ślubujące w 2012:) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 13:33   #2851
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Dziewczynki potrzebuję Waszej rady.
Którą bransoletkę wybrać?:
http://www.arteobijou.com/pl/p/Bizut...rystal-768/905

http://www.arteobijou.com/pl/p/Brans...slubna-804/998

http://www.arteobijou.com/pl/p/Brans...rystal-689/783

w załączeniu mój naszyjnik i kolczyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT2027.jpg (130,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-05-01, 13:47   #2852
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Kasia czy Magda to nie za bardzo. Na zaproszeniach pisze się pełne imiona w odmianie np. Katarzynę, Dariusza itp
Wiem właśnie ale jakoś mi to nie pasuje takie sztuczne mi się wydaje kiedy całe życie woła się Madzia coś tam a na zaproszeniu SzP Magdalena
Cytat:
Napisane przez cynaaa Pokaż wiadomość

magnusia
na ile robicie os. wesle? 250 gorzały to sporo!!!! my kupiliśmy 100 ale będziemy musieli jeszcze z 70 dokupić......a wesele mamy na 101 os. w sumie 105 z orkiestrą i fot. z wideof.... W sumie też nie wiadomo czy wszyscy będą...już słyszałam, że ciotka nie obiecuje, kuzynka przyjdzie bez męża, przyjaciółka chyba sama.....no ale mają czas do 26 maja
Chyba dzisiaj pójdę na rolki....też się muszę ostro wziąć za siebie....a do wesela jeszcze tylko 2 miesiące!!!!!
Ja mam wesele na około 90 osób i 110 flaszek, z czego przewidujemy, że nam sporo zostanie, nie dajemy gościom na pożegnanie wódki i nie robimy poprawin, jeśli Ty masz tak samo to 170 butelek na 105 osób to trochę dużo mi się widzi:P[/QUOTE]
My na 2 dni na 105 osób mamy 160 butelek i mam nadzieje ze cos zostanie
Cytat:

Ta pierwsza najmniej mi się podoba dlatego wybierałabym pomiędzy 2 i 3
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 15:33   #2853
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam wesele na około 90 osób i 110 flaszek, z czego przewidujemy, że nam sporo zostanie, nie dajemy gościom na pożegnanie wódki i nie robimy poprawin, jeśli Ty masz tak samo to 170 butelek na 105 osób to trochę dużo mi się widzi:P
my robumy właśnie z poprawinami, dlatego myślę, że będziemy musieli dokupić...chociaż na poprawinach planujemy piwo i myślę ( w sumie zauważyłam), że więcej schodzi piwa niż wódki (na poprawinach).

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:

ta 3 jest ciekawa
ja sobie robię coś podobnego jak 2

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Dziewczyny a mam do Was pytanie.
Robi sobie któraś z Was makijaż w Douglasie? Dzisiaj się spotkałam z koleżanką i mi baardzo polecała. I się zastanawiam.....kurcze...

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:00   #2854
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
A ja w sobotę i wczoraj rozwiozłam już wszystkie zaproszenia!!!! No w sumie dzisiaj wysłałam jeszcze 4 ale zosyało mi 1 dla koleżanki- to w sobotę może się spotkamy to jej dam....ale co za ulga......
kurcze przypomniało mi się, że jeszcze Rodzicom TŻa, jego siosytrze i bratu nie daliśmymieliśmy dać na samym początku ale było spięcie z teściową....więc musi poczekać na lepszą okazję...chociaż nie wiem, kiedy nadejdzie, bo dzisiaj mnie znowu wnerwiła.....mieliśmy jechać do ślubu samochodem Rodziców TŻa, oni o tym wiedzieli a dzisiaj mama TŻa powiedziała, że jednak mamy sobie wynająć , bo oni nie będą się gnieść w jego samochodzie zrozumiałąbym gdyb miał faktycznie mały samochód, ale ma raczej większy......noo, a niedawno TŻa mama mówiła żeby nie robił wesela(robni za sowją kasę), bo to szkoda kasy, a teraz każe mu auto wynająć[COLOR="Silver"]
uwaga! my rozwoziliśmy zaproszenia uwaga 2 miesiące i zostały nas jeszcze 4 !!
a to chyba dlatego że jak jeżdziliśmy z teściową to wszędzie siedzieliśmy 1,5-2 h no i jeszcze jeździliśmy z dzieckiem albo w tygodniu to wieczorkiem 2 osoby i koniec to już potem późno A z tym samochodem to teściowa nie fajnie zrobiła , korona by jej z głowy nie spadła no a na szczęście że się chrzesna jakoś zachowałą i fochów wymyślonych nie pokazywała
Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Gdzie tak naprawdę już wtedy potrzebujemy mieć potwierdzenia (dla właściciela sali) i przy tym się trochę upierała ale i tak będzie jak my chcemy Szczególnie współczuję bo to wyjątkowa osoba której naciski wyjątkowo męczą bo i średnio można odwarknąć (bynajmniej ja nie do końca potrafię) Wolałabym odszczekać do własnej mamy
tyle że właśnie niemożemy dla biednych naszych mamuśkach wyładowywać swoich złych stosunków z teściową .....moja już się ode mnie tyle nasłuchała na teściową że hoho
Cytat:
Witam Dziewczynki- nadrobiłam

wybOrOowa fajnie, że staniczek Ci się podoba. Gratuluję postępów na parkiecie Super sukienki na tej
monika860902 za zakończenie zapraszania- wiem jaka to ulga Teściowa to naprawdę ma jakies dziwne pomysły- po co macie samochód wynajmować jak możecie pojechać ich? Jak się boi, że się będzie gnieść w samochodzie to niech piechotą pójdzie ruch to zdrowie

Byłam wczoraj na treningu- postanowiłam trochę się że tak powiem wziąć za siebie mówię Wam 30 minut na vacu power i myslałam że zdechnę - pot mi się lał po każdej części ciała. Patrzę dystans który przedreptałam- ponad 3 km no nie jest źle (biorąc pod uwagę, że pod górkę sobie nastawiłam), patrzę na kalorię spalone (nie wierzę za bardzo w takie wyniki no ale zobaczyłam)- 450 kurde myślałam, że ze 2 tys kalorii ze mnie wypłynęło . Ledwo wyszłam mówię wam i tylko dziękowałam, że samochód mamy w automacie bo nie wiem czy bym była w stanie nogami operować na pedałach
ale się uśmiałam z opowieści spalania kalorii super że już alko macie
Cytat:
Figurkę będziemy mieć 'uciekająca panna młoda'.
figurka rewelacja
Cytat:
Napisane przez Pradip;33849957

No i jeszcze te nieszczęsne zaproszenia... Wiecie mój Tż to chyba sie boi albo wstydzi je rozwozić... Najpierw stwierdził że on nie po to wziął urlop żeby jeździć po ludziach tylko żeby odpocząć (więc co mamy je rozwozic o 8 rano albo po 22 jak kończy pracę?) więc ustaliliśmy ze większość rozdamy na majówce ale on teraz wymyślił że to jednak nie wypada bo ludzie nie po to mają wolne żeby gości przyjmować... Dla mnie są to tak bzdurne wymówki że chyba w końcu mu powiem że ma cykora i następnym razem powie że w wietrzne dni się nie prosi na wesele [/QUOTE
niech tż spina pośladki i rozwozi zaproszenia bo czas goni...a do kościoła się bać nie będzie w dniu ślubu? jak z zaproszeniami ma problem . Jest to na początku stresujące ale z każdym zaproszeniem idzie łatwiej , my też na początku tak drętwo zapraszaliśmy a później już poszłoooooooooo....
Cytat:
Nie spotkałam się jeszcze z bimbrem na weselu całkiem fajna ciekawostka muszę przyznać. Ja dostałam kiedyś przepis na świetną domową cytrynówkę (z drobinami miąższu). Wychodzi rewelacyjna, moc ma taką jak klasyczna czysta za to kaca po niej się nie ma. Ja mam strasznie słabą głowę a później i tak męczę się 3 dni (niezależnie od tego ile wypiję) a po cytrynówce normalnie funkcjonuję na drugi dzień i też przez chwilę przemknęło mi przez myśl, żeby na stole wiejskim postawić taką, ale odwiedli mnie od tego pomysłu. Może dzięki Wam jeszcze raz się nad tym zastanowię

Co do sukienek, podobało mi się mnóstwo na poprawiny a szczególnie ta w załączeniu (ecru) ale niestety kosztowała 400 euro a tyle nie zamierzam wydać na sukienkę pytałam krawcową ile kosztowałoby uszycie jej razem z suknią ślubną (myślałam, że w pakiecie będzie jakiś rabat) ale cena była bardzo zbliżona. Poza tym zawsze bałam się kupować sukienki bez mierzenia a szczególnie kiedy kosztuje tyle.... Tak mi przypadła do gustu, że teraz szukam podobnej do tej i nic znaleźć nie mogę
cytrynówka , place lizać .....sukienka prześliczna , gdybym miała taką figurkę to bym leciała do tego nadarzyna jej szukać ale niestety ale ta cena 400 euro to masakra . a co do bimbru to u nas bez bimbru to nie ma wesela ...ale mozę spróbuj z tą cytrynówką , u na będzie jeszcze nalewka babuni tzn moja babcia robi przepyszną nalewkę ze swoich winogron na spirytusie a mocnaaaaa jak cholera ale dobra.
Cytat:
ładniutki torcikja w sumie nie wiem jeszcze co z tortem...wydaje mi się, że u nas go pieką...aha....była mowa o kosztach...no to ja płacę 180 zł od os. w tym są też ciasta i chyba tort......no a babka nam podwyżyła cenę...było 170 zł, a 2 tyg. temu mama dzwoniła i mówiła że jest 180 zł......dodam że cenę wcześniej ustalała już na nasz termin....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Pradip
śliczna ta warszawa! chcecie ją wynająć? kurcze ja się muszę ostro wziąć za szukanie auta.....Dziewczyny, orientujecie się w jakich cenach jest wynajęcie samochodu? np. takiej warszawy, albo nie wiem....jakiś taki normalny...
mój TŻ też nie chciał rozwozić zaproszeń, szukał wymówek, ale w końcu się zebraliśmy i już jest po wszystkim
aha..u mnie wszytskim baaaardzo podobały się zaproszenia!! Każdy mówił, że takie ładne, nietypowe
no heloł chyba teraz ceny to nie może zmienić skoro macie podpisaną umowę na 170 .
No wybacz ale ja bym tego tak ie zostawiła
Cytat:
my przewertowaliśmy cały net i przejrzeliśmy tysiące stron zespołów. Napisaliśmy kilkanaście maili- część miała już zajęty termin. Z tego co zostało umówiliśmy się z dwoma kaapelami aby ich posłuchać. Pierwsza jakoś w ogóle nas olała i nie odbierali telefonów więc została skreślona, druga powiedziała gdzie grają ale nie mogliśmy na to wesele wejść bo teren ogrodzony i nawet nikt nam bramy nie otworzył.
Od właścicielki sali dostaliśmy kilka namiarów na zespoły które u nich często grają i jej zdaniem są dobe. Umówiliśmy się wiec z jednym, naszym zdaniem najlepszym. Pojechaliśmy ich posłuchać (100 km w jedną stronę). Na miejscu zrobiliśmy wywiad wśród gości weselnych- wszystki się zespół podobał. Posłuchaliśmy jak grają i zdecydowaliśmy się na nich . Moim zdaniem dobrze jest sprawdzic zespoły które poleci właściciel sali bo wie jak grają i jak bawią ludzi. Nasza właścicielka mówiła nam też, że zna zespoły bardzo kiepskie i nie będzie nam polecać.
No i jeszcze cena- my spotkaliśmy się z rozstrzałem cenowym od 2500 do 6 tys 9no to już przesada chyba)
męska decyzja ...6 tys.
Cytat:

magnusia
na ile robicie os. wesle? 250 gorzały to sporo!!!! my kupiliśmy 100 ale będziemy musieli jeszcze z 70 dokupić......a wesele mamy na 101 os. w sumie 105 z orkiestrą i fot. z wideof.... W sumie też nie wiadomo czy wszyscy będą...już słyszałam, że ciotka nie obiecuje, kuzynka przyjdzie bez męża, przyjaciółka chyba sama.....no ale mają czas do 26 maja
Chyba dzisiaj pójdę na rolki....też się muszę ostro wziąć za siebie....a do wesela jeszcze tylko 2 miesiące!!!!!
Ja mam wesele na około 90 osób i 110 flaszek, z czego przewidujemy, że nam sporo zostanie, nie dajemy gościom na pożegnanie wódki i nie robimy poprawin, jeśli Ty masz tak samo to 170 butelek na 105 osób to trochę dużo mi się widzi:P
strasznie wcześnnie jak dla mnie macie potwierdzenie bo na 2 miesiące przed ślubem połowa jeszcze może się rozmyslić

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:

do tego co już masz dla mnie najbardziej pasuje 3
Stary 2012-05-01, 16:28   #2855
katushka
Raczkowanie

GG do katushka Wyślij wiadomość przez MSN do katushka

Cytat:

Ja bym wzięła 2. Pierwsza odpada zupełnie, a trzecia przytłoczy trochę naszyjnik i kolczyki. Takie jest moje zdanie

14. 07. 2012
katushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:38   #2856
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła 2. Pierwsza odpada zupełnie, a trzecia przytłoczy trochę naszyjnik i kolczyki. Takie jest moje zdanie

hej jutro was nadrobie dzis tylko rzucilam okiem, tak wiec szybko otrzymalyscie projekt, wiec zaczynam sie martwic jak zamowilam 23 kwietnia i nic zero projektu zero odezwu cos jest nie tak..
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:56   #2857
magnusia
Zakorzenienie

kurde robię listę potwierdzeń i jak na razie mam 77 osób na liście jest 179 (zapraszalismy więcej)a już wiem, że 20 nie będzie (w tym dzieci)
82 osoby jeszcze się nie odezwały a termin był do dziś

mam wizję pustej sali!!!!! ale jestem zła! buuuu
Stary 2012-05-01, 17:02   #2858
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Co do sukienek, podobało mi się mnóstwo na poprawiny a szczególnie ta w załączeniu (ecru) ale niestety kosztowała 400 euro a tyle nie zamierzam wydać na sukienkę pytałam krawcową ile kosztowałoby uszycie jej razem z suknią ślubną (myślałam, że w pakiecie będzie jakiś rabat) ale cena była bardzo zbliżona. Poza tym zawsze bałam się kupować sukienki bez mierzenia a szczególnie kiedy kosztuje tyle.... Tak mi przypadła do gustu, że teraz szukam podobnej do tej i nic znaleźć nie mogę

Sliczna ,ale cena faktycznie kosmos

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
Hej. Ja tak z innej beczki ..

Czym kierowałyście się przy wyborze kapeli albo dj na wesele ? ..
Już po mału zaczynam jakieś tam, przygotowania z Tż. I tak się właśnie zastanawiam czym się kierować przy wyborze ..
W końcu jakby nie patrzeć konkurencja jest spora ..
My mieliśmy okazje ,słuchać jak gra nasza kapela na sylwestrze , i bardzo nam się spodobalo ,poza tym kilka znajomych par które były na weselach gdzie grali wystawiło im bardzo dobrą opinię dlatego się zdecydowaliśmy właśnie na ten zespół

Cytat:

wg mnie 2

magnusia to przykre ,że tyle osób jeszcze się nie odezwało , u mojej koleżanki w zeszłym roku było podobnie ,do połowy gości musiała sama dzwonić i pytać czy przyjdą czy nie

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-05-01 o 17:04
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 17:16   #2859
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
hej jutro was nadrobie dzis tylko rzucilam okiem, tak wiec szybko otrzymalyscie projekt, wiec zaczynam sie martwic jak zamowilam 23 kwietnia i nic zero projektu zero odezwu cos jest nie tak..
coś bardzo jest nie tak , chyba że sprzedawca ma napisane może że w tym czasie ma urlop bo to długi weekend , może doczytaj ....bo tak czasami jest niestety.
Cytat:
kurde robię listę potwierdzeń i jak na razie mam 77 osób na liście jest 179 (zapraszalismy więcej)a już wiem, że 20 nie będzie (w tym dzieci)

niestety tak to jest z tymi zaproszeniami że pamięta się datę wesela ale już potwierdzenia nie , szczególnie że to wolny długiiiii weekend i każdy myśli o grillu i słońcu itp .Ja się nastawiłam że będę musiała dzwonić , życie ...niestety.
Stary 2012-05-01, 17:42   #2860
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

magnusia to przykre ,że tyle osób jeszcze się nie odezwało , u mojej koleżanki w zeszłym roku było podobnie ,do połowy gości musiała sama dzwonić i pytać czy przyjdą czy nie

a najgorsze że polowa z tych 82 co nie potwierdziły to rodzina. Wiem, wiem to tak rodzina że na pewno będą (słowa TŻ-ta) ale co będzie jak jednak nie? Czy to naprawdę tak trudno powiadomić, przecież wiadomo że trzeba mieć potwierdzenia bo to się wiąże z kosztami, usadzaniem gości itp. Eh....
Stary 2012-05-01, 18:00   #2861
wesola84
Rozeznanie

Malgos ciacho wygląda przepysznie!!!
Monika bardzo szybko udało Wam się poroznosić zaproszenia! Miło mi, że podoba Ci się broszka na etoli, dziękuję Kupiłam ją w zwykłym sklepie podczas kolejnego polowania na buty ślubne... no i zamiast butów mam broszkę
To przykre, że podnieśli Wam cenę aż o 10zł od osoby niedawno... u nas też jest paragraf w umowie, że mogą podnieść cenę... ale na razie cisza
My pytaliśmy się w okolicy o wynajęcie auta to takie raczej zabytkowe ok. 1-2 tys. zł... zrezygnowaliśmy.
Magnusia gratuluję zakupu wódki weselnej Na ile osób macie wesele? Słyszałam o tym vacu power - podobno jeśli chodzi się regularnie, to efekty są świetne - znajoma sporo schudła
Niki19 rzeczywiście wszystko w biegu
Wariate super, że tort tanio Was wyniesie, a ta figurka jest bombowa! Możesz zdradzić gdzie można taką kupić?
Co do gości - wszystkim nigdy nie dogodzisz, a i tak pewnie po weselu będą krążyły plotki typu "to nie tak jak powinno było być"... nie ma co się przejmować - to Wasz Dzień
Co do bimbru - sama bym też postawiła na stół wiejski, ale niestety nie ma mi kto zrobić.
Sukienka na poprawiny rewelacyjna! Szkoda tylko, że w takiej cenie.
Ja też polecam zumbę! Byłam też jeden raz jak dotąd, na drugi dzień nie mogłam się ruszyć, ale zabawa była świetna!
Twoja mam uciekała sprzed USC?? Ale faza! Super!
Paradip pokazuj zaproszenia! Autko jest świetne! Namów TŻa, bo jest naprawdę piękne A co do rozwożenia zaproszeń, to rzeczywiście dziwnie się zachowuje... ach Ci mężczyźni...
Co do wypisywania zaproszeń - my pisaliśmy pełne imiona, a nie zdrobnienia.
GagaFace my przy wyborze kapeli kierowaliśmy się tym, jak goście się przy nich bawią, czy dużo grają czy mają dużo/mało przerw i czy są one bardzo długie. Nasz zespół słyszeliśmy na weselu znajomych, bardzo dobrze się bawiliśmy, więc wzięliśmy ich na nasze wesele.
Magnusia wg mnie najbardziej pasuje pierwsza bransoletka - jest delikatna Co do gości to nie panikuj, większość pewnie zapomniała o potwierdzeniu, albo są zdania, że powinniście przecież wiedzieć, że będą. Ja też się nastawiam, że do paru osób sama będę musiała dzwonić... tak to jest...
Asiak rzeczywiście długo czekasz z tymi zaporszeniami... moze skontaktuj się ze sprzedajacym.

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.

Edytowane przez wesola84
Czas edycji: 2012-05-01 o 18:07
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 18:10   #2862
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Magnusia gratuluję zakupu wódki weselnej Na ile osób macie wesele? Słyszałam o tym vacu power - podobno jeśli chodzi się regularnie, to efekty są świetne - znajoma sporo schudła
.
na liście gości jest 179 osób ale tak jak pisałam parę postów wyżej- stan potwierdzeń wygląda nieciekawie ;(
a właśnie odmówiły kolejne 2 osoby- poprostu rewelacja
kurde ale mam dziś humor koszmarny

Ile Twoja znajoma chodziła na vacu?
Stary 2012-05-01, 18:26   #2863
Karina21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was na bieżąco i od czasu do czasu o coś pytam więc postanowiłam napisać coś o sobie.
Ślub biorę 8 września.

Załatwione mamy już:
- sala
- fotograf
- zespół
- suknia
- obrączki
- kosmetyczka
- zaproszenia (wybrane, lada dzień zamawiamy)

Jak tak teraz patrzę na tą listę to zaczynam się bać, czy ze wszystkim zdążę. Mało mamy załatwione
Witam,
ja również jestem na bieżąco z Waszymi wiadomościami ale wydawało mi się, że mam jeszcze tyle czasu na przygotowania że czynnie się do Was dołączę dopiero za jakiś czas. Po powyższym poście jednak przyspieszam decyzję. Ja również biorę ślub 8.09, także dołączam do listy, mam nadzieję że mnie przygarniecie. Na pocieszenie zmartwionych małą ilością załatwionych rzeczy dodam, że nie mamy jeszcze nic.. tylko ksiądz ma termin zapisany w kalendarzu. No i na nauki się wybieramy w tą sobotę. To tyle za nami

Magnusia, jak dla mnie to też nr 2 najładniejszy.
Karina21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:11   #2864
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

spokojnie....napewno zapomnieli
ale kurcze też bym się wkurzyła. Ludzie zachowują się jakby czytać nie umieli. Ja często słyszałam:"jak nie zadzwonimy to znaczy że przyjedziemy"- a ile osób?? ja mam się sama domyślić?? No kurde....i każdemu musiałam tłumaczyć, że miejsca będą wyliczone, że może byc tak, że zabraknie miejsca jak ktos nie zadzwoni.....i dotarło...bynajmniej potem obiecali, że zadzwonią

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Monika bardzo szybko udało Wam się poroznosić zaproszenia! Miło mi, że podoba Ci się broszka na etoli, dziękuję Kupiłam ją w zwykłym sklepie podczas kolejnego polowania na buty ślubne... no i zamiast butów mam broszkę
To przykre, że podnieśli Wam cenę aż o 10zł od osoby niedawno... u nas też jest paragraf w umowie, że mogą podnieść cenę... ale na razie cisza
My pytaliśmy się w okolicy o wynajęcie auta to takie raczej zabytkowe ok. 1-2 tys. zł... zrezygnowaliśmy.
no my mieliśmy na aucie zaoszczędzić...kurde tym bardziej, że mój TŻ ma samochód z salonu ale ma na kredyt!! Wynajmniejmy takie samopchód to byłby do przodu z kredytem.....no ale już powiedziałam TŻowi, że wynajmujemy-nie bedziemy się jego rodziców prosić.....a oni jak chcą nocleg to niech sami sobie zapłacą. albo niech wracają sobie 80 km do domu. Mam to gdzieś.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:23   #2865
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
spokojnie....napewno zapomnieli
ale kurcze też bym się wkurzyła. Ludzie zachowują się jakby czytać nie umieli. Ja często słyszałam:"jak nie zadzwonimy to znaczy że przyjedziemy"- a ile osób?? ja mam się sama domyślić?? No kurde....i każdemu musiałam tłumaczyć, że miejsca będą wyliczone, że może byc tak, że zabraknie miejsca jak ktos nie zadzwoni.....i dotarło...bynajmniej potem obiecali, że zadzwonią

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

no my mieliśmy na aucie zaoszczędzić...kurde tym bardziej, że mój TŻ ma samochód z salonu ale ma na kredyt!! Wynajmniejmy takie samopchód to byłby do przodu z kredytem.....no ale już powiedziałam TŻowi, że wynajmujemy-nie bedziemy się jego rodziców prosić.....a oni jak chcą nocleg to niech sami sobie zapłacą. albo niech wracają sobie 80 km do domu. Mam to gdzieś.
Stary 2012-05-01, 19:59   #2866
Malgos_12
Zakorzenienie

Ciężko was nadrobić, ale przynajmniej dużo się dzieje... a więc po kolei

Gratuluję wszystkich załatwionych spraw!

Wariate - fajnie wygląda ten tort, ale dobrze pogadać z kimś kto się na tym zna. Ja porozmawiałam z panią która prowadzi kilka cukierni wiele lat i niektóre moje pomysły okazały się nie do zrobienia. Ale figurka superrrr!
Nie spotkałaś się jeszcze z bimbrem? U nas to dość popularne, a może nawet nie wiedziałaś, że był na weselu, bo często stoi gdzieś z boku cytrynówka też fajny pomysł.
Ja mam Zumbę w domku, bo szaleje na kinekcie. Jak słyszę muzyke to aż człowieka nosi tak pozytywnie. Tak sobie kiedyś poćwiczyłam, że wszystkie mięśnie mnie bolały. Ja w tamtym roku miałam tyle motywacji i pięknie dietę trzymałam, nawet nie było strasznie, niestety przez zimę się zapuściłam... i wiadomo... a teraz nie wiem czemu, jakoś nie mam motywacji...

Pradip - pewnie, że chcemy fotki zaproszeń. Mój Tż miał podobnie z rozwożeniem, nie był zbyt chętny, tym bardziej, że u niego były dwa domy do zaproszenia, a u mnie zapraszaliśmy 4 dni (po kilka rodzin dziennie). Tym bardziej trzeba mieć pojemny żołądek na te kawki i herbatki i ciasteczka itd itd
Ja nie jestem fanką starych aut, ale w ogóle nie zależy mi na aucie jakim będę jechała do ślubu, więc po przybraniu fajnie mogłoby się prezentować, tym bardziej, że szkoda kasy (jak dla mnie) no coś co używa się chwilkę.
Ja na niektórych zaproszeniach pisałam np. babciom zapraszamy .... Kochaną Babcię (imię babci), dziwnie by mi było wpisać imię i nazwisko kiedy to tak bliska mi osoba, wiem, że babcie bardzo się ucieszyły, zdrobniłam pare imion jesli chodzi o bliskie mi osoby, nasze imiona też na zaproszeniach są zdrobnione.

Monika86090 - strasznie różne są ceny za wypożyczenie auta, zależy od okolic. Moja przyszła szwagierka we Wrocku wypozyczyła chyba za 500zł angielską taxi (duży plus baaaardzo dużo miejsca w środku).

Magnusia - ja też podchodzę do wypożyczania aut w ten sam sposób, że tą kasę wolę wydać na cos innego.
Ja mam biżu z arteo i bardzo mi się ona podoba, ale ja bym wybrała coś delikatniejszego do tego kompletu.
A jaki alko kupiliście??
Ja to dopiero jestem dobra, dałam tylko 2 tygodnie przed ślubem na potwierdzenie, ale dużo osób potwierdziło już przy dawaniu zaproszeń do mnie i tak nikt nie chce dzwonić bo jestem za granicą więc dzwonią do mamy hahah ale też słyszalam o tym, że niestety często ludzie nie potwierdzają (nie wiem czemu, przecież nikt nie będzie się gniewał). My zaprosilismy około 190 osób, ale planowaliśmy wesele na 120 początkowo i wiem, że trochę osób nie przyjdzie, część za granicą a inni w ciązy ale podeszłam do tego tak, jak będzie 120 to super a będzie 100 też przeżyje... mniej chyba nie będzie, ale nic na to nie poradzisz

GagaFace - nasz zepół grał na 3 weselach i podobał się moim rodzicom (tato kiedyś grał po weselach - więc ma jako takie pojęcie), i bratu też bardzo się podobało - mówił, że nigdy się tak nie wybawił jak przy nich, poza tym w rodzinie mają duże wzięcie... mój tato zna jednego z nich więc mam zniżkę hahah

Karina
- hej hej. A duże wesele?? bo rzeczywiście nie masz wiele czasu, bo początek września to jeszcze oblegany czas i może być kiepsko z salą i orkiestrą, zwłaszcza jak chcesz w jakimś dobrym miejscu. Ja na poczatek czerwca rezerwowałam w pażdzierniku 2010 a orkiestre w grudniu i za tydzień dzwonili czy potwierdzamy bo mają kolejnych chętnych

Ja otrzymałam dziś pocztą żółty krawat, może nie najlepszy jakościowo, ale zobaczymy jak będzie wyglądał (i prawie identyczny z moim kolrem butów), dostałam naklejkę na buty I DO i jedną ze spinek do włosów zrobię potem fotki to wrzucę. I kupiłam u siebie w sklepie sukienkę, zrobię zdjęcie to mi powiecie czy pasuje na drugi dzień (będzie taki luźniejszy, bez orkiestry, ale dalej w hotelu)
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:30   #2867
Karina21
Raczkowanie

Malgos u nas będzie tylko przyjęcie do północy na niecałe 70 osób (właściwie w tej sali co chcemy wszystko zrobić miejsca są ograniczone -66). Jak liczyliśmy wyszło nam 60 osób, ale jeszcze z 3,4 dojdą. Nie chcieliśmy żadnego wesela, tż stwierdził nawet że może zaprosimy tylko rodziców do kościoła, świadków i potem szybki obiad, a pieniążki wydamy na podróż poślubną. Ale po rozmowie z rodzicami... obie strony przystały na kompromis i mamy przyjęcie do 24;00 a na drugi dzień wyjeżdżamy ciesząc się zmianą stanu. Wydawało mi się, że unikniemy załatwiania wielu spraw (chcemy tylko fotografa - bez kamerzysty, pojedziemy pod kościół swoim gratem itd.) a tu dupa blada, bo mimo wszystko tego jest cała masa... ale damy radę
Trochę mnie przerażacie z tak szybkim zamawianiem wszystkich terminów, mam nadzieję że w mojej miejscowości większość zostawia wszystko na ostatnią chwilę jak ja i jeszcze uda mi się dzięki Wam ich wyprzedzić:P
Stary 2012-05-01, 20:43   #2868
Malgos_12
Zakorzenienie

Karina - to zmienia postać rzeczy... a masz sukienkę, albo coś upatrzonego???
Stary 2012-05-01, 20:47   #2869
kasioonya
Rozeznanie

Cześć Kochane
Zaglądałam dziś do Was kilka razy, ale nie mogłam się zebrać do napisania, bo miałam trochę stresu związanego z niespodziewanym powrotem TŻta do domu...

Małgoś dziękuję za ciacho wygląda bardzo apetycznie!

Monia gratuluję rozwiezienia zaproszeń cieszę się, że chrzestna jednak przyjęła Was bez foszków i było miło. współczuję Ci kolejnych dymów z teściówką jeśli rzeczywiście w ten sposób "mści" się za Święta, to bardzo nieładnie z jej strony jedyne, co mogę powiedzieć w tej sytuacji, to olej babeczkę i nie pozwól, żeby swoim zachowaniem choćby w najmniejszym stopniu zepsuła jeden z najważniejszych dni w Waszym życiu i czas przygotowań do niego! pewnie będzie Wam trochę ciężej wynająć dodatkowo samochód, ale wierzę, że dacie radę!
i jak tam - byłaś na rolkach? one świetnie robią na pupę i uda, ale moje, stojąc w kącie nie chcą działać wstyd się przyznać, ale moja jazda na rolkach/łyżwach polega na nabieraniu rozpędu i zatrzymywaniu się albo na doopce, albo na jakiejś przeszkodzie, na którą mogę wpaść, żeby mnie zatrzymała
co do makijażu w Douglasie - mnie będzie malowała dziewczyna, która maluje w Douglasie i jest konsultantką Clarinsa. ma bardzo dobre opinie, więc z zaufaniem oddam pyszczek w jej ręce. a Ty masz możliwość malowania w Douglasie?

aisak42 nie martw się! zerknij raz jeszcze na aukcję, przeczytaj zasady sprzedającego - może określił tam czas wykonania projektu? poza tym jest majówka, więc może mają teraz urlop? mam nadzieję, że będzie dobrze - głowa do góry

stagnacja21 dopisałam Cię do listy najważniejsze sprawy macie więc załatwione pochwalisz nam się suknią, obrączkami i zaproszeniami, które wybraliście?

magnusia ale narobiliście tych kilometrów przy rozwożeniu zaproszeń!
super, że alko już kupione na jaką gorzałkę się zdecydowaliście?
ależ jesteś dzielna w tych ćwiczeniach
jeśli zamierzasz wybierać spośród tych trzech bransoletek, to mi do Twojego naszyjnika i kolczyków pasuje pierwsza - ale chyba jestem wyjątkiem
ehh - niektórzy ludzie są niestety bezmyślni i nie zdają sobie sprawy, że wystarczy ich jeden telefon, żeby zaoszczędzić młodym choć trochę nerwów... mam nadzieję, że Twoi goście jeszcze się odezwą! ja podejrzewam, że u nas nie obędzie się bez moich telefonów...

Wariate chodzi Ci właśnie o ten efekt marszczenia na torcie? wpisałam w google "marszczony tort w stylu angielskim" i właściwie nie było zbyt wielu wyników... http://www.deserlandia.pl/repository...czony_just.jpg
http://www.deserlandia.pl/repository...y_w_marc_2.jpg
http://www.cukierniaodpokolen.eu/ima...lscreen/14.png
a figurka - pierwsza klasa tym bardziej, że nawiązuje do "historii"
cena sukienki poprawinowej - zabójcza! jeśli gdzieś zobaczę coś w tym stylu, to na pewno dam Ci znać
aaa! ja też chcę na Zumbę! podpytuję już od roku w mojej mieścinie, ale głucha cisza braciszek miał kinekta, więc zamierzałam kupić sobie płytkę i tańcować przed TV, ale durnowaty oddał sprzęt swojej ukochanej i teraz ona tańcuje u siebie po weselu, jak troszkę wyjdziemy na prostą finansowo, to na pewno się na coś zapiszę! przez 2 lata chodziłam na aero systematycznie 1h 3 razy w tygodniu i teraz strasznie mi tego brakuje

Pradip mój TŻ też myśli, że będę miała białe pończochy, bo w takich mnie jeszcze nie widział będę je miała, ale po ślubie - w nocy
ja też się dziwię, że wśród nas nie ma żadnej majowej PMki, ale pewnie są jakieś na "dużym" wątku PMkowym.
czy to, że jesteś przyzwyczajona do butów tanecznych oznacza, że zajmujesz się tańcem zawodowo? no w sumie stówka różnicy pomiędzy tanecznymi, a zwykłymi to niemało i nie dziwię się, że masz dylemat... a zamierzasz kupić buty białe czy w kolorze?
koniecznie podpytaj TŻta o co chodzi z tą "niechęcią" do pożyczenia Warszawy! może ma jakiś konflikt z tym kolegą i nie chce Ci o tym powiedzieć? albo po prostu nie chce mieć długu wdzięczności wobec niego? okazja jest świetna! ja uwielbiam zabytkowe samochody, i choć Warszawa nie jest moim ukochanym autem, to ta czerwona prezentuje się pięknie i moim zdaniem nie potrzebuje żadnej dekoracji. sama bym chętnie taką pojechała mam nadzieję, że dojdziesz do porozumienia ze swoim mężczyzną w tej kwestii.
a co do zaproszeń, to może rzeczywiście trzeba do niego z grubej rury, żeby go zmotywować? no i chętnie obejrzę fotki Waszych zapro
my na zaproszeniach wpisywaliśmy pełne imiona, ale to wynikało z treści zaproszeń. myślę jednak, że bliskie osoby nie pogniewałyby się, a raczej byłyby szczęśliwe, gdybyśmy napisali ich imiona zdrobniale

GagaFace nam zespół poleciła menadżerka sali i jeden kolega TŻta. nie słyszeliśmy jak grają, nie mają stronki internetowej ani płyty demo. przy rozwożeniu zaproszeń kilka osób powiedziało nam, że dobrze znają ten zespół i że jest świetny, więc jesteśmy absolutnie spokojni płacimy 2500zł.

Karina21 witaj dopisałam Cię do listy nie przerażaj się! na pewno ze wszystkim zdążycie

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-05-01 o 21:01
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:53   #2870
Karina21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Karina - to zmienia postać rzeczy... a masz sukienkę, albo coś upatrzonego???
Jeszcze nie, ale właśnie się umówiłam z panią na mierzenie w pierwszym salonie na za tydzień. Wiem tylko jaki krój bym chciała, ale to pewnie za tydzień się zmieni bo moja figura do idealnych nie należy
Stary 2012-05-01, 21:01   #2871
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
a u kogo zamawiałaś? przeczytaj dokładnie co pisze sprzedawca jeśli nie ma podane ile czasu im to zajmuje to napisz i się zapytaj czy wszystko ok
Cytat:

nie martw się na zapas wiele PM się żali do że większości samemu trzeba dzwonić
Cytat:
Paradip pokazuj zaproszenia! Autko jest świetne! Namów TŻa, bo jest naprawdę piękne A co do rozwożenia zaproszeń, to rzeczywiście dziwnie się zachowuje... ach Ci mężczyźni...
Co do wypisywania zaproszeń - my pisaliśmy pełne imiona, a nie zdrobnienia.
Jutro po widoku wrzucę Wam zaproszenia i moje butki
Co do auta to naprawdę jest mi obojętne czym pojedziemy do ślubu bo i tak do tego większej wagi nie przywiązuję a poza tym coraz bardziej szczypię się z kasą
Cytat:
Napisane przez Karina21 Pokaż wiadomość
Witam,
ja również jestem na bieżąco z Waszymi wiadomościami ale wydawało mi się, że mam jeszcze tyle czasu na przygotowania że czynnie się do Was dołączę dopiero za jakiś czas. Po powyższym poście jednak przyspieszam decyzję. Ja również biorę ślub 8.09, także dołączam do listy, mam nadzieję że mnie przygarniecie. Na pocieszenie zmartwionych małą ilością załatwionych rzeczy dodam, że nie mamy jeszcze nic.. tylko ksiądz ma termin zapisany w kalendarzu. No i na nauki się wybieramy w tą sobotę. To tyle za nami
Witaj cieszę się że będę dzielić "swoją" datę z kolejną PM a czemu akurat ten dzień? jakie masz plany na ślub i wesele?
Cytat:
A nie macie jakiegoś znajomego który mógłby Was zawieżć ? zawsze to taniej niż wynająć
Cytat:
Pradip - pewnie, że chcemy fotki zaproszeń. Mój Tż miał podobnie z rozwożeniem, nie był zbyt chętny, tym bardziej, że u niego były dwa domy do zaproszenia, a u mnie zapraszaliśmy 4 dni (po kilka rodzin dziennie). Tym bardziej trzeba mieć pojemny żołądek na te kawki i herbatki i ciasteczka itd itd
Ja nie jestem fanką starych aut, ale w ogóle nie zależy mi na aucie jakim będę jechała do ślubu, więc po przybraniu fajnie mogłoby się prezentować, tym bardziej, że szkoda kasy (jak dla mnie) no coś co używa się chwilkę.

Ja otrzymałam dziś pocztą żółty krawat, może nie najlepszy jakościowo, ale zobaczymy jak będzie wyglądał (i prawie identyczny z moim kolrem butów), dostałam naklejkę na buty I DO i jedną ze spinek do włosów zrobię potem fotki to wrzucę. I kupiłam u siebie w sklepie sukienkę, zrobię zdjęcie to mi powiecie czy pasuje na drugi dzień (będzie taki luźniejszy, bez orkiestry, ale dalej w hotelu)
Jutro cyknę zdjęcie zaproszeniom i wrzucę ale Ty pokazuj krawat Co do samochodu to mam takie samo zdanie jak Ty ale Tż zobaczył zdjęcie Warszawy wydał pomruk "pełen uznania" i powiedział że pomyśli o niej
Tż powiedział że jutro pojedziemy do jego ciotki z zaproszeniem zobaczymy co z tego wyjdzie trzymajcie kciuki żeby się nie rozmyślił
A gdzie zamawiałaś naklejki na buty?
Stary 2012-05-01, 21:06   #2872
kasioonya
Rozeznanie

Małgoś a gdzie fotencje Twoich nabytków?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-01, 21:07   #2873
niki19
Zadomowienie

Ja już w domciu brat tż-a z żoną musieli wracać więc długo nie siedzieliśmy , muszę jeszcze ogarnąć trochę dom i idę odpoczywać

Cytat:
U nas podobno też podnoszą o 10 zeta ale w sumie spodziewałam się tego i liczyłam zawsze 140\os jednak miałam cichą nadzieje ,że może zostanie jednak 130\os

Cytat:
a najgorsze że polowa z tych 82 co nie potwierdziły to rodzina. Wiem, wiem to tak rodzina że na pewno będą (słowa TŻ-ta) ale co będzie jak jednak nie? Czy to naprawdę tak trudno powiadomić, przecież wiadomo że trzeba mieć potwierdzenia bo to się wiąże z kosztami, usadzaniem gości itp. Eh....
Cytat:
na liście gości jest 179 osób ale tak jak pisałam parę postów wyżej- stan potwierdzeń wygląda nieciekawie ;(
a właśnie odmówiły kolejne 2 osoby- poprostu rewelacja
kurde ale mam dziś humor koszmarny

Ile Twoja znajoma chodziła na vacu?
Wiem ,że to przykre ,że tyle osób Wam odmawia ,ale ci którym na prawdę na Was zależy na pewno będą tego dnia z Wami
A co do nie potwierdzania to ja zupełnie tego nie rozumiem czy to takie trudne zadzwonić i powiedzieć nie wiem chyba nigdy tego nie pojmę

Stary 2012-05-01, 21:11   #2874
kasioonya
Rozeznanie

Hej Niki
domyślam się, że majówka udana

ja się żegnam z Wami na jakiś czas - TŻ za 10 minut będzie w domu i jedziemy na pogotowie mam nadzieję, że okaże się, że z jego ręką jest OK!
pewie będę do Was zaglądać, ale raczej nieco rzedziej...
Magnusia jak emocje przed mierzeniem sukni? Mam nadzieję, że jak tu zajrzę, to będą już Twoje fotki
Trzymajcie się dziewczynki

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-01, 21:14   #2875
Malgos_12
Zakorzenienie

Już dodaję zdjęcia wraz z moją sukienką, myślicie że byłaby OK na poprawiny?
Wybaczcie moją minę na zdjęciu, ale ja zawsze cieszę mordkę i ta szmatka na podłodze, to wina mojego Tż-ta, wiecznie coś ulepsza w tym swoim akwarium wrrrr
Ten kawałek materiału to z moich butów, jest delikatnie inny, ale na zdjęciach nie widać. Mam słabe światło w domku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04006.jpg (92,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04007.jpg (91,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04009.jpg (92,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04008.jpg (79,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04020.jpg (88,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04021.jpg (222,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-05-01, 21:16   #2876
Malgos_12
Zakorzenienie

a tam z tą figurą... znasz dziewczynę, która jest zadowolona?? Nic się nie martw, niektóre sukienki ładnie modelują

A i wszystkie moje nabytki są z e-bay'a.
Stary 2012-05-01, 21:17   #2877
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Malgos u nas będzie tylko przyjęcie do północy na niecałe 70 osób (właściwie w tej sali co chcemy wszystko zrobić miejsca są ograniczone -66). Jak liczyliśmy wyszło nam 60 osób, ale jeszcze z 3,4 dojdą. Nie chcieliśmy żadnego wesela, tż stwierdził nawet że może zaprosimy tylko rodziców do kościoła, świadków i potem szybki obiad, a pieniążki wydamy na podróż poślubną. Ale po rozmowie z rodzicami... obie strony przystały na kompromis i mamy przyjęcie do 24;00 a na drugi dzień wyjeżdżamy ciesząc się zmianą stanu. Wydawało mi się, że unikniemy załatwiania wielu spraw (chcemy tylko fotografa - bez kamerzysty, pojedziemy pod kościół swoim gratem itd.) a tu dupa blada, bo mimo wszystko tego jest cała masa... ale damy radę
Trochę mnie przerażacie z tak szybkim zamawianiem wszystkich terminów, mam nadzieję że w mojej miejscowości większość zostawia wszystko na ostatnią chwilę jak ja i jeszcze uda mi się dzięki Wam ich wyprzedzić:P
Jak się chce to wszystko można a powiedz gdzie sie wybieracie w podróż?
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Zaglądałam dziś do Was kilka razy, ale nie mogłam się zebrać do napisania, bo miałam trochę stresu związanego z niespodziewanym powrotem TŻta do domu...

Pradip mój TŻ też myśli, że będę miała białe pończochy, bo w takich mnie jeszcze nie widział będę je miała, ale po ślubie - w nocy
ja też się dziwię, że wśród nas nie ma żadnej majowej PMki, ale pewnie są jakieś na "dużym" wątku PMkowym.
czy to, że jesteś przyzwyczajona do butów tanecznych oznacza, że zajmujesz się tańcem zawodowo? no w sumie stówka różnicy pomiędzy tanecznymi, a zwykłymi to niemało i nie dziwię się, że masz dylemat... a zamierzasz kupić buty białe czy w kolorze?
koniecznie podpytaj TŻta o co chodzi z tą "niechęcią" do pożyczenia Warszawy! może ma jakiś konflikt z tym kolegą i nie chce Ci o tym powiedzieć? albo po prostu nie chce mieć długu wdzięczności wobec niego? okazja jest świetna! ja uwielbiam zabytkowe samochody, i choć Warszawa nie jest moim ukochanym autem, to ta czerwona prezentuje się pięknie i moim zdaniem nie potrzebuje żadnej dekoracji. sama bym chętnie taką pojechała mam nadzieję, że dojdziesz do porozumienia ze swoim mężczyzną w tej kwestii.
a co do zaproszeń, to może rzeczywiście trzeba do niego z grubej rury, żeby go zmotywować? no i chętnie obejrzę fotki Waszych zapro
my na zaproszeniach wpisywaliśmy pełne imiona, ale to wynikało z treści zaproszeń. myślę jednak, że bliskie osoby nie pogniewałyby się, a raczej byłyby szczęśliwe, gdybyśmy napisali ich imiona zdrobniale
Czemu Cie Tż zestresował swoim powrotem?
MMM no to noc zapowiada si równie gorąco co dzień... Od kilku lat tańczę i dlatego jestem przyzwyczajona do tanecznych i właśnie nie wiem co zrobić napewno chcę fioletowe butki i taneczne mogę mieć za 290zł welurowe lub za 255zł za satynowe ale bardziej w odcieniu śliwki lub zwykłe za jakieś 170zł w kolorze takim jaki materiał dostane
Co do auta to pracuję nad Tżem
Cytat:
Jeszcze nie, ale właśnie się umówiłam z panią na mierzenie w pierwszym salonie na za tydzień. Wiem tylko jaki krój bym chciała, ale to pewnie za tydzień się zmieni bo moja figura do idealnych nie należy
a jaki krój byś chciała?
Stary 2012-05-01, 21:23   #2878
Malgos_12
Zakorzenienie

Karina - no właśnie, gdzie jedziecie?? O podróżach i planach też piszcie... uwielbiam te tematy... ja swojej też nie mogę się doczekać, ale to dopiero w listopadzie....
Stary 2012-05-01, 21:28   #2879
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ja się żegnam z Wami na jakiś czas - TŻ za 10 minut będzie w domu i jedziemy na pogotowie mam nadzieję, że okaże się, że z jego ręką jest OK!
A co się stało ?!?
Cytat:
Już dodaję zdjęcia wraz z moją sukienką, myślicie że byłaby OK na poprawiny?
Wybaczcie moją minę na zdjęciu, ale ja zawsze cieszę mordkę i ta szmatka na podłodze, to wina mojego Tż-ta, wiecznie coś ulepsza w tym swoim akwarium wrrrr
Ten kawałek materiału to z moich butów, jest delikatnie inny, ale na zdjęciach nie widać. Mam słabe światło w domku.
Sukienka fajniutka a "uśmiechnięta mordka" jeszcze fajniejsza i reszta dodatków tez
Stary 2012-05-01, 21:30   #2880
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Hej Niki
domyślam się, że majówka udana

Magnusia jak emocje przed mierzeniem sukni? Mam nadzieję, że jak tu zajrzę, to będą już Twoje fotki
Trzymajcie się dziewczynki
Oj udana udana,

Co się stało ,że jedziecie na pogotowie ? Mam nadzieję,że nic poważnego . 3maj się kochana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości