|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą myślę że to trochę kwestia genów - ja urodziłam się w 38 tc a mój TŻ w 32 tc - oba porody naturalne i z zaskoczenia dla naszych mam i ich lekarzy tak więc nie zdziwię się jak i Staszek wyskoczy wcześniej. Ale oczywiście ściskam nogi jak najdłużej i proszę go zeby posiedział grzecznie jeszcze w mięciutkim brzuszku. A my dzisiaj ostatni pokój malowanie - idzie powoli ale mój TŻ jest mega dokładny - każdą dziurkę trzebabyło zagipsować, pęknięcie na ścianie naprawić itd... ale przynajmniej jest porządnie zrobione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Witam Mamusie
![]() jeszcze nie nadrobiłam i nie wiem czy się uda, pierwszy raz dopiero odpaliłam kompa. Mam 30 stron do nadrobienia. Dziękuję za gratulacje Wróciliśmy do domu w niedzielę wieczorem. A teraz to na co czekacie...czyli opis porodu Około 2 w nocy obudził minie miesiączkowy ból brzucha. W toalecie znów posączyły się wody. Leżałam jeszcze i czekałam, od 2.30 zaczęłam liczyć skurcze ( z linku od kism, programik jest super). No i wyszło że skurcze regularne co 5-7 minut). Wody sączyły się co chwilę. Wytrzymałam w domu jeszcze 2 godziny bo chciałam mieć pewność, że nie zawrócą mnie z porodówki. O 4 obudziłam męża, wzięłam prysznic. W 5 byliśmy w szpitalu, mnóstwo papierków do wypełnienia... i rozwarcie już na 3 cm. O 7 przyszła do mnie nowa położna, na badaniu okazało się, że już 5 cm rozwarcia. Od razu powiedziała mi że super szybko idzie. Skurcze bolały bardzo, nie mogłam ani siedzieć, ani leżeć, cały okres rozwierania chodziłam. Położna pozwoliła mi przeklinać ![]() ![]() Gdzieś w okolicy 8 cm, kiedy myślałam już tylko o szybkiej śmierci własnej ![]() ![]() Napieranie zaczęło się koło godz. 9. Po badaniu położna stwierdziła pełne rozwarcie. niestety główka była cały czas wysoko. Skurcze co 1 minutę. Główka długo nie schodziła w dół więc położna kazała mi się położyć na lewym boku i na skurcz prawa noga do siebie i przemy. Główka zaczęła schodzić, niestety jednak od leżenia moje skurcze umarły i zaczęły być co 5 minut. Więc co udało mi się przesunąć główkę w dół to ona wracała do góry, bo nie było parcia za parciem. zmieniałam pozycję kilka razy, leżałam na plecach i kucałam. Położna pytała o zgodę na podanie oksyto, nie zgodziłam się dwa razy. Powiedziała, że mogę odmawiać dopóki tętno dziecka jest ok, ale jak będzie nerwowo to poda mi bez mojej zgody. Męczyłam się trochę więc dosłownie na 15 minut przed końcem zgodziłam się na oksyto, która w zasadzie nic nie zmieniła, bo skurcze nadal były co 5 minut. Położna kazała mi przeć też między skurczami i tak urodził się Antoś. Dotykałam główki jak wychodziła, urodzenie główki i całej reszty ![]() Po porodzie Antoś leżał na brzuszku chwilę. Później przecięcie pępowiny przez dumnego tatę. I krótkie badanie maluszka. Maluszek wrócił do mnie na brzuch, przystawiliśmy może pół godziny później, po urodzeniu łożyska, i szyciu. Na porodówce leżałam 1,5 godziny, przepraszano mnie bardzo że nie 2 godziny, ale musiałam zwolnić salę, bo na korytarzu czekała już do porodu dziewczyna. nie krzyczałam w trakcie porodu, urodziłam w ciszy. I kilka słów na temat personelu. Kochane życzę Wam z całego serca żebyście spotkały takich ludzi na porodówce. Położna Anioł, cały czas była przy mnie, mówiła że świetnie mi idzie, że już niedługo, głaskała po plecach, cały czas tłumaczyła, wspierała motywowała. Niesamowicie wręcz. Studentka przejęta bardzo bo to jej 4 poród był, ale bardzo pomocna, cały czas mi podawała wodę (jak nie było męża), pytała czy czegoś nie potrzebują i zagadywała mnie jak mnie szyli, żebym nie zwracała na to uwagi. Słówko o mężu... cierpiał biedak z bezsilności, a kiedy parłam i chciał mnie podotykać, pogłaskać, wysyczałam żeby do mnie nie mówił i mnie niedotykał. Niestety tak reaguję na ból, więc zaskoczony nie był ![]() Nie umawialiśmy się że będzie w trakcie porodu, ja nie nalegałam. W każdym razie był, wchodził i wychodził kiedy uznawał że nie daje rady. Dla mnie super i dla niego też, nie było presji z żadnej ze stron. Po porodzie czułam się świetnie ![]() ![]() Na odchodne powiedziała że jestem stworzona do rodzenia ![]() Komplikacji nie było krocze nie bolało i nie boli. Problem tylko w tym że wyszły mi wielkie hemoroidy, które w 2 dobie sprawiły że już nie mogłam za bardzo siadać, dziś już siadam. Czuję tam dyskomfort ale nie ból, mogę się wypróżniać spoko. Pierwsze siku po porodzie też nie bolało. To chyba tyle, przepraszam za szczegóły ale chyba inaczej się nie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Wyspane? Ja tak nie do konca. O północy sie obudziłam, wrzucilam sie. Za chiny ludowe zasnac nie moglam. Jeszcze jakis wariat pędził na motorze. Wczoraj wróciliśmy o21.30 z grilla. Zmęczona bylam i nie czułam sie za dobrze. Brawa za wczorajsze wizyty. Kciuki za dzisiejsza. Andzya fajnie, ze juz z Antosiem lepiej, wyniki też sie unormuja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Slonko pieknie swieci, zielony busz za oknem... jest pieknie ![]() Jestem padnieta po wczorajszych porzadkach... W sumie zajely mi prawie 90% dnia, a jeszcze musze narzędziownie poukładac i bedzie finito! Jak zobaczyłam moje składy hand made to stwierdzilam, ze bede potrzebowala na to przynajmniej jednej szafy ![]() ![]() Ja od dzis bede spala na ceratce pod przescieradlem - na razie nie mamy takiego typowo sypialnianego lozka i spimy w duzym pokoju wiec nie moge zalac jedynego kanapowego miejsca ![]()
#2795 |
Zakorzenienie
|
Efijy witaj w domu
Kasia brawo za opis ![]() U mnie dzisiaj 37tc, czylu jutri zaczynam 38 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Rozeznanie
|
![]() nie odzywam się, ale czytam na bieżąco, jakaś chandra mnie dopadła i nie chcę Wam smęcić. Dziś wpadają znajomi na grilla, więc może mi się nastrój poprawi. Chyba, że mój kochany mąż uzna, że przecież on na sucho siedział nie będzie... No mniejsza o to ![]() ![]() kaśka świetny opis, super, że jesteście w domku już ![]() ![]()
#2797 |
Wtajemniczenie
|
kaśka_k - świetny opis porodu!
![]() ![]() ![]() Oczywiscie czekamy na jakies FOTO!! ![]()
![]() |
#2798 | |||||
Rozeznanie
|
Dobre. Na pewno kilka zastosuję.
Cytat:
Cytat:
Co do nóg. Ja mam bardziej spuchniętą lewą stopę. Mam nadzieję, że to nie od serca. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie dzisiaj drugie dzieńz rzędu czyści. Mam nadzieję, że to nie początek rozpakowania. ![]()
![]() |
#2799 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie.
Cytat:
![]() ![]() a na mailu nic nie widze ... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() super że już jesteście !!!! jeszcze raz gratuluję !! opis oczywiście chcemy !!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż np to też dziwna persona. Mimo tego, że był bardzo wolnym i niezależnym młodzieńcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś też powiedział mi, że noo.. dziecko się urodzi, to wiesz.. ja będę się zajmował organizowaniem zleceń , co by Ciebie nie obciążać ![]() ![]() GDYBYM MIAŁA COŚ POD RĘKĄ TO JUŻ BY NIE ŻYŁ !!!!PRZYSIĘGAM!!! ![]() ale to właśnie świadczy o tym, że niestety jeszcze minie trochę czasu, zanim on zrozumie co to znaczy mieć dziecko, być za nie odpowiedzialnym i jakie obowiązki nas czekają. Ja też tego do konca nie wiem , bo skąd.. pierwszy raz będę mamą, ale moje podejście jest zupełnie inne. Mam wrażenie że dojrzalsze.. Nagadałam się znowu ![]() ![]() ![]() ![]() z tego wszystkiego akceptowalabym tylko sex ![]() Michalowa ![]() Cytat:
Jesli chodzi o poród, to wydaje mi się, że lekarz Michałowej miał na mysli to, że jeśli zacznie rodzić w 36 tygodniu to nie będą porodu powstrzymywać. Mnie tak lekarz powiedział. Ze nawet jakbym zaczeła rodzić jutro, to po prostu tragedii nie będzie, po 33 tygodniu dzieci są już łatwiejsze do ustabilizowania, mają zazwyczaj masę w okolicach 2kg i po prostu łatwiej to wszystko ogarnąć i opanować. Ja mam kolejną wizytę ustaloną na 14 maja i powiedział mi, że POWINNIŚMY się jeszcze spotkać. Ja mam nadzieję, bo w sumie to nei jestem chyba jeszcze gotowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o kleszcze, ja sama też nie wyciągne, ale moj tż wyciąga takim sprzętem za parę zł kupionym w sklepie zoo. I idzie mu to całkiem świetnie. Poza tym, raz na miesiąc w sezonie wiosenno letnim aplikowalismy mu taki płyn na kleszcze, wylewa się go na kark i nie wolno psa kąpać ( także jak np jedziecie nad wodę , to trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej) przez chyba 3 dni. I powiem Ci szczerze, że nie mamy problemu, o ile stosujemy regularnie. Czasem widzę jak te kleszcze po nim chodzą, ale się nie wbijają.. swoja drogą fuj.... też nie znoszę tego paskudztwa. Cytat:
![]() Gratulacje ponowne! Umęczyłas się troszkę, ale Antoś jest już na świecie i to najwazniejsze! A gdzie koncu rodziłaś?? ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
my się chyba wybierzemy zaraz na jakiś spacer.
popołudniu do kuzyna ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- aaa zrobiłam sobie zdjęcie brzucha, ja tam nie widzę by opadł, może mała poprostu się tak w niedzielę ułożyła. później wrzucę fotkę na maila |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
Kaśka_k
![]() ![]() Ja niestety zatrułam się czymś i cała noc z głowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wywaliłam już ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie upal, ze ja pierdziu;/ a ja caly dzien samiutka w domu, tz ma sluzbe. Nawet nie bede odslaniala zaslon bo sie ugotuje. Trzeba zainwestowac w wiatrak. Kaska K super opis, naprawde fajnie ze nie masz problemow z kro czem i ze maly w sumie wyszedl tak bezproblemowo. ![]() Pije herbate z malin, ejst niedobra i chyba nic nie pomaga, nie wiem :P w przytulankach tz mi srednio pomaga, tak woglole jest zwnow chory, czyli juz ktorys raz w tym mcu. Szkoda gadac :P Was wszytkie czysci, a ja normalnie nie moge zrobic 2;/ popisze dzis z Wami i pewnie caly dzien przeleze przed tv, oby bylo cos ciakwego do ogladniecia. I nie spie na podkladzie, chyba by mi sie D... zapocila:P... Najwyzej tz bedzie czyscil :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-01 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Kaska K dzieki za opis poordu
![]() Ja niedawno zjadłam sniadanie. I poźniej z Tztem bierzemy sie za porzadki ubraniowe dzidzi. A popołudniu jade do kolezanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za informacje o niebezpieczeństwie, jakie czyha na bulwinki. To oznacza, że nie bf nie powinny wskakiwać i zeskakiwać np. z łóżka, tak? A po schodach może chodzić? Każdego roku wylewaliśmy regularnie te kropelki (szczepionkę) Diegowi, ale w tym roku kompletnie mi wypadło z głowy, że już najwyższa pora zacząć to robić ![]() ![]() Jak spędzacie ten piękny dzień? Ja wsadziłam drugie pranie do pralki, a tak to gnijemy na łóżku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Rozeznanie
|
kaśka super opis, byłaś bardzo dzielna, zazdroszczę że to już za Tobą i gratuluję
![]() milena widzę , że mamy bardzo podobnych mężów, mam nadzieję że po porodzie ich nastawienie naprawdę się zmieni... My się dziś przeprowadzamy ![]() ![]() Jutro mam w planie rano pojechać kupić żelazko i prasować w końcu rzeczy małego. Pytałam jakiś czas temu czy macie fotele do karmienia. U babci Tż były 2 fotele nic nie zniszczone, bardzo wygodne tylko mają już dobrych parę i widać że nie są najnowsze. Byliśmy dziś u tapicera i obicie jednego kosztuje 300zł!! ![]() Nie rozglądałam się po sklepach, ale nie wiecie po ile mniej więcej są fotele? Nic wymyślnego, zwykłe i wygodne. Ikea odpada bo mamy bardzo daleko. Albo nie wiecie czy są jakieś pokrowce/narzuty na fotele??
#2811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2812 |
Wtajemniczenie
|
My juz spadamy - jedziemy do tesciow polazic po lesie! papapap milego dnia!
#2813 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mam sił nadrabiać, w tą pogodę to tylko leżeć i pachnieć choć z tym ostatnim to też ciężko jak człowiek się tak poci. Ja już mam prawie poprane i poprasowane ubranka młodego, masakra chyba mi zabraknie miejsca a kupowałam specjalnie szafę na to. kaska k super opis porodu i całkiem szybko Ci poszło. millena Tobie pewnie średnio do śmiechu ale strasznie mnie rozbawił Twój opis TZ ![]() ![]() Co do wywoływania oksytocyną to dziewczyny nie demonizujcie tego aż tak bardzo ![]() ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.bodzio.pl/Fotel-Bajka-z-p...1,pr,lang.html Dostaliśmy je w spadku, ale kolor tapicerki nam kompletnie nie pasował, więc kupiłam 2 kawałki takiego materiału "futerka" w kolorze kremowym i przykryłam tą tapicerkę. Nic nie widać i fajnie wygląda, a ten materiał to jakieś grosze kosztował i nie trzeba go było wykańczać ani nic, po prostu pani w sklepie mi ucięła 2 paski, przyniosłam do domu i rozłożyłam i gotowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wywiesiłam drugie pranie Małej, jeszcze tylko z dwa wsady i poprane. Od poniedziałku planuję prasowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
ogladam ,,swinke z klasa,, a moj kot lezy na plecach, kazda noge i lape ma rozlozona w inna strone. Myslicie, ze kot puchaty glupio by wygladal jakby go na lato tak obciac jakos na krotko
![]()
#2817 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Moje plany na dziś też obejmują w większości leżenie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ze zmęczeniem to ja mam tak już dość długo, miesiąc na pewno, może dwa... Jak się naprawdę solidnie napracuję przy porządkach lub jakimś innym staniu/łażeniu, to następnego dnia albo i przez dwa ![]() Ja nie śpię na niczym dodatkowym. Jakoś nie wiem dlaczego, ale nie mam takiej wizji i obawy, jak wiele z Was, że mnie te wody zaleją gdzieś niespodziewanie ![]() Poza tym jak już, to tak mi się wydaje, że pęcherz pęka i wody się wylewają raczej w ciągu dnia, ruchu, chodzenia, a nie w nocy, choć to pewnie też i w jakimś promilu się zdarza... miss, a Ty jak sądzisz? ![]() A przy okazji mam jeszcze jedno pytanie... Czy skurcze porodowe zawsze zaczynają się od takich przerw np. ok. 15 min i regularnie zmiejszają, czy może być tak, że zaczyna się od razu od takich z przerwami co 3 min. Mnie nieraz tak właśnie złapie na godzinę czy dwie i mam skurcze co 3-5 min, ale sobie myślę, że to pewnie jeszcze nie to, bo przecież za często te skurcze, ale może akurat któraś taka akcja doprowadzi do końca? ![]() Cytat:
![]() Mnie dziwią bardzo te wizyty, jak piszecie w nd czy Twoja to już w ogóle... Ale widać jest popyt, to i podaż się znajdzie. U mnie w mieście nie kojarzę czegoś takiego, weekend to rzecz święta ![]() Cytat:
Spoko, na razie sobie skopiujesz od Gabi, a potem na pewno Ci się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wspaniały opis! Gratuluję dobrego porodu i pomocnego personelu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanego grillowania ![]() A rzeczywiście nie ma go... Nie wiem, czy był i gdzie się zapodział ![]() Kiedyś taki link podawałam ![]() http://www.contractionmaster.com/# Cytat:
![]() Ja mam fotel, tzw. sako. Kiedyś tu więcej o nich pisałyśmy, ale może jeszcze Cię wtedy nie było... http://pufoteka.pl/fotel-grand-xxxxl...aniny-4xl.html Sama szukałam najpierw jakiegoś zwykłego, po prostu wygodnego fotela, nawet używanego na allegro, czegoś co na ten rok powiedzmy wstawię do pokoju Kaja, ale nic interesującego nie znalazłam. Zdecydowałam się na sako, bo jest taki wszechstronny ![]() ![]() Te 300 zł to nie jest mało faktycznie, ale jeśli fotel naprawdę wygodny i Ci pasuje, to może warto zainwestować ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój dziś wylądował w wannie, on ma dziwny nawyk picia wody z wanny albo umywalki i to nie z kranu tylko zlizuje w ceramiki ![]() ![]() mokry kot nie był zadowolony ![]() moje dwie świnki w wielkie upały na poprzednim mieszkaniu gdzie słońce dawało w szyby równo to z zamrożoną butelką siedziały w klatce ![]() a poniżej dwa obrazki z "kociej" kolekcji z dedykacją dla włascicieli ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-01 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pewnie jakaś część porodów po oksytocynie przebiega inaczej, bardziej boleśnie czy gwałtownie, nie wiem, ale też uważam, że nie ma co tak o tym myśleć! Przecież część porodów naturalnych też przebiega bardzo ciężko, choć nie podaje się żadnych leków i nie widzę sensu w takim nastawianiu się, że oksytocyna = zło. Podam jeszcze przykład, który pisałam chyba kilka dni temu... Niepodanie oksytocyny i czekanie np. jeszcze tydzień z porodem może spowodować, że dziecko urośnie następne 0,5 kg np. i tak poród może być przez to cięższy... I ciekawe, że mało kto obawia się np. też stosunkowo często występujących trudności przy porodzie z zzo... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.