W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 21:11   #4111
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

CZY KTÓRAŚ Z WAS MA MIDIANA ? anty ?!

Cytologia zrobiona,
anty zmienione.
Doktorek od razu powiedział, że zmieniamy bo zastrzyki tylko na okres karmienia miały być i zmienił na MIDIANA,oczywiście jak każde anty ma "super" opinie...najważniejsze żebym nie puchła i się nie pociła i nie przybierała...

Jacieee Ja leje na opinie, że moje dziecko nie ma czapki,opaski, czegokolwiek na głowie. Sama ją ściąga widocznie jej za ciepło...idę w miasto to widzę może z trójkę dzieci które czapki nie mają, reszta ma. Chciałam jej dzisiaj chustę założyć aby jej nie grzało tak w główkę to ją też ściągała.Nie chce niczego i koniec. Dla mnie dziecko spocone na główce szybciej się przewieje niż te które nie ma jej spoconej,a moja chyba sama już wie kiedy ją chce a kiedy nie.

Co do pracy,domu i mamy to i tak jesteś idealna bo POTRAFISZ wszystko wykonać, może nie 100% tak jak chcesz, ale myślę że do tego dojdziesz spokojnie raz dwa. Daj sobie więcej czasu i nie wymagaj od siebie za wiele !! bo nikt komu się zmienia organizacja dnia nie jest 100% w wykonywaniu zadań od razu, więc się nie smutaj są mamusie które siedzą w domu i nawet podłóg nie umieją umyć bo "nie mają czasu"

Iustyna
to co wszystko na raz ale dobrze, żę to nie jest nic poważnego !

Patik
Ciii

Brumek
jeżeli miałabym ochotę to bym jechała na działkę, mąż wtedy zagospodaruje więcej czasu ?zmobilizuje się ? bo z tego co pisałaś ma coś swojego ? w sensie że prowadzi swoją działalność.

My też dzisiaj na ogródku od samego rana,
taka pogoda że aż grzech siedzieć w domu,
dama z tego powodu miała jedną drzemkę!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:13   #4112
isiaok
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

I wiecie co...załamałam się.....ubrałam małemu bodziaka, spodenki i czapkę z daszkiem. Miałam jeszcze wyrzuty do siebie że mu za ciepło jest, bo w samochodzie i w ogóle, a po mnie do poradni weszła matka z córką 9-miesięczną, dziecko w sweterku, czapce na uszy i kurtce na polarku! U mnie 28 stopni jest! normalnie to mi pod znęcanie nad dziećmi podchodzi.....
a pani dr do mnie, że widać że mu jest ciepło. To się chyba później zdziwiła....

zmykam na spacer, bo pogoda cudna.
można też w druga strone...koleżanki 1,5 córka biegała wczoraj po działce na golasa...a dzisiaj miała tylko bluzeczke na ramiączkach-zeby sie tak bardzo nie spiec jak wczoraj

Pogoda szalona...jak wyjeżdżalismy do Wrocławia po 8 było chłodno-Ewka miała body na krótki,bluzke na długi i legginsy+skarpety...a po południu wracalismy na krótki rekaw i legginsy+gołe syrki
Nóżki sie pocą-myślicie że można już zakładac sandałki z cienka skarpeteczka? Dzisiaj z kolei dzwoniła do mnie kuzynka-mam uważać na uszka, bo jej dwie córeczki mają zapalenie ucha-lekarz kazał zakładac chociaz opaske
I tak zakładam Ewie kapelutek bo boje sie udaru ale zupełnie nie wiem co myslec o tych uszkach
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:26   #4113
jacieeeee
Wtajemniczenie

Jeszcze raz dziękuję kochane za wsparcie.
Na Was zawsze można liczyć

No właśnie Isiaok? Co z tymi uszami? Kurcze, muszę wygooglać, bo dziwne mi się to wydaje. Skoro nie wieje, nie leje, to po co te czapy?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

http://dziecko.onet.pl/21582,24,40,p...a,artykul.html

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:28   #4114
isiaok
Rozeznanie

jacieeee też zaraz poczytam a za kilogramy... ja poki co -3...jesteś na SB? Bo ja poki co na MniejŻreć
Stary 2012-04-27, 21:31   #4115
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
jacieeee też zaraz poczytam a za kilogramy... ja poki co -3...jesteś na SB? Bo ja poki co na MniejŻreć
Ja też MŻ. Choć na weekend mam zamiar sobie odpuścić Powoli zbliżam się do upragnionej wagi, więc przyjęłam taką taktykę, że w tygodniu staram się trzymać dietę, a w weekendy pozwalam sobie na małe grzeszki jak lody, czy kawałek pizzy. Na razie nie widzę jojo. Jeszcze ze 2,3 kilo zrzucę i będę starała się utrzymać wagę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-04-27, 21:33   #4116
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieee Ja leje na opinie, że moje dziecko nie ma czapki,opaski, czegokolwiek na głowie. Sama ją ściąga widocznie jej za ciepło...idę w miasto to widzę może z trójkę dzieci które czapki nie mają, reszta ma. Chciałam jej dzisiaj chustę założyć aby jej nie grzało tak w główkę to ją też ściągała.Nie chce niczego i koniec. Dla mnie dziecko spocone na główce szybciej się przewieje niż te które nie ma jej spoconej,a moja chyba sama już wie kiedy ją chce a kiedy nie.
tutaj bardziej chodzi o niebezpieczeństwo udaru w takie mocne słońce. Myślę,że dzieci raczej ściągają nakrycia bo nie lubią a nie z powodu ciepła mój też kombinuje ale jednak nie daje za wygraną i po chwili zapomina ,że coś miał ściągnąć
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:33   #4117
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My dzisiaj cienkie spodenki, skarpetki, body dł.rękaw, bluzeczka dł.rekaw i czapa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:34   #4118
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też MŻ. Choć na weekend mam zamiar sobie odpuścić Powoli zbliżam się do upragnionej wagi, więc przyjęłam taką taktykę, że w tygodniu staram się trzymać dietę, a w weekendy pozwalam sobie na małe grzeszki jak lody, czy kawałek pizzy. Na razie nie widzę jojo. Jeszcze ze 2,3 kilo zrzucę i będę starała się utrzymać wagę
podziwiam wynik !!
u mnie waga magicznie spada na 1 fazie , potem 2 faza jakoś mi się wymyka spod kontroli a waga magicznie stoi
Stary 2012-04-27, 21:34   #4119
isiaok
Rozeznanie

jacieeee dobry sposób z tymi weekendami, ja jestem tak mało konsekwentna podczas diet, ze u mnie sprawdza sie tylko MŻ-odgapie te weekendy i jakoś przetrwam
Stary 2012-04-27, 21:36   #4120
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

pogrubione: to podobno genetycznie uwarunkowana umiejętność, ktoś we rodzinie potrafi ?
mój tak umie i tż też

zdolny Szymula jest !!!
ja tylko rurke robie i po mojej stronie nikt tak nie robi, pewnie to po mezu. A czy z dolny?? Dziwne te umiejetnosci Papa nadal nie robi

Cytat:
Dzięki dziewczyny

A jeszcze właśnie dzwoniła z uwagami, że:
- wózek, który kupiłam jest do niczego bo nie ma usztywnianych pleców
- nie zakładam dziecku czapki i jak mu uszy przewieje, to dopiero zobaczę

Proszę zatem o odpowiedź: czy uszy dziecka są jakoś inaczej skonstruowane, że trzeba je koniecznie zakrywać i czemu jakaś obca baba mówi mi, co mam robić
dla pocieszenia, wczoraj szlam z mlodym bez czapeczki i slysze jak matka do matki mowi: "POPATRZ BEZ CZAPKI". z takim wyrzutem. Chrzanie to

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moje cudo tez pluje jak opętane. Cała podłoga wypaćkana
!
u mnie nie tylko podloga. Niech ktos mi powie, dlaczego on na mnie pluje??

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję kochane za wsparcie.
Na Was zawsze można liczyć

No właśnie Isiaok? Co z tymi uszami? Kurcze, muszę wygooglać, bo dziwne mi się to wydaje. Skoro nie wieje, nie leje, to po co te czapy?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

http://dziecko.onet.pl/21582,24,40,p...a,artykul.html
co do czapki Jaciee nie wierz, ja sobie mysle, ze wieksze prawdopodobienstwo zachorowania nakladajac czapke. Dziecko sie spoci, cos sie odkryje i przewianie gotowe.
Stary 2012-04-27, 21:37   #4121
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
tutaj bardziej chodzi o niebezpieczeństwo udaru w takie mocne słońce. Myślę,że dzieci raczej ściągają nakrycia bo nie lubią a nie z powodu ciepła mój też kombinuje ale jednak nie daje za wygraną i po chwili zapomina ,że coś miał ściągnąć
Też mi sie wydaje, ze może chodzic o udar, a z tym ściaganiem to masz racje-wczoraj pisałam o tym jak Ewka namietnie sciaga wszystko z głowy a dzisiaj wcinała w wózku miała raczki zajete biszkoptem i zapomniała
Stary 2012-04-27, 21:38   #4122
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

co do czapy jak wieje to nie zakładam albo jako cienizne.Ale na słońce musi być
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:39   #4123
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
ale to mi sie wydaje, ze w takim wypadku lepszy jakis kapelusz, czapka z daszkiem, niz taka czapka z troczkami, scisle przylegajaca do glowki
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My dzisiaj cienkie spodenki, skarpetki, body dł.rękaw, bluzeczka dł.rekaw i czapa
oj to ja chyba najlzej Szymona ubralam. Bluzka z krotkim plus spodenki :P

I jeszcze na marginesie czapki, jakby tak dzieci bez czapki chorowaly, to Polska bylaby jedynym krajem,w ktorym dzieci nie choruja na uszka :P
Stary 2012-04-27, 21:40   #4124
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, tak Udar rozumiem. Ale przecież wtedy wystarczy chustka, albo czapka z daszkiem, a nie bawełnianka z uszami, tak? Bo mnie teściówka irytuje

Cytat:
podziwiam wynik !!
u mnie waga magicznie spada na 1 fazie , potem 2 faza jakoś mi się wymyka spod kontroli a waga magicznie stoi
To może spróbuj z inną dietą

Cytat:
jacieeee dobry sposób z tymi weekendami, ja jestem tak mało konsekwentna podczas diet, ze u mnie sprawdza sie tylko MŻ-odgapie te weekendy i jakoś przetrwam
Byleby nie popadać ze skrajności w skrajność Poza tym nie można przecież sobie wszystkiego odmawiać Mnie na diecie tak się pozmieniało, że teraz ciastko czy kawałek czekolady wystarczy, żeby zaspokoić zachciankę. Więcej nie zjem bo mnie mdli.
To samo z fast foodami. Mam ochotę, to zjem kawałek pizzy. Więcej nawet nie dałabym rady, bo żołądek się skurczył.
No chyba że jestem przed @. Wtedy włącza mi się odkurzacz

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-04-27, 21:42   #4125
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
I tak musze wam napisac pare dziwnych rzeczy o moim synu:
-moj syn boi sie trawy nie chcial z kocyka zejsc na nia
- moj syn potrafi wywinac jezyk o 180 stopni, czyli ulozyc pionowo (sama nie potrafie, trudna sztuka)
- moj syn chodzi z wywalonym jezykiem non stop teraz
- moj syn zachowuje sie jak menelik i pluje gdzie popadnie
- i na koniec moj synek jak nie chce zejsc z raczek mamusi, to owija sie nozkami wokol tali, nogi itp. Moja mama mowi, ze pierwszy raz widzi takie dziecko

kochany

a szefowi się należy za takie słowa!

Cytat:

Proszę zatem o odpowiedź: czy uszy dziecka są jakoś inaczej skonstruowane, że trzeba je koniecznie zakrywać i czemu jakaś obca baba mówi mi, co mam robić

odpowiedzi niestety nie znam. Ale one chyba w większości tak mają. Moja ostatnio też nie mogła przeżyć że bez czapki z domu z nim wychodzę...

Cytat:
A z ubieraniem dzieci prze rodziców to faktycznie masakra. Dziś na bazarze też z Tymciem widzieliśmy dziecko w wełnianej czapce(!) pod kołderką i tą plandeką na wózek. Tylko policzki i nocek wystawały A te policzki kolor czystej purpury miały

Ale nie na długo, bo popołudniu przebrałam w krótki rękaw A po domu tylko w bodziaku cały dzień zasuwał. Jego rajstopki ja nosiłam na głowie, bo moje dziecię uwielbia jak to robię

czy ci rodzice nie widzą co robią dziecku??

a pogrubione-

Cytat:
można też w druga strone...koleżanki 1,5 córka biegała wczoraj po działce na golasa...a dzisiaj miała tylko bluzeczke na ramiączkach-zeby sie tak bardzo nie spiec jak wczoraj

szczerze mówiąc jakby moje było w tym wieku to już bym pewnie tak pozwoliła gonić. Upał, bezchmurnie, mnie nawet w bluzce na ramiączkach było gorąco...

dziubek, ja właśnie tylko z tego powodu przy tej temperaturze już mu coś cieniutkiego zakładam na głowę, dzisiaj kupiłam w pepco czapeczkę z daszkiem i kapelusz

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:44   #4126
piwnooka77
Raczkowanie

Tak po cichu i z boczku witam się.

I znowu się będę tłumaczyć brakiem czasu, brakiem sił, brakiem... eh...
dni tak szybko mijają, czasem zajrzę coś przeczytam ale najczęściej jestem już tak padnięta, że nie mam siły coś napisać... więc wybaczcie moje rzadkie udzielanie się...

a u nas... Helenka raczkuje już na całego, lata po całym mieszkaniu ( a jeszcze całkiem niedawno dochodziła tylko do progu pokoju, do przedpokoju się bała wejść) i od około tygodnia zaczęła się prostować - ćwiczy klęk prosty oczywiście podpierając się o coś rączkami...

A teraz trochę ponadrabiam... żeby nie było, że tylko o nas...

aaa chodziliście na bilans 8-miesięczniaków? (coś takiego mi wpadało w oczy)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 21:44   #4127
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ale to mi sie wydaje, ze w takim wypadku lepszy jakis kapelusz, czapka z daszkiem, niz taka czapka z troczkami, scisle przylegajaca do glowki
I jeszcze na marginesie czapki, jakby tak dzieci bez czapki chorowaly, to Polska bylaby jedynym krajem,w ktorym dzieci nie choruja na uszka :P
dokładnie tak!

jacieee, wcale się nie dziwię że Cię irytuje. Chyba trzeba tekst Shiry zapożyczać

Stary 2012-04-27, 21:51   #4128
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Tak, tak Udar rozumiem. Ale przecież wtedy wystarczy chustka, albo czapka z daszkiem, a nie bawełnianka z uszami, tak? Bo mnie teściówka irytuje
tak , tak , łobuz nosi czapkę z daszkiem

Cytat:
dziubek, ja właśnie tylko z tego powodu przy tej temperaturze już mu coś cieniutkiego zakładam na głowę, dzisiaj kupiłam w pepco czapeczkę z daszkiem i kapelusz [/COLOR]
też kupiłam czapkę z daszkiem w pepco
Stary 2012-04-27, 21:51   #4129
jacieeeee
Wtajemniczenie

Piwnooka jak ja Cię świetnie rozumiem
Aania ja tam z głupią babą dyskutować nie będę Ale już sobie zapisałam artykuł, o tym że zapalenie ucha nie jest następstwem braku czapki, dam TŻtowi do przeczytania i niech on mamuniuni wyjaśnia

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-04-27, 21:53   #4130
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]

szczerze mówiąc jakby moje było w tym wieku to już bym pewnie tak pozwoliła gonić. Upał, bezchmurnie, mnie nawet w bluzce na ramiączkach było gorąco...
Tylko mała bez factorów...bo wtedy lepiej łapieot taki mały raczek

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

W Pepco najfajniejsze czapki
Stary 2012-04-27, 21:58   #4131
jacieeeee
Wtajemniczenie

W klubie filmiki z Dominkiem

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-04-27, 22:18   #4132
youyou
Zakorzenienie

hejka

ale dziś piękna pogoda, Lila dziś cały dzień w krótkim rękawku i na bosaka.
Ale byłam dziś w szoku, bo byłam dziś na zakupach i widziałam na mieście dzieci w kurtach i z czapami (z nausznikami!)

Wieczorem odpaliliśmy przyczepkę rowerową dla dzieciaków i zaliczyliśmy długą wycieczkę rowerową, przyczepka jest ekstra a dzieciaki zadowolone siedzą obok siebie grzecznie

Właśnie tż dzwonił do tej swojej siostry co miała zostać z dzieciakami, żeby się jakoś umówić na jutro (wesele) i co się okazało?
że miała 2 tygodnie temu operację na kolana i chodzi o kulach
poza tym ma jutro jeszcze jakąś wazną imprezę u swoich rodziców i to Bartek musiałby po nią jechac do W-wy , bo ona w pociąg nie wsiądzie itp

no nie mogeeee i ona chciała przyjśc i zostać z dwóją dzieci? i
logistycznie totalnie dupablada......

podjęliśmy decyzję że na jutrzejsze wesele idziemy z dzieciakami i zostajemy ile wytrwają..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 22:29   #4133
Natka_
Zakorzenienie

Brumku dzisiaj ginekolog zrobił cytologię i zbadał, wszystko wporządku, mogę zachodzić w kolejną ciążę Dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne, bo mam okropnie bolesny okres, ale waham się... W prawdzie brałam już je i czułam się super, ale jakoś nie wiem...

Dziubek ale z Szymka już duży chłopiec!

Jacieeee kochana, jesteś najwaspanialszą mamą, gospodynią, pracownicą i żoną! I tego się trzymaj!

Iustyna coś często u nas na wątku pojawia się osatatnio trzydniówka

Brumku nic tylko zmieniać mieszkanie na dom

U nas też dużo dzieciaków poubieranych jak pompy na zimę.
Dominikowi ubrałam koszylkę z krótkim rękawem, krótkie spodenki i czapkę z daszkiem, całe ciałko wysmarowałam kremem z filtrem
Wróciliśmy do domu przed 20.

Jutro muszę Domka zawiesc do mojej mamy a ja na uczelnie Taka ładna pogoda a ja cały dzień w szkole...

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-04-27 o 22:30
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 22:50   #4134
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Najpierwsze primo

Bellówny stooooooo lat
I buziak dla Wiki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ja kupiłam igorowi mini okulary słoneczne ( to raptem kilka złotych ) i dziś przejechał w nich całą drogę powrotną. Myślałam, że padnę ze śmiechu. I to taki fajny model a la ray bany w zielonej oprawce . Można spróbować zamiast parasolki.
Szukam takich, gdzie kupiłam Marinko ?

Cytat:

Wklejam, chociaż mi głupio trochę
Kochana Kasiu, dziękuję Ci za to, że ...
Mama
Wiem, że brzmi ckliwie, ale mi się bardzo miło zrobiło i się wzruszyłam

n to się teściowa pokazała z Dobrej strony- chociaż nie wyobrażam sobie żeby mogła napisać coś złego o złotym Brumeczku

Cytat:

Teliczku - przyszła piękna czapa Bardzo dziękuję, kochana moja
Ale mailika minie napisałaś I co za paputki kupiłaś Jasiowi ?

Miałam jeszcze napisać, że Tymuś od wczoraj ulewa po jedzeniu. Oprócz tego, także od wczoraj, leci mu z buzi gęsta ślina, jak kiedyś. No więc wsadziłam palec do buzi, bo juz dawno nie sprawdzałam, a tam... nie nie, nie kolejny ząb Ale mega rozpulchnione dziąsło. Więc już bliżej niż dalej

Dobra czy za duża, bo u nas taka luznawa jest
Kupiłam butki atrapy takie trampeczki na gumke

Och ten mój crocco- loco
Tyyyyyle zeboli
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
odkleiłam dziś plaster Filipowi, pokażę Wam nasze szwy :/
Bidulek
Mam nadzieje ze szybko się zagoi
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wpadam tak na szybko, bo jutro już wyjeżdżamy do rodziców. Rano pakowanie, więc później może nie być czasu na wizażowanie. Życzę Wam cieplutkiego i mile spędzonego długiego weekendu dziewczyny! Pogoda zapowiada się bosko i grillowo , muszę jeszcze szybko Hanię zaopatrzyć w krem z filtrem.

No i więcej nie pamiętam...
Bawcie się dobrze Haniołkowe

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

dziewuszki, po radę przychodzę, jedziemy na parę dni do zakopca, latem na wakacje gdzieś dalej, zastanawiam się jak skompletować bagaż dla malucha - mam na mysli leki czy kosmetyki dla malucha, by mieć spokój i w razie w coś pod ręką.
Może już była dyskusja na ten temat, można by w punktach wymienić co się może przydać, co koniecznie trzeba mieć i zamieścić w pierwszym poście
czy brać jedzenie dla dziecka? (to pewnie zależy od tego gdzie się jedzie), co z pieluchami - przypuszczalnie wezmę kilka i słoików i pieluch, po podrózy nie będzie mi się chciało po sklepach latać...

np wyczytałam że warto mieć wodę utlenioną w żelu (nie wiedziałam o takim specyfiku), coś na gorączkę, biegunkę, poparzenie, plasterki, na komary etc
My lecimy za 10 dni, myśle ze bardzo ważna jest apteczka ( syro/czapki na gorączkę, coś na biegunke, na poparzenia, itd) sloiczki biorę tylko na 2-3 dni pieluszki to samo resztę kupię na miejscu
Pozatym kółko do pływania z matkami, szlafroczek, koniecznie kilka nakryc głowy, lekka spacerówka, nosidełko, znana zabawka, śliniaczki jednorazowe, pieluszki do pływania to tak w dużym skrócie

Cytat:
hej mamuśki, wpadłam na chwilę.
Nie mam weny na odpisywanie, przepraszam
byliśmy dziś w poradni patologii noworodka na kontroli, pani dr była bardzo zadowolona, powiedziała że mały rozwija sie pięknie. Oczywiście nie odpuścił sobie i musiał ją odpowiednio skomentować po swojemu i czarować szczerbatym uśmiechem.
W sumie przedostatnia wizyta, jeszcze raz mamy przyjść jak zacznie chodzić.

I wiecie co...załamałam się.....ubrałam małemu bodziaka, spodenki i czapkę z daszkiem. Miałam jeszcze wyrzuty do siebie że mu za ciepło jest, bo w samochodzie i w ogóle, a po mnie do poradni weszła matka z córką 9-miesięczną, dziecko w sweterku, czapce na uszy i kurtce na polarku! U mnie 28 stopni jest! normalnie to mi pod znęcanie nad dziećmi podchodzi.....
a pani dr do mnie, że widać że mu jest ciepło. To się chyba później zdziwiła....

zmykam na spacer, bo pogoda cudna.
Prawda Aniu, takie mamy powinny być aranże mandatami- albo same powinny się tak ubrać w ta pogodę
Możecie nie wierzyć ale u nas brody z krótkim rekawem i czapeczka z daszkiem i gruba warstwa kremu z filtrem, stópki gołe

ufff nadrobiłam
Stary 2012-04-27, 23:20   #4135
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Brumek
jeżeli miałabym ochotę to bym jechała na działkę, mąż wtedy zagospodaruje więcej czasu ?zmobilizuje się ? bo z tego co pisałaś ma coś swojego ? w sensie że prowadzi swoją działalność.
Oj, Żanetko, zagospodarować czas, to on by sobie świetnie zagospodarował Ale w tym cała rzecz, że mi zależy żeby oni byli choć trochę razem A jak pojadę na cały dzień, to nawet sobota odpadnie...

Cytat:
u mnie nie tylko podloga. Niech ktos mi powie, dlaczego on na mnie pluje??
Bo Cię koffa

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Tak po cichu i z boczku witam się.
I znowu się będę tłumaczyć brakiem czasu, brakiem sił, brakiem... eh...
dni tak szybko mijają, czasem zajrzę coś przeczytam ale najczęściej jestem już tak padnięta, że nie mam siły coś napisać... więc wybaczcie moje rzadkie udzielanie się...

a u nas... Helenka raczkuje już na całego, lata po całym mieszkaniu ( a jeszcze całkiem niedawno dochodziła tylko do progu pokoju, do przedpokoju się bała wejść) i od około tygodnia zaczęła się prostować - ćwiczy klęk prosty oczywiście podpierając się o coś rączkami...
Witamy, witamy
Brawa dla Helenki U nas tez już cały dom w zasięgu Kurczaka Dziś nawet na balkon się wybierał

Cytat:
1. Wieczorem odpaliliśmy przyczepkę rowerową dla dzieciaków i zaliczyliśmy długą wycieczkę rowerową, przyczepka jest ekstra a dzieciaki zadowolone siedzą obok siebie grzecznie
2.no nie mogeeee i ona chciała przyjśc i zostać z dwóją dzieci? i
1. Ale super
2. No wiesz co! Niepoważna jakaś

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku dzisiaj ginekolog zrobił cytologię i zbadał, wszystko wporządku, mogę zachodzić w kolejną ciążę Dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne, bo mam okropnie bolesny okres, ale waham się... W prawdzie brałam już je i czułam się super, ale jakoś nie wiem...
to kiedy zaczynacie?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. n to się teściowa pokazała z Dobrej strony- chociaż nie wyobrażam sobie żeby mogła napisać coś złego o złotym Brumeczku
2.
Dobra czy za duża, bo u nas taka luznawa jest
Kupiłam butki atrapy takie trampeczki na gumke
Teliczek A gdzie się podziewałaś wczoraj cały dzień?
1. Czy Ty sie ze mnie nabijasz?

2. Idealna, wcale nie luźnawa. Jakiś wielki łeb ma widocznie to moje Słoneczko Pieniążki zaraz przelewam (chociaż coś Ty mnie chcesz oszukać, bo za mało napisałaś ) i dziękuję za zniżkę

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-28 o 20:39
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 02:02   #4136
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliczku
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 07:35   #4137
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aania ja tam z głupią babą dyskutować nie będę
no i słusznie
Cytat:
Tylko mała bez factorów...bo wtedy lepiej łapieot taki mały raczek
aha...no to już gorzej...
Cytat:
podjęliśmy decyzję że na jutrzejsze wesele idziemy z dzieciakami i zostajemy ile wytrwają..
bawcie się dobrze!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Prawda Aniu, takie mamy powinny być aranże mandatami- albo same powinny się tak ubrać w ta pogodę
Możecie nie wierzyć ale u nas brody z krótkim rekawem i czapeczka z daszkiem i gruba warstwa kremu z filtrem, stópki gołe

ufff nadrobiłam

wierzymy, bo u mnie po południu tak samo

TŻ wreszcie wrócił, i dziś wreszcie idziemy na basen pierwszy raz po zabiegu

Stary 2012-04-28, 07:36   #4138
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Witam Dziewczynki.
Podsumowują: kiepska ze mnie matka, żona, gospodyni i pracownica.
Kiepska jacieeeee.

Z pozytywów: - 13kg.
a w dupkę chcesz? każdy miewa gorszy dzień - ja też czasem mam wrażenie że czas mi przecieka między palcami, wolnego czasu prawie zero..

jesteś wspaniała i świetnie sobie radzisz

wagi gratuluje

Cytat:
Julka wczoraj byłą bez czapki -
a teściowej powiedz że niech sobie sama waty do uszu napcha i założy jakąś czapkę uszatkę i chodzi po słonku - żeby jej więcej mózgu nie przewiewało.

Cytat:
CZY KTÓRAŚ Z WAS MA MIDIANA ? anty ?!
ja nie pomogę, ja mam oc-35 i mi pasują, nie tyję po nich, czasem tylko mnie głowa boli trochę ale to tylko w pierwszym dniu nowego opakowania po przerwie.

Cytat:
a
o to to
Cytat:
no nie mogeeee i ona chciała przyjśc i zostać z dwóją dzieci? i

to was urządziła dziewczyna....

wypad ekstremalny będzie powodzenia

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
wahasz się bo myślisz nad rodzeństwem dla Domka w niedługim czasie? czy po prostu nie chcesz się truć hormonami?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 07:36   #4139
aania_20
Zakorzenienie

a w ogóle dzień dobry

Stary 2012-04-28, 07:41   #4140
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
a w ogóle dzień dobry
i ja również dzień doberek.

dobry mam humor z rana, mam nadzieję że mi go nikt nie popsuje

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-28 o 07:42
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości