|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
Jednak jak wiem,że jedziemy gdzieś lub idziemy na zakupy i mała jest w wózku to zawsze czekam aż zrobi na nocnik,ograniczam jej wtedy picie(bo też se sporo lubi chlapnąć)i wytrzymuję.Jeszcze ani razu mi się w aucie nie zlała albo w wózku.Mi na rękę,że tyle potrafi wytrzymaćNie znam i pierwszy raz widzę.A masz go czy chcesz kupić?Olej arganowy jak najbardziej polecam Jak ja nie lubię jak na stronach nie ma podanego składu i trzeba specjalnie o to do nich pisać
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Ana mam juz, ale pudełko wywalilam. Brałam bo tani I nie żałuje hehe
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Ana Zosia też sika co 3-4 godziny a pije bardzo dużo. Ja też ok 2 litrów wody wypijam + dużo zielonej herbaty. Jak gdzieś jadę to potrafię cały dzień nie sikać
Asiulek- Wercia boska my też mamy soraje 30 i vichy 50, soraja lepiej się wchłania niż ten z vichy
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym pękła jakbym tyle Piła i nie sikala cały dzień Haha . Zawsze jak gdzieś jadę to mało pije zeby potem nie latać po wc. Pecherz ma tez swoje limity .
Lapek mi sie zepsuł , nic nie zrobiłam , a nie działa hehe . Teraz tz dzwoni i naprawia. Oby mi go nie zabrali bo będę musiała na tele smigac. |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest uparte i nie chce współpracować w dziedzinie sikania. Wczoraj położył się brzuchem na kanapę i puścił siuśka - moja radość bezcenna
Chłodno się robi. Chmury napływają nad Warszawę. Zanosi się na deszcz.
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam!!! nie pamietam kiedy spedziłam taaakis super weekend- dzień majowy. zjechało sie ok 35 osób z dziecmi wspaniała polana stoliki ławki gralismy w siatke, w noge skoki w worku przeciaganie liny bezcenne i wywrotki panów w workach michalina wpadła do wody i od tamtej pory ciagle krzyczała w chce pływac... była mega grzeczna no ale tyle dzieci i prawie nie wiedziałam że mam dziecko!!potem wstawie jak8ies fotosy
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - ja myślę, że nasze chłopaki są z jednej paki
Współczuję ![]() Ostatnio wieczorem, jak było ciemno już, Igor wyleciał z klatki schodowej, nie obejrzał się nawet za siebie i poleciał na bazar ok. 300 m od bloku. Adam poleciał za nim, ale nic nie mówił, a mały potwór nawet nie zwracał uwagi czy jest sam czy z kimś. Takie cyrki robi mi na spacerach ostatnio, że myślę, czy nie wystawić go na allegro ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Najwyższy klimę włączył. Daj fotki - masz jakieś w bikini? Swoje ofkors
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
megi ja i bikini?? hahahha az sie oplułam.. jeszcze w miejscu publicznym hahahah jeszcze ktos by pomylił moje uda z pomarańczem
![]() ![]() ja to tylko najwiecej bluzka na ramiaczkach jak an załaczonych obrazkach ![]() - ciagnące kobiety line oczywiście - i nagle ktos woła Mama zobacz gdzie twoje dziecko .. i zawał gdy widze Michaline w pontonie na jeziorze.. facet z obozowiska obok w nagrode za pilnowanie klapek wsadził na ponton Michasie i Marcela ale przy tym była Marcela mama.. tylko całe szczeście ze oni byli mega grzeczni i sie nie ruszali!! bo ja miałam serce w gardle! ale radosc dzieci bezcenna - i mężczyxni w workach trójka padła w połowie trasy na glebe ale podnieśli sie i do mety doskoczyli.. płakalismy ze smiechu
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
Spóźnione życzenia ZDRÓWKA I RADOŚCI DLA NINY I BARTUSIA Zdrowia też dla chorowitek Zdjęcia dzieciaków super U nas upały kosmiczno-letnie. Nie lubię brrr... Dobrze że mamy balkon od zachodu i z rana można sie tam pobawić, znaczy Zosia. Wczoraj była pierwsza burza i pewnie dziś będzie następna. Jutro jedziemy w góry a tam burze są naprawdę okazałe ![]() My stosujemy soraya 30 (w niedzielę świeżo kupiona). Co do sikania - róznie, raz lepiej raz gorzej. Ostatnio zrobiła Tżowi kupę w pokoju i wymazała sobie nogi, ręce i włosy (zrobiła "o bozie" na główce) . Od wczoraj bierze nocnik i mówi "ciem nocik i cikolatka, Aha ".Evi - oby Ci przyjemny nastrój szybko wrócił Lind - tak sobie pomyślałam ze moze Twój nie chce siadać na rowerku bo ma "uraz" z kupą. Jak się tak parę razy porusza i zmęczy to może i perystaltyka będzie lepsza i kupa szybsza i bezproblemowa Madziwinia - nie wiem jak to jest ze żmijami. Może poczytaj w necie albo weterynarza zapytaj. A może telefon do ZOO ? Kurcze tak nie jestem pewna ale czy przypadkiem żmija zygzakowata nie jest pod ochroną . Może na wszelki wypadek się nie chwal że została ubita.Przygody nie zazdroszczę i nieważne chroniona czy nie zostałaby ubita jak nic - tym co pod ręką
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubuś też mi zwiewał, ale już się oduczył, na szczęście sam z domu nie wyjdzie, a na spacerach tez ładnie chodzi za rączkę ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle, to szkoda, ze nie mam Cię w rodzinie, albo chociaż w bliskim sąsiedztwie, mogłabyś mnie zarazić tym swoim optymizmem, radością życia mimo tylu problemów, zawsze masz uśmiechniętego dzioba i potrafisz sie cieszyć z wszystkiego... a ja jedno potknięcie i dołek przez tydzień
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nine przed chwilą pszczoła dziabnęła.Przyszła z rykiem i wbitym tyłkiem i żądłem Pierwszy raz już za nami.U mnie pełno tego cholerstwa lata.Dziękuję za życzenia w imieniu mojego dziecka
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Bao.. hihi.. oj łapie dołki łapie.. np.. dzis T. nie pojechał do pracy wiec wizja straty 120 zł dniówki mnie boli zawsze ale ma starszne zakwasy od tej gry w piłke..:d wiec od samegpo rana wstalismy, filtrami nakremowalismy i działamy.. posciel scagnieta wstawiona do prania kołdry sie wietrza.. nawet materac na słońcu sie roztoczy pozbywa..
samochód zaraz beda z Michasia myć.. ciuchy biwakowe juz wyprane... nagrzewam wode w CO bo naczyn 3 kosze i micha po biwaku dzis dopiero zmywamy i mamy taki duzy odkurzacz wodnik ona ma takie filtry ktore sie płucze po odkurzaniu piachu tona na dywanie i w aucie.. a ja szukam filtrów!!! wyprałam ostatnio i szukam.. dzwonie do mamy nic!!! dzwonie do babci na plebanie bo dzis gotuje ksiedzu - nic!!! wiec z nerwó sie poryczałam bo robota mi staneła!!! ![]() ![]() Czsami taki dorbiazg mnie rozwala totalnie! z praca bez zmian nic nie wiadomo podanie złozone i tylko czekac trzeba w UP tez czekam az to nowe otworza i zobaczymy... z kasa bez zmian a nawet gorzej.. i ciagle pogłebiamy pozyczki gdzie sie da... i zamiast te 2,5 tys co z faktur mamy dostac przeznaczyc na remont bedziemy oddawac... plus komunie mamy brrrrrrrrrrrr ![]() a wesele chyba odpuszczmy to w Czestochowie chodź starsznie mi zalezy... ale cos w aucie nawala i albo ok 2 tys albo wymiana silnika wiec papapa super zabawa do białego rana.. nie widze Michasi w pociagu 10 h.. chyba ze jej fotelik samochodowy wezme i ja przypne hahhha ![]() ![]() Mam dobre kolezanki które sie sukienkami rzuciły jak zapytałam i bede miała w czym wybierac )))wiec ciuch na komunie bedzie Dodatkowo kolezanka zadzwoniła że robia porzadki w szafie i ma kilka fajnych ciuszków i juz na mnie czekaja u jej rodziców ![]() ![]() a ona bardzo schudła wiec ja korzytsam teraz .Bao.. a ten wyjazd... hmmmmm u na stez nic nie organizuja.. wszytsko My sami.. kuzynka rzuciła hasło.. od niej połowa ludzio ja od siebie 15 osób.. i znajomi znjaomych i sie zebral;ismy w jendym miejscu ![]() a konkursy worki itd.. to z domu zabrałam juz te rekwizyty ![]() I bez pieniedzy mozna sie dobrze bawic jak ma sie dobre towarzystwo!!
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2012-05-02 o 12:57 |
|
|
|
#1724 | |||
|
Rozeznanie
|
witam,
bardzo dziekuje w imieniu mojego łobuziaka za WSZYSTKIE życzenia i spóznione dla Ninki bo ja ostatnio zakrecona jakas ![]() STO LAT NINKO!!! DUZO ZDRÓWKA I ROZRABIAJ TROCHE WIECEJ ![]() lind Michas wygląda słodko na tym rowerku, mój sobie jeszcze nie radzi jeszcze z 1-2cm mu brakuje zeby pewnie stał Cytat:
asiulek Wercia ja zwylke śliczna Cytat:
![]() dla DanielkaCytat:
u mnie to samo nie nadal pampers i nie gada![]() ale jest najkochanszy na swiecie i załapie w swoim czasie Madziwinia super ze az taka ekipa sie zebrała musiała byc swietna zabawa![]() ja dla swojego mam jeszcze koncówke 50tki kolastyny, wykonczymy ja pod koniec maja nad morzem i zakupie ta soraya skoro polecacie ![]() u nas wczoraj była impreza urodzinowa 16dorosłych 3dzieci, od rana zapierdziel z przygotowaniami, robiłam tez teczowy tort i wyszedł bosko ![]() ale wieczorem normalnie padłam po tym wszytkim
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
A my od rana rozważamy "jechać czy nie jechać do Pleszewa" i chyba decyzja zapadła- nie jedziemy
Teraz pytanie: Miałam 50 zł w portfelu a babka mi zawołała 86 za dwa syropy. Chciałam zapłacić częśc karta a część gotowką ale nie można było. Poszłam wypłacic (nie mogłam placic kartą bo miałam kartę tż-ta a na swojej malo kasy) i... nie wróciłam. Stwierdzilam, że jesli jest tylko przeziębiona to podlecze ja tym co mam w domu. Tantum Verde do gardła mam- a to kazała podawać. Tylko tam została recepta... myslicie że bedą mnie ścigać czy będą miec to w nosie? Iśc tam dzis i się wykręcić czy nie wracać?? jak myślicie? monka- Moja pije sporo- około litra dziennie wody (nie licząc mleka 2 lub 3 razy dziennie). Ale rzadko sika częściej niż co 3 godziny. jak jest na placyku tu szkoda jej czasu a woła zawsze w nieodpowiednim momencie. Kiedyś pisałam jak w ulewę zawołała (chowałam się w nią w sklepie) i musiałam ja natrzymać w tym deszczu. Ostatnio tż-owi w biedrze zawołała i musiał wybiegać dobrze, że w koszyku nic nie miał jeszcze ![]() evi- Lenka ślicznie łączy fakty ![]() A ja dzis mówię do Werci, ze pójdziemy do pani doktor na co ona mówi: "i będzie żyrafa. Ona płakała bo była chora"... nie wiem kiedy ostatnio z nia byłam u lekarza ale to było na pewno dośc dawno a ona zapamietała, że była na plakacie żyrafa ze smutna miną i katarem ja na początku nie zajarzyłam o co jej chodzi dopiero po czasie sobie przypomniałam
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U nas na osiedlu właściciele sklepu dzieciowego ze swoimi znajomymi i "przyjaciółmi" sklepu organizują podobne zloty. To takie typy w rodzaju Libry i Madzi no i Madziwini też. Podobają mi sięCytat:
Madziwinia - sprawdziłam te żmije i są pod ochroną ale nic nie piszą czy żyją stadnie. Marnie szukam ![]() Brawa dla organizatorów Waszego wypadu nad jezioro . Super.Oczywiście faceta co zabrał dzieci do pontonu bym udusiła ale ja schizolka jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Asia zadzwoń do apteki i powiedz w czym rzecz i po sprawie. Powinni anulować całą operację. A swoją drogą to dlaczego nie dało się tak zapłacić - część gotówka a częsć kartą ? Ja nie raz tak płacę
|
|
#1727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo się zaczną świeże owoce to myślę że będzie lepiej - jak sobie u babci truskawki z krzaczka zje albo maliny, poziomki... U mnie trochę malin tylko jest i na jesień małą jeżynę posadziłam, nie sprawdziłam jeszcze czy nie zmarzła A na balkonie posiałam koperek, pietruszkę, szczypiorek już dziś ścięłam. Co mi jeszcze w doniczkach urośnie? Rzodkiewka da radę? Rok temu pomidorki koktajlowe miałam ale to był kiepski pomysł... Bo te przerwy sa najgorsze Sprawdziłam! Misiek odkąd ma pieluchę tylko do spania mniej sika i rzadziej. A wgl to walczymy już od Nowego Roku więc musisz być cierpliwa bo nie wszystkie maluchy łapią w 3dni![]() A na basen chodzisz? Macie w centrum nie? Stół bilardowy, salon masażu (jest jeszcze? kiedyś mój kuzyn tam miał ale on się wyprowadził) Jakbym miała tak blisko basen to bym chyba karnet wykupiła i często chodziła... Trochę mnie wkurza dojazd na drugi koniec miasta... A chodzi któraś z was na basen taki normalny głęboki z dzieckiem? Bo taki szkolny to mam niedaleko domu, tańszy jest połowę tylko się trochę boję no i te szatnie Gdzie ja niby mam zostawić dokumenty i kluczyki od auta (ciuchy pal diabli mogę postraszyć ludzi w stroju kąpielowym ) jak szatania jest otwarta i są w niej tylko ławeczki i wieszaczki Madziwnia fajne fotki, widać że zabawa udana... Na tym pontonie... też bym miała serce w gardle. A nie mieli kapoków dla dzieci? Ja bym się nie zgodziła zeby Misiek pływał bez kapoku pontonem po jeziorze. Chwila nieuwagi i... Fajnie że masz taką ekipę, u mnie to by nie było szans zebrać grupy osób i żeby na takie zabawy dali się namówić... Jakieś ponuraki i ciężkie do ruszenia osoby nas otaczają. Nawet grilla ze znajomymi nie da się zorganizować ![]() Cytat:
Lata z kuzynem w tę i z powrotem. Na rowerku też trochę pochodzi... Nie siada bo mówi że sie boi że się przewróci (no swoimi słowami ) Kilka dni temu kupa była 2 dni pod rząd, nie wiem-może to i zasługa tego sporego spaceru z rowerkiem a może co innego- u niego trudne do przewidzenia to wszystko![]() My za godzinkę uciekamy, będę musiała Michała budzić pewnie bo nie chciał iść spać a teraz będzie problem się wyrobić na 15 po tz... Wracamy jutro wieczorem Miłego popołudnia i dnia jutrzejszego---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
teść podobno organizował różne sportowe atrakcje dla dzieciaków tu na miejscu - jakieś zawody w siatkę, w piłkę, w tenisa. Latem co niedzielę teraz jeszcze grają w siatkę... Szkoda że sami faceci Ja nie daję rady z nimi... Może kiedyś się skuszę jak nie będzie chętnych ale ktoś by musiał Michałka przypilnować (tz przeważnie gra)
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, u nas nie ma możliwości, żeby fajnego grilla zorganizować w większym gronie, a co dopiero jakąś fajną imprezę w plenerze bardzo dużo znajomych sie od nas odwróciło właśnie jak małego urodziłam, moje koleżanki to już wogóle powyjeżdżały, dzieci nie mają, mężów nie mają, tylko picie i balangi, więc nawet przez tel baaaardzo rzadko rozmawiamy...jedna przyjaciółka co mi została i co ma męża i pół roku starszą córkę, jest też związana z dzieckiem i tż, z rodzicami swoimi,więć wolne chwile spędza na wsi u rodziców...w sumie widzimy się kilka razy w tyg., ale żeby gdzieś coś razem zorganizować to od wielkiego dzwonu ja nie jestem domatorem i lubię gdzieś jechać, coś fajnego porobić, ale zwyczajnie nie mamy z kim, no mielibyśmy, ale warunek: bez dziecka, a dla mnie to żadna frajda, po to mam dziecko, żeby z nim być, a nie żeby podrzucać dziadkomCytat:
![]() uwaga!!!!!! właśnie mi listonosz przyniósł zwrot ze skarbówki baran, mógł mi powiedzieć...
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka złapała tam paciorkowca, przez rok nogę leczyła z niego...zwyczajnie się brzydzę i boję choróbsk stamtąd
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czego się bardzo cieszę.Z rowerkiem to się kiedyś zapomni i usiądzie. Spokojnie Na głęboki basen chodzimy z Zosią ale nie byłam jeszcze na takim z taką szatnią, która szatnią nie jest. Muszę gdzieś te wszystkie manatki zostawić no i jak mówisz dokumenty i kluczyki z auta. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Bao - za Kubusia tez musisz płacić ? Wiesz ja też lubię spędzać czas z moim dzieckiem i Tz ale przy temp. powyżej 30 st. wolimy wszyscy zostać właśnie na balkonie. Chodzimy na spacery rano albo popołudniu i wieczorem. Siedzenie na patelni placykowej mnie nie bawi. Zosia robi się purpurowa i osowiała. My musimy mieć słońce ale i cień w pobliżu, wtedy można żyć Co do znajomych to mmay podobnie. Niektórzy owszem by i chcieli się spotkać z dzieciakami ale trzeba im wszystko na tacy podać, czyli wyznaczyć termin (żeby wszystkim pasował ), zapewnić żarcie, picie i atrakcje. I tak zawsze się później jaka niezadowolona menda znajdzie więc mam wszystkich w dupie i wolę sama. Często organizujemy naszym dzieciakom atrakcje piknikowe, wyjazdowe bo by inaczej chałupę rozniosły
|
|
#1731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My impreze urodzinową robimy po 20 maja,ale ja tort kupuję,bo lubię Niny gości,więc swojego im robić nie zamierzam ![]() Cytat:
Ja octem oblałam paluszka-tak mi babcie kazały i nawet opuchlizny nie ma.Boleć też chyba nie boli,bo poszła do piachu baby walić.Tylko co jakiś czas przychodziła do mnie,żebym podmuchała Teraz śpi mała,jak wstanie to zobaczę jak paluszek wygląda.Cytat:
![]() Rano zapowiadało się na dzień 20 stopniowy,a tu upał takie,że żyć się nie chcę
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Pacanowie to tylko raz w roku robią imprezę? Kurcze jak uzbieramy w tym roku żeby jechać do babci w bieszczady to może byśmy wjechali do Buska do Ciebie i do mojej kuzynki niedaleko Połańca Daleko z Połańca do Ciebie?
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze co do filtrow ja siebie nie smarowalam nigdy i nie smaruje,nie nawidze kremow zadnych na sobie ,ewentualnie balsam po kapieli i w nosie mam czy to zdrowe czy nie,nie lubie i juz;p
tz powiedzial ze buzie Oliwce husteczkami wycieral,moze odtego jej wylazlo cos na paszczy,jeszcze raz dzisiaj ta soraya sprobuje....
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
teraz na dzień dziecka jak będę jeszcze ruchawa to pojedziemyOde mnie do pacanowa ok 30 km, tam właśnie ta moja przyjaciółka mieszka, więc bywam, ale ona w busku pracuje, więc częściej się tu widujemy. Zbieraj kaskę i zapraszam!! Może już na nowe mieszkanie byście wpadli ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- izz - nie dopisałam, tak, za kubusia też muszę płącić, pełną stawkę, bo to basen dla dorosłych i żadnych zniżek nie mają
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Bao a już myślałam że tak się rozochociłaś wolnym że cały dzień na dworze
nawet w upał. Znam też takich co chętnie się dzieciaków pozbywają u dziadków żeby mieć wolne na imprezy . Nawet dzisiaj mamy iść na małego grilla ale już usłyszeliśmy że może lepiej bez Zosi bo żadne "znowu" nie będzie piło . Jakoś trodno im pojąć że można się bawić z dzieckiem i nie pić i że to nie jest najważniejsze. Mi akurat chodzi tylko o to żeby wyjść z domu i się z ludźmi spotkać.---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- To kijowo z tym basenem. Moze pogadaj z władną osobą na temat opłaty dla dziecka. Przecież to trochę bez sensu
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
lindsay - źle ci napisałam, pytałaś ile ode mnie do Połańca, a ja Ci napisałam ile do Pacanowa
do Połańca ok 45 km, tą samą drogą w sumie się jedzie![]() Iza - tam się nikt nie bawi w zniżki, czy w oferty dla dzieci ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
wiecie co...cycki mi już ciekną wodniste kleiste żółtawe fuuuuj po niedzieli idę do specjalisty radiologa na dokładne oględziny małej, mam nadzieję, ze płećka się nie zmieniła bo padnę Madzia - mozesz wrzucić linka do tego zielonego dywanu co kupowałaś chłopakom?? bo ostatnio na żywca widziałąm i strasznie mi się to "włosie" spodobało
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święta racja
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ceny podobne na baseny z tym ze dzieciaki do 4 rż nie płacą a szkolne mają zniżkę (ciekawe co z tymi między nie płaceniem a szkołą
). My chodzimy tylko jak Tz czasem kupi trochę taniej w pracy ale to i tak niezła kwota wychodzi a też na baseny nie mamy
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
moi bezdzietni znajomi pozareczani prawie wszyscy albo juz po slubie ale niektorym tez ciezko pojac ,ale mam znajome wieloletnie ktore nas odwiedzaja 1-2 razy w tygodniu i z dzieciarnia sie bawia przepieknie mimo ze siebie z dzieciakiem sobnie nie wyobrazaja i mowia ze 24h by swira dostaly;p Oliwka za nimi szaleje
![]() generalnie tu mam pod tym wzgledem fajnie,ze sa dziewczyny z dzieciarnia wiec nawet wczoraj na glupi popoludniowy wyhpad na plac zabaw szlismy we 4 plus 4 dzieciakow potem lody dzieciaki sie pod fontanna popluskaly i spierdzielalismy bo burza sie zbierala.
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak u Was ale u nas idzie burza. Słychać już ją w oddali i piękne czarne chmury wiszą
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

Jednak jak wiem,że jedziemy gdzieś lub idziemy na zakupy i mała jest w wózku to zawsze czekam aż zrobi na nocnik,ograniczam jej wtedy picie(bo też se sporo lubi chlapnąć)i wytrzymuję.Jeszcze ani razu mi się w aucie nie zlała albo w wózku.Mi na rękę,że tyle potrafi wytrzymać

michalina wpadła do wody i od tamtej pory ciagle krzyczała w chce pływac... była mega grzeczna no ale tyle dzieci i prawie nie wiedziałam że mam dziecko!!

. Może na wszelki wypadek się nie chwal że została ubita.
mimo tylu problemów, zawsze masz uśmiechniętego dzioba i potrafisz sie cieszyć z wszystkiego... a ja jedno potknięcie i dołek przez tydzień