|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dzień dobry.
Ale piękna pogoda Wieczorem jedziemy na sesję zdjęciową mojego brzuszka do fotografa Nie mogłam sobie odpuścić Wczoraj padłam jak mucha. Teraz staram się Was nadrobić, ale nie wiem, czy dam radę. Tak po krótce: Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Oby tak dalej. Cytat:
Efijy trzymam kciuki ![]() _millena, mój też by na pewno nie napisał ![]() Wiecie co, ja sama nie wiem dlaczego wczoraj tak mocno się zestresowałam. Jeszcze tak w czasie ciąży nie miałam. Zawsze bardzo stresowałam się egzaminami, obronami itp., ale żeby wizytą lekarską Już zaczęłam myśleć o jakiejś medytacji, czy coś Teraz za to jestem taka szczęśliwa, że mogę sobie leżeć we własnym łóżeczku Chciałam Wam wszystkim baaardzo podziękować za słowa otuchy |
|
|
|
|
#1712 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie posiadziaąłm na balkoniku troszkę i sobie nogi poopalałam. Ale zeszłam bo w cieniu jest 19 stopni to w słońcu chyba troszkę więcej i boję się, że dziecia przegrzeję. W weekend na DLn Śląsku zapowiadają 27 stopni i planujemy grilla zrobić ,bo mam ochotę na pstrąga z grilla tylko muszę znaleźć fajny przepis na zapanierowanie go. Zna któraś fajny? Sprawdzony, żebym nie musiała na chybił trafił po necie szukać??
|
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posadziłam krzewiki w doniczkach, mam nadzieję, ze dzięki ukorzeniaczowi chociaż część mi się przyjmie. Zaraz idę się kąpać i o 14ej muszę już być u gina, bo jak będę chwilę później to znów mnie ktoś wyprzedzi. |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam zdiagnozowaną autoimmunologiczną chorobę tarczycy - w czerwcu rok temu pogorszyły mi się wyniki i musiałam iść do endokrynolog - termin ustalono na 30.06 2012 poszłam prywatnie bo gdybym czekała do tego czasu najprawdopodobniej moja tarczyca byłaby już do usunięcia - a do 30 czerwca mam zamiar być już ze Stasiem w domku więc cieszę się że poszłam prywatnie
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
A ja jutro robię sobie dzień spa. Fryzjer, pazurki, kosmetyczka
No i mam pytanie- czy mogę mieć pomalowane paznokcie jak pojade rodzić???właśnie przeczytałam, że jednej anestozjolog zabronił, ale może wystarczą niepomalowane u rąk bo u stóp to ja zawsze mam na ciemno pomalowane i bez lakieru tam czuję się dziwnie. |
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
oj kochana, cala Polske musialabys przejechac ...
ja mam akurat karte z pracy, ktora uprawnia mnie do korzystanie z pomocy wielu lekarzy specjalistow.. ale wiadomo, tak jak w gabinetach nfz jak i tych prywatnych są dobrzy specjalisci i konowaly. Zalezy na kogo sie trafi. Mam rozne doswiadczenia |
|
|
|
#1719 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam na tym targu pod azetem ale tam takich tanich butów nie ma, chciałabym jakieś za 20zł, no a okolice szpitala to już dla mnie za daleko ja pod rossman muszę już autobusem jechać, zobaczę co u chińczyka jest...Cytat:
![]() Cytat:
za tc , już całą ciążę przetrwałaś, już nic się nie może stać
|
|||
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
włączyłam pranie z pościelą.
zaraz zbieram się na spacerek i na pocztę. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- begie wiem, ze był kiedyś na Starych Tychach koło Marii Magdaleny taki sklep z tanimi butami. |
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis podjelam decyzje, ze olewam szycie baldachimu
dlatego zamowilam caly komplet z ochraniaczem i poszewkami, moze jutro mi przyjdzie zdaze wyprac jeszczeteraz w sumie czekam na 4 przesylki ciekawe czy zdaze je odebrac czy zrobi to moj maz Tacca gdzie Ty sie odziewasz dziewczyno? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W piatek zamówiłam laktator i cisza
|
||
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie sobie zrobimy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam sie kapac, przejde sie a potem wracam do naszych PITow
papa |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
Spac mi się chce ale dzisiaj się nie dam w dzień nie pójdę spac to może i w nocy będe spała
|
|
|
|
#1727 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To wszystko w folię aluminiową i na grill + sałata z vinegretem i się zaśliniłam właśnie - skąd ja grilla wezmę jak musze w łóżku leżeć ... Cytat:
![]() i do fryzjerki zrobię sobie SPA w łóżku ![]() Cytat:
Ja pomaluję na jakiś wiosenny kolor - i zmywacz wrzucę do torby w razie "w" |
|||
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ma któraś z Was ciśnieniomierz firmy OMRON? Jeśli tak, to jak Wam się sprawuje? Który model macie?
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mój organizm zaczyna się oczyszczać przed porodem, nie mam biegunek ale załatwiam się częściej (wczoraj 3 razy) i mam takie uczucie że ciągle chce mi się 2
|
|
|
#1730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dasti słyszałam że u nóg niby można mieć pomalowane, ale jak mają mnie opieprzyć to ja dziękuję :P Aha i nie wolno się podgalać na wzgórku ze względu na cc i ewentualne zakażenie czyli nawet jak masz wskazanie na poród sn to nie można bo nigdy nie wiadomo jak to się skończy . Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest. Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-04-26 o 11:42 |
|
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam bezbarwnym pociągnięte u rąk... zmyć?
|
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://aptekajakmarzenie.pl/cisnieni...my-p-8800.html mierze sobie zawsze przed lekarzem i wyniki sa bardzo zbliżone ( wiadomo, u lekarza zawsze troszke wyższe bo stresik jest no i wysiłek poświęcony na dojście, a to juz nie takie łatwe ).---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
kolor paznokci chyba świadczy o tym, czy dziecko ( albo też i matka) jest dotlenione, coś takiego mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele
|
|
|
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam na sr mówili, że mają być paznokcie nie pomalowane, a tipsy to absolutnie. Poza tym krótko przycięte. Jak leżałam na porodówce, to mówiono to samo. Żadnego lakieru, frencha, nic z tych rzeczy. Co do stóp, to nie wiem jak jest. Ja tam idę bez pomalowanych. |
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu też żadnego lakieru nawet bezbarwnego
dziś piękna pogoda, suseł wstanie i idziemy się wietrzyć ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- tylko do apteki trzeba iść po krople na kolki
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A powiedz mi, czy Ty miałaś jakieś specjalne badanie krwi, zanim zaczęłaś brać tę heparynę i acard? W kierunku jakiejś konkretnej choroby? Ja miałam badanie na ten zespół antyfosfolipidowy i wyszło OK, ale czytałam jeszcze o trombofilii. Jak sama wiesz, wolę spytać już tutaj na forum, lekarzom już przestałam ufać. I to jest straszne, dziecko było zdrowe, pępowina była OK, czytałam, że te zawały niekoniecznie prowadzą do śmierci, ale do hipotrofii owszem - a to można było zdiagnozować wcześniej... Wprawdzie nie wiem, czy Dawid, gdyby się urodził w 29 tc z parametrami z 27-28 tygodnia miałby szanse, jak wyglądałoby jego życie - ale może by przeżył... |
|
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
Mocno męczą Karolinkę te kolki? Słyszałam o jakichś niemieckich kroplach, podobno są bardzo dobre, niestety trudne do zdobycia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Mamy V-VI cz.VIII

Już zaczęłam myśleć o jakiejś medytacji, czy coś 
Poszłam spac o 23 a o 1 się obudziłam i do 3 leżałam pózniej po 5 pobudka

ciekawe czy zdaze je odebrac czy zrobi to moj maz