|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
Cytat:
. Ale chyba jednak wolę basen, mimo wszystko .
|
|
|
|
|
#3212 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Z moimi skurczami basen mógłby być cięzki, ale pomimo niechęci do wody nie pogardziłabym
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam mam dobry humor, chociaż muszę pracować ![]() Oj biedaku, ale przynajmniej masz cool story do opowiadania - jak to Cię atakowały dzikie dziki w lesie ![]() Cytat:
Ze złotem musi być fantastyczny Też chcę! Albo nie... Fryzura mi siądzie Znalazłam genialny sposób na wykorzystanie maceratu z marchwii Wlałam 20ml balsamu do ciała do zlewki, i do tego 8 kropel maceratu w sumie, wymieszałam i posmarowałam nogi i ręce i już nie jestem taki bladzioch, mogłam ubrać spódnicę więc się nie gotuję
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się spiekłam na słońcu....na dekolcie to mogłabym jajka smażyć
Za to buzia ciągle blada Co do mylenia płci u klientów to ja już przez telefon nauczyłam się mówić 'Państwa działka/dom' bo nie raz wypaliłam do jakiejś babeczki pan a do faceta pani
|
|
#3215 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mnie raz z moim głosikiem wzięli za mojego mężczyznę
|
#3216 |
|
Nie depcze krokusów
|
Blair - ten macerat jest taki barwiący?
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Mall - on jak go wylejesz z butelki ma kolor jaskrawej pomarańczy, no i barwi... Więc trzeba ostrożnie. Tylko łatwo można zmyć bo woda i mydło
Obcinała któraś włosy metodą kucykową może? Ładnie to wychodzi? Myślę nad tym czy aby nie kupić sobie nożyczek w sklepie fryzjerskim (chyba że ktoś ma do pożyczenia?) i nie podciąć końcówek, bo jak pójdę do fryzjera to mi upitoli pewnie pół, a ja chcę 1-2 cm maks obciąć...
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
Nie moge sie uczyc w taka pogode
I o dziwo wsio z ksiazki i gazetek pamietam ale z ekonomii nic mimoz e czytalam ja trzy razy
|
|
#3219 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dlatego właśnie na chwilkę olałam ksiązki, bo nie wchodziło mi od wczoraj do głowy nic
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po obcięciu były lekko krótsze przy buzi. U mnie efekt mało widoczny bo miałam za długie włosy ale u koleżanki z krótszymi bardzo ładnie to wyglądałoPS-a i znam jedną fryzjerkę w krk co z drżeniem nożyczek obcina dokładnie 1 cm jak ją poproszę
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://anwena.blogspot.com/2010/11/j...ugie-wosy.html Chyba spróbuję, najwyżej pójdę potem do fryzjera, no trudno. Na kręconych i tak słabo znać czy równo czy nie A w prostych rzadko chodzę. W piątek zahaczę o Aidema i zapytam o nożyczki (na allegro mają wystawione) ![]() Frapo - no ja mam dokładnie to samo, z książek pamiętam wszystko, a z naukowych nic
|
|
#3222 |
|
Matka Smoka
|
Mnie i mojej mamie ten macerat marchewkowy schodzi po przetarciu tonikiem/hydrolatem.
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś piękna pogoda! Tylko jakoś słabo się czuję, głowa mnie boli, duszno mi...
Byłam dziś na zakupach, kupiłam dla TŻ prezent na urodziny Odebrałam od Ineso (Dziękuję) mazidła, więc pewnie dziś zacznę się nimi "bawić" I oczywiście byłam w słynnym sklepie z bielizną, ale nie było mojego rozmiaru z modeli, które mi się podobały A takie tanie były ![]() Ineso Mam słabą pamięć i zapomniałam co to miałam na początek używać. Kilka kropli olejku i ...? Przypomnisz mi? Już poczekam chyba Kilka dni mnie już nie zbawi, nie chcę Cię też fatygować.Frapo Dziś pogoda typowo na wypoczynek a nie naukę Więc wcale Ci się nie dziwię.
|
|
#3224 |
|
Matka Smoka
|
Wredna - olej+żel ha, na spryskaną hydrolatem twarz.
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Żel ha to kwas hialuronowy?
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso, gdzie na ZSK jest dział olejki hydrofilowe? Bo chciałam sprawdzić ile tego emulgatora i nie mogę znaleźć
.Oczy mi zaraz wypadną (albo raczej wypłyną ).
|
|
|
|
#3227 |
|
Pani Buka
|
![]() podróż zmęczyła mnie niemiłosiernie. tloku nie było, ale pociąg nie wiedzieć czemu co chwilę się zatrzywał, stał 15 minut w polu, jechał chwilę, stał w polu, stał na stacji... a było taak gorąco jak nie jechał ale za to plany mi się zmieniły i jutro chyba pojadę gdzieś dalej
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3229 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Olejek-nagietkowy/108 100ml oleju+10ml SLP |
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3231 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się że grzywka szybko rośnie, tymczasem od weekendu mam urlop i te 1 dni poświęciłam w całości na opalanie i planowanie wyjazdu (od jutra intensywne szukanie pracy i nauka angielskiego) i z tej to okazji, jako że na plażę nie prostuje włosów i chodzę z kręconymi, kupiłam sobie romantyczną opaskę z kwiatkiem Dzięki której wczoraj nad wodą rozkochałam w sobie pewnego anglika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ineso - Ty mi kiedyś pisałaś o jakimś oleju z kerfuru którego można używać do stworzenia tego mazidła - mogłabyś mi przypomnieć o który to olej chodziło? OMD - no właśnie tak myślę najpierw o 1 cm i na 3 kucyki, i zobaczę jak to wyjdzie Myszka - co kupiłaś dla tż?
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
jak Wasza majówkam mija? ja muszę się Wam wyżalić, że moja zaczęła się dość obficie w % i dziś z rana umierałam... na dodatek poszłam się opalać pod dom, skorzystałam z uroku basenu i dopóki nie wypiłam duszkiem kubka mięty to chodziłam jak istne zombie, a wyglądałam jak Frankenstein ![]() dziś mam powtórkę u znajomych, ale postanowiłam, że zasiądę z nimi przy soczku - pierniczę |
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Olej słonecznikow BIO coś tam . Prawie cytat .A skoro już jesteś, to poradź - mam 2% żel hialuronowy, jak to zmienia tonik migdałowy? Mam coś zmodyfikować czy kupić 1%? A, no i TŻ kupił mi wodę demineralizowaną, a nie destylowaną - jakaś różnica jest czy szukać dalej?
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Konto usunięte
|
Mistrzyni, a ja myślałam cały czas że w Twojej pracy jest wymóg umiejętności pływania,
|
|
|
|
#3236 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() A lat mam 21 (aż się zamyśliłam, chciałam napisać 20). Kiedyś długo się zastanawiałam jak przyspieszyć proces wychodzenia na swoje, ale z uwagi na to, że studia skutecznie zawalają mi cały tydzień a na upartego to zaocznych nie ma, to ciężko o pracę, która pozwoliłaby się w jakimś stopniu utrzymać. Jakkolwiek bardzo kocham swoich rodziców to charakterologicznie czasami potrafią życie uprzykrzyć i w dni takie jak ten zamykam się w pokoju, żeby przeczekać te ich pomysły, bo co nie zrobię, to zrobię niedobrze ![]() Jak wracałam z rozmowy o praktyki, to zrobił mi się cudowny odcisk na małym palcu... Pierniczę to - po długim weekendzie idę szukać szmacianych tenisówek/trampek, bo chyba naprawdę w niczym nie jestem w stanie chodzić, najwyżej dalej będę wyglądać jak totalna chłopczyca ![]() Ok, idę się poopalać tańcząc z miotlą po ulicy
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakiegoś dobrego okulistę przyjmującego na NFZ?
|
#3238 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Żelem to mnie zagięłaś Ja generalnie wolę wersję z hydromanilem, jest mniej lepka - hydromanil ma inne właściwości nawilżające, więc dobrze wzbogacić nawilżanie.Olej taki, jak poniżej (jesli coś widać ). Ja mieszam z rycynowym z apteki (metoda OCM).
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-04-30 o 19:51 |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
SdC - nie mam pojęcia odnośnie kwasu
Ineso - ja nigdy nie miałam po toniku na ha lepkości Ale przyznam że ten potrójny mi bardzo ściąga twarz, jak nakładam sam na wilgotną skórę.
|
#3240 |
|
Matka Smoka
|
Przecież HA to nie jest kwas kwas tylko polisacharyd więc nie ma co o niego pytać na wątku kwasowym
PH wszystkie HA mają takie same - bardziej zastanawia mnie jak by to wpłynęło na lepkość toniku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

zawsze chciałam się nauczyć pływać ale nie hu hu nie dam rady. Za to wróciłam z biegania. Dzisiaj marniutko bo goraco niemiłosiernie ale za to 2,5 km za mną 
.

już wiem co to znaczy "trząść się jak galareta"
myślę że to były dziki
takiego mieliśmy stracha! i oczywiście mój mądry pomysł- stać, nie ruszać się, zgasić latarkę i udawać, że mnie tu w ogóle nie ma
Ja tam mam dobry humor, chociaż muszę pracować 

Za to buzia ciągle blada 

Aha, i śmiałam wstać o dziewiątej