|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
A ja potrzebuję kilku kaftaników
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja mam wanienkę profilowaną więc nie będę musiała trzymać małej w niej. ona będzie sobie siedziała a niej tak jak w foteliku samochodowym. łożko może nie będzie najwygodniejszym miejscem ale wydaje mi się że bezpieczniej niż na dwóch krzesłach czy desce do prasowania (bo ta moja wanienka jest naprawdę spora. może takie mniejsze dobrze trzymają się w ten sposób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Andzya ale szybko doszłaś do siebie po porodzie! Przecież Ty ledwo tydzień temu rodziłaś - szok i gratulacje
![]() ![]() Odnośnie stojaka pod wanienkę to my mamy. Kupiliśmy taką dość dużą wanienkę z grubego plastiku i stojak pod nią też taki bardziej stabilny, z grubszych rurek. Też mamy mikronową łazienkę, ale może jakoś się zmieścimy ![]() Coś mnie dziś od rana głowa boli, chyba pierwszy raz w ciąży. I jestem jakaś taka przymulona... Ciśnienie mierzyłam sobie rano i jest w porządku, więc nie wiem od czego to, może od upału ![]() Przyszły mi te biustonosze z Allegro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może po prostu wczoraj nie pomyślał i tak wyskoczył z tym tekstem?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj już honorowo krew i mocz oddałam. Bylam w askocie i baby maxie i kupilam ostatnie rzeczy - cześci do laktatora, krem na brodawki, podstawkę do wanienki, naklejkę do pokoiku i wydałam 170zł. Masakra. Teraz spadam na balkonik. Może skończę też czytać język niemowląt. Nosz kuźwa, właśnie zaczęli u mnie trawę na osiedlu kosić. By ich chudy byk wychuchał. ![]() aaaaaa zapomniałam się pochwalić. Leczo wyszlo mi pyszne tylko popełniłam jeden bląd. Zapoamniałam obrać paprykę ze skórki i trzoszkę mi to przeszzkadza, ale już będę miala nauczkę na przyszłość.
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja nigdy nie obieram papryki ze skórki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Rozeznanie
|
Witam Wszystkie
![]() odnośnie temperatur to my pierwszy letni sezon w tym mieszkaniu i stwierdzam że jest masakra... przy zasuniętych roletach w małym pokoju 28stopni a w dużym 26 .... KOSZMAR!! leje się ze mnie ... a gdzie tam do lata... nie wiem co ale będziemy musieli coś z tym zrobić ... bo dzidziuś nam się usmaży ;( A co do kąpieli to ja planuje kąpać w kuchni.. nie wiem czy będzie to wygodne ale mam tam właśnie stół który będzie idealny pod wanienkę, niestety łazienka malutka a w pokoju nie ma już miejsca na większy stolik a nie wyobrażam sobie kąpać na ziemi bo kręgosłup by mi wysiadł ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
![]()
aga_bre ja tez czytam jezyk niemowlat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w mieszkaniu też gorąco. W nocy, w sypialni było 25 stopni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też nigdy nie obieram papryki ze skórki. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
![]() W sobotę przesiedzieliśmy cały dzień w domku aż głupawki dostawałam ![]() A wczoraj zaszaleliśmy i pojechaliśmy nad jezioro żywiecki ![]() Moja rodzinka w szoku że 2 tyg do terminu a ja się na wędrówki wybieram ![]() Nie żałuję że pojechaliśmy ja cały dzień po parasolem w cieniu przesiedziałam a Tż rybki łapał z bratem i teściem ![]() Widzę że nie tylko mój mam zapędy wędkarskie, ale Wasi też ![]() Słońce ich spaliło masakrycznie, a ja miłośniczka słońca no niestety tylko teraz uciekłam przed nim żeby brzuszka nie nagrzewać. Mała chyba uwielbia przebywać na świeżym powietrzu bo cały czas spala tylko jakieś sporadyczne ruchy, a jak do domu wracaliśmy to dała znać o sobie ![]() Dziś od rano już na świeżym powietrzu siedzę. zaglądam do Was żeby sprawdzić czy jakaś mamusi anie zaczęła rodzic, ale tu na razie cisza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Wtajemniczenie
|
Marcin właśnie smaży swoje zdobycze
![]() Filip poszedł na dwór z siostrą M. fajnie ale ja juz tęsknie a dopiero co poszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Dziś oglądałam własnie te staniki tylko czekałam, aż dostaniesz swoje, żeby zapytać: i jak? ![]() ![]() Rodzice dzwonili czy jadę z nimi na działkę, e powiedziała, że nie ma szans, bo bym zdechła chyba, nawet na balkonie nie mogłam minuty wysiedzieć, więc leże, czytam książkę i zaglądam do was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Zakorzenienie
|
ojjj przede mna jeszcze jest sporo dziewczyn
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tz do mojego tez srednio chyba dociera, ze bedzie tata. Tzn cieszy sie, no ale mowi, ze delektuje sie ostatnimi cichymi dniami. no ale w sumie duzo mi pomaga, pociesza mnie i hmmm mniej panikuje niz ja :P A i powiedzial mi wczoraj, ze jakbym z rok przed ciaza cwiczyla, dbala o siebie i woglole to teraz by mi nie bylo tak goraco i nie sapalabym ![]() ![]() kochany ![]() aa i dzieki claudik za info odnosnie stanika, no ale ja na siebie chyba nie kupie, nosze miseczke tez chyba G LUB H, ale z 75g zrobilo mi sie teraz 85?(bo mierzylam sie wczoraj i pod piersiami mam 93, wiec powinnam chyba kupic 85?! no ale nie wiem jaka miseczke;/) w sklepach nie ma stanikow dla mnie, na allegro tez niebardzo;/ Ide marynowac piersi, wieszac pranie i chyba jedziemy na dzialke wygrillowac cos. Szkoda tylko, ze nie mam klimy w aucie i zanim tam dojade bede cala mokra ![]() Mam pytanie- MAM Zwolnienie do 7 maja- termin porodu. Jesli nie urodze mam isc na wywolanie 11 maja. Jak zwolnienie chorobowe zamienic na urlop macierzynski? gdzie sie to zalatwia i woglole?? nie mam zielonego pojecia STojaka nie mam, chyba bedzie tz przynosil wanienke z lazienki i bedziemy kapac malego na ziemi. Przez pierwszy miesiac on go bedzie kapal jak bede po cc, pozniej jakos dam sobie rade. Nie mam miejsca na stojak, mam tez ta lawe za 20 zl z ikea, zobaczy sie. ![]() I nie wiem jak z ta moja wanienka, chyba kupie zwykla plastikowa bez udziwnien.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-30 o 12:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam co narzekać na mojego chociaż czasem ma zachowania 2 latka - przysięgam i zastanawiam się wtedy co mu się stało z mózgiem. W sprawie alku ja powiedziałam mojemu tak: Chcesz to idź ale: śpisz na kanapie bo ja nie będę tego wdychać - a jak zacznę rodzić to ominie Cię przyjemność uczestniczenia w najważniejszym dniu Twojego życia - bo ja z pijanym mężem do szpitala nie pojadę. Działa na tyle że przez ostatnie 2 tygodnie zero alku - a w ostatnią sobotę przyszła delegacja jego kumpli czy ja będę rodzić bo może by mógł jedno piwko - wrócił po 30 minutach i mówi że jakoś mu nie smakowało i jakby trzebabyło na porodówkę to on tylko pół piwka wypił.... Moja rada jest jedna - nie oczekujmy że faceci będą myśleć jak my;-) a najlepiej obrazuje to filmik http://www.youtube.com/watch?v=VEpJpjSlgfM Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Jak urodzisz to donosisz tylko akt urodzenia do pracy. I już ![]() A nie dostaniesz już zwolnienia lekarskiego na te 4 dni?? - zawsze to tydzień dłużej później na macierzyńskim... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biustonosze to ja kupiłam te: http://allegro.pl/bezszwowy-stanik-c...256215603.html One mają rozmiar uniwersalny i zgadza się z tym, co tam jest napisane. Zaraz Ci wrzucę na maila zdjęcie i bardziej szczegółowy opis ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Wtajemniczenie
|
Nastawiłam pierwsze pranie dziecięce.
Płyn mam dzidziuś i nie jest tam napisane na butelce, czy do białego, czy kolorowego ![]() Włączyłam na jakiś program, gdzie narysowane jest dziecko ![]() ![]() Zobaczymy co to z tego będzie. Mam problem z segregacją ciuszków kolorystycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
dzieki Michalowa
![]() Na 4 dni pewnie dostane zwolnienie, nie bedzie z tym problemow ![]() Oczywiscie mam nadzieje, ze sie sama rozpakuje wczesniej :PP ktos pytal czego wywolywanie porodu jest gorsze ... ja troszke poczytalam i z tego co zrozumialam i mi mama powiedziala, jelsi wywolaja porod, a szyjka bedzie nieprzygotowana do niego- bedzie dluga np to porod moze byc ciezszy niz u osob np ze skracajaca sie szyjka. Moga bys skurcze wywolane ta kroplowka, a z szyjka nic sie nie bedzie dzialo, Pomecza troche, jak nie ebdzie postepow , pozniej pewnie zrobia cesarke. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mogę napisać to, co wiem ze słyszenia
![]() W sr mówili, że generalnie poród na sztucznej oksytocynie (wywoływany) jest bardziej bolesny, bo tej oksytocyny podaje się więcej niż naturalnie organizm by wyprodukował. Ginka mi mówiła, że jak jest twarda, zwarta i długa szyjka, to poród bardziej boli, bo się dłużej się szyjka rozwiera. Tyle wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no co ty .. obierać paprykę do lecza?? eeee.. pomidory to co innego, chociaż ja zawsze ide na łatwiznę i daje albo z puszki, albo przecier z kartonu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis byłam na sr i położna powiedziała, ze opadł mi brzuch. Kurde faktycznie czuje go na kolanach jak siedze, wizyta dopiero 10 maja, mam nadzieje, ze nic nie zadzieje sie w tym czasie. No i jeszcze nie czas na mnie. Dzwoni facet ze sklepu i jest juz wózek i łóżeczko. Z checia bym pojechała po to, ale TZ dzis w pracy siedzi wiec nie mamy jak. Poza tym, mam pare gratów nie pochowanych po remoncie, wiec nawet nie miałabym gdzie trzymac wózka. Co do stelaza do wanienki, to wczesniej nie chciałam go, bo uwazałam za zbedny wydatek, ale teraz sie zastanawiam czy nie zakupic. Ale jak na złośc zapomniałam sie zapytac ile kosztuje jak zamawialismy wózek, a mam jeszcze 1 sklep dobrze zaopatrzony i moze tam bedzie taniej cos. Mmmm co jeszcze, to ze ledwo zyje przez te upały to nie nowosc pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bezszwowy-stanik-c...256215603.html Na maila wrzuciłam zdjęcie jak leżą na żywym biuście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli się nie mylę to od 8 maja,wtedy kiedy sie dziecko urodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Zakorzenienie
|
moja bratowa ma termin na połowę września.... ja jej współczuję, mąż się chciał zapytać, to jak to planowali, że w ciąży przez lato chodzić, ale się wstrzymał.
![]() Cytat:
białe niebieskie żółte z delikatnym zielonym czerwone z różowym jasne kolorowe co po kilka sztuk było dżins z resztą niebieskiego. Cytat:
eh. chwilę odpocząć i na korki na 15. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-30 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
bubel mi się zrobił...
zmęczona już jestem a gdzie tam koniec dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.