|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Co do psów, to nie cierpię jak do dzieci nie dociera, że nie mogą głaskać mojej jamniczki. Doskonale wiem, że ona nie lubi dzieci i facetów. Dotknąć da się tylko kobietom, a dzieciaki i tak pchają ręce, a rodzice beztrosko stoją obok albo raczą tekstem:"taki mały piesek nic nie zrobi".
Moja jest agresywna tylko w sytuacjach zagrożenia. Umiem nad nią zapanować, słucha mnie. Ale jak zaczepiają mnie jacyś faceci na ulicy, próbują łapać za rękę, to się rzuca. Co ja akurat sobie chwalę i nie uważam, by to strasznie wyglądało. Takie osobniki zasłużyły sobie na jej agresję. |
|
|
|
#3662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Pani Buka
|
dziwią mnie ludzie, którzy planując podróż/wycieczkę wykazują się całkowitym brakiem wyobraźni, przewidywania, jakkolwiek to nazwać...
postanowiliśmy z TŻ, że wczoraj rozpoczniemy sezon wycieczek pieszych i na 1 dzień wybierzemy się w Tatry wiedząc, jakie tłumy mogą być na trasie Kraków-Zakopane, kupiliśmy bilety z miejscówkami w obie strony - wcześnie rano i na ostatni autobus wieczorem, wychodząc z założenia, że lepiej poczekać na dworcu, niż się spóźnić na wcześniejszy kurs. bilety kupiliśmy przedwczoraj wieczorem, bez wcześniejszego planowania i rezerwowania, a z tego co widziałam, ten na powrót można było bez najmniejszego problemu kupić wczoraj rano w Zakopanem. no i my nie mieliśmy żadnego problemu z transportem, wygodne miejsca, klimatyzowany autokar. natomiast cała masa ludzi przychodziła na dworzec (zarówno w Krakowie, jak i w Zakopanem), próbując kupić bilet u kierowcy tuż przed odjazdem. skończyło się to tak, że kierowca musiał strasznie długo tłumaczyć, że już po prostu nie da rady nikogo wpuścić (i tak były miejsca stojące, wbrew przepisom). a jakaś babka z walizami, że jak to, ona przecież od 2 godzin czeka na dworcu, to ma pierwszeństwo
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-05-02 o 11:47 |
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Dziwią mnie osoby, które potrafią na facebooku w opisach relacjonować swój cały dzień. Moja znajoma teraz co chwilę wrzuca opisy - co, gdzie, kiedy robi na majówce.
|
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwią mnie głupie pytania. Przed chwilą sąsiadka zapytała męża gdzie jedzie rowerem w deszcz. Wczoraj pytała czy nie za gorąco na rower...
|
|
|
|
#3666 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam na majówce, siedziałam sobie nad rzeczką - na wysepce bawiły sie dzieci (6-7 lat) z opiekunką (nie byłam w stanie stwierdzić czy była to mama, siostra czy niania). W pewnym momencie zaczęły sie chlapać wodą, na co kobieta rzuciła małym kamieniem obok dzieci - woda je ochlapała.
Tak się to dzieciakom spodobało, że za chwilę już rzucały sie całkiem pokaźnymi kamiuchami - tylko czekałam, aż któreś oberwie w głowę. Doczekałam się - ale w biodro. Tak trzasnęło, że myślałam, że dziecko poszła kość. Dziewczynka zaczęła zwijać się z bólu, położyła się w tej wodzie, zbierało jej sie do płaczu, a kobieta jak gdyby nigdy nic dalej chlapała się z resztą dzieciaków. Kurcze, dziwi mnie to, że po pierwsze: w ogole pozwoliła im rzucać sie tymi kamieniami po drugie: nie zareagowała, jak podopieczna oberwała kamiuchem.. Dopiero kiedy ja podniosłam sie z trawy i zapytałam czy wszystko jest w porządku, bo dziewczynka dłużą chwilę leżała zwinięta w tej wodzie, kobieta podeszła do niej, zapytała "Ok?" i stała nad nią, jakby czekając, aż dziecko się otrzepie i wróci do zabawy.. |
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie zachowanie kojarzy mi się z podstawówką i wrzucaniem opisów na gg Widać niektórym to nie minęło ![]() Dziś wyskoczyłam z TŻ nad wodę. Oczywiście nie obyło się bez widoku kilku dzieci w wieku ok. 5 - 6 lat, biegających na golasa. Nie wiem, czy niektórzy rodzice nie mają wyobraźni? |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby to "po imprezie", ale cudaki ładują w ajfony w trakcie
|
|
#3674 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak ja chodziłam na spacery ze swoją bernardynką to zawsze wyskakiwał do nas jamnik sąsiadów, moja psina lubiła się z nią bawić choć mogło to wyglądać przerażająco ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
. No naprawdę, próbować skrzywdzić kogoś kto idzie z dużym psem
|
|
#3675 |
|
BAN stały
|
W ogóle dziwią mnie sytuacje, kiedy facet idący z dzieckiem zaczyna podrywać kobiety na ulicy. Dzisiaj idę sobie z psem, a taki koleś z małym dzieckiem do mnie podbija. To już jest moim zdaniem bezczelność. W domu pewnie czeka żona/partnerka
|
|
|
|
#3676 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Nie wiesz, że jest taka metoda podrywu: na dzieciaka?
|
|
#3677 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Konto usunięte
|
co mnie dziwi a nawet bardziej śmieszy
mam znajomą, chyba pierwszy raz w życiu poszła do pracy zaczęła prywatne studia, więc wiadomo koszta wysokie, w innym mieście - dojeżdża, więc obiadki dojazdy no kupa kasy jednym słowem. wcześniej były wyjazdy do lloret de mar i takie tam inne rzeczy, no teraz najwidoczniej musiała pójść do pracy.ale jak ona jęczy. ale jak ona stęka. ale matko bosko, cały facebook usłany 'o nie matko moje stopy o nie tragedia cieszcie się że wy tego nie macie' nie, nikt nigdy nie pracował na stojąco i absolutnie nie ma pojęcia co ci jest moi znajomi z którymi jadę na domek jutro, pracują normalnie jak ja w trakcie tygodnia studiując jednocześnie. każdy odłożył sobie kasę i jedziemy a na facebooku co? "matko boska wam to jest dobrze :/ d... sobie będziecie wygrzewać ech, a ja jutro do pracy na ósmą" dżizaz krajst pierwsza naczelna polska męczennica
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do rodziców wracam autobusem, który należy wcześniej zarezerwować -tzn miejsce w nim, bo inaczej może kierowca po prostu nie zabrać. No i co mnie rozwala. Przychodzę na przystanek 10-15 minut przed przyjazdem autobusu, widzę sporo ludzi. Autobus podjeżdża. Ludzie biegną do autobusu - oczywisćie bez rezerwacji, a potem zdziwieni, że pierwszeństwo mają ci, ktorzy wczesniej rezerwowali i się dziwią, że nie ma miejsc
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A najlepsze jest jak kilka osób już wejdzie do środka i dopiero wtedy się okazuje, że najpierw wchodzą osoby z biletami. Zaczyna się przepychanie, przeciskanie, przeskakiwanie bagaży, bo przecież nikt nie wpadnie na to, żeby wysiąść na moment. Ostatnio jakaś kobieta bez biletu na schodkach do autobusu rozłozyła wielką torebkę i zaczęła coś szukać w środku, a ludzie z biletami skakali nad nią żeby dostać się do środka
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwi mnie to, że ludzie kłamią. w takim sensie, że w sprawie błahej potrafią w zywe oczy mowic nieprawde. mimo tego, ze klamac nie potrafia, ze wszystkie dowody swiadcza przeciwko nim, to jednak ida w zaparte, majac swojego rozmowce za idiote
i jeszcze dziwi mnie naiwna czesc ludzkosci, ktora im wierzy
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze możesz wyłączyć powiadomienia od niej
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej siostry na osiedlu była kiedyś podobna "akcja". Moja siostra siedzi z koleżanką w mieszkaniu i do mieszkania wchodzi syn mojej siostry i syn koleżanki(10 lat) i obaj krążą po pokoju, widać, że chcą coś powiedzieć ale nie wiedzą jak i są przerażeni. W końcu siostra spytała się, co się stało, a mój siostrzeniec powiedział, że "chłopaki z gimnazjum wyrzucili kota z 8 piętra" i spadł koło nich na chodnik i nie wiedzą, co zrobić z kotem, bo chyba nie żyje. Moja siostra od razu pobiegła na dół zobaczyć co z kotem, a koleżanka siostry wezwała policję. Policja przyjechała, wypytała się młodych o wszystko, czy potrafią wskazać tych gnojków od kota, wszyscy stoją nad kotem(oddychał) i się zastanawiają, jak go zanieść do weterynarza. Nagle kot podskoczył, zamiauczał na całe osiedle i pobiegł w siną dal. Nastała cisza, którą przerwał jeden z policjantów: "dowód zbrodni nam uciekł"
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Pracuję od samego początku dziennych studiów, obecnie jestem na 3 roku. Prawie wszystkie weekendy mam przepracowane, do domu jeżdżę jedynie na gwiazdkę i czasami wiadomo da radę wziąć wolne i wyskoczyć gdzieś, ale to naprawdę rzadko. Ostatnio moja koleżanka z grupy znalazła pierwszą w życiu pracę Do tej pory na każdy weekend jeździła do domu, a ja pracowałam normalnie. I akurat trafiło tak, że ona szła pierwszy raz do pracy na weekend, a ja akurat wzięłam wolne na wesele. I ona do mnie: "O matko, ale Ci dobrze, wolne masz a ja do pracy" I olaboga, jaka to ona zmęczona, jak ją wszystko boli. Ja studiuję dziennie i pracuję 135 godz. miesięcznie i nic mnie tak nie denerwuje, jak narzekania moich niepracujących znajomych z moich studiów, którzy komentują moje zakupy czy coś innego
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie maturzyści, którzy na fb chwalą się, że ich jedyną lekturą jaką przeczytali jest "Dżuma" i oby jutro na maturze była.... No naprawdę jest się czym chwalić... Poza tym pisała to dziewczyna z klasy humanistycznej i właśnie dzięki takim osobom jest kiepskie zdanie na temat "humanistów". I może jeszcze na filologię pójdzie, bo tam matmy przecież nie ma ;]
|
#3686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3687 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle denerwują mnie ludzie przechwalający się głupotą. I niezależnie czy to przez książki, czy alkohol, czy ściąganie.. Jasne, też czasem ściągam na sprawdzianie. Ale nie wyobrażam sobie zrobienia ściąg na cały sprawdzian, spisanie i oddanie kartki. To jest zwykłe oszustwo. I nie mówię tu o zgapieniu np. jednej formułki czy coś. Tylko o autentycznym ściąganiu. I jeszcze później chwalenie się "a ja się w ogóle nie uczyłam, zrobiłam ściągi, i mam 2/3". Albo takie czytanie książek. Ja nie mam z kim porozmawiać o literaturze. I to nie musi być tak ambitne jak np "Dymy nad Birkenau", może to być HP, jakieś opowieści, cokolwiek. Mówię "przeczytałam książkę taką i taką" odpowiedź "Mój boże mi to by się nie chciało, ja w ogóle nie czytam, wolę obejrzeć film"
Uważam się za fankę HP, przeczytałam wszystkie części, wszystkie filmy, i ciągle wracam do sagi. A mam koleżankę, która obejrzała filmy, i tekst "bo ty to nic nie wiesz o HP". Ja się załamuję, jak mi ktoś mówi Z DUMĄ "przez całe życie przeczytałem "Dzieci z Bullerbyn" i "Psa który jeździł koleją"" No rzeczywiście, jest się czym chwalić. Przyznaję się, jak byłam mała, to ojciec dawał mi się czasem napić pianki z piwa |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi jedna laska z mojej klasy. Na wagary nie pójdzie, jako jedyna zostanie, nie da nauczycielowi odetchnąć bo będzie do tej 15 sama jedna siedziała na tej lekcji zamiast sobie odpuścić i iść do domu.
Rozumiem, że dba o frekwencje, zależy jej, ale jasne, że pójdzie cała klasa to konsekwencji nikt nie wyciągnie.
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć dla mnie fakt, że ktoś spędził pół imprezy w łazience zamiast na zabawie ze znajomymi jest raczej powodem do wstydu niż do chwalenia się.
|
|
#3690 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A co do tej dziewczyny, która niby nie jest dziewicą - wiem, że takie sytuacje się zdarzają, ale może się tylko chwali, raczej dowodów na swoje doświadczenia seksualne nie ma. Co do alkoholu to ja nie cierpię jak jestem na jakieś imprezie(albo na drugi dzień po imprezie) i wszyscy gadają tylko o tym jak się naje**li wczoraj. Ło Jezu, ale to ciekawe...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

wiedząc, jakie tłumy mogą być na trasie Kraków-Zakopane, kupiliśmy bilety z miejscówkami w obie strony - wcześnie rano i na ostatni autobus wieczorem, wychodząc z założenia, że lepiej poczekać na dworcu, niż się spóźnić na wcześniejszy kurs. bilety kupiliśmy przedwczoraj wieczorem, bez wcześniejszego planowania i rezerwowania, a z tego co widziałam, ten na powrót można było bez najmniejszego problemu kupić wczoraj rano w Zakopanem. no i my nie mieliśmy żadnego problemu z transportem, wygodne miejsca, klimatyzowany autokar. 

Był piękny opis w stylu - słoneczko dziś przygrzało, a ja zapomniałam o olejku

I żeby to "po imprezie", ale cudaki ładują w ajfony w trakcie
. Nie wiesz, że jest taka metoda podrywu: na dzieciaka?

Choć dla mnie fakt, że ktoś spędził pół imprezy w łazience zamiast na zabawie ze znajomymi jest raczej powodem do wstydu niż do chwalenia się.