|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
a ty masz dużo zajeć czy tak jak ja wegetujesz do końca pracy?
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33813443]Przepraszam, jeśli uznasz moją propozycję za niepoważną, ale nie pomogłyby Ci np. małe zakupy? Ja jak stoję przed szafą z kosmetykami w jakimś sklepie to na chwilę zapominam.... W szerszym kontekście wydaje mi się to mało znaczące, czy mam tusz podkręcający przy pogrubiający, ale przynajmniej na chwilę się znieczulam.[/QUOTE]
oj, na zakupy ostatnio męża wyciągnęłam i kasy trochę poszło, więc nie bardzo mogę, choć myślałam już o tym dzisiaj, więc to jak najbardziej poważna propozycja. zostają mi zakupy na allegro, bo potrzebuję kilku rzeczy, a zanim się zdecyduję to minie sporo czasu. Tylko jak patrzę na to słońce i ładną pogodę to chciałabym gdzieś wyleźć, albo pojechać, cokolwiek, byle nie zamknięte pomieszczenia. Cały weekend majowy też mąż pracuje, a ja idę do pracy jutro i w poniedziałek na chwilę a potem wolne do niedzieli. Cytat:
![]() zostaje mi sprzątanie, bo niestety jest co robić w mieszkaniu... |
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33813291]Oby mnie tylko nie zatrzymali
[/QUOTE]PERSE nie bój się ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- [QUOTE=moni_ka.g;33813764]oj, na zakupy ostatnio męża wyciągnęłam i kasy trochę poszło, więc nie bardzo mogę, choć myślałam już o tym dzisiaj, więc to jak najbardziej poważna propozycja. zostają mi zakupy na allegro, bo potrzebuję kilku rzeczy, a zanim się zdecyduję to minie sporo czasu. Tylko jak patrzę na to słońce i ładną pogodę to chciałabym gdzieś wyleźć, albo pojechać, cokolwiek, byle nie zamknięte pomieszczenia. Cały weekend majowy też mąż pracuje, a ja idę do pracy jutro i w poniedziałek na chwilę a potem wolne do niedzieli. moje kontakty z koleżankami od jakiegoś czasu są marne, generalnie od straty maleństwa bardzo się wycofałam z życia społecznego ![]() Monika a może sama wyjdź na spacer nie jakiś mega daleki ale do pobliskiego parku (jeśli masz możliwość) na ławeczkę z książką lub jakąś interesującą cię gazetą, słońce i śpiew ptaszków moze troszke cie zrelaksują. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj po wizycie padłam...więc nic nie zwiastuje nadchodzącego porodu... uparte te nasze dzieciaczki
także szykuje się długiiii grillowy weekend![]() nastepna wizyta 9 maja i jak dalej nic nie będzie się działo to będziemy się wtedy umawiać na wywoływanie-jednak mam nadzieje że coś ruszy samo! wczoraj zrobilam maraton po miescie w poszukiwaniu butów i masakra!!! normalnie nosze 40/41 a teraz przy opuchliznie kompletnie w nic sie nie mieszcze takze dzisiaj chyba czeka mnie poszukiwanie jakis meskich klapek...
|
|
#4235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
coś kojarzę, że sofcia miała pierwszy @ po 4 tyg od porodu ale nie jestem pewna Cytat:
Cytat:
my zaraz zbieramy się na zakupy - mężowi trzeba buty kupić, potem do teściów i znajomych dobrego dnia życzymy
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My właśnie mamy taką sytuację, wujek (mój chrzestny) już chyba 5 dzień kona, wczoraj był lekarz u niego i powiedział, "to już są godziny" ![]() Dlaczego musi się tak męczyć ?
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-04-28 o 11:30 |
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
dziadekteraz wegetuję i robię co mam zrobić (rozliczenia końco-miesiącowe) trochę automatycznie... Cytat:
Ale już było, niby, lepiej. W styczniu miał wstawiony rozrusznik, teraz dwie operacje, które miały usprawnić mechanizm... Nic to. życie....
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Przykro mi My dopiero godzinę temu wstaliśmy. Wczoraj ok 23 wpadli do nas znajomi i się przeciągnęło siedzenie do 3... Uwielbiam takie spontany
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
u nas 30stopni w cieniu . Sylwia bez apetytu albo z gorąca albo zęby :/ siedzę na tarasie , mała śpi w wózku . Nicola pojechała do koleżanki . Współczuję Pani ;( Bacha - biedaku w domu musisz sie kisić , szybko do zdrowia wracajcie Maksi - jak chłopaki ? aaa, pogoda to długo nie będzie ładna , w czwartek juz ma być 10st i deszcz wrrr
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Ale mamy piękną pogodę, chociaż wczoraj myślałam że nie wyrobię bo tak duszno było, pewnie burza nadejdzie. Cały czas się zastanawiam czy zacząć brać tabletki czy nie? Ehh..
tydzień wolnego mam, aż się boję bo nie wiem co będę robić.. |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani przykro mi
Nita kaszlą jeszcze, mam nadzieję, że przejdzie. |
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
szykuje makaron z tuńczykiem, kto reflektuje?
|
|
|
|
|
#4244 | |||
|
Konto usunięte
|
Wróciłam z IP.
Na szczęście w środku wszystko dobrze, ale mam taką jazdę, że niedługo mi majtek braknie :| (przepraszam za obrazowość, ale tak mniej więcej to wygląda....). Dostałam cyklonaminę, wzięłam już 2 tabletki. Mam leżeć, nie dźwigać i blablabla... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raczej 38 już muszę kupować... Ja też! Jak go robisz? Ja: tuńczyk, kukurydza, jajko na twardo, ogórek kiszony i majonez. |
|||
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33816149]Wróciłam z IP.
Na szczęście w środku wszystko dobrze, ale mam taką jazdę, że niedługo mi majtek braknie :| (przepraszam za obrazowość, ale tak mniej więcej to wygląda....). Dostałam cyklonaminę, wzięłam już 2 tabletki. Mam leżeć, nie dźwigać i blablabla... Ja też! Jak go robisz? Ja: tuńczyk, kukurydza, jajko na twardo, ogórek kiszony i majonez.[/QUOTE] Ciesze się że wszystko dobrze, mam nadzieje że to wszystko sie uspokoi ![]() O to widzę że masz wersję na bogato - u mnie zależy co mam w lodówce. Makaron, najlepiej rurki ale dziś mam kokardki (na opakowaniu pisze że gotować 8 min, chyba ich pogięło bo po tym czasie makaron był twardy ) czosnek to podstawa, dziś dodałam koperku, pieprz cytrynowy i kwasek cytrynowy. Oczywiście jak mam na stanie kukurydze to dodaje, czasem też smietany 18 cykne
|
|
|
|
|
#4246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam makaron świderki i jeszcze chyba nigdy żadnego makaronu nie gotowałam zgodnie z instrukcją, zawsze sprawdzam, czy jest dobry. |
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak idę z psem na dwór to ludzie patrzą na mnie jak na wariatkę bo w długich spodniach i bluzka z długim rękawem, muszę jakoś zakryć chrosty. Znając moje szczęście to jak mi zejdzie ospa to Tobiasz będzie miał
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w środę u dentysty i powiedział mi, że jak już urodzę to muszę usunąć chirurgicznie ósemki dolne, bo skrzywiły mi siódemki
A ja już męczę się z 6 lat z jedną ósemką i łudzę się, że jednak mi wyrośnie, gdybym to wiedziała to wcześniej bym się jej pozbyła A tak to kazał mi tego póki co nie ruszać
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mała zmiana planu dnia. Tz już u Tesciowej- ja mam dojechać później
więc byczę się w domku.Rano byliśmy na wizycie- Kasia rośnie - 1,8kg i wszystko ok.Gin zaniepokoiła się tymi moim bólami i chociaż wysprawdzała i mówi, że nic niepokojącego nie ma to zwiększyła mi podtrzymywacze- zamiast 3 dawek dziennie mam 4 dawki. acha - mam przepuklinę;(...po porodzie muszę dużo brzuszków robić jak chce aby to ustąpiło... pani- wspłczuję, czy Tz jedzie z Tobą? może mimo przykrych okoliczności udałoby się zostać na 2-3 dni nad morzem jeśli nie u rodziny to na kwaterach? Perse- dobrze, ze pojechałaś na IP, oszczedzaj się, przynajmniej jesteś spokojniejsza agusia- griluj ile się da, potem smażone kiełbaski z grila bedą tylko pachnieć a jeść nie będzie można![]() Maga- walcz domowymi sposobami i niech Ci pomogą! na kaszel to siemię lniane polecam z miodem i mlekiem, tylko pij rano bo jak na wieczór wypijesz to będziesz odkaszliwać całą noc
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ilu dentystów, tyle toeorii. ale jak wpływają na 7emki, warto chyba. Mnie rosły długoooo (kilka lat) i boleśnie, ostateczną formę przybrały po przecięciu dziąsła. Ostatni dentysta stwierdził, że zdrowe, mają miejsce. ja się panicznie boje ich usunięcia, także dla mnie w to graj...
![]() ale już duża dziewuszka!Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
WITAM! i w piers sie bije, bo znowu mnie nie było kilka dni!
Cytat:
Cytat:
ZEBERKA! jetsem! Cytat:
Cytat:
MAGA! mam nadzieje ze Cie szybko choróbsko puści!!!!!!!!!!!! PERSE!!!!!!!!! dobrze ze pojechałaś na IP. To się uspokoiłaś! BACHA! trzymaj się dzielnie!!!! A teraz usprawiedliwienie. Nie było mnie bo strasznie zagagniana byłam. We wtorek byłam u gina - wszystko ok więc kamień z serca!!! A w srode przeprowadzka- oj sie działo. Od srody mieszkamy u moich rodziców bo jednak na nowym mieszkaniu masa pracy i nie bardzo się da.
Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-04-28 o 15:06 |
||||
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Pani współczuję
Esko cieszę się, że wszystko dobrze Zeberko Kasia już jest duża
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
pani- kurcze niefajnie....
ja chyba bym jechała z Tz-em i łapała noclego poza rodziną eseska- to czekam na relacje z remontów bo ja tym żyję ostatnio
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcę go narażać na moją zajefajną rodzinę. jak sam zaproponuję - bardzo się ucieszę i może coś razem wymyślimy konstruktywnego.
ale nie wiem czy chcę go ciągnąć... nawet samoloty sprawdziłam... wrrr i akurat w sobotę nic rozsądnego nie leci
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33816149]Wróciłam z IP.
Na szczęście w środku wszystko dobrze, ale mam taką jazdę, że niedługo mi majtek braknie :| (przepraszam za obrazowość, ale tak mniej więcej to wygląda....). Dostałam cyklonaminę, wzięłam już 2 tabletki. Mam leżeć, nie dźwigać i blablabla... [/QUOTE] może się trochę przeforsowałaś ostatnio, ciągle gdzieś biegałaś, załatwiałaś, może za duży wysiłek dla organizmu. nie wiem czy to ma jakiś związek, bo Ty byłaś w zaawansowanej ciąży, ja dopiero na początku, ale mi po wszystkim jak już prawie ustało krwawienie i zaczęłam latać choć trochę gdziekolwiek czy zajmować domem to wracało krwawienie, i to taka bardziej żywa krew była. i to tylko jak coś robiłam, jak obijałam się cały dzień to nic. nie trwało to długo, a jak byłam na kontroli to po usg okazało się, że wszystko ok, więc chyba wiążę to jednak z jakimś przemęczeniem organizmu (choć tak na prawdę nie było to nic męczącego). _____________ posprzątałam trochę w mieszkaniu, jeszcze sporo roboty zostało, ale muszę odpocząć. |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
pani- trzymaj się dzielnie, jakoś ogarniesz
spokojnego weekendu kobietki zmykam
|
|
#4258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, myślę, że możesz mieć rację. Jeszcze wczoraj duuużo chodziłam na słońcu, to już wcale... |
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Pani przykro mi z powodu dziadka
![]() Zebra dobrze ze wszystko ok z Kasią, dziwi mnie tylko to że mimo zagrożenia przedwczesnym porodem i takimi bólami Twoja ginka nie każe Ci lezeć przynajmniej do 36/37 tc kiedy to już jest w miare bezpiczny termin na poród dla maluszka. U nas na wątku ciążowym dużo dziewczyn biorących fenoterol musi leżeć najlepiej z nogami do góry. Często mają taki nakaz od lekarza nawet jak nie miały żadnych bóli (a bóle to zawsze niepokojący sygnał). Widzę że Ty ciągle w biegu, a to nie są żarty, lepiej troche zbastować niż póżniej płakać i żałować.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4260 |
|
Konto usunięte
|
Chyba dzisiaj postaram się obejrzeć film. Pierwszy raz od porodu. Wcześniej nie byłam się w stanie skupić na niczym, teraz, kiedy mam już wyniki (i nic z nich nie wiem i nie mam nadziei, że się kiedykolwiek dowiem), staram się wracać... Za miesiąc do pracy, tam będę musiała umieć się skupić (choć na szczęście moja praca jest ok, nie wymaga ode mnie jakichś nie wiadomo jakich obrotów, no i mam fajnych ludzie, mam nadzieję, że mi pomogą trochę). A mój TŻ idzie do brata oglądać mecz (noł koment, niech już się ta liga kończy.... ale to się zacznie Euro:/), to ja sobie obejrzę jakąś komedię romantyczną.
I wkurza mnie pogoda. Już drugi rok z rzędu nie ma wiosny. Jest zima i od razu lato. Ja pamiętam, jak niedawno stałam nad grobem małego, to mi uszy marzły. A teraz - upał. Ja bardzo lubię lato, nie przerażają mnie upały ani nic, ale wiosnę też lubię.... Nie cierpię takich nagłych przeskoków. Oczywiście moje obserwacje prowadzone są z bardzo ciekawego punktu widzenia: już drugi rok z rzędu nie mam kiedy założyć mojego wiosennego płaszczyka, z dnia na dzień jest na niego: za zimno/za ciepło. Mój TŻ oczywiście się z tego śmieje, no ale cóż, tak właśnie jest.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

a ty masz dużo zajeć czy tak jak ja wegetujesz do końca pracy?

[/QUOTE]
także szykuje się długiiii grillowy weekend
takze dzisiaj chyba czeka mnie poszukiwanie jakis meskich klapek...

kurcze, kamień z serca. Szkoda tylko że owulki wykorzystać nie mogę