|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Czesc Mamusie. Od wczoraj nadrabiam zaleglosci i wkoncu nadrobilam
. U nas wsumie nic nowego, nic do pomarudzenia, nic do chwalenia. Pogoda doCzubasku jak po probnej?? |
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hej Dziewczyny!
Czytam Wasz wątek regularnie od ponad połowy ciąży, aż w końcu postanowiłam napisać. 16 stycznia zostałam mamą malutkiej Joasi, a w zeszłym tygodniu minęły już 3 miesiące! Sama przechodzę przez to wszystko, o czym rozmawiacie - szczepienia, pleśniawki, kołysanie, usypianie, karmienie.. Mała waży teraz nieco poniżej 6 kg (nie mam wagi dziecięcej, ale jak ważę się z nią i bez niej, to wychodzi różnica około 5,8 kg ) Jest raczej spokojna, ale i tak dwa razy w nocy budzi się na jedzonko. Także do przesypiania nocki jest nam jeszcze daleko...Pozdrawiam Was wszystkie!
|
|
|
|
#4053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam taką tylko że fioletową ![]() http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...278999778.html nówka sztuka kosztuje 55zł więc nie aż tak drogo. Druga próba zachustowania małego udala mi się znakomicie ![]() Siedział tak jak powinien i materiał super do niego przylegał. To wiązanie nie jest aż takie trudne. Ważne żeby dobrze przyciągnąć materiał. A jak ludzie się na mnie patrzyli na dworze, jedno dziecię w chuście, drugie maszerujace na nogach ![]() co do filmiku jak wiązać chustę to proszę: http://www.youtube.com/watch?v=F1zc_...25DBAA2877CB80 Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-04-25 o 20:06 |
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisz cos wiecej osobie i czemu sie szybciej nie odezwalas??
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Michu od godziny śpi, dziś padł expresowo ale to też chyba przez pogodę
ja właśnie zjadłam kolacyjkę - tatara- no już taką miałam ochotę że musiałam go sobie zrobić ![]() byłam dziś odebrać reklamówkę ciuszków dla Majkelka od koleżanki no więc aż mi szczena opadła jak zobaczyłam ile ona tego wpakowała w tą siate , jedna tura już się pierze druga czeka na swoją kolej pełno spodni jeansowych i z materiału , bodziaki z dł rękawkiem i krótkim, 2 fajne kurteczki które się przydadzą akurat na wyjazd bo nad morzem na bank będzi ezimnawy wiatr a one takie fajne ciepłe z kapocą to akurat, czapeczki, buciki, bluzeczki ehhhhhhhhhhhhh no od gnoma i trochę tego ![]() wierzyc mi sie nie chce że jeszcze tylko 2 dni i jedziemy a jeszcze w pt mam na 16 ginekologa więc od niego szybko do domu fader po nas przyjeżdza a w sobote z ranca wyruszamy jak tylko majki wstanie i zje śniadanko czyli gdzieś koło 8 pojedziemy bo mały się o 6 już budzi
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
dobrze się trzyma, jak dla mnie ok. Wiąże się ok, całkiem dobrze się dociąga. Mnie było łatwo wsadzić tam małego, on dobrze siedział.
I różnica jaka mnie uderzyła między chustą a nosidłem (bo nosidło też mam, ale z takich tańszych i też próbowałam w nim nosić małego): to w chuście nie czuje się prawie ciężaru dziecka i jest o wiele wygodniej ![]() jak ktoś ma kasę to może zaszaleć i kupić chustę za 3 stówy, dla przeciętniaków jak ja zostaje taka tańsza chusta calkiem w porządku
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miło, ze w koncu się zdecydowałaś na dołączenie do nas ![]() Moja córcia też ma na imię Joasia To dzisiaj rzadkie imię
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co lepszy materiał czy co?
|
|
#4060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale pewnie tak jak piszesz, materiał, firma..... |
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za info
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy jest sens kupować tą chustę. Mała śpi fajnie , trochę ją ponoszę na rękach i jest zadowolona, mam tez czas cos porobic , bo jest w miarę spokojna, a na spacery i tak chodzimy z wózkiem.
Chodzicie na spacery z dziecmi w chutach czy raczej tak w poblizu domu i po domu? Do jakiego wieku lub ciężaru dziecka mozna je nosic w chuscie? Tyle ile da sie rade udzwignac? Dostałam ciuszki dla Lilki, pelno sukienek Fajnie, bo nie ma za duzo ich.Na macie edukacyjnej jest u mnie napisane 6+, tz, ze jest przeznaczona dla dzieci powyzej 6 miesiaca? Lilka ma 2.5 miesiąca. Jakos wielce sie na niej nie bawi, ale rozgląda sie , ogląda zabawki i uspokaja sie na niej. A i jeszcze jedno, diętę można rozszerzać jak dziecko skonczy 4 miesiac tak ? Czyli jak bedzie sie zaczynał 5? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-25 o 20:59 |
|
|
|
#4064 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wózek zarąbisty ![]() Cytat:
ale rozwaliła mnie ciotka - siostra teściowej. Pytała mnie czy smaruję małą czymś po kąpieli a ja do niej że tak czasami oliwką a czasami kremem a ta do mnie że nie że jej chodzi o to czy smaruję młodą spirytusem Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
pooglądałam te filmiki
wcale to proste nie jest ) ja bym się bała, ze w czasie wiązania mi dziecko upadnie czy cos... szczególnie jak będzie się wściekał, ze cos z nim robię
|
|
|
|
#4066 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Postaraj się jakoś zacisnąć zęby, koniecznie posłuchaj dziewczyn odnośnie wizyty u innego lekarza ![]() Głowa do góry i trzeba działać, będzie dobrze Cytat:
![]() Ceny są różne i duże i małe, ale na pewno okazji dużo - jak się wie gdzie poszukać i jak się trafią oczywiście. Warto przyjechać, bo na allegro ciężko po takich cenach wylicytować nawet ![]() Oooo, dziękuję Ci ślicznie! Pewnie, że zdążyłaś Cytat:
Po ćwiczonkach zawsze lepiej. Muszę sobie jeszcze ze dwa razy Zawitkowskiego obejrzeć i stosować wszystko po kolei A masaż "Szantala" (nie wiem jak się pisze) robisz Wojtusiowi?(masakra, mój pierwszy -ok, drugi, ale pierwszy supoer poważny - facet miał tak na imię A, no i ... w marcu się do mnie odezwał i nawet się spotkaliśmy po... 9 latach. Musiałam teraz aż policzyć jeny
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Aha i coś z historii z serii zabiję męża
![]() Dziś moja starsza córka miała zajęcia taneczne na 16.30 z młodą miał zostać mąż. O 13 wzięłam młodą nakarmiłam i poszłam na spacer. O 15.30 mówię mężowi żeby szedł po nią na dwór (bo została z teściem bo spała jeszcze) bo muszę jej dać cyca. No i on ją przyniósł i mi mówi całkiem poważnie - Ty to mi chyba na złość robisz. Ja w szoku bo nie wiem o co mu chodzi a ten mnie uświadamia że robię mu na złość bo zawsze jak on ma zostać z małą (a zostaje 2 razy w tygodniu przez aż godzinę! jak idę ze starszą na tańce) to ona nie śpi ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- A dziś mi mama dzwoniła że synek od znajomej urodzony na początku lutego leży w szpitalu na obustronne zapalenie uszu Ponoć strasznie płakał przez 2 dni całymi dniami i pojechali do lekarza szybko antybiotyk ale chyba nie pomógł i po dwóchdniach do szpitala lekarz stwierdził że to z mleka
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za poprawę, za wózio i za matkę rzecz jasna
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... gadam z tż na gg i rozmawiamy o chustach....
tż pisze: " ty ta chusta czerwona ma 70 kg udzwigu wiesz?"
|
#4070 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I w sumie chyba ma racje, bo u kogos to bardzo mi sie podoba, ale nie wiem czy sama bym uzywala![]() Cytat:
Teraz jak juz bedzie cieplo, to mysle, ze bedzie mi sie to zdarzalo coraz czesciej![]() I zakochalam sie we wlosach Twojego rozesmianego dziecka Cytat:
![]() Co do rozszerzania diety, to tak jak piszesz po 4 miesiacu tzn. jak juz 5 sie zacznie Tylko jesli karmisz (.) to poczekaj do skonczenia 5 z tym nie ma sie co spieszyc.----------------- Dziecie moje spi,a ja wcinam popcorn, pije redsika i ogladam z Tz polfinal ligi mistrzów ![]() A jutro jedziemy do zoo, pokazac Nikosiowi małpki
|
|
#4071 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() zwariowalas ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Badz dzielna i mam nadzieje, ze jak najpredzej Amelka zacznie normalnie jesc ![]() Cytat:
Co do pieluszki na glowie, to zes wymyslila z ta Zielona Mila A idz Ty, to przeciez taki slodki widok Ja tam nie moge sie przestac smiac, jak slysze szmotanine w lozeczku, pozniej raptem zapada cisza, zagladam, a tam jasnie panicz Jasiek z pielucha na glowie, tylko lapki mu wystaja. Raz to nic nie bylo widac, tak sie opatulil ![]() My wrocilismy z factory outlet, ale nie jestem zadowolona z zakupow. Jakos tak...nie wiem... bralam to, co tak naprawde niepotrzebne, tylko dlatego, zeby sobie poprawic humor. I co, i Reszte pozniej, bo Dzon glodny.
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
Nie no, wiecie co? To są jaja normalnie, bo pozaznaczałam kilka postów do cytowania i daję odpowiedz, a tu nic nie ma!!! Tylko ostatni jeden, ale się zdenerwowałam no :/ Aż się wykąpać pójdę pffff!
Agatekzai .je.biste te chusty, tylko bym wiązać nie umiała hehe, a tż myśli, że pewnie każesz mu się nosić w niej do lasu jak do 70kg udźwigu - e to jeszcze i Kinia się załapie z Tobą i koty i coś jeszcze dopchniecie
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby ciągle wózka nie wyciągać ![]() Marzy mi się ta chusta ehh tż też się spodobała i chcemy zakupić ![]() Boroo joo wiązać byś nie umiała tu masz pokazane jak zrobić a mój tż waży koło 85... przytyło mu się i wygląda teraz normalnie jak chłop
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-25 o 21:51 |
|
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
ja nie ale moja kolezanka stosowala i maly niby kupki mial lepsze, ale mial uczulenie na to mleko, a ta kolezanka poszla do pediatry i ona przepisala malemu jakis proszek przed mlekiem i nie ma wcale zaparc
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- witaj serdecznie wsrod mamusiek moje dziecie ma 2,5 miesiaca i budzi sie duuuzo w nocy i tak kocham tego mojego jasia
|
#4075 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak, jak skończy 4 miesiąc, czyli zacznie 5 |
|||
|
|
|
#4076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() różnią sie materiałem -najtansze bawełniane,bywają z bambusem,kaszmirem,lnem itd. to wszystko podnosi cenę ,druga sprawa to to,ze chusta tkana powinna miec splot skosnokrzyżowy,który pozwala na dobe dociaganie,układanie się chusty itd. elastyki są fajne,ale przy większym dziecku czuć bardziej ciężar,z resztą chyba nawet producent zastrzega niższa niz przy tkanych wagę dziecka.. Nosidło moze byc wygodne tak jak chusta,pod warunkiem,ze jest ergonomiczne.
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a przy wkładaniu dziecka w chustę zawsze może cię ktoś asekurować, póki wprawy nie nabierzesz |
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuski!
Sandra Haniula, widziałam u Lenki na zdj w klubie opaskę, mam głupie pytanie gdzie takie malutkie opaski można kupić cooo??![]() Byłam dziś na uczelni, zdałam kolejny egzamin z zaległej zimowej sesji, zostały mi jeszcze 4 wpisy z 11. Jak się z tym ogarnę do połowy maja( bo tyle czasu wyprosiłam u dziekana) to zacznie się sesja letnia ;-) Mała śpi, ja przed chwilą wylałam na siebie herbatkę malinową i wszystko co miałam na sobie pomoczone
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

. U nas wsumie nic nowego, nic do pomarudzenia, nic do chwalenia. Pogoda do
) Jest raczej spokojna, ale i tak dwa razy w nocy budzi się na jedzonko. Także do przesypiania nocki jest nam jeszcze daleko...
wiązanie wydaje się być proste -bardzo bym chciała mieć coś takiego, bo bym więcej w domu zrobiła... a tak pff... droga jest i to mnie przeraża 

co lepszy materiał czy co?

dziękuję za info 

długością czy co
zataz pora kąpieli, a ona śpi, ciekawe jaka bedzie noc 

przytyło mu się i wygląda teraz normalnie jak chłop