Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 10:19   #1831
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

witam się z kawką w kolejny piękny, leniwy poranek Ja nawet jeszcze nieumyta hehe. Dzisiaj w nocy było mi tak gorąco, że aż się przebrałam w koszulę, która miała być do szpitala, bo jest na ramiączkach. I jak ja nie cierpię spać w koszulach tak przyznam, że w tej się czuje rewelacyjnie I przynajmniej ją wykorzystam więcej niż jakiś jeden dzień po porodzie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
znowu mnie nie bylo ehh za duzo wszytkiego ostatnio masakra
wlasnie jestem po SR i po wizycie u gin
mala wazy juz 1400 g i ma sie dobrze jakas taka spokojna byla, szyjka ok i ja wreszcie przytylam tylko 1kg w ciady 4 tyg.... ale i tak juz jet za duzo nio coz
mam nadzieje, ze u was ok zaraz sproboje poczytac
udanego weekendu majowego
dobrze, że z dzieciaczkiem jest ok. A Co do tycia, to ciesz się, że tylko ten 1kg a nie więcej

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No mówię Wam, za dużo wolnego. Jednak na co dzień jest padnięty i nie ma energii na takie pomysły
u mojego obserwuje to samo

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wklejam Wam brzusio z teraz
Czas się myć, jutro grill a nie wiem o której idziemy
super

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam doła, martwię się Od wczoraj mam dość twardy brzuch i dodatkowo mam jakieś dziwne mrowienie w krzyżu, nie ból bardziej właśnie nieprzyjemne mrowienie...
a rozluźnia Ci się w ogóle ten brzuch czy cały czas jest twardawy? Jak dzisiaj też taki twardy ciągle będzie, to może jedź na IP? Co do mrowienia to nie wiem, ale chyba dobrze dziewczyny piszą, że to nie musi być nic poważnego.
Aha, a czy oprócz twardnienia czujesz skurcze macicy?

Leż dzisiaj dużo, najlepiej na boku, ewentualnie na płasko z dupką wyżej niż reszta ciała, ręce przy ciele

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
dzieki wszystkim za wsparcie ale tak mnie wpieklil...
oczywiscie tz sie na mnie obrazil... szkoda bo cale zycie marzylam o dobrym malzenstwie, o cieplym kochajacym domu, o wzajemnej czulosci, trosce, wsparciu, i innych takich ...a tu mam wrazenie ze wciaz stoje w miejscu i wale glowa w sciane...
no ale wychodzac do pracy sie cofnąl zeby mi dac buziaka i obiecal wycieczke wieczorem, wiec moze go tknelo...oj ciezki to przypadek. No nic.
Jej, współczuje Ci bardzo Faceci potrafią być naprawdę beznadziejni mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy i wynagrodzi Ci te nerwy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:22   #1832
Ando
Rozeznanie

moj pierworodny zazyczyl sobie takie slodkie stworzonko i jest to milosc stała juz od dobrych kilku miesiecy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2294173458.jpg (85,3 KB, 32 załadowań)

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:24   #1833
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

super

Cytat:
moj pierworodny zazyczyl sobie takie slodkie stworzonko i jest to milosc stała juz od dobrych kilku miesiecy...
Miałam kiedyś patyczaki Fajne zwierzątka, nic nie robią tylko jedzą i wiszą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:25   #1834
Kasik_12
Zadomowienie

cześć mamusie

Melduję ze zyjemy tylko w tym tygodniu mamy dużo umówionych róznych spotkań i zajęć. W następnym tygodniu powrócę i doczytam wszystkie wiadomości. A tymczasem gratuluję kolejnych tygodni , a u mnie tez się pochwalę już 32 tydzień , jeszcze 8 tygodni ( mam nadzieję) i zobaczę moją kochaną księżniczkę. Całuski dziewczyny i życzę miłego tygodnia, ja lecę własnie na działkę na grilla pa
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:28   #1835
Linka25
Zakorzenienie

Ale mam fajny numer postu

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mnie sie wydaje, że jak psychicznie się rozluźnisz, to poczujesz się lepiej. Zrób sobie dzis odpoczynek, polez na boku buy ucisk był mniejszy. Trzymam kciuki by szybko mineło
Cytat:
albo z nerwow
ale pewnie lepiej zeby gin rzucil okiem
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

a rozluźnia Ci się w ogóle ten brzuch czy cały czas jest twardawy? Jak dzisiaj też taki twardy ciągle będzie, to może jedź na IP? Co do mrowienia to nie wiem, ale chyba dobrze dziewczyny piszą, że to nie musi być nic poważnego.
Aha, a czy oprócz twardnienia czujesz skurcze macicy?

Leż dzisiaj dużo, najlepiej na boku, ewentualnie na płasko z dupką wyżej niż reszta ciała, ręce przy ciele
dzięki dziewczyny; jak wróci TŻ to podjadę z nim na IP bo jednak od wczoraj jest mi.. dziwnie
brzuch jest twardy cały czas Aga, nie rozluźnia się - takie uczucie ciagnięcia zwłaszcza gdy leżę na boku
i to mrowienie w krzyżu ale skurczy jako takich brak
no nic po 15 pojadę na IP, wolę dać się przebadac, zabierze mi to 20 min a mam nadzieję, ze usłyszę, że wszystko ok

Cytat:
o ranny.... hehe, słodziak

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-01 o 10:29
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:31   #1836
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej ale pospalam
ale i tak sie nie wyspalam
wstalam taka polamana ze szok, wszystko mnie boli.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:35   #1837
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
brzuch jest twardy cały czas Aga, nie rozluźnia się - takie uczucie ciagnięcia zwłaszcza gdy leżę na boku
i to mrowienie w krzyżu ale skurczy jako takich brak
no nic po 15 pojadę na IP, wolę dać się przebadac, zabierze mi to 20 min a mam nadzieję, ze usłyszę, że wszystko ok
ojej, to koniecznie na IP, bo brzunio nie powinien być non stop taki twardy może nic strasznego się nie dzieje i wystarczy leżeć i odpoczywać, ale dla świętego spokoju lepiej to skontrolować

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:35   #1838
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
A tymczasem gratuluję kolejnych tygodni , a u mnie tez się pochwalę już 32 tydzień , jeszcze 8 tygodni ( mam nadzieję) i zobaczę moją kochaną księżniczkę.

Kurde chciałam pranie nastawić to babcia TŻ znowu szmaty puściła w pralce i muszę czekać

Bloguję
Stary 2012-05-01, 10:36   #1839
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde chciałam pranie nastawić to babcia TŻ znowu szmaty puściła w pralce i muszę czekać
ej a co Ty juz na nogach?

Amelcia
Stary 2012-05-01, 10:43   #1840
Ando
Rozeznanie

Cytat:

i nie gryzą?
jest jakis klopot z hodowla? jakies wymagania? czytalam ze trzeba im liscie malin i jezyn dawac, ale co jedza zima? mam mieszane uczucia, bo z jednej str to on o nich marzy od dawna ale ma 6 lat, boje sie czy mu sie nie znudza po tygodniu... dlugo toto zyje?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
cześć mamusie

Melduję ze zyjemy tylko w tym tygodniu mamy dużo umówionych róznych spotkań i zajęć. W następnym tygodniu powrócę i doczytam wszystkie wiadomości. A tymczasem gratuluję kolejnych tygodni , a u mnie tez się pochwalę już 32 tydzień , jeszcze 8 tygodni ( mam nadzieję) i zobaczę moją kochaną księżniczkę. Całuski dziewczyny i życzę miłego tygodnia, ja lecę własnie na działkę na grilla pa

Gratulacje!

heh - w zasadzie to i mniej niz 8 tyg, bo od 37 poród juz jest w terminie

tymczasem pojde ogarnac szafki dzieci, poki sie dobrze czuje to chociaz wymienie im rzeczy na bardziej letnie swoje tez muse przejrzec, bo nie bede miala w czym do gina isc :P:

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-05-01 o 10:46
Stary 2012-05-01, 10:48   #1841
pumas
Zakorzenienie

Linka, nie denerwuj się, tylko spokojnie doczekaj do popołudnia i jedź na ip, uspokoisz się.
Ja dzisiaj też mam takie sobie myśli mimo, że mała trochę się ruszała rano, ale jednak nie szalała jak zwykle... Nie chcę się negatywnie nakręcać, a zauważyłam, że co 2 tygodnie mam takie fazy. A że do gina chodzę co miesiąc, to po 2 tygodniach nachodzi mnie zwątpienie, idę do innego gina, który mnie utwierdza, że wszystko jest ok i przez kolejne 2 tyg. jestem spokojna i wyluzowana. Takie to chyba zycie matki polki

My dzisiaj jedziemy na działkę, upał jak cholera, nie wiem jak ja to wytrzymam, ciężko będzie mi się gdzieś schronić przed słońcem.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:50   #1842
chce_byc_mama
Zakorzenienie

niedobrze mi :/
chyba bede wymiotowac :/

Amelcia
Stary 2012-05-01, 10:51   #1843
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ej a co Ty juz na nogach?
Niestety
Cytat:
i nie gryzą?
jest jakis klopot z hodowla? jakies wymagania? czytalam ze trzeba im liscie malin i jezyn dawac, ale co jedza zima? mam mieszane uczucia, bo z jednej str to on o nich marzy od dawna ale ma 6 lat, boje sie czy mu sie nie znudza po tygodniu... dlugo toto zyje?
Absolutnie nie gryzą daje im się liście malin i jeżyn latem, na zimę albo musisz zamrozić albo w domu wyhodować taką niepryskaną sałatę czy coś podobnego. Żyją może 2 lata? 1,5 roku? W międzyczasie mają wylinki, nie ruszają się przez kilkanaście dni i wyglądają jakby zdechły A tak to cały dzień wiszą sobie na gałązkach albo u góry naczynia. No i mogą być wielkie, bo do 30 cm
Mało wymagające zwierzątka, ale pobawić się nie pobawi z nimi

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
niedobrze mi :/
chyba bede wymiotowac :/
Może przytrułaś się czymś?

Bloguję
Stary 2012-05-01, 10:52   #1844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nie nie , nie jadlam nic co mogloby mi zaszkodzic,
po prostu mam mdlosci :/

Amelcia
Stary 2012-05-01, 11:06   #1845
luby957
Raczkowanie

witam!
Niestety od soboty nie polepszyl sie humor a wrecz przeciwnie jest jeszcze gorzej ;/ Tz prawie wcale sie nie odzywa, tyle tylko co musi i t zawsze sluzbowo. Ja tez juz skonczylam sie wysilac i probowac zaczac rozmawiac. Jeszcze żebym wiedziala o co sie wsieka, ale nie powei mi no bo niby po co mam chyba tp z jego mysli wyczytac Wiem ze nei moge sie tym przejmowac bo to zle wplywa na dzieci, ale czasmi juz nie daje rady Na dodateko pod koniec tyg mielismy jechac do znajomej na grila i nie iwem czy teraz dzwonic i jej potwierdzac czy powiedziec ze jednak nei przyjedziemy. Nie chce innym psuc dobrej zabawy przez to ze mamy jakies klopoty itp. Jeszcze jakbym nei była w ciązy to chociaz mogłabym sie napić i sobie w ten sposob polepszyc humor a tak soczkiem to i ja sie w domu moge napic
nei wiem juz co robic. Wczoraj chyba z godzine przeryczałam...
Na niczym nie moge sie skupic, probuje sie uczyc ale nic mi do glowy nie wchodi bo mam mysli czym innym zajete. Ehh...
Dzisiaj spytal czy moge mu dac kluczyki i dokmuenty do samochodu i wyszedl i pozegnal sie tylko z mala.

ale wam, tu nasmecilam, dobrze chociaz ze pogoda jest w miare i na dwor mozna spokojnie wyjsc
Stary 2012-05-01, 11:07   #1846
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej Kochane
wstałam po 8 mała obudziła mnie swoim wierceniem hehe

wczoraj się wkurzyłam bo ledwo co przyjechalam do domu
tato wrócił może 20 min po mnie i pierwsze co wszedl do kuchni i z takim tekstem ,, a czmeu naczyń nie pozmywalas ?'
tak jakbym to jakąś służącą była
a dodam ze caly weekend nie bylo mnie w domu i te naczynia to on pobrudzil i przez dwa dni nie zmyl a do mnie odrazu czemu nie zmylam heh
dosyc mam tego !
wszystko pod nos by chcieli miec podstawione i zebym wszystko robila

ale dobra nie bede psula sobie chumoru
byłam wczoraj z Tż na targu kupiłam koszulę do karmienia
mam już 2 także kupię jeszcze jedna i wystarczy do szpitala
musze kupić jeszczę kapcie i wklady po porodowe i bede miala do szpitala juz wszystko

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale mi pyszna zupka z soczewicy wyszła
ooo to ja bardzo proszę o przepis

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wiem który, jest uroczy
ja troszkę boję się kupywacżeczy dla dziewczynki
ale Tż się uparł że bierzemy

Cytat:
duzy już
wogólę już mamy duże brzuszki i nic dziwnego

Cytat:
cześć mamusie

super !
juz 32 tc
to już mało czasu Ci zostało
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:12   #1847
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie , nie jadlam nic co mogloby mi zaszkodzic,
po prostu mam mdlosci :/
Dziwne, że tak Cię wzięło...
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

duzy już
wogólę już mamy duże brzuszki i nic dziwnego

Bloguję
Stary 2012-05-01, 11:17   #1848
anna99302
Zadomowienie

Czesc dziewczyny! ja tylko na chwilke bo zaraz mąż mnie zabiera w nieznane
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Otworzyłam i tylko sprawdziłam czy wszystko jest w opakowaniu. Zastanawiałam się jeszcze nad inną firmą, ale te monitory z Angelcare mają dobre opinie więc juz nie kombinowaliśmy. Tu w Argosie są też monitory z Tommy Tippee z nianią albo 3 w 1 z kamerką ale w sumie opinie bardzo różne więc kamerki nie bedziemy mieć.
hmm ja własnie myslalam o niani z kamerką i oddzielnie monitor oddechu...ale jak jest 3 w 1? to moze lepiej mniej sprzetu? Jakie opinie czytalas??
Cytat:
Laptop to złooo... Zaczęłam się okropnie garbić przy nim. Już się więcej na to dziadostwo nie zdecyduję
eee nie takie zlo. no stacjonarnego do łózka nie weźmiesz! a co jak sie gorzej czujesz? ja wtedy walne sie do lozka, laptop przy mnie i moge hulac po forum
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
D
Później jechałam do SR i na oddechówkę dotarły tylko 3 dziewczyny (ostatnio było 5, bo te z partnerami przychodzą na inną godzinę), ale na wykładzie o kąpieli i pielęgnacji skóry nas sporo.

Najważniejsze informacje:
* pierwszy raz kąpiemy dziecko w 6 dobie życia w roztworze nadmanganianu potasu, później z dodatkiem kilku kropelek emolientu i raczej bez oliwkowania po kąpieli. Osuszamy, a nie wycieramy. Jeśli skóra jest bardzo sucha to najlepiej używać parafiny farmaceutycznej, a dopiero po miesiącu stosować coś innego;
* twarz przemywamy płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w czystej wodzie, każde oko osobno itd. a jeśli trzeba, to oczy czymś (może wodą) przepłukujemy i masujemy woreczek łzowy;
* przed użyciem wanienkę wyparzamy, wykładamy tetrą i używamy myjki, którą możemy wyprać, a nie siedlisk bakterii typu gąbka, czy mata do wanienki.
* pępek na początku czyścimy patyczkiem na sucho lub zamoczonym w wodzie i oczywiście po powrocie do domu nie stosujemy opatrunku, a jak nie będzie się goił przez 2 tygodnie, to używamy octeniseptu, ale można też mydła "biały jeleń" (również na ranę po cesarce), a najlepiej od razu spirytusu 96% (czyszczenie patyczkiem w środku i wokół);
* codziennie mocno czeszemy, żeby nie było ciemieniuchy;
* paznokietki obcinamy dwa razy w tygodniu; najlepiej w czasie snu;
* nie musimy codziennie stosować pudru; w razie konieczności sprawdza się mąka ziemniaczana;
* do pośladków wystarczy kupić tani Linomag lub Bepanten; Sudocrem dopiero na stany zapalne.

* należy używać kosmetyków jednej firmy, żeby szybko wskazać i wyeliminować przyczynę alergii (a czasem mogą to być perfumy, czy wody stosowane przez rodziców, chyba nikiel z zegarka...);
* nie wolno używać żadnych płynów do zmiękczania tkanin, ani wybielaczy; plamy można czyścić octem;
* wysypkę wynikającą ze zmian hormonalnych po porodzie z powodzeniem leczy się krochmalem;

Poza tym oczywiście nie należy przegrzewać dziecka itd.
Chyba tyle. Ja to tylko przekazuję.
Łoo matko! Toż to bardzo skomplikowana instrukcja obsługi!! DOświadczone mamy, czy naprawdę tak się robi co do kąpieli dzieciątka w pierwszych dniach?
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W końcu dziś się kończy kwiecień
2,5 miesiaca im to zajeło zaczeły 12.02. to tak jakby u nas 12.06
Cytat:
ale śliczny brzuszek!

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mój mąż wyjechał i wróci dopiero w lipcu..
Ojej biedactwo! A dokąd wyjechał?? bardzo ci współczuję...my kiedys mielismy okres, że po 3 tyg sie nie widzieliśmy i już odchodziłam od zmysłów, a tu taka kupa czasu
Cytat:
Dziewczyny mam doła, martwię się Od wczoraj mam dość twardy brzuch i dodatkowo mam jakieś dziwne mrowienie w krzyżu, nie ból bardziej właśnie nieprzyjemne mrowienie...
to moze poleź na luzie troszkę. postaraj się nie denerwowac. ja zauważyłam, że brzuch mi miękknie jak się śmieje........
Cytat:
o DŻIZAS!!! ahahah będziesz hodowac niepryskaną sałate?
Cytat:
cześć mamusie

anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:17   #1849
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mój mąż wyjechał i wróci dopiero w lipcu..

Pogoda jest niesamowita, ale w takim słońcu trudniej się oddycha i mam taki niespokojny sen przez te upały.

Za tydzień umówiłam się na USG w 30 tc. Moje maleństwo rozrabia w brzuszku, jego ruchy są takie słodko leniwe obserwuję wybrzuszenia w okolicach pępka i raczej w dole brzucha. Niekiedy też w okolicach żeber delikatne puknięcia. Maleństwo ułożone jest główkowo. Jak ma czkawkę to czuję rytmiczne ruchy w dole brzucha

Mam sny związane z dzieckiem. Dziewczyny troszkę się boję momentu porodu, ostatnio często o tym rozmyślam.

Pod koniec maja biorę się za gromadzenie wyprawki dla dzidzi i dla mnie do szpitala. Poza paroma ubrankami nie mam nic. Muszę też przygotować pokój, odświeżyć ściany i kupić komodę. Z pomocą rodziców, bo z mężem mam kontakt zdalny niestety, wygląda na to że do lipca. Już za nim tęsknię a wyjechał dziś o 4 rano.

Pozdrowienia dla Wszystkich mamuś
Jeju, współczuję tak długiej rozłąki. Ja z moim byłam 3 miesiące jak wyjechał do pracy do anglii tylko na miesiąc, a myślałam, że umrę z tęsknoty. Jeszcze nie bardzo miałam z nim kontakt.
Cytat:

Dzięki! Ja jeszcze nie miałam zajęć z pielęgnacji noworodka, ale były już te o wyprawce i już wiele z tych kwestii, które Ty poruszyłaś padło. Podobne rzeczy usłyszałam.
Z takich ogólnych:
*nie używać kosmetyków do skóry atopowej na wyrost (kiedy skóra atopowa nie jest) bo tylko można tym uczynić skórę bardziej wymagającą, później będzie wymagała takich kosmetyków
*nie przegrzewać dziecka - dzieci w upały lubią byc na golaska, a kto nie lubi
*sudocream tylko w wypadku stanów zapalnych, odparzeń, nie wcześniej
*nie uzywamy płynów do płukania - dzidziusie nie lubią tego miliona zapachów
*po kąpieli zakładamy czapeczkę
*w nocy jeśli nie jest wystarczajaco ciepło tpo też czapeczka na łepek, dziecko często sie wybudza bo ma za chlodno w główkę
*nie używamy niedrapek, skarpetek na rączki w ogóle - są szkodliwe, zaburzaja zmysł dotyku
*oczy można przemywać solą fizjologiczną
*nie zawieszamy karuzeli w pierszych miesiacach życia - są szkodliwe

W ogóle ta moja prowadząca nie jest wielką zwolenniczką np. mat edukacyjnych, a jeśli już to mówi by wybierać te uboższe. Mówi, ze dzieci są ciekawe świata i chcą poznawać swiat a nie jakieś dziwne zabawki np. różową krowę z 5 przyciskami i syganlem alarmowym Przecież tak krowa nie wygląda... Wiec zabawki im prostsze tym lepsze, a jeszcze lepiej dawać dziecku siebie, pozwalać mu by było obserwatorem itp. A zabawki proste, bez tysiaca udziwnień, dźwieków, które nawet dla dorosłych są zbyt głośne, nie mówiąc o dzieciach

Ajka współczuję rozstępów. U mnie póki co nic, ale nie mam złudzeń, pewnie będą, tym bardziej że w smarowaniu ne jestem sumienna - raz dziennie to max.
Jak nie masz tendencji, to może Ci nie wyjdą.
A to podejście Twojej prowadzącej jest dość zdrowe
Cytat:
dzieki wszystkim za wsparcie ale tak mnie wpieklil...
oczywiscie tz sie na mnie obrazil... szkoda bo cale zycie marzylam o dobrym malzenstwie, o cieplym kochajacym domu, o wzajemnej czulosci, trosce, wsparciu, i innych takich ...a tu mam wrazenie ze wciaz stoje w miejscu i wale glowa w sciane...
no ale wychodzac do pracy sie cofnąl zeby mi dac buziaka i obiecal wycieczke wieczorem, wiec moze go tknelo...oj ciezki to przypadek. No nic.

Jutro wizyta. Nie moge sie doczekac.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

w szpitalu mowili ze i 3 nospy naraz mozna brac jak potrzeba. Mi najbardziej pomaga to relanium. Ale przede wszystkim leż
Oby tylko spełnił obietnice, bo jak nie to
Cytat:

No to rzeczywiście fajne
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
witam!
Niestety od soboty nie polepszyl sie humor a wrecz przeciwnie jest jeszcze gorzej ;/ Tz prawie wcale sie nie odzywa, tyle tylko co musi i t zawsze sluzbowo. Ja tez juz skonczylam sie wysilac i probowac zaczac rozmawiac. Jeszcze żebym wiedziala o co sie wsieka, ale nie powei mi no bo niby po co mam chyba tp z jego mysli wyczytac Wiem ze nei moge sie tym przejmowac bo to zle wplywa na dzieci, ale czasmi juz nie daje rady Na dodateko pod koniec tyg mielismy jechac do znajomej na grila i nie iwem czy teraz dzwonic i jej potwierdzac czy powiedziec ze jednak nei przyjedziemy. Nie chce innym psuc dobrej zabawy przez to ze mamy jakies klopoty itp. Jeszcze jakbym nei była w ciązy to chociaz mogłabym sie napić i sobie w ten sposob polepszyc humor a tak soczkiem to i ja sie w domu moge napic
Na niczym nie moge sie skupic, probuje sie uczyc ale nic mi do glowy nie wchodi bo mam mysli czym innym zajete. Ehh...
Dzisiaj spytal czy moge mu dac kluczyki i dokmuenty do samochodu i wyszedl i pozegnal sie tylko z mala.

ale wam, tu nasmecilam, dobrze chociaz ze pogoda jest w miare i na dwor mozna spokojnie wyjsc
Nienawidzę, jak ktoś się tak zachowuje. Po co ciągnąć takie obrażalstwo, jakby nie można było normalnie porozmawiać. Pytałaś się go bezpośrednio o co mi chodzi?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:18   #1850
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
eee nie takie zlo. no stacjonarnego do łózka nie weźmiesz! a co jak sie gorzej czujesz? ja wtedy walne sie do lozka, laptop przy mnie i moge hulac po forum

ale śliczny brzuszek!
Wtedy odpoczywam od neta

Bloguję
Stary 2012-05-01, 11:19   #1851
ajka89
Zadomowienie

Mamuśka Mi też ostatnio rano było niedobrze, ale to chyba z głodu
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:21   #1852
chce_byc_mama
Zakorzenienie

SOl no dziwne :/
ale na szczescie przeszlo, przynajmniej na razie.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mamuśka Mi też ostatnio rano było niedobrze, ale to chyba z głodu
no a ja zjadlam i mi sie tak niefajnie zrobilo :/
ale napisal sie troche wody i na razie przeszlo zobaczymy mam nadzieje ze juz nie wroci.

Amelcia
Stary 2012-05-01, 11:22   #1853
muminek82
Wtajemniczenie

Witam w kolejny upalny dzień uff
ja dzisiaj zostaje w domu no może popołudniu jakiś krótki spacer w te upały czuje się fatalnie
dzisiaj zaczynamy 32 t.c a tym samym 8 miesiąc!!!
cieszę się bardzo już nie mogę sie doczekać jak Maluszek będzie z nami
z tej okazji stawiam orzeżwiający napój i deser!

Cytat:

Kochana połóż się a popołudniu jedz na Ip lepiej sprawdzić co się dzieje
Cytat:
cześć mamusie

gratulacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg napój.jpg (10,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg deser lodowy.jpg (8,7 KB, 2 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:23   #1854
Soleilka
Zakorzenienie

Idę się zdrzemnąć

Bloguję
Stary 2012-05-01, 11:26   #1855
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Muminek gratulacje teraz to juz z gorki
Soleilka no Ty chyba oszlalalas :P przeciez dopiero co wstalas :P

Amelcia
Stary 2012-05-01, 11:28   #1856
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Nienawidzę, jak ktoś się tak zachowuje. Po co ciągnąć takie obrażalstwo, jakby nie można było normalnie porozmawiać. Pytałaś się go bezpośrednio o co mi chodzi?
pytalam czy moze mi wytłumaczyć czego jest na mnei zły i czego sie tak zachowuje, to nic nie odp albo wychodzi z pokoju. Pisałam mu nawet smsa ze chcialabym wiedziec o co mu chodzi bo go nei rozumiem i mnie to rani i jest mi z tym zle ale zadnego odzewu
Stary 2012-05-01, 11:34   #1857
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynamy 32 t.c a tym samym 8 miesiąc!!!
cieszę się bardzo już nie mogę sie doczekać jak Maluszek będzie z nami
z tej okazji stawiam orzeżwiający napój i deser!
: jupi:
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:34   #1858
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
pytalam czy moze mi wytłumaczyć czego jest na mnei zły i czego sie tak zachowuje, to nic nie odp albo wychodzi z pokoju. Pisałam mu nawet smsa ze chcialabym wiedziec o co mu chodzi bo go nei rozumiem i mnie to rani i jest mi z tym zle ale zadnego odzewu
to takie przykre jeszcze zeby Ci wyjasnil to przynajmniej bys wiedziala a tak to sie zastanawiasz i martwisz i stoisz w jednym punkcie....
faceci... czasami mnie zadziwiaja.

Amelcia
Stary 2012-05-01, 11:37   #1859
Ando
Rozeznanie

Cytat:
witam!

eh ci faceci...
tez to przechodze...

poukladalam ciuchy w 2 szafkach i sie tym tak zmachalam jakbym tone wegla przeniosla... jak mi kaza rodzic naturalnie to chyba padne...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-01, 11:39   #1860
luby957
Raczkowanie

kur..wa jestem w takim dolku ze nei wiem
caly czas chce mi sie plakac. Nie iwem kuźwa co robic. Gdzie popełniłam błąd i czy w ogole go popełniłam. Najchętniej bym znikneła i wróciłam jak już wszytko będzie odbrze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości