|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Proszę się teraz nie przemęczać itp Nie strasz mnie tymi kłuciami bo ja mam coś takiego jak noge wyżej dźwignę np do golenia czy zawiązywania butów ![]() Brzuch mam miękki raczej, czasem jak coś więcej porobie to twardszy sie robi, ale zaraz leże i robi sie miękki, znaczy no taki jak powinien być ![]() Kurka normalnie mnie nastraszyłaś zleksza, niech już będzie ten poniedziałek bo umre do tego czasu ![]() A dzisiaj zaczynamy 20 tydzień !!!! ![]() Fajne macie te zdjątka maluchów z sierściuchami. Ja miałam fajnego kundelka kiedyś, ale tak durny że historia no ale już nie mam i dobrze bo nie chciałoby mi sie z nim na dwór łazić ![]() A wyglądał sobie tak
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski to ja już się boję :boje: nie na żarty mnie tez od czasu do czasu kłuje w lewym boku tak na wysokości pachwiny - chorobka - to ja muszę do gina czem prędzej biec choby nie wiem co - akurat to ten czas w piątek połówkowe i chyba wbijam do niego mimo, że w piątki nie przyjmuje ale ciężarówkom robi wyjątki.
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Słodkie zdjęcia ze zwierzakami. Bardzo bym chciała mieszkać w domku i mieć staaaado zwierzaków
![]() Sojka teraz tak popatrzyłam na listę pociech i nie ma nas na niej, mogę prosić o dopisanie? Termin na 15 pazdziernika i bedzie Agatka. To leżenie na lewej stronie faktycznie ulgę przynosi bo mnie skurcz odpuścił nareszcie. Obym wiecej nie miala takich przygód.
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
mala mysz u mnie jeśli będzie dziewczynka to też Agatka
albo Nadia ![]() Mnie też często kluje w lewym boku tak na dole pod brzuchem, ale to chwile pokłuje i przestaje...
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi - U mnie bóle były dość mocne. Przychodziły wieczorem i odejść nie chciały.. Myślałam, że może od spodni po prostu, bo wtedy popylałam w leginsach jeszcze. Teraz ich już nie mam, bo to jakieś 2 albo 3tygodnie temu było, ale mimo wszystko powiedziałam Doktorkowi o nich..
Przy badaniu podotykał brzucha, zrobił dodatkowo usg docipne i nakazał, co nakazał.
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam więc decyduje sie na psy do których nire trzeba tyle zaangażowania a wystarczy tylko spacer po lesie głąskanie karmienie i czesanie
|
||
|
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
Colds słodziaki te Twoje pieski.
Miałam kiedyś spaniela, nie dało się go wyszkolić w ogóle. A obecna sunia niby nie rasowa a czasem mam wrażenie, że mądrzejsza od niektórych ludzi
|
#2168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A jak bedzie chłopiec? |
|
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
a to moje
jednego psa tu nima bo zdjęcia nie mam w pracy w kompie jego no ale jest pies suka jadzia co zaginęła ta okropna nieznośna, jest kotka krówka co mam ją od maleńkości i adoptowana kicia Ariel cudna kochana taka ze nie da sie opisac ![]() no i tak : zdięcie nr1 : Jadzia i Krówcia nr.2 : Krówcia i Ariel(blizej drzwi) nr3: Ariel i Krówcia nr4 i 5 : Ariel Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-04-25 o 12:20 |
|
|
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak będzie chłopiec to będzie Jaś ![]() anusiaaniaanusia no żebyś wiedziała, spaniel to ciężka rasa możesz się starać nie wiem jak a on i tak swoje
|
|
#2172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja swoją wysterylizowałam i jest spokój, nie wyrusza na piesze wędrówki z psami kompanami
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze zmianą etatu i podwyżką to szef sam wyskoczył jak się o ciąży dowiedział Z tym że ja jestem zatrudniona w takiej spółce zaprzyjaźnionej. Zatrudnili mnie aby mi staż pracy potrzebny do certyfikatu księgowej leciał. Ja tam na papierze jestem główną księgową, normalnie jest moja mama. Teraz zatrudnione jesteśmy obie i jak zaszłam w ciążę to pan Piotr sam zaproponował żeby mi podnieść wynagrodzenie. Piękne te Wasze zwierzaki. Ja mam kundelka Lunę. Ostatnio przychodzi do mnie na łózko i łeb na brzuchu kładzie A za Paulą tak jest, że jak pojechaliśmy nad morze i Paula odeszła kawałek a Luna nie mogła za nią biec bo na smyczy była to wyła jak głupia. Za mną z resztą też. Nie mogę od niej odejść za daleko. Taki kochany stwór. Ale ostatnio coś niegrzeczna jest. Wynosi Pauliny zabawki z pokoju, gryzie jej. I kare ma prawie codziennie przez to. I wie że źle robi, bo jak wracam to od razu pod drzwiami siedzi ( jej karny jeżyk ) i nie odejdzie stamtąd. Tak więc sama dobrze wie, że brai ale mimo wszystko to robi.
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, zabiłabym normalnie takie dziecko.... Ale w sumie to nie jego wina, bo jak matka rozpieściła, to myśli że wolno mu wszystko.... Moja mama opowiadała, jak była z moim bratem w szpitalu, że była baba z 12-letnim chłopaczkiem, który był tak nieznośny, że masakra. Podobno próbował molestować jakąś dziewczynkę, biegał po korytarzu i dosłownie darł się, a gdy pielęgniarki zwróciły mu uwagę, to jego matka nawrzeszczała na nie. Wystawił kiedyś nogę i drugiemu chłopcu kazał wąchać, potem mu zrzucił kapcia i powiedział "mama przynieś", a kobieta wstała spokojnie i przyniosła. Wieczorem w telewizji puściła mu film, który określiła mianem "dla dzieci", a w końcu moja mama popatrzyła na ekran, a tam gość bierze babkę od tyłu..... No po prostu słów brakuje mi do takich ludzi.... I dziwić się, że nie wiadomo co wyrasta z dzieci, skoro rodzice są tak nieodpowiedzialni w wychowywaniu....
Mnie się marzy piesek Basset Hound Podoba mi się jeszcze Owczarek Podhalański, czyli słynny Bruno z reklamy, który robi zdrową kupkę |
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczita witaj i odpoczywaj sobie. |
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast, co do Maxa.. Faktycznie wymaga pielęgnacji, ale nie mamy poczucia, że jakoś za dużo . Bardziej idzie odczuć finanse z tym psem. ![]() Cytat:
,ale niestety.. u mnie sami przeciwnicy.![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Kalpana - Zawsze mi się marzył taki duuuuży pies. No, ale jak widać mam dwa średniawe . Może kiedyś, gdy te zdechną, to skusimy się na jakiegoś podwórkowego stwora
|
||
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
ja dziś zaliczyłam 2 godziny odsiadki w laboraturoium, ale glukoza z głowy Konczi witaj ponownie wracam pracować
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dziękui temu ze mam rozum jeszcze działający w miare jak nalezy to nie zbieram wszystkich kotów z ulicy teraz jest bardzo wesołą i szcześliwa biega po poidwórku na słonku sie wygrzewa cudna jest i nadal ja jestem jej panią naj naj naj do mnie przychodzi sie ptzytula jest cudna zresztą krówka też zawsze przylepa byłą i jest nadal kazdy kto mówi ze kotów nie klubi to krówke i tak kocha serio TŻ tez za kotami nie przepadał ale teraz za te dwa nasze by sie dał pokroićWszyscy zawsze sie zachwycali jadzią dlatego ja tak myślę ze ją ktos chyba zabrał sobie... Nie zdazyłąm jej wystrerylizować( wszystkie suki i kocice mam posterylizowane ) i jadzia miała być właśnie w kwietniu cięta ale nie zdazyliśmy bo uciekła sobie i nie wróciłą juz.... ale to uciekanie to jeszcze nic... najgorsze zachowanie było w dimu w nocy i to jej sikanie na złość i rozkopywanie ogrodu( wiem ze na złość bo jak cos nie poszło po jej myśli zaraz było nalane albo rozkopane) |
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropos nieznośnych dzieciaków - jak wczoraj stałam w długaśnej kolejce to była za mną matka z dzieckiem( chłopczyk 6 lat na oko). Zamiast kazać mu siąść to on bez przerwy łaził z konta w kont, deptał mnie ,strurchał, zrzucał torebkę z ramienia. Ogólnie mnie drażnił. Ależ mi się gęba uśmiechnęła jak w końcu mu pobierali krew i się pobeczał
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo przecież każda ciąża jest inna![]() Bafi fajowy brzuszek i Ty taka chudzinka,a wymęczona na tm zdjęciu po?-skąd szczęśliwa!Urocze zdjęcie,aż się wzruszyłam.Konczita dobrze,że już jesteś,tęskniłyśmy wszystkie Leż i odpoczywaj,gratuluję córci
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile masz lat i jak masz na imię?
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak będzie chłopiec to też będzie Jaś, a jak dziewczynka to Hania.
Mnie znowu zaczyna mulić, a dzisiaj dyżur więc pewnie będzie zabawnie
|
#2184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam śliczny psiak
to jak się tak chwalicie dogami to oto moja pierdorodna hehe jak była szczeniaczkiem i teraz
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Angel - fajnista
A co do krzywdy zwierząt, w tym roku z mężem oddaliśmy procent podatku na schronisko dla koni -> są to piękne dostojne zwierzęta. U nas jeden z sąsiadów zajmuje się trenowaniem i ujeżdżaniem koników. Ale mamy niesamowite możliwości ich podziwiania, niektóre przychodzą i dają się pogłaskać córka nasza jest nimi zachwycona
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak fajnie, że żyją w zgodzie ja lubię kotki ale niestety jestem uczulona na sierśc psa i kota, więc tylko włosiastego yorka moge miec, bo nie uczula jest jeszcze kilka ras ale też takich małych psiaków, a tżet wolałby jakiegoś dużego doga czy staffika jednak to nie na nasze warunki i moją alergię
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet te wielkie wyglądają wtedy na takie.. słodko głupiutkie ![]() Cytat:
Gdzie sumienie tych ludzi ![]() Doszła mi spódnica z allegro. Za duża. Więc teraz na szybko muszę szukać krawcowej, co mi ją skróci i troszkę zwęży. Ogólnie fajnie, że jest niby taka.. dresowa. Tzn. ciągnie się fajnie. Będzie na dłużej. Szkoda tylko, że właśnie musiałam wziąść czarną.. Za te pieniądze, 30zł, na prawdę polecam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

chociaż Marcyśka już się w rozkład dnia wbiła 

. Ile można było za Wami czekać? 

Przy badaniu podotykał brzucha, zrobił dodatkowo usg docipne i nakazał, co nakazał.

liczę więc na wsparcie i może chociaż jedna z Was będzie za mnie trzymać kciuki).
Gdzie sumienie tych ludzi