|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Jak tacy ludzie chcą sobie zarobić na weselu, to niech mnie nie zapraszają. Nie ja to wesele robię, więc nie ja muszę je opłacać. Jak tacy ludzie wyprawiają urodziny to też po to żeby na znajomych i rodzinie zarobić? Cytat:
A idą, bo wiedzą, że są zaproszeni, bo Państwo Młodzi ich lubią, a nie bo Państwo Młodzi chcą sobie dorobić ![]() Cytat:
![]() Poza tym, moim zdaniem chamstwem jest takie zarabianie na znajomych, a nie danie mniejszej sumy niż bogata ciotka czy dziadek, który wygrał ostatnio w totka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3452 |
|
Szef ds. Wymianek
|
no, ja siebie tez
. choc wiem, ze to nie jest na dluzsza mete dobre - ale jednak rzadko (gdzies z 2 razy w roku) podrozuje pociagiem az tyle godzin. jakis czas temu, jadac, nawet juz sie psychicznie przygotowalam na odwiedzenie pociagowego przybytku - gdy nagle wrocila stamtad jedna z moich wspolpasazerek i rzekla do drugiej: "ale te toalety to maja obrzydliwe .". wiecej mi nie bylo trzeba, pecherz sam sie zawiazal na supelek .
|
|
#3453 |
|
ma zielone pojęcie
|
Powiem Wam, że najgorsze toalety w pociągach jakie widziałam, to te w EIC. IR-ki i TLK-i mają o niebo lepsze
![]() No i ja na szczęście cudów nie potrzebuję żeby móc skorzystać z toalety. ZAWSZE wolę skorzystać niż nie skorzystać. Jak skorzystam to mi się nic nie stanie, a jak nie skorzystam, to ból pęcherza gwarantowany. I być może inne problemy.
|
#3454 |
|
Szef ds. Wymianek
|
qrcze, nie pamietam, jaki to byl pociag, ale podroz byla z Poznania do Wroclawia. i uwaga - bedzie obrzydliwie:kiedy wysiadalam, to na korytarzu obok toalety byl plyn (woda zmieszana z moczem, sadzac po kolorze), a na tych metalowych schodkach walaly sie odchody...
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-04-26 o 23:55 |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą co mi po pęcherzu jak mam odruch wymiotny...zalezy co zobacze. Mocz mnie np nie obrzydza ![]() PS toalety w pociągach (zawsze korzystam)to luz przy tym co mam w pracy
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-04-26 o 23:56 |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Sama już różne toalety widziałam, zwłaszcza na stacjach benzynowych
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek te orlenowskie jeszcze nie są tragiczne, chociaż też zależy gdzie. Na trasie Warszawa-Katowice zawsze było spoko ale jadąc nad morze widziałamwymiociny w umywalce Ciekawe, czy ci ludzie też taki porządek w domu zostawiają ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
szok, nawet nie umiałabym opisać co tam zobaczylam
![]() Po urlopie to chyba sama kreta przytargam bo się nie da normalnie |
|
|
|
#3460 |
|
BAN stały
|
Podczas juwenaliów wolę korzystać z krzaków, bo przenośne toalety są zazwyczaj tak brudne, że aż nie da się do nich zbliżyć ze względu na smród. Że nie wspomnę o tym, że wypadają z nich zakrwawione podpaski. Jak mi się chce pójść za potrzebą, to biorę koleżankę i ja idę w krzaki, a ona stoi na czatach
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oto przykład z mojego podwórka . Najbliżsi, zaprzyjaźnieni sąsiedzi . W maju pierwsza komunia ich pierworodnego . U nas na wsi, komunia to przyjęcie weselne niemalże . Całodniowa impreza. Ja nie jestem zaproszona, bo katoliczką nie jestem, ba - nie jestem nawet chrześcijanką . OK - rozumiem . Sąsiadka spędzała u mnie długie godziny m.in. menu, wybór fotografa, ubioru i innych atrakcji komunijnych konsultując . I między innymi słyszałam z jej ust : tych nie zaprosimy, bo biedni i co mogą Mareczkowi w prezencie kupić ; o tych też nie, bo ostatnio na gwiazdkę Mareczek tylko książkę od nich dostał. To wszystko dotyczyło również członków najbliższej rodziny . Obcy, ale z grubym portfelem - a jakże, dostąpili zaszczytu . Hierarchia - nikt, kto nie był sklasyfikowany, że przyniesie w prezencie co najmniej aparat fotograficzny lub wypasiony telefon komórkowy nie zasiądzie przy stole komunijnym u moich sąsiadów . Dziadkowie po kądzieli, już rok temu mieli zapowiedziane, że bez laptopa mogą nie przychodzić . Tak jak i Wy mam nadzieję, że mnie zapraszają nie ze względu na stan mojego konta bankowego, ale ze względu na więzi przyjaźni i wkładając do koperty tyle na ile mnie stać, idę . |
|
|
|
|
#3462 |
|
Konto usunięte
|
Co do toalet... Pewnego dnia byłam w budynku gdzie znajdują się chyba wszystkie urzędy związane z socjalem, typu MOPS, itp. Akurat MOPS jest tam na parterze, i siedziało tam mnóstwo osób... Chciałam skorzystać z toalety, więc idę, budynek nowoczesny... Wchodzę do łazienki, a tam na jednych drzwiach od toalety napis "nieczynne z powodu dewastacji"... No ok. Otwieram kolejne drzwi, i co widzę... Deska klozetowa była wręcz wysmarowana kupą, podłoga też, ściana również... Masakra.
Odechciało mi się, i darowałam sobie, uciekając stamtąd pospiesznie...
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ostatnio była w szpitalu, położyli ją na oddziale ginekologicznym. Po operacji, bardzo osłabiona z jakimiś woreczkami, chciała iść do toalety a tu toaleta nieczynna
Naprawdę, komfortowe warunki
|
|
|
|
#3464 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.*milosnicy KMN wiedza, o co cho .
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Prościej-na wejściu przygotować "kupony na żywność/atrakcje". Gość wchodzi, daje kopertę, przeliczamy ile kasy i taki kuponik dostanie. Jak rzuci gotówką to i tańce poogląda, i się naje, i w oczepinach może wziąć udział. A jak włoży jakieś grosze to z własnym prowiantem może posiedzieć przy stole i tylko tyle, a na pierwszy taniec i oczepiny wychodzi i po problemie. No, ale jeszcze trzeba ustalić od ilu w kopercie można dostąpić zaszczytu wejścia na salę, to podstawa...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
U Was w rodzinach też jest taki zwyczaj, że para młoda opowiada kto ile dał w kopercie? Przyznam, że u mnie zawsze takie pytania padają bez skrępowania i młodzi na nie ochoczo odpowiadają.
|
|
|
|
#3469 |
|
... choć nie Westwood
|
Nie, u mnie ni ma takiego zwyczaju. I raczej nie mam wśród swoich znajomych osób, które wyliczają czy im się zwróci czy nie. Dlatego mnie osobiście to szokuje.
|
|
#3470 |
|
beach please
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, u mnie w rodzinie nie ma takiego zwyczaju.
|
|
#3472 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3473 |
|
...
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 |
|
BAN stały
|
Moja przyjaciółka rok temu opowiadała, że z jej rodziny nikt nie został zaproszony na komunię do kuzyna, ponieważ wszyscy zdaniem jego matki są za biedni
Dziwię się, że obcych ludzi na ulicy obchodzi to, jaki mam odcień skóry. Dzisiaj pijany dziadek zatrzymał się na rowerze, żeby zauważyć, że jestem blada |
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Konto usunięte
|
Co mnie doprowadza do szału - psy sikające na samochody... Dzisiaj mi jakiś wilczur bez kagańca i smyczy obsikiwał samochód a właścicielka ani be ani me, a ja stałam obok samochodu i paliłam papierosa, zwróciłam uwagę..
Matko boska niektórzy nie myślą, żaden mocz w cudowny sposób nie działa na karoserię, w ogóle co to za akcja, ok pies to pies, ale żeby pozwalać na obsikiwanie samochodów? Co jeszcze, rowery? Dzieci? Masakra jakbym ja stanęła i obsikała jej samochód/rower to by była tragedia
|
|
|
|
#3478 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
i dalej żłopał piwsko.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
Tak, niestety wiem, ale no litości... Obszczanie muru jeszcze przeżyje ALE SAMOCHÓD? Nie no mi po prostu opadło wszystko zaczynając od rąk. Rozumiem pies to pies ale kto wyprowadza psa na parking? Bo na parkingu stało auto.
A z resztą to jest bezczelność która zdarza się bardzo często. Skoro pies jest nauczony że na ludzi, dzieci i rowery się nie sika, tak samo jak na ściany w domu to taki problem nauczyć go że samochody autobusy tramwaje i inne środki lokomocji to średnio fajne miejsce na oddanie moczu... Ale ludzie się jakoś nie zastanawiają, co tam, auto umyte, ale oszczajcie mi je o niczym innym tak nie marzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

A idą, bo wiedzą, że są zaproszeni, bo Państwo Młodzi ich lubią, a nie bo Państwo Młodzi chcą sobie dorobić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przygotowalam na odwiedzenie pociagowego przybytku - gdy nagle wrocila stamtad jedna z moich wspolpasazerek i rzekla do drugiej: "ale te toalety to maja obrzydliwe
.". wiecej mi nie bylo trzeba, pecherz sam sie zawiazal na supelek
.

Sama już różne toalety widziałam, zwłaszcza na stacjach benzynowych

ale jadąc nad morze widziałamwymiociny w umywalce