Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 13:33   #3031
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Mabi, ja też męża nie mam a mimo to co chwilę któraś piszę że "twój mąż" i ja już też się łapię na tym że w moich postach o TŻcie piszę "mąż" w końcu przyszły
Myslę, że Cię nie uraziłam
a widocznie szybko poczuł tę potrzebę rodzicielstwa mój np. jeszcze jakieś dwa lata temu nie chciał mieć wcale nigdy dzieci a teraz jednow drodze a i już wiemy że dwójkę musimy mieć
Chłopy też są zmienne.
Stary 2012-05-03, 13:54   #3032
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Mabi, ja też męża nie mam a mimo to co chwilę któraś piszę że "twój mąż" i ja już też się łapię na tym że w moich postach o TŻcie piszę "mąż" w końcu przyszły
Myslę, że Cię nie uraziłam
a widocznie szybko poczuł tę potrzebę rodzicielstwa mój np. jeszcze jakieś dwa lata temu nie chciał mieć wcale nigdy dzieci a teraz jednow drodze a i już wiemy że dwójkę musimy mieć
Chłopy też są zmienne.
pewnie że nie uraziłaś wkońcu 4 miechy szybko zlecą
ale on poczuł bardzo szybko bo jeszcze 4 dni temu nie miał w planach
myśląc zdroworozsądkowo to nie jest dla nas najlepszy czas...a Tż jest akurat bardzo mocno stąpającym po ziemi realistą, tym bardziej mnie zaskoczył bo nie zapowiada się na zmiany w naszej sytuacji życiowej które by pozwalały na dziecko...
Stary 2012-05-03, 14:29   #3033
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Kurde ale jakis dziwny ten przepis, bo jak to, ze na zakupowej liscie jest biszkopt . Nie kumam, czy mam go sama upiec? a jezeli tak to jak? bo ja musze miec wszystko lopatologicznie wytlumaczone! A nie w przepisie na biszpokt n-lyzek...

Kurde nikt tutaj sie nie stara , moze ja tez przestane.
starają się

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

przepis już wrzuciłąm do ulubionych, wygląda smacznie
pycha jest

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
w zalaczniku .. ale sama nie jestem jeszcze do niej przekonana

a moze kup sobie taki maxi dress? Wiesz dluza kiecke zwiewna w nia sie brzuszek zmiesci teraz i jak bedzie wiekszy bo si ematerial rozciaga.

dzieki kochana

bardzo ładna sukienka

Amani by też byśmy bardzo chcieli, ale rozsądek mówi coś innego... ;/

U nas mąż rozpala grilla, mają przyjechać dziadkowie, ale babcia psioczy że burza... fakt grzmi, ale już by zdążyli przyjechać i wrócić rodzice wrócili z majówki także ucztujemy
aczkolwiek mam nauki od...
no i latam z dołu na górę... dzisiaj chyba nocka nauki przede mną, bo w upał mi to w ogóle nie idzie ;/ nie potrafię się uczyć gdy jest gorąco eh
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:51   #3034
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Kochana ale pięknie wyglądasz te kolory tak Ci pasują do cery, koloru włosów itd. - kieca jak na Ciebie szyta cudo!

---------- Dopisano o 02:
Tak mowisz? Kurcze a mi sie wydaje ze troche za krotka jest jednak ...

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Zabcia sukienka sliczna i super w niej wygladasz.

Jakas sukienke tez chce sobie kupic i jakies luzniejsze tuniki zebym potem mogla tez je nosic z legginsami. Mam tylko nadzieje ze lato nie bedzie az tak upalne bo bedzie ciezko.

MILEGO DZIONKA
dzieki kochana

Polecam jakas zwiewna sukienke

Cytat:
post napisano o 08:08 ----------

bardzo łądna
dziekuje

Cytat:
Zabcia,

sliczna sukienka, lubie takie pastelowe kolory, kroj tez ladny i pieknie podkresla twoj brzuszek.
dziekuje wlasnie te pastelowe kolory mnie urzekly Wydaje mi sie ze fajnie podkresla biust a dol jest szeroki wiec bedzie mi wygodnie tylko ta dlugosc mnie martwi troche ..

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zabciu, sukienka bardzo ładna, wyglądasz w niej uroczo
dziekuje slicznie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

slicznaA czemu sie zamazalas
dzieki kochana a zamazalam sie bo mialam dziwna mine

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Żabcia super sukienka

dziekuje

Cytat:

A mnie dziś obudziła wiadomość od mojej kuzynki, że jest w ciąży... Cieszę się za nią, bo wiem, że nie planowali, ale miała problemy zdrowotne i ostatnio usłyszała, że może mieć problemy z zajściem w ciążę. Z drugiej strony, my jesteśmy w podobnym wieku i zawsze siłą rzeczy w rodzinie "konkurujemy" - ta ma nowe mieszkanie, ta ma nowego chłopaka itd. Teraz oni będą mieli dziecko, a ja wrócę do Polski i mi pozostanie pustka... TŻ powiedział, że pogadamy na ten temat w domu, ale wiem, że on uczuciowo chciałby już teraz a na zdrowy rozsądek najpierw ślub, potem dom, dopiero potem dzidziusia. I tej drugiej wersji się trzyma ale jak dom przeciągnie się (a to b.prawdopodobne) o 5 lat, to co?!
A jak to u Was z mieszkaniem? Wy wynajmujecie czy jest wasze?

Cytat:
3. Żabcia, rzeczywiście zamieszanie z tym kardiologiem, dwa razy czytałam ale… ważne że wszystko wyjaśnione i że dobrze.

13. Żabcia, bardzo fajna ta sukienka, sama bym taką chciała. Jak Ci się znudzi to odkupię.
.
Najwazniejsze ze wszytsko wyjasnione

Dzieki kochana Heheh wiesz one chyba troche za duza jednak na Ciebie by byla

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Teraz opowiadam co się wczoraj wydarzyło, miałam TŻta zawieźć do szkoły, bo nie umie jeszcze sam jeździć. A w między czasie miałam wejść do tesco na zakupy i do marketu chińskiego jakieś bluzki szukać. I jedziemy do tej szkoły a TŻ mi proponuję byśmy weszli do "brzdąca" (drogi sklep dziecięcy w mieście obok) i pooglądali jakieś rzeczy. Ja w szoku bo o ile TŻ się na Kamilka cieszy tak jakoś nigdy mi czegoś takiego nie zaproponował, więc od razu się zgodziłam. Pojechaliśmy i chodzimy, oglądaliśmy łóżeczka (znaleźliśmy tak Klupsia ale o wiele droższego niż na internecie, ale przynajmniej wiem że jest solidne), i chodzimy dalej... a TŻ, się mnie pyta co się rozumie w słowie "wyprawka", ja mówię że dla mnie to wszystko jest wyprawką ale że chodzi o ciuszki do szpitala, a TŻ wyciąga kasę i mówi że "Kamilek dostał od babci i idziemy kupić wyprawkę" Kupiliśmy śliczne śpioszki, bodziacza i czapeczkę, no i smoczek bo był uroczy Resztę pieniążków wykorzystam na internecie bo tam naprawdę było drogo. Wiecie jak się cieszyłam, wspólnie wybraliśmy te ciuszki do szpitala, oglądaliśmy te łóżeczka, no i ten gest... teściowej jak i mojego TŻta... ładnie to rozegrali
post napisano o 14:04 .
Super to wyszlo!!! Juz sobie wyobrazam Twoja mine

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

bardzo ładna sukienka
dziekuje

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:54   #3035
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
no właśnie mamy podobny plan albo gumki albo ten test ze śliny
Test ze śliny (Afrodyta) jest o d.u.p.e. rozbić jeśli mogę się wypowiedzieć, wiem bo stosowałam równolegle z testami ow z moczu i to totalna bzdura. Zresztą mogę odsprzedać za pół ceny

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Strong fajny podpis
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:56   #3036
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
starają się

U nas mąż rozpala grilla, mają przyjechać dziadkowie, ale babcia psioczy że burza... fakt grzmi, ale już by zdążyli przyjechać i wrócić rodzice wrócili z majówki także ucztujemy
aczkolwiek mam nauki od...
no i latam z dołu na górę... dzisiaj chyba nocka nauki przede mną, bo w upał mi to w ogóle nie idzie ;/ nie potrafię się uczyć gdy jest gorąco eh
To dobrze, ze sie staraja .
Powodzenia w nocnej nauce zycze! Duzo energii i zapalu!

Zabcia,
mysle, ze dlugosc akurat? a co wydaje ci sie, ze za dluga albo za krotka?

Czesc Bika!

Ja zarazy mykam na inauguracje nowej knajpy od znajomych, normalnie rzucili sie na gleboka wode, tak zupelnie niespodziewanie. Mam nadzieje, ze im sie biznes uda.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-05-03 o 14:59
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:00   #3037
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Heloł Nikita
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 15:03   #3038
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia,
mysle, ze dlugosc akurat? a co wydaje ci sie, ze za dluga albo za krotka?

Ja zarazy mykam na inauguracje nowej knajpy od znajomych, normalnie rzucili sie na gleboka wode, tak zupelnie niespodziewanie. Mam nadzieje, ze im sie biznes uda.
Wydaje mi sie ze moglabyby troche dluzsza , ale wsumie wiecej bede siedziala niz stala wiec powinno byc ok nie?

Udanego wypadu!!

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-03, 15:50   #3039
onyks
Zakorzenienie

Hej
Idę Was nadrobić, siedzę w domu, mąż na popołudniu w pracy bo dyżur ma Miałam iść do koleżanki, ale znów mam zapalenie pęcherza, ratuję się termoforem i furaginem

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Muszę przynać, że film był superowy!
To fajnie muszę obejrzeć

Cytat:
może faktycznie mnie wpiszcie?
bo dziś pytam Tż: to ile będę jeszcze brac tabletki?
a on że do ślubu (tylko) a wcześniej były plany że jeszcze ok.roku i że dopiero na przyszłą wiosnę odstawię
no to go pytam: A co jak jeszcze w tym roku zmajstrujesz dzidziusia?
a on z takim spokojem ducha i taką wyjątkowością (no nie wiem jak to opisac) powiedział TO BĘDZIEMY MIEC DZIDZIUSIA
więc jak chcecie to wpiszcie mnie na 2013...a czas pokaże
Oki to poproszę dane, wiek i miesiąc rozpoczęcia starań

Cytat:
inspektor bhp
Ooo fajnie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Emilko baw się dobrze

Kasiu zapraszam do mnie - u nas upał.

Spakowałam torbę do szpitala jedną dla siebie, jedną dla małej + teczka z dokumentami W końcu.
Madzia w końcu

Cytat:

A mnie dziś obudziła wiadomość od mojej kuzynki, że jest w ciąży... Cieszę się za nią, bo wiem, że nie planowali, ale miała problemy zdrowotne i ostatnio usłyszała, że może mieć problemy z zajściem w ciążę. Z drugiej strony, my jesteśmy w podobnym wieku i zawsze siłą rzeczy w rodzinie "konkurujemy" - ta ma nowe mieszkanie, ta ma nowego chłopaka itd. Teraz oni będą mieli dziecko, a ja wrócę do Polski i mi pozostanie pustka... TŻ powiedział, że pogadamy na ten temat w domu, ale wiem, że on uczuciowo chciałby już teraz a na zdrowy rozsądek najpierw ślub, potem dom, dopiero potem dzidziusia. I tej drugiej wersji się trzyma ale jak dom przeciągnie się (a to b.prawdopodobne) o 5 lat, to co?!
Amani, myślę, że jakbyś załapała pracę, to nie ma co odkładać dziecka ze względu na budowę...nie wiadomo jak długo potrwa.
My też będziemy się porywać na budowę, (może w piątek będą warunki zabudowy to podpiszemy umowę przedwstępną i wpłacimy zadatek) i równolegle staramy się o dziecko, co będzie to będzie...jakoś damy radę! Naprawdę jeśli sytuacja jest w miarę ustabilizowana, czyli np jest praca, to myślę że to nie jest nierozsądne żeby zacząć starania.

Blonde ode mnie też gratulacje (nieoficjalne)

Strong, ale fajnie, to Cię zaskoczyli

Żabciu, ładna sukienka, na pewno nie za krótka

Nikita, to udanej inauguracji

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2012-05-03 o 15:53
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 17:18   #3040
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Widzisz mabi, kiedyś musiało to tacierzyństwo przyjść, i przyszło akurat teraz. A bardzo teraz macie złe warunki na dziecko? Czy chcecie uiedalnić istniejące?

Onyksie, biedulko ale furagin powinien pomóc Rozpoczynacie starania jak to ładnie brzmi no i ciesze się z okazji kolejnych postępów budowlanych, raz dwa to załatwiacie a nie zapowiadało się, że tak hop siup to i pewnie zaraz dom stanie.

Żabcia, nie byłaby za duża ! Myślę że idealna, przynajmniej wydaje mi się że mamy podobne posturki. No może ja mam trochę bardziej flaczyste ciało. Ale zrozumie jeśli nie będziesz jej chciała sprzedać.

Nikta, inauguruj !

Bika, też mi się mój podpis podoba, gdybym się jeszcze zaczęła stosować to by było mega

Ana, smacznych kiełbasek !
Stary 2012-05-03, 17:39   #3041
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Żabciu, ładna sukienka, na pewno nie za krótka
dzieki kochana skoro mowicie ze jest dobra to chyba faktycznie przesadzam

Cytat:

Żabcia, nie byłaby za duża ! Myślę że idealna, przynajmniej wydaje mi się że mamy podobne posturki. No może ja mam trochę bardziej flaczyste ciało. Ale zrozumie jeśli nie będziesz jej chciała sprzedać.
No co Ty kochana Ty jestes szczuplejsza odemnie!!!

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 17:44   #3042
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabcia, nie wiem, z centymetrem wokół nas biegać nie będę ale myślałam jak widziałam Twoje pierwsze zdjęcie, że właśnie mniej więcej takie same jesteśmy
a no i przesadzasz, bardzo dobrą masz tę sukienkę.

Ciocia z ciuszkami przyjechała, dochodzę co chwilę zajrzeć czy coś nie napisałyście. A no i jak pojedzie to zrobię przegląd ! i może wam wkleje zdjęcie tej wyprawki co wczoraj kupiliśmy
Stary 2012-05-03, 19:24   #3043
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Test ze śliny (Afrodyta) jest o d.u.p.e. rozbić jeśli mogę się wypowiedzieć, wiem bo stosowałam równolegle z testami ow z moczu i to totalna bzdura. Zresztą mogę odsprzedać za pół ceny
oo to dobrze wiedziec bo właśnie czekałam na opinię o Afrodycie, więc póki co zostaniemy przy gumkach a jak już nabierzemy odwagi to będziemy działac do oporu
Cytat:
Widzisz mabi, kiedyś musiało to tacierzyństwo przyjść, i przyszło akurat teraz. A bardzo teraz macie złe warunki na dziecko? Czy chcecie uiedalnić istniejące?
no więc tak, za 4 miesiące ślub i zobaczymy jak będziemy stac finansowo po weselu oczywiście kokosów się nie spodziewamy ale będziemy wiedziec co robic dalej, gdybyśmy zebrali niezłą sumkę+to co mamy oszczędności wiedzielibyśmy jak duży kredyt moglibyśmy wziąc (a chcemy wziąc minimalny) Kredyt oczywiście na mieszkanie bo po ślubie nie mamy gdzie mieszkac sytuacja że po ślubie ja będę mieszkac ze swoimi rodzicami a on ze swoimi to jakiś absurd Teraz na codzień mieszkamy razem z dala od domów rodzinnych (do swoich domów przyjeżdżamy raz na 2 tyg.)razem ale w wynajmowanym domu, gdzie mieszka jeszcze kupa innych lokatorów (ich liczba dochodzi czasem do 8+właścicielka domu i jej syn)więc to żaden komfort (to cud że mamy z Tż pokój tylko dla nas dwoje)
druga rzecz to praca-Tż ma stałą pracę ale jej warunki są takie że niestety po 7 przepracowanych latach Tż stracił zdrowie totalnie, jedyna jej zaleta to to że jest dobrze płatna i tylko to go jeszcze w niej trzyma, Tż zamierza tam pracowac do wesela
ja pracuję ale niestety na czarno bez możliwości zarejestrowania więc to tak jakbym była bezrobotna...
ogólnie plany są takie że po ślubie wracamy w nasze strony, bardzo chcemy tu kupic mieszkanie jeszcze w tym roku ale to się okaże,Tż to jeszcze znajdzie tu pracę dla siebie ale ja nie mam co marzyc (szukałam ponad 3 lata i skończyło się na przymusowym wyjeździe) teraz raczej z pracą lepiej nie jest więc znów mnie czeka frustracja...
więc niby wszystko fajnie bo niby razem mieszkamy i pracujemy ale jak widac różowo nie jest ja mam 28 lat, Tż 29...

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2012-05-03 o 19:27
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:45   #3044
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Mabi to w sumie, trochę macie do uporządkowania ale nie wiele starczyłoby jakby TŻ miał stabilną pracę no i mieszkanko po ślubie, bo rzeczywiście w tym domku mogłoby Wam być z dzieckiem nie za bardzo. Ale wróżę Ci szybko bobaska. Jak się postaracie to raz dwa zorganizujecie sobie świat

Mam już komplet ciuszków! zaraz będę liczyć ile czego mam.

ale teraz problem taki... i proszę o szybką odpowiedź bo jutro zakupy!

Co na górę na chłodniejsze dni, body na to śpiochy i co kupić jakiś sweterek czy dresik? i na jaki rozmiar żeby nie było, że od razu będzie za mały tylko żeby wysłużył bo przecież może być trochę za duży na początku.
Stary 2012-05-03, 19:48   #3045
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

no więc tak, za 4 miesiące ślub i zobaczymy jak będziemy stac finansowo po weselu oczywiście kokosów się nie spodziewamy ale będziemy wiedziec co robic dalej, gdybyśmy zebrali niezłą sumkę+to co mamy oszczędności wiedzielibyśmy jak duży kredyt moglibyśmy wziąc (a chcemy wziąc minimalny) Kredyt oczywiście na mieszkanie bo po ślubie nie mamy gdzie mieszkac sytuacja że po ślubie ja będę mieszkac ze swoimi rodzicami a on ze swoimi to jakiś absurd Teraz na codzień mieszkamy razem z dala od domów rodzinnych (do swoich domów przyjeżdżamy raz na 2 tyg.)razem ale w wynajmowanym domu, gdzie mieszka jeszcze kupa innych lokatorów (ich liczba dochodzi czasem do 8+właścicielka domu i jej syn)więc to żaden komfort (to cud że mamy z Tż pokój tylko dla nas dwoje)
druga rzecz to praca-Tż ma stałą pracę ale jej warunki są takie że niestety po 7 przepracowanych latach Tż stracił zdrowie totalnie, jedyna jej zaleta to to że jest dobrze płatna i tylko to go jeszcze w niej trzyma, Tż zamierza tam pracowac do wesela
ja pracuję ale niestety na czarno bez możliwości zarejestrowania więc to tak jakbym była bezrobotna...
ogólnie plany są takie że po ślubie wracamy w nasze strony, bardzo chcemy tu kupic mieszkanie jeszcze w tym roku ale to się okaże,Tż to jeszcze znajdzie tu pracę dla siebie ale ja nie mam co marzyc (szukałam ponad 3 lata i skończyło się na przymusowym wyjeździe) teraz raczej z pracą lepiej nie jest więc znów mnie czeka frustracja...
więc niby wszystko fajnie bo niby razem mieszkamy i pracujemy ale jak widac różowo nie jest ja mam 28 lat, Tż 29...
nonie brzmi to za ciekawie - to fakt :/
Ale ja zawsze powtarzam - najważniejsze jest zdrowie resztę można sobie jakoś poukłądać.
a to gdzie teraz mieszkacie jeśli można spytać? nie ma szans na wynajęcie jakiejś kawalerki tylko dla Was? Ja mieszkałam z jednym tylko współlokatorem nie co ponad pół roku i powiedziałam że nigdy więcej!
zresztą mieszkanie u teśció też do różowych nie należy
Trzymam kciuki - będzie dobrze!!!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

STRONG ja miałąm sweterki na drutach dziergane przez sąsiadkę. rosły razem z Wojtkiem :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:51   #3046
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gosia, dziękuję... kupię sweterek ale powiedz mi jaki rozmiar wziąć. TŻ też chce sweterek. no i rozpinany najlepiej no nie?
Stary 2012-05-03, 19:58   #3047
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, dziękuję... kupię sweterek ale powiedz mi jaki rozmiar wziąć. TŻ też chce sweterek. no i rozpinany najlepiej no nie?
ja miałam rozpinane ale rozmiaru nie podam bo sąsiadka robiłą i to tak na oko
Stary 2012-05-03, 20:00   #3048
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Okej Gosiu i tak wielkie dzięki a powiedz mi tak po ciuszkach jak miałaś to Wojtusia to w takim 62 jak długo dziecko pochodzi?
Stary 2012-05-03, 20:02   #3049
gochaa_p
Zakorzenienie

chyba tak do dwóch miesięcy z tego co kojarze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:05   #3050
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kurczę to mało... chyba nie znajdę takiego uniwersala co mi chociaż na pół roku starczy, może mi pani w sklepie coś doradzi. A rajstopki też się do tego maluszka przydają czy raczej pół śpiochy?
Stary 2012-05-03, 20:06   #3051
gochaa_p
Zakorzenienie

ja rajstop raczej nie zakłądałam takiego maluchowi bo oprócz ciuchów był zawsze w rożku albo w kocu. Rajtki to później dopiero
Stary 2012-05-03, 20:08   #3052
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

okej to z tym też się wstrzymam, czyli z dwie pary skarpetek i sweterek no i będę mieć ciuszki skompletowane czuje się jakbym się na jakiś wyjazd szykowała.
Stary 2012-05-03, 20:09   #3053
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Mabi to w sumie, trochę macie do uporządkowania ale nie wiele starczyłoby jakby TŻ miał stabilną pracę no i mieszkanko po ślubie, bo rzeczywiście w tym domku mogłoby Wam być z dzieckiem nie za bardzo. Ale wróżę Ci szybko bobaska. Jak się postaracie to raz dwa zorganizujecie sobie świat
na zdrowy rozsądek to nie najlepszy czas na dziecko w naszej sytuacji ale z drugiej strony, tak jak piszesz, jak przychodzi potrzeba to człowiek potrafi się zmobilizowac i zorganizowac żeby było maksymalnie dobrze, zresztą dziś są takie czasy że jakby tak myślec o wszystkim to nigdy by nie było dobrego czasu na dziecko
Cytat:
nonie brzmi to za ciekawie - to fakt :/
Ale ja zawsze powtarzam - najważniejsze jest zdrowie resztę można sobie jakoś poukłądać.
a to gdzie teraz mieszkacie jeśli można spytać? nie ma szans na wynajęcie jakiejś kawalerki tylko dla Was? Ja mieszkałam z jednym tylko współlokatorem nie co ponad pół roku i powiedziałam że nigdy więcej!
zresztą mieszkanie u teśció też do różowych nie należy
Trzymam kciuki - będzie dobrze!!!
teraz mieszkamy w wielkim domu z jego właścicielką i kupą lokatorów (130-150km od naszych domów rodzinnych), mieszkając tam mamy do pracy 5-10 minut piechotą, to jest wieś pod Warszawą więc nie ma tam bloków po ślubie jest możliwośc zamieszkania z moimi rodzicami ale i ja nie chcę a on tym bardziej nie
Stary 2012-05-03, 20:33   #3054
Amani
Zakorzenienie

Hej, wpadłam się pochwalić, że Małemu w końcu wyszedł pierwszy ząbek!!! Od dawna się przebijały te zęby, widać je było przez dziąsła i dopiero teraz, 4 dni przed skończeniem 8 m-cy wyszedł pierwszy

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:05   #3055
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
w zalaczniku .. ale sama nie jestem jeszcze do niej przekonana
Żabciu potwierdzam to co dziewczyny wcześniej już napisały bardzo ladna sukienka i ślicznie w niej wyglądasz
A co do lekarza to sie nie przejmuj najważniejsze, że sprawdziłaś serducho i że wszystko jest w porządku.

Cytat:
Teraz opowiadam co się wczoraj wydarzyło, miałam TŻta zawieźć do szkoły, bo nie umie jeszcze sam jeździć. A w między czasie miałam wejść do tesco na zakupy i do marketu chińskiego jakieś bluzki szukać. I jedziemy do tej szkoły a TŻ mi proponuję byśmy weszli do "brzdąca" (drogi sklep dziecięcy w mieście obok) i pooglądali jakieś rzeczy. Ja w szoku bo o ile TŻ się na Kamilka cieszy tak jakoś nigdy mi czegoś takiego nie zaproponował, więc od razu się zgodziłam. Pojechaliśmy i chodzimy, oglądaliśmy łóżeczka (znaleźliśmy tak Klupsia ale o wiele droższego niż na internecie, ale przynajmniej wiem że jest solidne), i chodzimy dalej... a TŻ, się mnie pyta co się rozumie w słowie "wyprawka", ja mówię że dla mnie to wszystko jest wyprawką ale że chodzi o ciuszki do szpitala, a TŻ wyciąga kasę i mówi że "Kamilek dostał od babci i idziemy kupić wyprawkę" Kupiliśmy śliczne śpioszki, bodziacza i czapeczkę, no i smoczek bo był uroczy Resztę pieniążków wykorzystam na internecie bo tam naprawdę było drogo. Wiecie jak się cieszyłam, wspólnie wybraliśmy te ciuszki do szpitala, oglądaliśmy te łóżeczka, no i ten gest... teściowej jak i mojego TŻta... ładnie to rozegrali
Rewelka! Nie dość że zrobili Ci bardzo milą niespodziankę to jeszcze mogłaś sobie sama powybierać rzeczy.

Cytat:
Nikta, z tym życiem jest jeszcze tak że im bardziej masz już poukładane wszystko to tym bardziej wszystko się lubię wywracać do góry nogami
Oj zgadzam się w 100% .

Cytat:
Hej
Idę Was nadrobić, siedzę w domu, mąż na popołudniu w pracy bo dyżur ma Miałam iść do koleżanki, ale znów mam zapalenie pęcherza, ratuję się termoforem i furaginem

Amani, myślę, że jakbyś załapała pracę, to nie ma co odkładać dziecka ze względu na budowę...nie wiadomo jak długo potrwa.
My też będziemy się porywać na budowę, (może w piątek będą warunki zabudowy to podpiszemy umowę przedwstępną i wpłacimy zadatek) i równolegle staramy się o dziecko, co będzie to będzie...jakoś damy radę! Naprawdę jeśli sytuacja jest w miarę ustabilizowana, czyli np jest praca, to myślę że to nie jest nierozsądne żeby zacząć starania.
1. oj współczuje zapalenia, znam ten ból.. Furaginum powinno pomóc ale oprócz tego na mnie zawsze działa urosept +wit. C 1000 rozpuszczalna no i oczywiscie powinnaś dużo pić.. Zdrówka życzę
2.Zgadzam się z Tobą, niestety czasem nie ma sensu czekać aż wszystko będzie zrobione w idealnej kolejności. Tym bardziej Amani, jak sama mówisz budowa może się przeciągnąć kilka lat.

A ja to w ogóle jestem dziwna bo raz bardzo chcę już się starać o dziecko, a potem mam wątpliwości tak jak teraz. Mam świadomość, że życie się zmieni całkowicie: wszystko będzie podporządkowane dziecku, żadnych spontanicznych wypadów, nie wiem jak z praca, nie będę mogła zrobić sobie dnia lenia itd. eh..

Edytowane przez tomalinka
Czas edycji: 2012-05-03 o 21:07
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:14   #3056
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, wpadłam się pochwalić, że Małemu w końcu wyszedł pierwszy ząbek!!! Od dawna się przebijały te zęby, widać je było przez dziąsła i dopiero teraz, 4 dni przed skończeniem 8 m-cy wyszedł pierwszy

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
A ja to w ogóle jestem dziwna bo raz bardzo chcę już się starać o dziecko, a potem mam wątpliwości tak jak teraz. Mam świadomość, że życie się zmieni całkowicie: wszystko będzie podporządkowane dziecku, żadnych spontanicznych wypadów, nie wiem jak z praca, nie będę mogła zrobić sobie dnia lenia itd. eh..
tak to prawda, ale uwierz mi ze zycie z dzieckiem jest równie przyjemne jak zycie tylko we dwojkie, moze nawet bardziej

Tak rozmawiajac z mezem jakis czas temu stwierdzilismy ze zanudzilibysmy sie nie majac Seby

A wypady, dni lenia, jak to nazywasz zawsze mozna zrobic. Ja nie widze pzreszkod. Wystarczy dobra organizacja i ewentualnie pomoc najblizszych
Stary 2012-05-03, 21:39   #3057
xxKasiax
Wtajemniczenie

Ja znowu wpadam na chwilke poznym wieczorkiem
Musze jeszcze na studia prace dokonczyc, a juz jestem zmeczona eh...

Strong zdjecie bedziemy robic w weekend to postaram sie wkleic, ale cos mi sie wydaje ze brzuszek nie urosl Chyba troche zwolnil tempo Od poczatku ciazy przytylam 3 kg i znowu zaczynam sie martwic, czy to nie za malo
Wklej tez Twoj brzusio, chyba tylko raz go pokazywalas

Super niespodzianke TZ i T. ci zrobili Wklej zdjecia co kupilas
No i jak mozesz napisz ile czego masz z ciuszkow od cioci to sobie porownam, czy nie mam za malo
Ja mam na chlodniejsze dni 2 bluzy z dresiku narazie, jeden w rozmiarze 56 a drugi 62, ale dokupie jeszcze jakis sweterek wlasnie na 62 Dzisiaj widzialam fajna kurteczke w przecenie, ale nie wiedzialam na jaki rozmiar kupic na jesien, bo skad mam wiedziec jaki sie urodzi i jaki urosnie do tego czasu I jesli moge doradzic, to kup wiecej par skarpetek Nawet jak bedziesz miala spiochy,albo pajacyki na wiekszy rozmiar, to zalozysz skarpetki i beda pasowaly i ponoc skarpetek duzo sie uzywa

A no wlasnie do reszty brzuchatek, pokazcie swoje brzusie, bo dawno nie bylo co ogladac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 21:45   #3058
Natala84
Zakorzenienie

dziewczyny, dziękuje za wszystkie miłe słowa w imieniu Marysi

Strong, raczej ciężko będzie kupić coś, co posłuży 6 miesięcy... chyba że kupisz rozmiar 68 lub 74, i będziesz mocno zawijać rękawki, no ale to i tak będzie widać, że za duże... no i polecam właśnie rozpinany sweterek, dresową bluzę, kaftaniki (fajne są welurowe, takie trochę cieplejsze )no i polecam półśpiochy - rewelacyjna sprawa ! zwłaszcza bezuciskowe rajstopki to raczej później, może zimą?. a i brawa za miłe gest ze strony teściowej i niespodzianke tż

Zabciu, śliczna ta sukienka

Mabi, sorry że pytam, bo być może już pisałaś, ale ja ostatnio w biegu czytam tzn że dom rodzinny masz w łódzkim? bo przy avatarze masz właśnie łódzkie...

Amani, brawa za ząbka pewnie za chwilke się następne pojawią

u nas intensywnego weekendu cd, więc mało piszę ale od jutra ma się pogoda popsuć, więc pewnie się zintensyfikuję
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 23:29   #3059
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia, nie wiem, z centymetrem wokół nas biegać nie będę ale myślałam jak widziałam Twoje pierwsze zdjęcie, że właśnie mniej więcej takie same jesteśmy
a no i przesadzasz, bardzo dobrą masz tę sukienkę.

Ciocia z ciuszkami przyjechała, dochodzę co chwilę zajrzeć czy coś nie napisałyście. A no i jak pojedzie to zrobię przegląd ! i może wam wkleje zdjęcie tej wyprawki co wczoraj kupiliśmy
Pokazuj ciuszki!!!!

Cytat:
super!!!

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Żabciu potwierdzam to co dziewczyny wcześniej już napisały bardzo ladna sukienka i ślicznie w niej wyglądasz
A co do lekarza to sie nie przejmuj najważniejsze, że sprawdziłaś serducho i że wszystko jest w porządku.
Dziekuje slicznie Dokladnie mysle tak samo najwazniejsze ze teraz spie spokojnie i sie nie martwie o moje serducho.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Zabciu, śliczna ta sukienka

u nas intensywnego weekendu cd, więc mało piszę ale od jutra ma się pogoda popsuć, więc pewnie się zintensyfikuję
dziekuje kochana

czyli od jutra do nas wracasz

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-04, 07:15   #3060
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

no i najważniejsze chyba : e-vel, gratulacje !!! jak u nas wszystko pójdzie zgodnie z planem, to będziemy mieć niemal taką samą różnicę wieku między dzieciaczkami

a poniżej nasza Myśka w wersji letniej
dziękuję a córcia śliczna

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
e_vel ogłaszam, że jesteś poziom niżej w naszych przyszłych mamusiach
Termin porodu wpisałam sama tak orientacyjnie z kalkulatora ciążowego, jakby co to mnie popraw, daj znać
Może jeszcze dziś się upewnie bo już się nie mogę doczekać wizyty u ginka

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Ale super sobie to zorganizowali
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości