Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 11:33   #4441
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Agatek Ty swirusie

Neska nie ma na zabkowanie rady. Trzeba to przezyc
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:58   #4442
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Hej

Alan nauczył się dziś już bardzo sprawnie przekręcać z pleców na brzuch i fika tak od rana. Tylko na końcu nie wie co zrobić z ręką która jest pod brzuchem i ryczy. Przekręcam go na plecy, ten znowu się przekręca radośnie na brzuch potem ryczy .. i tak w kółko.

Burza jest tuż tuż...

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:08   #4443
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nawojka, no jacha, umyłam kudły i jadę do miacha bluzeczka z dekoltem jest także idę na dziwki

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki heeeeeeeeeeeeeelp!!!

juniorowi chyba zęby idą! albo nie wim co to??
mamusie doświadczone:
-nie bardzo chce jeść (tzn nie dojada)
-w nocy budził sie chyba co 5 minut
-nie daje sobie dotknąc buzi
-jak włozy paluszki do pyszczka to ryk
-marudzi
-teraz zrobił zieloną kupę ale taką mega zieloną jak trawa??? (konsystencja jak zywkle)
-nie ma gorączki

jestesmy umęczeni z tz jak nie wiem co... teraz zasnął i moze trochę tą noc odeśpi. w sumie o 5 rano zjadł całe mlesio, o 8 maleńko (bo zjadł tylko 60ml) a o 10.30 zjadł 110 (normalnie zjada koło 160). dodam tylko że chętniej je dzis przez płaski smoczek z canpola niz okrągły z tt... cholera wi... na wszelki wypadek zaopatrzylismy sie w Cemilie (to na ząbkowanie) i dokupilismy cos na gorączkę...
Nie wiem czy to zabkowanie, ale Ci współczuje, sobie juz tez bo pewnie nas to nie ominie

A ja sie cala trzese. M usypial mi przy (.) wiec postanowilam mu obciac paznokietki. Uzywam malego obcinaka i nagle Michas zaczal tak przerazliwie plakac jak przy szczepieniu. Prawie odciełam mu poduszeczke pod paznokciem. Jest cala czerwona, ale go nie skaleczylam, pewnie zsinieje oooo matko jak mi go zal

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Hej

Alan nauczył się dziś już bardzo sprawnie przekręcać z pleców na brzuch i fika tak od rana. Tylko na końcu nie wie co zrobić z ręką która jest pod brzuchem i ryczy. Przekręcam go na plecy, ten znowu się przekręca radośnie na brzuch potem ryczy .. i tak w kółko.

Burza jest tuż tuż...
dla Alanka.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:10   #4444
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Burza jest tuż tuż...
Brawa dla Alanka
a u nas znow duchota mała leży w krótkim rękawku i pampersie już

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

A ja sie cala trzese. M usypial mi przy (.) wiec postanowilam mu obciac paznokietki. Uzywam malego obcinaka i nagle Michas zaczal tak przerazliwie plakac jak przy szczepieniu. Prawie odciełam mu poduszeczke pod paznokciem. Jest cala czerwona, ale go nie skaleczylam, pewnie zsinieje oooo matko jak mi go zal[COLOR="Silver"]
Ja jak mała miała 2 tyg to przycięłam jej paluszka :/ płakała łzami aż :/ ale na szczęście nic jej nie zsiniało ani nic...
ale wyłam razem z nią.

Pytanie do mam które przeszły na mm. Po jakim czasie dostałyście 1 @ ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-05-02 o 12:18
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:24   #4445
agawoo
Zakorzenienie

hejka
pisze jedna reka, wiec z góry przepraszam za brak pl znaków :/

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Też mam swoje warzywka na ogródku no i kwiaty,bo ja kocham kwiaty ogrodowe.Wklejam fotki z ogrodka z zeszłego roku
----------------------------------------------------------------------
Ale mi się marzy tai ogródek
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Czesc, Dziewczynki.

Snil mi sie dzisiaj usmiechniety Dziadek i kiedy rano zadzwonila Mama, to juz wiedzialam, ze Dziadek umarl

Tak wiec czekaja nas troche smutne dni
Przykro mi bardzo
Cytat:

Jeszcze macie moją wczorajszą stonogę:
Fuuujjjj
Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Po drugie zazdroszczę wam ogródków, ja zawsze byłam anty "babraniu" się w ziemi, ale w tym roku coś się zmieniło, ale że nie mamy ogródka to posadziłam tylko kilka ziół (bazylię, oregano, szczypiorek, koperek i pietruszkę0 w doniczkach i już coś wschodzi, zrobiłam tylko duży błąd, bo nie podpisałam i teraz nie wiem co jest gdzie ale nauczka na przyszłość.
P.S. zaczynam dukana od poniedziałku
Spokojnie, jak urosną to odróżnisz
Cytat:
Dziewczyny czy takie ubranko na chrzciny jest wieśniackie czy mało eleganckie?
Te rękawki mi się nie widzą, ale to dlatego, ze nienawidzę jak mnie coś gryzie
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej kochane

To moje drugie podejście dzisiaj Melduję że u nas wszystko oki

Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić.

Lot minął rewelacyjnie, Mili była bardzo grzeczna, w sumie cała podróż trwała 11h i ani razu nie płakałą a cały start samolotu ciągnęła cyca
Super, ze Mili tak dobrze zniosła lot Super trafiłyscie z pogoda

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:37   #4446
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
B

Ja przestałam karmić (ściagałam laktatorem) pod koniec marca a @ dostałam trzy dni temu (czyli po 4,5 tyg). Umierałam wczoraj z bólu brzucha - pomogły dwa ketonale i nospa forte. Dziś jest ok.

Owulkę miałam na 100% dwa tygodnie temu. Niby wiedziałam, że dostanę @ bo całe ciało na to wskazywało, ale miałam schizę ciążową

Stary 2012-05-02, 12:38   #4447
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak mała miała 2 tyg to przycięłam jej paluszka :/ płakała łzami aż :/ ale na szczęście nic jej nie zsiniało ani nic...
ale wyłam razem z nią.
Pamietam jak pisalas, ze zrobił sie zastrzał.

Bambuska tez cos nie widać???

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2012-05-02 o 12:39
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:44   #4448
agawoo
Zakorzenienie

Już pisze dwoma rękami
Ale nie wiem jak długo, bo na klatce bez przerwy jakiś huk, wrzask, bieganie, trzaskanie drzwiami - a ściany i drzwi cienkie i wszystko się niesie do domu A że przedpokoju prawie nie mamy, to w pokoju słychać dosłownie wszystko - a małą budzi każdy szmer Czasem nienawidzę tego mieszkania

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Co do niepokornych TŻ-ów to mój też czasem mnie wkurza, ale muszę przyznać że jednak cały czas mówi że zdaje sobie sprawę jak ciężką pracę odwalam siedząc z dzieckiem. Jak wraca z pracy to przejmuje choć troszkę opiekę nad małym. W nocy jednak nie potrafi się obudzić, muszę go szturchać, bo to on podaje mi młodego i odkłada do łóżeczka, ustaliliśmy że tak będzie na początku, choć czasem mu daruję. Jednak jest mi to bardzo potrzebne bo mały je co 2 godziny i w dzień i w nocy. Ma tylko jedną dłuższą przerwę do 4 godzin, jednak jest ona od 20 lub 21 i nie daje mi zbyt wiele (to jedyny czas który mogę spędzić z mężem).
Mój TZ też w nocy nie wstaje, nawet płacz małej go nie budzi Ale to wstawanie nie męczy mnie aż tak bardzo, czasme tylko padam na pyszczek
Cytat:

Młody ostatnio ma fazę przewracania się z plecków na bok ,tzn robi to następująco: leży na plecach,nogi w górę i szybko na bok się obraca i tak nawet zasypia.
Martwi mnie to ,że robi tak w jedną stronę,pytanie do dziewczyn które chodzą na rehabilitację i wiedzą co nieco na takie tematy,czy to normalne zachowanie???
Moja najpierw ciagnie głowę, wygląda to tak jakby jej ciążyła i ją sciągało na lewo, i też nie wiem czy to prawidłowo
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U nas noc normalka. Zasnął o 20.30 i pobudka o 2.30 na mleko, potem o 6.30 i juz nie spimy od tej pory. No i niestety młody sie rozchorował i jutro idziemy do gp. Ma taki katar ze ledwo oddycha. Pewnie się zaraził od synka mojej koleżanki albo od tego wycia w wózku gdy sie spocił to go zawiało. Dzis muszę go w zimowy spiworek wsadzic do wózka. Najchetniej bym nie wychodziła ale Mili do przedszkola musze odprowadzic, a tak mi sie nie chce.
Biedny Marcelek, niech szybko zdrowieje

Gratuluję zakupu, niech się pralka dobrze sprawuje
Cytat:
Bry

Twoja burza właśnie zbliża się wielkimi krokami do nas.... Lubię burzę!

Alan też dziś kimał 12h. Teraz się turla ze mną po łóżku.
Oj, u nas mogłaby się taka burza zjawić, ale w nocy poproszę
Cytat:
a ja mam jeszcze lekkie boczki ale nie jest źle
zresztą rozmowa z moja kumpelką na gg wyglądała tak
M: Jestem gruba
JA: Ja tez
M: Tobie wolno. Masz męża i dziecko

A więc mamuśki możemy być okrąglutkie :p
[...]
JA tez sie na mojego wkurzyłam wczoraj, bo wrócił od siostry ( pomagają jej remontować z ojcem dom) i wielce zmęczony i z tekstem ze ja to wypoczęta jestem
No ku*** byłam z małą na spacerze u mojej mamy prawie 10 km , cały dzień się nią sama zajmowałam i jestem wypoczęta jak nie wiem
Kiedyś zostawie go samego z mała i moze zmieni zdanie ze opieka nad dzieckiem to relaks.
Uwielbiam się nią zajmować ale to nie znaczy ze nie jestem zmęczona.

I wczoraj była akcja bo teściowa zarządziła ze jak M bedzie miał urlop (ostatni tydzień maja i pierwszy tydzień czerwca ) to jedzie do siostry pomagac w remoncie. Tak sie wkurzyłam ze się wydarłam ze niegdzie nie jedzie bo ja mam ostatni miesiąc szkoły i nie podołam zeby sama zajmować się dzieckiem i jeszcze uczyć się do szkoły. A później jak bylismy sami to się poryczałam i powiedziałam ze w ogóle z nami czasu nie spędza bo go zaganiaja do roboty. Sytuacja wygląda tak ze po pracy moze z 2h pogada z nami i pada zmęczony a jak ma urlop to zamiast spędzić go z córką i żoną to bedzie zapier*** bo tesciowa ma takie życzenie.
Aha, to wszystko jasne, żonate i dzieciate mogą być grubaśne

A teściowa fajne ma pomysłyu, nie ma co :/ Moja też takie miała -jak tylko Tz miał kilka dni urlopu, to chcieli, żeby jechał do brata na budowę ale wyprostowałam towatrzystwo - mieszkał już wtedy u mnie, chociaż jeszcze nie byliśmy małżeństwem i zabroniłam mu informować rodzinkę o urlopie, opierniczyłam go i się zakończyło
A teraz też dziwne pomysły mają czasami, ale ja pyszczek otwieram
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

Muszę pochwalić Olka bo wczoraj juz wypił rumiankowej o 20 ml więcej niż przedwczoraj. Może się przekona
A Melcia wczoraj i przedwczoraj wypiła wodę z odrobinką cukru - z BUTELKI

Cytat:
Jak macie ubrane dzieciaki, jak macie w domu 25 stopni ???
Ja wczoraj miałam w pokoju 27 stopni i nawet otwarcie okna nie pomogło Mała leżała w rampersie, ale była po kąpieli, więc już bardziej jej nie rozbierałam

Już jest pospane :/ Ale uwięziłam na chwilkę dziecko w leżaczku żeby wam dopisać - wyrodna mamusia ze mnie Lecę, bo się złosci

Stary 2012-05-02, 12:46   #4449
MissZuzia
Zadomowienie

Nawojka no tak, uzależnienie ale jesteśmy w tej chwili u jednych dziadków i tak kursujemy pomiędzy drugimi ,ze czasu mi brak na wszystko!

Agatku oczywiscie potem bedzie opowiesc o twym wypadzie, coooo??!!

U nas burzy nie było, jest 25 st, całkiem milo i przyjemnie.

Dziewczyny jak zrobic żeby skończy karmienie (.)(.) plizz doradzcie, bo ja juz mam dosc powoli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:59   #4450
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przestałam karmić (ściagałam laktatorem) pod koniec marca a @ dostałam trzy dni temu (czyli po 4,5 tyg). Umierałam wczoraj z bólu brzucha - pomogły dwa ketonale i nospa forte. Dziś jest ok.

Owulkę miałam na 100% dwa tygodnie temu. Niby wiedziałam, że dostanę @ bo całe ciało na to wskazywało, ale miałam schizę ciążową
Od dwóch dni mnie brzuch pobolewa to pewnie tez dostane

Cytat:
Pamietam jak pisalas, ze zrobił sie zastrzał.

Bambuska tez cos nie widać???

zastrzał to się zrobił jak tz jej paznokcie obcinał
a ona mi raz wpakowała rekę w laktator :/

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Nawojka no tak, uzależnienie ale jesteśmy w tej chwili u jednych dziadków i tak kursujemy pomiędzy drugimi ,ze czasu mi brak na wszystko!

Agatku oczywiscie potem bedzie opowiesc o twym wypadzie, coooo??!!

U nas burzy nie było, jest 25 st, całkiem milo i przyjemnie.

Dziewczyny jak zrobic żeby skończy karmienie (.)(.) plizz doradzcie, bo ja juz mam dosc powoli
a na 100% chcesz zrezygnowac?

Stary 2012-05-02, 13:36   #4451
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Młody ostatnio ma fazę przewracania się z plecków na bok ,tzn robi to następująco: leży na plecach,nogi w górę i szybko na bok się obraca i tak nawet zasypia.
Martwi mnie to ,że robi tak w jedną stronę,pytanie do dziewczyn które chodzą na rehabilitację i wiedzą co nieco na takie tematy,czy to normalne zachowanie???
To jest właśnie podstawa asymetrii. Nic się nie martw - kilka ćwiczeń i przejdzie. Najlepsze na asymetrię jest to:
maluch leży na plecach, mama łapie kciukiem pod kolanko, a palca wskazującego wtyka dziecku w rączkę i takim sposobem jedną ręką łapie za nóżkę i rączkę dziecka (rączka jest przy kolanku), druga ręka to samo. Dziecko wygląda jak kołyska i się tak go turla, na lewo i na prawo. Po kilka razy dziennie i asymetria zwykle ustępuje
Mama nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 14:06   #4452
aneczka_wroc
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Wam też po napisaniu postow wyświetla się, że zostana najpierw zweryfikowane przez moderatorów? Juz trzeci dzien wizaż zżera mi wszystko, co napiszę i nie wiem, co z tym zrobic :/

O, udalo się! Czyli będę pisać przez "szybką odpowiedź"
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:19   #4453
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja @ dostałam ok 6 tyg po skończeniu karmienia (.)(.)

chyba jestem pewna, ze to zębiska.... najchętniej cały gryzak włożyłby do buzi. zaaplikowałam mu tą Camilię i jest na razie ok! bawił się, śmiał, wypił normalnie całą swoją porcję mleka i zrobił normalnego kupsztala
teraz śpi, jak wstanie to pójdziemy do ogrodu...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:

musisz coraz mniej przystawiać dzidziolka/ ściągać laktatorem tez coraz mniej....i chyba szałwię się pije (2 szklanki dziennie wydaje mi się)

ja nie miałam tego "problemu" - u mnie było wręcz odwrotnie-sam pokarm zanikł ;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 15:00   #4454
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny nie nadrobiłam Was, bo coś mi net nie działa w telefonie a teraz na kompie jestem tylko dlatego, że Mąż jest teraz u lekarza.
Mam problem

Inutil i inne Dziewczyny, u których dzieci lekarz zdiagnozował AZS czym leczycie swoje maluchy?

Byłam u 2 pediatrów u mnie w przychodni i obie panie kazały zrezygnować z nabiału i przepisywały maść robioną. To nie pomagało, więc poszłam dziś do lekarza, który jest baaardzo polecany i który nawiasem mówiąc leczyć mnie i mojego brata On zdiagnozował AZS Zlecił wykonanie jakichś markerów (155 zł poszło się bujać ) i przepisał steryd Advantan. Teraz nie bardzo wiem, co mam dalej robić. Czym mam smarować Wojtusia?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:19   #4455
Anabellita
Zadomowienie

Hej lasencje!
Nadrobiłam tylko ostatnie dwie stronki i zaraz idę kopytka lepić, aaaleeee mi się nieee chceeee
Ostatnio ze szwagierką i z naszymi dziećmi wybrałyśmy się na spacer, oczywiście wylądowałyśmy w galerii no i zaszalałam Kupiłam różowa spódnicę i mega różowe spodnie i kilka innych fatałaszków. Zawsze ubierałam się na ciemne kolory (w myśl zasady - ciemny wyszczupla ) W tym roku postanowiłam kupować kolorowe i jasne rzeczy... a co...

Idę dzisiaj ze szwagierką załatwiać chrzest Asiuli. To będzie drugie podejscie, tym razem idziemy do innej parafii bo w naszym kościele ksiadz zażyczył sobie chrzestnych którzy są po ślubie kościelnym, a szwagierka na tylko cywilny.
Trzymajcie kciukasy

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
To jest właśnie podstawa asymetrii. Nic się nie martw - kilka ćwiczeń i przejdzie. Najlepsze na asymetrię jest to:
maluch leży na plecach, mama łapie kciukiem pod kolanko, a palca wskazującego wtyka dziecku w rączkę i takim sposobem jedną ręką łapie za nóżkę i rączkę dziecka (rączka jest przy kolanku), druga ręka to samo. Dziecko wygląda jak kołyska i się tak go turla, na lewo i na prawo. Po kilka razy dziennie i asymetria zwykle ustępuje
Spróbuję tak ćwiczyć z Asią, bo widzę , ze jak siedzi w leżaczku bujaczku to wygina się lekko w jedną stronę.
Ostatnio tak się w nocy kręci że budzi się w poprzek lóżeczka z nóżkami pomiędzy szczebelkami i to zawsze w jedna stronę się przekręca

Cytat:
U nas z rańca była burza ale teraz mamy cudowne powietrze
Cytat:
Twoja burza właśnie zbliża się wielkimi krokami do nas.... Lubię burzę!
Ta wstrętna burza burza wczoraj popołudniu u mnie
Około 14 godz. wybraliśmy się całą familią na spacer i jak tu nagle nie lunie, wicher się zerwał, pioruny trzaskają. Schowaliśmy się w przejściu pomiędzy blokami. Chyba z godzinę tam siedzieliśmy.
Najgorsze jest to, że w mieszkaniu okna zostawiłam otwarte i tak nam do pokoju napadało, że do połowy był zalany, normalnie 1cm wody na panelach Mam nadzieję, ze się nie rozmokną
Cytat:
Jak macie ubrane dzieciaki, jak macie w domu 25 stopni ???
Dzisiaj Asik w samym rampersie buszuje. Jak przewijam jej papmersa to robię kilkuminutowe wietrzenie zadka Okna mam uchylone

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-05-02 o 16:22
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 16:36   #4456
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kochane przjechalam na rowerze dzis 25 km, ostatnie dziesiec pod wiatr i nie mam juz sily na nic :/

Lile zostawiłam mamie, przy okazji kupiłam dla Lilki krem na slonce, ale dopiero w domu przeczytałam, ze to krem po 6 miesiecu, czy moge go uzywac? Lila ma 2,5 miesiaca
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:47   #4457
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć laSunie

Wróciłam po 3 h jeżdżenia fajnie, autko nie psuje się tyle razy odpalałam, a ona super działa jak ja się cieszę!

Dup fajnych nie było Nie byłam na łowach ehh jak przejdę się z córą na spacer to może wtedy

Załatwiłam mnóstwo spraw i wróciłam foty do albumu wstawione odebrałam z empika, ale niektóre zdjęcia- jakość- MAKABRA. Nie polecam. 2 i ostatni raz tam drukowałam

Neska współczuję jeśli to ząbkowanie, ale każda z nas to przejdzie

MissZuzia
niestety nie ma co opowiadać jeśli chcesz skończyć karmić piersią (i tak podziwiam, że długo wytrzymałaś ) to zalecam mieszankę mm z Twoim mlekiem i stopniowo zmniejszać Twoje mlesio a zwiększać mm i już. Jak od razu przejdziesz to możesz mieć rewelacje- kuzynka miała tak

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 17:42   #4458
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj ze szwagierką załatwiać chrzest Asiuli. To będzie drugie podejscie, tym razem idziemy do innej parafii bo w naszym kościele ksiadz zażyczył sobie chrzestnych którzy są po ślubie kościelnym, a szwagierka na tylko cywilny.
Trzymajcie kciukasy

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kochane przjechalam na rowerze dzis 25 km, ostatnie dziesiec pod wiatr i nie mam juz sily na nic :/

Lile zostawiłam mamie, przy okazji kupiłam dla Lilki krem na slonce, ale dopiero w domu przeczytałam, ze to krem po 6 miesiecu, czy moge go uzywac? Lila ma 2,5 miesiaca
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...-slonce-SPF-30 my mamy taki , jest po 3 miesiącu

JA wczoraj na pieszo przeszłam prawie 20 km

Cytat:
Dup fajnych nie było Nie byłam na łowach ehh jak przejdę się z córą na spacer to może wtedy

MissZuzia niestety nie ma co opowiadać jeśli chcesz skończyć karmić piersią (i tak podziwiam, że długo wytrzymałaś ) to zalecam mieszankę mm z Twoim mlekiem i stopniowo zmniejszać Twoje mlesio a zwiększać mm i już. Jak od razu przejdziesz to możesz mieć rewelacje- kuzynka miała tak
Na dziecko bedzisz rwać facetów?

I odciągaj mleko rzadziej niż dotychczas, tylko stopniowo wszystko

Stary 2012-05-02, 17:50   #4459
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że nie powinnaś go używać. Ja kupiłam Hippa z filtrem 50, ten jest od 1 dnia życia. Chyba Nivea jeszcze jest dla małych niemowląt.

Stary 2012-05-02, 18:29   #4460
AgaMili
BAN stały

U nas tez byl uciety paluszek. Gdy Milena miala kilka dni tz jej ucial koniuszek i ma traume do dzis. Marcelowi nawet nie probuwal ale tym razem ja nawalilam ale tylk odrobine przecielam skorke
Stary 2012-05-02, 18:45   #4461
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć Mamuśki!!

dawno nic nie pisałam, chociaż czytam na bieżąco. Nie raz chciałam odpisać na jakiś podst, ale zniechęcało mnie tłumaczenie się dlaczego nie cytuję, nie udzielam się itd. Wpadłam tym samym w błędne koło

Wczoraj czytałam sobie wątek, w którym poszłam do szpitala rodzić. Przypomniało mi się ile emocji towarzyszyło każdej z nas Fajne było to oczekiwanie na nasze bąble

Z pamięci i z tego co pamiętam:

Natalia - okno w pokoju, w którym przebywa moja Mała jest zawsze otwarte (uchylone). Zimą też wietrzyliśmy.
Na noc zakładam jej tylko body z krótkim rękawkiem. Przykrywam albo pieluszką, albo cienkim kocykiem.

Agatko, sukienka ładna. Ale faktycznie, tak jak dziewczyny pisały - na lalce nie wygląda dobrze
Podobają mi się też te, które wstawiła Blanszor.
Moja siostra szyje dla Emilki taką http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...289404489.html

Zosiu, szczęka mi opadła i nie mogłam pozbierać po tym, jak przeczytałam o akcji z księdzem. Chyba bym zadzwoniła do Kurii zapytać o ten obrządek
Zresztą ksiądz Agatka też nie lepszy. Co oni wymyślają za zasady?? Chrzest bez dziecka?! Może ślub bez pary młodej?? przyjdą tylko na nałożenie sobie obrączek

Czubasku, ja niestety w te upały mam w mieszkaniu ponad 25stopni nawet 29 Mała jest wtedy w samym body bez rękawków. Prysznicuję ją wtedy kilka razy w ciągu dnia.

Nesko, trzymam kciuki za bezbolesne ząbkowanie

Pearl, przykro mi z powodu śmierci dziadka.
Gratulacje dla Tż

Sandra, przykro mi, że Amelka tak grymasi przy jedzeniu... Wyobrażam sobie jak Ci z tym ciężko. Chcesz nakarmić dziecko, a ona nie chce. Niestety nie wiem jak Ci pomóc trzymaj się dzielnie

Nikotynko, buziak dla Twojej Małej

No i tyle zapamiętałam

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Aha! dzięki Agatek za olśnienie! nie wiedziałam, że kunia można wyłączać
Ale teraz już wiem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:27   #4462
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Rybkie autkiem sie wybieracie do PL?
Ano tak samochodemnie wiem jak my sie zapakujemy ani jak mala zniesie podroz...boje sie troche ale i sie juz nie moge doczekac ludziska mi beda dziecko bawic a ja bede sie opalac jak bedzie slonce
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Bebi kurcze nie wiem co Ci poradzić, bo mnie śmieszy takie rozliczanie się z opieki nad dzieckiem, ja tak miałam z pierwszym mężem i dlatego min. się rozeszliśmy. Nie toleruję czegoś takiego, uważam, że każde jest rodzicem i każdemu się należy coś... U mnie to w sumie ja więcej latam, np. spotkam się z koleżanką, bo TZ z kolegami się jakoś nie spotyka, a tak to on na siłownie, ja na ćwiczenia, bieganie bądź rower, czasem coś tam posmęci jak idę z koleżankami, ale to tak bardziej żeby dogryźć, bo mówi do Alexa "widzisz synku tatuś Cię nigdy nie zostawi, a mamusia to ciągle tylko lata a jaką ma radochę , ale nigdy sobie niczego nie zabraniamy, min. dlatego, że oboje mamy umiar i jakoś tak nie mamy potrzeby "uciekać" z domu... a mój były mąż potrafił mi zrobić awanturę jak idąc do bankomatu nie brałam ze sobą dziecka, pamiętam to jak dziś, byliśmy na plaży i jakkoś tak nie wzięliśmy kasy, ja mówię pójdę do bankomatu, było gdzieś z 500 m, a on żebym Nikolę wzięła która miała 5 lat i szła bym z nią 2 tygodnie chyba...ja mu że nie wezmę, bo siedzi na na plazy i niech nie przesadza, to moja szwagierka powiedziała idz ja na nią popatrzę, a ten siedział i piwo złopał na plaży - królewicz

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Kamciurka dzielna kobitka jestes i brawo ze mialas odwage zakonczyc taki zwiazek, stanowisz przyklad ze zaslugujemy na szczescie i nie ma co sie zadowalac ochlapami
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Witam w tak piękny słoneczny majowy dzień

Dziś jest mi tak dobrze jak nigdy wszyscy domownicy na miejscu (mieszkamy z moimi rodzicami i bratem) wręcz biją się o młodego i na zmiane chodzą z nim na spacer ja dostaje go tylko do karmienia co jakiś czas szkoda że takie dni są żadko
Ja licze na to podczas urlopu

anankee ale przezycia
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Czesc, Dziewczynki.

Snil mi sie dzisiaj usmiechniety Dziadek i kiedy rano zadzwonila Mama, to juz wiedzialam, ze Dziadek umarl

Tak wiec czekaja nas troche smutne dni
Przykro mi

Cytat:
kurczaki chyba tez sie musze wkoncu wziac za siebie. Wszystkie sie chwala zgubionymi kg, a ja siedzę cicho bo poki co jestem na diecie cud-jem wszystko i jak schudnę to będzie cud
to tez i mmoja dieta

Cytat:
Dziewczyny czy takie ubranko na chrzciny jest wieśniackie czy mało eleganckie?
Agatek jak dla mnie wiesniackiepodob aja mi sie propozycje Blanszor

Cytat:
Któreś z dziewczyn pisały ,że kładą maludy spac na noc w samym body z krótkim rękawkiem + kocyk.
Pytanie do reszty dziewczyn - w czym Wy kładziecie spac dzieciaczki
.
Albo w samych rampersach pod kocykiem labo w taki baby sleep suit nie wiem jak sie nazywa to po polsku?

Cytat:
Dzień dobry

U nas z rańca była burza ale teraz mamy cudowne powietrze

Mała nam dziś przespała równe 12 h , zjadła pouśmiechała się trochę i dalej kima
wow 12 h ?? szczesciara z ciebie

Cytat:
Brawa dla Alanka
a u nas znow duchota mała leży w krótkim rękawku i pampersie już

ale wyłam razem z nią.

Od samego poczatku na mm i w 9 tygodniu

Uff nadrobilam ale nie wszystkim odpowiadam sorry
Ja tak na szybko bo czas kapania mlodej i ostatnio mi sie strasznie wierci w nocy i rzuca po lozeczku budzi sie co 2 godz

Przykro mi sie czyta wasze historie z TZ a jeszcze bardziej tlumaczenia?Dzi ewczyny przeciez kazda ma takiego meza jakiego sobie wybrala, kazda z nas zasluguje na szczescie i ma prawo wymagac od swego partnera szacunku i dawania z siebie w zwiazku tyke samo ile my dajemy!! Nie tlumaczcie ich ze sa jakimis polglowkami, z innej planety itp...no sorry....spojrzcie na kamciurke....da sie? da sie!
Owocnych rozmow z TZ zyczenie ma to tamto same sobie dziecka nie zrobilysmy i mamy prawo zadac aby oni tez zaczeli wspolwykonywac a nie "pomagac" nam w ychowaniu dzieci!!!!

mam nadzieje ze nikogo nie urazilam po prostu fajne z was dziewczyny i czasem jak poczytam historie to....mam ochote pojechac do kazdej do domu i "ustawic" faceta

Ktos mnie chyab pytal o fundacje, do ktorej dzwonilam po porade i oto link
http://england.shelter.org.uk/

Kurcze popisalabym jeszcze albo mala mnie "wola", tym co w Polsce, utrzymujacego sie slonca zycze
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:16   #4463
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mamuchy!

Dziś o wiele zimniej- uff, jest czym oddychać
Dziś pojadę do miasta bo teściówa mówiła, że w mieście nowe ubranka na chrzest koło 50 zyla, no zobaczymy

Dziękuję bardzo Blanszor za propozycje najbardziej z tych 3 to mi się pierwsza podoba szukam coś na rozmiar 68 bo pewnie 62 będzie za małe za ponad 3 tyg

Dziękuję za opinie dziewczęta na Was można zawsze liczyć

Paula jednak wygrał kolor cypr niż fiolet i czekam na przesyłkę stwierdziłam, że niespodzianki muszą się trzymać razem, co nie? Pearl ma niebieską, a my cyprową i szafa gra taka słoneczna, ciepła mi się wydawała, to z teściówą wybralim

Natalia myślę, że przekręcanie się w jedną stronę się wyrówna z czasem Moja głowę w jedną obraca, ale ćwiczę z nią w domu i na leżaczku już kręci w dwie strony, na brzuszku też jej jako tako wychodzi.

Dziewczyny czy Wasze pociechy miewają w nocy ostry, krótki kaszel? Taki jakby miały zaraz zwymiotować?? Bo od czasu do czasu tak moja ma, ostatnio kaszlnęła, po czym zaczęła dziwne dźwięki wydawać, jakby się krztusiła... wyskoczyłam z łóżka jak poparzona i szybko ją podniosłam...

tyle nadrabiania, bo idę myć włosy
Bartek nie ma takiego kaszelku.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki heeeeeeeeeeeeeelp!!!

juniorowi chyba zęby idą! albo nie wim co to??
mamusie doświadczone:
-nie bardzo chce jeść (tzn nie dojada)
-w nocy budził sie chyba co 5 minut
-nie daje sobie dotknąc buzi
-jak włozy paluszki do pyszczka to ryk
-marudzi
-teraz zrobił zieloną kupę ale taką mega zieloną jak trawa??? (konsystencja jak zywkle)
-nie ma gorączki

jestesmy umęczeni z tz jak nie wiem co... teraz zasnął i moze trochę tą noc odeśpi. w sumie o 5 rano zjadł całe mlesio, o 8 maleńko (bo zjadł tylko 60ml) a o 10.30 zjadł 110 (normalnie zjada koło 160). dodam tylko że chętniej je dzis przez płaski smoczek z canpola niz okrągły z tt... cholera wi... na wszelki wypadek zaopatrzylismy sie w Cemilie (to na ząbkowanie) i dokupilismy cos na gorączkę...
o kurczę to naprawdę może byc ząbkowanie

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
maluch leży na plecach, mama łapie kciukiem pod kolanko, a palca wskazującego wtyka dziecku w rączkę i takim sposobem jedną ręką łapie za nóżkę i rączkę dziecka (rączka jest przy kolanku), druga ręka to samo. Dziecko wygląda jak kołysika i się tak go turla, na lewo i na prawo. Po kilka razy dziennie i asymetria zwykle ustępuje
trochę mnie wystraszyłaś,no ale cwiczenia napewno będę robiła.
----------------------------------------------------
Witam kobitki

U nas wszystko dobrze,Bartek jak zwykle już spi.Na spacerze byliśmy dzisiaj 2 razy,no i oczywiście była wielka awantua bo młody jezdził w gondoli - ta paskuda nie chce poprostu lezec.Więc popołudniu pojechaliśmy już w nosidełku na stelażu.

Pochwalę się ,że kupujemy mieszkanie,tzn na 99 % zdecydowaliśmy się na to co dzisiaj oglądaliśmy.Mieszkanie w samym centrum w bloku,1 piętro ,3 pokoje,duży balkon. Musimy oczywiście wziąśc kredyt 100 tysięcy wrrrrrr,50 tys mamy. Tylko,ze ja nie lubię meblowania i remontów,więc zanim się na coś zdecyduje to minie tyle czasu......

Tyle,że ja jestem bardzo związana z mamą i tatą,taka ich kochana córeczka,w koncu jedynaczka.Napewno bardzo będę przeżywała wyprowadzkę chociaż to 10 mon piesz a może nawet nie hehe.No i rodzice też pewnie przeżyją bardzo

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-05-02 o 20:45
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 20:27   #4464
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwalę się ,że kupujemy mieszkanie,tzn na 99 % zdecydowaliśmy się na to co dzisiaj oglądaliśmy.Mieszkanie w samym centrum w bloku,1 piętro ,3 pokoje,duż balkon. Musimy oczywiście wziąśc kredyt 100 tysięcy wrrrrrr,50 tys mamy. Tylko,ze ja nie lubię meblowania i remontów,więc zanim się na coś zdecyduje to minie tyle czasu......
Super A ja właśnie uwielbiam meblowanie, urządzanie itp.. tylko na razie nie mam co urządzać Zazdraszczam

Stary 2012-05-02, 20:54   #4465
agacia_cz
Zadomowienie

witam dziewczynki wpadłam tylko na chwilę, bo jakoś czasu mi brakuje ;/
Agatku moja mała też tak kaszle w nocy, za każdym razem się zrywam patrze a ona sobie śpi ? 9 mam szczepienie to się zapytam lekarza co to może być
a no i chwalę się: dziś dotarła do mnie paczuszka od gerbera wygrana w konkursie "pierwsza wielkanoc" (fotka mojego króliczka w rajtuzowych uszach)
w paczce była podusia, kocyk i gerberki o wartości 100zł -dużo tych słoiczków
w dodatku Kamilka ciągle przesypia po 9h w nocy mam nadzieję że to już na zawsze...

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-05-02 o 20:57
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:56   #4466
Misienka23
Raczkowanie

hej kochane! wybaczcie ze malo pisze, ale mam teraz z jasiem kupkowe zmartwienia. ja jestem chora, a jasio ma jakies dziwne kupy raz zielone i raz żółte ale z domieszka śluzu, nie wiecie co to moze byc? bylam u pediatry i mi dala probiotyki, ale cos nie bardzo pomaga.. w piatek pojade jeszcze raz, bo dosc czesto je robi, zazwyczaj jak zje cycka, bo tez karmie butelka.

W ogole jest mi strasznie smutno, ale jak sciagam pokarm to tylko jest 30 ml i chyba bede musiala zrezygnowac z karmienia piersia, bo maly sie nie najada, a ja sie denerwuje ze nawet glowe odwraca jak chce mu dac cycka i sie denerwuje a teraz pokrotce co mi sie udalo poczytac:

Pearpearl tak mi przykro
NataliaM ja klade tez spac mojego brzdaca w samych body z krotkim, ale u mnie 25 stopni jest
Czubasek20 zazdroszcze tych 12 h moje spi niecale 4 w jednej fazie w noy potem to juz co 2,5h mnie budzi, czasem co 2h
Rybkie masz racje kazdy facet powinien byc rowniez "matka" dla swojego dziecka a nie tylko dawca
Agatek moj synek nie ma takiego kaszlu, ale czasami zaczyna plakac ostro az sie rzucam na pomoc, sie okazuje ze to tylko zly sen ale czasammi w dzien sobie pokasluje, ale to chyba nie choroba
Neska22 jesli to zabkowanie to ja nie chce

Komu nie odpisalam to sorki, nie mam za bardzo czasu na pisanie i czytanie, jak tylko moge to sie starambyc na biezaco.
A tak w ogole to stawiam bo kupilam swietnego mopa z viledy jet extra... jak to moj Marcin powiedzial "ja bym sie cieszyl, gdybym sobie bryke kupil, a ty sie z glupiego mopa cieszysz" hehe

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Agatku moja mała też tak kaszle w nocy, za każdym razem się zrywam patrze a ona sobie śpi ? 9 mam szczepienie to się zapytam lekarza co to może być
a no i chwalę się: dziś dotarła do mnie paczuszka od gerbera wygrana w konkursie "pierwsza wielkanoc" (fotka mojego króliczka w rajtuzowych uszach)
to gratki swietnie, masz zapas na troche

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:58   #4467
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
w dodatku Kamilka ciągle przesypia po 9h w nocy mam nadzieję że to już na zawsze...
brawo za nagrodę!!

co do kaszlu- właśnie, dziecko sobie smacznie śpi jak ją podniosłam a ta śpi i nawet to jej nie obudziło, spytaj i zadaj relacje co do probiotyku- jeśli chodzi o nie, ponoć działają po miesiącu

w k. macie porno parno

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:59   #4468
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Pochwalę się ,że kupujemy mieszkanie,tzn na 99 % zdecydowaliśmy się na to co dzisiaj oglądaliśmy.Mieszkanie w samym centrum w bloku,1 piętro ,3 pokoje,duży balkon. Musimy oczywiście wziąśc kredyt 100 tysięcy wrrrrrr,50 tys mamy. Tylko,ze ja nie lubię meblowania i remontów,więc zanim się na coś zdecyduje to minie tyle czasu......

Tyle,że ja jestem bardzo związana z mamą i tatą,taka ich kochana córeczka,w koncu jedynaczka.Napewno bardzo będę przeżywała wyprowadzkę chociaż to 10 mon piesz a może nawet nie hehe.No i rodzice też pewnie przeżyją bardzo
Nie martw sie, na pewno bedzie fajnie tylko z tz a wyobraz sobie, ze jeszcze lepszy bedziesz miala kontakt z rodzicami jak beda ciut dalej wiem bo moi sie wyprowadzili i teraz chetnie ja do nich jezdze i oni do nas przyjezdzaja
ide dziewczynki sie myc i moze sie poloze, kolacje zrobilam TZ zapiekanke buziaki

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 21:17   #4469
agawoo
Zakorzenienie

Agacia, gratulacje super nagroda

A u nas w końcu była burza, nie jakąś straszna,ale popadalo i poblyskało się trochę od razu lepsze powietrze

Dobranoc dziewczynki

Stary 2012-05-02, 21:20   #4470
AgaMili
BAN stały

Natalia gratulacje kupna mieszkania. My kupilismy dom rok temu i pamietam to urzadzanie i meblowanie. W tym roku bierzemy sie za ogrod.

Rybkie sleep suit to pajac . My tez jedziemy autem do pl w pazdzierniku. My zawsze autem jezdzimy, tylko ze teraz bedzie z dwojka dzieci podroz i mam stresa

-------

Marcel dzis usnal przy koniu a potem Mili go przejela i z nim usnela w swoim lozku przytulona.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-05-02 o 21:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości