|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Wiesz co... Tak jak juz pisałam na naszym blogu zuzyciowym - KLIK, kremik przyjemny, bardzo wydajny, ale nie wiem czy warty 160 zl za opakowanie pełnowymiarowe. Zapach bardzo przypomina mi ktorys z kosmetyków Garnier lub L'oreala do cery mieszanej, tez krem matujący więc nie wiem czy nie mają podobnego skladu. Bardziej chyba zadowolona jestem z polskiej Perfecty matujacej niz z tego Biotherm
no mam mam ale jak dziś patrzyłam w kartonie z zapasami to nie jets tak źle. Może jak znajdę chwilę to zrobie bilans w google docs moich zapasów. Ogolnie mam ochote zejsc z kosmetykami do 1-2 sztuk z rodzaju zeby z radościa isc na zakupy, bo rzeczywiscie bedzie taka potrzeba a nie z zachcianek. Tak mam juz w kategorii tuszów do rzes. Nie mam ani jednego w zapasie wiec jak tylko skoncza mi sie obecne to bede mogla sobie kupic kolejny
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-05-01 o 19:23 |
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Koniku dobrze robisz z tuszami. Nie widzę sensu posiadania kilku tuszów do rzęs, jeśli nie różnią się one kolorem. A co do tuszów, to w maju będę musiała kupić nowy, bo ten, który obecnie mam zasycha.
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, zrobiłam spis moich zapasów w google dosc i nareszcie jest klarownie!!! Są kategorie np żel do twarzy czy krem do depilacji gdzie w ogole nie mam zapasów. Na pewno musze zejsc z balsamów i maseł do ciała, bo mam zapas na 2 lata chyba
szamponow mam 5 z czego az 2 litrowe Teraz bede codziennie czytac moja liste zapasow zeby nic nie kupowac, a na pewno nie w tych kategoriach gdzie mam duze zapasy. Chcę zrobic taka liste tez w kategorii kosmetykow uzywanych zeby miec pojecie ile czego mam na stanie. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Wiecie co, tak mi sie smutno zrobiło, jak pomyślałam ze przez te zapasy maseł i balsamów bede je zuzywac przez rok lub wiecej. Srednio masło starcza mi na miesiąc używania wiec mając 30 tych smarowideł mam zapas na 2 lata Straszna wizja...
|
#4384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33857902]Tak Cię pocieszę, że kilka z nich zdąży się pewnie przeterminować
[/QUOTE]z tym akurat nie mam problemu, bo najblizsza data to 2013 rok, wiec chyba zdaze :P
|
#4386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sama mam teraz 13 mazideł do ciała, bo w samym kwietniu trzy dostałam do recenzji, i to wszystkie takie, że nie będzie tak, że potestuję, a resztę puszczę w świat - wszystkie tak mi się spodobały, że nie ma mowy, nie oddam. Nooo, może jeden puszczę w świat ![]() W tej kategorii mam chyba największe zapasy, ale teraz grzecznie zużywam, zwłaszcza, że latem nogi mi się strasznie przesuszają. Teraz używam musu z Avonu o ślicznym różanym zapachu - rewelacyjnie nawilża, czuję to nawilżenie właściwie przez całą dobę, do kolejnej kąpieli
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, fajny ten kupon.
![]() KonikGarbusek, zapas maseł i balsamów na 2 lata. Ale i tak szybko zużywasz, skoro jedno Ci idzie na miesiąc. U mnie wszelkie smarowidła (i w sumie inne kosmetyki też) schodzą bardzo długo, mimo regularnego stosowania. ![]() Mam pytanie do lakieromaniaczek - możecie mi polecić jakiś biały lakier do paznokci? Taki dość dobrze kryjący, żebym nie musiała malować 6 warstw (mam taki od Miss Selene ) i cenowo w okolicach 5-7 zł? Macie może coś takiego w swoich zbiorach?
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
koniku czekam na wiadomość ;-)
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie polecić jakiś samoopalac/ balsam brązujący? Nie chcę świecić białymi nogami, a nie lubię ani solarium ani opalania na słońcu.
Chyba zapiszę się na siłownię...160 zł za karnet open. Rok temu chodziłam i byłam zadowolona. Trochę dużo, ale tak mi się w domu nudzi, że szok
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się przypaliłam!!! Nie mam pojęcia jak będę spać ... Przygotowałam sobie na jutro do pracy długą spódnicę (spodnie nie ubiorę na spalone uda) i luźną bluzkę z rękawkiem
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A nie lepiej wybrać się na rower?
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
nareszcie od dziś trochę sobie poleniuchuje
, wczoraj pracując na działce spiekłam sobie kark i plecki mimo iż wysmarowałam się cała kremem ochronnym z 30SPF, dziś w ruch poszły wszelki olejki, masełka natłuszczające i woda termalna, co chwila natłuszczam skórę by złagodzić to poparzenie.między czasie uzupełniłam bilans zakupowo-zużyciowy kwietniowy i wygląda tak: Kupione -kredka do ust 01 femme fatal Essence -kreska do ust 06 satin mauve Essence -błyszczyk do ust NYC nr 472 strawberry mousse 16,5 ml -cienie kremowe Revlon paletka nr 500 buff chamois 6g -podkład mineralny Linen EDM 5,5 g -korektor mineralny Multi-tasking EDM 1,7 g -korektor mineralny Pick me up bisque EDM sampel -korektor mineralny Mint EDM sample -podkład mineralny Barely buff Lily Lolo sample - mineralne serum do ciała “kryształowy blask” Avon 150 ml -spray ułatwiający rozczesywanie włosów Avon 200 ml -witaminowy nektar pod prysz. grapefruit&pomergranate 500ml – prezent -serum do biustu push-up slim export Carla Norri 200 ml -maseczka do włosów mandarynka &kiwi Avon150ml -woda perfumowana Outspoken by Fergie 50ml -woda perfumowana Outspoken Intense by Fergie 50ml -krem do rąk nature jojoba&mango 75 ml -liner w żelu 01 midnight In paris Essence 3ml Zużyte -krem do twarzy na noc Anew Rejuvenate Avon 50ml -odżywka wzmacniająca do włosów Joanna Apteczka Babuni 200ml -żel p. prysznic wanilia 400ml YR -szampon zwiększający objętość malwa YR 200 ml -peeling do stóp BeBeauty 75 ml -balsam do ciała wanilia &kozie mleko Eveline 500 ml -puder rozświetlający w kamieniu Vipera -cień do powiek 02 whoom boom Essence 3,5g ![]() -odżywka do paznokci 4w1 Eveline 12 ml -płyn micelarny Bourjois 250ml -szampon tataro-chmielowy Barwa 250ml -tusz do rzęs Milion Calories Eveline 11ml -szminka sheer naturale Avon -szminka sheer ice Avon -korektor mineralny intensive fair EDM 1g -woda perfumowana Perceive 50ml - sprezentowana wydałam w kwietniu ok. 210 zł , trochę dużo ale z zasadzie niewiele z pielęgnacji więcej z kolorówki.Mam teraz faze na wszelkie pachnidła do ciała typu mgiełki, wody toal. perfum, i podobnie jak Orlica nie mogę się zdecydować na 1 psikadło , maj będzie obfitował w tę kategorię .
|
|
|
|
#4394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
160 zł to sporo rzeczywiście, a na grouponie itp. nie znajdziesz? Jest ok, wyszłaś prawie na 0. Sporo wydałaś, ale też zużyłaś trochę kolorówki. |
||||
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na filmie "Nietykalni" rewelacyjny, francuski, bardzo śmieszny i zarazem przejmujący, polecam wszystkim!!!
A TŻ kupił mi śliczną beżową bluzeczkę Orsay z pomarańczowym paseczkiem. Będzie mi pasowałam do pomarańczowych spodni, bo nie mam za bardzo czego do nich nosić "na górę" wykorzystałam przy tym bon urodzinowy 20zł. gani, brawa za minimalne zakupy! ![]() cuciola, ślicznie wyglądałaś! Zamówiłam z Ori balsam do ust w szmince Tender Care (dla mnie najlepszy!) i tonik jagodowy (mam tylko 1 tonik w użyciu). Przyjdą jakoś w maju. Muszę też kupić jakieś mleczko do opalania, bo nie mam nic z filtrem Hosenko, mnie też korcą zele frutini!Ale trochę za dużo żelików zrobiło mi się w zapasach... Co do tuszów to mnie w ogóle nie kręcą. Znalazłam swoje ideały(Max Factor, wszystkich innych nie widać na moich czarnych rzęsach, a te mocno pogrubiają) i zawsze mam 1. Teraz wykańczam 2000 Calorie i kupiłam już FLE, ale jeszcze nie otwierałam. Posmarowałam się ostatnio balsamem brązującym Dove Summer Glow, jest świetny! i jestem brązowiutka! Wrzucam kwietniowy bilans, który oceniam jako nie najgorszy ale maj zapowiada się lepiej pod względem zużyć.Zużyte w kwietniu: Signal White now płyn do płukania jamy ustnej 500ml pasta Colgate Crystal night 125ml Sephora - odlewka perfum wanilia i czekolada 20ml próbka Natuderm Botanics krem na dzień 5ml Avon Planet Spa hawajska maseczka do dłoni i stóp 75ml Wymienione: Chanel konturówka do ust mordore nude Avene woda termalna 50ml mini kabuki Smashbox Kupione:
Wydane: 77,34zł
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Twoją opinią. Jeden z lepszych filmów w ostatnim czasie. A niedawno byliśmy ze znajomymi na American Pie, nie spodziewałam się, że będzie taki śmieszny ![]() Bilans bardzo ładny
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam dziś paczuszkę z tonikiem i balsamem do ust do recenzji, ale nadal wychodzę na minus w maju
![]() Ale idę dziś do YR, więc pewnie wyrównam
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wstawiam bilansu, bo zaniechałam prowadzenie w połowie miesiąca, nie chcę się dołować :x
w maju mam być opanowana
|
|
#4399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, co do kolorówki to rzeczywiście używam to co kupuje, rzadko traktuje kosmetyk kolorowy jako gadżet , który ma tylko "mieszkać"w szufladce.Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33866973]Dostałam dziś paczuszkę z tonikiem i balsamem do ust do recenzji, ale nadal wychodzę na minus w maju ![]() Ale idę dziś do YR, więc pewnie wyrównam [/QUOTE]a na co polujesz z YR? |
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam peeling do ciala BeBeauty mango z Biedronki (super, polecam, mialam jeszcze oliwkowy, oba swietne) i maseczke do twarzy Avon Solutions Radiance w sloiczku (stara wersja) - nie polecam, nic nie robila :/
nynka - czujesz ruchy dziecka? Bo pisalas wczesniej, ze tak Ja jestem w 18tc i nadal NIC Nawet jakiś malutki kopniaczek nie był, tak jakos smutno mi, jakies niesmiale to dziecko Tesknie za tym troche. Na badaniach wychodzi wszystko OK, serduszko pracuje pieknie, mocno, ruchy widac i slychac Tylko ja ich nie czuje
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2012-05-02 o 14:58 |
|
|
|
#4401 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje zbiorowo zużyć
![]() Cytat:
łasiczko nie przejmuj się ja poczułam pierwsze kopnięcia ok 22-23 tydzień a do tego czasu ok 20 tyg czułam leciutkie łaskotania a koleżanka mówiła że czuła ruchy już w 16 tyg takze każdy ma inaczej i nie smutaj się bo poczujesz ruchy a potem ok 35 tyg jak zacznie kopać to zobaczysz ...
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jestem wściekła, bo wycofali Pur Desir de Lilas, a ten nowy zapach niby bzowy śmierdzi sfermentowanym czymś. Bleee... Ostatecznie nic nie kupiłam
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33869490]
I jestem wściekła, bo wycofali Pur Desir de Lilas, a ten nowy zapach niby bzowy śmierdzi sfermentowanym czymś. Bleee... [/QUOTE] no nie no zaraz będę szukać chyba na all mam już tylko 1/3 butelki...
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
edyta - wiem, ze roznie to bywa z tym czasem poczucia pierwszych ruchow, ale ja bym chciala JUZ
Raz, jak bylam w lazience, to uslyszalam taki smieszny odglos z dolnej partii brzucha, jakby ktos mial foliowa reklamowke, takie chlupotanie-skrzypienie. To na pewno nie byl odglos jelit, bo ja mam inny dzwiek Czyzby pierwszy niesmialy kontakt dzidzia??
|
|
#4405 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33869667]Ja też -.-[/QUOTE] :x jak mogli zmienić...co za banda jełopów
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko - nie ma na co czekac, zedrzyj swojemu chlopu majtki i wio
Wczesniej nie odczuwalam zadnej potrzeby posiadania dzieci, nawet nie bardzo je lubilam :/ Ale teraz za kazdym razem, jak jestem u ginki i robi mi badania, na których widac/slychac dziecko, to dostaje doslownie skrzydel To jest radosc, jakiej sie nie zna, dopoki nie jest sie w ciazy W poniedzialek mialam badanie u ginki takim malutkim ultrasonografem - malutki glosniczek plus taka rozdzka zakonczona metalowa kuleczka nazelowana Przykladala mi kulke do brzucha i slyszalam w glosniczku bicie serduszka i kopniaki dzidzia Hihi...Faaajne to bylo.
|
|
#4408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie powinnam jeszcze, ale chcę, o!
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Prawda jest taka, ze na dziecko nigdy nie ma odpowiedniego momentu. Ja zdecydowalam sie teraz, zeby urodzic przed 30-tka, bo wiadomo, im starsza mama, tym wieksze prawdopodobienstwo powiklan u dziecka Poza tym, zycie bez rodziny jest jakies takie mierne. Z kim bede rozmawiac, do kogo (oprocz meza) wracac do domu? Do kota/psa? Nie chce pustych czterech scian. A propos scian Po dlugim weekendzie zaczynam remont mojej ruinki na calego juz. Mamy ekipe, czesc wyposazenia (plytki, kabine prysznicowa, kibelek, meble do kuchni etc.). Licze, ze kolo sierpnia juz bedzie po remoncie
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tu dużo mówić...ech... wzrusza mnie to co czytam jak piszecie i brzuszki koleżanek ![]() moja mama w moim wieku już miała dwójkę maluchów, więc instynkt szaleje...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Ale i tak szybko zużywasz, skoro jedno Ci idzie na miesiąc.
U mnie wszelkie smarowidła (i w sumie inne kosmetyki też) schodzą bardzo długo, mimo regularnego stosowania. 
Taki dość dobrze kryjący, żebym nie musiała malować 6 warstw (mam taki od Miss Selene
) i cenowo w okolicach 5-7 zł? Macie może coś takiego w swoich zbiorach?

, wczoraj pracując na działce spiekłam sobie kark i plecki mimo iż wysmarowałam się cała kremem ochronnym z 30SPF, dziś w ruch poszły wszelki olejki, masełka natłuszczające i woda termalna, co chwila natłuszczam skórę by złagodzić to poparzenie.

zaraz będę szukać chyba na all