Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 14:05   #1531
begie13
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale mnie boli ten brzuch
Może spróbuj się jakoś zrelaksować, meliskę wypij...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:08   #1532
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Dziewczyny,podczytuj Was czasem,żeby przypomnieć sobie te emocje z tamtego roku (mam nadzieję,że nie macie mi za złe).Trzymam za Was wszystkie kciuki: życzę szybkich i wzruszających porodów Pamiętam jak dziś, kiedy moja córcia Hania przyszła na świat. Jeny, jak to zleciało! Za 10 dni mamy roczek

Mamusia majowo-czerwcowa 2011

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:33   #1533
moniczka1302
Wtajemniczenie

Perse - witaj kochana

bardzo czesto o Tobie mysle i mam nadzieje, ze przyszlosc przyniesie Wam -
obie i Mężowi to co najlepsze

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,podczytuj Was czasem,żeby przypomnieć sobie te emocje z tamtego roku (mam nadzieję,że nie macie mi za złe).Trzymam za Was wszystkie kciuki: życzę szybkich i wzruszających porodów Pamiętam jak dziś, kiedy moja córcia Hania przyszła na świat. Jeny, jak to zleciało! Za 10 dni mamy roczek

witaj, nie gniewamy sie , ze podczytujesz

fantastycznie, ze Twoja corcia ma juz prawie roczek
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:34   #1534
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jestem załamana
Miałam dzisiaj od rana gości tzn. był mój Tata w odwiedziny. I tak sobie z nimi siedziałam na wpółleżąc (właściwie bardziej siedząc) i teraz mam non stop twardy brzuch A za 2h mam wizytę więc już się powinnam zacząć szykować. Boję się jak nie wiem co...chce mi się płakać
Gabi trzymam kicuki za wizytę.
Ty sie kobieto tak nie stresuj, bo Tobie chyba wiecej szkod ten stres wyrzadzi niż brak leżenia. Ostatnio słyszałam od położnej pracującej w Austrii, że przeprowadzono badania, które wcale nie potwierdzają iż leżenie ma wpływ na skurcze macicy i szyjkę i Austriacy uważają to od niedawna za bujdę passe
Ja nie wiem, nie znam się, mnie tam lepiej jak leżę, ale faktycznie najwięcej spustoszenia zawsze siały negatywne emocje, wiec nie stresuj się tak kobieto !

Zapisaliśmy sie na listę zeszycikową w sprawie wózka XLandera Move w kolorze Europa... normalnia akcja jak za czasów kartkowych chyba. Sprzedawca mi powiedział, że decyduje kolejnośc na liście i że może się okazać , że to co przyjdzie w następnym sorcie, nie wystarczy aby zaspokoić zeszycikową liste, a czy przyjda potem te colour packi to cholera wie.... kurza stopa.... I to te najfajniejsze kolory akurat, czyli Europa i Amerika. No nic.. miejmy nadzieje, że się wyrobimy do czerwca

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:34   #1535
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ale mnie boli ten brzuch
trzymaj się
Stary 2012-04-25, 14:36   #1536
moniczka1302
Wtajemniczenie

wlasnie skonczylam sprzatac apierzyska - sa 3 reklamowki do wyrzucenia, masakra; wyrzucalam nawet paragony z 2007 i 2008 roku

a moj maz dostanie bo to ON wlasnie schomikowal najwiecej niepotrzebnego papieru!

ide dalej ogarniac... ehhhh
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:39   #1537
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
wlasnie skonczylam sprzatac apierzyska - sa 3 reklamowki do wyrzucenia, masakra; wyrzucalam nawet paragony z 2007 i 2008 roku

a moj maz dostanie bo to ON wlasnie schomikowal najwiecej niepotrzebnego papieru!

ide dalej ogarniac... ehhhh
ja wczoraj miałam takie porządki, mam pytanko ile trzyma się papiery typu kwitki za zapłacone raty umowy itp

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

miała ktoóraś z was robione badanie na krzepliwość krwi bo mi wyszło 5,72 a max jest 3,5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 14:50   #1538
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no właśnie też nie wiem czemu te torby takie drogie. I dlaczego tylko szare są...
Bo każdy wózek z nowej kolekcji jest szary i tylko elementy ma kolorowe ( dostępne w osobnym kartoniku tzw. color packu) i tak jeśli np dla chłopca kupiliście wózek z pomarańczowymi dodatkami, a potem rodzi się dziewczynka i chcielibyście np różowy,to nie trzeba kupować nowego wózka tylko kartonik z kolor packiem za 290 zł i już macie inny kolor wózka a torba jest jako baza żeby nie ponosić kosztów zmiany kolorów,a do każdego będzie pasować jednocześnie A kolorowe torby też będą ,ale już nie takie praktyczne jak ta. Ta ma nazwę x-bag 3 ,a kolorowe będą x-bag 1 . Wpiszcie w google nazwę plus rok 2012 i kliknijcie na grafika to wam znajdzie
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:51   #1539
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Ty sie kobieto tak nie stresuj, bo Tobie chyba wiecej szkod ten stres wyrzadzi niż brak leżenia. Ostatnio słyszałam od położnej pracującej w Austrii, że przeprowadzono badania, które wcale nie potwierdzają iż leżenie ma wpływ na skurcze macicy i szyjkę i Austriacy uważają to od niedawna za bujdę passe
Ja nie wiem, nie znam się, mnie tam lepiej jak leżę, ale faktycznie najwięcej spustoszenia zawsze siały negatywne emocje, wiec nie stresuj się tak kobieto !
No ja wiem, że stres jest najgorszy, ale jak się go pozbyć? Ja generalnie jestem osobą optymistycznie nastawioną do życia, ale stresuję się wszystkim i zawsze. Nigdy to dobrze nie wpływało na moje samopoczucie i zdrowie, a teraz to już zupełnie. Jeszcze Hania przeze mnie cierpi.
Może powinnam iść do psychologa, psychiatry
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja wczoraj miałam takie porządki, mam pytanko ile trzyma się papiery typu kwitki za zapłacone raty umowy itp
5 lat.

Dzwoniłam właśnie do ginki i ona jeszcze nie przyjmuje (powinna od 15tej), czyli już jest opóźnienie, ale jeszcze nie wiadomo jakie. Przede mną są jeszcze 4 ciężarne w kolejce. Zaraz zadzwonię znowu, to się może dowiem co i jak, ale 30 min opóźnienia, to minimum

Wykąpałam się i trochę mi lepiej. W wannie skurcze odpuściły- wiadomo. Teraz migiem powinnam jechać na ktg, a tu trzeba czekać Już mi zaczyna znowu twardnieć

Wysmarowałam się masłem z the body shop kokosowym i pachnie w całym domu
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:04   #1540
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Bo każdy wózek z nowej kolekcji jest szary i tylko elementy ma kolorowe ( dostępne w osobnym kartoniku tzw. color packu) i tak jeśli np dla chłopca kupiliście wózek z pomarańczowymi dodatkami, a potem rodzi się dziewczynka i chcielibyście np różowy,to nie trzeba kupować nowego wózka tylko kartonik z kolor packiem za 290 zł i już macie inny kolor wózka a torba jest jako baza żeby nie ponosić kosztów zmiany kolorów,a do każdego będzie pasować jednocześnie A kolorowe torby też będą ,ale już nie takie praktyczne jak ta. Ta ma nazwę x-bag 3 ,a kolorowe będą x-bag 1 . Wpiszcie w google nazwę plus rok 2012 i kliknijcie na grafika to wam znajdzie
jak myslisz, stanieja te torby ?? ;/ nie usmiecha mi sie wydawac 170 plus wysylka za torbe;/ jeszcze 130-140 spoko, ale kurde chyba troche przegieli z cena

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:

Wysmarowałam się masłem z the body shop kokosowym i pachnie w całym domu
uwielbiam te masla
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:10   #1541
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Z tego co słyszałam to pierwszy spacer nie musi być po miesiącu tym bardziej wiosną-latem tylko że należy unikać spacerowania po sklepach i innych miejscach gdzie jest dużo ludzi.

Ja jutro mam iść do lekarza... tzn chyba powinnam po tym szpitalu jak najszybciej iść, bo teraz długi wolny weekend się zapowiada, a wcale mi się nie chce iść ;/ choćby dać mu ten wypis i poprosić o receptę na luteinę, na dodatek nie wiem czy mam się wcześniej udać do położnej (waga, ciśnienie, serducho dziecka) czy sobie odpuścić i od razu z wypisem do lekarza bo czuję ruchy (nie liczę, a miałam liczyć) naprawdę nie wiem byłam u niego na wizycie w tamten poniedziałek, później tydzień szpital więc wybadali mnie dokładnie ważyli, mierzyli więc myślę, że mogę to sobie odpuścić... ale nie wiem

Moi rodzice chcą kupić wózek, bo mówią, że to pierwszy wnuk i chcą kupić, nie chcą żebyśmy brali od siostry tż i właśnie się zastanawiam jaki chcę - jaki ma być, niestety taki z wizją wnoszenia go na 4 piętro ;( i chciałam coś pooglądać, ale nie wiem na co zwracać uwagę jakie ma mieć wymiary gondola, waga i czy warto kupić coś w stylu 2w1 lub 3w1 czy to strata kasy bo np. spacerówkę za rok się kupuje nową? czy jeszcze nie jest konieczna i wygodnie prowadzi się to 3w1? nie wiem doradźcie coś ;(
ja mysle że powinnaś się zorientowac,zapytac się położnej czy powinnaś przyjśc,a po recepte tym bardziej bym poszła.A jak masz na wypisie kiedy zalecona kontrola?
Jeśli chodzi o wózek to ja miałam dla Filipa xlandera i nie kupowałam spacerówki,służył on nam przez cały czas ponad 3 lata.Choc wiadomo pózniej sporadycznie-młody był dzieckiem nie lubiącym jezdzic on wolał chodzic.A taka spacerówka typu parasolka jest lekka i zajmuje mało miejsca np w bagażniku.
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
rinco super bryka
moniczka
na zdjęciu wygląda jak nowy
agatka661 kociak maskotka, bardzo fotogeniczny
liberatka trzymam kciuki za wizytę
różowa , że się zdecydowalaś, nie ma co chodzić z bólem i się męczyć
Perse witaj, też za Tobą tęsknimy

masarka nie byla mnie pare godzin, spędzilam je na wymiotach, przysięgam, że już mnie to frustruje, nie mogę jeść bo wszystko dziś zwracam, wczoraj wieczorem strasznie mi się jedzenie cofalo do przelyku, jem , zwracam, jem, zwracam, jak narazie obiad jest jeszcze w żolądku

u mnie 15 stopni

co do obwodu brzuszka to u mnie 106 cm i waga z dziś od początku ciązy 4 kg na plusie tragedia, biedne to moje dziecko
Ja ci strasznie współczuję nie wyobrażam sobie jak można ccałą ciąże wymiotowac
Cytat:

Zapisaliśmy sie na listę zeszycikową w sprawie wózka XLandera Move w kolorze Europa... normalnia akcja jak za czasów kartkowych chyba. Sprzedawca mi powiedział, że decyduje kolejnośc na liście i że może się okazać , że to co przyjdzie w następnym sorcie, nie wystarczy aby zaspokoić zeszycikową liste, a czy przyjda potem te colour packi to cholera wie.... kurza stopa.... I to te najfajniejsze kolory akurat, czyli Europa i Amerika. No nic.. miejmy nadzieje, że się wyrobimy do czerwca
Żeby w takim wieku tyle czekac na wózek i jeszcze nie wiesz czy starczy dla Ciebie???Szok.

Byliśmy u dentysty.Dzielne to moje dziecko 3 ząbki teraz mu zrobiła nastepna wizyta kontrolna za 2 m-ce.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 15:11   #1542
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kupowała któraś z Was podgrzewacz do butelek? Jaki wybrałyście?
Ja mam z Dr.Brown

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

zabciu, a nie oglądałaś tego wykładu, który tu Dasti zamieściła? Tam wszystko jak na dłoni jest wyjaśnione i najlepiej wg mnie ujęte - odciągać jak najbardziej, do pierwszego oporu i dbać o higienę!

Eee tam, już pisałam kilka razy, że wg mnie lepiej. Jak się kupa rozglajda wokół siusiaka, to raz, dwa, chusteczkę w każdą stronę i dookoła a u dziewczynek trzeba ostrożnie z góry na dół tylko i wyłącznie, itp.
no wlasnie gdzies mi umknelo

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja wczoraj miałam wizytę u gina, wszystko w porządku, młody jest nadal młodym, leży głowką do dołu więc jest dobrze. Jedyne co mnie lekarz nie pocieszył to to, że może być tak, że jeśli Oliwkę przenosiłam to i w tej ciąży termin porodu może się przesunąć na później. Trudno, jedyne co mnie pociesza to, że może odpocznę sobie kilka dni na patologii .
super ze wszystko wporzadku

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Wczoraj na sr położna mówiła, że trochę odciągamy i dokładnie myjemy. I żeby też nie zapominać o myciu pod workiem mosznowym bo tam się zbierają zanieczyszczenia i często się w tym miejscu maluch odparza.
...
dzieki za info

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Chcecie foty wózka?

Na jednym zdjęciu widać ten kocyk, który zrobiłam na szydełku wg pomysłu Michalowej super się komponuje z kolorem wózka i rozmiar 50x50 też jest idealny, bo nie trzeba go podwijać, a przykryje dziecko od szyi w dół
super wozek i kocyk!

Cytat:
ja tez zapodaje foty wozka

kupilismy uzywany JEDO FYN - jestesmy zadowoleni
fajowy!

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
po jakim czasie sie wychodzi z dzieckiem na pole?
wczoraj polozna powiedziala 3 tyg- miesiac i tz powiedzial, ze wczesniej nie ebdziemy wychodzic ;/bo npolozna tak powiedziala...
wydaje mi sie, ze to przesada, tym bardziej ze bedzie juz w maju cieplo ....
i wg tz skoro dopiero miesiac po porodzie z nim bedzimey wychodzic, nie musimy kupowac torby, a w sumie to ta torba niepotrzebna, mozna wsyztko wsadzic w reklamowke.
jestem zla :P
miesiac to wydaje mi sie troche dlugo .. wkonu rodzimy w cieplych miesiacach ..

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:16   #1543
benka99
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj polozna powiedziala 3 tyg- miesiac i tz powiedzial, ze wczesniej nie ebdziemy wychodzic ;/bo npolozna tak powiedziala...
i wg tz skoro dopiero miesiac po porodzie z nim bedzimey wychodzic, nie musimy kupowac torby, a w sumie to ta torba niepotrzebna, mozna wsyztko wsadzic w reklamowke.
U nas położna mówiła, że jak jest taka pogoda jak teraz i cieplej to w pierwszym tyg. można otwierać okno w pokoju w którym jest dziecko, trzeba tylko maleństwu założyć czapkę i przykryć dobrze kocem. W drugim tyg można już wychodzić, zaczynać od 15-20 min i codzień trochę wydłużać.
Mówił, że ważne jest żeby wychodzić jak jest ciepło ale też jak jest pochmurno czy jak pada słaby deszcz. Należy tylko unikać silnego wiatru. Bo jak dziecko wychodzi na różną pogodę to się wtedy hartuje.
Stary 2012-04-25, 15:19   #1544
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Ok nie mysle go napewno po miesiacu dopiero wyprowadzac tak jak ona mowila Chcialam sie tylko upewnic :P
zrobilam wlasnie liste tz co ma zrobic pod moja nieobecnosc, o czym nie zpaomniec, jak ubrac przesceradla i tp w lozeczku. co zabrac do spzitala na wyjscie i gdzie to lezy :P
powiesze mu na lodowce, moze nie zapomnie zrobic polowy z tych rzeczy.
Stary 2012-04-25, 15:20   #1545
Timii
Rozeznanie

dziewczyny które będą miały cc - słyszałyście o tym?
  • Kiedy po cesarskim cięciu można bez ryzyka ponownie zajść w ciążę?
Zwykle następną ciążę można planować po upływie roku od porodu zakończonego cesarskim cięciem. W tym czasie wszystkie blizny wewnętrzne oraz zewnętrzne powinny być już dobrze wygojone i mięsień macicy będzie mógł wytrzymać trudy kolejnej ciąży.
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:36   #1546
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Zwykle następną ciążę można planować po upływie roku od porodu zakończonego cesarskim cięciem. W tym czasie wszystkie blizny wewnętrzne oraz zewnętrzne powinny być już dobrze wygojone i mięsień macicy będzie mógł wytrzymać trudy kolejnej ciąży.
moze i tak, ale moja mama miala moich braci rok po roku, w sumie niecaly bo jeden jest z pazdziernika, nastepny z wrzesnia i miala cesarki i to bylo 20 lat temu :P
trzeba popytac lekarza skoro Cie bardzo to interesuje)

ide sie kapac okurzylam sie
Posprzatalam cala chate, brzuch mi nawet jak na zlosc nie twardnial :P ....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-25 o 15:37
Stary 2012-04-25, 15:46   #1547
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
masarka nie byla mnie pare godzin, spędzilam je na wymiotach, przysięgam, że już mnie to frustruje, nie mogę jeść bo wszystko dziś zwracam, wczoraj wieczorem strasznie mi się jedzenie cofalo do przelyku, jem , zwracam, jem, zwracam, jak narazie obiad jest jeszcze w żolądku
Ty to jesteś biedna z tymi wymiotami. Nie słyszałam żeby kogoś tak długo trzymały. Mnie mdłości trzymały równy miesiąc i miałam dosyć a czegoś takiego to sobie nie wyobrażam.

Cytat:
Ale mnie boli ten brzuch
Może ze stresu, ja jak się wkurzę to też mi twardnieje. Nie stresujesz się wizytą? Moze podswiadomie.
Cytat:
no my tez jestesmy zapisani, ale na szczęście robiliśmy to w styczniu, więc jesteśmy pierwsi a facet ma mieć tylko 5 albo 6 egzemplarzy... jak za komuny.
Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
ahhha, no ale co wtedy z kolorem gondoli czy spacerówki?

edit: doczytałam teraz, że daszek do spacerówki też wchodzi w skład colour packu, a jak z gondolą? chyba ona się nie liczy do tego bajeru?

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-04-25 o 15:51
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:14   #1548
Maloka
Raczkowanie

Ja już dzisiaj po wizycie .
Dziewczyny ważą 1450 g i 1600 g, nadal główkami do dołu.
Szyjka długa, ale żeby nie kusić przedwczesnego porodu mam zalecone leżenie ( wstawać tylko do toalety ). Ze względu na opuchnięcia nóg muszę codziennie mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i zapisywać w dzienniczku. Poza tym wyniki krwi mi się poprawiły i dostałam pochwałę za nie, że takie dobre w ciąży bliźniaczej ;-).

Czekam na relacje z pozostałych dzisiejszych wizyt
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:21   #1549
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
u nas połozna powiedziała - skończone dwa tygodnie życia i można jak jest powyżej 12 stopni i zaczynamy od 10 minut każdego dnia zwiększając czas, jak dojdzie do godziny, to wtedy możemy chodzić na dłuuuugie spacery. Jakbyśmy czekali na ładną pogodę to byśmy z domu w ogóle nie wyszli

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Teraz przeglądam moją kartę i gin napisał po dzisiejszej wizycie: "główka balotuje nad wchodem". Wiecie co to oznacza??
to jak z "obcego" - ciekawe co to może znaczyć

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33764593]Cześć Dziewczyny,

Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji.
Czasami Was podczytuję, żeby sobie sprawdzić, która już jest z maluszkiem... Gratuluję Wam - Kapukat, Śliweńka i Andzya!
A całej reszcie stale życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Mam wyniki sekcji.
Wad rozwojowych u Dawida nie stwierdzono. Wszelkie wady (płuc, mózgu, serca) wynikają raczej z obumarcia płodu.
Jeśli natomiast chodzi o łożysko, to niestety stwierdzono zawały czerwone i białe oraz - chyba - (nie umiem się dokładnie doczytać) krwiak w błonach płodowych. Rozległe zawały mogą być przyczyną obumarcia płodu. Więc chyba już wiemy.

Wszystko, co tu napisałam, jest moją interpretacją wyników, żaden lekarz nic mi jeszcze nie potwierdził. Siedzę od pół godziny na google i szukam. Jutro spytam o przyczynę takiego stanu rzeczy.[/QUOTE]

dziękuję. My też cholernie tęsknimy za Tobą. Jak dowiesz się co to są te zawały daj znać.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Ja właśnie idę na ściąganie kamienia nazębnego i się cholernie boję. Pierwszy raz w życiu będę miała coś takiego robione, no ale nic to mus to mus.
to zabieg trwający z 10 minut, jak dobry dentysta to nic nie boli, odrobinę mogą potem dziąsła krwawić i tyle

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

gratuluję Roczku.... zamiast podczytywać to może warto sobie takie emocje ponownie zafundować

Cytat:
ja pamiętam jeszcze kartki wracamy do PRLu?

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
5
5 lat

Cytat:

czyżbyś planowała kolejne dziecko zaraz po pierwszym?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 16:22   #1550
Timii
Rozeznanie

za dobre wieści
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:23   #1551
kism
Wtajemniczenie

justys, wreszcie coś tam Ci przybywa więcej w tym brzuszku ale reszta dalej szczuplutka I Ty mówisz, że masz 15 kg na plusie?
moniczka, ładny brzucholek, mam chyba podobny
Właśnie, może też zrobię aktualne foto...
agata, a gdzie Twoje???

moniczka, wózio fajny, zadbany!
rinco, nie będę oryginalna - rewelacyjna kompozycja wózka z kocykiem

Rozmawiacie o torbach do x-landerów... Jak dla mnie jest bardzo prosta przyczyna, dlaczego są takie drogie - bo to popularny model wózka Naprawdę tak Wam zależy, żeby na torbie było napisane "x-lander"? Ja masa fajnych toreb w granicach 50-80 zł, nieraz po kilkadziesiąt kolorów do wyboru na jednej aukcji

Cytat:
A co to OWA?
OWA to badanie na kiłę, jest też pod wieloma innymi nazwami - USR, TPHA i jeszcze coś, o ile nic nie pokręciłam. Razem z Hbsem to standardowe badania, które od lat trzeba mieć zrobione do porodu.

Cytat:
wogole to szukam jakiejs szafki na buty
od 2 miesiecy nie moge nic sensownego znalezc
To ja znowu mogę coś z allegro polecić Do naszego nowego mieszkanka zamówiliśmy i świetnie się sprawuje... Jest wybór szerokości, grubości, wysokości, kolorów i czego dusza zapragnie i jeszcze fajny wg mnie patent z takim schowkiem od góry (kufer się to u nich nazywa), np. na czapki i przysyłają już skręconą
http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=1051909

Cytat:
Właśnie takie historie burzą moją teorię, że dobrze jest mieć rodzeństwo
My zamierzamy od razu bachnąć Hani braciszka lub siostrzyczkę. Ja jestem jedynaczką i zawsze zazdrościłam innym rodzeństwa. Ale jak się słyszy tu i ówdzie, jak to czasami może być...
Oj tam, nie ma co się zniechęcać. Tak to jest, że z rodziną nie zawsze jest różowo, ale bez niej jeszcze gorzej...

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wizytę u gina, wszystko w porządku, młody jest nadal młodym, leży głowką do dołu więc jest dobrze. Jedyne co mnie lekarz nie pocieszył to to, że może być tak, że jeśli Oliwkę przenosiłam to i w tej ciąży termin porodu może się przesunąć na później. Trudno, jedyne co mnie pociesza to, że może odpocznę sobie kilka dni na patologii
Gratki!

Cytat:
na maila nie wrzucalam, tylkko tu, kotek sie nie pozlosci na maila ide ogladnac Wasze brzuszki :P
Haha, bombowe foty i model!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Kism co do odciągania – to stosuje się je od pierwszej kąpieli czy późnie?
Hm, kurczę, nie pamiętam... A w sumie mnie to czeka niedługo Myślę, że noworodkowi można odpuścić, czyli po miesiącu zacząć... Tak teraz myślę, że tak zrobię.

Cytat:
Jestem po wizycie. Nasza kluska waży już 2495 g. Ciekawe w kogo, ja przy urodzeniu ważyłam 2800. Wszystko ok. Dalej główką w dół. Pytałam go czy na pewno przed porodem mi zmierzą rozstaw miednicy, powiedział że na pewno. Powiedział że nie widzi przeciwwskazań do zzo. I nie muszę robić konsultacji z anestezjologiem, ani dodatkowych badań. Stwierdził że anestezjolog sobie poradzi w badania zrobią jak już będzie potrzeba. No to ok, ufam mu. Według niego zzo to fajna sprawa, dobrze że chociaż on popiera mój pomysł.
Gratki!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33764593]Cześć Dziewczyny,
Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji.[/QUOTE]

Nam też Ciebie brakuje

Cytat:
tak tak, macie rację dziewczyny, pisałam tak raczej z podziwem dla kapukat i andzi
A to racja! Jak najbardziej jest co podziwiać

Cytat:
Dziewczyny, jestem załamana
Miałam dzisiaj od rana gości tzn. był mój Tata w odwiedziny. I tak sobie z nimi siedziałam na wpółleżąc (właściwie bardziej siedząc) i teraz mam non stop twardy brzuch A za 2h mam wizytę więc już się powinnam zacząć szykować. Boję się jak nie wiem co...chce mi się płakać
A jak ta wizyta wyglądała? Nie stresujesz Ty się za bardzo, dziewczyno?

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Moi rodzice chcą kupić wózek, bo mówią, że to pierwszy wnuk i chcą kupić, nie chcą żebyśmy brali od siostry tż i właśnie się zastanawiam jaki chcę - jaki ma być, niestety taki z wizją wnoszenia go na 4 piętro ;( i chciałam coś pooglądać, ale nie wiem na co zwracać uwagę jakie ma mieć wymiary gondola, waga i czy warto kupić coś w stylu 2w1 lub 3w1 czy to strata kasy bo np. spacerówkę za rok się kupuje nową? czy jeszcze nie jest konieczna i wygodnie prowadzi się to 3w1? nie wiem doradźcie coś ;(
Mam różne rady na to... Przede wszystkim moim zdaniem - tak, w 95% kupuje się ok. roku spacerówkę! Może ustal z rodzicami, że na początku poużywasz sobie wózek od szwagierki, zobaczysz, czy jest dla Ciebie wygodny i co jest w wózku dla Ciebie ważne, a potem oni kupią albo taki 3w1, albo super wypasioną i zbajerowaną spacerówkę. Jak ktoś nie dysponuje zbyt dużymi funduszami, to tak często bywa, że wykosztuje się na super kombajn 3w1, a po roku już szuka czegoś taniego (co ma w sumie służyć dłużej, ok. 2 lata), bo szkoda drugi raz taki drogi wózek kupować.
A jeśli jednak ustalicie, że już teraz rodzice kupują nowy, to jeśli musisz go wnosić na 4te piętro, to moim zdaniem zdecydowanie waga powinna być jedną z najważniejszych cech wózka. Ja w ogóle nie brałam pod uwagę wózka cięższego niż 10-11 kg i tak radzę każdemu, kto mnie pyta o zdanie, niezależnie od tego, gdzie mieszka, jakie ma windy, itp. Dopiero chodząc z wózkiem po mieście, odkrywa się, ile w nim jest beznadziejnych schodków, zjazdów, podjazdów, po których i tak nie da się zjechać i trzeba wózek znosić... Z lekkich i wielofunkcyjnych wózków doradzałabym Ci np. Mutsy Transporter lub chwalony tu bardzo przez dziewczyny Tutek Grander (choć osobiście na oczy go nie widziałam). Poczytaj sobie może na początek o tych modelach, pooglądaj w necie...

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja właśnie idę na ściąganie kamienia nazębnego i się cholernie boję. Pierwszy raz w życiu będę miała coś takiego robione, no ale nic to mus to mus.
Nie bój się! Ściąganie kamienia nie boli

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no wlasnie gdzies mi umknelo
To uśmiechaj się tu do dziewczyn. Ja linka nie mam, ale któraś na pewno zapisała
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:24   #1552
kapukat
Zakorzenienie

Maloka - no to nogi do góry i dzwoneczke do ręki co by Cię obsługiwano

Dziewczyny te które karmiły piersią mam pytanie - jutro niestety muszę jechać na badania krwi, niestety nie mogę ze sobą zabrać Adasia. I teraz moje pytanie, ponieważ jeżdzę autobusami nie wiem ile może mi zejśc, więc nie wiem jak powinnam ściągnąć mleko, żeby wystarczyło nim przyjadę - ale żebym miała też czym go karmić dzisiaj może mi ktoś pomóc?
Stary 2012-04-25, 16:31   #1553
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
Szyjka długa, ale żeby nie kusić przedwczesnego porodu mam zalecone leżenie ( wstawać tylko do toalety ). Ze względu na opuchnięcia nóg muszę codziennie mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i zapisywać w dzienniczku. Poza tym wyniki krwi mi się poprawiły i dostałam pochwałę za nie, że takie dobre w ciąży bliźniaczej ;-).

Gratulu ję

Gołabki się gotują,młody jje płatki z mlekiem a ja już drugi dzien prawie nic nie jem Nic mi się nie chce jeśc,zjadłam dzisiaj dwie parówki bułke rano i podjadam słonecznik tylko

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Kism więc czekamy na foto tylko nie rób tak jak Agata-obiecała i co

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-25, 16:34   #1554
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratki!
Szkoda, że aż tak restrykcyjne leżenie masz zalecone, skoro wszystko dobrze, ale wiadomo, że lepiej nie ryzykować, skoro tak lekarz zaleca... Miłego leżakowania w takim razie

Cytat:
Dziewczyny te które karmiły piersią mam pytanie - jutro niestety muszę jechać na badania krwi, niestety nie mogę ze sobą zabrać Adasia. I teraz moje pytanie, ponieważ jeżdzę autobusami nie wiem ile może mi zejśc, więc nie wiem jak powinnam ściągnąć mleko, żeby wystarczyło nim przyjadę - ale żebym miała też czym go karmić dzisiaj może mi ktoś pomóc?
Hm... Ja nie miałam takiej sytuacji, ale pierwsze co mi na myśl przychodzi, to ściagaj dziś po każdym karmieniu, czego tam Adaś nie doje, cokolwiek jeszcze poleci to ściągaj A na przyszłość warto mieć jakąś awaryjną porcję w zamrażalniku...

Uff, wreszcie Was dogoniłam
Ja się dziś luzuję bez wyrzutów sumienia! Przed południem sporo połaziłam, odebrałam wszystkie wyniki badań - mogę w końcu spokojnie iść rodzić Łudzę się dalej, że na dniach to nastąpi Wolę urodzić bobasa koło 3,5 a nie 4,5 kg... Od niedzieli mi się skurcze trochę uspokoiły, ale dziś znowu ciut więcej Liczę je jak nakręcona bez przerwy, choć nic mi to nie daje... Jak zaczną być regularne, to na pewno zauważę

Hehe, a właśnie pomyślałam, że może mi wystarczy tego luzowania, nogi odpoczęły, to może coś w domku porobię
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:42   #1555
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Maloka - no to nogi do góry i dzwoneczke do ręki co by Cię obsługiwano

Ja ściągałam z jednego cyca ponad 150ml.Więc przed wyjściem karmiłam z jednego a z drugiego ściągałam,jak przyszłam to miałam znowu pełno mleka.Ale słyszałam też o zamrażaniu maminego mleczka.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Gratki!

Uff, wreszcie Was dogoniłam
Ja się dziś luzuję bez wyrzutów sumienia! Przed południem sporo połaziłam, odebrałam wszystkie wyniki badań - mogę w końcu spokojnie iść rodzić Łudzę się dalej, że na dniach to nastąpi Wolę urodzić bobasa koło 3,5 a nie 4,5 kg... Od niedzieli mi się skurcze trochę uspokoiły, ale dziś znowu ciut więcej Liczę je jak nakręcona bez przerwy, choć nic mi to nie daje... Jak zaczną być regularne, to na pewno zauważę

Hehe, a właśnie pomyślałam, że może mi wystarczy tego luzowania, nogi odpoczęły, to może coś w domku porobię
A ja od jakiegos czasu nie mam skurczyBrzuch jak bolał tak boli Wczoraj znowu myslałam że to już-ale ucichło A mi juz się tak ciężko chodzi,nie wspominam o zakładaniu skarpetki-jakas katorga
Ale czuję jak obniżył mi się brzuch-mianowicie jak siedze czuje go na nogachjak męcze się z butami,skarpetkami,spodni ami wyraznie czuję główke na dole.Nie moge się doczekac

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-25, 16:45   #1556
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

super gratulacje

Cytat:
To uśmiechaj się tu do dziewczyn. Ja linka nie mam, ale któraś na pewno zapisała
No wlasnie Usmiecham sie do Was bardzo szeroko jesli ktoras ma zapisany link z pielegnacja siusiakow

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 17:04   #1557
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23230057
o to Wam chodzi ?

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-25 o 17:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 17:04   #1558
kapukat
Zakorzenienie

dziękuję Dziewczyny -
a tak apropos zamrożonego - to ja mam, ale na bardziej "awaryjną sytuację niż wyjście na badania krwi, tylko właśnie się boję że tam może trochę zejść, a Adaś jak pięknie pił co 3h albo co 2.5 - co dałoby mi spokojny przejazd w tą i spowrotem ale ostatnio w południe zaczyna jeśc co godzinę trzy razy i w takim wypadku nie jestem w stanie zdążyć na karmienie
Stary 2012-04-25, 17:13   #1559
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje kochana!!

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 17:21   #1560
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz przeglądam moją kartę i gin napisał po dzisiejszej wizycie: "główka balotuje nad wchodem". Wiecie co to oznacza??
to znaczy że nie wstawia się jeszcze do kanału rodnego wchód to taki wymiar,który zaczyna kanał rodny. jest to przestrzen między górnym brzegiem spojenia i przez wzgórek kości krzyzowej. bada się to w taki sposób,że lekarz kciukiem i palcem wskazującym łapie przez skórę główkę malucha i sprawdza czy się porusza. jeśli tak- balotuje,jeśli nie,wstawiła się do wchodu.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji.
Czasami Was podczytuję, żeby sobie sprawdzić, która już jest z maluszkiem... Gratuluję Wam - Kapukat, Śliweńka i Andzya!
A całej reszcie stale życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Mam wyniki sekcji.
Wad rozwojowych u Dawida nie stwierdzono. Wszelkie wady (płuc, mózgu, serca) wynikają raczej z obumarcia płodu.
Jeśli natomiast chodzi o łożysko, to niestety stwierdzono zawały czerwone i białe oraz - chyba - (nie umiem się dokładnie doczytać) krwiak w błonach płodowych. Rozległe zawały mogą być przyczyną obumarcia płodu. Więc chyba już wiemy.

Wszystko, co tu napisałam, jest moją interpretacją wyników, żaden lekarz nic mi jeszcze nie potwierdził. Siedzę od pół godziny na google i szukam. Jutro spytam o przyczynę takiego stanu rzeczy.[/QUOTE]
wygląda jakby łożysko było stare..wtedy sa białe zwapnienia. ale czemu nie zauważył krwiaka i złych przepływów przez łożysko..?

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości