Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 22:40   #1981
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Zgadzam się z Pumas. Karmi to obrzydlistwo dla mnie ja lubię smak prawdziwego piwa i strasznie za tym tęsknie ostatnio. BO takie free to nie to samo jednak...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:41   #1982
nicki86
Zadomowienie

Dziewczyny, wybaczcie bo był już chyba ten link z dwa razy podawany do dobrego, rzetelnego sprzedawcy na allego, nawet miałam załadkę ale wszystkie mi się wyłączyły jak opera zaszwankowała możecie podać jeszcze raz?
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:41   #1983
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
miałam pobieraną krew w zeszły piątek, ale mówiła tylko o antyciałach i nie pytała nawet czy coś jadłam rano cukier mówiła, ze bada z moczu, więc ja już nic nie wiem
z tym skin-to-skin to wciąż sie zastanawiam. sporo oglądam te programy o porodówce i mam mieszane uczucia może jestem dziwna, ale tak właśnie czuje
Mnie też zawsze sprawdza z moczu, a tym razem pobrała na cukier też.... i to chce_byc_mama mnie o tym uprzedziła Widocznie i to się w różnych miejscach kraju różni

Z tym skin-to-skin to zrobisz jak Ci intuicja podpowie-teraz możesz się wahać, a jak się dziecko urodzi to może będziesz chciała je zaraz przytulić. Myślę, że nie ma co się nastawiać już teraz, bo potem to jest tak, że emocje biorą górę i możesz zareagować zupełnie inaczej niż teraz na spokojnie o tym myślisz
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:41   #1984
ajka89
Zadomowienie

Mi się chce zimnej coli
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:45   #1985
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie bo był już chyba ten link z dwa razy podawany do dobrego, rzetelnego sprzedawcy na allego, nawet miałam załadkę ale wszystkie mi się wyłączyły jak opera zaszwankowała możecie podać jeszcze raz?
Ja na allegro nie kupuję, ale coś mi się kojarzy że ten sprzedawca to r_p77 a więcej takich sprawdzonych sprzedawców mają w drugim poście mamy majowo-czerwcowe: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=609819
Stary 2012-05-01, 22:50   #1986
nicki86
Zadomowienie

dziekuje
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:58   #1987
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mi się chce zimnej coli
a ja właśnie pije taką z lodzikiem:p
Stary 2012-05-01, 23:05   #1988
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy
Dorwaliśmy otwarty sklep i lody A później poszliśmy na spacerek, zahaczyliśmy o bar i wypiłam sobie Fantę, TŻ piwko i zjedliśmy po kebabie Teraz ledwo się ruszam

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
ja właśnie chyba w DOZie wezmę new borny od 2do5 i te rozmiar większe damy rade
Ja z Dozu biorę 3 paczki Później chciałabym na te Biedronkowe się przerzucić
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dzięki.
Powiedziałam jej, że 3 może spokojnie wziąść a do tego magnez. Jak coś, to więcej lekarz niech zaleca.
3 zwykłe to jak pół forte pewnie
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

Soleilka dla brzuszka jak jajeczkorośnie maluszek rośnie

a u mnie dziś 31 tydzień
dziękuję

I gratulacje

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 23:18   #1989
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a u mnie dziś 31 tydzień
i gratulacje
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 23:26   #1990
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mnie też zawsze sprawdza z moczu, a tym razem pobrała na cukier też.... i to chce_byc_mama mnie o tym uprzedziła Widocznie i to się w różnych miejscach kraju różni

Z tym skin-to-skin to zrobisz jak Ci intuicja podpowie-teraz możesz się wahać, a jak się dziecko urodzi to może będziesz chciała je zaraz przytulić. Myślę, że nie ma co się nastawiać już teraz, bo potem to jest tak, że emocje biorą górę i możesz zareagować zupełnie inaczej niż teraz na spokojnie o tym myślisz
na następnej wizycie pokaże mi wyniki to zobaczymy czy coś jeszcze poza tymi antyciałami badała

myśle o tym od dwóch godzin, w dodatku maluch zaczął sie przeciągać a kocham to uczucie z pewnością zmienie zdanie jeśli już nie zmieniłam

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy
Dorwaliśmy otwarty sklep i lody A później poszliśmy na spacerek, zahaczyliśmy o bar i wypiłam sobie Fantę, TŻ piwko i zjedliśmy po kebabie Teraz ledwo się ruszam
za TŻtem dziś kebab chodził, ale ja nie miałam ochoty, więc skończyliśmy na frytkach z serem i sosem czosnkowym

Dobranoc Mamusie, ja już się kłade

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 23:35   #1991
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Aga, wspolczuje, bo jak się facet dorwie do wyszukiwania informacji na dany temat, to mijaja dni i tygodnie, porównania, opinie, oceny, testy i tak naprawde niewiele z tego wynika. Podobno przy wyborze wózka nie powinno się porównywać, szperać za dużo, bo nie ma wózków idealnych i w każdym się znajdzie jakieś wady. My szukajac kierowaliśmy się przede wszystkim wagą i ceną. Wykluczyliśmy wózki za 3 tys. skupiliśmy się na takich do 2500 zł max ze wszystkim, właczajac w to fotelik oraz ew. adaptery. Wybraliśmy 5 różnych i sposrod nich droga selekcji wybraliśmy ten jeden.
Może Ty tez wez sprawy w swoje rece i przekonaj męża, że tak będzie lepiej W sklepie każdy wózek hula super i jest poręczny, tak mi się wydaje Dopiero rzeczywistość go zweryfikuje...
Ah i jeszcze słówko o tych chodnikach, zaspach, itd. Jesteś pewna, że w zimie będziesz chodzić na długie spacery w zaspach ? Bo ja jestem pewna, że w zimie będę przemierzać trasę z klatki do auta, z auta do parku, który jest odśnieżony, z parku do auta i do domu.
jak on już się uparł, że musi to sprawdzić, to nie odpuści. Ja wiem jedno, z pompowanych kół nie zrezygnuje za nic. Jestem pewna, że będę zimą chodzić na dłuższe spacery, bo raz, że lubię, a dwa, że z psem ktoś wyjść musi, a mojego nie ma w domu na tyg od 8.30 do czasem 18-19. A tutaj po osiedlu ciężko jest chodzić tylko po równych chodnikach żeby dojść do jakiegoś fajnego miejsca. Nawet latem, żeby pójść gdzieś w plener (ale nie tylko, bo i większość chodników to wyboje) trzeba pokonać niezłe wertepy widziałam kiedyś dwie mamuśki na spacerze, jedna wózek z kołami pompowanymi, druga z piankowymi. I widać było wyraźnie, jak ta co miała koła piankowe się męczyła, a ta druga szła sobie spokojnie.
Jedyne z czym się mogę zgodzić to to, że może są wózki, które mają "większą pojemność bagażową" jak to mój mąż stwierdził niech tam mu będzie, że pod tym kątem mogę pooglądać inne na żywo.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 23:49   #1992
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

za TŻtem dziś kebab chodził, ale ja nie miałam ochoty, więc skończyliśmy na frytkach z serem i sosem czosnkowym
Mój chciał spróbować kebaba z innego miejsca niż zwykle Wziął sobie bardzo pikantny, a mi średnio i dla mnie to było piekielnie ostre

Bloguję
Stary 2012-05-01, 23:55   #1993
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej zgłaszam się po wizycie.
u mnie wszystko ok - usg dzisiaj nie było ale zobaczył moje badania z czwartku i mówi że wszystko w porządku uspokoił mnie bo myślałam że to pH mam za wysokie ;] zbadał mnie, mówił że szyjka długa i zamknięta ...
następna wizyta 24ego
To bardzo dobre wiadomości!

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a piłyście piwo bezalkoholowe w ciąży np. Lech Free? On ma chyba 0.3% i kurcze waham się...a mam taką ochotę
Nie. One mają zwykle napisane, że poniżej 0,5%. Bavaria jest 0% - można dostać w Piotrze i Pawle oraz w Tesco (tu podobno także smakowe - jak ktoś lubi). A kefiru nie lubię Za to Karmi bardzo Pijam jednak Bavarię.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to jedziemy w tym tyg do jakiegoś sklepu z wózkami pooglądać różne modele. Bo mój małż musi koniecznie zobaczyć jaka jest różnica w prowadzeniu wózka z kołami piankowymi i pompowanymi (tylko nie wiem gdzie on w sklepie wertepy znajdzie...) i porównać różne modele. Ale jak pytałam o cenę ile maks możemy dać za wózek, to mówił, że 1600 i nie więcej. A teraz myśli nad wózkiem za 2 tys i więcej, bo "może tak będzie lepiej". I nadąż tu za chłopem...
Z jednej strony miło, że się zainteresował, ale mógł się wcześniej zreflektować...

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aga, wspolczuje, bo jak się facet dorwie do wyszukiwania informacji na dany temat, to mijaja dni i tygodnie, porównania, opinie, oceny, testy i tak naprawde niewiele z tego wynika. Podobno przy wyborze wózka nie powinno się porównywać, szperać za dużo, bo nie ma wózków idealnych i w każdym się znajdzie jakieś wady. My szukajac kierowaliśmy się przede wszystkim wagą i ceną. Wykluczyliśmy wózki za 3 tys. skupiliśmy się na takich do 2500 zł max ze wszystkim, właczajac w to fotelik oraz ew. adaptery. Wybraliśmy 5 różnych i sposrod nich droga selekcji wybraliśmy ten jeden.
Może Ty tez wez sprawy w swoje rece i przekonaj męża, że tak będzie lepiej W sklepie każdy wózek hula super i jest poręczny, tak mi się wydaje Dopiero rzeczywistość go zweryfikuje...
Ah i jeszcze słówko o tych chodnikach, zaspach, itd. Jesteś pewna, że w zimie będziesz chodzić na długie spacery w zaspach ? Bo ja jestem pewna, że w zimie będę przemierzać trasę z klatki do auta, z auta do parku, który jest odśnieżony, z parku do auta i do domu.
Nie zgodzę się Mnóstwo wózków odrzuciliśmy po obejrzeniu i wcale nie wszystkie dobrze się prowadziły. Bardzo dobre było odwiedzenie tylu sklepów Jakbym poszła za pierwszym wyborem, to na pewno bym żałowała kupna X-landera.
No i jeśli chodzi o zimę, to nie zamierzam kisić dziecka cały czas w aucie. Planuję jak najbardziej spacery.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Co jest z Karolinką PW?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 23:58   #1994
Soleilka
Zakorzenienie

U mamusiek V-VI kolejna w drodze na porodówkę z terminem na 7.05
Kurde, a niedługo my

Bloguję
Stary 2012-05-01, 23:58   #1995
blueberry88
Zakorzenienie

Jutro wizyta o 8.00 - wiecie co robić
Stary 2012-05-02, 00:00   #1996
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

A KarolinaPW nie wyjechała gdzieś na weekend?
Stary 2012-05-02, 00:01   #1997
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
U mamusiek V-VI kolejna w drodze na porodówkę z terminem na 7.05
Kurde, a niedługo my
Chciałoby się powiedzieć, że ani się obejrzymy i przyjdzie czas na rozpakowanie. Jednak biorąc pod uwagę to co pisała Hania i jakie dostała odpowiedzi o ociężałości i to co sama czuję, wiem, że łatwo nie będzie. Byliśmy dziś w kawiarni na rynku - widziałam kilka kobiet w zaawansowanej ciąży i miały naprawdę ogromne brzuchy!!! Jeszcze większe niż mój, a ja już mam poczucie, że to max!
Stary 2012-05-02, 00:01   #1998
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej ja juz w domu po pracy. Niestety moje szkolenie przesunelo sie na dzien jutrzejszy :/

Cytat:
Byliśmy na zakupach i spacerze. Pogoda taka sobie, dobrze że nie pada chociaż. Ale grilla w tym tygodniu raczej nie zrobimy
Wiecie co, nagle z dnia na dzień zrobiło mi się ciężko-ciężko mi się chodzi, oddycha, cokolwiek robi w domu. Ja wiem, że to już koniec 30. tygodnia i że poprzednim razem też tak chyba miałam, ale trochę mnie to przeraża... czuję się jak wieloryb-pisałam Wam że ostatnio nie mogłam podnieść się z wanny? Udało mi się dopiero jak się przekręciłam na kolana... Wieczorem nie mogę się ułożyć, bo mi w każdej pozycji niewygodnie... dobrze że chociaż spać mogę, choć są noce kiedy trudniej zasnąć... I jeszcze plecy mnie w jednym miejscu bolą-pod prawą łopatką...
Wiem, że Wy też tak na pewno macie... ale przyszłam się troszkę pożalić bo nikt jak Wy mnie nie zrozumie
haniu ja juz nie umiem sie podniesc z wanny od jakis 8 tygodni

Cytat:
A miałaś drugi raz pobieraną krew w ciąży? Na żelazo, antyciała i cukier? Jeśli nie, to pamiętaj żeby przed wizytą nic nie jeść przez 2-3h (wiem, że to trudne...)

Powiem Ci, że pierwszy raz spotykam się z tym, że kobieta nie chce kontaktu skin-to-skin Ale myślę że to właśnie tak jest-dziecko zmierzą, zważą, zawiną w kocyk (Dorotkę ubrałam po paru godzinach dopiero, bo tak to była w kocyk zawinięta) i dopiero je dostaniesz.

a ja mam wizyte dopiero o 13.30, i mam u mnie w przychodni, a dziewczyna ode mnie z pracy co jest tydzien nizej ciaza ode mnie mowila ze ona na te badania krwi idzie do spzitala i ze ma na rano przez to ze nie mozna jesc przed i badz tu madry.

Cytat:
bedziemy trzymak kciuki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 00:05   #1999
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie tak pomyślałam - nie mam pamięci do takich informacji

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja mam wizyte dopiero o 13.30, i mam u mnie w przychodni, a dziewczyna ode mnie z pracy co jest tydzien nizej ciaza ode mnie mowila ze ona na te badania krwi idzie do spzitala i ze ma na rano przez to ze nie mozna jesc przed i badz tu madry.

bedziemy trzymak kciuki
a wizytę masz jutro o 13.30?
Stary 2012-05-02, 00:07   #2000
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Karolina PW miala dzisiaj logowanie zupelnie niedawno :/ ale do nas nie zaglada juz od paru dni :/

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Blue nie nie :P
mam jakos za pare dni chyba za tydzien jak dobrze pamietam :P

Amelcia
Stary 2012-05-02, 00:08   #2001
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Też się tak właśnie zastanawiam
Cytat:
Chciałoby się powiedzieć, że ani się obejrzymy i przyjdzie czas na rozpakowanie. Jednak biorąc pod uwagę to co pisała Hania i jakie dostała odpowiedzi o ociężałości i to co sama czuję, wiem, że łatwo nie będzie. Byliśmy dziś w kawiarni na rynku - widziałam kilka kobiet w zaawansowanej ciąży i miały naprawdę ogromne brzuchy!!! Jeszcze większe niż mój, a ja już mam poczucie, że to max!
Też widziałam jedną babkę w zaawansowanej ciąży i miała brzuch jak 3 moje Chyba bym pękła jakbym miała mieć tak ogromny

Bloguję
Stary 2012-05-02, 00:08   #2002
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
haniu ja juz nie umiem sie podniesc z wanny od jakis 8 tygodni

Ja jeszcze do niedawna nie miałam problemów w wannie, ale odkąd miałam tę infekcję to tylko prysznic brałam. Ale ostatnio chciałam lepiej nogi ogolić i trochę pogrzać się w wodzie (bez bąbelków żeby znów się coś nie przyplątało) i normalnie nie mogłam wstać A mamy w wannie takie rączki co to niby mają ułatwić wstawanie. I nawet tż nie mógł mnie podnieść Serio poczułam się jak wieloryb...

Z tymi wizytami to naprawdę wszędzie jest inaczej, już nie mówię o różnicach między Anglią a Szkocją, ale w jednym mieście może być różnie... A kiedy tę wizytę masz? U mnie wychodzi co 6 tygodni, ale może dlatego że to druga ciąża.
Stary 2012-05-02, 00:10   #2003
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Też się tak właśnie zastanawiam

Też widziałam jedną babkę w zaawansowanej ciąży i miała brzuch jak 3 moje Chyba bym pękła jakbym miała mieć tak ogromny

Karolinko, wracaj do nas

No ja właśnie myślę, że pęknę dosłownie...
Stary 2012-05-02, 00:13   #2004
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie myślę, że pęknę dosłownie...
A jeszcze weź i się najedz, to już katastrofa wtedy Ja już się bujam z jednej nogi na drugą, bo mi się ciężko chodzi

Bloguję
Stary 2012-05-02, 00:14   #2005
hanjah
Zakorzenienie

Dziś się śmiałam że jeszcze z tydzień i naprawdę będę chodzić jak simka w ciąży
Stary 2012-05-02, 00:15   #2006
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze weź i się najedz, to już katastrofa wtedy Ja już się bujam z jednej nogi na drugą, bo mi się ciężko chodzi
Jutro się okaże ile już urosłam Tym bardziej teraz - dwa tygodnie leżenia
Heh, zmykam spać - nie wiem jednak jak zasnę, bo wszystko mnie wkurza i drażni - w sensie dotyk. Swędzi i denerwuje
Stary 2012-05-02, 00:17   #2007
chce_byc_mama
Zakorzenienie

haniu za tydzien we wtorek. Ja tez mam roznie te wizyty, na rozpisce mam inaczej, chodze inaczej. ehh co zrobic.

Amelcia
Stary 2012-05-02, 00:20   #2008
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
haniu za tydzien we wtorek. Ja tez mam roznie te wizyty, na rozpisce mam inaczej, chodze inaczej. ehh co zrobic.
To tylko przypomnij kiedy kciuki trzymać

Zmykam spać, choć nie wiem jak zasnę bo bolą mnie plecy i znów mam zgagę

Dobrej nocki
Stary 2012-05-02, 00:21   #2009
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko przypomnij kiedy kciuki trzymać

Zmykam spać, choć nie wiem jak zasnę bo bolą mnie plecy i znów mam zgagę

Dobrej nocki
oh a ja sobie posiedze i pomysle paa

Amelcia
Stary 2012-05-02, 00:27   #2010
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś się śmiałam że jeszcze z tydzień i naprawdę będę chodzić jak simka w ciąży
Ja już tak chodzę
Cytat:
Jutro się okaże ile już urosłam Tym bardziej teraz - dwa tygodnie leżenia
Będzie dobrze

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości