|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek, Natka : cmok:
Filip naprawde Maly kaskader, ale widać ze sie goi A ja mam blizne nad prawym okiem, miałam chyba z 5 szwow. Dostałam huśtawka prosto w czoło. Jak biegłam zakrwawiona do domu to wszyscy myśleli ze oka nie mam. Współczuje mojej mamie takiego przeżycia. |
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Nasze kochane siostry ksero mają dzisiaj pierwsze urodzinki- Lilka, Lenka sto lat skarby!
Aż nie mogę uwierzyć, że to już rok minął. ![]() I oczywiście ogromny buziak dla 8-miesięcznej Wiki! Wpadam tak na szybko, bo jutro już wyjeżdżamy do rodziców. Rano pakowanie, więc później może nie być czasu na wizażowanie. Życzę Wam cieplutkiego i mile spędzonego długiego weekendu dziewczyny! Pogoda zapowiada się bosko i grillowo , muszę jeszcze szybko Hanię zaopatrzyć w krem z filtrem.Z tego co zapamiętałam to: Iustyna, oj u was to prawdziwa kumulacja. Tulę, mocno i oby wreszcie to już był koniec zdrowotnych zmagań. ![]() Youyou, biedulek mały z Filipa, ale jeszcze pewnie będzie dumny z tej blizny. Brumku, Tymcio szaleje z zębami. Teściową masz w dechę, a kubek bym wzięła. Tż poznałam już w liceum, mieliśmy półroczną przerwę i w wakacje po moim zakończeniu szkoły do siebie wróciliśmy,a po 2 miesiącach zamieszkaliśmy razem i tak już zostało. W politechnice było na kim po prostu zawiesić oko To się rozpisałam.![]() Beata, Twoja córeczka ma taką delikatną dziewczęcą urodę- aniołek po prostu. Madziulka, za to po Szymku od razu widać, że facet-za to spojrzenie ma takie niewinne. Natko, oj Domek będzie rządził na osiedlu- prawdziwy gangster! ![]() Scio, zastanawiałam się gdzie się podziewasz. Dobrze, że na strachu się skończyło i Agatka nie połknęła tego elementu. Swoją drogą niezłe ma poczucie rytmu dziewczyna i to klaskanie! Alibany, Ala jest urocza- ten śmiech i to jak wjechała "chomikiem" do pokoju rozłożyło mnie na łopatki. Na takie małe dzieci i ich pomysły można patrzeć bez końca!Monia, ty chyba pytałaś o ściąganie opaski? U nas to zależy od jej rodzaju. Niektóre Hani przeszkadzają i ściąga, a niektóre nie. Ta którą ma w avatarze jest najbardziej lubiana, bo jest luźna, ma mało szwów i jest szeroka. Blondynko, mam nadzieję, że u Was chwilowy kryzys i szybko go zażegnacie. Nosidło wygooglowałam i wygląda bosko- liczę na to, że pochwalisz się zdjęciem, albo zobaczę Was w nim na żywo. Zdrówka dla wszystkich chorowitków. (Madziulka, Brunetko, Editka, i inni- jeśli kogoś pominęłam) Jaciowa, daj jakiś znak życia- my się tu martwimy! ![]() No i więcej nie pamiętam...
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-27 o 00:03 |
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenka
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Tez patrzyłam na prognozy i ma być 27 stopni w niedzielę 2. To się nazywa odpowiedzieć zwięźle i na temat ![]() Nie przypuszczałam, że lotniskowcy to taka zamknięta grupa. Niczym prawnicy czy lekarze, gdzie ciężko się bez znajomości i układów dopchać do etatu ![]() A z mężem szybka akcja była Znaczy się miłość od pierwszego wejrzenia. Od początku byliście pewni swoego
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też wybywamy w niedziele do mojej babci bo moi rodzice będą tam świętować 25 rocznicę ślubu - będą mieć mszę w tym kościele gdzie brali ślub, potem pójdziemy na obiad wszyscy - 2 maja dokładnie mają rocznicę Julcia nazwiedza i pozna nowych wujków i ciocie - ale będzie zabawa ![]() 2. nie śpimy jak zawsze od 5,45 ![]() ja też męża poznałam jak chodziłam do liceum jeszcze ale nie chodziliśmy do tej samej szkoły. 6 rocznicę razem będziemy świętować w lipcu a 1sierpnia 3 rocznicę ślubu Cytat:
- oby nie tzn 21-22 mnie w zupełności usatysfakcjonuje ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Aha - dzień dobry przede wszystkim :P
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
Witam
U nas pobudka o 5.30 .Młody lezy obok maty, gryzie piankowe puzzle i skrzeczy. Przedwczoraj przepełznął z pokoju do kuchni czyli jakieś 6 metrów goniąc za gazetą U nas też ciepło było dziś zapowiada się tak samo ![]() Na 10.10 idziemy do lekarza żeby zobaczyć jego nieszczęsny katar. Aaa u gina byłam i wyszło, że mam nadżerkę, infekcję i przede mną kolposkopia, cytologia, rozmaz. Nigdy nie miałam nadżerki i trochę się boję ![]() Bellówny i Wiki spóźnione sto lat!! Zdrówka dla chorowitków
|
#4057 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Wczoraj jakoś nie miałam weny do pisania, w efekcie pewnie nie wszystkie cytowania które zaznaczyłam, zostały. Cytat:
![]() to wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to super Cytat:
Pozazdrościć!Nie wiem czemu pół nocy myślałaś, ale jaki by nie był powód, to jesteś kochana ![]() Biorę na siebie Twoje niewyspanie ![]() Cytat:
![]() biedny Cytat:
radzi sobie chłopak w życiu Wczoraj po zajęciach wzięłam Adasia i pojechaliśmy na spotkanie z moimi koleżankami. Myślałam że się będzie wstydził, ale gdzie tam. Siedzącą obok nas zaczepiał bez przerwy, próbował jej łańcuszek zerwać, albo się śmiał. Tylko ostatnio śmiech nie wygląda jak zwykle, tzn chichot, tylko patrzy, wyszczerza wszystkie trzy zęby jakby chciał się nimi pochwalić, po czym zaczyna "hahahaha". A jak już ktoś się śmieje, to on od razu przedrzeźnia.... Przy takim szczerbatym dziecku wygląda to co najmniej śmiesznie
|
|
|
#4058 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla tesciowej. Cytat:
Ojejku trochę strasznie to wygląda, ale na pewno dzielny Filipek był. Tez bym miała opory do kupienia, nie wiem.. Ja tak szybciutko. wczoraj już pisałam wieczorem i Dominik sie zbudził z płaczem i przez pół godz z płaczem go usypialiśmy. Juz nie miałam siły wrócic do kompa i poszłam spać.. Bylismy u lekarza jednak i wszystko na to wskazuje, że to zęby. Bardzo dokładnie pani dr zbadała Dominika i jak zajrzała do buźki to mówiła, że dwa ząbki u góry są juz prawie do przebicia. Osłuchowoczysto, gardełko tylko lekko zaczerwienione (pewnie pozostałość po porzedniej chorobie), zrobilismy jeszcze mocz, żeby wykluczyć infekcje dróg moczowych i wszystko ok, czyli pewnie ZEBOLE. Teraz tez płacze... Lecę
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za pełzanie - Julka już mi wszędzie wlezie wczoraj przyszła za mną z sypialni do kuchni - porozgladała się i pomaszerowała do salonu bo tam ma najwięcej miejsca i najbardziej miękki dywan i meble tapicerowane do wspinania się na nie i tam najbardziej lubi się bawić a co u Was z katarem? j była z Julką w środę u pediatry bo pisałam Wam w sobotę chyba że Julka ma katar - ale nie kaszlała, ciekło jej z nosa w sumie i tyle, czasem jej nosek zatykało i obstawiałam alergię, dawałam Fenistil i trochę jej przeszło poszłam w środę bo nadal jej nie przechodziło i lekarka potwierdziła że katar alergiczny osłuchowo czysto, gardełko czyste też, ząbki górne ponoć na wylocie już - ale nie wiem które czy jedynki czy dwójki :zapomniałam spytać - dalej mam dawać Fenistil - i jak nie zatyka jej to nie odciągać za często bo się wiecej naprodukuje, solą fizjologiczną nawilżać i wsio - jakby zaczęła pokasływać albo jej w gardełku coś podchodzić to podać flegaminę a w razie czego pokazać się w przychodni - flegaminę kupiłam ale nie podawałam bo nie było potrzeby. daj znać co Wam pediatra powiedziała bo u Was chyba też może być alergia jak pisałas. przykro mi z powodu nadżerki - mnie też często infekcję łapią ale przy tabsach to dość częste podobno... będzie dobrze ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cookie widze że jesteś - co u Was? jak Zuza?
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
WItam
nie kochana o kase chodzi, ale wiem, ze nie jestem osamotniona w tym. Chya jednak sie zdecyduje na prace u ciotki TZ w sklepie
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Scio Agata przeurocza i to klaskanie w rytm Wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia!! brumek teściowa Ci się udała Miło takie coś usłyszeć/przeczytać. Wow Tymcio chyba będzie tym okazem,co do roczku będzie świecił buźką z pełnym uzębieniem Niech szybko się wykluwa co ma wykluć i nie sprawia Wam bólu!!!Ala notorycznie staje przy kominku, mimo, że nie jest gorący, nie pali sie w nim to mówię, że nie wolno, zabieram ją stamtąd, a ona ma z tego ubaw po pachy!Tylko patrzy czy widzę, a jak mówię nie wolno, to trzęsie d.upką z radości Jak nie reaguje przez chwilę, to odchodzi od niego![]() dzisiaj wystawiam bujaczkę do ogrodu, sobie leżaczek i będziemy plażować ![]() Udanego dnia mamuśki!!!! Dla pracusiów dzisiaj piątek-weekendu (i to długiego) początek |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
Cytat:
Ostatnio go juz prawie wzięłam, ale jakiś lichy mi sie wydał i odłożyłam, bo mi sie jakic lichy wydał ![]() Biedny ale w przyszłosci będzie laski zarywał na blizny
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Dobry dziewuszki
BELLÓWNY SPÓŹNIONE, ALE SZCZERE 100 LAT No nie wiem co ja mam Wam pisać podczytuje Was codziennie, ale nie umiem sie wypowiedzieć po takiej przerwieMarzenko sama bym sie z Toba do tego Inowrocławia wybrała ja nie wiem dlaczego, ale sentyment mam do tego miasta![]() Zazdroszcze w ogóle, że Wasze dzieci wszystko mogą jeść - moja nie może prawie nic. Czego nie dam to uczulona Piękna pogoda i tęskni mi się do morza, plaży. do Kołobrzegu w ogóle mi sie tęskni. Żebym mogla cofnąć czas to bym tu nie wracała. nigdy i za nic. nie warto było
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyślałam wczoraj patrząc na zdjęcie tego biedaczka.
Cytat:
|
|
|
#4065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle jak kiedys pieknie spala wnocy, pozniej zaczela sie budzic kolo 3 na 2-3 h, to teraz budzi sie po północy i od razu zaczyna plakac, a w zasadzie histeryzowac ostatnio sie płaczliwa zrobiła, nawet w dzień potrafi płakać z byle powodu albo i bez powodu, o.
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobie pozniej ale musze to wkleic - na roczek jak znalazl takie fajne!
http://pinksweetsshop.blox.pl/html/1...146,169.html?4 |
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Liliana i Lena wszystkiego najlepszego!!! Już roczek!!!
pieleszko współczuję tej operacji. Ale będzie dobrze, wszystkie będziemy Cię tu wspierać dobrymi myślami i modlitwą Cześć ![]() a ja w domu na L4 - zasłabłam w pracy w środę i miałam potworne zawroty głowy. Lekarka stwierdziła odwodnienie ![]() Tak to jest... Piękna pogoda, pewnie na długi spacer dziś się wybierzemy
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Hello
nie było mnie dwa dni bo net nam padł ale już wszystko ok i oto jestem znów Dla wszystkich zaległych solenizantów życzę wszystkiego najlepszego! (przepraszam, że nie wymieniam każdego z osobna, ale nie mam czasu za bardzo a nie chcę nikogo pominąć) ![]() Rzuciło mi się, że małe bellówny skończyły roczek! Aż nie mogę uwierzyć, jak szybko to zleciało Wszystkiego najlepszego dziewczynki! Ja znów tak przelotem i na szybciora. Nie wiem, czy będę miała czas wpaść później więc życzę Wam wszystkim miłego "weekendu majowego" My będziemy odpoczywać u moich rodziców w Olsztynie i wracamy albo za tydzień, albo za dwa więc nie będzie nas przez jakiś czas |
|
|
|
#4070 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja daję Julciowi Zyrtec i już niby mniej ale dalej jednak cos tam furczy.I ja i TZ alergicy więc Julek tez pewnie będzie, cały czas ma krostki na policzkach chociaż mu smaruję może to też z powodu alergii? Sama juz nie wiem. Do noska on nic nie da sobie podać, nawet na gruszkę reaguje płaczem. Ciągle sie martwię o tego brzdąca. Dziękujemy Ja jak na razie anty odstawiłam na 2 miesiące, tak mi lekarka zaleciła, żeby organizm mógł złapać oddech, ale przyznam, że teraz trochę się boję "wpadki" Cytat:
Białystok to niezbyt atrakcyjne miasto. Na pewno Kołobrzeg lepszy. Ale aż tak źle jest?? Zmykam budzić Julka zaraz, a tak mi szkoda bo pięknie śpi i trzeba będzie się ubierać czego on nie cierpi... Pewnie znow będzie krzyk na spacerze. Kurcze, czemu mama mi zawsze mówiła że dzieci to są grzeczne na spacerach i śpią a Julek jest tego zupełnym przeciwieństwem- drze się wniebogłosy czasem a czasem tylko jęczy??
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam goraco, w ten piekny dzionek
![]() youyou biedny Filipek, namam nadzieje,że już go tak nie boli, nie fajnie to wyglądało, ale ładnie się goi Cytat:
ja bym nie kupowała, w tamtym roku były takie same i chciałam kupic Oliwce i one takim pastikiem smierdziały, w tym roku też patrzyłam i tak samo czuć, u nas dzisiaj wielki dzień idę dzisiaj na przedstawienie do przedszkola, Oliwka będzie narratorem ,
|
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam wziąć się w garść
ostatnio ciagle widze wszystko w czarnych kolorach, ale muszę to zmienić. Plan mam taki, że zęby wyjda do niedzieli i kaszel tez mi minie Wiem, wiem to tylko moje takie głupie założenia, ale przynajmniej postaram się więcej uśmiechać![]() ![]() ![]() Karol będzie od poniedziałku miał cały tydzień wolnego dlatego tak mi smutno jest z wizją kolejnego ciężkiego tygodnia, ale może będzie dobrze. Mieliśmy w planach wyjechać sobie nad morze, nad jeziorko i aktywnie spędzić ten weekend. Już Wam melduje stan na teraz: Dominik śpi już ponad 2 godz, bez płaczu, bez gorączki, biedaczek wymęczył się w nocy. Ja nie odsypiam, bo kaszlę O właśnie słyszę, że się obudził, ale w dobrym humorze..A i dziękuję bardzo Wam dziewczyny za słowa wsparcia, zawsze można na Was liczyć Adriji przyjmij zaległe gratulacje za Jasia pierwsze kroczki Super to musi byc uczucie widzieć jak swoje dziecko pięknie i szybko sie rozwija. Brawa!!!Cytat:
Dominis też wędruje z pokoju do pokoju i do kuchni, a jakoś radochę ma jak mówię do niego "gonie cie gonie cie", tylko dupką trzęsie i ucieka ![]() A Beatko Ty pytałas się czy mamy juz zabki kiedyś - tak mamy 2 dolne jedynki. Cytat:
Ojejku odwodnienie, a chora byłaś ostatnio? Ja tez ostatnio jem i piję jak kurczak przez te choróbska..
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - jak chcesz by po przechyleniu do góry dnem leciało to kup ten kubek z biedronki. mialam podobny z pepco i szybko arur pogryzł słomke, jak przechylił to sie oblewał. lepszy bidon zwykły albo od razu szklanka (teraz ten kubek robi jako do płukania zebów
)
|
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Tak tak - DZIEŃ DOBRY! ![]() Napiszę Wam coś niesamowitego, nie w formie chwalenia się, bo wiem że to jednorazowy wyskok: Zuzanna jak zasnęła o 21.00 tak wstała dzisiaj 10.11!!! Oczywiście w nocy jadła, płakała i przebudzała się . Ale chyba wyczuła, że mama miała wczoraj ciężki dzień i dała mi odsapnąć. Od razu świat wydaje się piękniejszy ![]() I nie ma gorączki
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna super wiesci !!!!!!!!!!! Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-27 o 10:49 |
|
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasiu, a takiej teściowej to tylko mogę Ci pozazdrościć Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa pod adresem Szymcia Zdrówka dla wszystkich chorowitków! Dzień dobry
|
|
#4077 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny (moje kuny właśnie szaleją na struchu bestie kudłate)
no ostrzegam bo już kilka bobasów pobudziłam niechcący ![]() jaka ona jest śliczna, ma bardzo delikatną urodę nie mogę się napatrzeć [QUOTE=Scio;33788332 Byliśmy się dziś zaszczepić od penumo w końcu. Nie mam czasu, bo jesteśmy Agatulą cały czas w podróży. W sobote pojechałyśmy na spotkanie w klubie mam, Agata się świetnie bawiła z dziećmi, ja wróciłam z pofesjonalnym make-upem bo akurat spotkanie z wizażystką było. W niedziele pędem jechałyśmy na pogotowie wiezorem, bo mi się wydawało, ze połknęła taki plastikowy element przy sznurku od kaptura. Ale lekarka stiwerdziła, ze to nie możliwe (spanikowałam), ze za duzy itd. i w domu przejrzałam zdjęcia ze spaceru i faktycznie zgubiła go wcześniej [/QUOTE]ale przygoda dobrze, ze nie połknęła tego plastiku a ja kupiłam nuby bidon pstryczek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Stronczek mnie podjudza ![]() oooo ale będzie dumny z blizny, laski lubią takie sznity ale teraz biedactwo takie antenki sterczą ![]() ze wzajemnością lecę nakarmić Żbikowego i na pole
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
cześć
ale ładna pogoda uwielbiamo rany, wygląda groźnie, muszę doczytać co się stało, bo nic nie wiem ;/ dziewuszki, po radę przychodzę, jedziemy na parę dni do zakopca, latem na wakacje gdzieś dalej, zastanawiam się jak skompletować bagaż dla malucha - mam na mysli leki czy kosmetyki dla malucha, by mieć spokój i w razie w coś pod ręką. Może już była dyskusja na ten temat, można by w punktach wymienić co się może przydać, co koniecznie trzeba mieć i zamieścić w pierwszym poście czy brać jedzenie dla dziecka? (to pewnie zależy od tego gdzie się jedzie), co z pieluchami - przypuszczalnie wezmę kilka i słoików i pieluch, po podrózy nie będzie mi się chciało po sklepach latać... np wyczytałam że warto mieć wodę utlenioną w żelu (nie wiedziałam o takim specyfiku), coś na gorączkę, biegunkę, poparzenie, plasterki, na komary etc moskitiera, kółko do pływania... co z oczkami maluszka? są okulary anty uva/uvb dla takich dzieci? nam trudno bez okularów wysiedzieć na plaży, jak chronić oczka maluszka? chcę zakupić namiot plażowy i ręcznik/ponczo z kapturkiem co na nózki? piasek mega gorący i takie tam.... dzięki za sugestie
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na to wg nie zwracałam uwagi wcześniej No i tak jak piszesz najlepiej przymierzyć, bo jakbym się uparła to bym zamówiła na all i Emilie byłoby nie wygodnie ![]() Jak sprawy, układają się powoli? ![]() AŁA ! Ukłony dla kaskadera ! Witam ![]() I co i śniło mi się dzisiaj że pokoje malowałam ![]() Cytat:
To co zaczynasz dzień kolorowo ![]() MY już po małym spacerku Tam jest tak ciepło, że nie wiedziałam jak damę ubrać ![]() Body z dł rękawem + cienk sweterek + spodnie + skarpety + buty i dałam jej apaszkę bo czasem lekko zawiało.I tak jej było ciepło ![]() Ide obiado robić. Dzisiaj gin. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() Hahah a na poważnie. 1. Jedzenie - zależy gdzie i jakie wyposażenie pokoju czy apartamentu macie. No i co Twoja dama je, bo Ja z moją bym mogła iść spokojnie już do Restauracji i gotowane warzywa zje,ryż, makaron, rosół w sumie wszystko co zjadliwe.Dobrze gdyby był czajnik, żeby zagotować wode na mleko. 2.Pieluchy - Ja kupuje DADY jak wiem, że w miejscowości będzie Biedronka to nie biorę kupię na miejscu, kilka zapakuję do jej torby, aby w podróży ewentualnie zmienić papka. Jeżeli nie mam to w sumie chyba musiałabym wziąć - teraz się zastanawiam TELIK bierzesz pampersy do HISZPANII jak to organizujesz? 3. Okulary - Ja wiem, że moja je ściągnie, wszystko ściąga, więc w gre wchodzi parasol, który można ewentualnie na plaży wypożycz albo w pokojach nie raz chyba sa albo ten namiot plażowy,bo Ja wiem że dama nie wysiedzi z czymkolwiek na głowie i na oczach.Ręcznik dla mnie zwykły bo i tak tylko się w niego wyciera, siedzieć w nim nie będzie na plaży pewnie.4.Stópki - jakieś sandałki? lekkie ? 5.Ja lekarstwa zawsze nawet biorę dla Nas, wiec wod utleniona, jakies leki an biegunkę, gorączkę coś na komary,osy,pszczoły,plast ry. Moskitiera na co ? JA ją zakładałam jak dama była wyżej w łóżeczku, teraz jest niżej to komar ją i tak dopadnie przez szczeble. Włączam komarnika na noc tzn włączać będę.
|
|||
|
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sandałki na stópki, no ok zabawki?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Życzę Wam cieplutkiego i mile spędzonego długiego weekendu dziewczyny! Pogoda zapowiada się bosko i grillowo
, muszę jeszcze szybko Hanię zaopatrzyć w krem z filtrem.
Tż poznałam już w liceum, mieliśmy półroczną przerwę i w wakacje po moim zakończeniu szkoły do siebie wróciliśmy,a po 2 miesiącach zamieszkaliśmy razem i tak już zostało.
W politechnice było na kim po prostu zawiesić oko
To się rozpisałam.

Tez patrzyłam na prognozy i ma być 27 stopni w niedzielę

dla tesciowej.
czy jedynki czy dwójki :zapomniałam spytać -
będzie dobrze