|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Może spróbuj się jakoś zrelaksować, meliskę wypij...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziewczyny,podczytuj Was czasem,żeby przypomnieć sobie te emocje z tamtego roku
![]() ![]() ![]() ![]() Mamusia majowo-czerwcowa 2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Wtajemniczenie
|
Perse - witaj kochana
![]() bardzo czesto o Tobie mysle i mam nadzieje, ze przyszlosc przyniesie Wam - obie i Mężowi to co najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() fantastycznie, ze Twoja corcia ma juz prawie roczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty sie kobieto tak nie stresuj, bo Tobie chyba wiecej szkod ten stres wyrzadzi niż brak leżenia. Ostatnio słyszałam od położnej pracującej w Austrii, że przeprowadzono badania, które wcale nie potwierdzają iż leżenie ma wpływ na skurcze macicy i szyjkę i Austriacy uważają to od niedawna za bujdę passe ![]() Ja nie wiem, nie znam się, mnie tam lepiej jak leżę, ale faktycznie najwięcej spustoszenia zawsze siały negatywne emocje, wiec nie stresuj się tak kobieto ! ![]() Zapisaliśmy sie na listę zeszycikową w sprawie wózka XLandera Move w kolorze Europa... normalnia akcja jak za czasów kartkowych chyba. Sprzedawca mi powiedział, że decyduje kolejnośc na liście i że może się okazać , że to co przyjdzie w następnym sorcie, nie wystarczy aby zaspokoić zeszycikową liste, a czy przyjda potem te colour packi to cholera wie.... kurza stopa.... I to te najfajniejsze kolory akurat, czyli Europa i Amerika. No nic.. miejmy nadzieje, że się wyrobimy do czerwca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zadomowienie
|
#1536 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie skonczylam sprzatac apierzyska - sa 3 reklamowki do wyrzucenia, masakra; wyrzucalam nawet paragony z 2007 i 2008 roku
![]() a moj maz dostanie ![]() ![]() ide dalej ogarniac... ehhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- miała ktoóraś z was robione badanie na krzepliwość krwi bo mi wyszło 5,72 a max jest 3,5
![]() |
#1538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może powinnam iść do psychologa, psychiatry ![]() Cytat:
Dzwoniłam właśnie do ginki i ona jeszcze nie przyjmuje (powinna od 15tej), czyli już jest opóźnienie, ale jeszcze nie wiadomo jakie. Przede mną są jeszcze 4 ciężarne w kolejce. Zaraz zadzwonię znowu, to się może dowiem co i jak, ale 30 min opóźnienia, to minimum ![]() Wykąpałam się i trochę mi lepiej. W wannie skurcze odpuściły- wiadomo. Teraz migiem powinnam jechać na ktg, a tu trzeba czekać ![]() ![]() Wysmarowałam się masłem z the body shop kokosowym i pachnie w całym domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1541 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wózek to ja miałam dla Filipa xlandera i nie kupowałam spacerówki,służył on nam przez cały czas ponad 3 lata.Choc wiadomo pózniej sporadycznie-młody był dzieckiem nie lubiącym jezdzic on wolał chodzic.A taka spacerówka typu parasolka jest lekka i zajmuje mało miejsca np w bagażniku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byliśmy u dentysty.Dzielne to moje dziecko ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówił, że ważne jest żeby wychodzić jak jest ciepło ale też jak jest pochmurno czy jak pada słaby deszcz. Należy tylko unikać silnego wiatru. Bo jak dziecko wychodzi na różną pogodę to się wtedy hartuje.
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Ok nie mysle go napewno po miesiacu dopiero wyprowadzac tak jak ona mowila
![]() zrobilam wlasnie liste tz co ma zrobic pod moja nieobecnosc, o czym nie zpaomniec, jak ubrac przesceradla i tp w lozeczku. co zabrac do spzitala na wyjscie i gdzie to lezy :P powiesze mu na lodowce, moze nie zapomnie zrobic polowy z tych rzeczy.
#1545 |
Rozeznanie
|
dziewczyny które będą miały cc - słyszałyście o tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba popytac lekarza skoro Cie bardzo to interesuje ![]() ide sie kapac ![]() ![]() Posprzatalam cala chate, brzuch mi nawet jak na zlosc nie twardnial :P ....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-25 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ze stresu, ja jak się wkurzę to też mi twardnieje. Nie stresujesz się wizytą? Moze podswiadomie. Cytat:
![]() Cytat:
edit: doczytałam teraz, że daszek do spacerówki też wchodzi w skład colour packu, a jak z gondolą? chyba ona się nie liczy do tego bajeru? Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-25 o 15:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
Ja już dzisiaj po wizycie
![]() Dziewczyny ważą 1450 g i 1600 g, nadal główkami do dołu. Szyjka długa, ale żeby nie kusić przedwczesnego porodu mam zalecone leżenie ( wstawać tylko do toalety ). Ze względu na opuchnięcia nóg muszę codziennie mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i zapisywać w dzienniczku. Poza tym wyniki krwi mi się poprawiły i dostałam pochwałę za nie, że takie dobre w ciąży bliźniaczej ;-). Czekam na relacje z pozostałych dzisiejszych wizyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33764593]Cześć Dziewczyny, Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji. Czasami Was podczytuję, żeby sobie sprawdzić, która już jest z maluszkiem... Gratuluję Wam - Kapukat, Śliweńka i Andzya! A całej reszcie stale życzę szybkich i bezbolesnych porodów. Mam wyniki sekcji. Wad rozwojowych u Dawida nie stwierdzono. Wszelkie wady (płuc, mózgu, serca) wynikają raczej z obumarcia płodu. Jeśli natomiast chodzi o łożysko, to niestety stwierdzono zawały czerwone i białe oraz - chyba - (nie umiem się dokładnie doczytać) krwiak w błonach płodowych. Rozległe zawały mogą być przyczyną obumarcia płodu. Więc chyba już wiemy. Wszystko, co tu napisałam, jest moją interpretacją wyników, żaden lekarz nic mi jeszcze nie potwierdził. Siedzę od pół godziny na google i szukam. Jutro spytam o przyczynę takiego stanu rzeczy.[/QUOTE] dziękuję. My też cholernie tęsknimy za Tobą. Jak dowiesz się co to są te zawały daj znać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czyżbyś planowała kolejne dziecko zaraz po pierwszym? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
justys, wreszcie coś tam Ci przybywa więcej w tym brzuszku
![]() ![]() moniczka, ładny brzucholek, mam chyba podobny ![]() Właśnie, może też zrobię aktualne foto... agata, a gdzie Twoje??? ![]() moniczka, wózio fajny, zadbany! rinco, nie będę oryginalna - rewelacyjna kompozycja wózka z kocykiem ![]() Rozmawiacie o torbach do x-landerów... Jak dla mnie jest bardzo prosta przyczyna, dlaczego są takie drogie - bo to popularny model wózka ![]() ![]() ![]() OWA to badanie na kiłę, jest też pod wieloma innymi nazwami - USR, TPHA i jeszcze coś, o ile nic nie pokręciłam. Razem z Hbsem to standardowe badania, które od lat trzeba mieć zrobione do porodu. Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=1051909 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33764593]Cześć Dziewczyny, Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji.[/QUOTE] ![]() Nam też Ciebie brakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli jednak ustalicie, że już teraz rodzice kupują nowy, to jeśli musisz go wnosić na 4te piętro, to moim zdaniem zdecydowanie waga powinna być jedną z najważniejszych cech wózka. Ja w ogóle nie brałam pod uwagę wózka cięższego niż 10-11 kg i tak radzę każdemu, kto mnie pyta o zdanie, niezależnie od tego, gdzie mieszka, jakie ma windy, itp. Dopiero chodząc z wózkiem po mieście, odkrywa się, ile w nim jest beznadziejnych schodków, zjazdów, podjazdów, po których i tak nie da się zjechać i trzeba wózek znosić... ![]() Cytat:
![]() To uśmiechaj się tu do dziewczyn. Ja linka nie mam, ale któraś na pewno zapisała ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Maloka - no to nogi do góry i dzwoneczke do ręki co by Cię obsługiwano
![]() Dziewczyny te które karmiły piersią mam pytanie - jutro niestety muszę jechać na badania krwi, niestety nie mogę ze sobą zabrać Adasia. I teraz moje pytanie, ponieważ jeżdzę autobusami nie wiem ile może mi zejśc, więc nie wiem jak powinnam ściągnąć mleko, żeby wystarczyło nim przyjadę - ale żebym miała też czym go karmić dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gołabki się gotują,młody jje płatki z mlekiem a ja już drugi dzien prawie nic nie jem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Kism więc czekamy na foto ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że aż tak restrykcyjne leżenie masz zalecone, skoro wszystko dobrze, ale wiadomo, że lepiej nie ryzykować, skoro tak lekarz zaleca... Miłego leżakowania w takim razie ![]() Cytat:
![]() Uff, wreszcie Was dogoniłam ![]() Ja się dziś luzuję bez wyrzutów sumienia! Przed południem sporo połaziłam, odebrałam wszystkie wyniki badań - mogę w końcu spokojnie iść rodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Hehe, a właśnie pomyślałam, że może mi wystarczy tego luzowania, nogi odpoczęły, to może coś w domku porobię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale czuję jak obniżył mi się brzuch-mianowicie jak siedze czuje go na nogach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23230057
o to Wam chodzi ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-25 o 17:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Dziewczyny -
![]() a tak apropos zamrożonego - to ja mam, ale na bardziej "awaryjną sytuację niż wyjście na badania krwi, tylko właśnie się boję że tam może trochę zejść, a Adaś jak pięknie pił co 3h albo co 2.5 - co dałoby mi spokojny przejazd w tą i spowrotem ale ostatnio w południe zaczyna jeśc co godzinę trzy razy i w takim wypadku nie jestem w stanie zdążyć na karmienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33764593]Cześć Dziewczyny, Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji. Czasami Was podczytuję, żeby sobie sprawdzić, która już jest z maluszkiem... Gratuluję Wam - Kapukat, Śliweńka i Andzya! A całej reszcie stale życzę szybkich i bezbolesnych porodów. Mam wyniki sekcji. Wad rozwojowych u Dawida nie stwierdzono. Wszelkie wady (płuc, mózgu, serca) wynikają raczej z obumarcia płodu. Jeśli natomiast chodzi o łożysko, to niestety stwierdzono zawały czerwone i białe oraz - chyba - (nie umiem się dokładnie doczytać) krwiak w błonach płodowych. Rozległe zawały mogą być przyczyną obumarcia płodu. Więc chyba już wiemy. Wszystko, co tu napisałam, jest moją interpretacją wyników, żaden lekarz nic mi jeszcze nie potwierdził. Siedzę od pół godziny na google i szukam. Jutro spytam o przyczynę takiego stanu rzeczy.[/QUOTE] wygląda jakby łożysko było stare..wtedy sa białe zwapnienia. ale czemu nie zauważył krwiaka i złych przepływów przez łożysko..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.