|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Dziewczynki potrzebuję Waszej rady.
Którą bransoletkę wybrać?: http://www.arteobijou.com/pl/p/Bizut...rystal-768/905 http://www.arteobijou.com/pl/p/Brans...slubna-804/998 http://www.arteobijou.com/pl/p/Brans...rystal-689/783 w załączeniu mój naszyjnik i kolczyki
|
|
#2852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My na 2 dni na 105 osób mamy 160 butelek i mam nadzieje ze cos zostanie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ja sobie robię coś podobnego jak 2 ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Dziewczyny a mam do Was pytanie. Robi sobie któraś z Was makijaż w Douglasie? Dzisiaj się spotkałam z koleżanką i mi baardzo polecała. I się zastanawiam.....kurcze...
|
|
#2854 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to chyba dlatego że jak jeżdziliśmy z teściową to wszędzie siedzieliśmy 1,5-2 h no i jeszcze jeździliśmy z dzieckiem albo w tygodniu to wieczorkiem 2 osoby i koniec to już potem późno no a na szczęście że się chrzesna jakoś zachowałą i fochów wymyślonych nie pokazywała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() figurka rewelacja ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#2855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym wzięła 2. Pierwsza odpada zupełnie, a trzecia przytłoczy trochę naszyjnik i kolczyki. Takie jest moje zdanie
|
|
#2856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej jutro was nadrobie dzis tylko rzucilam okiem, tak wiec szybko otrzymalyscie projekt, wiec zaczynam sie martwic jak zamowilam 23 kwietnia i nic zero projektu zero odezwu cos jest nie tak..
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
kurde robię listę potwierdzeń i jak na razie mam 77 osób
82 osoby jeszcze się nie odezwały mam wizję pustej sali!!!!!
|
|
#2858 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczna ,ale cena faktycznie kosmos ![]() Cytat:
Cytat:
magnusia to przykre ,że tyle osób jeszcze się nie odezwało , u mojej koleżanki w zeszłym roku było podobnie ,do połowy gości musiała sama dzwonić i pytać czy przyjdą czy nie Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-05-01 o 17:04 |
|||
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety tak to jest z tymi zaproszeniami że pamięta się datę wesela ale już potwierdzenia nie , szczególnie że to wolny długiiiii weekend i każdy myśli o grillu i słońcu itp .Ja się nastawiłam że będę musiała dzwonić , życie ...niestety.
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najgorsze że polowa z tych 82 co nie potwierdziły to rodzina. Wiem, wiem to tak rodzina że na pewno będą (słowa TŻ-ta) ale co będzie jak jednak nie? Czy to naprawdę tak trudno powiadomić, przecież wiadomo że trzeba mieć potwierdzenia bo to się wiąże z kosztami, usadzaniem gości itp. Eh....
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
Malgos ciacho wygląda przepysznie!!!
![]() Monika bardzo szybko udało Wam się poroznosić zaproszenia! Miło mi, że podoba Ci się broszka na etoli, dziękuję Kupiłam ją w zwykłym sklepie podczas kolejnego polowania na buty ślubne... no i zamiast butów mam broszkę To przykre, że podnieśli Wam cenę aż o 10zł od osoby niedawno... u nas też jest paragraf w umowie, że mogą podnieść cenę... ale na razie cisza ![]() My pytaliśmy się w okolicy o wynajęcie auta to takie raczej zabytkowe ok. 1-2 tys. zł... zrezygnowaliśmy. Magnusia gratuluję zakupu wódki weselnej Na ile osób macie wesele? Słyszałam o tym vacu power - podobno jeśli chodzi się regularnie, to efekty są świetne - znajoma sporo schudła ![]() Niki19 rzeczywiście wszystko w biegu ![]() Wariate super, że tort tanio Was wyniesie, a ta figurka jest bombowa! Możesz zdradzić gdzie można taką kupić? ![]() Co do gości - wszystkim nigdy nie dogodzisz, a i tak pewnie po weselu będą krążyły plotki typu "to nie tak jak powinno było być"... nie ma co się przejmować - to Wasz Dzień Co do bimbru - sama bym też postawiła na stół wiejski, ale niestety nie ma mi kto zrobić. Sukienka na poprawiny rewelacyjna! Ja też polecam zumbę! Byłam też jeden raz jak dotąd, na drugi dzień nie mogłam się ruszyć, ale zabawa była świetna! Twoja mam uciekała sprzed USC?? Ale faza! Super! Paradip pokazuj zaproszenia! Autko jest świetne! ach Ci mężczyźni... ![]() Co do wypisywania zaproszeń - my pisaliśmy pełne imiona, a nie zdrobnienia. GagaFace my przy wyborze kapeli kierowaliśmy się tym, jak goście się przy nich bawią, czy dużo grają czy mają dużo/mało przerw i czy są one bardzo długie. Nasz zespół słyszeliśmy na weselu znajomych, bardzo dobrze się bawiliśmy, więc wzięliśmy ich na nasze wesele. Magnusia wg mnie najbardziej pasuje pierwsza bransoletka - jest delikatna Co do gości to nie panikuj, większość pewnie zapomniała o potwierdzeniu, albo są zdania, że powinniście przecież wiedzieć, że będą. Ja też się nastawiam, że do paru osób sama będę musiała dzwonić... tak to jest...Asiak rzeczywiście długo czekasz z tymi zaporszeniami... moze skontaktuj się ze sprzedajacym.
ex-aparatka damonowa 25.08.2010 - 25.06.2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2710 Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni. Edytowane przez wesola84 Czas edycji: 2012-05-01 o 18:07 |
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie odmówiły kolejne 2 osoby- poprostu rewelacja kurde ale mam dziś humor koszmarny Ile Twoja znajoma chodziła na vacu?
|
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja również jestem na bieżąco z Waszymi wiadomościami ale wydawało mi się, że mam jeszcze tyle czasu na przygotowania że czynnie się do Was dołączę dopiero za jakiś czas . Po powyższym poście jednak przyspieszam decyzję . Ja również biorę ślub 8.09, także dołączam do listy, mam nadzieję że mnie przygarniecie . Na pocieszenie zmartwionych małą ilością załatwionych rzeczy dodam, że nie mamy jeszcze nic.. tylko ksiądz ma termin zapisany w kalendarzu. No i na nauki się wybieramy w tą sobotę. To tyle za nami![]() Magnusia, jak dla mnie to też nr 2 najładniejszy. |
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kurcze też bym się wkurzyła. Ludzie zachowują się jakby czytać nie umieli. Ja często słyszałam:"jak nie zadzwonimy to znaczy że przyjedziemy"- a ile osób?? ja mam się sama domyślić?? No kurde....i każdemu musiałam tłumaczyć, że miejsca będą wyliczone, że może byc tak, że zabraknie miejsca jak ktos nie zadzwoni.....i dotarło...bynajmniej potem obiecali, że zadzwonią ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko was nadrobić, ale przynajmniej dużo się dzieje... a więc po kolei
Gratuluję wszystkich załatwionych spraw! Wariate - fajnie wygląda ten tort, ale dobrze pogadać z kimś kto się na tym zna. Ja porozmawiałam z panią która prowadzi kilka cukierni wiele lat i niektóre moje pomysły okazały się nie do zrobienia. Ale figurka superrrr! Nie spotkałaś się jeszcze z bimbrem? U nas to dość popularne, a może nawet nie wiedziałaś, że był na weselu, bo często stoi gdzieś z boku cytrynówka też fajny pomysł.Ja mam Zumbę w domku, bo szaleje na kinekcie. Jak słyszę muzyke to aż człowieka nosi tak pozytywnie. Tak sobie kiedyś poćwiczyłam, że wszystkie mięśnie mnie bolały. Ja w tamtym roku miałam tyle motywacji i pięknie dietę trzymałam, nawet nie było strasznie, niestety przez zimę się zapuściłam... i wiadomo... a teraz nie wiem czemu, jakoś nie mam motywacji... Pradip - pewnie, że chcemy fotki zaproszeń. Mój Tż miał podobnie z rozwożeniem, nie był zbyt chętny, tym bardziej, że u niego były dwa domy do zaproszenia, a u mnie zapraszaliśmy 4 dni (po kilka rodzin dziennie). Tym bardziej trzeba mieć pojemny żołądek na te kawki i herbatki i ciasteczka itd itd Ja nie jestem fanką starych aut, ale w ogóle nie zależy mi na aucie jakim będę jechała do ślubu, więc po przybraniu fajnie mogłoby się prezentować, tym bardziej, że szkoda kasy (jak dla mnie) no coś co używa się chwilkę. Ja na niektórych zaproszeniach pisałam np. babciom zapraszamy .... Kochaną Babcię (imię babci), dziwnie by mi było wpisać imię i nazwisko kiedy to tak bliska mi osoba, wiem, że babcie bardzo się ucieszyły, zdrobniłam pare imion jesli chodzi o bliskie mi osoby, nasze imiona też na zaproszeniach są zdrobnione. Monika86090 - strasznie różne są ceny za wypożyczenie auta, zależy od okolic. Moja przyszła szwagierka we Wrocku wypozyczyła chyba za 500zł angielską taxi (duży plus baaaardzo dużo miejsca w środku). Magnusia - ja też podchodzę do wypożyczania aut w ten sam sposób, że tą kasę wolę wydać na cos innego. Ja mam biżu z arteo i bardzo mi się ona podoba, ale ja bym wybrała coś delikatniejszego do tego kompletu. A jaki alko kupiliście?? Ja to dopiero jestem dobra, dałam tylko 2 tygodnie przed ślubem na potwierdzenie, ale dużo osób potwierdziło już przy dawaniu zaproszeń do mnie i tak nikt nie chce dzwonić bo jestem za granicą więc dzwonią do mamy hahah ale też słyszalam o tym, że niestety często ludzie nie potwierdzają (nie wiem czemu, przecież nikt nie będzie się gniewał). My zaprosilismy około 190 osób, ale planowaliśmy wesele na 120 początkowo i wiem, że trochę osób nie przyjdzie, część za granicą a inni w ciązy ale podeszłam do tego tak, jak będzie 120 to super a będzie 100 też przeżyje... mniej chyba nie będzie, ale nic na to nie poradziszGagaFace - nasz zepół grał na 3 weselach i podobał się moim rodzicom (tato kiedyś grał po weselach - więc ma jako takie pojęcie), i bratu też bardzo się podobało - mówił, że nigdy się tak nie wybawił jak przy nich, poza tym w rodzinie mają duże wzięcie... mój tato zna jednego z nich więc mam zniżkę hahah Karina - hej hej. A duże wesele?? bo rzeczywiście nie masz wiele czasu, bo początek września to jeszcze oblegany czas i może być kiepsko z salą i orkiestrą, zwłaszcza jak chcesz w jakimś dobrym miejscu. Ja na poczatek czerwca rezerwowałam w pażdzierniku 2010 a orkiestre w grudniu i za tydzień dzwonili czy potwierdzamy bo mają kolejnych chętnychJa otrzymałam dziś pocztą żółty krawat, może nie najlepszy jakościowo, ale zobaczymy jak będzie wyglądał (i prawie identyczny z moim kolrem butów), dostałam naklejkę na buty I DO i jedną ze spinek do włosów zrobię potem fotki to wrzucę. I kupiłam u siebie w sklepie sukienkę, zrobię zdjęcie to mi powiecie czy pasuje na drugi dzień (będzie taki luźniejszy, bez orkiestry, ale dalej w hotelu)
|
|
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
Malgos u nas będzie tylko przyjęcie do północy na niecałe 70 osób (właściwie w tej sali co chcemy wszystko zrobić miejsca są ograniczone -66). Jak liczyliśmy wyszło nam 60 osób, ale jeszcze z 3,4 dojdą. Nie chcieliśmy żadnego wesela, tż stwierdził nawet że może zaprosimy tylko rodziców do kościoła, świadków i potem szybki obiad, a pieniążki wydamy na podróż poślubną
. Ale po rozmowie z rodzicami... obie strony przystały na kompromis i mamy przyjęcie do 24;00 a na drugi dzień wyjeżdżamy ciesząc się zmianą stanu . Wydawało mi się, że unikniemy załatwiania wielu spraw (chcemy tylko fotografa - bez kamerzysty, pojedziemy pod kościół swoim gratem itd.) a tu dupa blada, bo mimo wszystko tego jest cała masa... ale damy radę![]() Trochę mnie przerażacie z tak szybkim zamawianiem wszystkich terminów, mam nadzieję że w mojej miejscowości większość zostawia wszystko na ostatnią chwilę jak ja i jeszcze uda mi się dzięki Wam ich wyprzedzić:P |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Karina - to zmienia postać rzeczy... a masz sukienkę, albo coś upatrzonego???
|
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
![]() Zaglądałam dziś do Was kilka razy, ale nie mogłam się zebrać do napisania, bo miałam trochę stresu związanego z niespodziewanym powrotem TŻta do domu... Małgoś dziękuję za ciacho Monia gratuluję rozwiezienia zaproszeń cieszę się, że chrzestna jednak przyjęła Was bez foszków i było miło. współczuję Ci kolejnych dymów z teściówką jedyne, co mogę powiedzieć w tej sytuacji, to olej babeczkę i nie pozwól, żeby swoim zachowaniem choćby w najmniejszym stopniu zepsuła jeden z najważniejszych dni w Waszym życiu i czas przygotowań do niego! pewnie będzie Wam trochę ciężej wynająć dodatkowo samochód, ale wierzę, że dacie radę! i jak tam - byłaś na rolkach? one świetnie robią na pupę i uda, ale moje, stojąc w kącie nie chcą działać co do makijażu w Douglasie - mnie będzie malowała dziewczyna, która maluje w Douglasie i jest konsultantką Clarinsa. ma bardzo dobre opinie, więc z zaufaniem oddam pyszczek w jej ręce. a Ty masz możliwość malowania w Douglasie? aisak42 nie martw się! zerknij raz jeszcze na aukcję, przeczytaj zasady sprzedającego - może określił tam czas wykonania projektu? poza tym jest majówka, więc może mają teraz urlop? mam nadzieję, że będzie dobrze - głowa do góry stagnacja21 dopisałam Cię do listy najważniejsze sprawy macie więc załatwione pochwalisz nam się suknią, obrączkami i zaproszeniami, które wybraliście? magnusia ale narobiliście tych kilometrów przy rozwożeniu zaproszeń! super, że alko już kupione na jaką gorzałkę się zdecydowaliście? ależ jesteś dzielna w tych ćwiczeniach jeśli zamierzasz wybierać spośród tych trzech bransoletek, to mi do Twojego naszyjnika i kolczyków pasuje pierwsza - ale chyba jestem wyjątkiem ehh - niektórzy ludzie są niestety bezmyślni i nie zdają sobie sprawy, że wystarczy ich jeden telefon, żeby zaoszczędzić młodym choć trochę nerwów... mam nadzieję, że Twoi goście jeszcze się odezwą! ja podejrzewam, że u nas nie obędzie się bez moich telefonów... Wariate chodzi Ci właśnie o ten efekt marszczenia na torcie? wpisałam w google "marszczony tort w stylu angielskim" i właściwie nie było zbyt wielu wyników... http://www.deserlandia.pl/repository...czony_just.jpg http://www.deserlandia.pl/repository...y_w_marc_2.jpg http://www.cukierniaodpokolen.eu/ima...lscreen/14.png a figurka - pierwsza klasa tym bardziej, że nawiązuje do "historii" cena sukienki poprawinowej - zabójcza! jeśli gdzieś zobaczę coś w tym stylu, to na pewno dam Ci znać aaa! ja też chcę na Zumbę! podpytuję już od roku w mojej mieścinie, ale głucha cisza braciszek miał kinekta, więc zamierzałam kupić sobie płytkę i tańcować przed TV, ale durnowaty oddał sprzęt swojej ukochanej i teraz ona tańcuje u siebie po weselu, jak troszkę wyjdziemy na prostą finansowo, to na pewno się na coś zapiszę! przez 2 lata chodziłam na aero systematycznie 1h 3 razy w tygodniu i teraz strasznie mi tego brakuje Pradip mój TŻ też myśli, że będę miała białe pończochy, bo w takich mnie jeszcze nie widział będę je miała, ale po ślubie - w nocy ja też się dziwię, że wśród nas nie ma żadnej majowej PMki, ale pewnie są jakieś na "dużym" wątku PMkowym. czy to, że jesteś przyzwyczajona do butów tanecznych oznacza, że zajmujesz się tańcem zawodowo? no w sumie stówka różnicy pomiędzy tanecznymi, a zwykłymi to niemało i nie dziwię się, że masz dylemat... a zamierzasz kupić buty białe czy w kolorze? koniecznie podpytaj TŻta o co chodzi z tą "niechęcią" do pożyczenia Warszawy! może ma jakiś konflikt z tym kolegą i nie chce Ci o tym powiedzieć? albo po prostu nie chce mieć długu wdzięczności wobec niego? okazja jest świetna! ja uwielbiam zabytkowe samochody, i choć Warszawa nie jest moim ukochanym autem, to ta czerwona prezentuje się pięknie i moim zdaniem nie potrzebuje żadnej dekoracji. sama bym chętnie taką pojechała mam nadzieję, że dojdziesz do porozumienia ze swoim mężczyzną w tej kwestii. a co do zaproszeń, to może rzeczywiście trzeba do niego z grubej rury, żeby go zmotywować? no i chętnie obejrzę fotki Waszych zapro my na zaproszeniach wpisywaliśmy pełne imiona, ale to wynikało z treści zaproszeń. myślę jednak, że bliskie osoby nie pogniewałyby się, a raczej byłyby szczęśliwe, gdybyśmy napisali ich imiona zdrobniale ![]() GagaFace nam zespół poleciła menadżerka sali i jeden kolega TŻta. nie słyszeliśmy jak grają, nie mają stronki internetowej ani płyty demo. przy rozwożeniu zaproszeń kilka osób powiedziało nam, że dobrze znają ten zespół i że jest świetny, więc jesteśmy absolutnie spokojni płacimy 2500zł.Karina21 witaj nie przerażaj się! na pewno ze wszystkim zdążycie
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-05-01 o 21:01 |
|
|
|
#2870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do auta to naprawdę jest mi obojętne czym pojedziemy do ślubu bo i tak do tego większej wagi nie przywiązuję a poza tym coraz bardziej szczypię się z kasą Cytat:
cieszę się że będę dzielić "swoją" datę z kolejną PM a czemu akurat ten dzień? jakie masz plany na ślub i wesele?Cytat:
Cytat:
Co do samochodu to mam takie samo zdanie jak Ty ale Tż zobaczył zdjęcie Warszawy wydał pomruk "pełen uznania" i powiedział że pomyśli o niej ![]() Tż powiedział że jutro pojedziemy do jego ciotki z zaproszeniem zobaczymy co z tego wyjdzie trzymajcie kciuki żeby się nie rozmyślił ![]() A gdzie zamawiałaś naklejki na buty? |
||||||
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
Małgoś a gdzie fotencje Twoich nabytków?
|
#2873 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja już w domciu
brat tż-a z żoną musieli wracać więc długo nie siedzieliśmy , muszę jeszcze ogarnąć trochę dom i idę odpoczywać ![]() ![]() ![]() Cytat:
jednak miałam cichą nadzieje ,że może zostanie jednak 130\os![]() Cytat:
Cytat:
,ale ci którym na prawdę na Was zależy na pewno będą tego dnia z Wami A co do nie potwierdzania to ja zupełnie tego nie rozumiem nie wiem chyba nigdy tego nie pojmę
|
|||
|
|
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
Hej Niki
domyślam się, że majówka udana ja się żegnam z Wami na jakiś czas - TŻ za 10 minut będzie w domu i jedziemy na pogotowie mam nadzieję, że okaże się, że z jego ręką jest OK! pewie będę do Was zaglądać, ale raczej nieco rzedziej... Magnusia jak emocje przed mierzeniem sukni? Mam nadzieję, że jak tu zajrzę, to będą już Twoje fotki ![]() Trzymajcie się dziewczynki
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Już dodaję zdjęcia
wraz z moją sukienką, myślicie że byłaby OK na poprawiny?Wybaczcie moją minę na zdjęciu, ale ja zawsze cieszę mordkę i ta szmatka na podłodze, to wina mojego Tż-ta, wiecznie coś ulepsza w tym swoim akwarium wrrrrTen kawałek materiału to z moich butów, jest delikatnie inny, ale na zdjęciach nie widać. Mam słabe światło w domku. |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
a tam z tą figurą... znasz dziewczynę, która jest zadowolona?? Nic się nie martw, niektóre sukienki ładnie modelują
![]() A i wszystkie moje nabytki są z e-bay'a. |
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz gdzie sie wybieracie w podróż?Cytat:
MMM no to noc zapowiada si równie gorąco co dzień... Od kilku lat tańczę i dlatego jestem przyzwyczajona do tanecznych i właśnie nie wiem co zrobić napewno chcę fioletowe butki i taneczne mogę mieć za 290zł welurowe lub za 255zł za satynowe ale bardziej w odcieniu śliwki lub zwykłe za jakieś 170zł w kolorze takim jaki materiał dostaneCo do auta to pracuję nad Tżem ![]() a jaki krój byś chciała? |
||
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Karina - no właśnie, gdzie jedziecie?? O podróżach i planach też piszcie... uwielbiam te tematy... ja swojej też nie mogę się doczekać, ale to dopiero w listopadzie....
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i reszta dodatków tez
|
||
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co się stało ,że jedziecie na pogotowie ? Mam nadzieję,że nic poważnego . 3maj się kochana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

16.06.2012 

no a na szczęście że się chrzesna jakoś zachowałą i fochów wymyślonych nie pokazywała
której naciski wyjątkowo męczą bo i średnio można odwarknąć (bynajmniej ja nie do końca potrafię) Wolałabym odszczekać do własnej mamy