|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
) i założyłam je raz, nadają się tylko do kosza... Wiszą mi w tyłku jakoś tak dziwnie. ![]() Też miałam zawsze w domu jakieś zwierzęta. Psy przeważnie mieliśmy kundelki jakieś przygarnięte, chomiki, świnki morskie, żółwie, a nawet jeż był. ![]() Teraz u moich rodziców mieszka beagle , którego ja wzięłam od koleżanki bo musiała za granicę wyjechac i nie chciała go brac. A kiedy sie do męża do bloku przeprowadzałam, to stwierdziłam, że piesiowi lepiej będzie jednak w domu z ogrodem, tym bardziej, że przywiązał się też do moich rodziców, a oni do niego. ![]() No i tato ma jeszcze duuże akwarium z rybkami. ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33768255] sliczne miałyscie dziewczyny te brzuchy pod koniec ciąży.ja jestem ciekawa jak bede wygladac w 9 miesiacu bo za cholere nie moge siebie zwizualizowac z takim wielkim brzusiem [/QUOTE]Ja też nie, tym bardziej że póki co mój brzuszek jest jeszcze mały. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że z mama wszystko bedzie dobrze.u mnie podobnie bo mój dziadek od 2 tygodni jest w szpitalu |
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Życzę mamci szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieje,że to nic poważnego.Gratuluję córci A ja zjadłam sobie filet śledziowy w pomidorach z puszki i poprawiłam mleczkiem z tubki waniliowym :brzyd al:.Byłam z mężem i synciem na dworku i brzuch mnie boli znowu .Ja już nie wiem co z tym brzuszkiem moim kłuje i boli całe podbrzusze. Nospa nie pomaga zbytnio
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Coraz nas więcej mamusie! Wszystkie nowe koleżanki obyście się u nas zadomowiły i zdrowo rosły![]() Kooooooooooooncziiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiii wróóóóóóóóóóóóóóciiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiłłłłlaa aaaaaaaaaaaaśśśśśśśśśśśś! !!!!!!! Ależ się ucieszyłam, jak zobaczyłam wpis od ciebie!!! strasznie się tu o ciebie zamartwiałyśmy, no ale dobrze, że jesteś spowrotem z nami i przekaż swojej dziewczynce, żeby więcej cioć z forum i mamusi tak nie straszyła i nie spieszyła się na ten świat, bo jeszcze podrosnąć musi. Piękne macie zwierzaki dziewczyny, ja też bym chciała pieska, no ale my w bloku mieszkamy i szkoda mi męczyć zwierzaka, bo by prawie cały dzień musiał sam w mieszkaniu siedzieć, więc póki domu nie będzie to i psiaka niet. Ja mam też uczulenie na kotki i pieski, ale odkąd jestem z moim mężem, czyli jakieś 9 lat i jeżdżę do jego rodzinnego domu na wieś a tam i owczarek niemiecki i 5 kotów, to jakoś coraz mniej przy każdej wizycie mi ta alergia dokucza, więc mając zwierza można się na niego odczulić. Ja na razie na allegro żadnego ciucha nie zamawiałam, bo właśnie się boję, że z rozmiarem nie trafię, albo się okaże, że fason "nie twarzowy" i co ja z tym później zrobię? A co do cen ciuchów dla ciężarnych w sklepach, to też myślę, że to jakiś koszmar jest. Niech tylko tunika ma przydomek "ciążowa" i już dwa razy tyle kosztuje co normalna bez przydomka, więc staram się szukać takich w normalnych sklepach tylko luźniejszych w brzuszku lub odcinanych pod biustem. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Niegrzeczna gratuluję córeczki! I oby mamcia szybko do zdrowia wracała! |
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje kochane za gratulacje
a z mama niewiem kiedy wyjdzie bo jutro bedzie miec usuwany guzek na piersi, bardzo sie martwie o nia ( 2 lata temu byla na mammografi i nic nie wykrylo a w tym roku poszla i widzicie ehh..ale dobrze ze tak wczesnie to wykryli..kontaktujemy sie tylko telefonicznie bo do Poznania mam 120 km.. autem sama nie pojade .. pociagiem to juz wogole mnie tam wytrzesie zreszta nie pozwolilaby mi na to
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Popieram
Cytat:
A z mamą na pewno będzie dobrze. Ja też miałam guzek usuwany, łagodny nowotwór, już z 8 lat temu. Do tej pory wszystko jest dobrze. Tak więc proszę być dobrej myśli |
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
a ja to sierota mega jestem
Prawie zapomniałam się wam pochwalić, że dzisiaj poczułam pierwszy raz wyraźnie mojego maluszka Kopniak to to jeszcze nie był, ale gdzieś mi się tak wypinał z lewego boczku, bo wyraźnie poczułam tak od środka nacisk a później tak na środku poniżej pępka Mam nadzieję, że teraz z każdym dniem będzie się mocniej ruszało moje dzieciątko żeby i mąż mógł dotknąć sobie i poczuć a nie tylko ja od środka. |
|
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Konto usunięte
|
Doświadczone Mamuśki czy używałyscie dla swoich maleństw takiej szczoteczki?http://www.blizejciebie.pl/szczotecz...40,1936,1#opis
|
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Niegrzeczna gratuluję córci. I
za mamę. Z moją przeżywałam to samo kilka lat temu, z tym, że miała mięśniaki na macicy. Teraz jest ok. Ale wiem ile strachu i nerwów to kosztuje.Muminek Bafi, Tamlin śliczne brzuszki, a jaka radość w oczach. No i zawartość brzuszka też cudna. Moja zawartość w końcu dała koncert. Tylko ciągle robi to dość nisko, poniżej linii majtek i koniec kropka. Ufff... Kalpana spodnie rzeczywiście za duże, ale ze zwężeniem nie powinno być problemu. Lidka, Angel za pierwszego prawdziwego kopniaczka.Anusia mnie też dziś brzusio bolał, zjadłam nospę i trochę przeszło, ale czuję jak nisko mam brzuch. Odpoczywaj Kochana
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33772735]Doświadczone Mamuśki czy używałyscie dla swoich maleństw takiej szczoteczki?http://www.blizejciebie.pl/szczotecz...40,1936,1#opis[/QUOTE]
Tak używałam w czasie ząbkowania, masaże taka szczoteczka przynosiły spora ulgę.
|
#2294 |
|
Konto usunięte
|
o kurna umycie wanny to już za duży wysiłek dla mnie
brzusio protestujedzięki sojka Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-25 o 20:44 |
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33772735]Doświadczone Mamuśki czy używałyscie dla swoich maleństw takiej szczoteczki?http://www.blizejciebie.pl/szczotecz...40,1936,1#opis[/QUOTE]
Ja nie używałam i nawet nie wycierałam dziąsełek pieluszką jak niektórzy radzą.Co prawda małemu psują się teraz mleczaki,ale to z racji jedzenia słodyczy i wcześniejszej niechęci do mycia zębów niegrzeczna gratuluję córuni! współczuje,ze tak wyszło z mamą zaraz po Waszym ślubie,ale będzie dobrze
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
myśmy używali, ale u nas się niespecjalnie sprawdziła, dość szybko przeszliśmy do zwykłej szczoteczki
|
|
#2297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
katarzinka dzięki.tak czy siak kupie.zobaczymy czy sie sprawdzi Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-25 o 20:50 |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
ja na dzisiaj dobranockam dziewczynki, więc słodkich snów!
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawdę był cudny.Podobnie u moich rodziców Pikuś,ale on już miał swoje lata(a psu się liczy podwójnie podobno,tak słyszałam)siedział przed swoją budą i nagle się przewrócił i po psie... Moja teściowa ma yorka Figę i jak Jurek zobaczy innego yorka to mówi: O!brat Figi Zaraz wstawie mój brzuch sprzed 5lat jak uda mi się zeskanować Choco leczymy,nawet ostatnio pisałam tu na forum jak dał noge od dentystki i wskoczył sam do windy,bo ja nie zdążyłam za nim.Już nie był taki odważny.A miał robione kanałowo,bez znieczulenia i ma zieloną plombe
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-25 o 21:02 |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem,że najlepiej to wyleżeć,ale wiesz czy dziecku nie zawse się da
. Jak mąż jest w domku to mogę leżeć i nic nie robić,ale jak jest w pracy to jednak musze![]() Cytat:
. Ale na pewno wszystko będzie dobrze[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33772735]Doświadczone Mamuśki czy używałyscie dla swoich maleństw takiej szczoteczki?http://www.blizejciebie.pl/szczotecz...40,1936,1#opis[/QUOTE] Ja nie używałam takiej szczoteczki tylko normalnej .[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33773346]a leczycie małemu te mleczaki bo słyszałam ze je sie leczy normalnie jak stałe katarzinka dzięki.tak czy siak kupie.zobaczymy czy sie sprawdzi[/QUOTE] Kochana nie wiem kiedy się leczy,ale ja na pewno będe jak zacznie się coś z Nimi dziać. Żeby miał ładne ząbki a nie czarne i popsute ale mój malutek ma dopiero dwa latka . Zęby ma prawie wszystkie,myje je od jakiś 8 miesięcy już,a jednak zaczyna mu się pruchnica i własnie jutro ma wizyte u dentysty. Zainpregnuje mu ząbki,żeby pruchnica nie postępowała .Mam nadzieje,że będzie miał zdrowe . Jutro mam też wizyte z małym u jego pediatry,bo chyba obie gdzies pupcie przeziębił,bo sika co 15 min normalnie. Nie nosi już pieluszek od 4 miesięcy,ale czasami nie nadąży na nocnik dolecieć. I na noc zakładam mu jeszcze pieluszkę,a ostatnio wstaje z całkowicie zlaną. Nie może utrzymac siuśków. Nic nie wskazuje na to,żeby go to bolało,ale martwie się,bo nigdy tak nie miał i na pewno to nie jest normalne .Zobaczymy jutro na wizycie ![]() Ale jestem padnięta..masakra jak mi się oczy kleją;|
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-25 o 21:14 |
|
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez juz odpadam...
Dobraboc
|
|
|
|
#2302 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
zaczely mi sie zajecia i jeszcze mam zalegle zaliczenie tak wiec wpadam tylko na chwilke wieczorkiem albo rano i patrze co tam naskrobalyscie.
ale piekne pieski!! ja tez kocham zwierzaki i te ich cudne oczeta. mam patanie co do tych ruchow: to jak wy to czujecie? denerwuje mnie ten opis ze to motylki w brzuchu bo kazdy tak gada i wszedzie tak pisze ale moim zdaniem to nie sa motylko w brzuchu tylko tak jak by woda mi chlupala w brzuchu. i nie wiem w koncu suma sumarum czy to to czy moze moje jelita. dowiedzialam sie ze ze wzgledu na ciaze moge dostac z powrotem pieniadze za semestr. a ze to jest 500eur to to zrobilam. ale semestr trwa do 30.09. tak wiec do tego czasu musze urodzic i im przyniesc papier. a termin mam na 27.09. troche na granicy i teraz mam stresa czy sie wyrobie bo jak nie to i tak bede musiala pozniej zaplacic im jeszcze raz to 500 eur. troche to zagmatwane ale mam nadzieje ze zrozumiale. do mamus co rodzily: jak u was wygladalo to z terminem i w ktorym tc rodzilyscie? macie jakies sprawdzone sposoby na przyspieszenie pozniej. ?
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się buzia cieszyła z tego powodu. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero co położyłam synka spać i sama też zaraz uciekam,jeszcze patrze na Porodówkę w TLC.
Oto mój bębenek w dniu porodu(tylko rok nie przestawiony),był 2007rok,następne synuś przy badaniu i ost.ma już 2dni. Dobrej nocki Kochane.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-25 o 22:14 |
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
o kurde te wielkosci brzuchow mnie przerazaja! ja mysle ze moj teraz juz jest duzy a on dopiero bedzie duzy! nie moge sobie tego jakos na chwile obecna wyobrazic.
|
#2307 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciekawa jestem, może w przyszłym miesiącu sobie taką sprezentuje ![]() Cytat:
. A w drugim, w którym kupiłam to najmniejszy rozmiar to niby S, ale wiszą jak jakieś wory ![]() Cytat:
Ja na szczęście mam kochaną ciocię Cytat:
. Rozmawiamy o tym ile, co kosztuje i dotarło, że latem to się przepierze, i raz dwa wyschnie ![]() Moje też tak wisiały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie.. Witamy |
||||||
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synek ważył 3700(ja tyle samo)a przytyłam 11czy 13kg,najpierw schudłam 6 przy wymiotach. Dobra teraz to już idę w kimono.Pa!
|
|
#2309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tamlin - śliczna ta Twoja Luna ![]() Cytat:
Cytat:
.Moja się nie zaczepia, ma zlewkę na inne psiaki. Jak jakiś mniejszy się na Nią rzuca to staje nad i przydusza. Na szczęście jeszcze żadnego jeszcze nie udusiła Natomiast ostatnio Bidulka goniła kota.. I zwichnęła łapkę ![]() Śliczna zawartość Kate - Też myślałam, że będzie mniej dresowa, ale w sumie spodziewałam się czegoś podobnego, bo na sylwestra zakupiłam taką miniówkę w new yorkerze - miodowa. I właśnie też była taka dresowa, ale super. Do wylatania Cytat:
. Musiały być z Nim przeboje, ale tak słodkoo ![]() niegrzeczna - mam nadzieje, że z mamą będzie okej. I gratuluję córeczki ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- axxxa - Mi Doktorek, jak pytał się o ruchy, to użył: 'bulgotanie, smeranie' . Więc może tak sobie dopasuj do swoich 'objawów'? ![]() Kate - śliczy Wasz Bąbelek |
||||
|
|
|
#2310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczoraj mąż zapakował mnie do łózka i spędziliśmy cały wieczór przed tv .. nie wiem kiedy zasnęłam ... ale wiem kiedy się obudziłam dzisiaj samopoczucie fajne ![]() pogoda dopisuje, piękne słoneczko, orzeźwiające powietrze i śpiewające ptaszki ... matura jak nic tuż tuż ... muszę do parku kasztany lecieć zobaczyć Cytat:
Cytat:
jejku wyglądasz zjawiskowo zresztą śliczna z Ciebie kobita ![]() Cytat:
ja tez zajadałam się tortillą wszamałam jedną i padłam jak krótka jestem gratuluję kopniaczka ...urocze i niezapomniane uczucie Cytat:
Niegrzeczna zdrówka dla mamci i gratuluję córci Cytat:
dziękuje kobitko ... jak wszystkim mamusią trzymającym za nas kciuki ja tez tęskniłam za pobudkami i klachaniem z Wami ....ale już jezdem co do all ja kupiłam jedne legginsy za śmieszne 14 zł zobaczymy czy nadadzą się na wyjście do ludzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

) i założyłam je raz, nadają się tylko do kosza... Wiszą mi w tyłku jakoś tak dziwnie. 

. Życzę mamci szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieje,że to nic poważnego.
.
obyście się u nas zadomowiły i zdrowo rosły

za mamę. Z moją przeżywałam to samo kilka lat temu, z tym, że miała mięśniaki na macicy. Teraz jest ok. Ale wiem ile strachu i nerwów to kosztuje.
za pierwszego prawdziwego kopniaczka.
brzusio protestuje

. A w drugim, w którym kupiłam to najmniejszy rozmiar to niby S, ale wiszą jak jakieś wory 
W każdym razie.. Witamy
takie co cale życie w zamknieciu w piwnicy spedzily, bez konaktu z czlowiekiem (tyle co jedzenie przyniosl) no naprawde aż serce sciska