W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 22:33   #3661
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczyny siedzę i ryczę...nie mogę się uspokoić i "pozbierać" teraz jak Hania zasnęła...gapię się w łóżeczko jak durna i ryczę... dostaliśmy dzisiaj list ze szpitala, w którym zawiadamiają nas, że Hania jest na liście oczekujących na operację kardiologiczną...
dlaczego to musiało spotkać moją małą córeczkę????????????????? ???
Bede sie modlić za Hanie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:33   #3662
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Pieleszka każda z Nas będzie trzymała kciuki za WAS ! Oj jakbym CIe chciąła przytulić !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:34   #3663
iustyna1
Wtajemniczenie

Pieleszko będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze!!!!! Wiem, wierzę, że jest Ci strasznie ciężko, że strasznie się o nią boisz ale będzie dobrze.

Ten zapis serduszka wyszedł niefajnie?

Crazy recaro young sport 9-36 kg
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:35   #3664
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Pieleszko

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:37   #3665
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Natka za zabka..

Pieleszka szczerze Ci wspolczuje, nie potrafie sobie wyobrazic jak sie czujesz z tego powodu. Jestem gleboko przekonana , ze wszystko bedzie dobrze i Towja coreczka bedzie zdrowa

Telik dzieki jeszcze raz na temat Rodos.... postanowilismy jednak , ze polecimy na Lanzarote.... w lipcu jest tylko 28 st
Stary 2012-04-23, 22:37   #3666
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A czym się ta Twoja słodka zaba krztusila?
Jabłkiem. On często, prawie codziennie je jabłko, ale daję mu je w całości tylko bez skórki i on je sobie skrobie ząbkami. A wczoraj byliśmy u znajomych i ich córeczka miała jabłko pokrojone takie wąskie paski. I on nie skrobał, jak zawsze, tylko odgryzł taki spory kawałek tego jabłka. A było wyjątkowo twarde. No i wleciało tam gdzie nie trzeba

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Tu u nas tylko siostra tz-a jest i mala widziala od 8 smcy tylko 5 razy... ale mnie to nie przeszkadza tylko przykro mi ,ze Olivka ma jedna ciotke , ktorej to wisi....
U nas identycznie. Chociaż mieszkamy z nią na tym samym osiedlu.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witajcie,
Kochane, przepraszam, że tak bezczelnie od razu z interesem do was, ale matka pracująca na nic czasu nie ma.... powiedźcie, na jakie foteliki następne zdecydowałyście się???
Mąż naciska na mnie, żebym dziś podjęła decyzję.... Pewnie ten temat często się pojawia teraz. Będę wdzięczna, jeśli napiszecie o swoich wyborach.
Kilka dziewczyn polecało Maxi Cosi Tobi.
Stary 2012-04-23, 22:39   #3667
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry wieczór

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow

Patik rozumiem Cie doskonale. Ja po ostatnich wybrykach mojej teściowej mam jej serdecznie dość, a widze ja dwa razy do roku. Więc wierze ze jest Ci ciężko mieszkając z nią prawie pod jednym dachem.

Pieleszko bedzie dobrze. Uwierz w moc naszych kciukow. Bede sie modlić za Twoja Mala dziewczynkę.

Gratulacje dla Domka za zebulka. U nas są dwa na dole i narazie stop.

Dzis moja dama wsunela pomidorowke mojej roboty. Widać ze smakowalo jej. Poza tym dostała kisiel. Myslalam ze mi z lezaczka wyskoczy tak nie mogła sie doczekać kolejnej lyzeczki.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:39   #3668
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Crazy recaro young sport 9-36 kg
Wlasnie rozważam recaro, stm starligth oraz graco nautilius. Z tym, że ten ostatni to chyba jakiś model sprzed lat (kolega mi polecał, on ma) bo nie mogę go znaleźć w żadnych testach.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:40   #3669
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuję za Wasze słowa ciepłe... wiem, że wy rozumiecie mój lęk i strach i ból...
nasza pani kardiolog jest teraz na zwolnieniu chorobowym, więc nie znam dokładnie przebiegu konsulatcji ani argumentów profesora za operacja.
wiem jedynie to co powiedzieli dzisiaj jak mąż zadzwonił do szpitala, a więc, że operacja nie jest jeszcze bardzo pilna, ale jest konieczna. że Hanie wpisali już na liste oczekujących i jeżeli nie będzie za dużych rotacji to będzie operowana koniec maja-początek czerwca (nie ma konkretnie wyznaczonej jeszcze daty). że o operacji poinformują nas telefonicznie, na tydzień przed zabiegiem. i że Hania musi do operacji być w pełni zdrowa a więc żadnego kataru, kaszlu, biegunki itp...a zatem koniec ze żłobkiem.
wodaqua to podobno jedna z bardziej "rutynowych" operacji, ale jednak jest to poważna operacja, na otwartym sercu, z użyciem sztucznego płuco-serca..Boże na samą myśl o tym aż się boję...i znowu ryczę....
crazy my też już wozimy Hanię w recaro young sport 9-36 kg
odpowiada nam (mimo, że dopiero od kilku dni w nim Hania jeździ)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:40   #3670
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kilka dziewczyn polecało Maxi Cosi Tobi.
Dziękuję
Stary 2012-04-23, 22:40   #3671
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas identycznie. Chociaż mieszkamy z nią na tym samym osiedlu.

ja moge otwarcie napisac, ze swojej szwagierki nienawidze. Ale kiedys sama stwierdzila, ze chce miec kontakt ze wzgledu na Olivke... zycie pokazuje ze jest inaczej...
Stary 2012-04-23, 22:51   #3672
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku u nas sytuacja z jablkiem już dwa razy minęła miejsce więc teraz daje jabłko tylko w gryzaku

Mam dla was czapeczke

Monia na lanzarote ponoć są piękne plaże dla dzieci ale może być trochę ciepło, a na pewno ciepłej niż na rhodos
Stary 2012-04-23, 22:58   #3673
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Monia na lanzarote ponoć są piękne plaże dla dzieci ale może być trochę ciepło, a na pewno ciepłej niż na rhodos

Cieplej... ?? Ja wyczytalam , ze w lipcu jest max 28 st. Ale kumpela byla i mowila , ze nie odczuwa sie wysokiej temp..... no nic zobaczymy.... to tylko tydzien...Mam nadzieje, ze nie skrzywdze swojej corci
Stary 2012-04-23, 23:05   #3674
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
crazy my też już wozimy Hanię w recaro young sport 9-36 kg
odpowiada nam (mimo, że dopiero od kilku dni w nim Hania jeździ)
dziękuję
Stary 2012-04-23, 23:09   #3675
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dziękuję za Wasze słowa ciepłe... wiem, że wy rozumiecie mój lęk i strach i ból...
nasza pani kardiolog jest teraz na zwolnieniu chorobowym, więc nie znam dokładnie przebiegu konsulatcji ani argumentów profesora za operacja.
wiem jedynie to co powiedzieli dzisiaj jak mąż zadzwonił do szpitala, a więc, że operacja nie jest jeszcze bardzo pilna, ale jest konieczna. że Hanie wpisali już na liste oczekujących i jeżeli nie będzie za dużych rotacji to będzie operowana koniec maja-początek czerwca (nie ma konkretnie wyznaczonej jeszcze daty). że o operacji poinformują nas telefonicznie, na tydzień przed zabiegiem. i że Hania musi do operacji być w pełni zdrowa a więc żadnego kataru, kaszlu, biegunki itp...a zatem koniec ze żłobkiem.
wodaqua to podobno jedna z bardziej "rutynowych" operacji, ale jednak jest to poważna operacja, na otwartym sercu, z użyciem sztucznego płuco-serca..Boże na samą myśl o tym aż się boję...i znowu ryczę....
Pieleszko, cały czas o Tobie myślę i o tym co musisz teraz czuć
Bardzo mi przykro że Was to spotkało. Ale MUSI być dobrze, prawda? Medycyna jest teraz na niesamowitym poziomie, cuda wyczynia, więc taka operacja raz dwa sie skończy, a Hania sie obudzi i będziesz ją mogła przytulić. Wyobrażam sobie, jaka będziesz wtedy szczęśliwa

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Brumeczku u nas sytuacja z jablkiem już dwa razy minęła miejsce więc teraz daje jabłko tylko w gryzaku

Mam dla was czapeczke
Ja sie póki co nie będę zrażać, tylko bardziej może uważać...

To lecę Cię nękać na PW

A jeszcze a propos leków i macierzyństwa przypomniało mi się, co mi ostatnio myśli zaprząta. Bo ostatnio zaczęłam się bać ... o siebie. O to że mi się coś stanie i Tymuś zostanie bez mamy. I kto go wtedy przytuli?

Cytat:
ja moge otwarcie napisac, ze swojej szwagierki nienawidze. Ale kiedys sama stwierdzila, ze chce miec kontakt ze wzgledu na Olivke... zycie pokazuje ze jest inaczej...
Nie no, to ja ze swoją po prostu nie jestem blisko
Stary 2012-04-23, 23:11   #3676
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
To co Hania ma na głowie to nie czapka- tylko opaska z avatara.
Ja od razu wiedziałam

wodaqua trzymam kciuki za egzamin. Ty zdolniacha na pewno jesteś i dasz radę

Justyna, Monia dzięki za linki do form
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 23:14   #3677
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
ja z tych zadowolonych z Maxi cosi tobi (9-18kg) , jeździmy juz drugi miesiąc

Pieleszko będzie wszystko dobrze kciuki będę trzymać jak tylko dasz znać kiedy !!!!!

Natka za 1 zębala
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 23:18   #3678
Lili 83
Zakorzenienie

Właśnie czytam o żółtku z linka, którego dodała Monia. Wiecie, ja to nawet nie wiedziałam, że nie można podawać żółtka w jednym posiłku z mięsem. Ja podawałam eh...
Stary 2012-04-23, 23:27   #3679
iustyna1
Wtajemniczenie

Crazy a ja mam propozycję, nie kupuj w ciemno fotelika. Jedź do sklepu, przymierz małą do kilku fotelików, dopiero podejmij decyzję i zamów na necie. Na żywo może się okazać, że coś Ci nie pasuje, na co wcześniej nie zwróciłaś uwagi.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-23, 23:31   #3680
Lili 83
Zakorzenienie

Pieleszka ryczę z Tobą Kompletnie nie mogę sobie wyobrazić co czujesz- czujecie z Tż. Mogę się tylko domyślać. Ja, jak Radek się stłucze czy zdarzy się mu jakiś "drobny wypadek" często nad nim płaczę. Jak sobie pomyślę o Was to mi serce pęka.
Ale musicie być silni, będzie dobrze. Musi !
x 1000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 00000000000000000000
Stary 2012-04-23, 23:43   #3681
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Crazy a ja mam propozycję, nie kupuj w ciemno fotelika. Jedź do sklepu, przymierz małą do kilku fotelików, dopiero podejmij decyzję i zamów na necie. Na żywo może się okazać, że coś Ci nie pasuje, na co wcześniej nie zwróciłaś uwagi.
Otóż tż był dziś w sklepie i mierzył małą do recaro i stm'a (to w zasadzie to samo, oba są od recaro). Muszą się oprzeć na jego opinii, nie wyrobie się czasowo z tym tematem sama.
Oglądał też np cybex a taką poduszką z przodu. Ponoć to super bezpieczne, ale nasza mała ledwo wystawała zza tej poduszki i wątpimy, czy chciałaby w tym spokojnie jeździć przynajmniej teraz.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Właśnie czytam o żółtku z linka, którego dodała Monia. Wiecie, ja to nawet nie wiedziałam, że nie można podawać żółtka w jednym posiłku z mięsem. Ja podawałam eh...
Jak to nie można???
Stary 2012-04-23, 23:59   #3682
iustyna1
Wtajemniczenie

Przy tym Cybexie mam wrażenie, że dziecko się pod tą poduszką pocić będzie. hmmm, tylko my klimy nie mamy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-24, 00:19   #3683
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nie można???
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...0,2651922.html

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Byliśmy na weekend w Bukowinie Tatrzańskiej. Było bosko. Radek był cudowny, wypoczęłam. Mimo, że wstawał o tej samej porze co w domu (bardzo wcześnie) to byłam wypoczęta i szczęśłiwa. Żal było wracać. W sobotę podało ale w niedzielę cudna pogoda. Byliśmy na termach. Radek był szczęśłiwy, bardzo mu się podobało. Zachowywał się, jakby to był dla niego chleb poprzedni i brykał we wodzie z radością.
Jak się która jeszcze zastanawia nad basenem z maluszkiem to nie wahajcie się. To jest coś wspaniałego!

A i na zjeżdżali byłam. Tak się rozpędziłam, że przeorałam cielskiem pół basenu i ze stroju mi się stringi zrobiły

Dobranoc.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

A i ja się nie starałam o testowanie Emolium. Bałam się, że w razie wygranej nie wiedziałabym co i jak robić

Zanka fajnie prowadzi Alterrę czy jak ta firma się nazywa
Stary 2012-04-24, 00:29   #3684
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1. Marzenko, tylko jak się wziąć za siebie??? Teraz majóweczki, grille idą, lody włoskie na każdym kroku :P:
2. Mąż egzamin hmmm zawodowy powiedzmy zdaje Cholernie trudny, najtrudniejszy w życiu, nie zdziwimy się jak nie zda, ale spróbować tzreba, potem ewentualnie za rok, a jak nie pójdzie to będzie innej drogi w życiu szukał
3. Gdzie można sprawidzić kto testuje emoluim? Czy maila dostałaś?
1. Z grilla to jeszcze można coś zdrowego zjeść, gorzej z lodami. Jak o nich napisałaś to od razu przypomniały mi się ubiegłoroczne wakacje nad morzem. Codziennie zaczynałam dzień od wielkiego świdra, a pani z lodziarni już mnie pamiętała. (z resztą ciężko byłoby zapomnieć taki wielki brzuchol )
2. Ach to już TEN egzamin. W takim razie bardzo mocno zaciskam kciuki!
3. Dostałam wiadomość na pw.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Jak testowałam prostownice to przysłali stronkę gdzie sie pisało opinie, pewnie i tym razem napiszą
Dzięki.
A jak ma się Ala? Gorączka się utrzymuje?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marzenko byliśmy tam przy strzeżonej plaży.Bruncio jadł gofra
Oj zapach gofrów był tam niesamowity, ale byłam dzielna.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Zosia zaczęła się przemieszczać na pupci
No proszę jaka spryciula- gratulacje!

Cytat:
Aniu no nie wykazuje chęci . Jak już ją weźmie, to po 5 minutach oddaje, bo ją kręgosłup boli a mała jest GRUBA i klocek :P.

Chociaż ostatnio doszła do wniosku, że Zuza schudła...
Oj chyba od Zuzy nie dostanie laurki- kocham babcię.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A w ogóle to odebrałam wyniki cytologii i wszystko w najlepszym porządku
No to super. Ja też musiałabym się wybrać. (w ciąży chodziło się co chwilę i z utęsknieniem wyczekiwało kolejnej wizyty, a teraz się nie mogę zmobilizować )

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A nie mówiłam wam jeszcze, że Dominik w końcu samodzielnie siedzi, już nie buja się na boki. A jak długo potrafi się bawić w takiej pozycji.

Szkoda, że ogród był zamknięty, ale na pewno będzie jeszcze okazja, żeby zwiedzić. A spacerowiczka przeurocza
Brawa dla Dominika i dziękuję.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Żyjemy aczkolwiek kiepsko, Lena się już pozbierała po, natomiast gorsza Lila( nie chce jeść i tylko mama na tapecie), bo nie dość że płacz był wielki (że ja to przeżyłam, a teściowa tak się przejmowała, że pół nocy w kuchni przesiedziała z nerwów)...

Liliance idzie już 5 ząbek, czyli dwójka. Ale za to obie mają górne ząbki jak gufi
Oby Lenka szybko wróciła do zdrowia.
Gratulacje za ząbki.

Natko, no i doczekaliście się pierwszego białego potwora- gratulacje!

Pieleszko, będę za Was mocno zaciskać kciuki. (pamiętaj, że te nasze forumowe kciuki potrafią zdziałać cuda! ) Wiem, że na pewno ciężko jest Wam się pogodzić,że akurat na Hanię padło. Spróbuj pomyśleć w ten sposób, że niedługo będziecie mieli to już za sobą. Hania na pewno szybko wróci do formy i będzie w pełni zdrowym dzieckiem! Nie będzie to już nad wami wisiało i Wasz związek też pewnie odżyje.

Crazy, my mamy właśnie Cybexa, kierowałam się jego dobrymi ocenami przy kupnie i wzięłam go w ciemno. Teraz się trochę boję jak Hania zareaguje na przesiadkę- na razie jeszcze wygodnie jej w tym 0-13 kg.

Lili, takiego wyjazdu tylko pozazdrościć!
Co do testowania to ja wzięłam udział, bo stwierdziłam że i tak się nie uda.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-24 o 00:44
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 00:46   #3685
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Byliśmy na weekend w Bukowinie Tatrzańskiej. Było bosko. Radek był cudowny, wypoczęłam. Mimo, że wstawał o tej samej porze co w domu (bardzo wcześnie) to byłam wypoczęta i szczęśłiwa. Żal było wracać. W sobotę podało ale w niedzielę cudna pogoda. Byliśmy na termach. Radek był szczęśłiwy, bardzo mu się podobało. Zachowywał się, jakby to był dla niego chleb poprzedni i brykał we wodzie z radością.
Jak się która jeszcze zastanawia nad basenem z maluszkiem to nie wahajcie się. To jest coś wspaniałego!

A i na zjeżdżali byłam. Tak się rozpędziłam, że przeorałam cielskiem pół basenu i ze stroju mi się stringi zrobiły
No to weekend jak marzenie
A z pogrubionego się uśmiałam Wyobraźnia mi od razu zadziałała
Stary 2012-04-24, 00:59   #3686
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumkowa byłam na FB, nawet wiadomość zostawiłam . Obiecałam że wrócę, to wróciłam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-24, 07:05   #3687
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala nie spała do teraz. czyli od ok 10tejMiała fazę zmęczeniową po obiedzie, ale żeby zasnąć to nie. W efekcie musiałam już ją przeciągnąć do tej 17.30. Chociaż nie wiem kto tu kogo przeciągnął Ala "przebiegła" dzisiaj pół działki pchając swoją limuzynę Zdjęcie poniżej Gdybym jej nie zatrzymała, wylądowałaby na płocie buty jej spadają, gdy staje na palcach więc śmigała w samych rajtkach

NATKO klask i: za ząbka!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziekujemy za wszystkie zyczenia.
dzisiaj bylismy u lekarki na bilansie, w zwiazku z niedowaga musimy go robic czesciej. i chyba moje dziecko jest najlzejsyzm dzieckiem forumowym. wazy az 7800 :P mierzy 71 cm ale to juz standard. w sumie i tak jestem dumna z niego, bo przybral 800 gram.
ważne że przybiera i rośnie, a że w wolniejszym tempie..to nic
a prawdziwy facet bardzo mi się spodobał

Cytat:
Ja żółtko daję tak po prostu, samo. Dodanego do zupy też nie lubi. A takie na twardo wcina i czeka na więcej
mój tak samo, ugotowane zjada z przyjemnością, w czymś...nie bardzo, a i ja zwykle zapominam dodać
Cytat:
dziewczyny siedzę i ryczę...nie mogę się uspokoić i "pozbierać" teraz jak Hania zasnęła...gapię się w łóżeczko jak durna i ryczę... dostaliśmy dzisiaj list ze szpitala, w którym zawiadamiają nas, że Hania jest na liście oczekujących na operację kardiologiczną...
BĘDZIE DOBRZE!
Cytat:
Tu u nas tylko siostra tz-a jest i mala widziala od 8 smcy tylko 5 razy... ale mnie to nie przeszkadza tylko przykro mi ,ze Olivka ma jedna ciotke , ktorej to wisi....
to tak jak u mnie brat TŻa, chrzestny zresztą. Dziecko na chrzcinach widział...
Cytat:
P
A jeszcze a propos leków i macierzyństwa przypomniało mi się, co mi ostatnio myśli zaprząta. Bo ostatnio zaczęłam się bać ... o siebie. O to że mi się coś stanie i Tymuś zostanie bez mamy. I kto go wtedy przytuli?

też tak czasem myślę....

Cytat:

Nie powinno, a nie "nie można". Nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Z grilla to jeszcze można coś zdrowego zjeść, gorzej z lodami. Jak o nich napisałaś to od razu przypomniały mi się ubiegłoroczne wakacje nad morzem. Codziennie zaczynałam dzień od wielkiego świdra, a pani z lodziarni już mnie pamiętała. (z resztą ciężko byłoby zapomnieć taki wielki brzuchol )

No to super. Ja też musiałabym się wybrać. (w ciąży chodziło się co chwilę i z utęsknieniem wyczekiwało kolejnej wizyty, a teraz się nie mogę zmobilizować )

co do pierwszego - ale to fajne było, wsuwało się lody na śniadanie i nikt Ci nie mówił że - nie jedz bo Ci w brzuch pójdzie
a z drugim też się zgadzam

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 07:13   #3688
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie z rana!

Wiecie od powrotu ze szpitala pisałam Wam, że Dominik ma taki duży apetyt, ale teraz to już przechodzi samego siebie. Karol śmieje się, że załapał tasiemca dzisiaj w nocy pił 3 razy mleko, po 160-200ml I oczywiście jak sie obudził to tez był głodny i zjadł 150ml kaszki jednym tchem. Nigdy aż tyle nie jadł, i zazwyczaj jak koło 3 w nocy pił to śniadanko dopiero o 8 było max 120 kaszki...
W dzień jest to samo jak tylko widzi jedzonko to mu się buźka nie zamyka

A ja dzisiaj w nocy znowu czułam się do niczego, pocę się strasznie i kaszlę. Na szczęście w dzień jest lepiej..

Natka
gratuluje pierwszego tak wyczekiwanego ząbka

Cytat:
Cytat:
Pieleszko Tak bardzo jest mi przykro i juz od dziś trzymam bardzo mocno kciuki za operację. pamiętaj, że w dzisiejszych czasach medycyna jest tak rozwinięta, że na pewno wszystko bedzie w jak najlepszy porządku. Płakać mi sie chce razem z Toba, bo domyślam się co czujesz

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 07:28   #3689
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Witajcie,
Kochane, przepraszam, że tak bezczelnie od razu z interesem do was, ale matka pracująca na nic czasu nie ma.... powiedźcie, na jakie foteliki następne zdecydowałyście się???
Mąż naciska na mnie, żebym dziś podjęła decyzję.... Pewnie ten temat często się pojawia teraz. Będę wdzięczna, jeśli napiszecie o swoich wyborach.
Pieleszko wiem, że teraz przed wami wiele nerwów, złości i niepewności, ale gorąco wierzę, że operacja się powiedzie, a i powrót do zdrowia i sprawności będzie szybki. Będę się o to modlić. Przynajmniej tyle mogę.
My mamy Romer King Plus polecam z całego serca mój 3 latek się do niego mieści.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:14   #3690
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!

Natka, uściskaj Dominika za pierwszego zęba

Lili, jak ja Ci zazdroszczę tego wypadu! Pomyślałam, że może i my wreszcie byśmy się wybrali, ale szybko stwierdziłam, że stroju nie włożę

Marzenko, wypasione miałaś wakacje z lodami Przypomniał mi się Twój brzuszek na plaży

Dziewczyny, mąż o 9 zaczyna :strach-drzwi: - potrzymacie kciuki ? Tak do 15

Żeby za bardzo nie myśleć, ruszam w miasto i do pracy jedną rzecz zrobić i Zochę pokazać

Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości