Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 11:08   #4441
truskafkowezycie
Raczkowanie

Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
o to faktycznie szalejesz w takim razie trzymam za pisanie i za obronę i za wszystko
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
truskafkowezycie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:10   #4442
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dziewczynki ja lecę Pogoda piękna aż żal siedzieć przed kompem, zwłaszcza, że zapowiadają burze

Miłego dnia kochane

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:11   #4443
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja lecę Pogoda piękna aż żal siedzieć przed kompem, zwłaszcza, że zapowiadają burze

Miłego dnia kochane
Miłego
truskafkowezycie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:12   #4444
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ciemna Która ładniejsza?
Ja byłam w Łokietka, ale jak miałam może z 5 lat, więc pamiętam tylko, że było ciemno
W ciemnej nie byłam, bo byłam miesiąc po operacji i podkusiło mnie tam jechać,przecież dam radę więc ledwo wdrapałam się do Łokietka to już do ciemnej się nie pchaliśmy,bo na ostrym dyżurze bym wylądowała
Stary 2012-04-30, 11:19   #4445
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Guerlain kosztuje 265zł, a ten MUFE 199zł
Ale powiem Ci że... Byłam w sobotę w Sephorze po próbkę bazy Smashboxa Antishine (dostałam tyle, że mi chyba tylko na jedno oko starczy), posmarowałam sobie tą bazę na rękę. Potem oglądałam właśnie ten podkład i też wypróbowałam go w miejscu gdzie nałożyłam bazę (tylko ciemny odcień wzięłam). Potem myłam ręce wiele razy a on ani drgnął. Cały czas potem miałam ciemną plamkę na ręce. Dopiero podczas kąpieli zszedł
Więc nie wiem czy bym się nie skusiła Następnym razem wezmę jego próbkę
mel a powiedz mi, do czego te próbki dostajesz? bo rozumiem że ci odlewają z testera?
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:21   #4446
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
mel a powiedz mi, do czego te próbki dostajesz? bo rozumiem że ci odlewają z testera?
Do takiego malutkiego plastikowego słoiczka
Stary 2012-04-30, 11:21   #4447
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

ja też już zmykam . Jadę do chłopaków na budowę, bo sama się nudzę w domu
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:22   #4448
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Do takiego malutkiego plastikowego słoiczka
ale to od nich dostajesz?
Stary 2012-04-30, 11:24   #4449
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja też już zmykam . Jadę do chłopaków na budowę, bo sama się nudzę w domu
Papa

Cytat:
ale to od nich dostajesz?
Tak Ale sądzę, że gdybyś przyniosła swój pojemniczek i cichaczem odlała pół testera, to też by było ok
Stary 2012-04-30, 11:25   #4450
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
więc czas na opowieść

Wśtalismy sobie rano. Jak gdyby nigdy nic . Wykapałam się, ubrałam i pojechalismy do fryzjera. TŻ-et mnie odwiózł, a sam pojechał na myjnie umyć i wyszykowć autko. Godzinkę dziewczynka mnie czesała. Fryzurka wyszła ładnie. Zwłaszcza z "świeżej" rudości na głowie . Zabraliśmy się do domu. Odstawiliśmy auto pod blok i spacerkiem poszliśmy po bukiet. Okazał się piękny. Ale jak się okazało, łatwo nie było dostać te kwiatki. Mogło byc tak że mogli ich nie sprowadzić, ale jakoś się udało. Przyjechały do nas aż z Holandii. Wrócilismy do domku. I powoli zaczęliśmy cos ogarniać. A to poskładać ubrania, a to pozmywać . Zaczęłam się szykować. Makijaż się udał. Podkład trzymał cały dzień. Rzęsiska też . Potem wpadła moja rodzinka. A ja w tym czasie malowałam sobie paznokcie. Za jakiś czas przyjechali też rodzice i siostra TŻ-ta. Czas na zapoznanie rodzin . Oczywiście przy ubieraniu zabrudziłam sukienkę . Trzeba było zapierać . Ale dałyśmy z mamą radę . I trzeba było się zbierać. Oczywiście nikomu się nie spieszyło. O mały włos nie zapomnielibyśmy obrączek . W polowie dorgi do USC przypomniało nam się żę zapomnieliśmy szampana . Wracać nie było czasu ani sensu .Więc zadzwoniłam do świadkowej. Oni byli już pod urzędem. Więc szybko pobiegli i kupili 2 szampany . Ale schłodzone to one nie były . Ale najważniejsze że były . Stres też był, bo korki na mieście zrobiły się straszne,a parking pod USC był cały zajęty i mało co się nie spóźniliśmy . Ale daliśmy radę. Przed samą uroczystościa bylismy uśmiechnięci i bez stresu. Ale jak już kazali nam się ustawić ze świadkami to TŻ-towi dłonie zaczęły drżeć a mi szczeka zaczęła drgać . Weszliśmy do sali. Pani kierownik kazała nam usiąść i zaczęła mówić. Ładnie mówiła. A nas z TŻ-tem dalej stresik nie opuszczał. Wpierw TŻ-et mówił przysięgę, potem ja. Patrzyliśmy sobie w oczy i mówilismy. Było cudownie. Założyliśmy sobie obrączki. Mi oczywiście z racji temperatury spuchły nieco palce i TŻ-et musiał się mocniej natrudzić . Założył mi obrączkę i ją pocałował . Potem szampan i życzenia. Sporo czasu nam z tym zeszło. Bo wygadanych gości mieliśmy . Dostaliśmy sporo prezentów, aż się sami zdziwiliśmy. Potem przyszedł czas na dojazd na salę. Było bardoz miło. Jedzenie dobre i jak się potem okazało sporo nam zostało i teraz gotować nie trzeba . Ja jako że cały dzień nic nie jadłam to mnie po kilku kieliszkach lekko wcięło . Skończyliśmy ok 20. Więc więcej niż nam się wydawało. Po był u nas grill. Dużo ludzi się zebrało. Swiadkowa z narzeczonym zostali u nas na noc bo tak się dobrze bawiliśmy

Rano TŻ-et obudził mnie słowami: "Dzień dobry żono"

Po południu pojechaliśmy z TZ-tem na wycieczkę. Wsiedliśmy do auta. Wyjeżdzamy z osiedla a TŻ-et do mnie mówi: "Ktoś nam prezent na szybie zostawił ". Odwracam się a tam na tylniej szybie napisane pomadką "Młoda Para"
witaj świeżo upieczona żono

Dzień dobry
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:44   #4451
tajeczka
Zadomowienie

ale tu cisza dzisiaj...
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 11:44   #4452
melleczka
Zakorzenienie

biegaczka ten podobno też jest rewelacyjny:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ny.html&next=1
Dziewczyny wizażystki na makijażowym bardzo go chwalą I jest tańszy - 99zł. Ale do kupienia tylko w internecie - na Allegro albo na stronie http://folaroni.com/sklep/3-make-up-atelier-paris
Stary 2012-04-30, 12:24   #4453
melleczka
Zakorzenienie

Ale cisza...

Ja znów przeglądam ofertę Itaki i aż mi się oczka świecą
Ale na pewno będziemy brać Lasta. Jak teraz patrzę jakie są ceny last minute na 14 dni Mówię o podróży poślubnej
Stary 2012-04-30, 13:11   #4454
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
biegaczka ten podobno też jest rewelacyjny:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ny.html&next=1
Dziewczyny wizażystki na makijażowym bardzo go chwalą I jest tańszy - 99zł. Ale do kupienia tylko w internecie - na Allegro albo na stronie http://folaroni.com/sklep/3-make-up-atelier-paris
nie słyszałam o nim ale raczej nie kupiłabym "nawet" za 99zł bez testowania s
ja jeszcze zamierzam spróbować revlon, ale nie ten z tą formułą soft flex, bo słyszałam, że jest niedobry no i nie wiem, jaki jeszcze aaa...może jakiś mineralny ale ten estee lauder jest ok, tylko ten light, który mam - on normalnie jest w takim opakowaniu jak krem do rąk, bo ten double wear normalny jest w takim kwadratowym słoiczku i jest mocno kryjący, a to mi niepotrzebne i pewnie na niego się zdecyduję, bo w ogóle go na twarzy nie widać i nie czuć

w ogóle wczoraj wieczorem próbowałam się malować i nawet mi ładnie wyszedł makijaż oka fioletowy, ale nie pomyliłam pędzel i niechcący sobie pod łukiem brwiowym zapaćkałam takim lekkim fioletem - lila i nie wygląda to dobrze
ale no coraz lepiej mi to wychodzi teraz zamierzam się skupić na nauce rysowania kreski, bo tylko pędzelkiem i cieniem potrafię, a i to nie zawsze wygląda dobrze

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2012-04-30 o 13:12
Stary 2012-04-30, 13:20   #4455
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam o nim ale raczej nie kupiłabym "nawet" za 99zł bez testowania s
ja jeszcze zamierzam spróbować revlon, ale nie ten z tą formułą soft flex, bo słyszałam, że jest niedobry no i nie wiem, jaki jeszcze aaa...może jakiś mineralny ale ten estee lauder jest ok, tylko ten light, który mam - on normalnie jest w takim opakowaniu jak krem do rąk, bo ten double wear normalny jest w takim kwadratowym słoiczku i jest mocno kryjący, a to mi niepotrzebne i pewnie na niego się zdecyduję, bo w ogóle go na twarzy nie widać i nie czuć

w ogóle wczoraj wieczorem próbowałam się malować i nawet mi ładnie wyszedł makijaż oka fioletowy, ale nie pomyliłam pędzel i niechcący sobie pod łukiem brwiowym zapaćkałam takim lekkim fioletem - lila i nie wygląda to dobrze
ale no coraz lepiej mi to wychodzi teraz zamierzam się skupić na nauce rysowania kreski, bo tylko pędzelkiem i cieniem potrafię, a i to nie zawsze wygląda dobrze
To ja potrzebuję mocnego krycia, mocnego matu, i mocnej trwałości Mało który podkład spełnia te wszystkie wymogi, więc krąg się zawęża Ja mam ten klasyczny Double Wear

Ale prawda jest taka, że te podkłady nie nadają się do codziennego stosowania, bo doszczętnie zniszczą Ci cerę. Nadają się na jakieś okazje. Revlon i ten MAP też podobno niszczą bardzo. Dobre opinie ma właśnie Guerlain jako do codziennego użytku. Bo faktycznie jest dość lekki.
Stary 2012-04-30, 13:30   #4456
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
To ja potrzebuję mocnego krycia, mocnego matu, i mocnej trwałości Mało który podkład spełnia te wszystkie wymogi, więc krąg się zawęża Ja mam ten klasyczny Double Wear

Ale prawda jest taka, że te podkłady nie nadają się do codziennego stosowania, bo doszczętnie zniszczą Ci cerę. Nadają się na jakieś okazje. Revlon i ten MAP też podobno niszczą bardzo. Dobre opinie ma właśnie Guerlain jako do codziennego użytku. Bo faktycznie jest dość lekki.
Ale że Revlon nie jest do codziennego użytku? A czemu? Co on ma robić z cerą? Bo mnie zapycha i zaznacza suche skórki - jak każdy podkład
Stary 2012-04-30, 13:34   #4457
dastin
Zakorzenienie

Ale tu ciszaZdąrzyłam wrócić z miasta i zjeść obiad a tylko miałam kilka postów do nadrobienia
Kupiłam sobie spodnie chabrowe
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 13:48   #4458
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że Revlon nie jest do codziennego użytku? A czemu? Co on ma robić z cerą? Bo mnie zapycha i zaznacza suche skórki - jak każdy podkład
No właśnie... Po długim czasie stosowania takiego podkładu cera robi się mega przesuszona, mogą pojawiać się wypryski, kroski. Jak każdy podkład o silnych właściwościach...

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ale tu ciszaZdąrzyłam wrócić z miasta i zjeść obiad a tylko miałam kilka postów do nadrobienia
Kupiłam sobie spodnie chabrowe
Pokaż
Stary 2012-04-30, 13:53   #4459
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
więc czas na opowieść

Wśtalismy sobie rano. Jak gdyby nigdy nic . Wykapałam się, ubrałam i pojechalismy do fryzjera. TŻ-et mnie odwiózł, a sam pojechał na myjnie umyć i wyszykowć autko. Godzinkę dziewczynka mnie czesała. Fryzurka wyszła ładnie. Zwłaszcza z "świeżej" rudości na głowie . Zabraliśmy się do domu. Odstawiliśmy auto pod blok i spacerkiem poszliśmy po bukiet. Okazał się piękny. Ale jak się okazało, łatwo nie było dostać te kwiatki. Mogło byc tak że mogli ich nie sprowadzić, ale jakoś się udało. Przyjechały do nas aż z Holandii. Wrócilismy do domku. I powoli zaczęliśmy cos ogarniać. A to poskładać ubrania, a to pozmywać . Zaczęłam się szykować. Makijaż się udał. Podkład trzymał cały dzień. Rzęsiska też . Potem wpadła moja rodzinka. A ja w tym czasie malowałam sobie paznokcie. Za jakiś czas przyjechali też rodzice i siostra TŻ-ta. Czas na zapoznanie rodzin . Oczywiście przy ubieraniu zabrudziłam sukienkę . Trzeba było zapierać . Ale dałyśmy z mamą radę . I trzeba było się zbierać. Oczywiście nikomu się nie spieszyło. O mały włos nie zapomnielibyśmy obrączek . W polowie dorgi do USC przypomniało nam się żę zapomnieliśmy szampana . Wracać nie było czasu ani sensu .Więc zadzwoniłam do świadkowej. Oni byli już pod urzędem. Więc szybko pobiegli i kupili 2 szampany . Ale schłodzone to one nie były . Ale najważniejsze że były . Stres też był, bo korki na mieście zrobiły się straszne,a parking pod USC był cały zajęty i mało co się nie spóźniliśmy . Ale daliśmy radę. Przed samą uroczystościa bylismy uśmiechnięci i bez stresu. Ale jak już kazali nam się ustawić ze świadkami to TŻ-towi dłonie zaczęły drżeć a mi szczeka zaczęła drgać . Weszliśmy do sali. Pani kierownik kazała nam usiąść i zaczęła mówić. Ładnie mówiła. A nas z TŻ-tem dalej stresik nie opuszczał. Wpierw TŻ-et mówił przysięgę, potem ja. Patrzyliśmy sobie w oczy i mówilismy. Było cudownie. Założyliśmy sobie obrączki. Mi oczywiście z racji temperatury spuchły nieco palce i TŻ-et musiał się mocniej natrudzić . Założył mi obrączkę i ją pocałował . Potem szampan i życzenia. Sporo czasu nam z tym zeszło. Bo wygadanych gości mieliśmy . Dostaliśmy sporo prezentów, aż się sami zdziwiliśmy. Potem przyszedł czas na dojazd na salę. Było bardoz miło. Jedzenie dobre i jak się potem okazało sporo nam zostało i teraz gotować nie trzeba . Ja jako że cały dzień nic nie jadłam to mnie po kilku kieliszkach lekko wcięło . Skończyliśmy ok 20. Więc więcej niż nam się wydawało. Po był u nas grill. Dużo ludzi się zebrało. Swiadkowa z narzeczonym zostali u nas na noc bo tak się dobrze bawiliśmy

Rano TŻ-et obudził mnie słowami: "Dzień dobry żono"

Po południu pojechaliśmy z TZ-tem na wycieczkę. Wsiedliśmy do auta. Wyjeżdzamy z osiedla a TŻ-et do mnie mówi: "Ktoś nam prezent na szybie zostawił ". Odwracam się a tam na tylniej szybie napisane pomadką "Młoda Para"
Super aż mi się łezka w oku zakręciła jak czytałam Twoją relację.

Mell super, że spotkanie rodziców się udało.

Witam i ja po weekendzie. W sobotę byłam u siostry, jak wróciłam, to myślałam, że mi głowę rozsadzi, wyłam/krzyczałam wręcz z bólu i nie dałam się zawieźć na pogotowie. TŻ jest na mnie za to wściekły, ale w sumie miał rację z tym pogotowiem, ale ja się zawsze boję, że mnie zostawią tam. Niedzielę spędziłam u drugiej siostry. Dzisiaj do południa byłam z mamą i siostrą na zakupach, tak się zasiedziałyśmy w mieście, że niedługo bym do pracy nei zdążyła. Teraz siedzę do 16, potem w środę i piątek, a weekend na uczelni.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:

Jak taki znajdziesz to się pochwal.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

A ja czekam na TŻ, bo ma przyjechać do mnie do pracy flagę mi wywiesić, bo miejsce na flagę jest tak usytuowane, że przez okno można wypaść

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 14:00   #4460
dastin
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaż
Aparat jest rozładowanyAle to są zwykłe chabrowe spodnienic specjalnego
Stary 2012-04-30, 14:05   #4461
mu_minka1988
Wtajemniczenie

A ja się właśnie dowiedziałam, że jutrzejszy dzień spędzę sama. Wrrry

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:23   #4462
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:

No jak dla mnie w ogóle każde podklady nie są do codziennego użytku ale to wynika z tego że ją mam taka cere która nie wymaga aż tyle. No i uważam że podklady na twarzy w upały to jakaś pomyłka

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2012-04-30 o 14:26
Stary 2012-04-30, 15:42   #4463
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
A ja się właśnie dowiedziałam, że jutrzejszy dzień spędzę sama. Wrrry
dlaczego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 15:43   #4464
malinka9191
Zakorzenienie

a ja znow tylko na chwilę i bez nadrabiania
teraz chyba ciagle tak bedzie bo na nic czasu nie mam a dzis wyszlo tak ze jestem wczesniej z pracy yto wpadlam na chwile

jesli chodzi o moja prace, to przyzwyczajam sie coraz bardziej, mały jest bardzo fajny, z dnia na dzien tez sie do mnie przyzwyczaja coraz bardziej wiec oby tak dalej

tutaj nie wpadam teraz, bo jak przychodzę z pracy, zjem obiad i kazda chwile chce spedzic z TŻtem, bo mamy teraz malo czasu dla siebie wiec same rozumiecie,..

no i teraz tez juz uciekam bo obiad musze zrobic jezcze, takze do spisania
Stary 2012-04-30, 15:53   #4465
motylek1
Wtajemniczenie

A ja siedzę i czekam na tż ale chyba mu się nie śpieszy za bardzo bo się spóźnia

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:14   #4466
mala_biegaczka
Zakorzenienie

A ja porowerowałam godzinkę i jestem zadowolona że ho ho spaliłam obiadek i już do fitnessu nic nie jem, żeby przez tę godzinę spalić coś tłuszczyku Przyszła mi dziś sukienka, którą ostatnio kupiłam na allegro i zdecydowanie muszę do niej się pozbyć brzuszka W ogóle całej mej oponki, bo sukienka jest cudna i chcę ja w lecie nosić

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
A ja siedzę i czekam na tż ale chyba mu się nie śpieszy za bardzo bo się spóźnia
lańsko się mu należy :P

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-04-30, 16:32   #4467
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:

lańsko się mu należy :P
Lańsko to mało powiedziane, teraz jestem wściekła na niego

Stary 2012-04-30, 16:36   #4468
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Lańsko to mało powiedziane, teraz jestem wściekła na niego
a napisał chociaż czemu go jeszcze nie ma?

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-04-30, 16:52   #4469
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
a napisał chociaż czemu go jeszcze nie ma?
ciągle mówi że za niedługo będzie a jak się okazało to dopiero wyjechał z domu. Oj ja sobie z nim pogadam jak przyjedzie chociaż już ochrzan dostał przez tel

Stary 2012-04-30, 16:58   #4470
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
ciągle mówi że za niedługo będzie a jak się okazało to dopiero wyjechał z domu. Oj ja sobie z nim pogadam jak przyjedzie chociaż już ochrzan dostał przez tel
Eh... Ci faceci

Mala_biegaczka na pewno uda Ci się dojść do swojej wymarzonej wagi, widzę jaka jesteś zdeterminowana
Jaką sukieneczkę kupiłaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości