|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Gaabi cieszymy się że wszystko ok. Nie denerwuj się tak. Pij więcej meliski. ![]() Jeśli chodzi o krew pępowinową- nie stać nas. Niestety nie da się wszystkiego- wyprawka, szczepienia... Krew pępowinowa to już za dużo. Ale jak kogoś stać to myślę że warto.
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Pisałam Wam, że moja koleżanka poszła wczoraj na wywołanie porodu. Wiem tylko, że dzisiaj o 11stej zaczęło się już na poważnie i bidulka do teraz jeszcze nie urodziła. Jeśli nic się nie wydarzy do 23ej to zrobią jej CC. Podobno już nie ma sił. W sumie cała akcja zaczęła sie wczoraj o 18stej. Myślałam, że juz rano będzie miała dzidzie na rączkach, a tu taka dupa.
Z tego co przeczytałam to coś czuję że zaraz posypią nam się same porody ![]() Na mnie nie ma co liczyć bo objawów brak...Ech, a tak bym juz chciała ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- No, udało sie-urodziła o 22.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
No no no... jak sie zaczniemy sypać, to hurtem.
![]() Sporo dzisiaj tych wizyt, najważniejsze, że wszystko dobrze ![]() I ja też dziś byłam. Ale mimo, że to już 39. tydzień, to szyjka twarda i zamknięta. Na całe szczęście ![]() Wyniki krwi i moczu mam bardzo dobre, paciorkowca nie wyhodowałam, waga w granicach 9-10 kg więcej niż przed ciążą, co mnie strasznie cieszy ![]() ![]() W domu mierzę regularnie i aż tak wysokiego nie mam. Ale w poczekalni było cholernie gorąco, do tego jakaś niezdrowa atmosfera, to mi skoczyło. ![]() W pasie mam 101-102 cm i już mi brzuch nie rośnie od jakichś 2 tygodni ![]() Uciekam do spania, bo jesteśmy po składaniu mebli... mamy szafy w sypialni, komodę i łóżko ![]()
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
Gaabbi
![]() ![]() ![]() DObranoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no no - czyli coraz bliżej przeprowadzki - gratulacje! no i za wizytę też |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ciśnienia to moja powiedziała, że jak będę mieć 135/85 to jest wysokie w ciąży i mam natychmiast do niej zadzwonić. Także co lekarz to inna opinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam Mamuśki, z tej strony mąż Efijy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ujete ![]() W takim razie trzymam mocno kciuki!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny brawa za wizyty pisałyście o ubezpieczeniu. ja mam w pracy grupowe, wzięłam za panny najniższe jakoś 30zł, ale za urodzenie dostanę ![]() Mąż w październiku zmienił pracę i dla nowych pracowników nie ma karencji w przypadku ciąży ![]() ![]() ja już nie śpię. miałam miłą pobudkę ![]() wczoraj mała tak mi wywaliła nogę, że się taka mała buła zrobiła i to jeszcze boleśnie zrobiła. do telefonu nie dosięgłam, a szkoda Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2012-04-26 o 05:44 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Wtajemniczenie
|
witamz rana!
dzis zapowiada sie piekny dzien, ptaszki spiewaja za oknem... dzis boli mnie doslownie wszystko, cos zle spalam .. ![]() Cytat:
![]() to Fantastyczna informacja! Trzymam mocno kciuki za Efijy i oczywiscie tez za Ciebie ![]() oczywiscie poinformuj nas jak cos bedzie wiecej wiadlomo, bedziesz przy porodzie?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gratki dla każdej z osobna za wczorajsze wizyty, wysyp cały ich było. Gaabbi super, że wszystko dobrze i że możesz wyjąć cegłówki na noc. I nie stresuj się aż tak bardzo, grunt to pozytywne myślenie ![]() Cytat:
Cytat:
To sypialnia już ukończona? Co jeszcze Wam zostało do zrobienia w mieszkaniu? Cytat:
![]() Któraś z Was pytała co bardziej boli: wypieranie czy skurcze. Sądząc po wrażeniach dziewczyn to wszystko kwestia indywidualna, mnie wypieranie prawie wcale nie bolało a Oliwek do małych dzieci nie należała za to skurcze to masakra była uhhh, nawet mi się nie chce myśleć że znowu mnie to czeka ![]() ![]() A co do obaw czy będziecie dobrymi matkami, czy poradzicie sobie z opieką nad maluchem to zobaczycie same, że ta umiejętność sama przychodzi ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzien Dobry |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Wtajemniczenie
|
a ja musze zaczekac ze sniadaniem bo wzielam lek na zgage
wczoraj o 24 musialam jeszcze zjesc kromke chleba po padalam z glodu ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gabbi, ![]() ![]() co do porodów to ja się dziwię jak moja sąsiadka zaszła w ciążę 3 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka. Była to ciąża planowana. Co prawda nie miała cc, ale nie wiem czy przez 3 miesiące jest się w stanie kobieta aż tak zregenerować żeby obciążać organizm przez następne 9 miesięcy? W ogóle jak dzisiaj weszłam na wątek to pierwsza myśl była o Efijy, bo na terminy spojrzałam a tu takie wieści. Trzymam kciuki. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-26 o 07:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Raczkowanie
|
Witam,mamuśki u nas taki ładny dzień się zapowiada, ze jak tylko koleżanka po mnie przyjedzie to idę na miasto ,jeszcze pare pierdół dokupić do wyprawki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- jak bylismy miesiąc temu w sklepie to mówił, że nie ma żadnych zapisów, że przychodzi wszystko elegancko i mają wszystko na stanie. I tak czytałam sobie własnie tu na forum o tych waszych XLanderach i zadzwoniłam dziś do sklepu i się okazało że w sumie to bardzo dobrze zrobiłam. Najgorsze jest to, że sponsorami są w tym wypadku moi rodzice którzy się uparli, że chca wózek kupić PO porodzie.... ![]() no i teraz nie wiem jak to rozwiazać... chyba sobie sami kupimy, a jak chcą to niech zwracają kasę ![]() Gaabbi - no nie trzymaj nas w niepewności... co tam , jak tam ??!! ??[/QUOTE] Ja z wózkiem miałam identyczne. W końcu kupiłam sama a oni zwrócą kase ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie spamiętałam wszystkich wizytujących wczoraj, ale gratuluję dużych i zdrowych dzieciaczków oraz szybkich i łagodnych porodów wkrótce dla co niektórych. Dzięki za określenie co jest gorsze czy wypieranie czy rozwieranie. Się okaże. Byłam na ściąganiu tego kamienia i spoko tylko mnie stomatolog wystraszyła, że mam głebokie kieszenie przydziasłowe czy tam przyzębowe i grozi mi parodontoza. ![]() Ja mam dzisiaj wizytę u kardiloga, ale się nie stresuję, bo wszystko ok. A jutro wizyta u gina i zaczynam 38tc. Co do tych przepływó to mój gin nic takiego nie robi. Raz tylko widziałam jak znalazł tę pępowinę owiniętą, że zrobił i sprawdził przepływy a tak to nie robi i na ktg też mi nie daje skierowań. Ale mu ufam. Wczoraj wieczorem strasznie się zdenerwowałam i myślałam, ze wylądujemy na ip, bo mały tak się trzepotał, że myslałam, że mi brzuch rozerwie. A później byla cisza. Dopiero po jakiejś godzince znowu zaczął się ruszać. I oczywiście dzisiaj z rana też byl cicho i całą noc. Ale teraz po śniadanku już podskakuje to mi lżej na serduchu. Wczoraj jak tak się szamotał to naliczyłam 38 ruchów w niecałe 1,5 h. Masakra to była.
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Efijy trzymam kciuki)!
Gratuluje wczorajszych wizyt, ja sie szykuje na dzisiejszA ![]() Milego dnia! aha w nocy zlapaly mnie z 3 skurcze lydek od tego sprzatania...
#1671 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Wczoraj tez byłam na wizycie, mówi że wszystko ok i pozamykane na 4 spusty ,ale w karcie jako stan szyjki miałam wpisane 2,o a teraz wpisał że 1,5. To znaczy że się skróciła ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | ||||||
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33764593]Cześć Dziewczyny,
Stęskniłam się za Wami. I zgodnie z obietnicą pojawiam się z wynikami sekcji. Czasami Was podczytuję, żeby sobie sprawdzić, która już jest z maluszkiem... Gratuluję Wam - Kapukat, Śliweńka i Andzya! A całej reszcie stale życzę szybkich i bezbolesnych porodów. Mam wyniki sekcji. Wad rozwojowych u Dawida nie stwierdzono. Wszelkie wady (płuc, mózgu, serca) wynikają raczej z obumarcia płodu. Jeśli natomiast chodzi o łożysko, to niestety stwierdzono zawały czerwone i białe oraz - chyba - (nie umiem się dokładnie doczytać) krwiak w błonach płodowych. Rozległe zawały mogą być przyczyną obumarcia płodu. Więc chyba już wiemy. Wszystko, co tu napisałam, jest moją interpretacją wyników, żaden lekarz nic mi jeszcze nie potwierdził. Siedzę od pół godziny na google i szukam. Jutro spytam o przyczynę takiego stanu rzeczy.[/QUOTE] My za Tobą też tęsknimy -koniecznie daj nam znać jak będziesz po konsultacji z lekarzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Zadomowienie
|
Efijy. jeeeee...super!!! Wiedziałam, że w końcu się ruszy!!!
![]() Libretka, Clauudik, Agatka....teraz Wasza kolej...Szykujcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas dzisiaj pogoda pod psem - a ja muszę jechać na pobranie krwi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
piękna pogoda. chyba zabiorę się za ogarnięcie chatki i spadam na spacerek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wzięłam się trochę za pranie dzisiaj.
Powiedzcie mi czy wkład do kołdry mogę uprać w pralce? Czy mi się nie zbije? Dostałam drugą kołderkę po takiej dziewczynce z mojej rodziny ale wypadałoby ją przeprać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Efijy, powodzenia!! Cytat:
![]() U nas przepiękna pogoda, trochę ogarnę w domu, wyjmę ze strychu jakieś letnie kiecki i idę na długi spacer |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Raczkowanie
|
zależy co jest w środku bezpieczniej zanieść do pralni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.