|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Treść usunięta
|
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tygrysów/lwów w cyrku ![]() Cytat:
Trochę wyobraźni na przyszłość.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-04-29 o 15:27 |
||
|
|
|
#3543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najbardziej żenujący postępek w rozmowie.
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo też reakcja rodziców na uprzedzenie, że pies nie lubi dzieci i sam się wycofuje "Ale ono tylko sobie pogłaszcze" i pcha dzieciaka do psa. Dobrze, że mam małego psa i mogę go w każdej chwili wziąć na ręce, przewidując zachowanie dziecka czy nawet dorosłego... |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię, że jakikolwiek pies nie może pogryźć/zagryźć - owszem może. Ale chodzi mi o niedopowiedzenia i nieostrość artykułów. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Nie brakuje mi argumentów. Odnieś się proszę do mojej prośby, abyś przedstawiła jakikolwiek dowód na potwierdzenie swojej tezy. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-04-29 o 15:31 |
|
|
|
|
#3546 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-04-29 o 15:32 |
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam, dlaczego niektórzy rodzice nie mogą nauczyć dziecka, co wolno, a czego nie wolno w zabawie z psem
. Bo wiadomo, że to, co dla dziecka jest super fajne (np. szarpnięcie za ucho) psa może nieźle wkurzyć. A potem lament, że pies zły i niedobry. Mój pies, mimo, że jest mały, to zaszczekać potrafi i zęby też ma spore, do tego nie cierpi dzieci. Raz pozwoliłam się dziecku kuzynki pobawić z nim, ale pod nadzorem, to skończyło się tylko ostrzegawczym szczeknięciem - kuzyn na mnie wyskoczył z pretensjami "jak ty tego psa wychowałaś?! Rex pozwala Bartusiowi na sobie siedzieć!". Rex to beagle, chyba najspokojniejszy pies na świecie.Ja nie wiem jak teraz, ale jak ja byłam mała (wcale nie tak dawno temu) to leciały w telewizji jakieś programy dla dzieci o psach. I stąd wiem, że np. zdenerwowanemu psu nie pokazuje się zębów, bo rodzice by mi tego nie powiedzieli - sami nie wiedzą
|
#3548 |
|
jestę wieszczę
|
Mój pies lekko udziabał syna sąsiadów, bo ten gówniarz wredny podszedł do mojego psa i go kopnął. Pies nie użarł do krwi tylko chapnął, ale sąsiadka zaraz z ryjem, że pies jest agresywny. Widziała całe zajście.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#3549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3550 |
|
po prostu Em :)
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że jak wszędzie w internecie, jest tutaj lobby anty-psie. Ciekawe, z czego to wynika, skoro psy są tak popularne w Polsce i ma je mnóstwo osób.
A to o rasowych psach jest prawdą. Obserwuje się po prostu zachowanie od początku i nie dopuszcza do rozrodów psów agresywnych czy z innymi "problemami psychicznymi". Nie rozumiem gadania typu "ja zaoszczędziłam, kupiłam mojego rottweilera/amstaffa/yorka za 500 zł, nie będę płacić kilka tysięcy za papier, przecież nie będę jeździć na wystawy". Oczywiście pominąwszy to, że każde zwierzę ma predyspozycje do agresji, to zwykle człowiek trenuje psy "ras agresywnych" w ten sposób. Ale wiadomo, takie dyskusje były już nie raz. Mój pies jest po szkoleniach, jest ułożony, nie sika na samochody (zresztą wystarczy na niego patrzeć na spacerze i odciągać w razie czego), a za dziećmi nie przepada, ale po prostu ich unikam (również dla własnego spokoju ) i go pilnuję w razie czego. Nie jest to wybitnie trudne zadanie, dlatego też nie rozumiem puszczania psa samopas.
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale swój rozum trzeba mieć i przewidzieć pewne sytuacje, m.in z udziałem małych dzieci i zwierząt.
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie przeszkadza mi to, rozumiem, że można za psami nie przepadać (albo za zachowaniem niektórych właścicieli). Ja też nie jestem jakąś szaloną miłośniczką psów ogólnie, mam swojego i skupiam się na nim. ![]() A to swoją drogą, ja mówię o tendencjach, które zauważam. Opisywane zachowania niektórych właścicieli (bo nie psów) również mnie dziwią i irytują.
Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2012-04-29 o 17:57 |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem z tych szalonych wielbicieli psów tylko niektórzy właściciele nie za bardzo się nadają do posiadania ich
|
|
#3555 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy bardzo uogólniają. Ja rozumiem, że czasem nie ma się co rozwodzić nad wyjątkami od reguły, ale jak ktoś twierdzi, że wszyscy faceci to, albo wszystkie kobiety tamto, to już coś jest nie tak
![]() Cytat:
Uwielbiam rodziców, którzy pozwalają dzieciom bić zwierzęta. A potem lament, że zwierzę się broni
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Może to nie jest coś, co mnie dziwi, ale zastanawiam się czym kierują się ludzie przy wyborze osoby, którą chcą spytać o drogę albo o autobus
. Zauważyłam, że ostatnio jestem bardzo często pytana jak gdzieś dojechać / gdzie jedzie dany autobus / tramwaj, mimo, że wokół jest mnóstwo innych osób. Dlatego tak się zastanwiam czemu ludzie wybierają mnie ![]()
|
|
|
|
#3557 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Mnie rzadko pytają, bo wyglądam na nierozgarnięte dziecko
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zastanawia w jakim stopniu ktoś uważa siebie za wiarygodnego i pokrzywdzonego opowiadając ile to miał już dziewczyn i każda od niego uciekła bo takie wredne i głupie były
wczoraj miałam okazję słuchać takiej historii jednego znajomego mojego faceta: ta durna, ta fałszywa, ta chamska, tamta upośledzona i każda uciekała a on taki boski dla nich był
|
|
#3559 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro jesteśmy przy psach, dziwią mnie osoby, które muszą wziąć psa, a potem trzymają go w małym mieszkanku, nie zabierają na dłuższe spacery i nie sprzątają po nim. Sama lubię psy, ale nie jestem obowiązkowa i nie mam. Sam kot to duża odpowiedzialność (popieram opinię, że nie należy go lekceważyć
).
|
#3561 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3562 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie ten bardzo popularny zresztą pogląd, bo przecież najwredniejsze są małe psy. Do mojego też było "o jejku, jaki słodki, mogę pogłaskać?", a tu niestety nie za bardzo, bo nie przepada za obcymi. Ale jego wielkość ma o tyle znaczenie, że po prostu biorę go na ręce jak widzę biegnące w naszym kierunku dziecko - nie wytłumaczę przecież, że piesio gryzie, a często w pobliżu nie ma żadnego opiekuna, który by dziecko złapał, więc zapobiegam. Niestety w tej kwestii jest nieprzewidywalny, mimo kastracji i szkolenia może zawarczeć, a problemów nie chcę.
Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2012-04-29 o 21:38 |
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3565 |
|
po prostu Em :)
|
To prawda, jednak poza sytuacjami gdy widoczność jest dobra i kierowca ma możliwość zobaczenia trochę wcześniej, że pieszy zbliża się do przejścia.
|
|
#3566 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-04-29 o 22:07 Powód: dopisek |
|
|
|
#3567 |
|
Konto usunięte
|
Przed przejściem dla pieszych należy zwolnić czy mi się tylko wydaje...?
Poza tym jakie 'czają się'? Pieszy na pasach ma pierwszeństwo i jak się ktoś 'czai' to umożliwiamy mu przejście, prawda? Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-04-29 o 22:19 |
|
|
|
#3568 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że tak. Zwolnić i dokładnie obserwować drogę, musi w każdej chwili być gotowy, że pieszy wejdzie na jezdnię, nawet nietrzeźwy. Musi mieć po prostu oczy "wszędzie". Takie są przepisy.
|
|
|
|
#3570 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

najbardziej żenujący postępek w rozmowie.
. Bo wiadomo, że to, co dla dziecka jest super fajne (np. szarpnięcie za ucho) psa może nieźle wkurzyć. A potem lament, że pies zły i niedobry. Mój pies, mimo, że jest mały, to zaszczekać potrafi i zęby też ma spore, do tego nie cierpi dzieci. Raz pozwoliłam się dziecku kuzynki pobawić z nim, ale pod nadzorem, to skończyło się tylko ostrzegawczym szczeknięciem - kuzyn na mnie wyskoczył z pretensjami "jak ty tego psa wychowałaś?! Rex pozwala Bartusiowi na sobie siedzieć!". Rex to beagle, chyba najspokojniejszy pies na świecie.

. Zauważyłam, że ostatnio jestem bardzo często pytana jak gdzieś dojechać / gdzie jedzie dany autobus / tramwaj, mimo, że wokół jest mnóstwo innych osób. Dlatego tak się zastanwiam czemu ludzie wybierają mnie