|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() A odpiszesz mi jeszcze, co myślisz o tej częstotliwości skurczów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
No to ogolimy jutro kota, przeglosowane
![]() Alfa super obrazki i jakie prawdziwe ![]() Co do tych wod to ja sie boje, ze mi odejda w wannie podczas kapieli: P i nie zauwaze. MISS a czy mozliwe, ze ja nie mam skurczow w tym tyg ciazy ?? Nie wiem, ja nie umiem odroznic tych skurczow od napinania brzucha. Jak chodze to np ciagle mam twardy, ale jak leze jak dzis to sie tylko lekko napina jak wstaje np do wc ;p Skurczow takich w czasie lezenia nie mam.... No ale chyba ich nie przeocze jak juz sie pojawia pewnej nocy ![]() jeszcze 10 dni do wywolania porodu, zobaczymy czy dotrwam: ) co rano juz wstaje i jestem troche zawiedziona, ze w czasie nocy ,,nic sie nie wydarzylo,, i ze ja dalej w jednopaku ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-01 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Wtajemniczenie
|
Gdzie się podziewacie, że taka cisza? Obiadki szykujecie?
![]() Ja sobie szukam info, czy są takie porody, które zaczynają się od skurczów co 5 min i znalazłam takie np. 2 ciekawe artykuły (które nie dały odp. na moje pytanie, ale poza tym są ciekawe ![]() Opis różnych rodzajów skurczów Pierwsze objawy porodu - fajnie obszernie opisane ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj szczególnie, bo wczoraj przez pójściem spać miałam skurcze przez 1,5h co 3 min, ale widać to były przepowiadające... Poszłam pod prysznic, położyłam sie do łóżka i przeszło... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
no i doczekalysmy sie maja..... ![]() ![]() powiedzialam mezowi ze wszystkie nie mamy kostek,bo zawsze pyta co tam u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Wtajemniczenie
|
Zrobione
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kaśka opis porodu super.Czekamy na zdjęcie bobaska ![]() Wypad kolejką super,oczywiście Filip był tak podjarany,całą drogę gadał,pytał się.Kolejką już jezdził ale nie parowozem.Była telewizja TVN24.Poniżej daję zdjęcia mojego skarba na tle "Wilusia" Żuławskiej kolei dojazdowej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2828 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ehh.... a jeśli chodzi o dzień - dzisiaj przychodzi do nas brat z narzeczona, wiec urobiłam się po pachy w kuchni , chcemy sobie pogrilować troszkę na tarasie. kręgosłup mi zaraz odpadnie, ale pogoda jest taka świetna, że o wszystkim zapomniałam już, tak mnie to raduje ! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() jesli chodzi zas o fotele i pokrowce to jedynce co mi przychodzi do głowy to pogrzebać w necie na stronach z serii "zrób to sam" , ja sobie tak krzesła po dziadkach odnowiłam. Sama sobie wytapicerowałam ![]() Może jakaś kapa na ten fotel, albo bawełniane , sztywne, grube i porządne prześcieradło z gumką (tylko takie duże) jak bylam studentką i mieszkalam na wynajmowanym mieszkaniu był taki ogromny i brzydki fotel i tak sobie to zakamuflowałam. Wyglądało nawet całkiem fajnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj nawet obziłam się z opuchniętymi kostkami. Normalnie aż mi przykro. Dlatego, że mimo mojej ogromnej wagi jedyne co miałam kształte to szczupłe kostki i zgrabne łydki, a teraz dupa. Nie dośc, że wielkie dupiszcze to jeszcze kostek nie mam, a było tak pięknie jak było zimno. Ja mam w domu 27 stopni z kwałkiem, ale chyba się na burzę niesie. Mam nadzieję.
![]() |
#2830 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Kaśka, jeszcze raz gratulacje, dziękujemy za opis. ![]() Cytat:
U mnie leniwie. Do tej pory byłam cały dzień u rodziców. Siedziałam na leżaczku na podwórku, dotleniałam się. ![]()
![]() |
#2831 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Udanego wieczoru życzę ![]() Ja wczoraj byłam pod parasolkami z Koleżankami i język mi uciekał, jak patrzyłam na piwo ![]() Dziewczyny, dzisiaj tak łopatologicznie, dzień po dniu, policzyłam sobie tygodnie swojej ciąży. Wyszło mi, że ja skończyłam właśnie 32tc, a zaczęłam 33tc. Wg suwaczka i mojej ginki natomiast skończyłam 33tc, a zaczęłam 34tc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
U nas też piękna pogoda. Bałam się, że skoro rano lało a w nocy była burza, to taki będzie cały dzień. Zrobiłam drobne zakupy obiadowe i posiedziałam sobie w słoneczku nad kanałem. Świetna sprawa
![]() aga_bre: nie boisz się, że w razie czego, do Wałbrzycha będziesz mieć za daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Rozeznanie
|
Wiesz co ja mam termin porodu wg. OM na 10 maja, a wg. ostatniego usg na 17. Dlatego chcemy 11 zjechać juz do W-cha. W jak coś się zacznie dziać wcześniej to we Wrocławiu będę rodzić. Nie zamierzam w bólach jechać 70km do szpitala.
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Kaska k grautluję raz jeszcze
![]() ![]() Dziewczyny ja też miałam schizę z tymi wodami płodowymi, że odejdą mi w wannie, ale tak, że tego w ogóle nie zauważę. Powiem Wam jedno, nie da się tego nie zauważyć. U mnie poród nie zaczął się od skurczy tylko od wód właśnie, więc wiem co mówię ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro prawdopodobnie wypiszą mi Antosia ![]() ![]() ![]() Ja praktycznie już nie krwawię - nie wiem czy to dobrze, waga też mi strasznie leci, a jem normalnie, nie odchudzam się przecież, ani nic : ![]() kostki dalej mam masakrycznie opuchnięte, ale dobrze wiedzieć kapukat, że u Ciebie też tak było. Oczywiście, postaram się zwolnić tempo, ale w tej chwili po prostu nie mogę ![]() ![]() Uciekam, bo wróciłam do domu na obiad, moja mama mnie zastępuje przy Tośku, ale już tam wracam do niego bo się stęskniłam strasznie. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super zdjecia, synbcio napewno zadowolloony ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No powiem Ci, ze ja nozki to ja mialam zawsze zgrabne i teraz jak mi jakis zowny cellilit wyszedl, zrobily sie wieksze i jeszcze spuchniete.... rozumiem o czym mowisz ![]() Wroci wsyzstko do normy po ciazy ![]() ![]() Cytat:
![]() no i bardzo optymistyczne to zdanie, licze na to bardzo ![]()
![]() |
#2837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz ja myśle że pomimo że jesz i w ogóle to jesteś strasznie zalatana i podejrzewam że dlatego waga tak leci w dół.Ja po Filipie nie odchudzałam się,jadłam normalnie ale wiadomo karmiłam więc nie tak jak przed ciążą i waga leciała na łeb na szyję.A ja musiałam naprawde dużo jeść żeby nie chudnąć,np nie pojadłam jeden dzień i już ze 2 kilo w dół mi zawsze leciało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
i zdrowka dla malutkiego i oby jutrob wyszedl
![]()
#2839 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co z tego że stara-ja się czułam dzisiaj jak dziecko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 |
Zadomowienie
|
Kism i jeszcze jedna mamuska, ale nie pamiętam juz która.
Pisałyście, że Wasi synowi ważyli powyżej 4kg. Czy poród był ciężki, czy dużo popękałyście, jak było z powrotem do kondycji Waszego krocza??? Pewnie napiszę głupio, ale ciekawi mnie to i trochę sie obawiam tego, ale czy Wasza pochwa była rozciągnięta??? Mężowie zauważyli zmiany??? Acha, usg dużo myliło się w związku z waga??? Moja na usg to już pewnie będzie powyżej 4kg. Zaczynam mieć obawy do tego CC ![]() Dasti, jak idą ćwiczenia z balonikiem??? Osiągnęłaś juz 10cm??? Sz,margdowykotku, po jakim czasie osiągnęłaś 10cm??? Ja pitole, zaczynam kombinować i jestem przerażona tym, że nie wiem co robić, a nie mam czasu ani na jeden poród ani na drugi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poród trwał 10g z czego 34min parcia.Ja bym poród przegapiła,leżałam w szpitalu(gin mnie wysłał) ze względu na duże dziecko.Poród zaczął się na drugi dzień a ja nic nie czułam,skurcze wyszły na ktg,zbadano mnie i miałam 4cm(ale z 2 cm chodziłam od 36tc).Po gdzieś ok 2 godzinach po podłączeniu oksy zaczęłam odczuwać skurcze.Wyprzeć go było ciężko,na brzuch naciskało mi dwóch lekarzy ale się udało. Po porodzie latałam na drugi dzień,krocze mnie nie bolało,jedynie szwy ciągnęły.Ja byłam poszyta w środku też. W moim przypadki usg dokładnie określiło wagę młodego a mąż nic nie mówił czy poluzniałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Rozeznanie
|
Wrzucam mojego brzucha na maila, jest tak ogromny ze ledwo chodze
![]() ![]() Gabi Twoj suwaczek i gin maja racje,skonczylas 33tc Kaska super opis,jak zwykle ryczalam jak bobr ![]() Andzya ciesze sie,ze z malym coraz lepiej, super,ze jutro juz go wyprzytulasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze, ze nie tylko ja sie boje, ale ja to sie boje czego innego. Ja sie boje, ze mlody bedzie za duzy, beda kazali mi probowac bo tak robia jak pytalam, nie wazne jakie dziecko, umecza mnie a pozniej i tak zrobia cc. Juz nie chc eo tym myslec, ze maly bedzie za duzy i cos mu sie moze stac ![]() anulka nie boisz sie, ze Szymon bedzie wiekszy i nie dasz rady :P? tylko ja sie tego boje ;/?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-01 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przypominam,ze 6 maja mamy pelnie ksiezyca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
![]()
Anulka, a czy w trakcie porodu mialas duza pomoc ze strony poloznej??? Moze jesli masz super polozna, ktora mOcno dba o Ciebie jest latwiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dokładnie ![]() Ech, a ja leżę i leżę i już mi się nudzi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to musze powiedziec mezowi,ze jednak nie wszystkie ![]() co do pozycji pionowej i napierania, jezeli odczuwasz bol, dyskomfort, kluje Cie albo sciska,roznie opisuje ten bol, to uwazaj bo moze strzelic Tobie pecherz plodowy. Gin mnie przestrzegala(u mnie akurat,mimo ze szyjka krotka to mocna),ze ten nacisk moze wlasnie spowodowac to,ze pojda mi wody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o to że ty się namęczysz sn a w rezultacie będzie cc to ja też tak mam,miałam.Ale trzeba spróbować a jak już nie będzie innego wyjscia to trzeba pogodzić się z cc. Szymon według usg jest mniejszy o 1300.Usg było robione u Filipa w 35tc a Szymona 34tc ale zawsze może być inaczej. Czyli co będziesz rodzić ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.