|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
ja osobiscie moge polecic, ale prosze nie smiejscie sie, bo to mi np. pomoglo - woskowina z uszu
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja wiem, ale to naprawde pomaga
tak samo, jak oklady z wlasnego moczu na np. rozlegle sinaki zresztą Chinczycy lecza sie uryną
|
#3516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko właśnie, żeby nie ciągnąć dalej, niż można i myć tylko tę cześć, która sama bez oporu się zsuwa
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-04 o 18:16 |
|
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet mnie nie strasz, ze cos sie moglo zaczac,
fatalnie sie czuje. nie jestem w stanie zrobic obiadu
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Missmalezji mam do Ciebie techniczne pytanie. Jak czesto taki maluch powinien robic kupke? taki od miesiaca do 5 miesiecy?? Bo mojej kolezanki synek robi raz na 4-6 dni i ona twierdzi,ze to ponoc normalne.... Dla mnie to troche dziwne. Czy mogla go "zalatwic" kroplami na wzdecia podajac codziennie profilaktycznie, czy tak po prostu niektore dzieci maja? Bede wdzieczna za odp
![]() Moniczka, kurde jak on Cie badal,ze az tak krwawisz? Ja chyba bym ze strachu do niego zadzwonila |
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie działają dobrze, bo jak jest rana, to nie pakuje się w nią niczego, a tu jeszcze na dodatek niestety, jest to pupa i dziecko robi co chwilę kupkę, która non stop podrażnia skórę, przez co wszystko się wolno goi. To jakby wysnuć wniosek, że spirytus, woda utleniona (czy cokolwiek innego) są szkodliwe i nie działają dobrze na skórę, bo nie można ich wylać bezpośrednio na odparzoną pupę. Na żywe mięcho nic dobrze nie działa, czy to chemia czy nie chemia. Jak obłożysz odparzoną pupę pokrojoną rzodkiewką to też nie pomoże, tylko podrażni, co nie świadczy o tym, że rzodkiewki są szkodliwe i źle działają na skórę. Chora skóra wymaga innego traktowania niż zdrowa do momentu wygojenia. Trudno żeby żywą ranę traktować taka samo jak zdrową skórę.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-04 o 18:39 |
|
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale powinny Ci chyba dojsć skurcze itp jak byś rodziła.Możesz do gina zadzwonić? Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-04 o 17:34 |
|
|
|
|
#3521 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33900585]Cześć Dziewczyny, Gratuluję nowym Mamusiom! I przy okazji zachęcam do rodzenia jutro - mój mąż ma jutro urodziny, oprócz kilku wad jest całkiem fajnym człowiekiem, więc mam nadzieję, że jeśli Wam się uda urodzić jutro (a z tego, co Was podczytuję widzę, że kilka dziewczyn już bardzo chętnie urodzi), to może Wasze dzieci będą dzielić te jego dobre cechy A poza tym całkiem fajna data - 05.05.U mnie bez zmian, 08.05 idę do kardiologa, w czerwcu do poradni genetycznej, ale straciłam już wiarę, że ktokolwiek pomoże mi rozwikłać zagadkę śmierci dziecka. Jutro Dawid będzie miał za to postawiony nagrobek, wybrałam piękny, granatowy kamień. To ostatnia rzecz, którą mogłam dla niego zrobić. Ale nie smucę się już przechodząc obok sklepów z artykułami dziecięcymi, wierzę, że kiedyś będę ich klientką. Póki co, muszę wrócić do normalności, może uda mi się wyjechać z mężem na jakiś weekend gdzieś, potem wracam do pracy i choć moja praca nie jest z marzeń, to bardzo już na to czekam. No i podczytuję Was Kochane, strasznie się cieszę, że póki co same fajne i szybkie porody! Andzya, Twojemu maluszkowi również życzę szybkiego powrotu do zdrówka! No to do następnego, dam Wam znać, jeśli kardiolog udzieli mi jakichś konkretnych informacji (w co wątpię, ale teraz już taki mój los).[/QUOTE] Fajnie, że planujecie z mężem wyjazd. Na pewno Wam się przyda taka odskocznia. I Cytat:
Cytat:
Spadam piec szarlotkę z M.
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie stresuj się nic ![]() Cytat:
mocna kwestia Mój kolega leczył sobie trądzik swoją spermą ![]() ja nie ukrywam, że nie wiem jak krwawiłam podczas porodu,wiem jak krwawiłam po
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak mi nie minie do wieczora to jade do szpitala sie dowiedziec
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Kokos masz twardy, a gryka to takie kuleczki (dlatego się przekłada materac, bo gryka działa jak piasek na plaży, gdy dziecko na niej staje)
|
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3528 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
więc u nas od noszenia jest od roku wyłącznie tata półtora roczku to jeszcze maluszek...ale może zrozumie, jak jej pokażesz, że już taaaak urosła i jest taaaka duża , że po prostu nie masz siły jej podnieść, tak posapiecie chwilę dla zabawy, że ją niby podnosisz i nie dajesz rady, możecie się zważyć na wadze, żeby zobaczyła jaka jest cięęęężka, że nie dajesz rady a podnosić będzie tata, to może uda się bezboleśnie![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
pod warunkiem oczywiście, że fotelik jest bezwypadkowy, dlatego nie wolno kupowac z niewiadomego źródła. Dlatego jeżeli planujesz niedługo drugie dziecko, to ja bym kupiła nowy, ale jeżeli nie, to spokojnie może być ten---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
To tylko moja opinia.odnośnie kremu z apteki - ja też miałam robiony, a z prostej przyczyny - to były 4 składniki zmiksowane, o terminie wazności 2 tyg., przepis miałam z porodówki, jak się brało na receptę, to ten krem wychodził za grosze idiotyczne jest to, że bez recepty też można zrobić, tylko wychodzi dużo drożej. Ale krem był bardzo fajny. Teraz chyba nie będzie mi się chciało bawić. Ja go używałam tak na początku, bo wiadomo, że zaczyna się od najłagodniejszych rzeczy. Ale że mój mały nigdy nie miał odparzeń ani uczuleń, to potem używaliśmy każdego, który kupiłam![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Kroplami na wzdęcia nie mogła go "załatwić"![]() Po badaniu niestety przed porodem się krwawi i to czasem dość mocno. Ja musiałam na noc założyć podpaskę Jeżeli chodzi o opryszczkę, to z tego, co wiem, po prostu nie wolno absolutnie dziecka całować czy dotykać, jak się wcześniej dotykało ranki bez dokładnego umycia rąk! U noworodka zakażenie opryszczką bywa tragiczne w skutkach. Ale bez paniki - z powietrza się nie przenosi, więc trzeba tylko pamiętać, że nie wolno całować ani dotykać dziecka ręką, którą się dotykało opryszczki, żeby nie przenieść wirusa. Kaska - prześliczny maluszek!! ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-04 o 18:24 |
|||||
|
|
|
#3529 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Rozeznanie
|
krwawienie nie jest normalne, podjedź na IP. Na sr mówili, że jak tylko pojawi się krew to do szpitala. Może po badaniu coś zaczęło się dziać. jedź do szpitala naprawdę nie czekaj na nic.
|
#3531 |
|
Konto usunięte
|
Mnie położna badała tuż przed porodem (jak już było duże rozwarcie) tak, że to było gorsze niż same skurcze. Tak głęboko mi wkładała rękę, że umiała wyczuć dziecko..... Może przy normalnych porodach tak się nie dzieje, ale to było naprawdę straszne.
A wcześniej badał mnie ordynator, ale też mnie uprzedził, że może boleć, bo badał mnie "głębiej" (przed wszystkim, przed lekami, kroplówką, itd.). Natomiast ja sama nie wiem, jak mój poród ma się do normalnego porodu, czy w ogóle mogę mieć jakiekolwiek porównanie (oprócz oksytocyny dostałam tabletkę zmiękczającą szyjkę, która jest stosowana w razie poronienia lub właśnie indukcji takiego porodu, jak mój). Jeśli mogę to porównać, to gdybym miała mieć drugie dziecko, to na pewno będę chciała je urodzić sn. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-04 o 18:44 |
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
mi już słabo jak czytam te Wasze opisy.
Swoją drogą to kto słyszał zeby w XXI wieku w tak prymitywny sposób te dzieci wychodziły. Powinni już wprowadzić jakieś inne, nieinwazyjne sposoby ![]() Z tego co wiem to nieraz lekarze specjalnie podczas badania coś tam naruszą żeby bobas się urodził. torby dzisiaj spakowałam, zostaną mi tylko rzeczy, które wrzucę w ostatniej chwili. |
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak,to normalne,że jedne dzieci po każdym karmieniu brudzą pieluszkę a inne raz na 4-5 dni. mamine mleko trawi się prawie całkowicie nam mówiły położne że nawet dwa tygodnie może dziecko nie robić jak je mleczko z piersi. aczkolwiek to już według mnie trochę za długo ale myślę że do tygodnia jak najbardziej.---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- ania_85 śliczne zdjęcia |
|
|
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje Miss tylko te wystajace zebra...
![]() A takie krople na pewno nie szkodza dziecku? Bo wiesz....jesli chodzi o doroslych to stosowanie czegokolwiek na trawienie itd uposledza uklad wydalniczy i pozniej bez "pomagaczy" ciezej jest sie wyproznic. Tak samo jest z witaminami, jesli lykamy intensywnie tabletki,to nasz organizm po jakims czasie nie potrafi pobierac potrzebnych witamin z pozywienia. Jak to sie ma do dzieci i kropel to w ogole nie mam pojecia.. ale wg mnie kazda taka "ingerencja na wszelki wypadek" moze byc niebezpieczna, jak myslisz?
|
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakieś ryzyko nacięcia istnieje, zależy na ile elastyczne masz tkanki krocza. powiem tak: jeśli 100kobiet rodzi 1 raz i ma nacięte krocze, to 50 z nich będzie je miało nacinane po raz drugi. Raczej wszyscy starają się wtedy nie naciąć
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ania jaka sexi mamuśka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Mamy V-VI cz.VIII

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zresztą Chinczycy lecza sie uryną

Może Ci jakiś mini masaż szyjki zrobił albo coś, nawet nic nie mówiąc 
Nie stresuj się nic