|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Depilacja rąk. Proszę o pomoc
Witam serdecznie
![]() Od nie dawna zakupiłam sobie podgrzewacz wosku i pierwszy raz wykorzystałam go na rękach. Gdy dokonuje depilacji zdarzy mi się zawsze na jednej ręce coś takiego, że jak odrywam plaster pokazuje mi się jakby mi krwinki popękały i po paru dniach zamienia się to jakby w siniak.. Robi mi się to od wolniejszego pociągnięcia niekiedy plastra??? No i jeszcze jedno pytanie czy coś do wrażliwej skóry przed depilacją lub także po możecie mi doradzić jakiś krem bądź olejek cokolwiek? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Depilacja rąk. Proszę o pomoc
Zrywasz sobie zwyczajnie naskórek...Auuu... Wosk trzeba zerwać szybko i sprawnie. I nie trzymać go długo! To czerwone to skóra właściwa... Jeśli to Twoje pierwsze próby z woskiem, to lepiej sobie daruj. Używaj może maszynki zamiast się krzywdzić, tymbardziej że masz wrażliwą skórę. Po depilacji oliwka, taka dla niemowląt na przykład. Możesz też posmarować specjalnymi preparatami po depilacji (poszukaj w drogerii, aptece...)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Możesz mieć słabe naczynka, wtedy w ogóle nie powinno się stosować depilacji woskiem. Przykro mi.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Najwyraźniej robisz to nieumiejętnie. Wosk zrywamy szybkim zdecydowanym ruchem, równolegle (!) a nie prostopadle do skóry. Przyczyną zerwania naskórka może też być nieodpowiednia temperatura wosku lub za słabo napięta skóra.
|
|
#5 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwkę mam właśnie także dobrze. Dzięki za odp. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Ok, ale i tak zrezygnuje, bo najwidoczniej za wrażliwą skórę mam. Albo wybiorę się do kosmetyczki i zobaczę czy wtedy będzie lepiej... |
|||
|
|
|
|
#6 |
|
Are you talking to me?!
|
Podczas depilacji pękają Ci naczynia krwionośne. Mi też czasami się to zdarza kiedy niedbale oderwę plaster. Udaj się do kosmetyczki - niech ona przeprowadzi zabieg, a Ty się temu przypatruj. Jeśli po depilacji u kosmetyczki nie pojawią się siniaki, to będzie oznaczało, że musisz poprawić technikę usuwania plastrów z woskiem. Jeśli zaobserwujesz siniaki - to niestety - masz za kruche naczynia na ten sposób depilacji.
Włosów na rękach nie usuwaj maszynką - zwłaszcza jeśli jesteś brunetką i masz mocne włoski. Odrosną twardsze i bardziej widoczne. I jeszcze jedno - piszesz o olejkach przed depilacją woskiem. przed nie stosuje się olejów - skóra musi być sucha, by plaster z woskiem dobrze do niej przywarł. Osobiście po depilacji stosuję olejek arganowy albo migdałowy. Dobrze koją podrażnioną skórę.
Edytowane przez quench Czas edycji: 2012-05-01 o 18:17 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to.Też sobie robiłam straszne krwiaki przy depilacji woskiem bo rwałam plastry niemal prostopadle do ciała.A rwać trzeba równolegle.Pod włos to swoją drogą.
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Jak można depilować ręce? :facepalm:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, a mniej więcej ile u kosmetyczki to kosztuje, bo nie bardzo się orientuje? No tak maszynka odpada, bo mam ciemne włoski i dlatego nie dawno skusiłam się na usunięcie włosków poprzez wosk. Oliwkę mam dla dzieci, ale stosuje dopiero po, bo tak jak piszesz robię to na sucho. Ok w takim razie będę musiała sobie zakupić jeden z nich ![]() Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
W ten sam sposób jak nogi? Na jakim ty świecie żyjesz? Nie każdemu Bozia dała jasne prawie niewidoczne włoski. Ja np mam ciemne, wyraźne włochy na rękach, znaczy miałam. 3 razy robiłam depilację woskiem i teraz są dużo słabsze i delikatniejsze niż kiedyś
Wg mnie strasznie wyglądają kobiety które mają czarne gęste włochy na rękach.
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Depilator nie jest zły, ale boli
. Ehh, znam ten ból depilacji rąk... jako małolata "zaszalałam" parę razy z maszynką, potem przerzuciłam się na depilator, a teraz ratuje mnie wyżej wymieniony podgrzewacz do wosku. Moje pierwsze próby z nim też wyglądały tak, że miałam kilka siniaków tyle, że na udach. Wynikało to z nieumiejętnego użytkowania.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Copyraptor
|
Ja polecam pastę cukrową, mam dość delikatną i skłonną do siniaków czy podrażnień skórę, a z pastą cukrową wszystko jest ok
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Plaster odrywaj zdecydowanym ruchem a wczesniej mocno rozgrzej żelazkiem
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Ja depiluję ręce kremem do depilacji już jakieś 10 lat. Muszę, bo jeśli tego zrobię wyglądam jak czarnowłose Yeti. Kiedyś próbowałam wyrywać depilatorem i woskiem, ale ból jest dla mnie nie do zniesienia, chociaż na nogach bez problemu wytrzymuję.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Tez polecam paste cukrowa, ja kupuje gotowa w pojemniku, wkladam pojemnik to goracej wody i jak sie rozpusci to nakladam szpatulka, na to gotowe fizeliny do depilacji i gotowe
pasta jest dobra do wrazliwej skory ![]() Ja wczoraj zrobilam depilacje rak depilatoren elektrycznym bo mi pasty zabraklo i o dziwo nie mam zadnych podraznien, a na nogach po depilatorze zawsze mam
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jest tak naprawdę praktyczna? Tak samo jak wosk usuwa włoski?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
A nie lepiej po prostu maszynką? Przecież to jest 2 minuty i po krzyku.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie są także czarne tylko jasne.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, mi po plastrach to różne cuda się robią, a po depilatorze nic nie jest. A też mam skłonność do pękania naczynek. Ja czasem, raz na miesiąc, półtora przejadę depilatorem i mam spokój.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na rękach nie, ale jak depiluję nogi, to przed wielkim wyjściem muszę zrobić to z 2 dni przed, bo mam potem strasznie podrażnioną skórę. Coś za coś. Za leniwa jestem, żeby często golić nogi
Za to podziwiam dziewczyny, które bikini depilują depilatorem. Chyba bym umarła z bólu.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nic się nie dzieje, ja golę je co 2 tyg, bo wolno odrastają, ale jakoś nie robią się mocniejsze, czy nie wrastają pod skórę.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Wg mnie strasznie wyglądają kobiety które mają czarne gęste włochy na rękach.

pasta jest dobra do wrazliwej skory
No i nie są także czarne tylko jasne.
Za to podziwiam dziewczyny, które bikini depilują depilatorem. Chyba bym umarła z bólu.