Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 18:49   #3091
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

agatka! Ogromne gratulacje!!!!! Oby Ci się tam ładnie wszystko goiło

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Co do oksy to szczerze powiem że nie wiem a ja nie dopytywałam.Choć moze dlatego że ja w ogóle nie odczuwałam skurczyPo podaniu oksy zaczęłam je odczuwaćNie wiem,teraz będe o wszystko pytać
Racja, przy pierwszym porodzie, na dodatek nie mając takiego wsparcia psychicznego jak tu na wątku mamy jest się bardziej przejętym czy nawet przestraszonym... Ja teraz też na pewno będę miała więcej do powiedzenia

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Mam potwornie twardy brzuch i mało ruchów czuję, jeżeli sytuacja z ruchami małej się nie poprawi to wieczorem pojadę do szpitala na ktg.
I jak tam teraz? Lepiej coś czy jedziesz na ktg? Jak tylko masz jakieś wątpliwości, to zdecydowanie jedź.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
18 szwów to chyba dużo...
może teraz kolejka się odblokowała
Taak, to niemało zapewne... Ja nie mam pojęcia, ile miałam szwów, ale byłam szyta ok. godzinę, więc pewnie nie mniej miałam, ale szyła mnie taka młoda pani doktor i widać bardzo się postarała, bo jak wspominałam, bez śladu mi się wszystko zrosło i jak przychodziła do mnie na obchodzie to sama mówiła, że bardzo ładnie się goi, lepiej niż się spodziewała, a ja byłam i jestem jej bardzo wdzięczna

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie jak to jest, od którego tygodnia lekarze uznają ciążę za donoszoną? Bo już się pogubiłam
I np. jak ja dzisiaj zaczęłam 36 tc to lekarze uznają to już za 37 czy też dopiero jak skończę ten tydzień?
Trochę pogmatwałam

U nas już łóżeczko rozłożone, komoda wypełniona ubrankami teraz tylko pozostaje czekać na lokatora
Jeszcze po długim weekendzie musimy zamówić wózek
Donoszona ciąża to pełne, skończone 37 tygodni. Inaczej 3 tyg. przed terminem porodu
Gratulacje za postępy z wyprawką!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 18:51   #3092
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Gratulacje

Dzięki dziewczyny za wizytę
Jak przeszła burza coś się inaczej czuję brzuch taki jakiś dziwny, śpiąca chodzę o wszytko się potykam, mała w brzucha jakoś dziwnie się zachowuje może to przez tą pogodę....
No chyba że mnie w nocy weźmie.... Bo po udanej wizycie u lekarza z mężem zaszaleliśmy......
Ja też mam dziś dziwny brzuch. Mam wrażenie że jest twardy jak siedzę lub stoję, a miękki jak chwilkę poleżę. A jak znowu wstanę to za chwilkę znowu twardszy się robi.Nie pomyślałabym, że to może być przez burzę

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 18:56   #3093
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
to tak jak w kolejce jak czekasz np 1,5 godziny - to mówisz że czekasz już drugą godzinę, a nie że 2 godziny :P (tak tż tłumaczyłam)
Świetne porównanie

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-02 o 18:57
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:03   #3094
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
jak zaczęłaś 36t to jesteś w 36tygodniu - 35tygodni 1 dzień itd aż do 36tygodni 0 dni - to 36 tydzień
36tygodni i 1 dzień - to ukończony 36tydzień i rozpoczety 37

jest różnica czy jesteś w 37 tygodniu (czyli w trakcie) czy ciąża ma 37 tygodni (czyli ukończone)

moja ciąża ma 31 tygodni i 5 dni - czyli jestem w trakcie 32 tygodnia

to tak jak w kolejce jak czekasz np 1,5 godziny - to mówisz że czekasz już drugą godzinę, a nie że 2 godziny :P (tak tż tłumaczyłam)
Czyli ja jestem w trakcie 35tc? Bo mam 34tc?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-02, 19:06   #3095
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
agatka! Ogromne gratulacje!!!!! Oby Ci się tam ładnie wszystko goiło

Racja, przy pierwszym porodzie, na dodatek nie mając takiego wsparcia psychicznego jak tu na wątku mamy jest się bardziej przejętym czy nawet przestraszonym... Ja teraz też na pewno będę miała więcej do powiedzenia

I jak tam teraz? Lepiej coś czy jedziesz na ktg? Jak tylko masz jakieś wątpliwości, to zdecydowanie jedź.

Taak, to niemało zapewne... Ja nie mam pojęcia, ile miałam szwów, ale byłam szyta ok. godzinę, więc pewnie nie mniej miałam, ale szyła mnie taka młoda pani doktor i widać bardzo się postarała, bo jak wspominałam, bez śladu mi się wszystko zrosło i jak przychodziła do mnie na obchodzie to sama mówiła, że bardzo ładnie się goi, lepiej niż się spodziewała, a ja byłam i jestem jej bardzo wdzięczna

Donoszona ciąża to pełne, skończone 37 tygodni. Inaczej 3 tyg. przed terminem porodu
Gratulacje za postępy z wyprawką!
mała dostała czekolady i zaczęła się ruszać
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:07   #3096
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
mała dostała czekolady i zaczęła się ruszać
Nie karm jej czekoladą, bo nie będzie chciała wyjść

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Ja się kładę, zrobię kawałek kocyka i potem smacznie sobie zasnę
Dobranoc mamusie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-02, 19:12   #3097
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czyli ja jestem w trakcie 35tc? Bo mam 34tc?
tzn masz skończone 34tygodnie? czyli np 34 tygodnie i parę dni?
jak tak to jesteś w trakcie 35tygodnia ciąży
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:15   #3098
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kism;33868648]Witaj! Super opis
Można zlewać mleko ściągnięte w ciągu 24h i osobno schłodzone. Ale przede wszystkim dlaczego w ogóle ściągasz mleko? Nie ściągaj więcej niż potrzeba! Niepotrzebnie sobie zwiększasz laktację. Pewnie, że warto mieć jakiś niewielki zapas w zamrażalniku, ale jeśli Staś ładnie łapie pierś, to nie ma żadnej potrzeby, żebyś ściągała. Jeśli ma problem ze złapaniem piersi albo bardzo Cię bolą, a on niedawno jadł i nie chce więcej, to ściągaj jak najmniej - tylko tyle, żeby mógł uchwycić lub w drugim wypadku tyle, żebyś poczuła ulgę.

Dzięki za inf. ponoć powinno się ściągać pokarm jak piersi bardzo nabrzmiewają. Sytuacja wygląda tak że Staś je i potem długo dość śpi 3 godziny czasem więcej a do tego czasu to mi strasznie nabrzmiewają piersi a na śpiącego to on nie chce ssać jak się sam budzi to wtedy je ładnie. Dlatego też muszę ściągnąć trochę zanim on wstanie bo nie dałabym rady a potem to fakt jak nie są takie nabrzmiałe to łatwiej Stasiowi jeść. Poza tym to ponoć trzeba nadmiar odciągać żeby nie wdało się zapalenia.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:17   #3099
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny śliczne zdjęcia na poczcie

niunia też byłam wczoraj na Paprocanach

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

aaa dziewczyny, które rodziły - jak "wygląda" golenie przez położną? tzn. ona robi to maszynką jednorazową na sucho, jest to nieprzyjemne? trzeba zabrać swoją maszynkę? ja sobie nie wyobrażam, że ktoś mnie tam goli.... chociaż pewnie jak będę rodzić to będzie mi już wsjo rawno
Ja się ogoliłam sama dzień przed pójściem do szpitala ale ja miałam skierowanie.Teraz jak będe miała skierowanie to też się ogolę.Lecz nie wiem co zrobię jak wody mi odejdą,pewnie kąpiel ale golić się nie będe bo mi się zejdzie troche
Cytat:

Ojjj byłam wystraszona,nie powiem że nieNie zadawałam pytań,prawie w ogóle się nie odzywałam,robiłam to co mówiła położna.Nie wiem jak się teraz zachowam,ale myślę że będe bardziej dociekliwa

Dziecko moje wykąpane we fioletowej wodzie i posmarowane.Śmiesznie wygląda taki wykropkowany

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:22   #3100
asiula_n
Rozeznanie

Moja rodzinna położna zawsze mówi, że w czasie burzy częściej pękają pęcherze płodowe - odchodzą wody

To Wy tam na południu uważajcie kobitki, może u którejś się zacznie
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:25   #3101
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Byłam dziś w aptece po te wszystkie cudowne specyfiki i takie mam głupkowate pytanie: do czego służyć mają gaziki jałowe? Bo były pakowane po 3 i pani pyta ile tego, a mnie zatkało, bo nie wiem
I do tych, które rodzą koniec maja i później: pod czym wasze dziecię będzie spało jak będą wysokie temperatury?
A nie czasem do przemywania dziąseł? Gdzieś wcześniej wyczytałam, że się powinno przemywać, ale w sumie nie wiem jakimi gazikami. I w ogóle czym się różnią jałowe od niejałowych?

Co do spania to albo po prostu w ciuchach typu pajacyk czy śpiochy, albo będę przykrywać pieluszką flanelową albo ewentualnie tetrą. Chyba wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Wróciłam już do domku i leżę.
Trochę mi brzuch twardniał, ale czuję się dobrze. Mnie brzuch twardnieje tylko na dole.
Mnie też

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
I teraz mam pytanie do dziewczyn, które są w 38 lub 39tc. Czy Wasze dzidziusie też się dużo ruszają, bo mój dzisiaj to chyba przez szyjkę chciał się przekopać i nie wiem czy też mu gorąco czy o co chodzi???
Ja co prawda jestem dopiero w 37tyg, ale mój to sie rusza praktycznie cały czas!!! W ciągu dnia najbardziej czuję jego stópki albo kolanka u góry brzucha, tak jakby się przeciągał albo poprawiał, ale czasem jak zacznie szaleć to mi wierci głową w szyjce i wtedy mam wrażenie, że zaraz wyskoczy

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie jak to jest, od którego tygodnia lekarze uznają ciążę za donoszoną? Bo już się pogubiłam
I np. jak ja dzisiaj zaczęłam 36 tc to lekarze uznają to już za 37 czy też dopiero jak skończę ten tydzień?
Trochę pogmatwałam
Jak się skończy 37 tydzień to ciąża jest donoszona

Cytat:
Mam takie głupie pytanie odnośnie szwów - co to jest ten szew? Czy to jest zeszyta cała rana na okrętkę (czyli np. ktoś mówi że ma 5 szwów = 5 zeszytych ranek) czy to jest jedno takie przeszycie, tzn. jest jedna rana i 5 razy jest "spięta" nicią (czyli z każdej strony rany po 5 dziur i przez to przewleczona nić). Sorry za takie kretyńskie pytanie, ale w życiu nie byłam szyta ani nie widziałam takiego zeszycia na żywo i nie mam pojęcia jak to jest, a jak agatka tu napisała, że miała 18 szwów to mnie to lekko przeraziło

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Moja rodzinna położna zawsze mówi, że w czasie burzy częściej pękają pęcherze płodowe - odchodzą wody

Na szczęście u mnie już po burzy

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:27
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:26   #3102
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie strasz.

Rinko, jedna rundka nitką, to jeden szew
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:27   #3103
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze że ja na północy mieszkam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-02, 19:29   #3104
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dobrze że ja na północy mieszkam
No no, u nas narazie nie burzowo ale za tydzien to ja sie nie obrażę
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:29   #3105
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Hej, mamuski ja po wizy cie nadal chodzić nie mogę ,po usg okazało się że spojenie łonowe się rozchodzi,szyjka sie skróciła do 1, ale rozwarcia nic. Chumor mam straszny, może jutro będzie lepiej. Mam nadzieje że w tą pełnie mała zechce wyjśc, bo ja sił już nie mam. Co do połoznej u nas kosztuje to 350 zł. Ja ja biore , a dokładniej tą która prowadziła SR. Jeśli chodzi o przykrywanie dzieci w lecie to mi się sprawdzały tetry.

Ps. Wielkie gratulacje dla Poli i Agatki
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:30   #3106
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=Michalowa79;3386440

Gratsy za to że byłaś taka dzielna i za opis

Dzięki
Stary 2012-05-02, 19:30   #3107
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Rinko, jedna rundka nitką, to jeden szew
Czyli 2 przebicia igłą i 1 połączenie nicią = 1 szew?
Stary 2012-05-02, 19:32   #3108
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam takie głupie pytanie odnośnie szwów - co to jest ten szew? Czy to jest zeszyta cała rana na okrętkę (czyli np. ktoś mówi że ma 5 szwów = 5 zeszytych ranek) czy to jest jedno takie przeszycie, tzn. jest jedna rana i 5 razy jest "spięta" nicią (czyli z każdej strony rany po 5 dziur i przez to przewleczona nić). Sorry za takie kretyńskie pytanie, ale w życiu nie byłam szyta ani nie widziałam takiego zeszycia na żywo i nie mam pojęcia jak to jest, a jak agatka tu napisała, że miała 18 szwów to mnie to lekko przeraziło
te 18 szwów to może być też w paru miejscach i zsumowane
w jednym miejscu możesz mieć 5 szwów w innym mniej lub więcej

każde takie "spięcie" brzegów rany to jeden szew im większa rana tym więcej szwów

ja po usuwaniu znamion to sobie sama szwy ściągałam - wolę to niż w gabinecie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-02, 19:34   #3109
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=anulka4771;33863207]
Elfiy opis porodu boski,kobieta dla dziecka zniesie wszystko

Tak to prawda kobieta dla dziecka zniesie dużo więcej niż by mogła przypuszczać na co ją stać
Stary 2012-05-02, 19:35   #3110
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli 2 przebicia igłą i 1 połączenie nicią = 1 szew?
tak przy takich zwykłych na zewnątrz widać 1 guzełek i 2 wystające końcówki nici
ale tych rodzajów szyć jest dużo, a jak szyją po porodzie to jeszcze (a może oby nie) nie wiem

tu dla przykładu rysunek -schemat (więc nie drastyczny) widać łącznie 6 szwów http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20071222224237
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:38
Stary 2012-05-02, 19:58   #3111
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę pogmatwałam

U nas już łóżeczko rozłożone, komoda wypełniona ubrankami teraz tylko pozostaje czekać na lokatora
Jeszcze po długim weekendzie musimy zamówić wózek
Ciąża donoszona jest od 37 tygodnia. Czyli jak ukończysz 36 tydzień, to zaczynasz 37 i wtedy "klinicznie dziecko jest już dojrzałe i gotowe do porodu" - to cytat z mojego kalendarza ciąży autorstwa dr Jane Mac Dougall No właśnie mnie się wydaje tak, jak pisze Alfahelisa, że po ukończeniu 37 tyg., ale tu piszą inaczej... i mój szpital, który przyjmuje tylko ciąże donoszone, niepatologiczne kwalifikuje pacjentki po ukończonym 36 tyg. do porodu. Czyli od 37 tyg, uznają, że dziecko jest donoszone.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-02 o 20:06
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:05   #3112
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
tak przy takich zwykłych na zewnątrz widać 1 guzełek i 2 wystające końcówki nici
ale tych rodzajów szyć jest dużo, a jak szyją po porodzie to jeszcze (a może oby nie) nie wiem

tu dla przykładu rysunek -schemat (więc nie drastyczny) widać łącznie 6 szwów http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20071222224237
Aaaa, ok to już wszystko wiem To nie jest tak źle jak myślałam

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ciąża donoszona jest od 37 tygodnia. Czyli jak ukończysz 36 tydzień, to zaczynasz 37 i wtedy "klinicznie dziecko jest już dojrzałe i gotowe do porodu" - to cytat z mojego kalendarza ciąży autorstwa dr Jane Mac Dougall
Chyba jak się skończy 37 tydzień to dopiero jest ciąża donoszona, a nie jak się zaczyna
Stary 2012-05-02, 20:08   #3113
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
chcę rodzić w klęku podpartym (na czworakach) mam nadzieję że się uda
Mi podczas porodu położna kazała przyjąć taką pozycję ale dla mnie była strasznie niekomfortowa... Po pierwsze dlatego, że byłam już strasznie słaba a po drugie miałam straszne uczucie że zaraz im się po prostu "załatwię" na tym stole urodziłam na leżąco

Cytat:
Kurde ale przed chwilą miałam akcję, zjadłam 2 śniadanie parówki, pomidor i kanapka i zaczęłam tak potwornie wymiotować że mało co się nie udusiłam rano miałam delikatne czyszczenie w wc. Nie chcę się napalać że to jakieś zwiastuny są bo brzuch, wody, czop na swoim miejscu
Może być, może To że reszta na swoim miejscu to jeszcze nic nie znaczy mi brzuch opadł ociupinkę, czop mi lekarz wyciągnął na porodówce podczas badania i podczas porodu przebili mi pęcherz płodowy

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Któraś z Was (może więcej, ale jedna na pewno ) zamówiła w DOZ pampersy. Proszę napisz które, bo jak oglądam ceny na DOZie to mają drożej niż w marketach.
Ja pisałam o tym, zamówiłam Pampers Premium Care - cena po rabacie to 39,99.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam info od Agatki !!!!

"Urodziłam! Nie było super łatwo ale Leon już jest ze mną Waga 3800, 56cm, główka 36. Malutki jest siny bo był 2 razy obwiązany pępowiną ale i tak jest cudowny
Gratulacje!!!

Cytat:
Mam odpowiedź od poli

Hej,dzieki za troske mialam sie odezwac i mi wylecialo.jestesmy jeszcze w szpitalu-do piatku,Maly ma zapalenie pluc i antybiotyk.poza tym wszystko ok jest b.grzeczny i ladnie ssie.urodzil sie cc niestety,nie otworzyla sie szyja po 18h skurczy.59cm,3490g.
A jak u was?Pozdrowionka

Pozdrowiłam ją w imieniu wszystkich
Gratulacje!!!

Cytat:

aaa dziewczyny, które rodziły - jak "wygląda" golenie przez położną? tzn. ona robi to maszynką jednorazową na sucho, jest to nieprzyjemne? trzeba zabrać swoją maszynkę? ja sobie nie wyobrażam, że ktoś mnie tam goli.... chociaż pewnie jak będę rodzić to będzie mi już wsjo rawno
Nie jest to nie przyjemne, przy całym porodzie ja nawet tego nie odczułam ogólnie to położna nie objeżdża całej pipki maszynką, tylko ten kawałek gdzie będzie nacięcie. Ja mimo że byłam jako tako ogolona to jednak przy akcji sami ogolili ten kawałek co trzeba było naciąć.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:10   #3114
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba jak się skończy 37 tydzień to dopiero jest ciąża donoszona, a nie jak się zaczyna

No właśnie już edytowałam swój poprzedni post ciekawe to jest
Stary 2012-05-02, 20:10   #3115
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

Spoko ja co prawda niekoniecznie samo południe, ale południowy zachód i u nas cisza...chyba przed burzą.

Cytat:
Aaaa, ok to już wszystko wiem To nie jest tak źle jak myślałam

rinco dzięki za uspokojnenia odnośnie ruchów, bo ja się dzisiaj nieźle wystraszyłam. I też mi się wydaje, że trzeba mieć ukończone 37tc, bo mi lekarz jak zaczełam 37tc (36tc i 3dni - miałam wizyte) to powiedział ,że jeszcze muszę tydzień wytrzymać,a później to już spokojnie.

tahito leż spokojnie, dużo nie zostało, dobrze, że rozwarcia nie ma.
Stary 2012-05-02, 20:30   #3116
Dasti80
Zakorzenienie

AGATKA GRATULACJE!!!

Cytat:
a

dasti wiesz co ja myślę, że nie dojdę do tych magicznych 10cm, ale i tak te uczucie podczas wypierania to daje mi taki spokój psychiczny, a to jest dla mnie najważniejsze.

I teraz mam pytanie do dziewczyn, które są w 38 lub 39tc. Czy Wasze dzidziusie też się dużo ruszają, bo mój dzisiaj to chyba przez szyjkę chciał się przekopać i nie wiem czy też mu gorąco czy o co chodzi???
Mi się też tak wydaje ze do 10 nie dojdę, ale będę próbować

Mój mały dzisiaj się tak rozszalał że aż ból mi sprawiał

Na ktg wyszły skurcze ok 50-60 ale rozwarcia brak

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:37   #3117
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Hej, mamuski ja po wizy cie nadal chodzić nie mogę ,po usg okazało się że spojenie łonowe się rozchodzi,szyjka sie skróciła do 1, ale rozwarcia nic. Chumor mam straszny, może jutro będzie lepiej. Mam nadzieje że w tą pełnie mała zechce wyjśc, bo ja sił już nie mam. Co do połoznej u nas kosztuje to 350 zł. Ja ja biore , a dokładniej tą która prowadziła SR. Jeśli chodzi o przykrywanie dzieci w lecie to mi się sprawdzały tetry.

Ps. Wielkie gratulacje dla Poli i Agatki
już bliżej niż dalej
Cytat:
AGATKA GRATULACJE!!!

Na ktg wyszły skurcze ok 50-60 ale rozwarcia brak
Czyli już nie długo

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-05-02 o 20:39

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 20:42   #3118
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Dojdziesz, dojdziesz nie masz innego wyjścia, bo jak Ty nie dojdziesz, to dzieć dojdzie za Ciebie więc lepiej się sprężyć
a odnośnie tego donoszenia, to powiem Wam, że ja urodziłam 2 dni przed terminem - czyli w 40 tc - w szpitalu byliśmy 5 dni, bo synek miał żółtaczkę (tzn. 5 dni tak netto, bo 6. i 7. to było przyjęcie i wypisanie, więc nie liczę), moja endo rodziła w 37. tc i wyszła normalnie po 3 dniach. Powiedziała mi, że trochę się bała, ale lekarze jej powiedzieli, że dziecko donoszone i wsyztsko ok. Zresztą podobno drugie i kolejne dzieci rodzą się szybciej czasami, niż pierwsze - w sensie i czasu porodu i tygodnia ciąży. Naprawdę wydaje mi się, że te 2 dni, bo komuś np. kończy się tydzień ciąży w sobotę, a urodzi w czwartek dużej różnicy dziecku nie robią zwłaszcza że przecież ciąża bliźniacza generalnie trwa nie dłużej niż 37 tygodni. No mój szpital, który przyjmuje tylko donoszone ciąże, kwalifikuje, jak mówiłam po ukończeniu 36 tyg., chociaż podobno zdarzały się przypadki, gdzie kobiety rodziły już w 36 tygodniu. Ja idę na kwalifikację w przyszłym tygodniu - dokładnie w 36w6d, bo chcę iśc na świeżo prosto od swojej gin ze świeżym USG i wszytskimi pierdołami i nie sądzę, żeby mnie wyrzucili i kazali przyjść za 2 dni

Czas edycji: 2012-05-02 o 20:44
Stary 2012-05-02, 20:55   #3119
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
rinco dzięki za uspokojnenia odnośnie ruchów, bo ja się dzisiaj nieźle wystraszyłam. I też mi się wydaje, że trzeba mieć ukończone 37tc, bo mi lekarz jak zaczełam 37tc (36tc i 3dni - miałam wizyte) to powiedział ,że jeszcze muszę tydzień wytrzymać,a później to już spokojnie.

Właśnie mi też tak powiedział i zaraz jak kończę ten 37 tydzień to mam odstawić fenka i już mogę rodzić, nawet powiedział, że na drugi dzień ma dyżur w szpitalu jakby co

Cytat:
Ja codziennie pod koniec dnia mam taki brzuch umęczony tymi jego ruchami Zwłaszcza, że najbardziej szaleje między 21 a 23.
Stary 2012-05-02, 20:58   #3120
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Ja mam zalecenie odstawienia luteiny w 36 tygodniu my tu na Wybrzeżu chyba reprezentujemy jakąś inną pomorską szkołę gotowości do rodzenia

Czas edycji: 2012-05-02 o 21:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości