![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Hej. Moja koleżanka po raz pierwszy chce wyjechać jako au pair. I rozmawia z rodziną, która nie zamierza płacić kieszonkowego mieszczącego się w normach.
Poniewaz ja aktualnie nie pracuje, uwazam ze czysta rozrzutnoscia byloby placic komus 200 czy 300 euro miesiecznie za pomoc przy dziecku czy w domu. 10 godz. dziennie ,full serwis jak dla mnie szukają sobie, darmowej sprzątaczki, opiekunki i kucharza. Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Konto usunięte
|
Lol, Kasia, kretyństwo, szukaja darmowego frajera.
;/ Masakra, że ludzie mają takie pomysły. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
bo samym gdybaniem czlowiek nigdy nic nie osiagnal i do niczego nie doszedł? nie wiem, moze sie myle, mozecie mnie zjechac, ale takie jest moje zdanie.
Poczytaj dobrze wątki o Au pair, zobacz ze dziewczyny, ktore chcialy tlyko na wakacje, dla przykładu ja, MUTD, powysyłalysmy po 150-200 aplikacji, nie gdybalismy cały dzien nad jedną rodzinką. I tak wszystko zalezy od poglądu rodziny, ktora owszem, opisała co chce na profilu, ale kazdy ma jakies swoje przekonania, moze akurat chca kogos mega szczupłego, bo osoby grube im sie źle kojarzą, albo preferuja znajomosc jakiegos tam jezyka, mimo, ze nie napisali o tym wszystkim. To wszystko jest łud szczęścia, im więcej bedziesz probowac, wiekszej liczbe rodzin się przedstawisz, tym większe masz szanse. Aplikacja do niczego nie zabowiązuje.
#545 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pojechałam na 2 miesiące, do Londynu. Później szukałam konkretnie na 4 - i co? znalazłam idealnie na 4, i to niemal w centrum Londynu. A wiesz ile mieli aplikacji? ![]() Wysyłaj aplikacje, jak napisały dziewczyny - to nic nie kosztuje, ani nie zobowiązuje do niczego, najwyżej napiszą, ze nie są zainteresowani. I to ze w easyfind nie ma rodzin, to też nic nie znaczy. Wyszukaj rodziny po prostu z uk, i przeglądaj kazdą. Jak piszą że z duzego miasta, a nie wspominają jakiego (zdarza się) to aplikuj. Nie patrz na tym etapie na dzieci, obowiązki (tzn jak są beznadziejne to wiadomo ze nie ma co, ale jak są ogolnie ok, to nie zastanawiaj sie, na szczegoly przyjedzie czas pozniej) APLIKUJ. I nie zaczynaj od razu gadki z nimi o forsę, warunki tylko pytaj o dzieci. Zapytasz o dzieci, i gdzieś na końcu warunki ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() A co można o takim debiliźmie sądzić? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
podążam Waszymi poradami i wysyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
dokładnie, trzeba wysylac jak najwiecej aplikacji! na pewno nie bierzesz zadnego innego miejsca pod uwage? zawsze mozesz pojechac do Anglii, gdzies dalej od Londynu, zarobic troche pieniedzy i zrobic sobie mala wycieczke
![]() No chyba mnie chcą, zobaczymy jutro, jak zadzwoni do mnie ta Aga i z nią się ugadam ![]() ![]() ![]()
#548 |
Zakorzenienie
|
teraz to biore juz pod uwage
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
widzisz MUTD, a tak wątpilas niedawno
![]() Loool, zamiast sie uczyc na jutro to słucham http://www.youtube.com/watch?v=MIsX5Rh1ktE gdzie mozna bylo glsoowac na hymn....?
#550 |
Zadomowienie
|
A moja potencjalna rodzinka znów przestała się odzywać. Chyba muszę szukać dalej. Pociesza mnie fakt, że chcę wyjechać dopiero w sierpniu, więc może do tego czasu coś znajdę. Ja dostaję sporo pozytywów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
nooo moya, mam nadzieję, że w koncu mi się uda
![]()
#552 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny! dostałam pozytywną odpowiedź od jednej rodziny. Normalnie mnie zatkalo, bo zamierzałam od jutra dopiero poważnie się za to zabrać, wcześniej porobić fajne zdjęcia a tutaj miła niespodzianka. Nie wiem czy to nie jest taki etap wstepny bo rodzina ma ok 190 aplikacji złożonych. Pokaże Wam ogłoszenie
Dear au pair We are looking for a wonderfull young lady, that will love and care for our boys and be part of our family. We know, it is difficult at first, but we understand that you are in a different country, with a different language. The young ladies, that have been Au-pairs for us in the past have all come to enjoy learn and become part of our english family. All we ask is, that you are happy living with us. Samuel, please tell us about your family My name is Yvonne and my husband is calles Sam. We have one boy called Ashley(14). We live in a small village called Latchingdon in Essex. My husband and I both run individual businesses. Samuel, What do you expect from your au pair? We are looking for a young lady who would like to be part of our family. What we would like the young lady to do is: prepare breakfast and dinner for Ashley and do some light house work. i personal message Dear Emilia We would be very happy for you to be our next Au-pair. We allways have two Au-pairs. At the moment we have a young lady called Jana from Slovakia. The only thing we ask of you is that, you are happy and you become part of our family. What we would ask of you is prepare breakfast for Ashley, make him a dinner and do some light housework. We also have a young lady from Slovakia called Petra helping us with our family business. We would very much like to speak to you on the phone. If you are interested could you e-mail us your number and the best time for you. Regards Yvonne & Sam co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Wtajemniczenie
|
Jakieś dziwne szczerze mówiąc. Au pair do 14-latka? I to dwie? I jeszcze jakiś biznes? Po prostu... dziwne!
Niech sobie wynajmą gosposię ![]() Przykro mi Mila, mi to śmierdzi jakimś scamem. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Aha, i jeżeli już, to chciałabym zobaczyć ich na skypie i pogadać z tymi szczęśliwie z nimi żyjącymi 'au pair' |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Konto usunięte
|
moim zdaniem szkukają do sprzątania. zapytaj co to sa dokłądnie te "light haus work:"
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
au pair nigdy nie byłam, ale podejrzanie zaczęło się robić w momencie, gdy napisali że syn ma 14 lat.
chcą mieć sprzątaczko-opiekunko-kucharkę śmieszne niskie pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziwne - a co robi w tym czasie ta druga operka?:P
Sa takie oferty z rzadka..ale przewaznie do wiekszej liczby dzieciakow, do tego glownie malych.. Zapytaj jak wyglada grafik, obowiazki, kieszonkowe - ale fakt troche to nieladnie pachnie..:P |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Ależ jestem zawiedziona...pisałam jakiś czas temu z jedną rodzinką z Holandii, pisali że są praktycznie na mnie zdecydowani itp, potem nagle okazało się, że hostdad stracił pracę i nie wiedzą co dalej, odezwą się za jakiś czas. Nie odzywali się prze większość kwietnia, wczoraj do nich napisałam (bo widziałam że zalogowali się na apw), a oni odpisali mi że znaleźli kogoś innego na wakacje
![]() ![]() Na szczęście nadal rozmawiam z rodzinką z Hagi, wydają się być sympatyczni ![]() moya07 możesz mi napisać jak dostaniesz się do Holandii i jaki to jest mnej więcej koszt?
#558 | |
Zakorzenienie
|
PIERWSZA MATURKA ZA MNĄ! ale kolejne 7 przedemną ;]
Cytat:
Wiesz, są różne sposoby na tanie koszty, najlepiej będzie jak znajdziesz osobe, ktora kupuje przez karte w wizzair, przez to nie bedziesz miec kosztów. Hm, jak do Hagi to najlepiej Amsterdam, chociaz tam nie ma tanich biletów, musiałabys do Eindhoven i potem stamtad pociągiem, ale ponoc komunikacja jest lajtowa, więc bez problemów, po mnie moi wyjadą, bo maja jakies 80-100km. W dwie strony, jak widziałam, razem z bagażem zapłacili ok. 550zł. Wydaje mi się, że nie ejst to dużo, ale jak Twoi chca to sama poszukaj, wtedy moze wyjdzie kolo 350-400w dwie strony. Zalezy jakie dni. Ja lecę z Wrocławia i najtaniej jest zawsze w środy, a tak to pon, śr i piątki. Znjaomi np kupowali teraz do mnie bilety, i w dwie storny wyszlo po 80zł ale bez bagażu i przez osobe, ktora ma tą kartę.
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
dobra, gadalam dzisiaj z ta dziewczyna, bardzo sympatyczna, opowiadala mi duzo o rodzinie
![]() ![]()
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
hejka! ja juz jestem w londynie także pomyslalam ze dam znac ze mnie nikt nie przerobil na karme dla psów czy cos w tym stylu
![]() przylecialam wczoraj wieczorem (wczesniej 5 godzin czekalam na lotnisku w berlinie bo bylo opoznienie ![]() ![]() Dzisiaj po poludniu chyba pojade do szkoly jezykowej zrobic test i zapisac sie na kurs. Ogolnie raczej bedzie duzo pracy z ta rodzinka, nie wiem czy to jeszcze trzyma mnie po podrozy czy to dzisiejszy dzien ale juz padam z nog. Hostka jest przekochana, ale wyczuwam tendencje do proszenia mnie o pomoc i zajmowania mojego wolnego czasu, wiec mam nadzieje ze poznam szybko jakis ludzi i nie bede siedziala w domu jak nie bede musiala. Czuje ze moze byc ciezko z tyloma dziecmi, obowiazkami i czasem pracy, ale przynajmniej dobrze placa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#561 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Już zaczęłam szukać tanich lotów, wszystko tak naprawdę zależy od dnia, a ja jeszcze nie znam dokładnej daty. Można znaleźć spokojnie bilety do Amsterdamu za 400zł, sprawdzałam nawet z Berlina i tam są jeszcze tańsze, nawet za jakieś 200zł, a do Berlina z domu mam 3 godziny drogi ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciesz się Londynem! ![]()
![]() |
#562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniała mi się droga z dworca z O, hostem ![]() ![]() ![]() Śmieszny kolo. Mnie nazywał 'Munka' (najmłodsza tak mówiła i podchwycił... brzmiało niemal jak Monkey ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
ja też daję znać, że mnie nie przerobili na pasztet (jeszcze :P). Jestem w hotelu w Leuven, jutro zaczynam pracę, koło 9 rano. Okolica ładna, do Leuven będę miała 20 minut autobusem, czyli niedaleko, a w mieście po 2 dniach tu spędzonych jestem już zakochana ![]() Jestem ciekawa, jak to będzie jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Napisałam im tak jak poradziłyście
![]() Wysłałam dzisiaj sporo ogłoszeń, zobaczymy jak będzie ![]() powodzenia na maaturce moya! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Szukanie polaków, ktorzy studiują w Holandii normlanie, nie są na żadnej wymianie, to udręka, a po opisach uczelnii trudno stwierdzic z jakim poziomem wiedzy przyjmują- chodiz mi o matme, fizyke, bo wiem, że patrzą na świadectwo maturalne...
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
boże, ale to był cięzki dzien haha dopiero po 21 mialam czas zeby odpoczac i zjesc obiado/kolacje.. Mam nadzieje ze bedzie inaczej jak host tatuś bedzie wieczorem w domu, bo jak nie to marnie widze moje wieczorne wyjscia..
No ale to dopiero pierwszy dzien, wiec jeszcze nie oceniam/narzekam. Jest miło, ale męcząco. Tak czy inaczej juz wiem ze calego roku nie bede au pair i ze raczej nie zdecyduje sie na trójke dzieci (chyba ze z wielka roznica wieku) hah ![]()
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na stałe mieszkam w Krakowie bo tam studiuję, ale pochodzę z okolic Poznania i stamtąd będę wyjeżdżać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.