|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Byłam rano na ktg i małego słabo słychać, a ja nie naliczyłam wczoraj 10 ruchów, więc zdecydowano o przyjęciu mnie na oddział. Przyjechałam po walizkę i dać Wam znać
![]() ![]()
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Andzia - ale z Ciebie chudzinka!!! Synek śliczny ![]() Kasia - Piękny chłopak, wydaje sie taki duzy ![]() Dziewczyny - zaczęłam pakowac torbę, no i nie wiem czy wszystko mam - reczniki, koszule, majtki, podkłady, podpaski, klapki, szlafrok, no i to chyba tyle? Kosmetyczka bedzie w łazience czekać na uzupełnienie, no i jeszcze aparat foto, telefon, dokumenty. Brałyście coś jeszcze ![]() ![]() Dla małej mam osobną torbę juz spakowaną ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i to wychodzenie do klopa co 2-3 godziny ![]() wczoraj w nocy jednak mąż się zlitował , poszedł spać do salonu , wział ze sobą psa, zamknął mnie w sypialni i pozwolił się wyspać ![]() Ostatnio stwierdziliśmy, że przez akcje z psem ciąża odeszła trochę na bok. Ale w sumie nie potrafiliśmy stwierdzić czy to dobrze, czy źle. Wiem jedno.. dziwnym trafem lepiej się poczułam. Przestał mnie ciąąąągle boleć brzuch. Zdarza się, że pobolewa, ale w zasadzie tylko wtedy jak jestem zmęczona po całym dniu. Podejrzewam, że odsunięcie myśli od zagrożonej ciąży spowodowało tylko same korzyści. Po prostu skupiłam się na czymś innym, mając oczywiście gdzieś tam w tyle głowy to , że synek jest najważniejszy, ale wiecie... głowę zajęłam innym problem i ten poprzedni poszedł trochę w odstawkę. Więc chyba na dobre wyszło. Czekam z niecierpliwością, aż ten mój pies wstanie na łapki. Nie wyobrażacie sobie jak to wygląda i jak mnie serce boli gdy na niego patrzę. Od połowy ciała jest sparaliżowany. Próbuje chodzić na dwóch łapkach, ale widok wówczas jest przerażający. Po prostu połowa ciała powiewa mu na lewo i prawo , a on się ledwie trzyma na tych dwóch łapkach. Najgorsze, że nie wolno jest mu się ruszać, a on sam już chyba ledwie to leżenie znosi. Całe szczęście, że oddycha ( ma tylko lekki problem z przeponą) , trawi, normalnie funkcjonuje , gdyby był człowiekiem można by powiedzieć że jest sprawny psychicznie. Tylko ten niewład i niekontrolowanie do konca potrzeb fizjologicznych. Mąż mu pomaga opróżniać pęcherz , ale czasami się jeszcze posikuję w międzyczasie. Mam lekką limarkę w domu przez to, mam porozkładane podkłady, ale... przy takich upalach to nie wiele daje. Wymyśliłam więc że kupię mu pampersy ![]() ![]() Byłam dzisiaj tez na wymazach.... miałyście wymazy z cewki ??? dziż.... bardzo nie przyjmne, do tej pory mnie siśka boli i lekko krwawi ( tzn mam takie różowe plamki przy oddawaniu moczu) , a do tego takie nieprzyjmne babsko było, bo się skrzywiłam podczas tego pobierania materiału, a ona: "oooooj tam oooooj tam... nie takie bóle będzie za chwile czuła, nie bać się !" Pomyslalam sobie brzydko : ty głupia ci...o ![]() Ja chyba jednak tego bólu nie przeżyje - mówie o porodowym. Chociaż wracając stamtąd pomyślalam sobie, że przecież on będzie stopniowo narastał, to może jest szansa, że i ja się będę stopniowo do niego przyzwyczajać ![]() ![]() i ustalmy sobie jeszcze jedną rzecz : co z tymi hemoroidami... czy one zawsze są podczas porodu SN??? nigdy nie miałam i jest to dla mnie tak samo straszne jak poród. Pamiętam tylko jak moja mama opowiadała czym to się objawia i że generalnie mogą wyjść na wierzch , całkiem ... i to dla mnie już jest chyba armagedon. I co się wtedy robi?? Musisz je wsadzić do środka, czy same wchodzą ??? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() boże boże .. przysięgam , że coraz bardziej jestem zdegustowana tym wszystkim !!!!! ale miło się czyta, jak mama piszę , że jest przeszczęsliwa !!!!! ![]() czy mamy mniej więcej w tym tc ciąży co ja (35tc) też czują mocne rypanie za przeproszeniem po pęcherzu i takie chwilowe naciski na waginę od wewnątrz?? nie wiem czy ma mi to coś przepowiadać, czy po prostu tak już będzie do porodu i jest to normalne? co do kremu z filtrem - ja byłam dzisiaj w aptece i tez był problem, ale w końcu wziełam taką emulsję dla noworodków ( od 1 dnia życia) z Ziajki . Bo tego Linomagu Sun też nie było. Farmaceutka mówiła, że po prostu chwilowo go nie było w hurtowniach i trzeba chwilę poczekać. Stwierdziłam ze cholera wie, kiedy się pojawi, 3 apteki zeszłam i nie było nic, więc wziełam tą ziajkę. Najwyżej jak się nie będzie sprawdzać to będę kombinować , jak się już urodzi. jejciu Kasiu, jaki on jest śliczny !!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a foteliki kupowałyście (będziecie kupowały) tylko te z atestami? Tzn Maxi cosi, recaro itp.? Do wózka TUTEK jest fotelik Berber Carlo ![]() ![]() andzya, super zdjęcia ![]() dziwnie tak bez brzuszka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | |||
Rozeznanie
|
no cudny ten wasz mały
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się zastanawiam kiedy najlepiej iść na wywołanie w piątek czy w poniedziałek, bo im pózniej tym większa szansa że się samo zacznie.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Raczkowanie
|
Dasti80 no to czekamy na pełnię
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- też się zastanawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W SR rodzenia demonstrowali na lalce TAK MNIEJ WIĘCEJ co sie dzieje z dzieckiem jeśli fotelik jest kiepski , albo fotelik wypasiony, a my źle zapniemy czy to sam foteli czy dziecko... Wyszłam z założenia , że strzeżonego Pan Bóg strzeże i nie warto kombinować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze zobaczę co gin powie, ale myslę że będzie mu obojętne czy w piątek 11 maja czy w poniedziałek 14 maja bo tak do 2 tygodni po tp wywołują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Wtajemniczenie
|
Dopiero sprawdziłam maila
![]() Kism jaki zderzak!!! ![]() ![]() Andzya ślliczny Antoś i Ty też super wyglądasz ![]() Asiula też ładnie wyglądacie oboje ![]() Sprawdzam właśnie ten przebój na euro - masakra ![]() ![]() Clauudik powodzenia i trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie ![]() Asiula ja jeszcze zapakowałam ręczniki papierowe, bo gdzieś czytałam, że mogą się przydać. Klapki 2 pary, bo jedne do chodzenia, drugie pod prysznic. Wkładki laktacyjne i biustonosze do karmienia. Resztę chyba standardowo - koszule, kosmetyki, ręczniki itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gaabbi my kupowaliśmy fotelik razem w zestawie z wózkiem Jedo, nawet nie wiem jakiej jest firmy i nie dokupujemy innego. Rzadko podróżujemy samochodem więc nie potrzebujemy nic lepszego, mieszkam w takim mieście, że wszędzie mam blisko więc wolę spacerkiem podejść. Ale pewnie jakbyśmy często jeździli to pomyślałabym nad sprawdzonym fotelikiem
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już mi wyszły w 8 miesiącu ale kupiłam czopki Hemorectal (takie polecił mi gin) i pozbyłam się. Mi kazali przyjść w piątek - przyjęcie na oddział a następnego dnia miało być wywoływanie ale na szczęście wcześniej zaczęło się samo choć i tak nie obyło sie bez oksy.
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zadomowienie
|
Kurcze...
właśnie sobie zdałam sprawę, że zaczełam 36 tydzień a u nas ani wózka ani lóżeczka.. ani nawet tego nosidełka... Wszystko pozamawiane, ale nic w domu , na miejscu. Łóżeczko mi idzie z allegro.. cholera wie, kiedy będzie. Może przyjdzie na początku tygodnia, muszę się zorientować. Foteli 6zorganizujemy w 3 dni w razie co.. najgorzej z tym wózkiem cholernym, którego nie ma !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Reczniki papierowe wzięłam, wkładki mam w torbie dziecięcej, ale o staniku zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |||||
Zadomowienie
|
wiesz... moja ciotka wymyśla takie głupoty jak rzadko kto...
Cytat:
![]() ![]() jeszcze w poniedziałek idę na wymaz na paciora więc jeszcze tak z 1,5 tygodnia dziecię mogłoby posiedzieć w brzuszku ![]() Co będzie jeśli nie zdążę z wynikami na paciora? dadzą mi coś przy porodzie na wszelki wypadek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() muszę pokazać mężowi, padnie ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() ![]() umyłam gary w zlewie i uprzątnęłam trochę w kuchni i już zaczynają mi strasznie puchnąć stopy... eh.. a miałam nadzieję, że skoro jest chłodniej to nie będą puchnąć... kism ale masz super brzuszek jaki duży ![]() asiula śliczne zdjęcie z brzuszkiem i synkiem w tych kwiatuszkach ![]() andzya to chyba nie Ty urodziłaś Antosia ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Asiula myśmy się już chyba spotkały u gina. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje za wszystkie miłe słowa w imieniu swoim i Antosia ![]() ![]() ![]() millena mi się lekkie hemoroidy zrobiły w ciąży i co tu owijać w bawełnę - jak po porodzie poszłam pod pierwszy prysznic i chciałam umyć cztery litery to się aż przestraszyłam ich monstrualnych rozmiarów ![]() ![]() clauddik mocno trzymam za Was kciuki ![]()
![]() |
#3413 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie my też mamy mieć pożyczony fotelik maxi cosi od znajomych. Mój P jednak wolałby kupić nowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |||
Zadomowienie
|
Słodziak
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie miała 2 mega skurcze, aż miałam ochotę ![]()
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
Tż właśnie przywiózł materacyk. I zgodnie z moimi obawami, nie pasuje
![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Ech, już kiedyś pisałam, że jak nic trzeba Wam jakieś zdjęcie pokazać, jak człowiek potrzebuje się dowartościować ![]() Cytat:
![]() To Dunajcem płynęli? Mhm... Ja miałam sprzątać, a tylko wzięłam prysznic i coś mi słabo, więc znowu jestem z Wami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja szukałam zupełnie innego typu wózka (tzn. takiego też ale na krótko, więc już o moich rozwiązaniach nie będę pisać), ale w tym typie, o który pytasz, uparcie bym polecała zachwalany przez dziewczyny Tutek Grander ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lepszego humorku życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję! Nie mierzę generalnie. Ze 3 tyg. temu, jak kupowałam szlafrok, to zmierzyłam i było 115 cm ![]() Cytat:
![]() Powodzenia, żeby wszystko z Tobą i synkiem było dobrze! ![]() Cytat:
![]() Nie, absolutnie nie zawsze! ![]() Cytat:
![]() Zresztą tu np. na allegro są aukcje z Maxi Cosi właśnie już w komplecie ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 andzya, super foty! ![]() ![]() asiula, Wy też śliczni obydwoje z synkiem jesteście i urocze to zdjęcie w kwiatuszkach jest ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Wtajemniczenie
|
Kism czy ja dobrze kojarzę że Ty kupowałaś materac na wymiar?? Od nich ? wozkolandia_pl Z pianką??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-04 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.