|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
hej dziewczynki weekend majowy mowisz u na snie ma tz pracuje jedynie 3 bedzie mial wolne wiec dupa dzisss gtaka ladna pogoda sie zapowiada a my same nawet pod domem nie ma co robic booo nie ma miejsca na nic masakra chyba umre dzis z nudow z gabrysia ehhhhhhhhh ja chce byc juz na swoim
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zmykam na miasto, pochodze sobie, pooglądam
![]() Może coś fajnego kupie? ![]() Do później
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w piękny majowy weekend.
Ja od poniedziałku przechodzę z nocek na dzień - przez 7 lat pracowałam tylko na nocną zmianę, więc muszę sobie przypomnieć jak to jest funkcjonować w dzień.. Zobaczymy jak mnie na dniówce przyjmą i jakie godziny będę robić.. W poniedziałek robię zmianę 10:00 - 19:00 czyli do dupy.. cały dzień zmarnowany. Jednak pracując na noc można sobie jakoś dzień i spanie poukładać tak by się wyrobić ze wszystkim.. tzn obiad i inne takie prace domowe.. No ale przynajmniej noce teraz będę spędzać ze swoim nieślubnym tż'em ![]() Odwaliłam ładny numer w ostatni czwartek.. po 18h bez snu wybrałam się na wioskę do oddziału mojej przychodni oddać mocz do analizy (pół godziny jazdy z mojej miejscowości).. ponieważ rzadko jeżdżę do tego oddziału w drodze powrotnej włączyłam sobie nawigacje.. a ta pokierowała mnie na autostradę.. wszystko byłoby fajnie - bo autostradą najszybciej - gdybym nie wyjechała na nią w przeciwną stronę.. no nic - na szczęście zjazd był w miarę szybko, więc mogłam zawrócić - ale adrenalina mi poszła i od razu się obudziłam.. ![]() No to się wygadałam.. nie było mnie dwa dni, więc pozwoliłam sobie ![]() Pozdrawiam mamuśki ![]()
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-04-28 o 09:12 |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to mialas przygode ) ja tez kiedys zle wjechalam na autostrade tylko, ze musialam jechac niecale 30km bo nigdzie zjazdu nie bylo;/---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- p.s. wszystkim zycze udanego wekendu )
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki jest pogoda piekna weronika tez siedze sama w domu wstalam po 7ej bo przyjechal do nas pan zobaczyc lazienke bo bedzie plytki robil..no apozniej tz musial jechac i pozalatwiac pare rzeczy wiec siedze i zdycham tak mi goraco nawet wiatrak juz wlaczylam
) zaraz chyba wskocze do wanny .nuda ogolnie tez wyplaty nie dostalam jeszcze wiec nawet na zakupy nie mam jak isc dobra bo smęcę musze sie ogarnac halwaya no nieźle ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- oo widze ze tez szybko wstalas dzis ))
|
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane!
Ostatni się nie udzielam za często,ale ta pogoda Wczoraj kupiliśmy nowe iglaki i mąż je sadził przez pół dnia.Muszę przyznać,że zdolnego mam męża ![]() Cieszę się z udanych wizyt.Teraz to już napewno będą same udane wizyty i tylko dobre wiadomości. Ja muszę troszkę ogarnąć dom,a później przygotować grilla,bo przychodzą znajomi. Trzymajcie się dziewczyny |
|
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
Hey, hey!! Ja wpadam tylko na chwilkę, bo pewnie nie będę miała czasu dziś tu zajrzeć. Lecę sprzątać, a później na miasto, no a popołudniu chcielibyśmy zorganizować jakiegoś grilla.
Buziaki kochane mamusie, odpoczywajcie i cieszcie się z pięknej pogody ![]()
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide posiedziec na balkon na hustawce bo mamy taką duza to se poleze i cos poczytam .tż chce jechac do swoich rodzicow ale ja takn nei chce bo ja padne w tym aucie 300 km nie ma mowy
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
hej my po spacerze dziecko padlo mi we wozku musialam ja wyjac wtrargac na pietro i polozyc w lozeczko masakra booo ma juz 13 kg ale na szczescie se nie obudzila i spi mnie naszlo dzis na zwykla kawe i musialam zrobic ehhhhh jaka pyszna ale z lyzeczki
![]() zdjecie pyyzy z wczoraj uwielbiam jak sie smieje |
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
I znowu kolejny piekny dzien .. Wczoraj wieczorem było tak pieknie że byliśmy z TŻetem na 2 godzinnym romantycznym spacerku Pod koniec troszke ciągnęło mnie podbrzusze ale to chyba nic zlego bo dzisiaj juz jest ok ..No ale było cudownie Aha . no i dostałam wczoraj od siostry masę ciuszków dla niemowlaka i róznych gadżetów .. Witaj kochana Cytat:
Cytat:
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dekajka
a ja sie taaak wkurzylam ze szokkkk az wyczyscilam 2 wozki 4 krzesla i dywaniki plus odkurzylam i kurze starlam bo myslalam ze tz przyjdzie wczeniej to cooo szwagierce sie auto zepuslo i pojechal ich holowac czyli jak dotrze do nas na 19 to bedzie cuuud a obiecal ze w soboty bedzie szybciej przychodzic ![]() ![]()
|
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że nie jest to miłe jak tak zmieniają się plany, ale spójrz na to z drugiej strony: fajnie, że masz takiego pomocnego TŻ Poza tym szwagierka pewnie też nie jest szczęśliwa, że jej się auto zepsuło.
|
||
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
No mięsko na grila przygotowane
![]() Zrobiłam podudzia z kurczaka w marynacie musztardowo-miodowej, i skrzydełka w miodzie i chili.Mam nadzieję,że będzie pycha,bo zazwyczaj robię steki wieprzowe w ziołach.A i zrobiłam jeszcze andruta z masą z mleka w proszku.A córcia zrobiła sałatkę.Ale będzie wyżera ![]() No cóż,idę z powrotem do ogrodu.Ale jest dzisiaj pięknie ![]() Weronika,ale masz śliczną córcię,zresztą to kopia mamusi
|
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
Alem wam dziewczynki zazdroszcze, u nas jest ok 8 stopni, strasznie zimno wietrznie i deszczowo, siedze w domku a maz remontuje kuchnie.
Zycze udanego weekendu
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej ![]() Od samego rana prawie na podwórku ![]() pogoda piękna, ale ciut za gorąco, jak dla mnie ![]() Posadziliśmy dziś cebulę, ziemniaczki i posialiśmy marchewkę ![]() Oby teraz wszystko ładnie rosło ![]() Teraz przyszłam troszkę odpocząć do domu, bo za dużo tego słońca jak na jeden dzień ![]() No i za jakąś godzinkę rozpalamy grilla ![]() Miłego weekendu Mamusie |
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to ja codziennie prawie wstaje
Dziewczyny przez tą ciąże to ja zbankrutuje, tak mi sie perfumy podobają, że szok, mogłabym sie non stop psikać perfumami! Uwielbiam te zapachy, prawie wszystkie mi sie podobają byleby damskie!
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() my też każdą wolną chwile spędzamy na dworzu w piątek byłam na pobraniu krwi, oczywiście prawie zemdlałam, ale uprzedziłam pielęgniarkę, że zawsze robi mi się słabo, więc pobierała od razu na leżąco, później jeszcze godzinę spądziłam na szpitalnej lezance żeby dojść do siebie nabrała 5 probówek i jeszcze zapłaciłam za wszystko 154 zł![]() przy okazji odebrałam wyniki bakteriologii i mam grzybka w poniedziałek będę dzwonic do gina, kazał dzwonić jak wynik będzie zły, ale miałam odebrać te wyniki zaraz po wielkanocy, ale jakoś nie po drodze mi było w pierwszej ciąży nie miałam takich "atrakcji"
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
hmm nie wiem skad to sie bierze,tak po prostu chyba. Wiecznie mial zapalenie ucha od kazdego kataru wiec poszlismy do laryngologa i wyszly te polipy ktore trzeba usunąć
Cytat:
tez mialam taki z pierwszym synkiem,nie chcialam rodzic w swieta bo to byly nasze pierwsze po slubie i wykrakalam,urodzilam juz 12.12 tu w de w kazym szpitalu jest bardzo dobrze,nie przejmuje sie jakoes tym specjalnie ae jakies dziwne odczucie mam jak lsyszalam specjalistyczna klinika....wiecie dla dobra skarbow pojechalabym nawet 100 km gdzies rodzic ale jakies takie uczucie strachu we mnie jest ja w pracy dzis i jutro |
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie nooo ladne mamy pustki
tez wczoraj zrobilismy grilla pieczarki karkowka kielbasaka salatka a teraz zbieramy sie na obiad do mamy i na urodziny siostrzenca buziaki dla wszytskich |
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ wam zazdroszczę pięknej pogody w Polsce.. u nas zimno i pada.. i wieje.. brr.. siedzę pod kocykiem z herbatką w ręku i nie ma mowy, żebym chociaż na chwilę wyszła.. wiatr by mnie zdmuchnął chyba, a wcale nie jestem chucherko
![]() U mnie hormony powoli zaczynają się odzywać - popłakałam się ostatnio bez powodu. Próbowałam Tż'owi powiedzieć, że nic się nie stało, ale ciężko mu było zrozumieć.. no i w pracy prawie zemdlałam ale koleżanki i managerowie się ładnie mną zajęli.
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w niedzielny poranek. Jem właśnie śniadanko i pewnie znowu wyruszymy na miasto. Wczoraj z grilla nici, bo wszyscy się porozjeżdżali.
Dziewczyny których męczy ból głowy (ja się niestety zaliczam do tej grupy) polecam wypić słaba kawkę. Ja od kilku dni miałam bóle, może nie jakieś mocne, ale dokuczliwe. Wczoraj wypiłam kawę i jak ręką odjął No i jeszcze jedna rzecz. Mam już całkiem spory brzuszek, nie mieszczę się w większość swoich ciuchów, a że nie ważyłam się kilka dni to myślałam, że ostro przytyłam :confu sed: Wstaję dziś rano na wagę a tam 53,7kg, czyli przez 13 tygodni ciąży przytyłam 0,2kg
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wąchałam jakiegoś Versace, taki w czarnym pudełku... normalnie ideał! Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza.. .
![]() Zawsze taki tłok a teraz wszystkie grillują i nie ma kto pisac Ja dopiero we wtorek nad jeziorko pojade i wreszcie odpocznę.. Cały weekend spedzilam w objeciach pudel , dzisiaj przeprowadzka .. ale jestem zmeczona .. ![]() Buziaki
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
ja dostalam migreny w drugiej ciazy i mi pozaostala wiec po 1,5 roku zdecydowalismy sie na jeszcze jedno dziecko
|
|
|
|
#629 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i rozczuliłam się jak przeczytałam o twoim tż![]() Cytat:
też mi powód:P A dla dziewczynki podoba mi się Ola lub Julka, wiem że teraz bardzo popularne, ale mi się strasznie podobająCytat:
Witaj Cytat:
witaj a ja się męczę od wczoraj, z jakąś jelitówką chyba, bo oprócz tego temperatura i inne sensacje żołądkowe dzisiaj przeszliśmy się spacerkiem do teściów, bo mi trochę lepiej i chciałam się trochę rozruszać, ale nie mam siły za grosz teraz Do tego nie mogę nic jesc jeszcze. No mówię Wam super, po prostu---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- a jeszcze zapomniałam napisać Weronice, jesteście boskie, i Ty i córcia W tych kwiatkowych sukienkach wyglądacie prześlicznie
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

) to mialas przygode

4.9.10 Nasze malenstwo

i jeszcze zapłaciłam za wszystko 154 zł
w poniedziałek będę dzwonic do gina, kazał dzwonić jak wynik będzie zły, ale miałam odebrać te wyniki zaraz po wielkanocy, ale jakoś nie po drodze mi było
Adam 18.11.2012
:confu sed: Wstaję dziś rano na wagę a tam 53,7kg, czyli przez 13 tygodni ciąży przytyłam 0,2kg