|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziewczyny gratuluje Wam udanych wizyt
![]() nie moge w to uwierzyc,ze tyle juz jestesmy ze soba na forum i jeszcze bardziej,ze zaraz zaczniemy sie hurtowo rozpakowywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
przyjme jakies dolegliwosci, ale zeby byly one powiazane z zapowiadajacym sie szybko porodem
![]() a co do przemyslen- to chyba kazda z nas sie boi jak tz podola i jak my sobie damy rade... Wkoncu niektore z nas zostana poraz pierwszy mamami ![]() Licze, ze moje dziecie bedzie tak spokojniutkie jak w moim brzuchu ![]() a tak naprawde chce zeby wylazil bo sie rusza tyle co nic,,, no ale wczoraj to serudzko sprawdzal i jest wsyztko ok... Moze on taki ogolnie niemrawy bedzie?! nie wiem...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-25 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() codziennie z rana będę teraz wyglądać kolejnych ![]() a ja w sumie ostatnia ![]() ![]()
#1624 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Możesz np zaczać oglądać sobie projekty domów ![]() ja nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() no i teraz nie wiem jak to rozwiazać... chyba sobie sami kupimy, a jak chcą to niech zwracają kasę ![]() Gaabbi - no nie trzymaj nas w niepewności... co tam , jak tam ??!! ?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie o chusty czy ćwiczycie wiązania teraz z dużym brzuchem i np używacie misia jako modelu dziecka (tak radzą w instrukcji) i czy to Wam wychodzi ![]() ![]() ![]() I jeszcze Anulka - czy nasz doktorek robi Ci w czasie usg badanie przepływów? Bo ja jakos specjalnie nie kojarze ![]() Gratuluje udanych wizyt - Libretka, Clauudik życzę powodzenia ![]() Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-25 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
hehe nie dziekuje, mam chora tarczyce, nie chce jeszcze jakis cukrzyc
![]() Przyjme bole pachwin, ostre skurcze prowadzace do szybkiego, bezbolesnego porodu :P Najlepiej przed weekendem majowym :P
#1628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1629 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1631 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny a przed porodem to nawet wskazane! naturalne prostaglandyny pobudzają szyjkę do rozwierania.. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Mamusie ja uciekam. Muszę rozwiesić jeszcze jedno pranie, ubrać pościel, ogarnąć kuchnię i już mogę spać ![]() Dobranoc ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pisałyśmu ostatnio o antykoncepcji - wyobraźcie sobie że u nas położna na sr mówiła że spotkała już sporo dziewczyn co przychodziły na kontrolę 6 tygodni po porodzie i dowiadywały się że są w ciąży!! nieźle nie? ![]() ![]() masz racje kapukat, my tutaj nie doczekałybyśmy się na lepszą pogode. u mnie dziś totalna deprecha, pada od rana, 4st na zewn i nie zapowiada się żeby było lepiej... kiepsko widzę to lato... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dołączam się do pytania ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Rozeznanie
|
Dziecie mi się w brzuchu rozpycha chyba trzeba sie położyć, jutro trzeba do lekarza iść ale mi się nie chce.. ;( gdyby nie ten długi weekend to bym nie szła jeszcze ;/
szwagierki chcą nam sprezentować coś dla dziecka, nie ubranka... no to wymyśliły pościel i materac do łóżka - miałam nadzieję sama zadecydować w czym moje dziecko będzie spało i pewnie tak zrobię (bo w końcu ciuszki dostanę) zresztą jak patrzę na ceny łóżeczek i uświadamiam sobie jak długo ja w swoim spałam to nie wiem czy nie kupić ![]() ja wiem, że być może jestem niewdzięczna bo te siostry tż tyle chcą nam pomóc, dać a ja się nie cieszę i nie chcę żeby później nie było że tyle mi dali ;( bo wiem, że nie każdą z nich na to stać i wiadomo teraz jest dobrze, ale co będzie później nie wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Rozeznanie
|
No jakby się zdarzyło to drugi poród też musiałby być cc. Chodzi też o to że za krótki odstęp czasu żeby rodzić naturalnie. Ta rana po cc może nie wytrzymać takiego wysiłku jakim jest sn.
#1636 |
Wtajemniczenie
|
Jestem.
Nie wiem, czy dzisiaj dam radę Was nadrobić, bo jestem padnięta. Pojechałam na wizytę na 17tą, a weszłam do gabinetu o 19tej ![]() Jak już wspominałam, dzisiaj miałam mega twardnienia brzucha non stop. Zajechałam do ginki i już przy mierzeniu ciśnienia wyszło, że tętno mam 126 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hania waży 2- 2,2kg ![]() Ze względu na lekko wysokie ciśnienie i trzeci trymestr ciąży, muszę mierzyć i zapisywać dwa razy dziennie ciśnienie. Pytałam o tą chorobę na c (znowu zapomniałam nazwy) i dostałam skierowanie na badanie. W sumie nic więcej się nie dowiedziałam, jak tylko to, że można zrobić to badanie ![]() Pytałam o pobieranie krwi pępowinowej i moja ginka mówi, że różne są opinie na ten temat, ale jeśli kogoś koszty nie przerażają, to ona by doradzała, żeby to zrobić.. Pytałam o cegłówki ![]() ![]() To chyba tyle. Stres miałam dzisiaj przeogromny. Jeszcze nigdy tak się nie stresowałam wizytą. Normalnie cała się trzęsłam przy badaniu ktg...do teraz się trzęsę. Chciało mi się płakać. I jak to opanować ![]() Przepraszam za tak chaotycznego posta, ale chciałam Wam napisać możliwie wszystko, a jestem tak zmęczona, że chyba zdania klecę byle jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wizyta udana! I co bedziecie sie decydowac na popieranie krwi z pepowiny? Jak sie dobrze orientuje kosztuje cos ponad 2tyg a roczne utrzymanie 400zl .. Pytam bo sama sie nad tym zastanawiam ...
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja generalnie uważam, że jakieś ubezpieczenie na życie warto mieć, takie grupowe z pracy najczęściej są korzystniejsze od indywidualnych, więc też takowe z mężem posiadamy. Cytat:
![]() Oj, dziewczyny, strasznie się opierniczamy z tymi porodami ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
Raczej się zdecydujemy. Tak, koszt jednorazowy to ok. 2tys zł (chyba trochę ponad), a przechowywanie to ok. 450zł rocznie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na stres nie wiem, co jeszcze mogłabyś poradzić. Skoro szydełkowanie w ostatnim okresie przyniosło ogólnie poprawę, to może kontynuuj ten trend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Rozeznanie
|
ide się polozyć, jakoś nie mam sil, ten ból mnie troche przestraszyl, no i jak zwykle doszlo na noc zwiększone cofanie się pokarmu, chociaż jadlam o 18 ostatni posilek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko jest ok a jak sama napisałaś nawet lepiej,więc głowa do góry i No Stres ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Kurna co tu taka cisza ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Rozeznanie
|
ja oglądam wózki i łóżeczka, że też to dziecko nie mogłoby od razu chodzić? ja już nic nie wiem... chyba czas do łóżka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ja też już uciekam, do jutra mamuśki! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że wizyty wyszły pomyślnie
![]() ![]()
#1649 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie tylko po cesarce powinno się odczekać przynajmniej rok przed zajściem w kolejną ciążę. Trzeba dać naszemu ciału czas na zregenerowanie się - ciąża to ogromny wysiłek dla organizmu. Tu nie chodzi o sam poród tylko o to, ze jednak musimy wyhodować małego człowieka przez 9 miesięcy w sobie
![]() Aga_bre - przy parciu myślałam, że zejdę z bólu, rozwieranie do 10 cm - spoko ![]()
#1650 |
Wtajemniczenie
|
wpadlam tylko pogratulowac Waszych wizyt
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.