Krakowianki - część XVII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 14:00   #3211
SdC
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tego basenu zawsze chciałam się nauczyć pływać ale nie hu hu nie dam rady. Za to wróciłam z biegania. Dzisiaj marniutko bo goraco niemiłosiernie ale za to 2,5 km za mną
Ja za to biegać nie mogę, bo mam chore kolana . Ale chyba jednak wolę basen, mimo wszystko .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:23   #3212
nicRu
maszyna, nie człowiek

Z moimi skurczami basen mógłby być cięzki, ale pomimo niechęci do wody nie pogardziłabym
Stary 2012-04-30, 15:12   #3213
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
blair, to ja jako stażysta miałam większą jazde
przyszedł do mnie pan długowłosy dosyć przy kości, taki typowy miłośnik gór
a ja do niego mówiłam per pani, bo miał dość sporawy biust

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
czemu jesteście takie smutaśne?
ja jestem tak mega pozytywnie naładowana że chciałabym ten stan zatrzymać.
cieszę się, bo jest słońce, bo pięknie zielono wygląda wszystko wokół, bo przez tydzień nie muszę iść do pracy, a wczoraj kładąc się spać miałam świadomość, że budzik nie zadzwoni. i cieszę się jak jasna cholera!

(...)

ha! a w ogóle wiecie co mi się przytrafiło? byłam z Ł. w tych dolinkach, spotkaliśmy jego znajomych, którzy mieli miejscówkę na ognisko więc postanowiliśmy do nich dołączyć. Trzeba było wejść głęboko w las i na takim zboczu, na polanie paliliśmy to ognicho. rewelacja. minus był taki, że już jak tam szliśmy się ściemniło więc powrót był już jak było całkowicie ciemno. a my zero przygotowania, a tel. można było sobie wsadzić w a nie poświecić. na szczęście kolega miał 2 latarki i pożyczył nam jedną. no to sia lala można iść. tyle że w środku tego lasu nagle usłyszeliśmy coś jak przemarsz wojska już wiem co to znaczy "trząść się jak galareta" myślę że to były dziki takiego mieliśmy stracha! i oczywiście mój mądry pomysł- stać, nie ruszać się, zgasić latarkę i udawać, że mnie tu w ogóle nie ma na nasze szczęście dziki miały nas gdzieś. potem natknęliśmy się na nie jeszcze raz już na skraju lasu. takiego spida dostałam, że wow!
Jakie smutaśne? Ja tam mam dobry humor, chociaż muszę pracować Uszyyyyyy mnie już bolą

Oj biedaku, ale przynajmniej masz cool story do opowiadania - jak to Cię atakowały dzikie dziki w lesie

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
To moze sobie kupie nastepnym razem tusz z bell Mam teraz z eveline taki w zlotym opakowaniu i nawet jestem zadowolona--- mam kiepskie rzesy wiec szalu nie ma ale szalu nie bylo i po factorze.

A dzis wymazialam sie tym granatem i polaczylam go ze zlotem uwielbiam .
Blair piekny odcien mi doradzilas

NicRu koniecznie dol zakopac (wiem jakie upierdliwe moze byc mieszkanie z rodzinka ale hiper ma racje)Zrob cos milego dla siebie .

A ja wczoraj rano depilowalam nogi kremem a pozniej czekalam na Blair na sloncu i mnie poparzylo i to tylko w tym miejscu gdzie tym kremem sie smarowalam.
Dzis mam te miejsca z leksza brazowe ale wczoraj byly czerwone , piekly jak olera.W nocy nie spalam. Posmarowalam to mascia na oparzenia solcoseryl.
Nie wiem czy smarowac dalej tym? moze kupic pantenol?
Sama sobie wybierałaś, ja tylko pomogłam konkretny wybrać Ze złotem musi być fantastyczny

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z basenu . Boskie orzeźwienie .
Też chcę! Albo nie... Fryzura mi siądzie

Znalazłam genialny sposób na wykorzystanie maceratu z marchwii Wlałam 20ml balsamu do ciała do zlewki, i do tego 8 kropel maceratu w sumie, wymieszałam i posmarowałam nogi i ręce i już nie jestem taki bladzioch, mogłam ubrać spódnicę więc się nie gotuję Początkowy odcień jest żółtawy, potem wpada w pomarańcz, a za godzinę ładny opalony kolorek Wczoraj wieczorem tak twarz posmarowałam (z hydrolatem i ekstraktem i maceratem), byłam śmiesznie pomarańczowa, ale jak obudziłam się rano to złotawa karnacja lekko opalona
Stary 2012-04-30, 15:19   #3214
OneMoreDress
Zakorzenienie

A ja się spiekłam na słońcu....na dekolcie to mogłabym jajka smażyć Za to buzia ciągle blada

Co do mylenia płci u klientów to ja już przez telefon nauczyłam się mówić 'Państwa działka/dom' bo nie raz wypaliłam do jakiejś babeczki pan a do faceta pani
Stary 2012-04-30, 15:23   #3215
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mnie raz z moim głosikiem wzięli za mojego mężczyznę
Stary 2012-04-30, 15:26   #3216
Malla
Nie depcze krokusów

Blair - ten macerat jest taki barwiący?
Stary 2012-04-30, 15:30   #3217
blair witch
Zakorzenienie

Mall - on jak go wylejesz z butelki ma kolor jaskrawej pomarańczy, no i barwi... Więc trzeba ostrożnie. Tylko łatwo można zmyć bo woda i mydło

Obcinała któraś włosy metodą kucykową może? Ładnie to wychodzi? Myślę nad tym czy aby nie kupić sobie nożyczek w sklepie fryzjerskim (chyba że ktoś ma do pożyczenia?) i nie podciąć końcówek, bo jak pójdę do fryzjera to mi upitoli pewnie pół, a ja chcę 1-2 cm maks obciąć...
Stary 2012-04-30, 15:47   #3218
francuski pocalunek
Zadomowienie

Nie moge sie uczyc w taka pogode jest mi goraco , zaczelam czytac Anne Bishop i gazetki ktore nabylam pod hala.
I o dziwo wsio z ksiazki i gazetek pamietam ale z ekonomii nic mimoz e czytalam ja trzy razy

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:06   #3219
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dlatego właśnie na chwilkę olałam ksiązki, bo nie wchodziło mi od wczoraj do głowy nic
Stary 2012-04-30, 16:09   #3220
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Obcinała któraś włosy metodą kucykową może? Ładnie to wychodzi? Myślę nad tym czy aby nie kupić sobie nożyczek w sklepie fryzjerskim (chyba że ktoś ma do pożyczenia?) i nie podciąć końcówek, bo jak pójdę do fryzjera to mi upitoli pewnie pół, a ja chcę 1-2 cm maks obciąć...
Ja obcinałam wiążąc kucyka na czole Po obcięciu były lekko krótsze przy buzi. U mnie efekt mało widoczny bo miałam za długie włosy ale u koleżanki z krótszymi bardzo ładnie to wyglądało

PS-a i znam jedną fryzjerkę w krk co z drżeniem nożyczek obcina dokładnie 1 cm jak ją poproszę
Stary 2012-04-30, 16:22   #3221
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ja obcinałam wiążąc kucyka na czole Po obcięciu były lekko krótsze przy buzi. U mnie efekt mało widoczny bo miałam za długie włosy ale u koleżanki z krótszymi bardzo ładnie to wyglądało

PS-a i znam jedną fryzjerkę w krk co z drżeniem nożyczek obcina dokładnie 1 cm jak ją poproszę
Ja chciałam tym sposobem:
http://anwena.blogspot.com/2010/11/j...ugie-wosy.html

Chyba spróbuję, najwyżej pójdę potem do fryzjera, no trudno. Na kręconych i tak słabo znać czy równo czy nie A w prostych rzadko chodzę. W piątek zahaczę o Aidema i zapytam o nożyczki (na allegro mają wystawione)

Frapo - no ja mam dokładnie to samo, z książek pamiętam wszystko, a z naukowych nic
Stary 2012-04-30, 16:42   #3222
Ineso
Matka Smoka

Mnie i mojej mamie ten macerat marchewkowy schodzi po przetarciu tonikiem/hydrolatem.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:02   #3223
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Ale dziś piękna pogoda! Tylko jakoś słabo się czuję, głowa mnie boli, duszno mi...
Byłam dziś na zakupach, kupiłam dla TŻ prezent na urodziny Odebrałam od Ineso (Dziękuję) mazidła, więc pewnie dziś zacznę się nimi "bawić" I oczywiście byłam w słynnym sklepie z bielizną, ale nie było mojego rozmiaru z modeli, które mi się podobały A takie tanie były

Ineso Mam słabą pamięć i zapomniałam co to miałam na początek używać. Kilka kropli olejku i ...? Przypomnisz mi?

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Filtr mogę Ci podrzucić wcześniej, tylko nie dziś ani jutro.
Już poczekam chyba Kilka dni mnie już nie zbawi, nie chcę Cię też fatygować.

Frapo Dziś pogoda typowo na wypoczynek a nie naukę Więc wcale Ci się nie dziwię.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:13   #3224
Ineso
Matka Smoka

Wredna - olej+żel ha, na spryskaną hydrolatem twarz.
Stary 2012-04-30, 17:21   #3225
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Wredna - olej+żel ha, na spryskaną hydrolatem twarz.
Dziękuję
Żel ha to kwas hialuronowy?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:23   #3226
SdC
Zakorzenienie

Ineso, gdzie na ZSK jest dział olejki hydrofilowe? Bo chciałam sprawdzić ile tego emulgatora i nie mogę znaleźć .

Oczy mi zaraz wypadną (albo raczej wypłyną ).
Stary 2012-04-30, 17:27   #3227
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Cześć mamy w piątek Internet?
powinnaś dostać maila od prowadzącej

podróż zmęczyła mnie niemiłosiernie. tloku nie było, ale pociąg nie wiedzieć czemu co chwilę się zatrzywał, stał 15 minut w polu, jechał chwilę, stał w polu, stał na stacji... a było taak gorąco jak nie jechał no i dojechałam na Płaszów z 45-minutowym opóźnieniem. uff...

ale za to plany mi się zmieniły i jutro chyba pojadę gdzieś dalej ale dziękuję za sugestie na przyszłość

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:47   #3228
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Na Twoich włosach powinno to cięcie dać fajny efekt Po prostu nie ciachaj za dużo a małymi kroczkami
Stary 2012-04-30, 17:53   #3229
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dziękuję
Żel ha to kwas hialuronowy?

Cytat:
Ineso, gdzie na ZSK jest dział olejki hydrofilowe? Bo chciałam sprawdzić ile tego emulgatora i nie mogę znaleźć .
Gotowe zestawy=> olejki hydrofilowe
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Olejek-nagietkowy/108
100ml oleju+10ml SLP
Stary 2012-04-30, 18:00   #3230
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
100ml oleju+10ml SLP
Dziękuję!
Stary 2012-04-30, 18:09   #3231
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość

Lalaith Jak ja Cię dobrze rozumiem w tej kwestii. Dobrze, że koniec końców udało Ci się uratować grzywkę Ja po ostatnich schodach poszłam kilka dni temu ją podciąć i fryzjerka za głowę się złapała jak zmoczyła mi grzywkę i zobaczyła jaka jest nierówna. - Proszę się nie przejmować, sama cięłam. - Aha, bo już zastanawiałam się, kto Pani to zrobił
Ty mnie zawsze najlepiej rozumiałaś
Pocieszam się że grzywka szybko rośnie, tymczasem od weekendu mam urlop i te 1 dni poświęciłam w całości na opalanie i planowanie wyjazdu (od jutra intensywne szukanie pracy i nauka angielskiego) i z tej to okazji, jako że na plażę nie prostuje włosów i chodzę z kręconymi, kupiłam sobie romantyczną opaskę z kwiatkiem Dzięki której wczoraj nad wodą rozkochałam w sobie pewnego anglika

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Nosi mnie pozytywna energia. Was też? To mój pierwszy urlop od początku tego roku Pierwszy, podczas którego tak naprawdę będę mogła odetchnąć i trochę wyciszyć znerwicowany organizm. Nic to, że po urlopie wracam w nawał pracy. Liczy się tu i teraz. I boska wizja wolnego tygodnia! ye ye ye
Mnie też bo to mój pierwszy urlop od... prawie 2 lat

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
Ja lubie przylasek :P Ale nie wiem czy tam jest obiektywnie fajnie no i chyba trzeba kawałek dojść...
Nie wiem czy jest tam obiektywnie fajnie, wiem że jest pięknie, ale po 50km jazdy nie miałam już siły się nim zachwycać, mój kręgosłup odmówił posłuszeństwa. A jeszcze trzeba było wrócić.. Może to dlatego że było gorąco (w sobotę), może dlatego że pojechałam tam prosto z pracy, a może po prostu się starzeję

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Roznosi mnie, a mam dośc samotnych spacerów, na których prawdopodobnie mam tak skwaszoną minę jakbym buzię myła wodą spod ogórków.
Jak siedze w domu z kolei z kochaną rodzinką, to nie mogę wytrzymać hałasu w dni powszednie (remont), a z nauki i tak nici.

Zresztą nawet jakbym miała gdzie wyjśc to pewnie znow byłoby że ciągle nie ma mnie w domu i nic w nim nie robię (po uczelni się szlajałam, ale lans).

W takim oto humorze i nie mając się w co ubrać wyjdę za niedługo na super rozmowę o praktyki, któych w tym momencie już mi się odechciewa i popadam w stan, w którym naprawdę mi wszystko jedno, czy będę gnić aby obudzić się za kilka lat z pustym CV i płakać w urzędzie do mikrofonu rmf, że nie ma pracy dla ludzi z wyższym wykształceniem, czy będę słuchać kolejnych wymyślnych fochów o wszystko.

Już nie wspomnę, że wczoraj w ramach fochów dnia codziennego moich domowników dowiedziałam się, że moje suche placki na skórze są nie od syfiastej krakowskiej wody tylko od uzywania peelingu do nóg. Tylko nie wiem jak od używania peelingu do odskrobania nóg ma mi się łuszczyć skóra na buzi Aha, i śmiałam wstać o dziewiątej

łojesu, długo mogłabym wymieniać absurdy dnia codziennego, które powodują u mnie chęć popadnięcia w sen letni, taki analogiczny do zimowego
Moja rada: uśmiech mimo wszystko Wiem że można, bo jak mnie rzucił facet to popłakałam 1 dzień, a przez kolejne siedziałam godzinami z ołówkiem w zębach, byle tylko się śmiać. Uśmiech pomaga na wszystko. Na rozmowach kwalifikacyjnych, egzaminach, nawet jeśli to sztuczny uśmiech, bo wcale nam nie do śmiechu (moja matura była tego sprawdzianem, moja obrona również). Na podryw też pomaga.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Już widzę to moje wyprowadzanie się na swoje - nie mam z kim się wyprowadzać na swoje ani póki co za co
Musze jakoś przecierpieć i tyle, ale każda wizja dłuższego weekendu sprawia, że się jeżę
A ile masz lat?

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Malla tak PTTK miasteczka średnowieczne

mnie Egipty i inne ciepłe odległe kraje nie są potrzebne do szczęścia. Najpierw chcę poznać własny kraj
poza tym nie jestem typem plażowiczki i drinków z palemką
Mi też Egipty nie są, o wiele bardziej mnie ciągnie na zimną północ Ale rafę koralową bym chętnie zobaczyła
Stary 2012-04-30, 18:15   #3232
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

100ml oleju+10ml SLP

Ineso - Ty mi kiedyś pisałaś o jakimś oleju z kerfuru którego można używać do stworzenia tego mazidła - mogłabyś mi przypomnieć o który to olej chodziło?

OMD - no właśnie tak myślę najpierw o 1 cm i na 3 kucyki, i zobaczę jak to wyjdzie

Myszka - co kupiłaś dla tż?
Stary 2012-04-30, 18:28   #3233
caat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

jak Wasza majówkam mija? ja muszę się Wam wyżalić, że moja zaczęła się dość obficie w % i dziś z rana umierałam... na dodatek poszłam się opalać pod dom, skorzystałam z uroku basenu i dopóki nie wypiłam duszkiem kubka mięty to chodziłam jak istne zombie, a wyglądałam jak Frankenstein

dziś mam powtórkę u znajomych, ale postanowiłam, że zasiądę z nimi przy soczku - pierniczę
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:28   #3234
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ineso - Ty mi kiedyś pisałaś o jakimś oleju z kerfuru którego można używać do stworzenia tego mazidła - mogłabyś mi przypomnieć o który to olej chodziło?
A ja wiem . Dzisiaj dopytałam . Olej słonecznikow BIO coś tam . Prawie cytat .

A skoro już jesteś, to poradź - mam 2% żel hialuronowy, jak to zmienia tonik migdałowy? Mam coś zmodyfikować czy kupić 1%? A, no i TŻ kupił mi wodę demineralizowaną, a nie destylowaną - jakaś różnica jest czy szukać dalej?
Stary 2012-04-30, 18:41   #3235
2016070953
Konto usunięte

Mistrzyni, a ja myślałam cały czas że w Twojej pracy jest wymóg umiejętności pływania,
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:50   #3236
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Moja rada: uśmiech mimo wszystko Wiem że można, bo jak mnie rzucił facet to popłakałam 1 dzień, a przez kolejne siedziałam godzinami z ołówkiem w zębach, byle tylko się śmiać. Uśmiech pomaga na wszystko. Na rozmowach kwalifikacyjnych, egzaminach, nawet jeśli to sztuczny uśmiech, bo wcale nam nie do śmiechu (moja matura była tego sprawdzianem, moja obrona również). Na podryw też pomaga.

A ile masz lat?
Że pomaga, to wiem, czasem uśmiecham się na siłę - np. na egzaminach, rozmowach, a randki... co to sa randki?
A lat mam 21 (aż się zamyśliłam, chciałam napisać 20). Kiedyś długo się zastanawiałam jak przyspieszyć proces wychodzenia na swoje, ale z uwagi na to, że studia skutecznie zawalają mi cały tydzień a na upartego to zaocznych nie ma, to ciężko o pracę, która pozwoliłaby się w jakimś stopniu utrzymać. Jakkolwiek bardzo kocham swoich rodziców to charakterologicznie czasami potrafią życie uprzykrzyć i w dni takie jak ten zamykam się w pokoju, żeby przeczekać te ich pomysły, bo co nie zrobię, to zrobię niedobrze

Jak wracałam z rozmowy o praktyki, to zrobił mi się cudowny odcisk na małym palcu... Pierniczę to - po długim weekendzie idę szukać szmacianych tenisówek/trampek, bo chyba naprawdę w niczym nie jestem w stanie chodzić, najwyżej dalej będę wyglądać jak totalna chłopczyca

Ok, idę się poopalać tańcząc z miotlą po ulicy
Stary 2012-04-30, 18:51   #3237
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Znacie jakiegoś dobrego okulistę przyjmującego na NFZ?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 19:24   #3238
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
A ja wiem . Dzisiaj dopytałam . Olej słonecznikow BIO coś tam . Prawie cytat .

A skoro już jesteś, to poradź - mam 2% żel hialuronowy, jak to zmienia tonik migdałowy? Mam coś zmodyfikować czy kupić 1%? A, no i TŻ kupił mi wodę demineralizowaną, a nie destylowaną - jakaś różnica jest czy szukać dalej?
Woda demineralizowana jest ok
Żelem to mnie zagięłaś Ja generalnie wolę wersję z hydromanilem, jest mniej lepka - hydromanil ma inne właściwości nawilżające, więc dobrze wzbogacić nawilżanie.

Olej taki, jak poniżej (jesli coś widać). Ja mieszam z rycynowym z apteki (metoda OCM).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0003.jpg (44,7 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2012-04-30 o 19:51
Stary 2012-04-30, 20:03   #3239
blair witch
Zakorzenienie

SdC - nie mam pojęcia odnośnie kwasu Najlepiej zapytać na wątku o kwasach. Tzn. myślę że może mieć wpływ na pH (które i tak regulujemy), ale nie powinno się nic złego stać ze skórą.

Ineso - ja nigdy nie miałam po toniku na ha lepkości Ale przyznam że ten potrójny mi bardzo ściąga twarz, jak nakładam sam na wilgotną skórę.
Stary 2012-04-30, 20:09   #3240
Ineso
Matka Smoka

Przecież HA to nie jest kwas kwas tylko polisacharyd więc nie ma co o niego pytać na wątku kwasowym PH wszystkie HA mają takie same - bardziej zastanawia mnie jak by to wpłynęło na lepkość toniku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości