Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 23:44   #3451
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
jak najbardziej serio szczególnie jak zaprasza Cię rodzina od wujka stryja brata strony to z pewnością chcą żebyś przeżywała z nimi tej jedyny dzień w życiu i cieszyła się ich szczęściem.
Dziwi mnie takie zapraszanie dalekiej rodziny, której się nie lubi, tylko po to, by wyciągnąć od niej kasę. Moim zdaniem to chamstwo.
Jak tacy ludzie chcą sobie zarobić na weselu, to niech mnie nie zapraszają. Nie ja to wesele robię, więc nie ja muszę je opłacać. Jak tacy ludzie wyprawiają urodziny to też po to żeby na znajomych i rodzinie zarobić?

Cytat:
dziwi mnie pewna postawa ludzka dot kwoty jaką włożyc w koperte weselną. ludzie mówią 'dam ile mogę/nie stac mnie na więcej/nie można odemnie wymagac więcej bo się uczę/nie pracuję"
Może faktycznie nie mogą dać więcej A idą, bo wiedzą, że są zaproszeni, bo Państwo Młodzi ich lubią, a nie bo Państwo Młodzi chcą sobie dorobić

Cytat:
od dawien dawna wesele to biznes-chodzi o zwrot kosztów a przynajmniej jego częsc.
Jak ktoś ma czelność zapraszać innych żeby na nich zarobić, to niech ma odwagę napisać w zaproszeniu, że koszt imprezy, to X zł. A jak tego nie zrobi, to niech się nie dziwi, że ludzie dają tyle, ile mogą
Poza tym, moim zdaniem chamstwem jest takie zarabianie na znajomych, a nie danie mniejszej sumy niż bogata ciotka czy dziadek, który wygrał ostatnio w totka

Cytat:
jestem zdania,że skoro nie masz aby wsadzic w koperte tyle aby sie zwróciło młodym to poprostu nie idz.
Jak mam komuś finansować wesele, to niech to powie wcześniej. To sobie wybiorę przynajmniej menu i muzykę, które mi będą pasowały

Cytat:
nie rozumiem dlaczego osoby nie pracujące/uczące się mają miec jakąs taryfe ulgową
Może dlatego, że nie pracują i nie mają pieniędzy? Co o tym sądzisz?

Cytat:
że tak powiem. rozumiem jesli jest trudna syt w domu i naprawde nie ma tych pieniędzy ale w innym wypadku ? przeciez zaproszenia nie dostajesz na 2 dni przed.
Czyli taki student ma lecieć do pracy żeby komuś weselicho opłacić?
Stary 2012-04-26, 23:46   #3452
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Podziwiam
no, ja siebie tez. choc wiem, ze to nie jest na dluzsza mete dobre - ale jednak rzadko (gdzies z 2 razy w roku) podrozuje pociagiem az tyle godzin. jakis czas temu, jadac, nawet juz sie psychicznie przygotowalam na odwiedzenie pociagowego przybytku - gdy nagle wrocila stamtad jedna z moich wspolpasazerek i rzekla do drugiej: "ale te toalety to maja obrzydliwe.". wiecej mi nie bylo trzeba, pecherz sam sie zawiazal na supelek.
Stary 2012-04-26, 23:48   #3453
Chatul
ma zielone pojęcie

Powiem Wam, że najgorsze toalety w pociągach jakie widziałam, to te w EIC. IR-ki i TLK-i mają o niebo lepsze
No i ja na szczęście cudów nie potrzebuję żeby móc skorzystać z toalety. ZAWSZE wolę skorzystać niż nie skorzystać. Jak skorzystam to mi się nic nie stanie, a jak nie skorzystam, to ból pęcherza gwarantowany. I być może inne problemy.
Stary 2012-04-26, 23:53   #3454
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że najgorsze toalety w pociągach jakie widziałam, to te w EIC. IR-ki i TLK-i mają o niebo lepsze
qrcze, nie pamietam, jaki to byl pociag, ale podroz byla z Poznania do Wroclawia. i uwaga - bedzie obrzydliwie:kiedy wysiadalam, to na korytarzu obok toalety byl plyn (woda zmieszana z moczem, sadzac po kolorze), a na tych metalowych schodkach walaly sie odchody...

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-04-26 o 23:55
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 23:55   #3455
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
No i ja na szczęście cudów nie potrzebuję żeby móc skorzystać z toalety. ZAWSZE wolę skorzystać niż nie skorzystać. Jak skorzystam to mi się nic nie stanie, a jak nie skorzystam, to ból pęcherza gwarantowany. I być może inne problemy.
ano zalezy. Pewnie,ze lepiej skorzytać. Choc ja wolę sikac w krzakach niż w pracy
Zresztą co mi po pęcherzu jak mam odruch wymiotny...zalezy co zobacze. Mocz mnie np nie obrzydza

PS toalety w pociągach (zawsze korzystam)to luz przy tym co mam w pracy

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2012-04-26 o 23:56
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 23:59   #3456
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
qrcze, nie pamietam, jaki to byl pociag, ale podroz byla z Poznania do Wroclawia. i uwaga - bedzie obrzydliwie:kiedy wysiadalam, to na korytarzu obok toalety byl plyn (woda zmieszana z moczem, sadzac po kolorze), a na tych metalowych schodkach walaly sie odchody...
No niestety, sama już różne płyny widziałam... Ale to tyle, na szczęście.

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
ano zalezy. Pewnie,ze lepiej skorzytać. Choc ja wolę sikac w krzakach niż w pracy
Zresztą co mi po pęcherzu jak mam odruch wymiotny...zalezy co zobacze. Mocz mnie np nie obrzydza

No ja rozumiem... Czasem krzaki to bardziej higieniczne miejsce Sama już różne toalety widziałam, zwłaszcza na stacjach benzynowych
Stary 2012-04-27, 00:09   #3457
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Dżustam mam swoje wydatki,nie mam dzieci, nie zarbiam 'kokosów' i własnie z tego względu ostatnio odmówiłam parze młodej-aktualnie mam ważniejsze wydatki niż-z całym szacunkiem-ich 'dzień',bo jak pisałam wyżej wolę nie iśc niż dac małą sumę.
no cóż, mam świadomość,zę moje towarzystwo jest warte więcej niz kilka zł więc idę
Stary 2012-04-27, 00:11   #3458
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, sama już różne płyny widziałam... Ale to tyle, na szczęście.

No ja rozumiem... Czasem krzaki to bardziej higieniczne miejsce Sama już różne toalety widziałam, zwłaszcza na stacjach benzynowych
Na stacjach benzynowych to toalety żyją swoim życiem Aczkolwiek te orlenowskie jeszcze nie są tragiczne, chociaż też zależy gdzie. Na trasie Warszawa-Katowice zawsze było spoko ale jadąc nad morze widziałamwymiociny w umywalce

Ciekawe, czy ci ludzie też taki porządek w domu zostawiają

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:

Ble, i pomyśleć, że to dorośli ludzie
Stary 2012-04-27, 01:32   #3459
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość

Ble, i pomyśleć, że to dorośli ludzie
szok, nawet nie umiałabym opisać co tam zobaczylam
Po urlopie to chyba sama kreta przytargam bo się nie da normalnie
Stary 2012-04-27, 01:33   #3460
Sondrina
BAN stały

Podczas juwenaliów wolę korzystać z krzaków, bo przenośne toalety są zazwyczaj tak brudne, że aż nie da się do nich zbliżyć ze względu na smród. Że nie wspomnę o tym, że wypadają z nich zakrwawione podpaski. Jak mi się chce pójść za potrzebą, to biorę koleżankę i ja idę w krzaki, a ona stoi na czatach
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 05:00   #3461
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
dziwi mnie pewna postawa ludzka dot kwoty jaką włożyc w koperte weselną.
Przeczytałam ten post trzy razy i byłam w szoku . Jednak po namyśle przyznałam upartej Marti rację : to prawda są tacy gospodarze, którzy klasyfikują gości na podstawie grubości koperty . Czy to bulwersujeczy też nie - ja nie o tym .
Oto przykład z mojego podwórka . Najbliżsi, zaprzyjaźnieni sąsiedzi . W maju pierwsza komunia ich pierworodnego . U nas na wsi, komunia to przyjęcie weselne niemalże . Całodniowa impreza. Ja nie jestem zaproszona, bo katoliczką nie jestem, ba - nie jestem nawet chrześcijanką . OK - rozumiem . Sąsiadka spędzała u mnie długie godziny m.in. menu, wybór fotografa, ubioru i innych atrakcji komunijnych konsultując . I między innymi słyszałam z jej ust : tych nie zaprosimy, bo biedni i co mogą Mareczkowi w prezencie kupić ; o tych też nie, bo ostatnio na gwiazdkę Mareczek tylko książkę od nich dostał. To wszystko dotyczyło również członków najbliższej rodziny . Obcy, ale z grubym portfelem - a jakże, dostąpili zaszczytu . Hierarchia - nikt, kto nie był sklasyfikowany, że przyniesie w prezencie co najmniej aparat fotograficzny lub wypasiony telefon komórkowy nie zasiądzie przy stole komunijnym u moich sąsiadów . Dziadkowie po kądzieli, już rok temu mieli zapowiedziane, że bez laptopa mogą nie przychodzić .

Tak jak i Wy mam nadzieję, że mnie zapraszają nie ze względu na stan mojego konta bankowego, ale ze względu na więzi przyjaźni i wkładając do koperty tyle na ile mnie stać, idę .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:41   #3462
201801022117
Konto usunięte

Co do toalet... Pewnego dnia byłam w budynku gdzie znajdują się chyba wszystkie urzędy związane z socjalem, typu MOPS, itp. Akurat MOPS jest tam na parterze, i siedziało tam mnóstwo osób... Chciałam skorzystać z toalety, więc idę, budynek nowoczesny... Wchodzę do łazienki, a tam na jednych drzwiach od toalety napis "nieczynne z powodu dewastacji"... No ok. Otwieram kolejne drzwi, i co widzę... Deska klozetowa była wręcz wysmarowana kupą, podłoga też, ściana również... Masakra. Odechciało mi się, i darowałam sobie, uciekając stamtąd pospiesznie...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:59   #3463
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Moja mama ostatnio była w szpitalu, położyli ją na oddziale ginekologicznym. Po operacji, bardzo osłabiona z jakimiś woreczkami, chciała iść do toalety a tu toaleta nieczynna , trzeba było szukać łazienki na innym oddziale najbliżej był jakiś 'męski' oddział. W łazience smród, brud i ubóstwo i jeszcze bez wody.
Naprawdę, komfortowe warunki
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:50   #3464
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Podczas juwenaliów wolę korzystać z krzaków, bo przenośne toalety są zazwyczaj tak brudne, że aż nie da się do nich zbliżyć ze względu na smród. Że nie wspomnę o tym, że wypadają z nich zakrwawione podpaski. Jak mi się chce pójść za potrzebą, to biorę koleżankę i ja idę w krzaki, a ona stoi na czatach
ja Toi - Toiow ze wszystkich sil unikam; jak mawiam - boje sie, ze mnie utopiec wciagnie* .

*milosnicy KMN wiedza, o co cho.
Stary 2012-04-27, 10:43   #3465
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej,żeby koperty zamiast gości siedziały przy stołach
albo lepiej - uboga koperta to brak np psztecika albo rosołu - niech baby ze wsi widzą kto biedny
Prościej-na wejściu przygotować "kupony na żywność/atrakcje". Gość wchodzi, daje kopertę, przeliczamy ile kasy i taki kuponik dostanie. Jak rzuci gotówką to i tańce poogląda, i się naje, i w oczepinach może wziąć udział. A jak włoży jakieś grosze to z własnym prowiantem może posiedzieć przy stole i tylko tyle, a na pierwszy taniec i oczepiny wychodzi i po problemie. No, ale jeszcze trzeba ustalić od ilu w kopercie można dostąpić zaszczytu wejścia na salę, to podstawa...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:39   #3466
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Napisz mi na PW
do mnie też poproszę
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:52   #3467
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
No, ale jeszcze trzeba ustalić od ilu w kopercie można dostąpić zaszczytu wejścia na salę, to podstawa...
to powinno byc podawane obowiazkowo w zaproszeniu.
Stary 2012-04-27, 12:49   #3468
carmennn
Raczkowanie

U Was w rodzinach też jest taki zwyczaj, że para młoda opowiada kto ile dał w kopercie? Przyznam, że u mnie zawsze takie pytania padają bez skrępowania i młodzi na nie ochoczo odpowiadają.
carmennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:17   #3469
Vivienne
... choć nie Westwood

Nie, u mnie ni ma takiego zwyczaju. I raczej nie mam wśród swoich znajomych osób, które wyliczają czy im się zwróci czy nie. Dlatego mnie osobiście to szokuje.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:46   #3470
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
do mnie też poproszę
Ja też poproszę

co do powiedzenia o miedzi,to ja znam je w nieco zmienionej formie: "kto nie ma miedzi niech na d.. siedzi " i
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 14:11   #3471
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja Toi - Toiow ze wszystkich sil unikam; jak mawiam - boje sie, ze mnie utopiec wciagnie* .

Cytat:
Napisane przez carmennn Pokaż wiadomość
U Was w rodzinach też jest taki zwyczaj, że para młoda opowiada kto ile dał w kopercie? Przyznam, że u mnie zawsze takie pytania padają bez skrępowania i młodzi na nie ochoczo odpowiadają.
Nie, u mnie w rodzinie nie ma takiego zwyczaju.
Stary 2012-04-27, 15:06   #3472
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 15:07   #3473
Whim
...

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja też bym chciała

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:53   #3474
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
ja też bym chciała
To ja też
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 01:16   #3475
Sondrina
BAN stały

Moja przyjaciółka rok temu opowiadała, że z jej rodziny nikt nie został zaproszony na komunię do kuzyna, ponieważ wszyscy zdaniem jego matki są za biedni Czytaj, nie kupią laptopa i lustrzanki

Dziwię się, że obcych ludzi na ulicy obchodzi to, jaki mam odcień skóry. Dzisiaj pijany dziadek zatrzymał się na rowerze, żeby zauważyć, że jestem blada
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 02:27   #3476
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Prościej-na wejściu przygotować "kupony na żywność/atrakcje". Gość wchodzi, daje kopertę, przeliczamy ile kasy i taki kuponik dostanie. Jak rzuci gotówką to i tańce poogląda, i się naje, i w oczepinach może wziąć udział. A jak włoży jakieś grosze to z własnym prowiantem może posiedzieć przy stole i tylko tyle, a na pierwszy taniec i oczepiny wychodzi i po problemie. No, ale jeszcze trzeba ustalić od ilu w kopercie można dostąpić zaszczytu wejścia na salę, to podstawa...
no i ulepszyłaś mój pomysł
Stary 2012-04-28, 16:06   #3477
201604181004
Konto usunięte

Co mnie doprowadza do szału - psy sikające na samochody... Dzisiaj mi jakiś wilczur bez kagańca i smyczy obsikiwał samochód a właścicielka ani be ani me, a ja stałam obok samochodu i paliłam papierosa, zwróciłam uwagę..
Matko boska niektórzy nie myślą, żaden mocz w cudowny sposób nie działa na karoserię, w ogóle co to za akcja, ok pies to pies, ale żeby pozwalać na obsikiwanie samochodów? Co jeszcze, rowery? Dzieci? Masakra jakbym ja stanęła i obsikała jej samochód/rower to by była tragedia
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:46   #3478
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Co mnie doprowadza do szału - psy sikające na samochody... Dzisiaj mi jakiś wilczur bez kagańca i smyczy obsikiwał samochód a właścicielka ani be ani me, a ja stałam obok samochodu i paliłam papierosa, zwróciłam uwagę..
Matko boska niektórzy nie myślą, żaden mocz w cudowny sposób nie działa na karoserię, w ogóle co to za akcja, ok pies to pies, ale żeby pozwalać na obsikiwanie samochodów? Co jeszcze, rowery? Dzieci? Masakra jakbym ja stanęła i obsikała jej samochód/rower to by była tragedia
Ja widziałam na plaży, jak jakiejś babie pies obsikał parawan, a właściciel czworonoga to, nomen omen, olał i dalej żłopał piwsko.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:49   #3479
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 16:53   #3480
201604181004
Konto usunięte

Tak, niestety wiem, ale no litości... Obszczanie muru jeszcze przeżyje ALE SAMOCHÓD? Nie no mi po prostu opadło wszystko zaczynając od rąk. Rozumiem pies to pies ale kto wyprowadza psa na parking? Bo na parkingu stało auto.
A z resztą to jest bezczelność która zdarza się bardzo często. Skoro pies jest nauczony że na ludzi, dzieci i rowery się nie sika, tak samo jak na ściany w domu to taki problem nauczyć go że samochody autobusy tramwaje i inne środki lokomocji to średnio fajne miejsce na oddanie moczu... Ale ludzie się jakoś nie zastanawiają, co tam, auto umyte, ale oszczajcie mi je o niczym innym tak nie marzę
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości