|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Na niektórych skrzyżowaniach kierowcom mruga nawet dodatkowa lampka sygnalizująca taką sytuację
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- dostaja prawko i rozpierduche robią i ludziom po stopach smigają
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, te pasy sa nawet jeszcze bliżej zakrętu- dziko ktoś to wymyślił, na drodze pionowej światła ale tylko dla samochodów(bo nie ma na niej pasów) są jakis czas przed zakrętem. Ma kierowca zielone, jedzie, jedzie, zakręca a tu zonk bo wjeżdża w pasy
. Ale na szczęście więcej takich dzikich przejść nie znam
|
|
|
|
#3607 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3608 |
|
BAN stały
|
Szłam dzisiaj drogą, gdzie jest ścieżka rowerowa obok zwykłego chodnika. Jechała rodzinka rowerami i oczywiście obiema częściami i chodnikiem i ścieżką rowerową. A szacowny tatuś jeszcze jechał zygzakiem i bałam się, że we mnie wjedzie. Ale nie zeszłam mu z chodnika i nie weszła na krzaki. Niech wymija. Dziwi mnie taka praktyka.
|
|
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ścieżek rowerowych u nas jest za mało ![]() ![]() ![]() (a już o szalejących po chodnikach rowerzystach to byłby osobny temat |
|
|
|
|
#3610 |
|
Konto usunięte
|
Gdy jest ścieżka nie może jechać chodnikiem ani ulicą.
|
|
|
|
#3611 |
|
BAN stały
|
Ja rozumiem jazdę chodnikiem, gdy nie ma ścieżki, droga ruchliwa, ale wówczas trzeba ustępować pieszym a przynajmniej jechać prosto, a nie całym chodnikiem, kreśląc zygzaki... Tak samo wkurza mnie głupie parkowanie, przez które nie mogę przejść chodnikiem, bo ktoś zaparkował na całej szerokości, chociaż obok jest bezpłatny parking, ale wtedy by nie wyszedł z auta prosto do klatki, tylko musiał kawałek przejść pieszo.
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pies po nierodowodowych rodzicach (chociażby jednym rodzicu nierodowodowym) nie może mieć rodowodu. Rozumiesz? Psychika psa nie ma nic żadnego związku z wyrabianiem rodowodu. To są dwie oddzielne kwestie. Problem agresji opisałam w kwestii rozmnażania psów, chodzi o to, że agresywny rodowodowy pies po prostu nie będzie dalej rozmnażany. Rodowodu nie traci. Raz wyrobionego rodowodu nie można stracić. Wszystkie psy bez rodowodu to kundle, co najwyżej w typie rasy. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-04-30 o 01:39 |
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Na amstaffach się nie znam to się nie wypowiadam , ale znam tylko jednego agresywnego boksera - właściwie mieszankę boksera z innym psem, więc powiedzmy, że się nie liczy, bo wiadomo jak to z mieszankami bywa. Boksery są jednymi z najlepszych psów dla dzieci. Jezu,jak ja nie lubię takiego gadania jak się o czymś nie ma pojęcia, tym bardziej, że znam i kocham te psy od kilkunastu lat. ![]() Cytat:
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może nie mam racji no trudno napisałam jak uważam![]() boksery może i są cudownymi kompanami dla dzieci ale w stosunku do innych psów potrafią być agresywne. Codziennie na spacerze spotykam 3 (wiem niewiele ) boksery(róznych właścicieli) i jakiej one dostają wścieklizny na widok innych psów . za to zauważyłam że spaniele przyjaźnie nastawione do innych psów nie specjalnie tolerują za to dziecizresztą klasyfikując rasy pod względem agresji - brany jest pod uwagę i stosunek do innych psów, obcych ludzi jak i dzieci. najłagodniejsze psy w stosunku do wszystkich- także włamywaczy to chyba retrievery i labradoryTak małe psy sa wredne, ale zwykle tylko szczekliwe. Zresztą porównajmy uścisk szczęki ratlerka a rottweilera np.
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3616 |
|
... choć nie Westwood
|
http://www.kurierlubelski.pl/artykul...iete,id,t.html tak akurat z dzisiaj...
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli już piszą taki artykuł, to powinni dowiedzieć się, w jaki sposób doszło do "wchodzenia za ogrodzenie". Amstaffy to psy baaardzo wierne i baaaardzo broniące swojego terytorium. Kobieta nie była mieszkanką domu, była gościem, którego pies nie znał. Być może uznał to za wejście na jego terytorium bez pozwolenia pana. Może kobieta wymachiwała rękami i zwierzę uznało ją za zagrożenie? Takie psy (a może i wszystkie) trzeba zrozumieć. Mam amstaffa w domu, mój tż miał go jeszcze przed naszym poznaniem się. Pamiętam, jak kilka lat temu, na początku znajomości, żebym mogła wsiąść do samochodu, w którym siedział pies (albo był obok niego), mój tż musiał powiedzieć "Lapida, wsiadaj" lub coś w tym stylu, żeby pies wiedział, że robię to za pozwoleniem jego pana. Teraz oczywiscie mieszkamy razem i naciągam się z psem, bawię się - bo teraz mnie już zna. Amstaff z artykułu nie miał prawa kobiety znać - była tylko gościem, to właściciele zawinili. Wystarczyło po prostu, żeby właściciel powiedział "Wejdźcie". (co do psów w obecnosci dzieci - nie ma możliwości, żeby zostawić malucha sam na sam z psem i np wyjść do drugiego pokoju) Edytowane przez lapida Czas edycji: 2012-04-30 o 11:36 |
|
|
|
|
#3619 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Więc nie mów że nie ma agresywnych rodowodowych amstafów. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- To akurat i ludzie tak mają... Jak ktoś im zajdzie za skórę to nie lubią go potem.
|
|
#3620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawdą jest, że niektóre boksery nie za bardzo lubią inne psy, ale to też zależy (np. moja bokserka lubiła duże psy, irytowały ją małe (i olewała je strasznie), a miała jednego wroga - nie wiedzieć czego dalmatyńczyka (zawsze miałam z dalmatyńczykami pozytywne skojarzenia, ale znam ich trzy i każdy z nich jest b. agresywny... ) . A jak ktoś przychodził do pustego domu wieczorem to moja niebezpieczna psinka się trzęsła pod stołem ze strachu . A co do ludzi to do boksera wystarczy się uśmiechnąć i już jest szczęśliwy i chce Cię wycałować ![]() Co do uścisku szczęki - oczywiście masz rację ![]() Cytat:
i dwa razy mnie ugryzł mały pies, a nigdy duży ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post34053713 ->Majowa nowa wymiana !in my past life I was a dancer, I danced my life away ... Edytowane przez kreaturkka Czas edycji: 2012-04-30 o 12:02 |
|||
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maja też dzieci w domu i jest łagodna nawet dla obcych , niektóre rasy tak mają. Co do dalmatyńczyków to sie zgodze, z widzenia też znam kilka i również na inne psy się rzucają ale nie wiem jak w domu się zachowują ![]() jamniki, ratlerki i małe sznaucery to chyba najbardziej rozszczekane psy a jamniki faktycznie dziabnąć potrafią
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała to pogłaskałam boksera sąsiadki, a on prawie odgryzł mi palec
. Z pasami jest trochę jak z ludźmi - każdy inny. Oczywiście można wysunąć argument o rodowodowych psach, ale nie oczekujmy, ze trzyletnie dziecko podejdzie do pieska i zapyta ,,przepraszam, masz może rodowód, bo nie wiem, czy mogę cię pogłaskać''
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze w temacie zwierząt, info z dziś ...
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ieszkaniu.html http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,44...45228.html?i=0 http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...z_dorozki.html co za sku****ny !
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() takie właściciela sama bym do ściany przykuła i zagłodziła nie miałabym litości |
|
|
|
|
#3625 |
|
Konto usunięte
|
Sytuacja dosłownie sprzed godziny. Wzięłam moją psinę na spacer, nie za daleko, wiadomo, to jamnik, nóżki krótkie, namacha się i zmęczy, a potem klapnie na ziemie i nie wstanie ;D I stoi rodzinka z jakimś kundlem, duże toto, bez smyczy, bez kagańca, tupta, widać, że z nimi. skracam smycz, żeby mój pies był jak najbliżej nogi, i nagle to bydle leci do mojego psa. Fera na grzbiet, piszczy, skamle, a tamten pies szczeka! Drę się, żeby zawołali tego psa, Fera mi się próbuje wyrwać (mam cudnie podrapane ramiona i dekolt), tamten tak jakby "podskakuje" i co usłyszałam? "On się tylko bawi!" No szlag mnie trafił, próbuję tupać, odganiać, odchodzić, aż się tak wystraszyłam, bo ten pies stanął przede mną prawie, że go po prostu kopnęłam (nigdy nie chciałam skrzywdzić zwierzęcia, no ale..) i spieprzyłam... tak to się jeszcze chyba w życiu nie bałam.. Dopiero po całym zajściu pomyślałam, że mogłam poinformować, że brak smyczy i kagańca jest karany ;/
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem w stanie czytać wypowiedzi o idiotach-właścicielach psów, bo się we mnie aż gotuje. sama niejednokrotnie byłam świadkiem takich sytuacji jak opisujecie. skąd się tacy tępi ludzie biorą? pies to nie zabawka, nie wiem co w tym takiego trudnego, że niektórzy nie dają rady tego pojąć. zresztą - swoje żale już kilkakrotnie wylałam na wątku dot. psów.
|
#3627 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, że to było złe, ale jak mam wybierać między życiem mojego psa, a ewentualnym zranieniem innego psa, to chyba wybiorę swojego.
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Konto usunięte
|
Wychodzę dzisiaj sobie do mojego pięknego umytego w weekend auta bo pogoda piękna i słoneczna że grzech jeździć brudaskiem, a tutaj koło i mój kołpak pięknie obszczane na żółto
Normalnie krew mnie zalała
|
|
|
|
#3630 |
|
BAN stały
|
Ja wprawdzie żadnego psa jeszcze nie kopnęłam, ale wiem, jak ciężko jest bronić małą jamniczkę, gdy podchodzi duży pies. I mnie nie przekonuje, że pies się bawi, skoro mój jest podrapany pazurami. Ja wiem, ze młode psy się tak bawią, ale właściciel powinien go trzymać na smyczy. Ja swojej nigdy nie puszczam.
Z innych sytuacji, to rezerwacja Orlika. Wczoraj kolega mnie poprosił, żebym zarezerwowała nam boisko na dzisiaj. Gdy zadzwoniłam, to dowiedziałam się, że jeśli nie mam profesjonalnej drużyny, to nie ma wolnych terminów. Gdy zadzwonił on, od razu zarezerwował i nie dowiedział się, że zespoły trzepakowe muszą czekać. Nie wiem, czy to zależy od płci osoby rezerwującej, ale jest co najmniej dziwne. Poza tym Orliki miały być dla zwykłych ludzi, a nie tylko dla "profesjonalistów", bo ci drudzy mają często własne klubowe boiska... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Na niektórych skrzyżowaniach kierowcom mruga nawet dodatkowa lampka sygnalizująca taką sytuację 
- dostaja prawko i rozpierduche robią i ludziom po stopach smigają

może nie mam racji no trudno napisałam jak uważam