|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Pieleszka
każda z Nas będzie trzymała kciuki za WAS ! Oj jakbym CIe chciąła przytulić !
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze!!!!! Wiem, wierzę, że jest Ci strasznie ciężko, że strasznie się o nią boisz ale będzie dobrze.
Ten zapis serduszka wyszedł niefajnie? Crazy recaro young sport 9-36 kg
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka
za zabka..Pieleszka szczerze Ci wspolczuje, nie potrafie sobie wyobrazic jak sie czujesz z tego powodu. Jestem gleboko przekonana , ze wszystko bedzie dobrze i Towja coreczka bedzie zdrowa Telik dzieki jeszcze raz na temat Rodos.... postanowilismy jednak , ze polecimy na Lanzarote.... w lipcu jest tylko 28 st
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jabłkiem. On często, prawie codziennie je jabłko, ale daję mu je w całości tylko bez skórki i on je sobie skrobie ząbkami. A wczoraj byliśmy u znajomych i ich córeczka miała jabłko pokrojone takie wąskie paski. I on nie skrobał, jak zawsze, tylko odgryzł taki spory kawałek tego jabłka. A było wyjątkowo twarde. No i wleciało tam gdzie nie trzeba
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow Patik rozumiem Cie doskonale. Ja po ostatnich wybrykach mojej teściowej mam jej serdecznie dość, a widze ja dwa razy do roku. Więc wierze ze jest Ci ciężko mieszkając z nią prawie pod jednym dachem. Pieleszko Gratulacje dla Domka za zebulka. U nas są dwa na dole i narazie stop. Dzis moja dama wsunela pomidorowke mojej roboty. Widać ze smakowalo jej. Poza tym dostała kisiel. Myslalam ze mi z lezaczka wyskoczy tak nie mogła sie doczekać kolejnej lyzeczki. |
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziękuję za Wasze słowa ciepłe... wiem, że wy rozumiecie mój lęk i strach i ból...
nasza pani kardiolog jest teraz na zwolnieniu chorobowym, więc nie znam dokładnie przebiegu konsulatcji ani argumentów profesora za operacja. wiem jedynie to co powiedzieli dzisiaj jak mąż zadzwonił do szpitala, a więc, że operacja nie jest jeszcze bardzo pilna, ale jest konieczna. że Hanie wpisali już na liste oczekujących i jeżeli nie będzie za dużych rotacji to będzie operowana koniec maja-początek czerwca (nie ma konkretnie wyznaczonej jeszcze daty). że o operacji poinformują nas telefonicznie, na tydzień przed zabiegiem. i że Hania musi do operacji być w pełni zdrowa a więc żadnego kataru, kaszlu, biegunki itp...a zatem koniec ze żłobkiem. wodaqua to podobno jedna z bardziej "rutynowych" operacji, ale jednak jest to poważna operacja, na otwartym sercu, z użyciem sztucznego płuco-serca..Boże na samą myśl o tym aż się boję...i znowu ryczę.... crazy my też już wozimy Hanię w recaro young sport 9-36 kg odpowiada nam (mimo, że dopiero od kilku dni w nim Hania jeździ) |
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
ja moge otwarcie napisac, ze swojej szwagierki nienawidze. Ale kiedys sama stwierdzila, ze chce miec kontakt ze wzgledu na Olivke... zycie pokazuje ze jest inaczej...
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku u nas sytuacja z jablkiem już dwa razy minęła miejsce więc teraz daje jabłko tylko w gryzaku
Mam dla was czapeczke ![]() Monia na lanzarote ponoć są piękne plaże dla dzieci ale może być trochę ciepło, a na pewno ciepłej niż na rhodos
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieplej... ?? Ja wyczytalam , ze w lipcu jest max 28 st. Ale kumpela byla i mowila , ze nie odczuwa sie wysokiej temp..... no nic zobaczymy.... to tylko tydzien...Mam nadzieje, ze nie skrzywdze swojej corci
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro że Was to spotkało. Ale MUSI być dobrze, prawda? Medycyna jest teraz na niesamowitym poziomie, cuda wyczynia, więc taka operacja raz dwa sie skończy, a Hania sie obudzi i będziesz ją mogła przytulić. Wyobrażam sobie, jaka będziesz wtedy szczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
To lecę Cię nękać na PW ![]() A jeszcze a propos leków i macierzyństwa przypomniało mi się, co mi ostatnio myśli zaprząta. Bo ostatnio zaczęłam się bać ... o siebie. O to że mi się coś stanie i Tymuś zostanie bez mamy. I kto go wtedy przytuli? ![]() Cytat:
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam o żółtku z linka, którego dodała Monia. Wiecie, ja to nawet nie wiedziałam, że nie można podawać żółtka w jednym posiłku z mięsem. Ja podawałam eh...
|
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Crazy a ja mam propozycję, nie kupuj w ciemno fotelika. Jedź do sklepu, przymierz małą do kilku fotelików, dopiero podejmij decyzję i zamów na necie. Na żywo może się okazać, że coś Ci nie pasuje, na co wcześniej nie zwróciłaś uwagi.
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka ryczę z Tobą
Ale musicie być silni, będzie dobrze. Musi ! x 1000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 00000000000000000000
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądał też np cybex a taką poduszką z przodu. Ponoć to super bezpieczne, ale nasza mała ledwo wystawała zza tej poduszki i wątpimy, czy chciałaby w tym spokojnie jeździć przynajmniej teraz. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Jak to nie można??? |
|
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy tym Cybexie mam wrażenie, że dziecko się pod tą poduszką pocić będzie. hmmm, tylko my klimy nie mamy
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...0,2651922.html
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Byliśmy na weekend w Bukowinie Tatrzańskiej. Było bosko. Radek był cudowny, wypoczęłam. Mimo, że wstawał o tej samej porze co w domu (bardzo wcześnie) to byłam wypoczęta i szczęśłiwa. Żal było wracać. W sobotę podało ale w niedzielę cudna pogoda. Byliśmy na termach. Radek był szczęśłiwy, bardzo mu się podobało. Zachowywał się, jakby to był dla niego chleb poprzedni i brykał we wodzie z radością. Jak się która jeszcze zastanawia nad basenem z maluszkiem to nie wahajcie się. To jest coś wspaniałego! A i na zjeżdżali byłam. Tak się rozpędziłam, że przeorałam cielskiem pół basenu i ze stroju mi się stringi zrobiły ![]() Dobranoc. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- A i ja się nie starałam o testowanie Emolium. Bałam się, że w razie wygranej nie wiedziałabym co i jak robić Zanka fajnie prowadzi Alterrę czy jak ta firma się nazywa |
|
|
|
#3684 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)2. Ach to już TEN egzamin. W takim razie bardzo mocno zaciskam kciuki! ![]() 3. Dostałam wiadomość na pw. Cytat:
A jak ma się Ala? Gorączka się utrzymuje? Oj zapach gofrów był tam niesamowity, ale byłam dzielna. ![]() No proszę jaka spryciula- gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(w ciąży chodziło się co chwilę i z utęsknieniem wyczekiwało kolejnej wizyty, a teraz się nie mogę zmobilizować Cytat:
i dziękuję. Cytat:
Oby Lenka szybko wróciła do zdrowia. Gratulacje za ząbki. ![]() Natko, no i doczekaliście się pierwszego białego potwora- gratulacje! Pieleszko, będę za Was mocno zaciskać kciuki. (pamiętaj, że te nasze forumowe kciuki potrafią zdziałać cuda! ) Wiem, że na pewno ciężko jest Wam się pogodzić,że akurat na Hanię padło. Spróbuj pomyśleć w ten sposób, że niedługo będziecie mieli to już za sobą. Hania na pewno szybko wróci do formy i będzie w pełni zdrowym dzieckiem! Nie będzie to już nad wami wisiało i Wasz związek też pewnie odżyje. Crazy, my mamy właśnie Cybexa, kierowałam się jego dobrymi ocenami przy kupnie i wzięłam go w ciemno. Teraz się trochę boję jak Hania zareaguje na przesiadkę- na razie jeszcze wygodnie jej w tym 0-13 kg. Lili, takiego wyjazdu tylko pozazdrościć! Co do testowania to ja wzięłam udział, bo stwierdziłam że i tak się nie uda.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-24 o 00:44 |
||||||
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z pogrubionego się uśmiałam Wyobraźnia mi od razu zadziałała
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumkowa byłam na FB, nawet wiadomość zostawiłam
. Obiecałam że wrócę, to wróciłam
|
|
#3687 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() NATKO ![]() ![]() klask i: za ząbka!Cytat:
![]() a prawdziwy facet bardzo mi się spodobał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też tak czasem myślę.... Cytat:
Nie powinno, a nie "nie można". Nic się nie stało Cytat:
co do pierwszego - ale to fajne było, wsuwało się lody na śniadanie i nikt Ci nie mówił że - nie jedz bo Ci w brzuch pójdzie a z drugim też się zgadzam
|
|
|
#3688 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie z rana! Wiecie od powrotu ze szpitala pisałam Wam, że Dominik ma taki duży apetyt, ale teraz to już przechodzi samego siebie. Karol śmieje się, że załapał tasiemca dzisiaj w nocy pił 3 razy mleko, po 160-200ml I oczywiście jak sie obudził to tez był głodny i zjadł 150ml kaszki jednym tchem. Nigdy aż tyle nie jadł, i zazwyczaj jak koło 3 w nocy pił to śniadanko dopiero o 8 było max 120 kaszki...W dzień jest to samo jak tylko widzi jedzonko to mu się buźka nie zamyka ![]() A ja dzisiaj w nocy znowu czułam się do niczego, pocę się strasznie i kaszlę. Na szczęście w dzień jest lepiej.. Natka gratuluje pierwszego tak wyczekiwanego ząbka Cytat:
Cytat:
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Natka, uściskaj Dominika za pierwszego zęba ![]() Lili, jak ja Ci zazdroszczę tego wypadu! Pomyślałam, że może i my wreszcie byśmy się wybrali, ale szybko stwierdziłam, że stroju nie włożę ![]() Marzenko, wypasione miałaś wakacje z lodami Przypomniał mi się Twój brzuszek na plaży Dziewczyny, mąż o 9 zaczyna :strach-drzwi: - potrzymacie kciuki ? Tak do 15 Żeby za bardzo nie myśleć, ruszam w miasto i do pracy jedną rzecz zrobić i Zochę pokazać Miłego dnia! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

każda z Nas będzie trzymała kciuki za WAS ! Oj jakbym CIe chciąła przytulić !

za zabka..

no nic zobaczymy.... to tylko tydzien...Mam nadzieje, ze nie skrzywdze swojej corci
x 1000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 0000000000000000000000000 00000000000000000000
nie wiedziałabym co i jak robić
Wyobraźnia mi od razu zadziałała
klask i: za ząbka!
? Tak do 15