|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziewczyny gratuluje Wam udanych wizyt
![]() nie moge w to uwierzyc,ze tyle juz jestesmy ze soba na forum i jeszcze bardziej,ze zaraz zaczniemy sie hurtowo rozpakowywac
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
przyjme jakies dolegliwosci, ale zeby byly one powiazane z zapowiadajacym sie szybko porodem
![]() a co do przemyslen- to chyba kazda z nas sie boi jak tz podola i jak my sobie damy rade... Wkoncu niektore z nas zostana poraz pierwszy mamami )Licze, ze moje dziecie bedzie tak spokojniutkie jak w moim brzuchu )a tak naprawde chce zeby wylazil bo sie rusza tyle co nic,,, no ale wczoraj to serudzko sprawdzal i jest wsyztko ok... Moze on taki ogolnie niemrawy bedzie?! nie wiem...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-25 o 20:58 |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
to się porody zapowiadają ![]() codziennie z rana będę teraz wyglądać kolejnych ![]() a ja w sumie ostatnia i prześladuje mnie myśl, że maluch się nie ustawi tak jak powinien, a druga to to że zacznę rodzić w czasie największego "balaganu" we Wro czyli wtedy kiedy będzie mecz na EURO
|
#1624 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kto wie, albo szydełkowanie Możesz np zaczać oglądać sobie projekty domów albo zastanawiać się nad tym jaki miałby on być, troszkę poplanować, odciągnąć myśli od ceglowek i leżenia. ja nie pamiętam Cytat:
no i teraz nie wiem jak to rozwiazać... chyba sobie sami kupimy, a jak chcą to niech zwracają kasę nie będę się na nich oglądać bo w koncu to się obudzimy z ręką w nocniku. Gaabbi - no nie trzymaj nas w niepewności... co tam , jak tam ??!! ?? |
|||
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żadnych zakazów nie dostałam, więc nie wiem czy nie zacząć się ozczędzać - to dopiero skończone 35 tc. jeszcze ze 2 -3 dobrze byłoby pochodzić. A jak myślisz - czy mogę się spokojnie seksić, jeśli ta główka jest tak nisko ![]() Cytat:
Mam pytanie o chusty czy ćwiczycie wiązania teraz z dużym brzuchem i np używacie misia jako modelu dziecka (tak radzą w instrukcji) i czy to Wam wychodzi bo ja chyba jestem za gruba i jakoś nie wyobrażam sobie dziecka tak wciśniętego albo ja źle wiąże, albo przez duży brzuch nie moge tego zrobić jak należy ![]() I jeszcze Anulka - czy nasz doktorek robi Ci w czasie usg badanie przepływów? Bo ja jakos specjalnie nie kojarze wydaje mi się zawsze tylko mierzy. Gratuluje udanych wizyt - Libretka, Clauudik życzę powodzenia Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-25 o 21:11 |
||
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie dziekuje, mam chora tarczyce, nie chce jeszcze jakis cukrzyc
:PPrzyjme bole pachwin, ostre skurcze prowadzace do szybkiego, bezbolesnego porodu :P Najlepiej przed weekendem majowym :P
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że wszystko ok
|
|
#1629 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niech już się rozkręca!! Cytat:
Czekaj, czekaj a my razem z Tobą. ![]() Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam myślę,że jeśli lekarz nie zabronił to nie ma przeciwwskazań to możecie dziewczyny a przed porodem to nawet wskazane! naturalne prostaglandyny pobudzają szyjkę do rozwierania..
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Mamusie ja uciekam. Muszę rozwiesić jeszcze jedno pranie, ubrać pościel, ogarnąć kuchnię i już mogę spać Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1633 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko bylam w szoku jak to przeczytalam, nie pomyslalabym ze trzeba czekac rok!!pisałyśmu ostatnio o antykoncepcji - wyobraźcie sobie że u nas położna na sr mówiła że spotkała już sporo dziewczyn co przychodziły na kontrolę 6 tygodni po porodzie i dowiadywały się że są w ciąży!! nieźle nie? ![]() ![]() masz racje kapukat, my tutaj nie doczekałybyśmy się na lepszą pogode. u mnie dziś totalna deprecha, pada od rana, 4st na zewn i nie zapowiada się żeby było lepiej... kiepsko widzę to lato... Cytat:
Cytat:
sama nie wiem co wybrać chyba z niczym nie miałam takiego problemu...Cytat:
Cytat:
dołączam się do pytania |
|||||
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Dziecie mi się w brzuchu rozpycha chyba trzeba sie położyć, jutro trzeba do lekarza iść ale mi się nie chce.. ;( gdyby nie ten długi weekend to bym nie szła jeszcze ;/
szwagierki chcą nam sprezentować coś dla dziecka, nie ubranka... no to wymyśliły pościel i materac do łóżka - miałam nadzieję sama zadecydować w czym moje dziecko będzie spało i pewnie tak zrobię (bo w końcu ciuszki dostanę) zresztą jak patrzę na ceny łóżeczek i uświadamiam sobie jak długo ja w swoim spałam to nie wiem czy nie kupić ja wiem, że być może jestem niewdzięczna bo te siostry tż tyle chcą nam pomóc, dać a ja się nie cieszę i nie chcę żeby później nie było że tyle mi dali ;( bo wiem, że nie każdą z nich na to stać i wiadomo teraz jest dobrze, ale co będzie później nie wiadomo a ja nie chcę mieć poczucia że za coś muszę być wdzięczna.. no kurde jakoś taktownie to załatwię i znajdę sobie łóżeczko które powiem mężowi żeby kupił - no co pierworodnemu niech nie żałuje :P
|
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
No jakby się zdarzyło to drugi poród też musiałby być cc. Chodzi też o to że za krótki odstęp czasu żeby rodzić naturalnie. Ta rana po cc może nie wytrzymać takiego wysiłku jakim jest sn.
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem.
Nie wiem, czy dzisiaj dam radę Was nadrobić, bo jestem padnięta. Pojechałam na wizytę na 17tą, a weszłam do gabinetu o 19tej (umówiona byłam na 16tą). Masakra. Jak już wspominałam, dzisiaj miałam mega twardnienia brzucha non stop. Zajechałam do ginki i już przy mierzeniu ciśnienia wyszło, że tętno mam 126 (stres). Na szczęście ciśnienie w normie 135/85. Później ktg. Jak mnie położna podpinała, to mówi "ale ma pani twardy brzuch...". Twardnienia podczas badania co jakiś czas, ale żadne nie wyszło na zapisie Lekkie odchylenia, ale nie takie jak wtedy, co trafiłam do szpitala. No nic, połowa sukcesu. Później badanie u ginki. Szyjka lepsza, bo na 3,5 cm Dzisiaj mnie dopiero lekarka uświadomiła, że to chodziło bardziej o rozwieranie się szyjki. Najważniejsze, że jest poprawa, ale nadal mam leżeć. Pocieszenie - przy porodzie prawdopodobnie szyjka mi się szybciej rozewrze i będzie mniej bólu ![]() Hania waży 2- 2,2kg Ze względu na lekko wysokie ciśnienie i trzeci trymestr ciąży, muszę mierzyć i zapisywać dwa razy dziennie ciśnienie. Pytałam o tą chorobę na c (znowu zapomniałam nazwy) i dostałam skierowanie na badanie. W sumie nic więcej się nie dowiedziałam, jak tylko to, że można zrobić to badanie ![]() Pytałam o pobieranie krwi pępowinowej i moja ginka mówi, że różne są opinie na ten temat, ale jeśli kogoś koszty nie przerażają, to ona by doradzała, żeby to zrobić.. Pytałam o cegłówki i mogę na noc je wyciągać spod łóżka To chyba tyle. Stres miałam dzisiaj przeogromny. Jeszcze nigdy tak się nie stresowałam wizytą. Normalnie cała się trzęsłam przy badaniu ktg...do teraz się trzęsę. Chciało mi się płakać. I jak to opanować Staram się nie myśleć, zająć czymś innym. Tłumaczę sobie, że to tylko pogarsza sytuację, a przecież nic takiego się nie dzieje. Nawet Paweł dzisiaj stanął w tej kwestii na wysokości zadania i non stop mnie rozśmieszał, żeby poprawić moje samopoczucie. Nic, kompletnie nic to wszystko nie daje. Przepraszam za tak chaotycznego posta, ale chciałam Wam napisać możliwie wszystko, a jestem tak zmęczona, że chyba zdania klecę byle jak
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wizyta udana! I co bedziecie sie decydowac na popieranie krwi z pepowiny? Jak sie dobrze orientuje kosztuje cos ponad 2tyg a roczne utrzymanie 400zl .. Pytam bo sama sie nad tym zastanawiam ...
|
|
|
#1638 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja generalnie uważam, że jakieś ubezpieczenie na życie warto mieć, takie grupowe z pracy najczęściej są korzystniejsze od indywidualnych, więc też takowe z mężem posiadamy. Cytat:
![]() Oj, dziewczyny, strasznie się opierniczamy z tymi porodami
|
|||||
|
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej się zdecydujemy. Tak, koszt jednorazowy to ok. 2tys zł (chyba trochę ponad), a przechowywanie to ok. 450zł rocznie.
|
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na stres nie wiem, co jeszcze mogłabyś poradzić. Skoro szydełkowanie w ostatnim okresie przyniosło ogólnie poprawę, to może kontynuuj ten trend
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
ide się polozyć, jakoś nie mam sil, ten ból mnie troche przestraszyl, no i jak zwykle doszlo na noc zwiększone cofanie się pokarmu, chociaż jadlam o 18 ostatni posilek
dobranoc
|
|
|
|
#1642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1643 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko jest ok a jak sama napisałaś nawet lepiej,więc głowa do góry i No Stres ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Kurna co tu taka cisza Jak ja mam ochotę popisac to wszystkie pouciekały.Rodzą czy co
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
ja oglądam wózki i łóżeczka, że też to dziecko nie mogłoby od razu chodzić? ja już nic nie wiem... chyba czas do łóżka
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za udana wizyte Gabi musisz stroszke wyluzowac, jak sie bardzo stresujesz to pomysl o maluszku, moze to pomoze. nie przejmuj sie az tak tym wszystkim bo oszalejesz ja tez sobie tlumacze wszystko na kazdy mozliwy sposob zeby tylko za bardzo sie nie stresowac
|
||
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ja też już uciekam, do jutra mamuśki! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Cieszę się, że wizyty wyszły pomyślnie
Gaabbi Ty się tak nie stresuj i nie przejmuj. Może nie powinnam tego pisać, ale ja miałam ciśnienie 134/84 i powiedziała, że wysokie. Aa doczytałam, że Tobie też kazała mierzyć. Wypoczywajcie
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie tylko po cesarce powinno się odczekać przynajmniej rok przed zajściem w kolejną ciążę. Trzeba dać naszemu ciału czas na zregenerowanie się - ciąża to ogromny wysiłek dla organizmu. Tu nie chodzi o sam poród tylko o to, ze jednak musimy wyhodować małego człowieka przez 9 miesięcy w sobie
po cesarce dochodzą nam do tego blizny, jeszcze jakiś czas temu zalecano nawet 2 lata poczekać z kolejną ciążą.Aga_bre - przy parciu myślałam, że zejdę z bólu, rozwieranie do 10 cm - spoko
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadlam tylko pogratulowac Waszych wizyt
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Mamy V-VI cz.VIII

i prześladuje mnie myśl, że maluch się nie ustawi tak jak powinien, a druga to to że zacznę rodzić w czasie największego "balaganu" we Wro czyli wtedy kiedy będzie mecz na EURO 

że wszystko ok
klask i: duzy chłopak.
W niedzielę mam się zgłosić na ktg, a w między czasie mierzyć ciśnienie i zrobić analizę moczu. Przeraża mnie ta jego wielkość... chyba się jutro wezmę za porządki jakieś poważniejsze... 

a ja nie chcę mieć poczucia że za coś muszę być wdzięczna.. no kurde jakoś taktownie to załatwię i znajdę sobie łóżeczko które powiem mężowi żeby kupił - no co pierworodnemu niech nie żałuje :P
dobranoc