirtualnie słoneczko
|
|||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez slonecznie i mam nadzieje ze długi weekend słoneczny bedzie... bo jade do rodzicow i artur mógłby sie wyszalec na podworku
|
|
|
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
No i oczywiście gratulacje kolejnych miesięcznic!!!
Dla Malwinki, Kornelki, Szymona, Krzysia :cm ok:---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Oj ja też pałam nadzieją do takiej pogody przynajmniej na 3go maja!! Innej nie przewiduje w ogóle! Organizujemy u nas grilla dla znajomych z dzieciaczkami. Wszystkie mamy nadzieje, że dzieci wyszaleją się na trawce!
|
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
patik ale Twoja córa jest do Ciebie podobna Cytat:
ale on juz mobilny napatrzec sie nei moge i wogole wszystkie te wiosenno-spacerowe fotki sa śliczne A tak wogóle to dzieńdobry............ Tż pojechałna rozmowe ....denerwuję się....... ah noi zapomnialam mamy juz 4 zabki w sobote popoludniu wyszedl 4
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-04-23 o 09:51 |
||
|
|
|
#3570 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuniaste
Cytat:
spryciarz a mój dalej na pupie siedzi, ale nauczył się czegoś nowego jak posadzę go w wannie to on tak śmiesznie dupką rusza i przesuwa się na drugi koniec wanny![]() no nareszcie jesteś no wymiata normalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() umarłabym ze strachu jakby tak podrzucił tż Żbikiem ![]() Cytat:
![]() dziękujemy za Życzonka i dla "brata bliźniaka" ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Z Sary śliczna dziewczynka, jakie włoski ma
wyrodna matka, dziecku jogurcik naturalny a sama wcina obcukrzone danonki
dla Igiego.

Hania dosypiała rano w huśtawce i jak się obudziła to ją wyłączyłam i poszłam przygotować jej jedzenie. Nie była zapieta bo leżała w śpiworku i wypadła z niej.
[SIZE=1](boże, jak ja czegoś nie dopilnuje, to nie ma szansy, żeby tż zrobił to w terminie 

Ale i tak, nawet po takim fragmencie wiadomo, że ma super figurę 

my też w weekend dużo spacerowaliśmy, właściwie cały czas poza domem bo szkoda było takiej pogody
) - ani co, ani ile ma jeść, ani kiedy. Ale skoro przybiera na wadze, rozwija się prawidłowo, jest zdrowy, to się tym nie przejmuję.